Kibicowska Warszawa

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Averno

Re: Kibicowska Warszawa

Post autor: Averno »

Jurand ze Spychowa pisze: 11.08.2018, 06:39 Czy istnieje coś takiego jak piłkarska mapa Warszawy, w Stolicy jest mnóstwo klubów i nie chodzi mi tutaj o kibiców. Interesuje mnie po prostu jaki klub ma siedzibę na jakiej dzielnicy.
Aktywne kluby, bez "dzikich" drużyn których jest sporo i co roku ktoś odpada, ktoś tworzy nową drużynę, no i takie które mają drużyne seniorów:

Bielany; Hutnik
Bemowo: Świt, Unia
Białołęka: Escola Varsovia
Mokotów: brak klubu
Ochota: brak klubu
Praga-Południe:Drukarz, Korona
Praga-Północ:Błyskawica, Zły
Rembertów:Aon
Śródmieście: Legia, Polonia
Targówek:Targówek
Ursus: Rks Ursus
Ursynów: brak klubu
Wawer:Victoria Zerzeń, PKS Radość
Wesoła: Ks Wesoła
Wilanów: brak klubu, są jakieś amatorskie drużyny
Włochy: Przyszłość, Okęcie
Wola: Olimpia, Grom, Gwardia mokotowski klub ale obecnie gra na Woli
Żoliborz: Marymont
iparts.pl
OldKSP

Post autor: OldKSP »

Averno pisze: 11.08.2018, 14:25
Jurand ze Spychowa pisze: 11.08.2018, 06:39 Czy istnieje coś takiego jak piłkarska mapa Warszawy, w Stolicy jest mnóstwo klubów i nie chodzi mi tutaj o kibiców. Interesuje mnie po prostu jaki klub ma siedzibę na jakiej dzielnicy.
Aktywne kluby, bez "dzikich" drużyn których jest sporo i co roku ktoś odpada, ktoś tworzy nową drużynę, no i takie które mają drużyne seniorów:

Bielany; Hutnik
Bemowo: Świt, Unia
Białołęka: Escola Varsovia
Mokotów: brak klubu
Ochota: brak klubu
Praga-Południe:Drukarz, Korona
Praga-Północ:Błyskawica, Zły
Rembertów:Aon
Śródmieście: Legia, Polonia
Targówek:Targówek
Ursus: Rks Ursus
Ursynów: brak klubu
Wawer:Victoria Zerzeń, PKS Radość
Wesoła: Ks Wesoła
Wilanów: brak klubu, są jakieś amatorskie drużyny
Włochy: Przyszłość, Okęcie
Wola: Olimpia, Grom, Gwardia mokotowski klub ale obecnie gra na Woli
Żoliborz: Marymont
Jeżeli wspominasz takie wynalazki jak Escola,to należałoby wyróżnić też Białe Orły,Deltę Warszawa jak i działający na Ursynowie SEMP Warszawa. Jadąc po trasie Wawer ,Radość wspomniałbym o OKS Otwock,Józefovie jak i daleko sięgając ,ale bardzo mocno identyfikujące się środowisko z Legią czyli Mazur Karczew. A jeśli już tak daleko,ale jednak blisko Warszawy to jeszcze oczywiście sypialnia stolicy czyli Znicz Pruszków czy też FC Piaseczno,a w drugą północną stronę zamyka oczywiście Świt Nowy Dwór.Do tego jeszcze praktycznie już dzielnica Warszawy czyli Dolcan Ząbki.Wiem,wiem nie jest to ścisła Warszawa,ale jednak kibice i ewentualne ekipy identyfikują się mocno ze stolicą więc chyba trzeba o nich wspomnieć.
mancunia

Post autor: mancunia »

jestesmywaszastolica pisze: 16.08.2018, 13:59 Poważnie chcesz przytaczać historie z "poletek piknikowych" ;)

Jeżeli wiesz co ta sarkazm - to możemy się podyskutować - niemniej jednak opisana sytuacja rzeczywiście miała miejsce ;)
CURVA SUD

