Ty sie kojarzysz z trolami wstydzacymi sie swojego klubu. Az tak chujowy jest?Dex Dexter pisze: ↑27.12.2018, 22:14Tam gdzie gówno burza tam i Pinio.
Od teraz będziesz mi się kojarzyć wyłącznie z gównem.Pozdro

Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
za kim jestes?
-
Nie odwracaj kota ogonem.Wkleiłem twoje wypociny bo tak samo można się dojebać do twojego tekstu o sraniu na pysk jak ty się dojebaleś o to że zwróciłem uwagę twojej koleżance że nie potrafi pisać.Nie masz nic ciekawego do dodania to wzorem tego pajaca pinia lecisz po rodzicach.Chciało ci się szukać jakiejś grafiki na necie żeby tu zabłysnąć? Fajnie się masz.Poszukaj czegoś jeszcze może mnie to obejdziepestycydy pisze: ↑27.12.2018, 22:21Pięć godzin zajęło ci skopiowanie mojego tekstu. Nie dziwne, że swoje frustracje wylewasz na forum. Tu możesz się namyślać ile chcesz, ładny plan działania sobie przygotować.Dex Dexter pisze: ↑27.12.2018, 19:52Ale pojechałeś, brawo. My z Ruchu Chorzów jesteśmy dumni mając takiego przedstawiciela. Na następnym meczu będzie oprawa z tym hasłem. Ile setek rac do tego odpalić? Myślałem, że w tym roku już nic mnie pozytywnego nie spotka, a tu taka bomba! Brawo, mój kot się popłakał jak to usłyszał, dzieci zaczęły śpiewać Bogurodzicę. Sąsiad wyrzucił cały zapas niemieckich słodyczy i podpalił swoje Audi. Masz moc, człowieku, marnujesz się na tym forum, powinieneś wykładać Psychologię na Uniwersytecie Gdańskim. Robię zrzutkę na twoją wypłatę, żebyś w końcu się zajął czymś. Pierwszy milion wpłacony od Tuska przez Amber Gold, reszta z KOD'u posłana szczurami pocztowymi.
a potem sobie przybić piątkę z rodzicami na święta. Opowiedzieć jaką świetną akcję przeprowadziłeś, bo ktoś literówkę zrobił. Nie wstyd ci, wojowniku?
-
Dex, jedyne co cię odróżnia od tabunów tutejszych kretynów to styl w jakim piszesz. Pomijając treść, która jest okrutnie popierdolona.
Nie ważne ile masz wyjazdów,ważna jest ilość postów!
-
Wygrałeś, jesteś mistrzem internetu. Gratuluję. Masz tak ciekawą wypowiedź, że ktoś popełnił literówkę, że na długo będzie zapamiętana, jak twoje inne teksty o obsraniu. Jakoś nikt tu z Zagłębia nie bije piany o Oberschlesien(a Oni powinni najbardziej mieć na to ciśnienie) tylko jakiś c*** wie kto z c*** wie skąd. I kto tu próbuje zabłysnąć? Szkoda na ciebie czasu, atencjuszu.Dex Dexter pisze: ↑28.12.2018, 00:04Nie odwracaj kota ogonem.Wkleiłem twoje wypociny bo tak samo można się dojebać do twojego tekstu o sraniu na pysk jak ty się dojebaleś o to że zwróciłem uwagę twojej koleżance że nie potrafi pisać.Nie masz nic ciekawego do dodania to wzorem tego pajaca pinia lecisz po rodzicach.Chciało ci się szukać jakiejś grafiki na necie żeby tu zabłysnąć? Fajnie się masz.Poszukaj czegoś jeszcze może mnie to obejdziepestycydy pisze: ↑27.12.2018, 22:21Pięć godzin zajęło ci skopiowanie mojego tekstu. Nie dziwne, że swoje frustracje wylewasz na forum. Tu możesz się namyślać ile chcesz, ładny plan działania sobie przygotować.Dex Dexter pisze: ↑27.12.2018, 19:52
Ale pojechałeś, brawo. My z Ruchu Chorzów jesteśmy dumni mając takiego przedstawiciela. Na następnym meczu będzie oprawa z tym hasłem. Ile setek rac do tego odpalić? Myślałem, że w tym roku już nic mnie pozytywnego nie spotka, a tu taka bomba! Brawo, mój kot się popłakał jak to usłyszał, dzieci zaczęły śpiewać Bogurodzicę. Sąsiad wyrzucił cały zapas niemieckich słodyczy i podpalił swoje Audi. Masz moc, człowieku, marnujesz się na tym forum, powinieneś wykładać Psychologię na Uniwersytecie Gdańskim. Robię zrzutkę na twoją wypłatę, żebyś w końcu się zajął czymś. Pierwszy milion wpłacony od Tuska przez Amber Gold, reszta z KOD'u posłana szczurami pocztowymi.
a potem sobie przybić piątkę z rodzicami na święta. Opowiedzieć jaką świetną akcję przeprowadziłeś, bo ktoś literówkę zrobił. Nie wstyd ci, wojowniku?![]()
-
Ty za to jesteś wielki obrońca uciśnionych śmierdzieli i spać po nocy nie możesz byle by tylko odpisać bo twoje musi być na wierzchu i jeszcze do tego mieszaj kibiców z Sosnowca.
-
Lepiej z Sosnowca, bo to ich temat kibicowski, a nie jakieś wynaturzenia pomorskiego bohatera walczącego z literówkami. Możesz już się nie udzielać tu?Dex Dexter pisze: ↑28.12.2018, 11:40Ty za to jesteś wielki obrońca uciśnionych śmierdzieli i spać po nocy nie możesz byle by tylko odpisać bo twoje musi być na wierzchu i jeszcze do tego mieszaj kibiców z Sosnowca.
-
Przecież męska c*** od samego początku prujesz się w tym temacie do Ruchu obrońco uciśnionej koalicji. Konto założyłeś zaraz po tym jak Ruch zrobił układ z Wisłą i oczywiście 1 post dotyczył tego układu. Wzorem zostawionej, olanej, kopniętej w d*** kochanki mścisz się i wylewasz swoją frustrację. Sklej tą rozjebaną p**** i W**********, bo domagasz się atencji, a każdy z tobą ciśnie jak z kurwą i nawet koalicja, której tu niejednokrotnie lizałeś d*** ma na ciebie wyjebane.Dex Dexter pisze: ↑28.12.2018, 11:40Ty za to jesteś wielki obrońca uciśnionych śmierdzieli i spać po nocy nie możesz byle by tylko odpisać bo twoje musi być na wierzchu i jeszcze do tego mieszaj kibiców z Sosnowca.
WŁ
-
jest pewna wtyczka do przeglądarki (User-agent czy coś w tym stylu) co pozwala oglądać teksty z szechteriady za darmo
Urząd Miasta w Chorzowie wszczął postępowanie, które ma wyjaśnić, czy pseudokibice z gangu Psychofans szkolili się do ustawek w miejskiej sali wynajmowanej klubowi Spartan. To efekt publikacji "Wyborczej".
