Chyba chciałeś powiedzieć ŁKS - Lechia a nie Lech - Lechia :)czajnik_widzew pisze: ↑23.11.2018, 15:56Powstanie WRWE zmieniło dużo na mapie wzajemnych relacji. Niektóre kosy się stępiły, bo na 1szym miejscu jest nienawiść do tej koalicji. A niektóre w miarę pozytywne relacje się pogorszyły. Dotyczy to właśnie Lech-Lechia czy Widzew-Arka.
Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
-
Przypomni mi ktoś w jakich latach istniała zgoda Flota - Kotwica ? bodajże okolice 2002-2005 roku, aczkolwiek pewności nie mam
Foto/Video
groundhopping
groundhopping
-
Czy ktoś z koalicji WRWE ma jakąś "ostrą" kose z Stalówką lub jej "rodzina" ?
-
jeśli chodzi o Stalówke i WRWE to ze wszystkimi pozytywne, patrząc nawet przez przyzmat obecności ww ekip na sektorach gospodarzy na meczach w Boguchwale, już nie wspominając o prywatnych kontaktach.
co do La Famili to niejasna jest chyba tylko relacja między Wisłą, a Stalą Rzeszów i Karpatami.
co do La Famili to niejasna jest chyba tylko relacja między Wisłą, a Stalą Rzeszów i Karpatami.
-
Wisła czy Stal/ Karpaty w obecnej sytuacji muszą się zaakceptować, ani jedni ani drudzy nie zostaną odsunięci.
-
Wisła olała kontakty ze Stalą Rz. i mieli przez to kose bo zrobili uklad z Resovią i teraz jak ich Resovia olała to znowu maja byc dobre kontakty na lini Stal Wisła dobre jaja. Stal jak wróci to tylko sie zfrajerzy takim zachowaniem.
-
Lubić się nie muszą ale i Stal i Wisła maja dobre kontakty z WRE więc żadne z nich nie zostanie olane._Piast1945 pisze: ↑26.11.2018, 15:49Wisła olała kontakty ze Stalą Rz. i mieli przez to kose bo zrobili uklad z Resovią i teraz jak ich Resovia olała to znowu maja byc dobre kontakty na lini Stal Wisła dobre jaja. Stal jak wróci to tylko sie zfrajerzy takim zachowaniem.
-
Kiedy Wisła ze Stalą miała dobre kontakty ? Kiedy Wisła miała układ z Resovią ?
-
To ty nie wiesz kiedy Wisła miała układ z Resovia? Myślałem że ty za Wisłąmateusznow pisze: ↑26.11.2018, 22:56Kiedy Wisła ze Stalą miała dobre kontakty ? Kiedy Wisła miała układ z Resovią ?
-
Nigdy Wisła nie miała oficjalnie żadnego układu z Resovią, były kontakty między ekipami, wzajemne odwiedzanie sie na meczach i turniejach ale nic oficjalnie nie byłoszwadron97 pisze: ↑27.11.2018, 04:26To ty nie wiesz kiedy Wisła miała układ z Resovia? Myślałem że ty za Wisłąmateusznow pisze: ↑26.11.2018, 22:56Kiedy Wisła ze Stalą miała dobre kontakty ? Kiedy Wisła miała układ z Resovią ?
Wisła 5
-
Że co? Wisła nigdy układu z Resovia nie miała? Pomijając już fakt zgody obu klubów w latach 80tych, o czym jak rozumiem wiesz, tylko ci się zapomniało, to sami na swojej stronie historiawisly.pl o tych najnowszych kontaktach piszecie tak :
"Kolejna relacje nawiązano w roku 2003,były one na zasadzie układu,wspomagano się na wybranych meczach.Zostały jednak one zakończone 19 lutego 2018"
"Kolejna relacje nawiązano w roku 2003,były one na zasadzie układu,wspomagano się na wybranych meczach.Zostały jednak one zakończone 19 lutego 2018"
-
A z Unia Tarnów do kiedy była zgoda Wisły i od kiedy została zamieniona na układ ? Bo po pewnym czasie tutaj osoby z Wisły pisały że to "tylko" układ
-
tu macie opis zgody z Resovią oraz późniejszych kontaktów [link]
-
Luuudzieee....szwadron97 pisze: ↑27.11.2018, 04:26To ty nie wiesz kiedy Wisła miała układ z Resovia? Myślałem że ty za Wisłąmateusznow pisze: ↑26.11.2018, 22:56Kiedy Wisła ze Stalą miała dobre kontakty ? Kiedy Wisła miała układ z Resovią ?
