Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
siedze cicho
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Górnik - policjant sprzedał swoich, żeby pomóc kibolom.
Ruch - kibol sprzedał swoich, żeby pomóc policji.
Każdy niech myśli, co chce.
Ruch - kibol sprzedał swoich, żeby pomóc policji.
Każdy niech myśli, co chce.
-
szobiszowicefanatic
Ważne, że nie uciekali pod radiowóz tak jak wasz kolega w tamtym tygodniu.
Zapraszam na priv, bo kolejny raz piszecie o czymś niestworzonym.
Zapraszam na priv, bo kolejny raz piszecie o czymś niestworzonym.
serio ktos sobie zawraca tu glowe Piastem i ich ekipa? Niech sie sami piastole odpowiedza. Macie start do GieKSy, Gornika czy nie?
-
szobiszowicefanatic
Jasne, że liczbowo nie mamy podjazdu. Ale nie będę z Tobą dyskutował skoro nie potrafisz poprawnie napisać Szobiszowice.
-
Zupełnie Zielony.
Tak, Polska doiła... nie zapominaj o tym że Polacy mieli tyle do gadania w czasach sowieckich co niemcy w NRD.PeRkun pisze: 30.08.2018, 11:55 Polska przejęła Ślask nic za to nie zyskując. Kilkadziesiat lat doiła bogactwa Śląska, dajac innym regionom pieniadze. Ze 100% podatkow wracalo i wraca tylko 40% pieniedzy. Obecnie miasta Ślaskie sa w najgorszym stanie w Polsce a powinny byc za te wydojone pieniadze bogate i zadbane tyle dala Polska Śląskowi.
Masz rację ale to nie ja się spinam że Gliwice należą do Piasta.Gliwice to ponad 180 tys ludzi a na wyjazd jedzie albo kilka osób albo wcale mniejsze kluby jeżdżą lepiej niż PiastGJ1962 pisze: 31.08.2018, 16:30Ciekawe jakby Górnik jeździł na wyjazdy i w jakich liczbach jakby był praktycznie tylko w Zabrzu mając obok siebie kluby z wieloma fc. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Łatwo być kibicem znanego klubu z wieloma mistrzostwami Polski z rzeszą fanów w połowie województwa i plus jakieś tereny woj. Opolskiego. Nigdy nie będzie obiektywni i każda historia tylko utwierdza mnie w tym. Pozdrawiam normalnych.KSGKSW pisze: 31.08.2018, 15:30Oni nigdy praktycznie nie jeździkiGJ1962 pisze: 31.08.2018, 14:42
Jak na razie to prujesz się non stop ty na tym forum. Każdy prowadzi bojkot po swojemu, nie chodzą do siebie a ty się uczepiłeś tylko wyjazdów. Jakoś jak Górnik Łęczna miał walkę z zarządem i chodzili tylko na II drużynę to już nikt z was się nie czepiał! Trochę obiektywizmu, ale przecież wymagam od was czegoś niemożliwego.
Po co się spinasz ? Ja mu zadałem normalne pytanie.muszynianka2 pisze: 01.09.2018, 10:24no na pewno nie tyle co wy dwa kumacze
-
Thuglife1971
Autokar Cidrow widziany na DK1 w drodze do Bielska z małą obstawa
-
Oberschlesien14
Nie ma to jak mieć pretensje do ekip, że je zgody wspierają ;)
-
Martini Player
To do kolegów smsy pisz,a nie na kibicach info dla wszystkich.Thuglife1971 pisze: 01.09.2018, 15:05 Autokar Cidrow widziany na DK1 w drodze do Bielska z małą obstawa
-
Thuglife1971
Kolo c**** mi lata ten ciderland i ty
Zgadza się. Graliśmy dzisiaj z Rekordem Bielsko Biała na stadionie Miejskim. Nas równe 40 osób z jedną flagą "Ruch".Thuglife1971 pisze: 01.09.2018, 15:05 Autokar Cidrow widziany na DK1 w drodze do Bielska z małą obstawa
PozdRRo.
-
Slenderman
W razie czego na co dzień noszę ze sobą zabawki. Gorzej jak przeciwników będzie kilku, pozostają szybkie nogi. Chore czasy.
-
szobiszowicefanatic
Cała ta ekipa z wyjątkiem paru osób nadal jeździ.
-
Martini Player
A gdzie jeździ,jak wy nigdzie nie jeździcie i nie jeździliście ?
Serio po gabartych stwierdzasz ze to dobra ekipa? To juz nie te czasy kiedy ekipy skladaly sie ze spompowanych typow dzisiaj silka jest dodatkiem do treningow na macie. Jest cala masa kolesi ktorzy nie maja w lapie po pol metra ale jada z takimi jak chca bo pot na ringu przelewaja wiadrami. Nie gabaryty dzisiaj sie licza i chyba zdajesz sobie z tego sprawe.
-
_Southern_Poland_
Gdzie jeździ?
-
enterorokej
Ccpom, tg1999, progresywny elana,kato-wice, T1950,piast1945 do budy !! Mają policyjne IP.
-
Pietrucha1992
Inne pytanie, Cargo Gliwice był kiedyś taki klub (może jeszcze jest) na jakim oni stadionie grali ? Ktoś na t stadionie jeszcze grał (nawet pojedyncze mecze) ??
To prawda że kolejna osoba z PF się rozjebała?
-
R.E. Bells
Carbo Gliwice, nie Cargo. Wieki temu graliśmy z nimi. Na dzielnicy Ostropa.Pietrucha1992 pisze: 02.09.2018, 21:10 Inne pytanie, Cargo Gliwice był kiedyś taki klub (może jeszcze jest) na jakim oni stadionie grali ? Ktoś na t stadionie jeszcze grał (nawet pojedyncze mecze) ??
