Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Stara szkoła
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Nie mylisz się.
Kibole z Chorzowa obciążyli słynnego "Miśka" z Krakowa.
Zatrzymanie Pawła M., ps. "Misiek", jednego z najsłynniejszych kiboli w Polsce, nie byłoby możliwe, gdyby nie zeznania dwóch ważnych szalikowców Ruchu Chorzów, którzy poszli na współpracę z prokuraturą. - Ta sprawa to koniec bandyckiej przyjaźni pomiędzy stadionowymi chuliganami z Chorzowa i Krakowa.
Zatrzymanie Pawła M., ps. "Misiek", jednego z najsłynniejszych kiboli w Polsce, nie byłoby możliwe, gdyby nie zeznania dwóch ważnych szalikowców Ruchu Chorzów, którzy poszli na współpracę z prokuraturą. - Ta sprawa to koniec bandyckiej przyjaźni pomiędzy stadionowymi chuliganami z Chorzowa i Krakowa.
Knur się po prostu zagalopowal, gdyby sobie dalej siedział na swoim podwórku współpracując z lokalnymi psami, to by sobie żył spokojnie. A, zamarzyła mu się ,,suburre'' to wyszło jak wyszło... Trafił na nieodpowiedniego partnera :)
Po poście użytkownika Hutnicze zapadła niezręczna cisza. Chłop się naprodukował z postem i głupio było mu odpisać, że tylko kręcimy bekę z burka.
A teraz myślę: może Hutnicze skręcił bękę z nas? taka swoista Incepcja, sen w śnie, beka w bece :)
A teraz myślę: może Hutnicze skręcił bękę z nas? taka swoista Incepcja, sen w śnie, beka w bece :)
Beke krecicie z kogos kto nie istnieje?
nic nie skręcił. Goldi vel Łysy - PAMIĘTAMY!halodrol pisze: 01.10.2018, 19:43
widocznie Hutnicze nie śledzi na bieżąco forum i nie zna jego nowych "e-bohaterów", pt. Łysy z Huty i Uwe ze wschodnich landów :)
-
strona-praska
Jak ktoś wcześniej dobrze zauważył. Mogli sobie trzymać swoje miasto, walić koks i ruchać małolatki to się zachciało kartele budować :D
Wybaczcie, przywiesiły mi się czasy, kiedy nie karmiono tutaj troli, a z lektury tego forum można było się dowiedzieć czegoś interesującego.halodrol pisze: 01.10.2018, 19:43 A teraz myślę: może Hutnicze skręcił bękę z nas? taka swoista Incepcja, sen w śnie, beka w bece :)
Sugerujesz ze WSH po zatrzymaniu M. zerwie z Ruchem uklad?Diamentowy pisze: 02.10.2018, 09:56Teraz na forum będzie krakowsko-chorzowska telenowela i wyrzucanie brudów na siebie.
-
szwadron97
Gdyby mieli jaki kolejek honor to zerwaliby dziwne że na Cracovii przeszkadzają im konfidenci ale z Chorzowa już nieHmiel pisze: 02.10.2018, 10:45Sugerujesz ze WSH po zatrzymaniu M. zerwie z Ruchem uklad?Diamentowy pisze: 02.10.2018, 09:56Teraz na forum będzie krakowsko-chorzowska telenowela i wyrzucanie brudów na siebie.
-
mateusznow
Czy Ruch to same 60 ?szwadron97 pisze: 02.10.2018, 11:39Gdyby mieli jaki kolejek honor to zerwaliby dziwne że na Cracovii przeszkadzają im konfidenci ale z Chorzowa już nieHmiel pisze: 02.10.2018, 10:45Sugerujesz ze WSH po zatrzymaniu M. zerwie z Ruchem uklad?Diamentowy pisze: 02.10.2018, 09:56Teraz na forum będzie krakowsko-chorzowska telenowela i wyrzucanie brudów na siebie.