Post autor: CURVA SUD »

Pytanie Do L Jak Do P Wymień 4 Osiedla Twoje Pod Kontem --> 1.Jakość.... 2.Ilość.... 3.Spadek Formy Obecnie Znieczulica.... 4.Wzrost Formy!! Ps Chodzi o Obiektywną Opinię a Nie Dogadywanie Kto Potrafi Lepiej z Góry Dzięki 😋
CURVA SUD

OldKSP Dzięki Ps Polski Może Być w Warszawie Sosnowcu Itd Na Śląsku? WSZYSTKO JEST INNE NIE TYLKO PYŁ CZARNEGO ZŁOTA? ALE I TA DEDAKTYCZNA WYRAFINOWANA MOWA GDZIE NIE UŚWIADCZYSZ ,. Ż Ó ITD DLA TEGO TEN KRAJ JEST TAK SŁODKI BO MAMY PAŃSTWO W PAŃSTWIE CO WOJEWÓDZTWO TO INNY OBYCZAJ INACZEJ ŻYJEMY W WOLNYM KRAJU TECHNIKE NADAJE TEMAT A NIE KTO JAK PISZĘ NIEJEDEN PISZE ŁADNIE ALE TO CO PISZE WZYWA O POMSTĘ DO NIEBA DLA TEGO OLEJ ORTOGRAFIĘ ZAINWESTUJ W OBIEKTYWNE PUNKT WIDZENIA 😎 Byle Był Właściwy!!. TEMAT TOCZY SIĘ DALEJ...
halodrol

Post autor: halodrol »

0_0
No "Ż" i "Ó" to raczej w całej Polsce uświadczysz...
jebacjebacpzpn

Post autor: jebacjebacpzpn »

Mam takie pytanie odnosnie dopingu Legii na wyjazdach, ogladajac w tv zauwazylem, ze pomimo duzych liczb nie uzywaja bebna, chyba ze sie myle. Moglby ktos z L napisac jak to wyglada?
CURVA SUD

OldKSP Lub ktoś z K6. Pytanie brzmi następująco. PG15?. Powstało dzięki UE04 lub inaczej osoby zakładające malunek szkodniki. To ewidentnie Enigma. Jeśli dziś -- Crazy Group 02 to raczej Oldschool... To Nie Mniej Narodowa Polonia To Młoda Polonia, lub już nie taka młoda czyli PWH JAK to napisał OldKSP wszystko to kwadrat. Tereny jak i grupy, nie ma lekko na 40+ -50 IQ KSP.... Przypada Ok 250+ - 300 -L- dla czego pytam? Hmm kiedy ktoś jara się Widzew Vandals!. Powiem fajnie spoko, od miasta do miasta... No ale PG15 ma lepszy podkład muzyczny jak i mniejszą KADRE To Jak Dajmy Na to BARCELONA/RTS -- Espaniol/KSP PG15 To Taka troszkę Kibicowska Wyprawa każdy zna widział Itd....... Dla tego pytanie jest ciekawe info priv ok aczkolwiek dużo osób na pewno jest ciekawe i pytanie jest dobre co do POLITYKI GROUP K6
PogOshin

Post autor: PogOshin »

Panowie ktoś wytlumaczy co sie dzialo przed meczem z Lechem? Z jednej strony widzialem kibicow Lecha w furach(niektorzy sie rozgrzewali) a z drugiej kibicow Legii szarzujących w ich strone.Jakas proba wjazdu pod kasy czy przejezdzali na mecz czy jeszcze cos innego?
ABC1935

Post autor: ABC1935 »

Nikt nic nie wie, nikt nic nie widział i nikt nic nie słyszał. A sądząc po poziomie twoich poprzednich wpisów trzeźwo myśląca osoba nie podzieli się z Tobą żadną informacją.
PogOshin

Post autor: PogOshin »

