Losowanie grup Euro 2020
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Losowanie grup Euro 2020
Siema!
Podział na koszyki znany:
Koszyk 1: Szwajcaria, Portugalia, Holandia, Anglia, Belgia, Francja, Hiszpania, Włochy, Chorwacja, Polska.
Koszyk 2: Niemcy, Islandia, Bośnia i Hercegowina, Ukraina, Dania, Szwecja, Rosja, Austria, Walia, Czechy.
Koszyk 3: Słowacja, Turcja, Irlandia, Irlandia Północna, Szkocja, Norwegia, Serbia, Finlandia, Bułgaria, Izrael.
Koszyk 4: Węgry, Rumunia, Grecja, Albania, Czarnogóra, Cypr Estonia, Słowenia, Litwa, Gruzja.
Koszyk 5: Macedonia, Kosowo, Białoruś, Luksemburg, Armenia, Azerbejdżan, Kazachstan, Mołdawia, Gibraltar, Wyspy Owcze.
Koszyk 6: Łotwa, Liechtenstein, Andora, Malta, San Marino
Grupa marzeń?
Polska, Bośnia i Hercegowina, Turcja, Węgry, Kosowo, Łotwa.
Wasze typy?
Podział na koszyki znany:
Koszyk 1: Szwajcaria, Portugalia, Holandia, Anglia, Belgia, Francja, Hiszpania, Włochy, Chorwacja, Polska.
Koszyk 2: Niemcy, Islandia, Bośnia i Hercegowina, Ukraina, Dania, Szwecja, Rosja, Austria, Walia, Czechy.
Koszyk 3: Słowacja, Turcja, Irlandia, Irlandia Północna, Szkocja, Norwegia, Serbia, Finlandia, Bułgaria, Izrael.
Koszyk 4: Węgry, Rumunia, Grecja, Albania, Czarnogóra, Cypr Estonia, Słowenia, Litwa, Gruzja.
Koszyk 5: Macedonia, Kosowo, Białoruś, Luksemburg, Armenia, Azerbejdżan, Kazachstan, Mołdawia, Gibraltar, Wyspy Owcze.
Koszyk 6: Łotwa, Liechtenstein, Andora, Malta, San Marino
Grupa marzeń?
Polska, Bośnia i Hercegowina, Turcja, Węgry, Kosowo, Łotwa.
Wasze typy?
Re: Losowanie grup Euro 2020
Rosja/Ukry/Szwecja, Serbia, Węgry, Białoruś, Malta
-
WkładDoUbrań
Piłkarsko najlepiej Bośnia, Bułgaria, Litwa, Giblartar i Lichtenstein, jeśli będzie grupa na 6 zespołów. Zresztą nie dostać się na tą imprezę gdzie są 24 zespoły będąc losowanym z pierwszego koszyka byłoby całkowitą kompromitacją
Kibicowsko to niech każdy już sobie dopowie, zawsze mijamy się z Turcją, a jestem bardzo ciekaw jak taki mecz by wyglądał
Kibicowsko to niech każdy już sobie dopowie, zawsze mijamy się z Turcją, a jestem bardzo ciekaw jak taki mecz by wyglądał
-
Kefirjagodowy
Kibicowsko
Polska, Ukraina, Turcja (Izrael też mógłby być) Węgry, Kosowo, Łotwa
Pominąłem Rosję, Bośnie czy chociażby Serbie, ale chciałbym zobaczyć pojedynki z narodami, z którymi dawno nie graliśmy. Oglądać 10 raz Polska - Czarnogóra już się nudzi.
Piłkarsko
Polska, Austria, Finlandia, Litwa, Gibraltar, Lichtenstein
Polska, Ukraina, Turcja (Izrael też mógłby być) Węgry, Kosowo, Łotwa
Pominąłem Rosję, Bośnie czy chociażby Serbie, ale chciałbym zobaczyć pojedynki z narodami, z którymi dawno nie graliśmy. Oglądać 10 raz Polska - Czarnogóra już się nudzi.
Piłkarsko
Polska, Austria, Finlandia, Litwa, Gibraltar, Lichtenstein
-
fortyseven
Bośnia
Irlandia Północna
Węgry
Kosowo
Łotwa
Irlandia Północna
Węgry
Kosowo
Łotwa
-
oberschlesien321
Kiedy losowanie?
