Czy kibice klubu położonego koło dworca Łódź Kaliska tam za torami odwiedzili w tym roku groby swoich założycieli? Co prawda Święto było katolickie, ale zwyczaj ogólnopolski, więc pytam.
Dla niewtajemniczonych:
Stowarzyszeniu Kibiców ŁKS udało się - dzięki pomocy Marka Szukalaka z Fundacji Monumentum Iudaicum Lodzense - odnaleźć grób pierwszego prezesa klubu Ryszarda Wintera, który zmarł we wrześniu 1921, mając 38 lat. Jego grób znajduje się na cmentarzu żydowskim w Łodzi.
PS.
Tylko proszę pokrętnie nie odpowiadać pytaniem na pytanie jak to mają w zwyczaju pewne nacje :)
Przecież Markwant startował z ramienia sld tylko dlatego, że wtedy dawało największe szanse na dostanie się do Rady Miasta ( co zresztą się udało )
Chluby na pewno to nie przynosi ale przypomnę, że w późniejszych wyborach wasi kandydaci nie byli dużo lepsi, bo startowali z ramienia po... niestety takie są realia, że aby przepchnąć kibica do RM musi on kandydować z list którejś z większych partii, bo inaczej się nie dostanie.
FWC pisze: 02.11.2018, 22:18
Przecież Markwant startował z ramienia sld tylko dlatego, że wtedy dawało największe szanse na dostanie się do Rady Miasta ( co zresztą się udało )
Chluby na pewno to nie przynosi ale przypomnę, że w późniejszych wyborach wasi kandydaci nie byli dużo lepsi, bo startowali z ramienia po... niestety takie są realia, że aby przepchnąć kibica do RM musi on kandydować z list którejś z większych partii, bo inaczej się nie dostanie.
Niektórzy to naprawdę potrafią się skurwić dla pieniędzy,a inni tego nie widzą i jeszcze go tłumaczą...Ludzie Honoru ,hehe.
Nie zesraj.
Na dziś dzień, gdy tej okragłostołowej bandzie opadły już wszystkie maski, sld to takie samo szambo jak po, pis czy psl. Osobiście nie potrafiłbym wskazać, która opcja znajduje się najniżej w rankingu. Uważam, że kandydowanie z ramienia sld stoi na tym samym poziomie, co kandydowanie np. z ramienia komitetu HD.
Moim zdaniem było ich sporo,na oko porównywalnie do młyna Olimpii,zajeli tak jak przy okazji ostatniej wizyty w Grudziądzu swój sektor.Niech sami sie okreslą choć mysle ze bedzie cięzko bo bardzo duzo osob kupowalo bilety na miejscu,bez zapisow na liste.Ogolnie jak dla mnie WFCG na duzy plus,jak zawsze zreszta przy okazji wizyty w Grudziądzu.FAN-CLUBY DUMĄ WIDZEWA!
Co by nie mowic Widzew jezeli chodzi o caloksztalt to zdecydowany numer 1 w kraju w ostatnim czasie.Konkretne liczby wyjazdowe,konkret frekwencja u siebie,dzialalnosc w miescie Lodzi i gruba akcja z wykrojeniem flag Lecha.
Panowie jakis czas temu bawilem w Lodzi u znajomego ktory mieszka obecnie na Srodmiesciu.Oprowadzil mnie troche po rewirach i klimat kibicowski w miescie Lodzi jest prawie dalej taki jaki pamietam z ostatniej wizyty ladnych pare lat temu.
Napisze tylko tyle ze byla gruba czopka a kobity macie pierwszorzedne.w tym aspekcie tez sie nic nie zmienilo he he.
Hmiel pisze: 04.11.2018, 22:03
Co by nie mowic Widzew jezeli chodzi o caloksztalt to zdecydowany numer 1 w kraju w ostatnim czasie.Konkretne liczby wyjazdowe,konkret frekwencja u siebie,dzialalnosc w miescie Lodzi i gruba akcja z wykrojeniem flag Lecha.
Panowie jakis czas temu bawilem w Lodzi u znajomego ktory mieszka obecnie na Srodmiesciu.Oprowadzil mnie troche po rewirach i klimat kibicowski w miescie Lodzi jest prawie dalej taki jaki pamietam z ostatniej wizyty ladnych pare lat temu.
Napisze tylko tyle ze byla gruba czopka a kobity macie pierwszorzedne.w tym aspekcie tez sie nic nie zmienilo he he.
Tobie amebo lekarz potrzebny a nie wizyta w Lodzi, nie wspominajac kobiet...
Nie kumam jak mozna wybrac tak kurewska droge i potem zyc ze swiadomoscia ze pograzylo sie przyjaciol z ktorymi przez lata sie latalo na mecze akcje i nie tylko.
Ptaszki cwierkaja ze teraz M bedzie mial z kim na zawody jezdzic.
FWC pisze: 08.11.2018, 12:04
Na Widzewie jest grupa UR'07, co ozacza Ultra Registi
Chyba nie ten temat,ale jeśli już to co ze starą grupe RW? działa ktoś jeszczE? czy sami młodzi UR? Moim zdaniem UR nie dorasta do pięt Red Workersom jeśli chodzi o oprawy na stadionie,bo juz działanie na miejscie grafy itd to zupełnie inna bajka :)
Jako, że nie jestem z Łodzi oraz nie jestem związany z żadnym klubem z tego miasta mam pytanko. Czy dzielnice Teofilów i Koziny są w 100% za ŁKS (oczywiście chuligańsko, bo zwykłe Janki mogą trafić się na każdej dzielnicy). Miałem okazję być raz przejazdem w Łodzi i trafiło właśnie na Teofilów - bardzo klimatyczne osiedle/dzielnica. Dużo grafów za ŁKS. Co do Kozin, to rzuciła mi się duża aktywność w necie (różne filmiki promujące ŁKS). Czy są to jedne z czołowych osiedli/dzielnic ŁKS pod względem jakościowym i liczbowym? Czy możliwe jest tam paradowanie w barwach Widzewa ? Może zadałem banalne pytania, ale nie mam żadnej styczności z Widzewem/ŁKS, a Łodź jest najciekawszym miastem derbowym. Jak wspomniałem sam Teofilów mni eurzekł, a byłem tam tylko 1-2 h. Z fartem i bez spiny.
Teofilów i Koziny to osiedla należace do ŁKSu,czy najlepsze tego nie wiem ale Teofilów zawsze był w Lodzi mocny,duze blokowisko ze sporymi zasobami ludzkimi.Koziny nie tak dawno zostały rozgonione z osiedlowej zbiorki,moim zdaniem lecą na opini z lat 90 kiedy to mieli tam sporo chuliganów.
Co do Kozin się zgodzę, Teo obiektywnie wg mnie razem ze SP najlepszy rewir Łksu, dobrze wymalowany, dużo młodych aktywnych.
Ale w czapkę ostatnio też zebrali ;)