MARSZ NIEPODLEGŁOSCI 2018!

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

matador88

Re: MARSZ NIEPODLEGŁOSCI 2018!

Post autor: matador88 »

Oregano pisze: 07.11.2018, 20:16 Dobra, czekajcie. Skoro marsz jest o 14, prezydencki o 15, to jak wy chcecie isc z Duda? (bo widze, że jest bardzo wielu entuzjastów tego pomysłu). No i ciekawe, jak Duda z Morawieckim by poprowadzili taki marsz. O zaproszonych gościach nie ma mowy. Flagi Młodzieży Wszechpolskiej i ONRu też odpadaja ?

Według organizatorów MN, marsz rusza o 14 spod Ronda Dmowskiego bez zmian i nie idzie z prezydenckim.

Dera (kancelaria Prezydenta) mówi że osoby z Emblematami Narodowymi będą wypraszane z Marszu państwowego, dwa różne Marsze w tym samym miejscu o tej samej porze no kur.wa :D
Z nimi chcecie iść? :D
Na chlopski rozum... kluczowe w tym wszystkim jest to czy zakaz organzacji MN jutro zostanie uchylony. Prezydent powinien poczekać do tego czasu z ogłoszeniem decyzji o marszu państowym. Wykazalby się wtedy dobra wolą i pokazał, że jest gwarantem tego by ludzie mogli legalnie przejść w marszu swietując 100lecie niepodleglości. Czas, w tym wypadku jest nieistotny, 24 h nic by nie zmieniły, bo marsz państwowy i tak jest organizowany na prędce, na kolanie. To jest mój najwiekszy zarzut - mieli tyle czasu, tyle środków finansowych i nie potrafili zorganizować donioslych, godnych obchodów. Nie czekanie na decyzje sądu to zwykłe podpierdolenie, kradzież Marszu Niepodleglości. Juz te sakiewicze nadają zeby nie było frekwencyjnej klapy.
iparts.pl
Nawigator

Post autor: Nawigator »

Da ktoś link do tej konrowersyjnej zapowiedzi Marszu?
saab10

Post autor: saab10 »

matador88 pisze: 07.11.2018, 20:25
Oregano pisze: 07.11.2018, 20:16 Dobra, czekajcie. Skoro marsz jest o 14, prezydencki o 15, to jak wy chcecie isc z Duda? (bo widze, że jest bardzo wielu entuzjastów tego pomysłu). No i ciekawe, jak Duda z Morawieckim by poprowadzili taki marsz. O zaproszonych gościach nie ma mowy. Flagi Młodzieży Wszechpolskiej i ONRu też odpadaja ?

Według organizatorów MN, marsz rusza o 14 spod Ronda Dmowskiego bez zmian i nie idzie z prezydenckim.

Dera (kancelaria Prezydenta) mówi że osoby z Emblematami Narodowymi będą wypraszane z Marszu państwowego, dwa różne Marsze w tym samym miejscu o tej samej porze no kur.wa :D
Na chlopski rozum... kluczowe w tym wszystkim jest to czy zakaz organzacji MN jutro zostanie uchylony. Prezydent powinien poczekać do tego czasu z ogłoszeniem decyzji o marszu państowym. Wykazalby się wtedy dobra wolą i pokazał, że jest gwarantem tego by ludzie mogli legalnie przejść w marszu swietując 100lecie niepodleglości. Czas, w tym wypadku jest nieistotny, 24 h nic by nie zmieniły, bo marsz państwowy i tak jest organizowany na prędce, na kolanie. To jest mój najwiekszy zarzut - mieli tyle czasu, tyle środków finansowych i nie potrafili zorganizować donioslych, godnych obchodów. Nie czekanie na decyzje sądu to zwykłe podpierdolenie, kradzież Marszu Niepodleglości. Juz te sakiewicze nadają zeby nie było frekwencyjnej klapy.
Dokładnie mogli poczekać na decyzję sądu i wtedy tak zareagować w razie podtrzymania zakazu. Myślicie że nagle nas chcą skoro i Prezydent i Premier odmówili udziału w MN.
c****** decyzja PiSu
elokwętny_lizak

Post autor: elokwętny_lizak »