Patrząc na zasady losowania to bardziej skomplikować tego się nie dało? "kraje skonfliktowane", "kraje zimowe", "granice uefa" i chvj wie co jeszcze wymyślą.
Losowanie 2 grudnia o 12:00
Losowanie 2 grudnia o 12:00
-
Jurand ze Spychowa
Czechy, Serbia, Węgry, Macedonia i My. Marzy mi się taka grupa, arcyciekawe i w sumie wcale nie dalekie wyjazdy.
Polska , Niemcy , Turcja , Rumunia , Kosowo , Łotwa.
Tak na marginesie to ładnie kogoś poniosło , że jesteśmy w pierwszym koszyku :) Piłkarsko to jesteśmy obecnie mniej więcej na poziomie czwartego koszyka ...
Tak na marginesie to ładnie kogoś poniosło , że jesteśmy w pierwszym koszyku :) Piłkarsko to jesteśmy obecnie mniej więcej na poziomie czwartego koszyka ...
Grupa marzeń:
Polska,Rosja,Serbia,Albania,Macedonia z 6 koszyka w sumie bez różnicy :)
Niech admin zmieni nazwę tematu na eliminacje mistrzostw Europy ,bo nie ma później sensu zakładać nowego tematu ..
Polska,Rosja,Serbia,Albania,Macedonia z 6 koszyka w sumie bez różnicy :)
Niech admin zmieni nazwę tematu na eliminacje mistrzostw Europy ,bo nie ma później sensu zakładać nowego tematu ..
-
w miare obiektywny
O rozstawieniu decydowały wyniki w Lidze Narodów. Mieliśmy lepszy bilans od Niemców i Islandczyków, więc to my znależliśmy się w pierwszym koszyku. Do następnego Euro już nie będziemy rozstawieni, bo w kolejnej Lidze Narodów będziemy startować w Dywizji B.??? pisze: 21.11.2018, 15:06 Polska , Niemcy , Turcja , Rumunia , Kosowo , Łotwa.
Co do tematu - nie wiem co ciekawego niektórzy widzą w Izraelu (ile osób by tam poleciało ?). Moim zdaniem ciekawiej trafić Grecję (choć tam chyba olewają reprezentację), Rumunię, Albanię czy Litwę
To znaczy jaki interes polityczny ma UEFA w losowaniu Polski z Izraelem? Niech spiskowcy wytłumaczą. Piłkarsko łatwa grupa choć 4 ekipy mogą powalczyć do końca
Nie no, całkiem przypadkowo wylosowaliśmy Izrael, akurat w czasach gdy na każdym kroku wmawia się społeczeństwu bajki o wspaniałej współpracy i wielkiej przyjaźni na linii Polska-Izrael.
Tak UEFA politycznie losuje, że w każdym losowaniu są wykluczone pary skonfliktowanych politycznie państw. Ale jednak uparli się na nas i nas z Izraelem nie wykluczyli i dodatkowo celowo wylosowali łamiąc swoją dotychczasową praktykę. No ręce opadają
No dobrze załóżmy że to prawda tylko nadal nie wiem po co to wszystko? Z Rosją w czasach Smoleńska graliśmy, z Niemcami gramy co chwilę, z Ukrainą 3 lata temu też. No ale ten Izrael z którym mamy normalne stosunki dyplomatyczne to musi być spisek :)
No dobrze załóżmy że to prawda tylko nadal nie wiem po co to wszystko? Z Rosją w czasach Smoleńska graliśmy, z Niemcami gramy co chwilę, z Ukrainą 3 lata temu też. No ale ten Izrael z którym mamy normalne stosunki dyplomatyczne to musi być spisek :)
Kibicowsko - słabo
Piłkarsko - bardzo dobrze
Jeśli będzie organizowane jakieś mini spotkanie jak w Porto u Turka, dzień przed meczem to nawet na Łotwie będzie fajnie :)
Piłkarsko - bardzo dobrze
Jeśli będzie organizowane jakieś mini spotkanie jak w Porto u Turka, dzień przed meczem to nawet na Łotwie będzie fajnie :)
Jedyny ciekawy pod względem kibicowskim mecz to będzie ten w Izraelu gdzie nienawidzą Polaków. O czym przekonała się w ostatnich latach np Radwańska
-
bez-napinki
Generalnie wszystkie te restrykcje w losowaniu to gówno w c***, jakieś odległości, polityka itp. Fifa/Uefa MAFIA!