-
szwadron97
A czy Cracovia to same konfidenci?mateusznow pisze: 02.10.2018, 12:49Czy Ruch to same 60 ?szwadron97 pisze: 02.10.2018, 11:39Gdyby mieli jaki kolejek honor to zerwaliby dziwne że na Cracovii przeszkadzają im konfidenci ale z Chorzowa już nie
-
mateusznow
Człowieku, a czy reszta chłopaków ma wpływ, że się ktoś rozjebał ? Według Ciebie rozjebanie się na swoich kolegów gdzie non stop z nimi przebywasz jest mniejsze niż rozjebanie się na kogoś ze zgody ? Idąc Twoim rozumowaniem jesteś dzban i koledzy mają cię olać,, bo twój brat coś zrobił.
-
szwadron97
Raczej to normalne żeby mnie olali ty widzisz to inaczejmateusznow pisze: 02.10.2018, 16:55 Człowieku, a czy reszta chłopaków ma wpływ, że się ktoś rozjebał ? Według Ciebie rozjebanie się na swoich kolegów gdzie non stop z nimi przebywasz jest mniejsze niż rozjebanie się na kogoś ze zgody ? Idąc Twoim rozumowaniem jesteś dzban i koledzy mają cię olać,, bo twój brat coś zrobił.
-
mateusznow
To gratuluję jak dla Ciebie takie zachowanie jest normalne.
-
szwadron97
Zadam Ci pytanie czy jeśli Cracovia pogoniła metala to dalej są konfidentami?nrth pisze: 02.10.2018, 20:31 Czy wg Ciebie jest roznica na kogo sie ktos rozjebie?
Inna sprawa ze oczywiscie ze znam takie sytuacje wsrod zgod ale skoro bie poruszaja tego to tym bardziej lydzie z zewn tego nie powinni ruszac
Sprecyzuj pytanie.
Co to znaczy ze są konfidentami?
Konfidentem, o ile, był Metal.
Teraźniejsza "szydera" czy inne teksty tyczą się tego że przez XX lat działali pod jego szyldem a teraz cisną mu od kanarów.
To samo było ze słynnym DPK, było to używane jako argument gdy w Krakowie (myślę ze nie tylko) było wiadomo że nie wszyscy tam się na to godzą, w tym wypadku koledzy jednego (?) ze swoich wdupcali na minę. Kraków to wbrew pozorom małe miasto i przepływ informacji jest dosyć spory.
Takie rzeczy są wychwytywane przez obie strony i używane w działaniach propagandowych przez uogólnienia że Ci czy Ci to konfidenci.
Jeśli ktoś chce to traktować poważnie w stu procentach to ja jestem pełen podziwu.
Co to znaczy ze są konfidentami?
Konfidentem, o ile, był Metal.
Teraźniejsza "szydera" czy inne teksty tyczą się tego że przez XX lat działali pod jego szyldem a teraz cisną mu od kanarów.
To samo było ze słynnym DPK, było to używane jako argument gdy w Krakowie (myślę ze nie tylko) było wiadomo że nie wszyscy tam się na to godzą, w tym wypadku koledzy jednego (?) ze swoich wdupcali na minę. Kraków to wbrew pozorom małe miasto i przepływ informacji jest dosyć spory.
Takie rzeczy są wychwytywane przez obie strony i używane w działaniach propagandowych przez uogólnienia że Ci czy Ci to konfidenci.
Jeśli ktoś chce to traktować poważnie w stu procentach to ja jestem pełen podziwu.
-
antidogclub
Kiedy cisnelismy z nim od kanarów? Jak nie było transparentów wcześniej i przyśpiewki to znaczy, że nie był pogoniony?
Jak to wygląda w Krakowie Cracovia, Wisła sprzęt a Hutnik używa czy honorowo ? Pewnie gdzieś opisane ale ciezko szukać
-
ziemniak28
Hutnik srednio bym powiedzial niedawno wyskoczyli ze sprzetem do jednej z ekip
Hutnik tak w ogóle średnio...