Otwieram oczy i jestem zdumiony podejściem co niektórych.Marsz musi przejść i nikt pod niego się nie podlączy.Zresztą ja też nie mam chęci iść z takim osobnikiem w marszu razem jak ty.Ale przejde dla siebie i dla uczczenia tego wspaniałego świeta jakim jest MN.I nie brnij kolężko w jakieś podkładki bo marsze prezydenckie i innych pajaców były coroczne i każdy wybierał swoją droge.
wyto(J)ski

Post autor: wyto(J)ski »

No bez jaj , ja też chcę aby klimat był zachowany jaki był na każdym z MN! Problemem jest to że Policja (ochraniająca rządowy Marsz) może barierkami (jak przy miesięcznicy) odgrodzić sobie tą trasę, kumacie?
Tyfus88

Post autor: Tyfus88 »

Wy czytać ze zrozumieniem potraficie?

Marsz niepodległości rusza o 14!

Marsz prezydenta o 15 !
sircharles

Post autor: sircharles »

Nawigator pisze: 07.11.2018, 20:27 Da ktoś link do tej konrowersyjnej zapowiedzi Marszu?

Od Szturmowcow?
https://www.youtube.com/watch?v=BJwsJGTovK8
elokwętny_lizak

Post autor: elokwętny_lizak »

wyto(J)ski pisze: 07.11.2018, 20:35 No bez jaj , ja też chcę aby klimat był zachowany jaki był na każdym z MN! Problemem jest to że Policja (ochraniająca rządowy Marsz) może barierkami (jak przy miesięcznicy) odgrodzić sobie tą trasę, kumacie?
Może ale nie musi prawda?.Panowie sam jestem wkurwiony ale troszkę trzeba zachować powściągliwości bo kazdemu zalezy zeby było jak co roku godnie i dumnie na tym swięcie
wyto(J)ski

Tyfus88 pisze: 07.11.2018, 20:38 Wy czytać ze zrozumieniem potraficie?

Marsz niepodległości rusza o 14!

Marsz prezydenta o 15 !
O 14 ruszają przemówienia Tyfus , a zawsze trwają jakiś czas. Hm ciekawe co z grupami rekonstrukcyjnymi co miały iść na przodzie pochodu. Ogólnie totalny chaos.

Ps. strona marszniepodleglosci padła
Nurni F.

Post autor: Nurni F. »

MENTOL1 pisze: 07.11.2018, 20:28 [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=z8xzTXimnJQ[/youtube]
Brawo. Oby tak ostatecznie się stało.
mateusznow

Post autor: mateusznow »

Jak słysze, że to ukłon prezydenta to ... Ukłon to byłby, gdyby odwołanie nie przyniosło korzyści. Zrezygnowali z zaproszenia organizatorów MN bo "nagle" się opamiętali, że nie chcą być kojarzeni z narodowcami ? Po prostu mają nadzieję na pozbycie się tym ruchem ludzi "niewygodnych", a liczą na cała resztę (kilkadziesiąt tysięcy) i odwalenie sukcesu jak to idzie razem z nimi pełno Polaków.
sircharles

@RBakiewicz
#MarszNiepodległości🇵🇱 idzie dalej...

Oficjalny komunikat będzie jutro rano.
19BN00

Post autor: 19BN00 »

Ok w sumie racja tutaj się zagalopowałem z tym NOP-em zwraca honor..
matador88

Post autor: matador88 »

mateusznow pisze: 07.11.2018, 20:48 Jak słysze, że to ukłon prezydenta to ... Ukłon to byłby, gdyby odwołanie nie przyniosło korzyści. Zrezygnowali z zaproszenia organizatorów MN bo "nagle" się opamiętali, że nie chcą być kojarzeni z narodowcami ? Po prostu mają nadzieję na pozbycie się tym ruchem ludzi "niewygodnych", a liczą na cała resztę (kilkadziesiąt tysięcy) i odwalenie sukcesu jak to idzie razem z nimi pełno Polaków.
Tak, a najbardziej zabawne jest to jak pis próbuje pokazać jak Ci ludzie typu Winnicki, Bosak, Tumanowicz są "mali" by nawet cokolwiek z nimi konsultować. Paradoks polega jednak na tym, że tęgie głowy z rządu mając w c*** czasu nie potrafiły zorganizowac nic lepszego niż ten "nieszczęsny" uwierający wszystkich polityków Marsz Niepodległości organizowany przez tych "małych". Gdyby jeszcze jutro rano była konferencja Bosaka z jakimś prezydenckim ministrem i by poinformowali, że wszystko jest ustalone, że idziemy wszuscy razem pod biało-czerwonymi flagami to jeszcze by jakos wyglądało (choć mały niesmak by był), ale to sie nie wydarzy. BO MY JESTEŚMY WŁADZA I MOŻEMY WSZYSTKO
wyto(J)ski