Poziomie poprzednich wpisow? Forum jest po to aby pytac.Nikogo nie wyzywam ani z nikim sie nie spinam wiec o jaki poziom ci chodzi?Nigdzie nie uwazam tez sie za jakiegos kumatego.Proste pytanie i tyle.
szwadron97

Post autor: szwadron97 »

PogOshin pisze: 18.09.2018, 15:12 Poziomie poprzednich wpisow? Forum jest po to aby pytac.Nikogo nie wyzywam ani z nikim sie nie spinam wiec o jaki poziom ci chodzi?Nigdzie nie uwazam tez sie za jakiegos kumatego.Proste pytanie i tyle.
Wiesz co się dzieje jak ekipa przyjeżdża na zakazie?
SeniorSiarra

Post autor: SeniorSiarra »

Właśnie natrafiłem na fotkę Polonii z Realem Saragossa, mógłby ktoś przybliżyć historię tych relacji? To zgoda/układ/prywatne kontakty? Dodatkowo chciałbym dowiedzieć się coś więcej o Hiszpanach, jak prezentują się na tle rywali, ekipa rozumiem prawicowa(?!), najwięksi rywale i sojusznicy. Z góry dziękuję.
OldKSP

SeniorSiarra pisze: 09.10.2018, 19:42 Właśnie natrafiłem na fotkę Polonii z Realem Saragossa, mógłby ktoś przybliżyć historię tych relacji? To zgoda/układ/prywatne kontakty? Dodatkowo chciałbym dowiedzieć się coś więcej o Hiszpanach, jak prezentują się na tle rywali, ekipa rozumiem prawicowa(?!), najwięksi rywale i sojusznicy. Z góry dziękuję.
Kontakty pojawiły się w okolicach chyba 2002-2003 roku poprzez pewnego hiszpana pracującego w korpo w Warszawie.Okazało się ,że to bardzo fanatyczny kibic Saragossy, który zaczął aktywnie uczestniczyć w meczach Polonii. Zaczęły się najpierw prywatne kontakty po czym przerodziło się w zgodę ,ale tylko z Ligallo Fondo Norte ,prawicową ,a wręcz skrajnie prawicową ekipę Realu.Przez wiele lat wspieranie po kilkanaście osób na najważniejszych meczach,ale nie więcej niż ze dwa razy w sezonie . Co zgód i kos to jest to trochę popierdolone,jak i całe kibicowanie w krajach "cywilizowanych inaczej".Strasznie mieszają tam politykę z piłką,lewica,prawica ,Katolonia,Hiszpania. Nie podejmuję się tłumaczenia tych powiązań. Nie mają też raczej kos z całymi klubami ,a raczej z poszczególnymi grupami. Ligallo ma sporą kosę z Boixos Nois z Barcy,jak i z większością ekip z Katalonii. Z tych dziwnych układów warto wspomnieć też to ,że Ligallo ma kosę z ekipą Collectivo która kibicuje też Realowi Saragossa,ale zarzucają Ligallo ciągoty nazistowskie.Na meczach siedzą po drugiej stronie stadionu tworząc kolejny młyn. Inny dziwny jak na nasze realia układ Ligallo ,to zgoda z ultrasami Romy. Wracając do Polonii to w tej chwili ,po śmierci G. który aktywnie utrzymywał zgodę,zostały w/g mnie kontakty prywatne.
SeniorSiarra

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Nie sprecyzowałem dokładnie pytania, jako takie pojęcie mam jak to wygląda w krajach 'ucywilizowanych'. A mógłbyś jeszcze doprecyzować, czy Ligallo jest na Realu ekipą wiodącą prym czy raczej w opozycji?
OldKSP