Dodatkowo te Mistrzostwa w kilkunastu czy tam kilku państwach - całkowity bezsens.
Grupa dla Polski raczej słaba kibicowsko. Piłkarsko? Uważałbym na słowa co poniektórych (bo tu już widzę hurraoptymizm). ;)
Dodatkowo te Mistrzostwa w kilkunastu czy tam kilku państwach - całkowity bezsens.
Grupa dla Polski raczej słaba kibicowsko. Piłkarsko? Uważałbym na słowa co poniektórych (bo tu już widzę hurraoptymizm). ;)
Dno, dno i jeszcze raz dno. To chyba jedno z gorszych losowań pod względem kibicowskim od wielu lat. Ktoś tam wspominał o Łotwie, że to zagadka kibicowska. No nie do końca, bo piłka jako sport narodowy, to tam wymiera. Piłkarsko to chyba jedynie Austria może nam zagrozić, choć i tak od wielu lat nie dzieje się ciekawie w reprezentacji.
Ktoś z historii do tablicy – graliśmy kiedyś z Izraelem tam u nich i była jakaś grupa kibiców z Polski?
-
Vin Diesel
pamietam jakies 20 lat temu przegralismy tam 4-3 mecz eliminacyjny, a pytanie czy byli tam kibice z Polski chyba retoryczne ;)
Może się mylę, ale kiedyś chyba Wisła grała w pucharach tam z jakimś ich klubem i tez jakieś problemy chyba były z wejściem czy coś, zychu9 wiem że pytałeś o kadrę, tam nas nie lubią, chuje pokrzywdzone najbardziej na świecie zawsze.
-
Vin Diesel
sorry 4-3 to był mecz u nas a tam przegralismy 2-1, tutaj skrót:Vin Diesel pisze: 02.12.2018, 19:28 pamietam jakies 20 lat temu przegralismy tam 4-3 mecz eliminacyjny, a pytanie czy byli tam kibice z Polski chyba retoryczne ;)
https://www.youtube.com/watch?v=vF-bJuZJZYQ
p.s. zajebista jakość
W Zabrzu było jeszcze lepiej. Szczególnie na trybunach https://www.youtube.com/watch?v=ti6OBlzx5QI&t=160sVin Diesel pisze: 02.12.2018, 19:41sorry 4-3 to był mecz u nas a tam przegralismy 2-1, tutaj skrót:Vin Diesel pisze: 02.12.2018, 19:28 pamietam jakies 20 lat temu przegralismy tam 4-3 mecz eliminacyjny, a pytanie czy byli tam kibice z Polski chyba retoryczne ;)
https://www.youtube.com/watch?v=vF-bJuZJZYQ
p.s. zajebista jakość
1. kolejka - 21 marca: Austria - Polska
2. kolejka - 24 marca: Polska - Łotwa
3. kolejka - 7 czerwca: Macedonia - Polska
4. kolejka - 10 czerwca: Polska - Izrael
5. kolejka - 6 września: Słowenia - Polska
6. kolejka - 9 września: Polska - Austria
7. kolejka - 10 października: Łotwa - Polska
8. kolejka -13 października: Polska - Macedonia
9. kolejka - 16 listopada: Izrael - Polska
10. kolejka - 19 listopada: Polska - Słowenia
Nawet nie ma tragedii, do zobaczenia w Macedonii i na Łotwie
2. kolejka - 24 marca: Polska - Łotwa
3. kolejka - 7 czerwca: Macedonia - Polska
4. kolejka - 10 czerwca: Polska - Izrael
5. kolejka - 6 września: Słowenia - Polska
6. kolejka - 9 września: Polska - Austria
7. kolejka - 10 października: Łotwa - Polska
8. kolejka -13 października: Polska - Macedonia
9. kolejka - 16 listopada: Izrael - Polska
10. kolejka - 19 listopada: Polska - Słowenia
Nawet nie ma tragedii, do zobaczenia w Macedonii i na Łotwie
-
WkładDoUbrań
Nie no panowie - akurat Izrael ma klimaty ultras i są one dosyć widoczne - Maccabi, Hapoel (ten z Tel-Avivwu i Beer Sheva), Beitar to są takie pierwsze grupy co przychodzą na myśl. Ale oni jak działają z innymi to w Europie, nie u Siebie. Nikt normalny tam nie pojedzie miejscowych bić, bo to nie jest Francja, nie są Niemcy - jak tam ktoś poleci na dołek to go MSZ pewnie nie wyciągnie, więc połowicznie zgodzę się z głosami tu. Ultrasi są, ale akcji (raczej) nie będzie.