Przecież to było takie przewrotne pytanie w odpowiedzi na wynurzenia jakiegoś typa z Piasta, który c**** wie, ale coś kazało mu się odezwać. Nigdy nie było dobrze ze Stalą Rz. chociażby dlatego, że nawet nie każdy pamięta, że mieli epizod z Hutnikiem.
Ten pisze, że Wisła olała kontakty ze Stalą Rz. i mieli przez to kose bo zrobili uklad z Resovią o ja jebeee :D
Ja słyszałem od hmiela, że Piast olał kontakty z ROWem i przez to mieli kosę bo zrobili układ z Jastrzębiem.
-
To źle myślałeś. Interesuję się tylko wątkiem Krakowskim ponieważ przyjechałem tutaj za "chlebem". Mam z racji pracy styczność z kibicami Wisły, czy Cracovii i dzięki temu jakieś szczątkowe informacje. Odnośnie Resovii nic oficjalnie ostatnio nie było chociaż pewne grono z obu stron się starało (problemem były pewne powiązania).szwadron97 pisze: ↑27.11.2018, 04:26To ty nie wiesz kiedy Wisła miała układ z Resovia? Myślałem że ty za Wisłąmateusznow pisze: ↑26.11.2018, 22:56Kiedy Wisła ze Stalą miała dobre kontakty ? Kiedy Wisła miała układ z Resovią ?
-
.. Stal Rzeszów nigdy nie miala i nie ma żadnych kontaktów z Wisłą Krakow. Resovia dość długo miała kontakty z Wisłą napewno juz w 2005 roku Wisla byla w Rzeszowie na ich 100leciu ?? I powiedz gdzie Stal ma wracać??Stal ma od zawsze dobre kontakty z Widzewem , uklad H z Elaną, i Prywatne znajomości z Niebieskimi . Z WISŁĄ nigdy nie miała i zapewniam Cie że mieć nie będzie, a to że będą zdarzać się sytuacje ze będziemy stac na jednym sektorze np na Polonii to nic nowego, Obok siebie stoi Zawisza- Zagłębie-Arka czy Łks-Zawisza-Zagłębie, kiedys stał Motor-Slask-Wisla więc nie szukaj sensacji._Piast1945 pisze: ↑26.11.2018, 15:49Wisła olała kontakty ze Stalą Rz. i mieli przez to kose bo zrobili uklad z Resovią i teraz jak ich Resovia olała to znowu maja byc dobre kontakty na lini Stal Wisła dobre jaja. Stal jak wróci to tylko sie zfrajerzy takim zachowaniem.
-
Ze Stala to pomylilo mi sie z Widzewem dobra koniec tematu typ wczesniej napisal cos o akceptacji na lini Stal Wisla przez to moj post.sixth Sense pisze: ↑27.11.2018, 22:34.. Stal Rzeszów nigdy nie miala i nie ma żadnych kontaktów z Wisłą Krakow. Resovia dość długo miała kontakty z Wisłą napewno juz w 2005 roku Wisla byla w Rzeszowie na ich 100leciu ?? I powiedz gdzie Stal ma wracać??Stal ma od zawsze dobre kontakty z Widzewem , uklad H z Elaną, i Prywatne znajomości z Niebieskimi . Z WISŁĄ nigdy nie miała i zapewniam Cie że mieć nie będzie, a to że będą zdarzać się sytuacje ze będziemy stac na jednym sektorze np na Polonii to nic nowego, Obok siebie stoi Zawisza- Zagłębie-Arka czy Łks-Zawisza-Zagłębie, kiedys stał Motor-Slask-Wisla więc nie szukaj sensacji._Piast1945 pisze: ↑26.11.2018, 15:49Wisła olała kontakty ze Stalą Rz. i mieli przez to kose bo zrobili uklad z Resovią i teraz jak ich Resovia olała to znowu maja byc dobre kontakty na lini Stal Wisła dobre jaja. Stal jak wróci to tylko sie zfrajerzy takim zachowaniem.