SeniorSiarra pisze: 09.10.2018, 21:53 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Nie sprecyzowałem dokładnie pytania, jako takie pojęcie mam jak to wygląda w krajach 'ucywilizowanych'. A mógłbyś jeszcze doprecyzować, czy Ligallo jest na Realu ekipą wiodącą prym czy raczej w opozycji?
Nie wiem jak teraz ,ale parę sezonów wstecz to była ekipa która na stadionie kręciła młyn i z przeciwnikami z Collectivo nie wchodziła sobie w drogę w trakcie swoich meczy. Na wyjazdach rządziło już tylko Ligallo,do tego często angażowali się w politykę na ulicach Saragossy. Uzupełniając mój poprzedni post to ze swojego regionu nie po drodze im było z Osasuną,a politycznie oczywiście z lewicującą bandą Biris Norte z Sevilli.
SeniorSiarra

Dzięki raz jeszcze. Puszczając wodze fantazji próbowałem wyobrazić sobie naszą scenę przez pryzmat krajów 'w których sobie poradzili' i uważam, że kwestią czasu jest kiedy w Polsce ekipa H i ultrasi będą mieć różne zgody.
Oden2

Post autor: Oden2 »

Na rzecz Legii ma sie rozumiec? Jakies foto tej flagi przed lub po?
Beha

Post autor: Beha »

Szukaj na zdjęciach na Ł3 w 2012 lub 2013 podczas meczy "derbowych".
Nieduża była.
ORBIT 1980

Post autor: ORBIT 1980 »

VAR1312 pisze: 09.10.2018, 23:54 Jedna z wizyt w Warszawie kilka lat temu, skończyła się dla nich stratą flagi "Ultras Ligallo".
Chodzi zapewne o tą flagę
http://eleganciayarrogancia.blogspot.co ... 12iii.html

Po pierwsze nie stracili jej Hiszpanie.
Flaga zdobyta w strefie kibica na Euro 2012 w czasie lub po transmisji jednego z meczów Hiszpani. Siostra Śp. G. (którego nie było już wtedy wśród nas) wzięła z domy tą flage i poszła ogladać mecz (chyba z jednym kolegą). Nie było żadnego Hiszpana przy tym zajściu.

W tym czasie Hiszpanie wraz z kilkoma osobami z Polonii byli w Gdańsku na meczu mistrzostw.

W Warszawie Hiszpanie byli tylko w czasie meczu Polska - Rosja co pary legionistów w kominiarkach na pewno nie wspomina miło ;)

Odnośnie obecnych kontaktów z Ligallo to są one bardzo dobre i na pewno nie określiłbym ich jako prywatne.
mancunia

Jakiś komentarz po wtorkowych występach pod K6, czy tym razem Goebbels już sam nie wie jak to zgrabnie puścić w eter?
kivloff

Post autor: kivloff »

A co, napisałeś sobie już na kartce błyskotliwe riposty, a tu nie ma jak zawalczyć na necie bo nikt nie pisze?
przemek82

Post autor: przemek82 »

SeniorSiarra pisze: 09.10.2018, 22:36 Dzięki raz jeszcze. Puszczając wodze fantazji próbowałem wyobrazić sobie naszą scenę przez pryzmat krajów 'w których sobie poradzili' i uważam, że kwestią czasu jest kiedy w Polsce ekipa H i ultrasi będą mieć różne zgody.
w kazdym klubie karty rozdaje ekipa, uwazasz ze ludzie z pod znaku h pozwolili by na zgody/uklady ultrasow z ekipami ktorymi jest nie po drodze ekipie? Nierealne kolego, moim zdaniem w Polsce to nie przejdzie
srututu

Post autor: srututu »

przemek82 pisze: 23.11.2018, 17:11
SeniorSiarra pisze: 09.10.2018, 22:36 Dzięki raz jeszcze. Puszczając wodze fantazji próbowałem wyobrazić sobie naszą scenę przez pryzmat krajów 'w których sobie poradzili' i uważam, że kwestią czasu jest kiedy w Polsce ekipa H i ultrasi będą mieć różne zgody.
w kazdym klubie karty rozdaje ekipa, uwazasz ze ludzie z pod znaku h pozwolili by na zgody/uklady ultrasow z ekipami ktorymi jest nie po drodze ekipie? Nierealne kolego, moim zdaniem w Polsce to nie przejdzie
W punkt. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji w Polsce, ekipy chuligańskie zawsze są liczniejsze i jest tzw. prawo jungli, TO ONE decydują z kim, gdzie i jak.
Jednorazowy11