Psychofans to zdaniem Centralnego Biura Śledczego Policji najlepiej zorganizowany i najbardziej niebezpieczny gang kiboli w Polsce. Założyli go pseudokibice Ruchu Chorzów. Od grudnia zeszłego roku CBŚP zatrzymało ponad 60 członków tej grupy, którym przedstawiono zarzuty handlu narkotykami, porwań, wymuszeń, rozbojów, udziału w ustawkach, kradzieży, napadów z maczetami oraz pobicia ze skutkiem śmiertelnym. Część aresztowanych kiboli poszła na współpracę ze śledczymi.
„Maciuś” miał klucze do sali
W czwartek ujawniliśmy, że skruszeni Psychofans zeznali, iż do ustawek przygotowywali się w sali klubu sportowego Spartan w Chorzowie. Klub wynajmuje ją od miasta za 1 tys. zł miesięcznie.
– „Maciuś” [jeden z liderów Psychofans, który jako pierwszy zaczął rozmawiać z CBŚP – przyp. red.] miał klucze do sali i jak był ustalony termin ustawki, to tam przygotowywaliśmy się do walk – zeznali skruszeni gangsterzy. Na Spartanie mieli mieć też zbiórki przed innymi bandyckimi ekscesami, jak np. napad na stadion GKS Katowice czy nielegalną fabrykę, z której ukradli 800 tys. papierosów bez akcyzy. Udało się nam także dotrzeć do jednego z członków Psychofans, który potwierdził te fakty. Prosił jednak, aby nie ujawniać jego tożsamości, bo boi się zemsty kolegów.
Po sali krążyła puszka
Po naszej publikacji na polecenie prezydenta Chorzowa w urzędzie miasta wszczęto postępowanie wyjaśniające dotyczące sali wynajmowanej przez klub Spartan. – Chcemy wiedzieć, czy były tam prowadzone jakiekolwiek zajęcia poza oficjalnym harmonogramem i czy sala była wykorzystywana wbrew zapisom umowy. Od ustaleń tego postępowania będą zależały nasze dalsze decyzje – powiedziała nam Karolina Skórka, rzeczniczka prasowa Urzędu Miasta w Chorzowie.
Po publikacji skontaktował się z nami także jeden z czytelników (dane do wiadomości redakcji) i powiedział, że kilka miesięcy temu klub Spartan zorganizował sparing charytatywny. Po sali krążyła puszka, do której zawodnicy i widzowie wrzucali datki. W portalu społecznościowym Spartan tak zachęcał do udziału w akcji: „Będziemy zbierać pieniądze dla osoby z naszego grona, która potrzebuje wsparcia on sam jak cała jego rodzina… Jako że wszyscy jesteśmy rodzinom – to nie zostawiamy swoich w potrzebie” [pisownia oryginalna – red.]. W żadnym poście nie podano imienia czy nazwiska potrzebującego. Nie wiadomo też, ile pieniędzy zebrano.
„Proszę o nie kontaktowanie się z moją osobą”
– Kasę zbierano na Damiana B., zapytajcie o to na Spartanie – powiedział nasz czytelnik. Damian B. to aresztowany członek Psychofans.
Roman Herman, prezes klubu Spartan, przyznał, że zna Damiana B. Przypomniał, że dopóki ktoś nie jest skazany, to znaczy, że jest niewinny. Zaraz potem jednak stwierdził, że nie pamięta, czy była robiona zbiórka dla Damiana B., i musi się zastanowić. Poprosił o telefon za dwie godziny. Kilka minut później prezes Herman przysłał krótki SMS: „Nie kojarzę tej sprawy. Nie kojarzę zbiórki na osobę, o której Pan mówi – wszystko co miałem do powiedzenia w sprawie klubu powiedziałem. Proszę o uszanowanie mojej prywatności i nie kontaktowanie się z moją osobą” [pisownia oryginalna – red.].
W przyszłym roku władze miasta chcą wydać 350 tys. zł na remont sali Spartana.
welnoak pisze:Jaki tu spokoj sialalalalala nic sie nie dzieje sialalalalala
-
Wyskoczył już ktoś z chłopaków z Ruchu zza krat?
-
Ty już sobie koalicją mordy nie wycieraj parchu żydowski bo nikt cię o to nie prosił.Cisnąć jak z kurwą może każdy ciebie i twoją starą a twoje złości na tym forum nie robią na mnie żadnego znaczenia ale oczywiście walczyć możesz nadal.Ty i twoje koleżanki.Pinio pisze: ↑28.12.2018, 12:37Przecież męska c*** od samego początku prujesz się w tym temacie do Ruchu obrońco uciśnionej koalicji. Konto założyłeś zaraz po tym jak Ruch zrobił układ z Wisłą i oczywiście 1 post dotyczył tego układu. Wzorem zostawionej, olanej, kopniętej w d*** kochanki mścisz się i wylewasz swoją frustrację. Sklej tą rozjebaną p**** i W**********, bo domagasz się atencji, a każdy z tobą ciśnie jak z kurwą i nawet koalicja, której tu niejednokrotnie lizałeś d*** ma na ciebie wyjebane.Dex Dexter pisze: ↑28.12.2018, 11:40Ty za to jesteś wielki obrońca uciśnionych śmierdzieli i spać po nocy nie możesz byle by tylko odpisać bo twoje musi być na wierzchu i jeszcze do tego mieszaj kibiców z Sosnowca.
-
Ty ruski pomiocie, naucz się języka polskiego, bo innych pouczasz,Dex Dexter pisze: ↑28.12.2018, 17:59Cisnąć jak z kurwą może każdy ciebie i twoją starą a twoje złości na tym forum nie robią na mnie żadnego znaczenia ale oczywiście walczyć możesz nadal.Ty i twoje koleżanki.
a sam nie wiesz co piszesz, w twoim domniemanym przez ciebie języku ojczystym.Dex Dexter pisze: ↑27.12.2018, 14:21Ty się nie przekrzykuj tylko pomóż koledze i napisz mu poprawnie „górny Śląsk”bo po niemiecku mu nie wychodzi.
Idź już stąd. Po prostu wpisuj się w swoim własnym temacie o językach świata, będziesz tam miał ludzi, z którymi się świetnie dogadasz w waszym wyimaginowanym języku. Filolog z ciebie żaden, może słowotwórstwo to będzie twoje życiowe powołanie.
-
-
Nie dość że na psach donoszą to jeszcze do gazetywypityjanusz pisze: ↑28.12.2018, 13:42jest pewna wtyczka do przeglądarki (User-agent czy coś w tym stylu) co pozwala oglądać teksty z szechteriady za darmo
Urząd Miasta w Chorzowie wszczął postępowanie, które ma wyjaśnić, czy pseudokibice z gangu Psychofans szkolili się do ustawek w miejskiej sali wynajmowanej klubowi Spartan. To efekt publikacji "Wyborczej".
Psychofans to zdaniem Centralnego Biura Śledczego Policji najlepiej zorganizowany i najbardziej niebezpieczny gang kiboli w Polsce. Założyli go pseudokibice Ruchu Chorzów. Od grudnia zeszłego roku CBŚP zatrzymało ponad 60 członków tej grupy, którym przedstawiono zarzuty handlu narkotykami, porwań, wymuszeń, rozbojów, udziału w ustawkach, kradzieży, napadów z maczetami oraz pobicia ze skutkiem śmiertelnym. Część aresztowanych kiboli poszła na współpracę ze śledczymi.