Ale jak już gadasz sam ze sobą, to popracuj nad techniką - oba nicki masz podobne, w obu postach nie dajesz kropek na końcu zdania, z przecinkami też skąpo.
Ale jak już gadasz sam ze sobą, to popracuj nad techniką - oba nicki masz podobne, w obu postach nie dajesz kropek na końcu zdania, z przecinkami też skąpo.
locha się sam załatwił, wiecznie mało to ma teraz, zrobił sobie zgodę z Ruchem, okazała się dość fajna, taka nie za sztywna i nie za ciekawa, nic tylko się cieszyć
czekamy teraz na ruchy misia, ptaszki ćwierkają, że rozmowny chłopak
Uwielbiam dopisywanie teorii spiskowych przez grono kumaczy z kibice net :) Poniżej foto z soboty z meczu Wisły z Koroną :)

-=KSC=- pisze: 03.10.2018, 15:55 locha się sam załatwił, wiecznie mało to ma teraz, zrobił sobie zgodę z Ruchem, okazała się dość fajna, taka nie za sztywna i nie za ciekawa, nic tylko się cieszyć
2007 rejestracja a takie teksty, cieszyć się możesz z zatrzymań jak na faje przystało, ale dla was to nie wiele zmieni nawet jak chwilowo Wisła została osłabiona przez te zatrzymania których się nazbierało przez te lata. Gdzie Ci jakieś ptaszki ćwierkają, mam nadzieje że to nie są pierwsze objawy schizofremii bo w takim przypadku to do lekarza psychiatry powinienes się udać. Misiek siedzi w areszcie we włoszech i czeka na ekstradycje, nawet nie został jeszcze przetransportowany do Polski gdzie mu dopiero zarzuty zostaną przedstawione, a tobie już ptaszki ćwierkają, do psychatry idź, chyba że to czarne ptaszki twoich kolegów z Ajaxu ćwierkają ci przed twarzą.
WC w ogóle nie bierzemy pod uwagę w tych rozważaniach, bo oni nie stosują zasad.
Twoim prawem jest ocena tej sytuacji, tak jak to robisz. Moim prawem jest ocena jako frajerskie zachowania ekipy, która najpierw odmawia walki na równe liczby a potem atakuje w absurdalnej przewadze.
Patrząc z boku można zgubić perspektywę.
Twoim prawem jest ocena tej sytuacji, tak jak to robisz. Moim prawem jest ocena jako frajerskie zachowania ekipy, która najpierw odmawia walki na równe liczby a potem atakuje w absurdalnej przewadze.
Patrząc z boku można zgubić perspektywę.
albo flagę...
Timek 1950: ...właśnie ta perspektywa sprawia, że sugerujesz, że to zachowanie "nie jest powodem do dumy". Żyjąc na co dzień w sąsiedztwie niehonorowych ekip uczymy się bezwarunkowo reagować na niehonorowe zachowania. I tak właśnie ekipa C zareagowała na atak ekipy B.
Miło rozważa się scenariusze z perspektywy k.net, ale w życiu zazwyczaj nie ma miejsca na takie "co by było gdyby".
A wracając do tematu Hutnika, to chyba nie jest z naszą opinią tak źle, skoro na ostatnim meczu wsparły nas trzy ekipy z dwóch krajów w trzycyfrowej liczbie.
+Dzięki za miłe słowa.
Miło rozważa się scenariusze z perspektywy k.net, ale w życiu zazwyczaj nie ma miejsca na takie "co by było gdyby".
A wracając do tematu Hutnika, to chyba nie jest z naszą opinią tak źle, skoro na ostatnim meczu wsparły nas trzy ekipy z dwóch krajów w trzycyfrowej liczbie.
+Dzięki za miłe słowa.