Post autor: Jednorazowy11 »

srututu pisze: 23.11.2018, 17:17
przemek82 pisze: 23.11.2018, 17:11
W punkt. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji w Polsce, ekipy chuligańskie zawsze są liczniejsze i jest tzw. prawo jungli, TO ONE decydują z kim, gdzie i jak.
Kiedyś ultrasi Jagielloni i Zagłebia Sosnowiec mieli bardzo dobre kontakty :)
Foxx

Post autor: Foxx »

No, chyba widać że w odróżnieniu od niewielkiej polonii nie relacjonuje.
Foxx

Banditosdod pisze: 30.11.2018, 01:54
Foxx pisze: 24.11.2018, 10:24 Praktycznie nie odnoszę się tu do bzdur na tematy kibolskie, ale czasami naprawdę lepiej siedzieć cicho zamiast wrzucać takie farmazony, Jeżeli myślisz, że coś takiego mogłoby być możliwe bez przyzwolenia Starszyzny, to wyloguj się do życia. A że o sytuacjach takich jak ta w trakcie jednego z meczów Zagłębie - Jaga, gdy kilku ówczesnych liderów z Białego siedziało w barwach na sektorze ekipy z Sosnowca obok licznej reprezentacji z Warszawy nie było na k.net niekoniecznie oznacza, że nie miały miejsca.
Jak to sie mieszka w Warszawie,na osiedlach gdzie ci nic nie grozi?masa kolegów,duzo kolezanek itp..Znasz chociaz polowe ludzi z zylety?Wyjazdy w tysiąc osób.Zamien się na tydzien z Polonią zobaczymy ilu z tej calej chuliganskiej zylety wytrzyma
Wyjątkowo zabawny wpis, ale że akurat do mnie - chętnie odpowiem. Na przełomie lat '80/'90 w Warszawie był taki układ, że Starszyzny się nie ruszały, więc od czasu do czasu ówcześni dwudziestolatkowie z Legii mieli na przeciwko siebie tę małą ale zgrabną kilkudziesięcioosobową ekipkę ze średnią wieku o ok. 10 lat wyższą. Jeszcze w '92 broniliśmy się przed spadkiem i tłumów nie było. Skoro pytasz... Gdy "Żyleta" była sektorem, a po bokach siedzieli głównie wyjazdowcy, ze swojej okolicy na trybunie co najmniej z widzenia znałem jakieś 80% twarzy.

Zdarzyła się też historia na meczu Gwardia-Polonia, gdy Legia miała swój wyjazd (chyba do Bydgoszczy) i w kilkunastu chłopaków, gównie z dzielni, pewni siebie poszliśmy na ten mecz, bo kilka tygodni wcześniej KSP było zero na Gwardia-Cracovia (nas ponad 100 os, KSC trzy razy tyle). Tym razem przyszli całą swoją ówczesną ekipą (jakieś 80 os.) i, fakt że na farcie, ale nie byliśmy tego dnia "do tyłu".

Mój pierwszy wyjazd, to Wrocław w kilkadziesiąt osób (1988), gdy z niewiadomych przyczyn miejscowi mieli nadzwyczajną ochotę dorwać się do naszych gardeł. Skończyło się na wzajemnej kamionce na stadionie.

To tyle, skoro akurat do mnie skierowałeś poruszane kwestie :)

PS Wprawdzie nigdy nie byłem chuliganem, ale z Polonią nie zamieniłbym się choćby z powodu, który od czasu do czasu przewijał się w knajpianych rozmowach na Mokotowie w latach '80 - jak można mieć zgody z klubami z miast, gdzie najbardziej nienawidzą Warszawy? (wtedy: Poznań, Łódź, Kraków, Zabrze, Gdynia...). Dalej czas dopisał miliard kolejnych powodów... i dopisuje do dzisiaj.
mds

Post autor: mds »

P.R.O.S.T.O pisze: 30.11.2018, 23:55
I nagle na meczach z tą słabą Legią zasiada sto procent więcej publiki niż zazwyczaj. Ekipy prześcigają się w jak najlepszych prezentacjach, młyn pęka w szwach. W dopingu sraczka na maska.
Więc się zastanówcie co niektórzy. Jeśli tak Legia jest taka słaba, to po co to wszystko?