„Maciuś” miał klucze do sali
W czwartek ujawniliśmy, że skruszeni Psychofans zeznali, iż do ustawek przygotowywali się w sali klubu sportowego Spartan w Chorzowie. Klub wynajmuje ją od miasta za 1 tys. zł miesięcznie.
– „Maciuś” [jeden z liderów Psychofans, który jako pierwszy zaczął rozmawiać z CBŚP – przyp. red.] miał klucze do sali i jak był ustalony termin ustawki, to tam przygotowywaliśmy się do walk – zeznali skruszeni gangsterzy. Na Spartanie mieli mieć też zbiórki przed innymi bandyckimi ekscesami, jak np. napad na stadion GKS Katowice czy nielegalną fabrykę, z której ukradli 800 tys. papierosów bez akcyzy. Udało się nam także dotrzeć do jednego z członków Psychofans, który potwierdził te fakty. Prosił jednak, aby nie ujawniać jego tożsamości, bo boi się zemsty kolegów.
Po sali krążyła puszka
Po naszej publikacji na polecenie prezydenta Chorzowa w urzędzie miasta wszczęto postępowanie wyjaśniające dotyczące sali wynajmowanej przez klub Spartan. – Chcemy wiedzieć, czy były tam prowadzone jakiekolwiek zajęcia poza oficjalnym harmonogramem i czy sala była wykorzystywana wbrew zapisom umowy. Od ustaleń tego postępowania będą zależały nasze dalsze decyzje – powiedziała nam Karolina Skórka, rzeczniczka prasowa Urzędu Miasta w Chorzowie.
Po publikacji skontaktował się z nami także jeden z czytelników (dane do wiadomości redakcji) i powiedział, że kilka miesięcy temu klub Spartan zorganizował sparing charytatywny. Po sali krążyła puszka, do której zawodnicy i widzowie wrzucali datki. W portalu społecznościowym Spartan tak zachęcał do udziału w akcji: „Będziemy zbierać pieniądze dla osoby z naszego grona, która potrzebuje wsparcia on sam jak cała jego rodzina… Jako że wszyscy jesteśmy rodzinom – to nie zostawiamy swoich w potrzebie” [pisownia oryginalna – red.]. W żadnym poście nie podano imienia czy nazwiska potrzebującego. Nie wiadomo też, ile pieniędzy zebrano.
„Proszę o nie kontaktowanie się z moją osobą”
– Kasę zbierano na Damiana B., zapytajcie o to na Spartanie – powiedział nasz czytelnik. Damian B. to aresztowany członek Psychofans.
Roman Herman, prezes klubu Spartan, przyznał, że zna Damiana B. Przypomniał, że dopóki ktoś nie jest skazany, to znaczy, że jest niewinny. Zaraz potem jednak stwierdził, że nie pamięta, czy była robiona zbiórka dla Damiana B., i musi się zastanowić. Poprosił o telefon za dwie godziny. Kilka minut później prezes Herman przysłał krótki SMS: „Nie kojarzę tej sprawy. Nie kojarzę zbiórki na osobę, o której Pan mówi – wszystko co miałem do powiedzenia w sprawie klubu powiedziałem. Proszę o uszanowanie mojej prywatności i nie kontaktowanie się z moją osobą” [pisownia oryginalna – red.].
W przyszłym roku władze miasta chcą wydać 350 tys. zł na remont sali Spartana.
-
Nie dość że na psach donoszą to jeszcze do gazety
Życie szybko ich zweryfikowało. Upadek z "najbardziej charakternej' ekipy na największe pały w ruchu kibicowskim.
Gieksa trafiła z tym transem w punkt. Konfidenckie zacięcie to immanentna cecha smrodów.

-
Warto dodać że swoim konfidenctwem r******** sharksów itd smród się ciągnie.Banda h***
-
Ma ktoś zdjęcie oprawy Gieksy z ich meczu z Widzewem z 2001r. Już wtedy był przeprowadzony "pierwszy oficjalny protest przeciwko stadionowym konfidentom". Tyczyło to oczywiście smieRdzieli którzy współpracują z policją.
-
-
Możecie się nakręcać i nakręcać, a więc nakręcajcie dalej. :)
-
Wy tu walczycie na forum, a interes u góry dalej kwitnie z wrogami. Jesteście zwykłymi parówami, którzy myślą, że coś znaczą w tzw "chuligance". Robicie za pionki w swoich ekipach, a nawet o tym nie wiecie. Bujacie po mieście z kimś, kto jest uważany za ważnego na trybunach, a on tylko patrzy jak tu was wyruchać na kasę. Zamiast się skupić na tym by przyciągnąć ludzi na trybuny dla swojego klubu to j**** to, bo my jesteśmy ekipa. Jeszcze raz powtórzę, jesteście c***, a nie ekipa. Wojownicy j*****, co robią akcję raz na życie i potem odcinają kupony.
warszawski styl pisze: ↑30.05.2018, 11:53Niektórzy zachowują się jakby to forum było ich całym życiem, jeden tupie nóżką bo nikt mu na forum nie chce odpowiedzieć...
Ogólnie nie chce być złośliwy ale macie tam niezły cyrk: GieKSa i Górnik ponieca się że "teraz to będzie", baa jeden to pisze że są już numerem 1. Dzieki policyjnym zatrzymaniom??? Wy jesteście normalni? Podnieceni malują grafy jak to policja im odzyskała flagi. NICZYM się nie różnicie od Ruchu, niczym. Też mieliście sporo osób które poszły na współprace, a teraz cieszycie się po największej akcji ślaskiej policji w historii, ręce opadają. Przypomina mi się pewien finał pucharu polski kiedy to śpiewaliście "j...Legie" gdy walczyliśmy z policją. Nawet Górnik wam wtedy jechał słynne: " W całej Polsce są wykleci katowiccy konfidenci", widze niewiele się u was zmieniło...
Ruchu nienawidze i za wiele akcji nigdy ich nie bede szanował ale nikomu nie życzę "armageddonów" jakie spotkały ich ekipe, żadnej nawet najbardziej znienawidzonej ekipe, tyle że dla was zatrzymania policyjne to jedyna szansa by mieć jakiekolwiek szanse. Szczerze to mam niezłą beke czytając jak jedna konfidencka ekipa trzymająca z drugą konfidencką ekipą zarzuca coś trzeciej konfidenckiej ekipie. Wy wstydu nie macie, byle dosrać rywalowi, nieważne że u was biegają aspiranci i trzymaliście z psami które potem się probowaly wieszać, najwazniejsze że policja zatrzymała wroga hurrraaaa, bedziemy teraz nr 1....
Cały ten wasz Śląsk to jedno konfidenckie bagno
-
[*]
Tak Macius i reszta 60-tek
-
Jak wygląda sytuacja w Mysłowicach na dzień dzisiejszy?
-
trefiłś w samo sedno ...a co do tęczowej koalicji ksggks-na wos tysz przidzie kryska...bez pozdrowienpestycydy pisze: ↑29.12.2018, 13:31Wy tu walczycie na forum, a interes u góry dalej kwitnie z wrogami. Jesteście zwykłymi parówami, którzy myślą, że coś znaczą w tzw "chuligance". Robicie za pionki w swoich ekipach, a nawet o tym nie wiecie. Bujacie po mieście z kimś, kto jest uważany za ważnego na trybunach, a on tylko patrzy jak tu was wyruchać na kasę. Zamiast się skupić na tym by przyciągnąć ludzi na trybuny dla swojego klubu to j**** to, bo my jesteśmy ekipa. Jeszcze raz powtórzę, jesteście c***, a nie ekipa. Wojownicy j*****, co robią akcję raz na życie i potem odcinają kupony.
warszawski styl pisze: ↑30.05.2018, 11:53Niektórzy zachowują się jakby to forum było ich całym życiem, jeden tupie nóżką bo nikt mu na forum nie chce odpowiedzieć...
