Narew Ostrołęka, Ks Piaseczno, Kotwica, Ursus, Legionovia, Wisła Puławy, Targówek. Coś tam jeszcze się by znalazło, do Łomianek pozytywnie ale zgoda? , to samo Olimpia pierwsze słyszę.
Duszan pisze: 01.03.2019, 22:11
@ZupełnieZielony Pytanie z ciekawości i bez napinki. Jak to jest na linii Wisłoka-Jarosław? Pamiętam kiedyś nawet oprawy anty z obu stron. Wasza chyba o treści "Wy na nas lejecie? My na was sramy Jarosławskie chamy"
Obecnie zważywszy na przetasowania (ich układ z GKSem) i przystąpienie do "koalicji Resovii" z którą mamy pozytywne kontakty (Resovia). Można by rzec że jest neutralnie.
Jak wygląda teraz sytuacja w powiecie ropczycko-sędziszowskim? Oba miasta tj Ropczyce i Sędziszów nie przepadały za sobą - kosa derbowa. Ropczyce to Wasz fc, natomiast Sędziszów Resovii. Jeśli Wy jako Wisłoka zluzowaliście z Resovią i na odwrót, macie dobre kontakty, to w tych miastach już się lubią, czy mimo wszystko zostało tam po staremu?
Narew Ostrołęka, Ks Piaseczno, Kotwica, Ursus, Legionovia, Wisła Puławy, Targówek. Coś tam jeszcze się by znalazło, do Łomianek pozytywnie ale zgoda? , to samo Olimpia pierwsze słyszę.
W pytaniu nie było tylko o zgodach więc wpisałem KS Łomianki i Olimpię. To podobny "poziom" znajomości-relacji co Legionovia, Targówek. Każdy uzna pewnie inaczej - po swojemu.
futbolowypatriota- animozje na linii naszych fc były są i będą. Wszak to nie tylko granica wpływów Wisłoki / Resovii ale pra-stara granica województw - Kraków / Lwów. Tyle chyba wystarczy na ten temat ;)
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!
Coś tu niektórych ta Wisłoka w koalicji martwi widzę?Z tego co pamiętam to nie RR jest problemem a UT?było napisane coś wcześniej że jak ci to nie ci.A przypierdalanie się do KSW jest nie do pomyślenia w dzisiejszych czasach.Mają sami wychodzić do wszystkich koalicji?Zielony to powinien w politykę iść Lwowsko-Krakowskie to 1939 i pod okupacją a potem to już rzeszowskie.
Co do Hutnika.
Oficjalne zgody:Olimpia Warszawa, Ursus, Legionovia, Targówek, Narew Ostrołęka
Inne kontakty które nie przeszły w oficjalna zgodę : Marymont, Kotwica, Wisła Puławy, Victoria Kaluszyn, Łomianki, Otwock
Na chwilę obecną brak oficjalnych zgód jednak z kilkoma z ww utrzymujemy kontakty.
siwy123 pisze: 07.03.2019, 22:18
Przeglądałem sobie mecz z 2002 Schalke 04- Wisła. W 2:25 min jest widoczna po stronie gospodarzy flaga Arki. Można coś więcej o tej relacji ?
Arka nigdy nic nie miała wspólnego z Schalke. Flaga ta została wywieszona zapewne przez osobę która z ruchem kibicowskim na Arce nie miała nigdy nic wspólnego. Nie przypominam też sobie, żeby takowa flaga kiedyś wisiała w Gdyni na Górce czy to na wyjazdowych meczach Arki.
nowa19ts06huta pisze: 03.03.2019, 12:18
Takie troche pytanie z egzotyki historycznej, o byle zgody Ruchu Radzionkow, Szombierek Bytom, Hutnika Warszawa, Polar Wrocław, czy kiedys z kims powazniejszym mieli blizsze relacje, jesli nie zgode to przynajmniej dosc pozytywne nastawienie.
Szombierki Bytom: Szczakowianka Jaworzno, Ruch Radzionków.
Hutnik Warszawa: Kotwica Kołobrzeg, KS Piaseczno, Narew Ostrołęka, KS Łomianki, RKS Ursus, Olimpia Warszawa.
Ruch Radzionków: Dozamet Nowa Sól, Szombierki Bytom.
Jeszcze był Górnik Zabrze, ale czy to był układ, zgoda lub bliższe kontakty to sam nie wiem, bo było to pod koniec lat '90.
Kibice Górnika licznie nas wsparli na meczu w Bytomiu z Polonią, sezon 1996/1997
Gedania Gdansk pisze: 08.03.2019, 11:13
Arka- Schalke rzeczywiście nic, ale ta osoba to akurat emigrant znany na Arce;)
Lech miał pod koniec lat 90tych układ z Schalke 04...