Oregano pisze: 07.11.2018, 20:50 Dobra, panowie ! Nie kłóćmy się, to do niczego nie prowadzi. Jeśli kogoś uraziłem, to sam przepraszam. Marsz był nasz i nie potrafiliśmy tego docenić, teraz jest jak jest i trzeba się zebrać do kupy, bo nie możemy popierać tego, co się odjebało.

MN na pewno niedługo wyda jakieś stosowne oświadczenie i decyzję. Pomaszerujemy, choćby otoczyło nas tysiace milicjantów.
Brawo! Niezależnie jak to Ma wyglądać przejdziemy przez Warszawę w Marszu Niepodległości! Nadchodzą, nadchodzą nacjonaliści!
boniu132

Post autor: boniu132 »

taki mały offtop
jadę z Tychów w niedziele rano na Warszawę na Marsz i mam 2 miejsca, jak ktoś chętny to walić :)
Znawca GŚ

Post autor: Znawca GŚ »

piter1922 pisze: 07.11.2018, 17:39 Nie dajcie się podpuścić. Przecież im tylko o to chodzi, żeby wywołać awanturę i pokazać na całym świecie ujęcia jak walczą z faszyzmem. Pilnujcie jeden drugiego, pilnujcie siebie samych. Zróbmy to dla tych wszystkich pokoleń, które przelewały krew, żebyśmy mieli wolną Ojczyznę. Nie dajmy popsuć tego święta, nie dajmy satysfakcji wrogom i zdrajcom. Zapewniam, że kwik w mediach będzie jeszcze większy, jeżeli marsz będzie spokojny. Nie dajcie się sprowokować!
Podpisuje się pod tym obiema rękami!
Ta prowokacja tylko zmobilizuje jeszcze więcej osób. W niedziele widzimy się w Warszawie. Cześć i Chwała Bohaterom!
podlasiak1977

Post autor: podlasiak1977 »

https://wmeritum.pl/bosak-komentarz-mar ... sci/254458
dawno mowilem ze pisiory mialy chetke przejac ten marsz
anonimowy69

Post autor: anonimowy69 »

Wyczerpujący komentarz podsumowujący majstersztyk popisowskie kondominium pod żydowskim zarządem powierniczym
Michał Filipek udostępnił post.
19 min ·
Już w ubiegłym roku było słychać takie słowa, że PiS będzie chciał przejąć Marsz Niepodległości. Zadawałem pytania czy PiS będzie chciał upolitycznić Marsz Niepodległości ludziom związanym blisko organizatorom marszu. Mówili, że nic takiego nie bedzie, albo że im się to nie uda. Widzę, że PiS chce, aby Marsz Niepodległości oddolnie robiony przez Narodowców stał się partyjną demonstracją. Nie ma na to naszej zgody!

Prawo i Sprawiedliwość z HGW zdelegalizowali MN i w tym samym czasie na tej samej trasie o tej samej nazwie PiS chce stworzyć swój marsz. To jest hańba. Nie dajcie się nabrać i patrzcie na organizatorów marszu, abyście nie wzięli udziału w PO-PiSowskiej manifestacji.

Marsz Niepodległości był i jest oddolną inicjatywą. Polacy sami organizują marsz i nie chcą go upolityczniać. Marsz Niepodległości jest dla każdego kto kocha Polskę. Zaprosiliśmy na Marsz Prezydenta RP i wiele innych osób. Na marsz stworzony oddolnie przez Polaków. Nie przez pewnego rodzaju sektę PiSowską. Nie dajmy się podzielić tego dnia i pójdźmy na prawdziwy Marsz Niepodległości, w którym biorą udział zwykli obywatele.
Boni8

Post autor: Boni8 »

piter1922 pisze: 07.11.2018, 20:02 Obym się mylił, ale właśnie na naszych oczach prezydent i premier w chamski sposób kradną Marsz Niepodległości. Gdyby mieli dobre intencje poczekaliby do jutra, aż sąd wyda wyrok ws. zakazu. Już wszystkie przydupasy typu Sakiewicz ogłosiły mobilizację. "Pięknie" wykolegowali narodowców i wszystkich innych, którzy przyłożyli się do sukcesu MN, czyli także nas kibiców. Upaństwowienie marszu jest moim zdaniem równoznaczne z jego wygaszeniem, bo kto będzie chciał maszerować z politykami i ich przydupasami. Żal patrzeć na to wszystko, co się dzisiaj dzieje.
Mam identyczne odczucia. Chciałbym się mylić ale wg mnie dzisiejsze decyzje były już dawno z góry ustalone.
Nurni F.