Ogólnie nie chce być złośliwy ale macie tam niezły cyrk: GieKSa i Górnik ponieca się że "teraz to będzie", baa jeden to pisze że są już numerem 1. Dzieki policyjnym zatrzymaniom??? Wy jesteście normalni? Podnieceni malują grafy jak to policja im odzyskała flagi. NICZYM się nie różnicie od Ruchu, niczym. Też mieliście sporo osób które poszły na współprace, a teraz cieszycie się po największej akcji ślaskiej policji w historii, ręce opadają. Przypomina mi się pewien finał pucharu polski kiedy to śpiewaliście "j...Legie" gdy walczyliśmy z policją. Nawet Górnik wam wtedy jechał słynne: " W całej Polsce są wykleci katowiccy konfidenci", widze niewiele się u was zmieniło...
Ruchu nienawidze i za wiele akcji nigdy ich nie bede szanował ale nikomu nie życzę "armageddonów" jakie spotkały ich ekipe, żadnej nawet najbardziej znienawidzonej ekipe, tyle że dla was zatrzymania policyjne to jedyna szansa by mieć jakiekolwiek szanse. Szczerze to mam niezłą beke czytając jak jedna konfidencka ekipa trzymająca z drugą konfidencką ekipą zarzuca coś trzeciej konfidenckiej ekipie. Wy wstydu nie macie, byle dosrać rywalowi, nieważne że u was biegają aspiranci i trzymaliście z psami które potem się probowaly wieszać, najwazniejsze że policja zatrzymała wroga hurrraaaa, bedziemy teraz nr 1....
cała żyleta ciągnie policji fleta
-
Przewaga Gieksy znaczna, Według mnie ich najlepszy FC, ale Ruch też się dobrze trzyma ale to już nie te Lata jak tam byliśmy 1 siła.
-
nic twoje pierdolenie warszawski styl nie zmieni, bo i tak najwięcej kapuś od lat jest na Ruchu, bo to ostatnie rozjebanie to nie pierwszy tak gruby przypadek u nich.pestycydy pisze: ↑29.12.2018, 13:31Wy tu walczycie na forum, a interes u góry dalej kwitnie z wrogami. Jesteście zwykłymi parówami, którzy myślą, że coś znaczą w tzw "chuligance". Robicie za pionki w swoich ekipach, a nawet o tym nie wiecie. Bujacie po mieście z kimś, kto jest uważany za ważnego na trybunach, a on tylko patrzy jak tu was wyruchać na kasę. Zamiast się skupić na tym by przyciągnąć ludzi na trybuny dla swojego klubu to j**** to, bo my jesteśmy ekipa. Jeszcze raz powtórzę, jesteście c***, a nie ekipa. Wojownicy j*****, co robią akcję raz na życie i potem odcinają kupony.
-
To ilu wdzialo koronę na Ruchu ?
Pytam bo się pogubiłem a jeszcze ktos z Wisły ?
Pytam bo się pogubiłem a jeszcze ktos z Wisły ?
-
-
Kibole Ruchu i Wisły planowali krwawą jatkę na Śląsku. "Obcinanie dłoni, a nawet ciche zabójstwo"
Marcin Pietraszewski 30 grudnia 2018 | 12:23
Członkowie chorzowskiego gangu Psycho Fans wspierani przez kiboli Wisły Kraków zaplanowali serię ataków na znanych pseudokibiców GieKSy i Górnika Zabrze. - Jednego chcieliśmy staranować autem przy cmentarzu, pozostałym mieliśmy poobcinać dłonie, kolejny miał zginąć tak, żeby to wyglądało na pobicie - wynika z relacji skruszonych gangsterów. Tragedię powstrzymała akcja CBŚP.
Członkowie założonego przez pseudokibiców Ruchu Chorzów gangu Psycho Fans oraz współpracujący z nimi kibole Wisły Kraków zostali zatrzymani przez Centralne Biuro Śledcze Policji. Katowiccy śledczy przedstawili im kilkaset zarzutów. Dotyczą one udziału w gangu, handlu narkotykami, porwań, oszustw, wyłudzeń, napadów, włamań, a także rozbojów.
Kilku zatrzymanych członków gangu poszło na współpracę ze śledczymi
Prokurator Marcin Michalski ze śląskiego wydziału Prokuratury Krajowej nie ma też wątpliwości, że chorzowscy kibole w grudniu 2016 r. skatowali maczetami Jarosława P. ps. „Lotek”, jednego z liderów Torcidy, a we wrześniu 2017 r. Daniela Dz. ps. „Romek”, pseudokibica GieKSy. W obu tych atakach udział miał brać Paweł M. ps. „Misiek”, lider kiboli Wisły Kraków.
Psycho Fans pod koniec października 2017 r. mieli też śmiertelnie pobić Dariusza P., szalikowca Górnika Zabrze. Krótko po tej śmierci CBŚP zaczęło rozbijać gang. Do tej pory zatrzymano ponad 60 osób. Kilka z nich poszło na współpracę ze śledczymi. Wśród nich jest Maciej S. ps. „Maciuś”, prawa ręka szefa gangu.
Zarzutów może być więcej, bo teraz śledczy weryfikują zeznania skruszonych członków Psycho Fans. Z ich relacji wynika, że chorzowscy pseudokibice w 2017 r. zaplanowali całą serię ataków na znanych szalikowców Górnika Zabrze i GieKSy. – Plany były zaawansowane i gdyby udało się je zrealizować, Śląsk spłynąłby krwią – podkreśla jeden z oficerów policji.
„Kachol” miał zostać zaatakowany przy cmentarzu, ciało kibole chcieli przerzucić przez mur
Łukasz B. ps. „Baluś”, kierujący wywiadem Psycho Fans, poustalał adresy domowe, marki i numery rejestracyjne aut, miał też komplet zdjęć szalikowców, na których wydano wyroki. CBŚP zabezpieczyło te materiały w jego komputerze.
– „Baluś” tworzył fikcyjne konta na portalach społecznościowych i dzięki temu miał dostęp do profili rozpracowywanych kiboli. W kilku przypadkach zdobył nawet ich bankowe dokumenty z numerami rachunków, a w autach montował im lokalizatory GPS – mówi jeden ze śledczych.
Z relacji skruszonych Psycho Fans wynika, że jedną z ich ofiar miał być Krystian K. ps. „Kachol”, mieszkający w Rudzie Śląskiej szalikowiec Górnika Zabrze. Członków gangu irytowało, że „Kachol” udzielał się na tajnym, zamkniętym forum polskich pseudokibiców i pisał tam negatywne komentarze o Psycho Fans. Jeden z nich dotyczył tego, jak przypadkowo w nocy wszedł do baru pełnego kiboli Ruchu Chorzów. A ci wystraszyli się, bo myśleli, że na zewnątrz czeka cała zgraja szalikowców Górnika i dojdzie do bijatyki.