Czy wiadomo w jakich miastach zagramy w meczach wyjazdowych ?
-
fortyseven
Na moje oko patrząc na zespoły z którymi gramy , a także na infrastrukture jaką posiadają każdy mecz odbędzie się w stolicy danego kraju.
Jedynym wyjątkiem może być mecz z Austrią.
Z Austria stawialbym raczej tez, ze w Wiedniu. Dla zwiazku austriackiego okazja, zeby wiecej biletow sprzedac poki jako tako ich druzyna niezle ostatnio gra, a i na sektor gosci maja pewnosc, ze zejdzie kazda ilosc.
Smiesznie to zabrzmi, ale w koncu to "mecz na szczycie" tej grupy :)
Smiesznie to zabrzmi, ale w koncu to "mecz na szczycie" tej grupy :)
-
anonXprzybysz
Wie ktoś jak wygląda dystrybucja biletów na sektor gości? Np. na przykładzie wcześniejszych eliminacji, czy LN :)
Na jakiej zasadzie będzie miała miejsce dystrybucja biletów na sektor gości w Wiedniu? Poprzez łączynaspiłka czy jak to działa
Tak, przez laczynaspilka.plLiroo pisze: 04.12.2018, 17:33 Na jakiej zasadzie będzie miała miejsce dystrybucja biletów na sektor gości w Wiedniu? Poprzez łączynaspiłka czy jak to działa
http://stadiony.net/aktualnosci/2018/12 ... pa_polakowfortyseven pisze: 03.12.2018, 19:10
Na moje oko patrząc na zespoły z którymi gramy , a także na infrastrukture jaką posiadają każdy mecz odbędzie się w stolicy danego kraju.
W Austrii goscie ostatnio dostawali 2776 biletow, w Macedonii niewiele ponad 1000, w Slowenii pierwotnie 1230, ale Szkotom udalo sie dostac 2567, w Izraelu 2759, ale to zalezy od stadionu na ktorym odbedzie sie mecz. Jak jest na Lotwie nie wiem, ale wyglada ze caly luk moze byc dla gosci. Dodam tylko ze wszedzie oprocz Macedonii goscie zasiadali tez na trybinach gospodarzy.
-
fortyseven
JaśniePan pisze: 06.12.2018, 21:00http://stadiony.net/aktualnosci/2018/12 ... pa_polakowfortyseven pisze: 03.12.2018, 19:10
Niewiele się w takim razie pomyliłem. Dzięki JaśniePanie za link.
bo "kibicostwo" to nie tylko mordobicie i napinanie gołych klat do słitfoci :Dfortyseven pisze: 07.12.2018, 17:39JaśniePan pisze: 06.12.2018, 21:00http://stadiony.net/aktualnosci/2018/12 ... pa_polakowfortyseven pisze: 03.12.2018, 19:10
Dzięki Panowie za informację pozdrawiam.fortyseven pisze: 07.12.2018, 17:39JaśniePan pisze: 06.12.2018, 21:00http://stadiony.net/aktualnosci/2018/12 ... pa_polakowfortyseven pisze: 03.12.2018, 19:10
-
fortyseven
JaśniePan pisze: 07.12.2018, 21:42bo "kibicostwo" to nie tylko mordobicie i napinanie gołych klat do słitfoci :Dfortyseven pisze: 07.12.2018, 17:39
Ani ja stary ani młody , ale tego akurat nie musisz mi tłumaczyć. Zawsze fanatycznie od trybun zaczynając na piłce kończąc.
pzdr
-
Adam K. ps. Kiełek
Dajcie spokój z takim losowaniem.Ja osobiście nigdzie się nie wybieram.
Gdyby kogoś to interesowało, to Austriacy właśnie rozpoczęli sprzedaż biletów na swoje sektory:
https://www.oeticket.com/checkout.html? ... name=event
https://www.oeticket.com/checkout.html? ... name=event
-
meditopglon
Siema jechał ktoś może na mecz przez tą strone? https://jedznamecz.pl/eliminacje-euro-2 ... anizowany/