Wyżej Foxx napisał co i jak.
Nienawiść do Warszawy a tym samym Legii.
Tyle i aż tyle.
Abr1908

Post autor: Abr1908 »

OldKSP pisze: 09.10.2018, 21:42
SeniorSiarra pisze: 09.10.2018, 19:42 Właśnie natrafiłem na fotkę Polonii z Realem Saragossa, mógłby ktoś przybliżyć historię tych relacji? To zgoda/układ/prywatne kontakty? Dodatkowo chciałbym dowiedzieć się coś więcej o Hiszpanach, jak prezentują się na tle rywali, ekipa rozumiem prawicowa(?!), najwięksi rywale i sojusznicy. Z góry dziękuję.
Kontakty pojawiły się w okolicach chyba 2002-2003 roku poprzez pewnego hiszpana pracującego w korpo w Warszawie.Okazało się ,że to bardzo fanatyczny kibic Saragossy, który zaczął aktywnie uczestniczyć w meczach Polonii. Zaczęły się najpierw prywatne kontakty po czym przerodziło się w zgodę ,ale tylko z Ligallo Fondo Norte ,prawicową ,a wręcz skrajnie prawicową ekipę Realu.Przez wiele lat wspieranie po kilkanaście osób na najważniejszych meczach,ale nie więcej niż ze dwa razy w sezonie . Co zgód i kos to jest to trochę popierdolone,jak i całe kibicowanie w krajach "cywilizowanych inaczej".Strasznie mieszają tam politykę z piłką,lewica,prawica ,Katolonia,Hiszpania. Nie podejmuję się tłumaczenia tych powiązań. Nie mają też raczej kos z całymi klubami ,a raczej z poszczególnymi grupami. Ligallo ma sporą kosę z Boixos Nois z Barcy,jak i z większością ekip z Katalonii. Z tych dziwnych układów warto wspomnieć też to ,że Ligallo ma kosę z ekipą Collectivo która kibicuje też Realowi Saragossa,ale zarzucają Ligallo ciągoty nazistowskie.Na meczach siedzą po drugiej stronie stadionu tworząc kolejny młyn. Inny dziwny jak na nasze realia układ Ligallo ,to zgoda z ultrasami Romy. Wracając do Polonii to w tej chwili ,po śmierci G. który aktywnie utrzymywał zgodę,zostały w/g mnie kontakty prywatne.
Bylem 10 listopada na stadionie Polonii.Przy okazji turnieju młodych piłkarzy ŁKS.
W klubowej knajpie(fajna,klimatyczna)grupa +/- 10 z Saragossy,piła z chłopakami z Polonii
Tak że,nie są to chyba tylko prywatne kontakty.Może poprostu "drugie życie" tej zgody
merek13

Post autor: merek13 »

Nienawiść do eLki to wiadomo jak za komuny było z piłkarzami.A teraz spina na Legię bo...to najlepszy,najbogatszy klub w Polsce i może dla tych grających w EX to codzienność ale dla tych mniejszych w PP to jedyna okazja do pokazania się.Popatrzcie na problemy finansowe Wisły a ile klubów chciałoby być tą Wisłą. Legia w Polsce to kosmos jakiś ile kasy jak czytałem wydali na prowizję dla menadżerów od transferów to na zapleczu EX można grać.Ultraska top topów jak zrobią wiadomo(każdy potwierdza nr 1 w PL i nie tylko) reszta...H się nie wypowiadam nawet ale jak nie Top to która liga?i nie jakieś tam koalicje.Miasto 2 mln + reszta to Wołomin z Pruszkowem trzęśli Polską to co dopiero Warzszawa?I teraz takie podsumowanie...kibicować Polonii to trzeba mieć JAJA czego sobie i wszystkim życzę.Pozdrawiam
Foxx

O tym, co może kibic Legii, zwykle decyduje... kibic Legii :) Cała sytuacja, gdy klub był na krawędzi upadku jest ze szczegółami opisana w tym temacie. Przeze mnie. Sprawdź sobie przebieg rozgrywek w 1992.