-
rozpuszczalnik1906
Staram się nie udzielać na tym forum. Nie można tutaj rozmawiać, 90% (nie wspominam o Tobie) użytkowników to dzbany.Hutnicze pisze: 04.10.2018, 13:31 Timek 1950: ...właśnie ta perspektywa sprawia, że sugerujesz, że to zachowanie "nie jest powodem do dumy". Żyjąc na co dzień w sąsiedztwie niehonorowych ekip uczymy się bezwarunkowo reagować na niehonorowe zachowania. I tak właśnie ekipa C zareagowała na atak ekipy B.
+Dzięki za miłe słowa.
Jednak chciałbym zaznaczyć jedno:
"Żyjąc na co dzień w sąsiedztwie niehonorowych ekip uczymy się bezwarunkowo reagować na niehonorowe zachowania."
Sami działacie niehonorowo. Wszyscy robią z Hutnika ekipę, która działa honorowo i to bastion honoru w NH.
Nie jesteście kryształowi i niehonorowe zachowanie Cracovii niejednokrotnie nie przeszkadzało Wam w "macaniu" się z nimi. Pod względem h, jak i np. dostarczaniu szalików Wisły przed derbami.
Taką informację znalazłem na stronie Wisły Kraków ,więc może tu zadam pytanie .Czy w Krakowie spodziewani są fani Olympiacosu ? Z tego co wiem ,jeździli za męską drużyną koszykarską swojego klubu na wyjazdy po Europie ,tu mecz koszykówki kobiet ,też można się ich spodziewać ,orientuje się ktoś ?Pytam ,bo Ci co jeździli za męską drużyną ,to Ci sami którzy kibicują piłkarzom ,a wiadomo jaki poziom kibicowski prezentuje Olympiacos ;)
"Za równy tydzień widzimy się na hali Wisły na meczu koszykarek przeciwko Olympiacosowi!"

"Za równy tydzień widzimy się na hali Wisły na meczu koszykarek przeciwko Olympiacosowi!"

Pomijając że 'Młody' akurat w tvn dostał idealną ksywkę,bo w rok? zrujnował to co przez prawie dwie dekady zbudował jego starszy brat, to to zdecydowanie inne sytuacje.U was ktoś się ukrywał, inni ponoć ulegli i generalnie wszyscy dostali śmieszne kary za tą sprawę.Tu nikt się nie ukrywał a wyroki ze dwa razy wyższe.
-
mateusznow
Czy starszy brat nie miał wpływu na poczynania młodego ? Jakoś wierzyć mi się nie chcę, że nie mógł go lekko usadzić, chyba że dał mu wolną rękę i nieważne co się stanie.
-
mateusznow
Tak osoba nr 1 na Wiśle i nie miała nic do powiedzenia ? Też nie przesadzaj, młody w dużej mierze zawdzięcza pozycję bratu.
Kazdy To Powie
Ludzie z Chorzowa Sprzedali Ludzi z Krakowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ludzie z Chorzowa Sprzedali Ludzi z Krakowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powaga? O ja cież pierniczesz :)
-
patriota85
Nie chcę się wpierdalać w Wasze krakowskie przepychanki na forum.Ale z tego co wiem, młody M i inni wzięli dpk za Kielce, gdzie przecież od Was ukrywała się co najmniej 1 osoba.Więc to jest ta sama sytuacja.ts06 pisze: 05.10.2018, 23:06 Pomijając że 'Młody' akurat w tvn dostał idealną ksywkę,bo w rok? zrujnował to co przez prawie dwie dekady zbudował jego starszy brat, to to zdecydowanie inne sytuacje.U was ktoś się ukrywał, inni ponoć ulegli i generalnie wszyscy dostali śmieszne kary za tą sprawę.Tu nikt się nie ukrywał a wyroki ze dwa razy wyższe.