„Wszedłem tylko na setunie z colą po imprezie. Fajne miny mieli, a w głowach pewnie ciekawe ilu ich jest, albo o ku*** pewnie zaraza wjadą. Huehuehue. Jeden nawet wystawił głowę za drzwi żeby obciąć, ale nikogo nie zauważył. Pewnie było: na bank są w krzakach skitrani huehuehue.W 2 min po moim wyjściu cała knajpa była pusta, myślałem że jednego sobie dopadnę, ale wyszli całą grupą i plan poszedł sialala. Szczerze? Widziałem się nieźle przeoranego, po zobaczeniu ich min, uśmiech z facjaty mi nie schodził, bajerka z barmanką się kleiła, a seta bardziej smakowała bez coli. Kto by pomyślał, co? Farmazon? Ludzie to widzieli” – napisano w komentarzu. Chwilę później na forum padło pytanie: „Panowie Psychofansi co z tym Chabrosem?”.
Członkowie gangu nie mieli wątpliwości, że pisał to „Kachol”, postanowili dać mu nauczkę. Tę wersję potwierdził nam jeden z pozostających na wolności Psychofansów. – „Kachol” pracował w Bytomiu w firmie, która muruje kominy. „Baluś” podrzucił mu do auta GPS i wiedział, którędy jeździ do roboty – przyznał członek Psycho Fan. Ze względów bezpieczeństwa nie możemy ujawnić nawet jego pseudonimu.
Z relacji skruszonych gangsterów wynika, że kibole mieli zaatakować Krystiana K. przy cmentarzu w Rudzie Śląskiej Orzegowie. Wiedzieli, że dwumetrowy szalikowiec Górnika jeździ oplem agilą. Jego auto miało zostać staranowane przez specjalnie wzmocniony samochód, który miał prowadzić jeden z członków gangu, a potem wyciągnięty z wraku i zaatakowany maczetami. Zakładano, że „Kachol” zginie, więc gangsterzy jego ciało mieli przerzucić przez płot cmentarza. Kilka godzin przed akcją zdjęli zamontowany w jego wozie lokalizator GPS. Nie chcieli, żeby policja znalazła go w rozbitej agili.
– Chłopaki czaiły się na niego przez kilka dni. Jednak pierwszego dnia „Kachol” niespodziewanie wrócił do domu inną drogą, drugiego do pracy pojechał o innej godzinie niż zwykle, a kolejnego w ogóle nie wyszedł z domu. Ekipa Wisły, która czaiła się z nimi, śmiała się, że „Kachol” powinien puścić totolotka, bo ma niesamowite szczęście – przyznał Psychofans.
– Odpuścili mu? – zapytałem.
– Tylko chwilowo. Przecież w międzyczasie były inne lewe roboty. Chłopcy mieli wrócić do sprawy „Kachola”, ale nie zdążyli, bo zaczęła nas zawijać policja. W podobnych przypadkach było podobnie. Ofiarom się po prostu upiekło – powiedział nam członek gangu.
Połamane ręce i nogi oraz urwane ucho. To była pomyłka
Kolejną osobą, na którą członkowie Psycho Fans wydali wyrok, był Adam P. ps. „Spider”, jeden z liderów zabrzańskiej Torcidy. Mężczyzna pracował w kopalni „Sośnica” w Gliwicach. Chorzowscy gangsterzy planowali zaatakować go w pobliżu zakładu pracy, kiedy przed pracą wysiądzie z auta. Do polowania na „Spidera” wykorzystano auto dostarczone przez kiboli Wisły Kraków [wóz zabezpieczyło CBŚP – przyp. red].
– Mieszana chorzowsko-krakowska ekipa bandytów miała ze sobą maczety i planowała obciąć „Spiderowi” dłonie. Robiono kilka podejść do niego – przyznaje osoba znająca kulisy śledztwa. Plan się jednak nie powiódł, bo dwukrotnie Adam P. z powodu braku miejsca zaparkował przy kopalni gdzie indziej niż zwykle (gangsterzy czaili się tam, gdzie parkował każdego dnia), kolejnym razem w ogóle nie przyjechał do pracy.
Chorzowscy pseudokibice mieli też „dać nauczkę” Marcinowi L. ps. „Lasia” z Torcidy (jego mieszkanie w Jastrzębiu-Zdroju obserwowali przez kilka dni), a także Kamilowi G. ps. „Kama” z Rudy Śląskiej. W tym ostatnim przypadku doszło to pomyłki.
– Chłopaki zaatakowali wychodzącego z klatki faceta, który miał założony kaptur. Myśleli, że to „Kama”, połamali mu więc ręce, nogę oraz urwali ucho. Okazało się, że to był ktoś inny – mówi pseudokibic z Chorzowa.
Z relacji Psycho Fans wynika też, że członkowie gangu brutalnie pobili w Rudzie Śląskiej szalikowca Górnika Zabrze o pseudonimie „Ryży”. Nie miał on żadnych związków z Torcidą, ale malował na murach napisy „KSG”. To miało tak irytować mieszkającego w sąsiedztwie Łukasza L. ps. „Lucky” [odpowiadał w gangu za akcje zbrojne – przyp. red.], że postanowił go przepędzić ze swojej dzielnicy.
– Gangsterzy najpierw powybijali „Ryżemu” okna w domu, a kiedy to nie pomogło, tak go pobili, że chłopak przez jakiś czas jeździł na wózku inwalidzkim – mówi osoba znająca kulisy śledztwa.
„Kaniol” miał zostać zrobiony do spodu, czyli śmiertelnie pobity
Ostatnią ofiarą chorzowskich pseudokibiców miał być pseudokibic GieKSy o pseudonimie „Kaniol”. Psycho Fans planowali dopaść go w lutym tego roku na osiedlu Bażantowo w Katowicach. Według skruszonych gangsterów w tej akcji udział mieli wziąć uzbrojeni w maczety „Lucky”, Łukasz Z., „Baluś” oraz „Misiek” z Krakowa. To był czas, kiedy CBŚP zatrzymało już pierwszych członków gangu. Psycho Fans atakując „Kaniola” chcieli jednak pokazać, że nic sobie z tego nie robią.
– Zdecydowano, że „Kaniol” zostanie zrobiony do spodu. W naszym slangu oznaczało to pobicie ze skutkiem śmiertelnym – przyznaje członek Psycho Fans. Ten napad nie udał się tylko dlatego, że ukrywający się w Krakowie „Baluś” został zatrzymany przez „łowców cieni” z CBŚP. Krótko potem w ręce policji wpadli pozostali członkowie gangu z Chorzowa, a „Misiek” uciekł do Włoch.
Gangsterzy z Chorzowa prowadzili też własną „politykę informacyjną” na kibolskich forach. Według skruszonych pseudokibiców to członkowie gangu wrzucili do sieci kopie prokuratorskiego przesłuchania znanego boksera Dawida K. ps. „Cygan”, który przyznał się do stawianych mu zarzutów i złożył wniosek o dobrowolne poddanie się karze. Dlaczego Psycho Fans to zrobili?