-
To jak wytłumaczysz,że mieliście być na turnieju Wisły w lato razem z kolegami ze Stalowej?sixth Sense pisze: ↑27.11.2018, 22:34. Z WISŁĄ nigdy nie miała i zapewniam Cie że mieć nie będzie_Piast1945 pisze: ↑26.11.2018, 15:49Wisła olała kontakty ze Stalą Rz. i mieli przez to kose bo zrobili uklad z Resovią i teraz jak ich Resovia olała to znowu maja byc dobre kontakty na lini Stal Wisła dobre jaja. Stal jak wróci to tylko sie zfrajerzy takim zachowaniem.
-
Aboubakar pisze: ↑27.11.2018, 23:38To jak wytłumaczysz,że mieliście być na turnieju Wisły w lato razem z kolegami ze Stalowej?sixth Sense pisze: ↑27.11.2018, 22:34. Z WISŁĄ nigdy nie miała i zapewniam Cie że mieć nie będzie_Piast1945 pisze: ↑26.11.2018, 15:49
Wisła olała kontakty ze Stalą Rz. i mieli przez to kose bo zrobili uklad z Resovią i teraz jak ich Resovia olała to znowu maja byc dobre kontakty na lini Stal Wisła dobre jaja. Stal jak wróci to tylko sie zfrajerzy takim zachowaniem.
"Klamstwo powtarzane 100 razy staję się prawdą"
Też to słyszałem, że w Krakowie tak gadali po osiedlach no ale ..
Odpisze Ci może jeszcze tak - Czy uwazasz że pojawilibysmy się na turnieju Wisły wiedząc że jednym z głównych osob dowodzacych jest przezut z Resovii ? Proszę Cie ;) koniec tematu z mojej strony.
-
Pytanie przy okazji oglądania wspomibek meczu Lecha z FCB w pucharach: od kiedy trwa sztama Lecha z Arką i Cracovią?
Osobiście triade wiążę z latami 90tymi (jeszcze bodaj w latach 90tych Lech miał zgodę z Bałtykiem, którego zmienił na Arkę) i potem triada - tak mi się kojarzy..
A tu patrzę na trybuny a tu fany Lecha (co zrozumiałe) ale też Arki i biało czerwona w pasy (KSC?) i Polonia Bytom i chyba Stal Mielec.???
Osobiście triade wiążę z latami 90tymi (jeszcze bodaj w latach 90tych Lech miał zgodę z Bałtykiem, którego zmienił na Arkę) i potem triada - tak mi się kojarzy..
A tu patrzę na trybuny a tu fany Lecha (co zrozumiałe) ale też Arki i biało czerwona w pasy (KSC?) i Polonia Bytom i chyba Stal Mielec.???
[link]
-
Nie wiem czy to dotrze, ale Lech zgodę z miał z Arką wcześniej (na pewno już w latach '80), z jakich powodów "przytrafił" się Bałtyk musieliby sami opowiedzieć. Polonia Bytom z Lechem miała zgodę od początku lat '70 ( [link] ), Stal Mielec miała zgodę z Cracovią i w tamtych czasach była ogólnie mówiąc "w rodzinie", ale tez będzie lepiej jak sami coś na ten temat napiszą.
-
Tak obok tego jak by już to Bałtyk w jakie układy by wchodził jak by potrzeba była? wrwe? Czy sląska brygada?
-
tyle razy walkowane no ale ok.. zgoda Arki z Lechem "Triadowa" od wiosny 96 , wczesniej w latach 80tych, potem poczatek lat 90 i my i Kadluby, po zamianie ekipy Komandosa na ekipe U. na Lechu juz tylko Baltyk, swoja droga na Lech-Barcelona chyba 1991 i my i Baltyk na Bulgarskiej, potem bliskie kontakty SKS z U., Gnieznem i Pila (ABC np.) czyli konkretnymi personami z Lecha, wizytujacymi tez derby i na Olimpijskiej i na Ejsmonda po stronie Kadlubow (U. u nas kiedy Baltyku bylo na moje oko lekko 500). Nasze odgrzanie kontaktow z Lechem to jesien roku 95, juz po wyjezdzie do Paryza na kadre, jeszcze wiosna tego roku mielismy fajna mini awanture z Lechem we Wronkach na stacji benzynowej. Wczesniej jako pierwsi na Warcie (chyba 1993) sprawdzilismy forme BB w postaci solowek, wygranych, po naszej stronie Pe., R. i inni, po stronie Lecha sama wierchuszka Banitow.ziomek pisze: ↑28.11.2018, 17:35Pytanie przy okazji oglądania wspomibek meczu Lecha z FCB w pucharach: od kiedy trwa sztama Lecha z Arką i Cracovią?