Post autor: Nurni F. »

Wierzę w jakiś rozsądny, konkretny i sensowny komunikat organizatorów (ma być jutro). Sporo osób z naszej strony barykady ma mętlik w głowie, zdecydowany w przesłaniu i prosty w przekazie komunikat może sytuację ostatecznie wyjaśnić.

Oby to chwilowe zamieszanie (że tak to określę) udało się ostetcznie przekuć w sukces. A sukcesem będzie najliczniejszy w historii Marsz Niepodległości na naszych zasadach, w zgodzie z naszymi wartościami, w klimacie takim jak w ubiegłych latach.

Każdy inny układ będzie porażką i hańbą.

Piłeczka jest po stronie organizatorów, ale przede wszystkim po naszej. Widzimy się wszyscy w Warszawie, bez względu na wszystko!
sztygar123

Post autor: sztygar123 »

Boni8 pisze: 07.11.2018, 22:11
piter1922 pisze: 07.11.2018, 20:02 Obym się mylił, ale właśnie na naszych oczach prezydent i premier w chamski sposób kradną Marsz Niepodległości. Gdyby mieli dobre intencje poczekaliby do jutra, aż sąd wyda wyrok ws. zakazu. Już wszystkie przydupasy typu Sakiewicz ogłosiły mobilizację. "Pięknie" wykolegowali narodowców i wszystkich innych, którzy przyłożyli się do sukcesu MN, czyli także nas kibiców. Upaństwowienie marszu jest moim zdaniem równoznaczne z jego wygaszeniem, bo kto będzie chciał maszerować z politykami i ich przydupasami. Żal patrzeć na to wszystko, co się dzisiaj dzieje.
Mam identyczne odczucia. Chciałbym się mylić ale wg mnie dzisiejsze decyzje były już dawno z góry ustalone.
podzielam opinie, ale te sądy są jakieś dziwne i zrobią na przekór teraz pozwolą a jakby prezydent nie wziął na siebie to by utrzymał decyzje hanki.
AK!

Post autor: AK! »

Panowie, gdzie najlepiej zostawić furę?
PW2014

Post autor: PW2014 »

"Marsz Państwowy" rebranding ? Jeżeli organizatorzy MN zgodzą się na wspólny marsz to trzeba powiedzieć konkretnie Marsz Niepodległości został sprzedany.

"Andrzej Dera (Sekretarz Stanu w Kancelarii Prezydenta RP) w TVN24
Będzie to porządny marsz. Nie będzie tam żadnych transparentów. W marszu będą uczestniczyć Polacy bez sztandarów różnych organizacji."

"Prezydencki minister Andrzej Dera był pytany w TVN24 czy Donald Tusk otrzyma zaproszenie na marsz organizowany przez prezydenta. – Tak, Donald Tusk został zaproszony na uroczystości państwowe – stwierdził."

Z przodu będzie szedł Kaczyński z Tuskiem i będą zarzucali co mamy śpiewać. Obłęd. Wiadomo, że z PO tam nikogo nie będzie
i automatycznie zrobi się wiec polityczny PiSu.

Bosak przynajmniej konkretnie mówi.

"Krzysztof Bosak
Czyli stan prawny wygląda tak, że rząd nie czeka na uchylenie przez sąd zakazu HGW, które nastąpi jutro, tylko de facto kasuje prawnie Marsz Niepodległości ustanawiając na naszej trasie „uroczystości państwowe”. Wszystko wygląda na przygotowane wcześniej. A my się nie wycofujemy."

Nie dajcie się wkręcić w te gierki. Kto jeździ na Marsz Niepodległości od początku wie o co chodzi. To jest nasz marsz. Komorowski raz chciał przejąć inicjatywę i ludzie go olali. Jeszcze będą mówić jakich haseł na transparentach możemy używać, a jakich nie.