– Podczas gali sportów walki w Chorzowie „Cygan” miał spięcie z Maciejem M. ps. „Maślak”, liderem chorzowskich pseudokibiców. Pokrzyczeli na siebie, otoczony swoimi ludźmi Maciej M. miał nawet opluć Dawida K. – mówi jeden z oficerów policji. Zaraz potem „Maślak” postanowił zniszczyć wizerunek „Cygana”. Śledczy przejęli maila z protokołem przesłuchania „Cygana”, który z adresu „Maślaka” został wysłany do jednego z członków Psycho Fans. Zaraz potem opublikowano go na kibolskim forum.
Szalikowiec Ruchu pobity w banku na oczach pracowników i klientów
Rozbicie gangu pseudokibiców z Chorzowa nie zakończyło jednak wojny pomiędzy szalikowcami śląskich drużyn. Kibole Górnika i GieKSy próbują się teraz odgrywać za doznane upokorzenia. „Wyborcza” dotarła do nagrania z kamery monitoringu zamontowanej przed jednym z barów w Piekarach Śląskich.
20 października zarejestrowała ona, jak grupa ponad 20 szalikowców z Zabrza zaatakowało 10 zwolenników Ruchu Chorzów. Nagranie jest brutalne, widać na nim, jak napastnicy kopią leżące na ziemi ofiary, ściągają jednej z nich koszulkę, po czym uciekają. Bandyci próbowali też sforsować zamknięte drzwi do lokalu.
Kamera monitoringu zarejestrowała, jak pseudokibice Górnika atakują zwolenników Ruchu.
W kolejnym nagraniu zarejestrowanym latem telefonem komórkowym w jednym z centrów handlowych w Katowicach widać, jak „Kaniol” atakuje szalikowca Ruchu Chorzów. Ofiara wbiegła do znajdującego się w pasażu banku, ale nie uchroniło jej to przed pobiciem. Na filmie widać, jak „Kaniol” wpada za nim do środka i nie zważając na pracowników i klientów banku, okłada i kopie szalikowca, po czym wychodzi jak gdyby nigdy nic się nie stało.
Szalikowiec Ruchu pobity na oczach pracowników banku.
– W obu tych przypadkach poszkodowani nie zgłosili zawiadomienia o przestępstwie. Oficerowie z wydziału do walki z przestępczością pseudokibiców prowadzą jednak w tych sprawach czynności operacyjne – podkreśla podkomisarz Magdalena Szust z biura prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji w Katowicach.
Marcin Pietraszewski 30 grudnia 2018 | 12:23
Członkowie chorzowskiego gangu Psycho Fans wspierani przez kiboli Wisły Kraków zaplanowali serię ataków na znanych pseudokibiców GieKSy i Górnika Zabrze. - Jednego chcieliśmy staranować autem przy cmentarzu, pozostałym mieliśmy poobcinać dłonie, kolejny miał zginąć tak, żeby to wyglądało na pobicie - wynika z relacji skruszonych gangsterów. Tragedię powstrzymała akcja CBŚP.
Członkowie założonego przez pseudokibiców Ruchu Chorzów gangu Psycho Fans oraz współpracujący z nimi kibole Wisły Kraków zostali zatrzymani przez Centralne Biuro Śledcze Policji. Katowiccy śledczy przedstawili im kilkaset zarzutów. Dotyczą one udziału w gangu, handlu narkotykami, porwań, oszustw, wyłudzeń, napadów, włamań, a także rozbojów.
Kilku zatrzymanych członków gangu poszło na współpracę ze śledczymi
Prokurator Marcin Michalski ze śląskiego wydziału Prokuratury Krajowej nie ma też wątpliwości, że chorzowscy kibole w grudniu 2016 r. skatowali maczetami Jarosława P. ps. „Lotek”, jednego z liderów Torcidy, a we wrześniu 2017 r. Daniela Dz. ps. „Romek”, pseudokibica GieKSy. W obu tych atakach udział miał brać Paweł M. ps. „Misiek”, lider kiboli Wisły Kraków.
Psycho Fans pod koniec października 2017 r. mieli też śmiertelnie pobić Dariusza P., szalikowca Górnika Zabrze. Krótko po tej śmierci CBŚP zaczęło rozbijać gang. Do tej pory zatrzymano ponad 60 osób. Kilka z nich poszło na współpracę ze śledczymi. Wśród nich jest Maciej S. ps. „Maciuś”, prawa ręka szefa gangu.
Zarzutów może być więcej, bo teraz śledczy weryfikują zeznania skruszonych członków Psycho Fans. Z ich relacji wynika, że chorzowscy pseudokibice w 2017 r. zaplanowali całą serię ataków na znanych szalikowców Górnika Zabrze i GieKSy. – Plany były zaawansowane i gdyby udało się je zrealizować, Śląsk spłynąłby krwią – podkreśla jeden z oficerów policji.
„Kachol” miał zostać zaatakowany przy cmentarzu, ciało kibole chcieli przerzucić przez mur
Łukasz B. ps. „Baluś”, kierujący wywiadem Psycho Fans, poustalał adresy domowe, marki i numery rejestracyjne aut, miał też komplet zdjęć szalikowców, na których wydano wyroki. CBŚP zabezpieczyło te materiały w jego komputerze.
– „Baluś” tworzył fikcyjne konta na portalach społecznościowych i dzięki temu miał dostęp do profili rozpracowywanych kiboli. W kilku przypadkach zdobył nawet ich bankowe dokumenty z numerami rachunków, a w autach montował im lokalizatory GPS – mówi jeden ze śledczych.
Z relacji skruszonych Psycho Fans wynika, że jedną z ich ofiar miał być Krystian K. ps. „Kachol”, mieszkający w Rudzie Śląskiej szalikowiec Górnika Zabrze. Członków gangu irytowało, że „Kachol” udzielał się na tajnym, zamkniętym forum polskich pseudokibiców i pisał tam negatywne komentarze o Psycho Fans. Jeden z nich dotyczył tego, jak przypadkowo w nocy wszedł do baru pełnego kiboli Ruchu Chorzów. A ci wystraszyli się, bo myśleli, że na zewnątrz czeka cała zgraja szalikowców Górnika i dojdzie do bijatyki.
„Wszedłem tylko na setunie z colą po imprezie. Fajne miny mieli, a w głowach pewnie ciekawe ilu ich jest, albo o ku*** pewnie zaraza wjadą. Huehuehue. Jeden nawet wystawił głowę za drzwi żeby obciąć, ale nikogo nie zauważył. Pewnie było: na bank są w krzakach skitrani huehuehue.W 2 min po moim wyjściu cała knajpa była pusta, myślałem że jednego sobie dopadnę, ale wyszli całą grupą i plan poszedł sialala. Szczerze? Widziałem się nieźle przeoranego, po zobaczeniu ich min, uśmiech z facjaty mi nie schodził, bajerka z barmanką się kleiła, a seta bardziej smakowała bez coli. Kto by pomyślał, co? Farmazon? Ludzie to widzieli” – napisano w komentarzu. Chwilę później na forum padło pytanie: „Panowie Psychofansi co z tym Chabrosem?”.
Członkowie gangu nie mieli wątpliwości, że pisał to „Kachol”, postanowili dać mu nauczkę. Tę wersję potwierdził nam jeden z pozostających na wolności Psychofansów. – „Kachol” pracował w Bytomiu w firmie, która muruje kominy. „Baluś” podrzucił mu do auta GPS i wiedział, którędy jeździ do roboty – przyznał członek Psycho Fan. Ze względów bezpieczeństwa nie możemy ujawnić nawet jego pseudonimu.