ale bylo juz o tym wszystkim tylko leniuchom sie nie chce forum przeszukac
pozdrawiam
TYBET JEST SERBSKI
-
Lech vs FCB to 88 r. (budynki ostatnio na tvp sport jak widać nawet telewizja Kurskiego może coś zaoferować).
Na tym forum szukać czegokolwiek to jak proszenie się o lobotomie (na 1 ciekawy post przypada 100 lasujacych mózg);)
Nisc: mógłbyś jeszcze wyjaśnić jak doszło do tego że Lech miał sztame jednocześnie i z wami i z Kadłubami?
Oraz pisałeś, że po dojściu U. do głosu na Lechu był już tylko Bałtyk, aje wcześniej pisałeś też że to U. odpalił Bałtyk na rzecz Arki? W ciągu kilku lat taka zmiana?
Na tym forum szukać czegokolwiek to jak proszenie się o lobotomie (na 1 ciekawy post przypada 100 lasujacych mózg);)
Nisc: mógłbyś jeszcze wyjaśnić jak doszło do tego że Lech miał sztame jednocześnie i z wami i z Kadłubami?
Oraz pisałeś, że po dojściu U. do głosu na Lechu był już tylko Bałtyk, aje wcześniej pisałeś też że to U. odpalił Bałtyk na rzecz Arki? W ciągu kilku lat taka zmiana?
[link]
-
Możecie się nie ośmieszać i pisać po prostu Uszol?
-
W latach 80-tych było kilka koalicji kibicowskiech.Do jednej z nich należeli Lech,Arka,Górnik Zabrze,Polonia Bytom,Cracovia,ŁKS Łódz,Zawisza,Zagłębie Lubin,Górnik Wałbrzych,Tychy,Stal Mielec,Korona Kielce i jeszcze kilka mniejszych ekip.Wszystkie te kluby,może z małymi wyjątkami łączyła zgoda.Bardzo dobre jak np.Lecha z Górnikiem Zabrze czy Polonią Bytom,Arki z ŁKS-em i Górnikem Zabrze,czy tez trochę słabsze,ale jednak zgody.Wiadomo,że wyglądały one trochę inaczej,nie było takiego kontaktu z wiadomych względów,wspólne spotkania odbywały się głównie z okazji meczów.Był taki mecz,finał Pucharu Polski na Widzewie w 1988 roku Lech-Legia,gdzie po stronie Lecha,na płocie wisiało o ile dobrze pamietam 13 flag innych klubów.Na przełomie lat 80-90 zaczeło się to trochę rozwalać,ale kilka zgód jak widać przetrwało do dnia dzisiejszego.Lech za sprawą Uszola zerwał wszystkie.Wtedy przez jakiś czas głowną flagą na Lechu była flaga''Sami przeciw wszystkim''(po angielsku).Potem był ten Bałtyk i powstały też kontakty z KSZO.Z Bałtykiem to była zgoda paru osób z Lecha,przez reszte nie była ona akceptowana,byli też tacy co o niej nawet nie wiedzeli.Nie przypominam sobie by Bałtyk był wtedy pozdrawiany w Kotle.W połowie lat 90-tych powstała Wielka Triada(czyli jak widać była to odnowiona,druga zgoda pomiędzy Lechem a Arką i Cracovią.Kolejnych lat już nie muszę chyba opisywać.