Czekamy na oficjalną decyzję organizatorów MN. Miejmy nadziej, że mają resztki honoru i się nie sprzedadzą.
fonobar

Post autor: fonobar »

AK! pisze: 07.11.2018, 22:27 Panowie, gdzie najlepiej zostawić furę?
Wybierz sobie jakiś plac pod marketem w pobliżu metra i podjedź sobie nim te parę przystanków.
mateusznow

Post autor: mateusznow »

Jestem ciekaw reakcji na pirotechnikę. Będą wjazdy w tłum i wyłapywanie ludzi, czy będą olewać temat żeby nie było dymu.
Boni8

Post autor: Boni8 »

sztygar123 pisze: 07.11.2018, 22:22
Boni8 pisze: 07.11.2018, 22:11

podzielam opinie, ale te sądy są jakieś dziwne i zrobią na przekór teraz pozwolą a jakby prezydent nie wziął na siebie to by utrzymał decyzje hanki.
No i gdyby sąd utrzymał decyzję tej pizdy, to wtedy prezydent mógłby wziąć marsz na siebie i nie miałbym żadnych wątpliwości co do jego dobrej intencji.
Heniek

Post autor: Heniek »

AK! pisze: 07.11.2018, 22:27 Panowie, gdzie najlepiej zostawić furę?
W weekendy i święta parkowanie w centrum bezpłatne, a jako, że będzie długi weekend i wiele osób wyjedzie, nie powinieneś mieć problemu z zaparkowaniem auta, nawet w Śródmieściu.
dd2

Post autor: dd2 »

PW2014 pisze: 07.11.2018, 22:29 "Marsz Państwowy" rebranding ? Jeżeli organizatorzy MN zgodzą się na wspólny marsz to trzeba powiedzieć konkretnie Marsz Niepodległości został sprzedany.

Jesli organizatorzy dogadaja sie z Pisem i zgodza sie na wspolny "marsz" to bedzie koniec pewnego etapu...

I jak dla mnie to jest jawne przejecie MN, a nie wyciagniecie reki.
AM

Post autor: AM »

Od kilku lat twierdziłem, ze Marsz powinien przenieść sie na lokalne podwórka (choćby do miast wojewódzkich) tak, zeby jakkolwiek aktywizować lokalnie.
Niemniej jednak, co by sie nie działo, do zobaczenia w niedziele w Warszawie!
Popeyee

Post autor: Popeyee »

Tak na szybko, bo wróciłem z pracy wygląda to trochę tak jak obalenie Olechowskiego w nocy. Szybkie zdelegalizowanie marszu, a po kilku godzinach marsz przejmuje prezydent pod inną nazwa. Nie chce mówić o szerokiej prowokacji, ale są dwa nasuwające pytania.
Gronkiewicz delegalizuje marsz ludzie wychodzą przeciw PiS, że ogranicza wolność zgromadzeń,Dwa Bruksela widza dziś chaos w Polsce pod rządami PiS obcina dotacje patrz faszyzm nazizm ksenofobia bardzo dziwne zachowanie rządu i prezydenta może być grubo to moje odczucie.
Kuzyn Burmistrza

Post autor: Kuzyn Burmistrza »

Marsz Niepodleglosci odwolany, szybkie przejecie marszu przez rzadzacych, prowokacyjne wyznaczenie tej samej trasy dla podjudzenia nastrojow, wyciagniecie reki do Narodowcow w gwoli wspolnego pojscia, godzina 15 zebrane grupy "opcji rzadowejj i grupy narodowej na rondzie Dmowskiego, wpuszczenie w tlum Narodowcow farbowanych narodowcow prowokatorow ktorzy pokazuja dobitnie swoje niezadowolenie z polaczenia przejecia Marszu poprzez rozkrecenia avanti, spo tamiczne dolaczenie sie reszty przeciwko policji , awantura gotowa, efekt: rzad pokazal wyciafnieta reke do wdpolpracy ktora srodowiska marodowe poprzez zajscia odrzucilo, pokazanie ze narodowcy nie sa godni uczestnictwa w marszu, obraz rzadu w dobrym swietle, nagonka na narodowcow... dziekuje dobranoc.
Ps obym sie mylil ( sory za interpunkcje)
Heniek

Post autor: Heniek »

Poczekajmy na oświadczenie Stowarzyszenia MN. Wtedy wszystko będzie jasne. Wierzę, że w dniu tej szczególnej rocznicy wszyscy patrioci pomaszerują razem. 100 rocznica odzyskania niepodległości to nie jest czas na żarcie się.