Z relacji skruszonych gangsterów wynika, że kibole mieli zaatakować Krystiana K. przy cmentarzu w Rudzie Śląskiej Orzegowie. Wiedzieli, że dwumetrowy szalikowiec Górnika jeździ oplem agilą. Jego auto miało zostać staranowane przez specjalnie wzmocniony samochód, który miał prowadzić jeden z członków gangu, a potem wyciągnięty z wraku i zaatakowany maczetami. Zakładano, że „Kachol” zginie, więc gangsterzy jego ciało mieli przerzucić przez płot cmentarza. Kilka godzin przed akcją zdjęli zamontowany w jego wozie lokalizator GPS. Nie chcieli, żeby policja znalazła go w rozbitej agili.
– Chłopaki czaiły się na niego przez kilka dni. Jednak pierwszego dnia „Kachol” niespodziewanie wrócił do domu inną drogą, drugiego do pracy pojechał o innej godzinie niż zwykle, a kolejnego w ogóle nie wyszedł z domu. Ekipa Wisły, która czaiła się z nimi, śmiała się, że „Kachol” powinien puścić totolotka, bo ma niesamowite szczęście – przyznał Psychofans.
– Odpuścili mu? – zapytałem.
– Tylko chwilowo. Przecież w międzyczasie były inne lewe roboty. Chłopcy mieli wrócić do sprawy „Kachola”, ale nie zdążyli, bo zaczęła nas zawijać policja. W podobnych przypadkach było podobnie. Ofiarom się po prostu upiekło – powiedział nam członek gangu.
Połamane ręce i nogi oraz urwane ucho. To była pomyłka
Kolejną osobą, na którą członkowie Psycho Fans wydali wyrok, był Adam P. ps. „Spider”, jeden z liderów zabrzańskiej Torcidy. Mężczyzna pracował w kopalni „Sośnica” w Gliwicach. Chorzowscy gangsterzy planowali zaatakować go w pobliżu zakładu pracy, kiedy przed pracą wysiądzie z auta. Do polowania na „Spidera” wykorzystano auto dostarczone przez kiboli Wisły Kraków [wóz zabezpieczyło CBŚP – przyp. red].
– Mieszana chorzowsko-krakowska ekipa bandytów miała ze sobą maczety i planowała obciąć „Spiderowi” dłonie. Robiono kilka podejść do niego – przyznaje osoba znająca kulisy śledztwa. Plan się jednak nie powiódł, bo dwukrotnie Adam P. z powodu braku miejsca zaparkował przy kopalni gdzie indziej niż zwykle (gangsterzy czaili się tam, gdzie parkował każdego dnia), kolejnym razem w ogóle nie przyjechał do pracy.
Chorzowscy pseudokibice mieli też „dać nauczkę” Marcinowi L. ps. „Lasia” z Torcidy (jego mieszkanie w Jastrzębiu-Zdroju obserwowali przez kilka dni), a także Kamilowi G. ps. „Kama” z Rudy Śląskiej. W tym ostatnim przypadku doszło to pomyłki.
– Chłopaki zaatakowali wychodzącego z klatki faceta, który miał założony kaptur. Myśleli, że to „Kama”, połamali mu więc ręce, nogę oraz urwali ucho. Okazało się, że to był ktoś inny – mówi pseudokibic z Chorzowa.
Z relacji Psycho Fans wynika też, że członkowie gangu brutalnie pobili w Rudzie Śląskiej szalikowca Górnika Zabrze o pseudonimie „Ryży”. Nie miał on żadnych związków z Torcidą, ale malował na murach napisy „KSG”. To miało tak irytować mieszkającego w sąsiedztwie Łukasza L. ps. „Lucky” [odpowiadał w gangu za akcje zbrojne – przyp. red.], że postanowił go przepędzić ze swojej dzielnicy.
– Gangsterzy najpierw powybijali „Ryżemu” okna w domu, a kiedy to nie pomogło, tak go pobili, że chłopak przez jakiś czas jeździł na wózku inwalidzkim – mówi osoba znająca kulisy śledztwa.
„Kaniol” miał zostać zrobiony do spodu, czyli śmiertelnie pobity
Ostatnią ofiarą chorzowskich pseudokibiców miał być pseudokibic GieKSy o pseudonimie „Kaniol”. Psycho Fans planowali dopaść go w lutym tego roku na osiedlu Bażantowo w Katowicach. Według skruszonych gangsterów w tej akcji udział mieli wziąć uzbrojeni w maczety „Lucky”, Łukasz Z., „Baluś” oraz „Misiek” z Krakowa. To był czas, kiedy CBŚP zatrzymało już pierwszych członków gangu. Psycho Fans atakując „Kaniola” chcieli jednak pokazać, że nic sobie z tego nie robią.
– Zdecydowano, że „Kaniol” zostanie zrobiony do spodu. W naszym slangu oznaczało to pobicie ze skutkiem śmiertelnym – przyznaje członek Psycho Fans. Ten napad nie udał się tylko dlatego, że ukrywający się w Krakowie „Baluś” został zatrzymany przez „łowców cieni” z CBŚP. Krótko potem w ręce policji wpadli pozostali członkowie gangu z Chorzowa, a „Misiek” uciekł do Włoch.
Gangsterzy z Chorzowa prowadzili też własną „politykę informacyjną” na kibolskich forach. Według skruszonych pseudokibiców to członkowie gangu wrzucili do sieci kopie prokuratorskiego przesłuchania znanego boksera Dawida K. ps. „Cygan”, który przyznał się do stawianych mu zarzutów i złożył wniosek o dobrowolne poddanie się karze. Dlaczego Psycho Fans to zrobili?
– Podczas gali sportów walki w Chorzowie „Cygan” miał spięcie z Maciejem M. ps. „Maślak”, liderem chorzowskich pseudokibiców. Pokrzyczeli na siebie, otoczony swoimi ludźmi Maciej M. miał nawet opluć Dawida K. – mówi jeden z oficerów policji. Zaraz potem „Maślak” postanowił zniszczyć wizerunek „Cygana”. Śledczy przejęli maila z protokołem przesłuchania „Cygana”, który z adresu „Maślaka” został wysłany do jednego z członków Psycho Fans. Zaraz potem opublikowano go na kibolskim forum.
Szalikowiec Ruchu pobity w banku na oczach pracowników i klientów
Rozbicie gangu pseudokibiców z Chorzowa nie zakończyło jednak wojny pomiędzy szalikowcami śląskich drużyn. Kibole Górnika i GieKSy próbują się teraz odgrywać za doznane upokorzenia. „Wyborcza” dotarła do nagrania z kamery monitoringu zamontowanej przed jednym z barów w Piekarach Śląskich.
20 października zarejestrowała ona, jak grupa ponad 20 szalikowców z Zabrza zaatakowało 10 zwolenników Ruchu Chorzów. Nagranie jest brutalne, widać na nim, jak napastnicy kopią leżące na ziemi ofiary, ściągają jednej z nich koszulkę, po czym uciekają. Bandyci próbowali też sforsować zamknięte drzwi do lokalu.