Co do komuny - też tu było z trzy razy. Porównaj sobie wyniki różnych klubów przed wojną, w czasie komuny i po niej. Wiadomo, kto i kiedy zdobył zdecydowanie najwięcej tytułów. I wszystko.
rzutkarny

Post autor: rzutkarny »

c**** mnie obchodzi co Wisła robi z Cracovią, tak samo co się dzieje między Ruchem a Górnikiem czy ŁKSem a Widzewem. Wisła zabrała sprzęt poza Kraków i w tym był pies pogrzebany.
Foxx

Czytasz, co sam piszesz? Wystarczy przejrzeć ten temat, by zobaczyć, że kibiconetowy "świat" jest zalewany rozmaitymi "newsami" o takiej, czy innej wersji dot.jakiejś kolejnej sytuacji w wariancie z K6. Sam w tym jesteś aktywny. I jeszcze coś piszesz o naszym ewentualnym "płaczu". Walcz :)
mancunia

Foxx pisze: 02.12.2018, 20:31 Czytasz, co sam piszesz? Wystarczy przejrzeć ten temat, by zobaczyć, że kibiconetowy "świat" jest zalewany rozmaitymi "newsami" o takiej, czy innej wersji dot.jakiejś kolejnej sytuacji w wariancie z K6. Sam w tym jesteś aktywny. I jeszcze coś piszesz o naszym ewentualnym "płaczu". Walcz :)
Jeszcze dodaj na dokładkę, że to fake news i do orderu wystąp. Sytuacje, co do których mam 100% wiedzę piszę - innych nie poruszam. Wiem jak wyglądała Wigilia na K6 i wiem, co działo się we wtorek przy okazji spotkania w sprawie stadionu. Jeżeli którakolwiek z opisanych przeze mnie sytuacja nie miała miejsca, to albo stara szkoła Gebellsowska nie pozwala Ci się przyznać do błędu - albo ja chodzę na mocnych prochach.
Foxx

Nie chodzę do szkoły z okolic K6, i nie tylko dlatego nie pisałbym jej nazwy dużą literą nawet w rzeczowniku, o przymiotniku nie wspominając. Nie wiem, jaki niby błąd popełniłem, do którego miałbym się przyznawać. Na pytanie, czy Legia dalej nie pisze o swoich akcjach odpowiedziałem twierdząco, dodając że w przeciwieństwie do KSP.
Banditosdod

Post autor: Banditosdod »

Foxx pisze: 30.11.2018, 12:21
Foxx pisze: 24.11.2018, 10:24 Praktycznie nie odnoszę się tu do bzdur na tematy kibolskie, ale czasami naprawdę lepiej siedzieć cicho zamiast wrzucać takie farmazony, Jeżeli myślisz, że coś takiego mogłoby być możliwe bez przyzwolenia Starszyzny, to wyloguj się do życia. A że o sytuacjach takich jak ta w trakcie jednego z meczów Zagłębie - Jaga, gdy kilku ówczesnych liderów z Białego siedziało w barwach na sektorze ekipy z Sosnowca obok licznej reprezentacji z Warszawy nie było na k.net niekoniecznie oznacza, że nie miały miejsca.
Jak to sie mieszka w Warszawie,na osiedlach gdzie ci nic nie grozi?masa kolegów,duzo kolezanek itp..Znasz chociaz polowe ludzi z zylety?Wyjazdy w tysiąc osób.Zamien się na tydzien z Polonią zobaczymy ilu z tej calej chuliganskiej zylety wytrzyma
Wyjątkowo zabawny wpis, ale że akurat do mnie - chętnie odpowiem. Na przełomie lat '80/'90 w Warszawie był taki układ, że Starszyzny się nie ruszały, więc od czasu do czasu ówcześni dwudziestolatkowie z Legii mieli na przeciwko siebie tę małą ale zgrabną kilkudziesięcioosobową ekipkę ze średnią wieku o ok. 10 lat wyższą. Jeszcze w '92 broniliśmy się przed spadkiem i tłumów nie było. Skoro pytasz... Gdy "Żyleta" była sektorem, a po bokach siedzieli głównie wyjazdowcy, ze swojej okolicy na trybunie co najmniej z widzenia znałem jakieś 80% twarzy.