Jeśli będzie trzeba, przyjdzie na to czas za rok, gdyby okazało się, że rząd naprawdę chce trwale przejąć MN, czemu również zdecydowanie się sprzeciwiam.
domin 1982

Post autor: domin 1982 »

Moim zdaniem do nie była ustawka Po - PiS.
Foxx

Post autor: Foxx »

domin 1982 pisze: 08.11.2018, 08:19 Moim zdaniem do nie była ustawka Po - PiS.
Oczywiście, ze nie była. Nie wymaga specjalnego geniuszu dostrzeżenie, że HGW wmontowała PiS w tę sytuację, a tamci zaryzykowali. A wszystko było możliwe, dzięki kolejnemu fenomenalnemu posunięciu mistrzów polityki, którzy roztrwonili potencjał Ruchu Narodowego sprzed kilku lat. Fakt, że swoją obecność zadeklarowali zwykli naziści, a główni patroni polityczni się do tego w ogóle nie odnieśli stworzył nową sytuację. Inaczej, niż we wcześniejszych przypadkach, sądy miałyby pretekst do podtrzymania decyzji o delegalizacji MN.

Rządzący mieli do wyboru - zostawić sprawę "na żywioł" (wiedząc o "psiej grypie" i zapowiadanych prowokacjach), albo wziąć temat "na klatę". Nie wydają się zresztą przesadnie szczęśliwi z tego powodu. Co by nie mówić, pozbawili HGW prawnych możliwości oddziaływania na sytuację.

Naprawdę trudno stwierdzić, czy większymi geniuszami są tu liderzy Czarnego Bloku, czy obawiający się otwartych deklaracji Bosak z Winnickim, którzy przez te wszystkie lata traktowali każdego, w tym nas, jako maszynkę do nabijania frekwencji. Wydawało się, że w zeszłym roku było nieco mniej kibolskiej patologii, niż wcześniej, to dostaliśmy najradykalniejszych ukraińskich szowinistów w pakiecie z niemiaszkami zainteresowanymi m.in. Wrocławiem akurat na stulecie odzyskania niepodległości przez Polskę. Tak, jakby nie mogli przejść się w te swoje kilka setek np. w rocznicę urodzin Adolfa... A, sorry, nie mogą, bo wtedy nie ma szans na udawanie, że chodzi o coś innego.

A "liderzy" Ruchu Narodowego liczą kolejne dziesiątki potencjalnych uczestników jak szekle i udają, że deszcz pada. Życie nie znosi próżni. Ani w atmosferze, ani we łbach.
kapitan_swir_planeta

Post autor: kapitan_swir_planeta »

Oporowian pisze: 08.11.2018, 08:32 przerażają mnie osoby wyznania POPIS jedno zło. Trzeba być ślepy i głuchym aby wrzucać ludzi do tego samego worka o tak rożnych poglądach.

Cała lewica sie juz zjednoczyła przeciwko nam, tylko centro-prawica ma z tym problem, własnie przez takie przypadki jak tutaj na forum. Odsuwając Pis od władzy w obecnej sytuacji, jesteśmy skazani na PO a oni już władzy nie oddadzą jak powrócą a dla takich jak my to będą przygotowane cele w więzieniach za promowanie patriotyzmu.

To jest święto narodowe a nie zawody w przeciąganie liny. W tym własnie momencie wychodzi ilu z was szanuje ten dzień i okoliczność a dla ilu z was jest to tylko powód to wyładowania swojego niezadowolenia z życia.