-
pod koniec lat 80tych Kadluby byly samodzielne ale my nawet z nimi na wyjazdy jezdzilismy, mn. Poznan, Uszolowi cos sie odwidzialo na turnieju w Gdyni, zima 1995, kiedy Lech wprowadzil na moment zasade "Alone Against All", w 2 lidze lata 92-95 Uszol byl pare razy z Baltykiem na derbach. z nami byl na Rumunii we wrzesniu 95 w Zabrzu. Relacje miedzy frakcjami Lecha odnosnie ukladu i potem zgody z nami to nie mnie komentowac. My na Lech-Legia 95 pozna jesienia widzielismy zreszta goscia w szalu Lech&Baltyk co wzbudzilo lekki smiech ale wtedy poza bojowka Lecha Gnieznem i Pila reszta to byl chaos (mn na tym samym meczu Amika Wronki w szalach w Kotle). Baltyk niech sie wypowie kiedy wspierali konkretnie Lecha jesli chca..na pewno na slynnym meczu Zawisza-Lech bodaj w 93 lub 94 kiedy jechalismy razem pietrowym pociagiem bez policji i ganianki po pociagu cala droge (my jechalismy wspierac Zetke rzecz jasna, w tym zajebisty sklad z Tczewa).ziomek pisze: ↑29.11.2018, 22:48Lech vs FCB to 88 r. (budynki ostatnio na tvp sport jak widać nawet telewizja Kurskiego może coś zaoferować).
pzdr
TYBET JEST SERBSKI
-
Pamiętam mecz Lecha z IFK Göteborg transmitowany przez TVP i ogromną flagę BAŁTYK.
Rok bodajże 1992.
Rok bodajże 1992.
-
Mógłby ktoś wymienić jak wyglądało budowanie rodziny Stalówki chronologicznie ? Które ekipy dołączyły do rodziny/stały się fc Stalówki ?
Z góry dzienx
Z góry dzienx
-
Były dwie koalicje, Stalówka-Polonia-Łada Biłgoraj, dołączyła Stal Rzeszów I Karpaty Krosno. Żadna ekipa nie została FC Stalówki.Stadionowy pisze: ↑01.12.2018, 11:16Mógłby ktoś wymienić jak wyglądało budowanie rodziny Stalówki chronologicznie ? Które ekipy dołączyły do rodziny/stały się fc Stalówki ?
Z góry dzienx
-
Sokół Nisko, Stal Gorzyce to FC Stalówki,z tym że ci 2 zakończyli działalność i przenieśli się na SSW, Sokół działa też na własne konto. UNS nie chciala zostać FC więc odbili od Stalówki. Orzeł Przeworsk ma kontakty z Polonia i Sokołem.
-
Tak pół żartem pół serio - czy jedynym wymaganiem, by dołączyć do koalicji Stalówki (poza oczywiście ekipą h, a to jak pokazał przykład Stali Mielec to nie zawsze jest takie oczywiste) jest mieć kosę z Wisłoką lub Resovią?
Obserwator z zawodu. Neutralny względem wszystkich i wszystkiego
-
Nie, jeszcze można mieć kose z Motorem i Siarka to też punktuje :D bez spiny
-
Racja, zapomniałem o nich :D Na luzie
Obserwator z zawodu. Neutralny względem wszystkich i wszystkiego
-
Mam pytanie odnośnie podkarpackiej ośmiornicy kto tam się znajdował?
-
Resovia i Stalówkapolskipodróżnik pisze: ↑01.12.2018, 18:30Mam pytanie odnośnie podkarpackiej ośmiornicy kto tam się znajdował?
-
A teraz la familia tylko Stalówka ze Stalą Rzeszów
-
Dokładnie zrobili tą la familiadę żeby w 3-4 ekipy kozaczyć a teraz jak do antykoalicji dołączyła Siarka(jest UNS,JKS,SS,UT,RR)to lament jak można a najlepiej to nie zatrzymać się albo się zatrzasnąć w autobusie.A pogonić kogoś w 2-1 lub 3-1 to czym się szczycić?że obili Wisłokę w koalicji bo Wisłoka wyszła?żenada!ja czekam jak to koło fortuny wpadnie w kleszcze na pograniczu Lubelszczyzny i Podkarpacia oby bez tragedii
-
Jakie są relacje na linii Lechia Gdańsk- Zagłębie Sosnowiec?
-
Skoro Zagłębie Sosnowiec mobilizowało się na wyjazd do Gdańska grafiką z herbem Lechii odwróconym do góry kołami,to chyba wielkiej sympatii nie ma.O meczach sprzed ponad 10 lat nie ma co wspominać,bo to inne czasy i ludzie,ale też nie było wtedy kulturalnie.