Zdarzyła się też historia na meczu Gwardia-Polonia, gdy Legia miała swój wyjazd (chyba do Bydgoszczy) i w kilkunastu chłopaków, gównie z dzielni, pewni siebie poszliśmy na ten mecz, bo kilka tygodni wcześniej KSP było zero na Gwardia-Cracovia (nas ponad 100 os, KSC trzy razy tyle). Tym razem przyszli całą swoją ówczesną ekipą (jakieś 80 os.) i, fakt że na farcie, ale nie byliśmy tego dnia "do tyłu".

Mój pierwszy wyjazd, to Wrocław w kilkadziesiąt osób (1988), gdy z niewiadomych przyczyn miejscowi mieli nadzwyczajną ochotę dorwać się do naszych gardeł. Skończyło się na wzajemnej kamionce na stadionie.

PS Wprawdzie nigdy nie byłem chuliganem, ale z Polonią nie zamieniłbym się choćby z powodu, który od czasu do czasu przewijał się w knajpianych rozmowach na Mokotowie w latach '80 - jak można mieć zgody z klubami z miast, gdzie najbardziej nienawidzą Warszawy? (wtedy: Poznań, Łódź, Kraków, Zabrze, Gdynia...). Dalej czas dopisał miliard kolejnych powodów... i dopisuje do dzisiaj.
Ja rozumie ze to nie wasza wina i to nie wasz problem.Lecz jednak gdzies ta Polonia sie tam trzyma chodz wy scisla czolowka to raczej latwo nie maja bardziej o to mi chodzilo
Banditosdod

Post autor: Banditosdod »

Banditosdod pisze: 03.12.2018, 17:57
Foxx pisze: 30.11.2018, 12:21

Ja rozumie ze to nie wasza wina i to nie wasz problem.Lecz jednak gdzies ta Polonia sie tam trzyma chodz wy scisla czolowka to raczej latwo nie maja bardziej o to mi chodzilo
Ja nie mowie ze ty bys nie dał rade tyle ze jest za pewne grono osób co wybiera Legie dla spokoju.Lecz Legia to marka tak na prawdę ciężko pewno Polonii cos zmienić.Ale zaznaczam fakt jestescie top w Polsce to nie ulega watpliwosci.Raczej ciezko aby mlodziez garnela sie na Polonie i na w*******.
dee facto

Post autor: dee facto »

Ja mam pytanie do Foxa w tym temacie zupełnie bez napinki.Czemu Legia nie jezdzi ostatnio na zakazie?Jest parę ekip co mimo wszystko jezdza na wyjazdy np.Górnik Zabrze,Lech Poznań czy GKS Katowice.
Foxx

A Legia od zawsze raz jeździ a raz nie. Nic się nie zmieniło.
szwadron97

Post autor: szwadron97 »

Foxx pisze: 03.12.2018, 19:10 A Legia od zawsze raz jeździ a raz nie. Nic się nie zmieniło.
Ciekawe czemu na zakazie do Szczecina nigdy nie jeździcie a nie raz mieliście okazję po upadku zgody Zagłębie chyba zabrania he? Wiem prywatnie jeżdżą
ODPOWIEDZ