Liczę ze organizatorzy MN podejmą słuszną decyzje i będzie tego dnia prawdziwe święto przy rekordowej frekwencji !
1) Lewica jest w stanie agonalnym. Ani Razem ani SLD nie ma w sejmie.
2) Wytłumacz mi, czym Twoim zdaniem róznią się PiS i PO i dlaczgo z dwojga złego to PiS jest lepszy?
19__kattowitz__20

Post autor: 19__kattowitz__20 »

WY Wy chyba zartujecie ze Tusk pojawi sie na marszu razem z Duda....(chociaz w Brukseli ladna pogawedke sobie urzadzili niby przypadkiem sie spotkali:))
Tyfus88

Post autor: Tyfus88 »

Foxx pisze: 08.11.2018, 08:43
Oczywiście, ze nie była. Nie wymaga specjalnego geniuszu dostrzeżenie, że HGW wmontowała PiS w tę sytuację, a tamci zaryzykowali. A wszystko było możliwe, dzięki kolejnemu fenomenalnemu posunięciu mistrzów polityki, którzy roztrwonili potencjał Ruchu Narodowego sprzed kilku lat. Fakt, że swoją obecność zadeklarowali zwykli naziści, a główni patroni polityczni się do tego w ogóle nie odnieśli stworzył nową sytuację. Inaczej, niż we wcześniejszych przypadkach, sądy miałyby pretekst do podtrzymania decyzji o delegalizacji MN.

Rządzący mieli do wyboru - zostawić sprawę "na żywioł" (wiedząc o "psiej grypie" i zapowiadanych prowokacjach), albo wziąć temat "na klatę". Nie wydają się zresztą przesadnie szczęśliwi z tego powodu. Co by nie mówić, pozbawili HGW prawnych możliwości oddziaływania na sytuację.

Naprawdę trudno stwierdzić, czy większymi geniuszami są tu liderzy Czarnego Bloku, czy obawiający się otwartych deklaracji Bosak z Winnickim, którzy przez te wszystkie lata traktowali każdego, w tym nas, jako maszynkę do nabijania frekwencji. Wydawało się, że w zeszłym roku było nieco mniej kibolskiej patologii, niż wcześniej, to dostaliśmy najradykalniejszych ukraińskich szowinistów w pakiecie z niemiaszkami zainteresowanymi m.in. Wrocławiem akurat na stulecie odzyskania niepodległości przez Polskę. Tak, jakby nie mogli przejść się w te swoje kilka setek np. w rocznicę urodzin Adolfa... A, sorry, nie mogą, bo wtedy nie ma szans na udawanie, że chodzi o coś innego.

A "liderzy" Ruchu Narodowego liczą kolejne dziesiątki potencjalnych uczestników jak szekle i udają, że deszcz pada. Życie nie znosi próżni. Ani w atmosferze, ani we łbach.
I to jest merytoryczny wpis.

Ja natomiast apeluję do wszystkich ekip, że skoro cały świat będzie na nas patrzył to ubierzcie się jakoś normalnie, wyjściowo. Weźcie przykład z ekip miastowych, które są eleganckie, jeansy, koszule czyste, torebki, fryzury dobrze ułożone, brody podstrzyżone. A nie jak zwykle wyślecie szczurków po 50 kg w dresach, ortalionach i koniecznie kominiarke z emblematem klubowym. Nie zróbcie przypału!
sircharles

https://twitter.com/RBakiewicz
Robert Bąkiewicz

OFICJALNY KOMUNIKAT

Niezależnie w jakiej formule prawnej #MarszNiepodległości odbędzie się 11 listopada i ruszy o godz. 14:00 z ronda Dmowskiego.
domin 1982

Post autor: domin 1982 »

Tyfus88 pisze: 08.11.2018, 09:02
Foxx pisze: 08.11.2018, 08:43

I to jest merytoryczny wpis.

Ja natomiast apeluję do wszystkich ekip, że skoro cały świat będzie na nas patrzył to ubierzcie się jakoś normalnie, wyjściowo. Weźcie przykład z ekip miastowych, które są eleganckie, jeansy, koszule czyste, torebki, fryzury dobrze ułożone, brody podstrzyżone. A nie jak zwykle wyślecie szczurków po 50 kg w dresach, ortalionach i koniecznie kominiarke z emblematem klubowym. Nie zróbcie przypału!
Dokładnie to miałem na myśli. Może PiS nie jest jakiś idealny ale gdyby rząd zostawił to wszystko na żywioł to ładny syf byłby 11 listopada, zaś bez reakcji rządu totalni by powiedzieli: rząd wszystko olewa. I policjantów i nacjonalistów a po ulicach na nielegalu chodzą "faszyści". Moim zdaniem rząd postąpił słusznie. Jest smutek że Marsz nie odbędzie się w takiej formule jak w poprzednie lata ale trzeba mieć na uwadze że dobro ojczyzny jest najważniejsze.
ODPOWIEDZ