Juz ktorys raz cos tam trolujesz o Lechu. Bije kompleksem. Ale Wy przeciez nie macie kompleksow, wiec co z Toba nie tak?
To fakt, nie kompleks.
Zapytaj starszych kibiców z Poznania
Teraz zarzucając cokolwiek w postach mi udowodnij, gdzie klamalem.
Bo w Poznaniu coś ostatnio spaliło się...
wichrowe wzgorze pisze: 10.03.2019, 06:55
Czy Polonii Bytom bliżej do Wisły czy Cracovii?
Polonia Bytom jakie ma nastawienie do.Ruchu Chorzów, GKS Katowice i Górnika Zabrze?
Odzież z przekreśloną białą gwiazdą jednoznacznie wskazuje sympatie.
Polonia Bytom jakie ma nastawienie do.Ruchu Chorzów, GKS Katowice i Górnika Zabrze?
Chyba język Polski dotarł na Białoruś. Brawo, ucz się hehe
Lech miał pod koniec lat 90tych układ z Schalke 04...
Juz ktorys raz cos tam trolujesz o Lechu. Bije kompleksem. Ale Wy przeciez nie macie kompleksow, wiec co z Toba nie tak?
To fakt, nie kompleks.
Zapytaj starszych kibiców z Poznania
Teraz zarzucając cokolwiek w postach mi udowodnij, gdzie klamalem.
Bo w Poznaniu coś ostatnio spaliło się...
Nie wiem jaka według Ciebie jest definicja układu,ale ta obustronna,jednorazowa wizyta kilku kolesi na pewno czymś takim nie była.Piszę to ja,starszy kibic z Poznania.
Wspólnymi zdjęciami PB z Ruchem można zasypać cały ten temat, ale było to już wałkowane. Obustronny szacunek no i podobno bardzo wysoki poziom na treningach dlatego razem trenują, tak przynajmniej opisywały to obie strony. Im dalej do Łagiewnik tym większy "obustronny szacunek".
synek, wejdź sobie na popularne szkółki w Bytomiu na fb i zobacz zdjęcia sprzed 2-3 lat. Jak po treningu 3 osoby robią se zdjęcie z czego 1 jest z Ruchu, a dwie z PB to dla mnie jest to conajmniej dziwne. Ja tam nie wiem, bo nie trenuje z kosą, ale gdyby ktoś z kosy miał ze mną trenować to pewnie by to była mocno niezręczna sytuacja, a o robieniu sobie zdjęć bym nie myślał.
Perkun przypomnij sobie akcje jak sie nie myle pod stadionem Rozwoju Katowice gdzie czekaliście Giekse i razem z Wami była Polonia. To też był trening ?
Za czasów "układu" czy "bliskich" kontaktów z PB dochoszło do dużego starcia między ekipami w Bytomiu, ganianek po meczach Polonia-Ruch gdy wrcaliśmy na peron, ganianek na Rudzie i paru jeszcze innych sytuacji. W necie nic nie wylądowało więc dzbany od lat p******* o układzie.
Wymyślasz komuś od umysłowych ameb, a sam mieszasz cyganów z Albańczykami. Albańczycy to potomkowie Illirów, którzy mieszkali nad Adriatykiem już ok.1000 lat przed naszą erą.
This is CELTIC - my religion.
"What a fuckin shame. It used to be a Paradise, now it's a Little Palestine"
W Mielcu też kiedyś oklepali i skroili chłopaka z szalika reprezentacji Polski ale zebrała się ekspedycja karna z miasta i załatwili sprawę z cyganami.
Co do wpisu wyżej to sorry że się wtrącam ale strasznie nie lubie hipokryzji. No bo zarzucając komuś szukanie wsparcia gdy samemu robi się sztamę anty Ruch z niedawnym wrogiem zza miedzy to trzeba być nie lada dzbankiem.
Towariszcz Komandir pisze: 15.03.2019, 21:17
Co do wpisu wyżej to sorry że się wtrącam ale strasznie nie lubie hipokryzji. No bo zarzucając komuś szukanie wsparcia gdy samemu robi się sztamę anty Ruch z niedawnym wrogiem zza miedzy to trzeba być nie lada dzbankiem.
Zgadzam się:
Ciche układy min z Piastem, Polonia, tyskimi czy układ z jastrzebiem to normalka w ich "kibicowskie biznesie".
Tak, tak ruch też miał kiedyś zgodę z Górnikiem dzbanku
Czy wyżej wymienieni mają już gotowe transy "60" czy nikt z ruchu o nie nie dzwonił?