Kamera monitoringu zarejestrowała, jak pseudokibice Górnika atakują zwolenników Ruchu.
W kolejnym nagraniu zarejestrowanym latem telefonem komórkowym w jednym z centrów handlowych w Katowicach widać, jak „Kaniol” atakuje szalikowca Ruchu Chorzów. Ofiara wbiegła do znajdującego się w pasażu banku, ale nie uchroniło jej to przed pobiciem. Na filmie widać, jak „Kaniol” wpada za nim do środka i nie zważając na pracowników i klientów banku, okłada i kopie szalikowca, po czym wychodzi jak gdyby nigdy nic się nie stało.
Szalikowiec Ruchu pobity na oczach pracowników banku.
– W obu tych przypadkach poszkodowani nie zgłosili zawiadomienia o przestępstwie. Oficerowie z wydziału do walki z przestępczością pseudokibiców prowadzą jednak w tych sprawach czynności operacyjne – podkreśla podkomisarz Magdalena Szust z biura prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji w Katowicach.
-
Ambitnie :)) Amba fatima bylo i ni ma,jebance pajace.
-
-
Noż ku*** czytaj ze zrozumieniem co napisałem. W żadnym wypadku nie sugerowałem że to Ruch i odbij ode mnie naczelny prowokatorze. Koniec jakiejkolwiek dyskusji z tobą
-
-
Czytajac to zastanawia mnie kiedy tej j***** prokurator pochyta się że balus w pewnym momencie zaczol pierdolic głupoty, pewnie w końcu wyjdzie ze pewne osoby mają alibii i ich tam nie było, zresztą podchodził bym do tego z dystansem bo pewne sytuację bardzo są podkolorowane
-
Mam wrażenie, że następny news będzie w stylu "PF chciało wzbogacać uran z Koreą Północną".
Inna sprawa, że jak na tyle lat wciskania kitu, kibicowskiemu światu o słabości Górnika, panowało straszne dużo ciśnienie na ich ekipę w szeregach PF
Inna sprawa, że jak na tyle lat wciskania kitu, kibicowskiemu światu o słabości Górnika, panowało straszne dużo ciśnienie na ich ekipę w szeregach PF
-
Przestań.Ruch nigdy nie kłamie.Zawsze honorowo,jak sprzęt to tylko koalicja ,nigdy nikomu nie odmawiają a konfitury to tylko na śniadanie do bułek.
-
Widać że nie było tak różowo skoro chciano trwale eliminować ludzi i potrzebna im aż była do tego Wisła.
-
Podniecaj się, bo jest czym, artykuł z wyborczej. Na kogo mieli mieć ciśnienie? na Ruch Zdzieszowice? Pierdolenie i robienie ze strony przegrywającej wygranych. Wiadomo, że nie zawsze na każdym osiedlu były wygrane. To i ciśnienie było. Czy naprawdę masz wyobrażenie o wszystkich akcjach kto kogo i za co? Jesteś naiwny jeśli myślisz, że wiesz. Rycerze internetu.
-
ale przecież Górnik I GKS to byli słabi dla was przeciwnicy, a wychodzi z zeznań twoich ziomali, że musieliście na nich brać Wisłe.pestycydy pisze: ↑31.12.2018, 11:08Podniecaj się, bo jest czym, artykuł z wyborczej. Na kogo mieli mieć ciśnienie? na Ruch Zdzieszowice? Pierdolenie i robienie ze strony przegrywającej wygranych. Wiadomo, że nie zawsze na każdym osiedlu były wygrane. To i ciśnienie było. Czy naprawdę masz wyobrażenie o wszystkich akcjach kto kogo i za co? Jesteś naiwny jeśli myślisz, że wiesz. Rycerze internetu.
-
Przeciez dokladnie w tym artykule jest zdanie, ze obecnie GKS i Gornik po latach upokorzen szukaja rewanzu wiec o czym ty p*********? Jaki strach? Przeciez tu dokladnie pokazane jest jaka byla dominacja Ruchu nad resztą, że czołówka waszych ekip musiała, jezdzic alternatywnymi drogami do pracy. A dedukcja o tym, ze Wisla byla brana ze strachu mnie rozpierdala.Nie wpadles jeden z drugim gamoniem na pomysl, ze w przypadku takiej akcji czolowka Ruchu bylaby pierwsza w kregu podejrzen wiec warto bylo miec jakies alibi? Logiczne, że nie mogli tego zrobic bezposrednio swoimi rekami i dzialalo to w druga strone patrz D. i akcja na Cracovię.Wtaszka pisze: ↑31.12.2018, 11:21ale przecież Górnik I GKS to byli słabi dla was przeciwnicy, a wychodzi z zeznań twoich ziomali, że musieliście na nich brać Wisłe.pestycydy pisze: ↑31.12.2018, 11:08Podniecaj się, bo jest czym, artykuł z wyborczej. Na kogo mieli mieć ciśnienie? na Ruch Zdzieszowice? Pierdolenie i robienie ze strony przegrywającej wygranych. Wiadomo, że nie zawsze na każdym osiedlu były wygrane. To i ciśnienie było. Czy naprawdę masz wyobrażenie o wszystkich akcjach kto kogo i za co? Jesteś naiwny jeśli myślisz, że wiesz. Rycerze internetu.
-
Jakbyś poczytał te artykułu i zeznania to byś wyczaił, że na te akcje to nie jeździły ogórki tylko sama czołówka obydwu ekip. Ogórki to się biły po osiedlach i miastach, i tylko w Rudzie z miast w miarę po równo podzielonych R miał do przodu bo już np. w Mysłowicach już nie.donhichot pisze: ↑31.12.2018, 11:35Przeciez dokladnie w tym artykule jest zdanie, ze obecnie GKS i Gornik po latach upokorzen szukaja rewanzu wiec o czym ty p*********? Jaki strach? Przeciez tu dokladnie pokazane jest jaka byla dominacja Ruchu nad resztą, że czołówka waszych ekip musiała, jezdzic alternatywnymi drogami do pracy. A dedukcja o tym, ze Wisla byla brana ze strachu mnie rozpierdala.Nie wpadles jeden z drugim gamoniem na pomysl, ze w przypadku takiej akcji czolowka Ruchu bylaby pierwsza w kregu podejrzen wiec warto bylo miec jakies alibi? Logiczne, że nie mogli tego zrobic bezposrednio swoimi rekami i dzialalo to w druga strone patrz D. i akcja na Cracovię.Wtaszka pisze: ↑31.12.2018, 11:21ale przecież Górnik I GKS to byli słabi dla was przeciwnicy, a wychodzi z zeznań twoich ziomali, że musieliście na nich brać Wisłe.pestycydy pisze: ↑31.12.2018, 11:08Podniecaj się, bo jest czym, artykuł z wyborczej. Na kogo mieli mieć ciśnienie? na Ruch Zdzieszowice? Pierdolenie i robienie ze strony przegrywającej wygranych. Wiadomo, że nie zawsze na każdym osiedlu były wygrane. To i ciśnienie było. Czy naprawdę masz wyobrażenie o wszystkich akcjach kto kogo i za co? Jesteś naiwny jeśli myślisz, że wiesz. Rycerze internetu.
-
Czytajcie jebane debile te wypociny z wybiórczej i łykajcie wszystko jak pelikany.
WŁ