Nie taka sama jesli ukrywajacy sie wyrazil na to zgode
Wy na miejscu Hutnika byście nie przestali. Umówilibyście się tylko z Wisłą i Cracovią, że używany przez nich sprzęt nie może mieć więcej niż 30 cm bez trzonka, ważyć więcej niż pół kilo i oczywiście zakupiony maksymalnie w '89. Przed wjazdem na chate by była weryfikacja paragonu z Castoramy.Progr(E)sywny68 pisze: 06.10.2018, 13:29 Jak w Krakowie teraz na kogoś podniesiecie rękę to tak ty jak wszyscy u was wiedza ze w ciągu tygodnia bijecie rekord sprzedaży protez i przestajecie istnieć.
-
rozpuszczalnik1906
Nie odpisałeś mi na poprzedniego posta. Nie będę pisał ponownie tego samego, ale chętnie odpowiem na cytowanego.Hutnicze pisze: 06.10.2018, 10:24 Progr(E)sywny68:
Widać, że wiślacka propaganda weszła ci po całości.
To czy Hutnik coś znaczy i jak go postrzega kibicowska Polska nie zostanie ustalone ani przez kibiców Hutnika ani przez modelki-gangsterki z kibice.net. Fakty są proste - z nami na gołe ręce liczne ekipy przez ostatnie 20 lat wychodziły bez żadnych wątpliwości. Z WC jakoś mniej chętnie - Dlaczego tak jest? Odpowiedzcie sobie sami.
Nie wiem czy w ogóle ma sens obalanie tutaj plotek, ale a) żadnemu z moich kolegów nikt żadnej kończyny nie obciął. b) wydarzenia o których których piszesz nie dotyczyły spraw kibicowskich, c) wielkim honorem dla kibica Elany musi być chwalenie się że wiślaki skoro nie potrafili skutecznie spalić naszemu koledze samochodu (wysyłając małolatów, którzy palą auto sąsiadki) muszą iść po chłopa z połową działu ogrodniczego OBI.
Szacun.
Liczne ekipy? Co przez to rozumiesz? Liczne czyli ile?
Wydarzenia nie dotyczyły spraw kibicowskich, dotyczyły biznesów. Obecnie chyba nie ma żadnej różnicy...
Jeżeli dobrze pamiętam, to wydarzenia miały miejsce w 2012 lub 2013. Chyba, że pamięc mnie myli.
Słyszałem, że samochód był dobry, nie sąsiadki. Kogo mieli wysłać? M miał jechać? Przecież logiczne, że takie sprawy załatwiają małolaty czy pionki. Pół działu ogrodniczego OBI? Taki klimat Krakowski. U Was nikt nie biega ze sprzętem z h? Możliwe, że nikt, ale dlaczego? Nie ma gdzie i do kogo... Z Wisłą praktycznie nie macie kontaktu (mówię o rekinach), może raz na x lat, jak w przypadku T. Z Cracovią? Z Cracovią się "macacie". Nic więcej w Krakowie nie ma, więc możecie sobie spokojnie siedzieć. Zwykłe chłopaki z osiedla ze sprzętem już chodzą, oni mają styczność z Wisłą w paru miejscach. Nie mów mi, że wszystko przez Wisłę. Są miejsca, gdzie zwykłe chłopaki z Hutnika i Wisły potrafią załatwić sprawy honorowo. Nie będę wymieniał tych miejsc. Lubię być anonimowy :)
Żeby to Huta, Hutnik tylko w tzw Starej Hucie i to nie wszędzie ale w tych kombinacjach są dobrzy.
A dziś to upokorzenie nie tylko piłkarskie ale i kibicowskie.Na Kałuży dziecięca publika(w zamiarze tylko KSC), oklasuje Wisłę;)
A dziś to upokorzenie nie tylko piłkarskie ale i kibicowskie.Na Kałuży dziecięca publika(w zamiarze tylko KSC), oklasuje Wisłę;)