-
Emigrancik spoRtowy
N4Y pisze: 02.09.2018, 18:14 Serio po gabartych stwierdzasz ze to dobra ekipa? To juz nie te czasy kiedy ekipy skladaly sie ze spompowanych typow dzisiaj silka jest dodatkiem do treningow na macie. Jest cala masa kolesi ktorzy nie maja w lapie po pol metra ale jada z takimi jak chca bo pot na ringu przelewaja wiadrami. Nie gabaryty dzisiaj sie licza i chyba zdajesz sobie z tego sprawe.
Rozumiem ze tego posta kierujesz do mnie a więc tak na szybko skąd wiesz ze ci kolesie nie zadupiaja na macie ? To ze maja duźe gabaryty nie znaczy ze nie trenują prawda ? Ekipa po zdjęciach wyglada na dobra ale nigdzie nie napisałem ze taka jest prawda .
CarboPietrucha1992 pisze: 02.09.2018, 21:10 Inne pytanie, Cargo Gliwice był kiedyś taki klub (może jeszcze jest) na jakim oni stadionie grali ? Ktoś na t stadionie jeszcze grał (nawet pojedyncze mecze) ??
Nadal istnieje
Stadion mieści się w Ostropie, dzielnicy o wiejskiej zabudowie ładny kawałek od centrum. Graliśmy tam mecze PP gdy nasz stadion był w budowie i grały tam rezerwy przez co pojawiały sie tam czasem ekipy przyjezdnych.
-
_Southern_Poland_
Info masz od kolegów pewnie.puste miasto pisze: 04.09.2018, 15:21 Zabole na rozpoczecie chcieli błysnąć w necie i w planach byly gliwickie szkoły.. Plany musieli zmienic przez Piasta którego nie ma ;-)
Dzieki za zeszyty będą na podpałke
-
jeden post
Ktos z ROWu napisze co z kibicem ktorego zawinela ochrona z sektora w Gnieźnie?
Może być pw.
Może być pw.
https://m.sportowefakty.wp.pl/amp/zuzel ... -pirotechn
Po za tym nie licz że ktoś z ROWu odpisze na temat żużlofanów bo jest im ze sobą nie po drodze:)
Po za tym nie licz że ktoś z ROWu odpisze na temat żużlofanów bo jest im ze sobą nie po drodze:)
Co tutaj tlumaczyc....kolejna ekipka chce cos ruszyc na zuzlu - nie potrafiaca jednoczesnie konkretnie przegonic strzelajacych z ucha pikoli
w watku o zuzlowym ROWie wioda chorzowskie glaby, ktore nie wiedza nawet, ze na zuzlu nie ma od ponad 11 lat zadnej EKIPY. Smiech na sali.....
Zostały zabrane 3 co prawda jedne z ważniejszych ale nie wszystkie ale jeśli dla Ciebie mogą być flagi nic nie znaczące to sory nie mamy o czym gadaćJakimomnick pisze: 06.09.2018, 11:23A nie? To chyba zostały te nic znaczące:))
-
WileTheBest
Abstrahując od gliwickiej wojenki. Mam pytanie czy były kiedykolwiek jakieś próby zorganizowania się kibiców Ruchu w Zabrzu? Coś jak PB z flagą Zabrze właśnie albo Gieksa z flagą Chorzów-Batory? Sorry, jeśli zadałem głupie pytanie, jak coś, to tematu nie było.
-
kibic ze Śląska
byly takie czasy ze Zabrze bylo niebieskie:)WileTheBest pisze: 06.09.2018, 18:34 Abstrahując od gliwickiej wojenki. Mam pytanie czy były kiedykolwiek jakieś próby zorganizowania się kibiców Ruchu w Zabrzu? Coś jak PB z flagą Zabrze właśnie albo Gieksa z flagą Chorzów-Batory? Sorry, jeśli zadałem głupie pytanie, jak coś, to tematu nie było.
juz wyjasniam zeby nie wywolywac napinki
Dziesiat lat temu zanim powstal Gornik to w Zabrzu kibicowano Ruchowi, w opozycji do najstarszej kosy Ruchu czyli Bytomskiej Polonii.
Na poczatku istnienia Gornika ludzie nie kibicowali druzynie swojego miasta tylko nadal niebieskim uwazajac ze KSG to wytwor wladzy komunistycznej. Jako ciekawostke mozna dodac ze gdy powstawal Gornik Zabrze to inny slaski klub byl gorniczym klubem branzowym. Gornik Pszow albo Rydultowy juz nie pamietam (w tamtych rejonach do dzisiaj najwiecej jest hanysow).
Latwo przewidziec ze ich poglady byly nie na reke komuchom. Zaorano poprzedniego i zbudowano nowy klub wszystkich gornikow ... w Zabrzu.
-
Slavia_ZSC
To opowiedz jeszcze historię kibicowania na AKSie.
Różnica polega na tym że chorzowianin kibicował AKS-sowi lub Ruchowi oba kluby z Chorzowa. A zabrzanin kibicował Ruchowi.
-
bez-napinki
Chodziło o Górnik Radlin.kibic ze Śląska pisze: 06.09.2018, 20:31byly takie czasy ze Zabrze bylo niebieskie:)WileTheBest pisze: 06.09.2018, 18:34 Abstrahując od gliwickiej wojenki. Mam pytanie czy były kiedykolwiek jakieś próby zorganizowania się kibiców Ruchu w Zabrzu? Coś jak PB z flagą Zabrze właśnie albo Gieksa z flagą Chorzów-Batory? Sorry, jeśli zadałem głupie pytanie, jak coś, to tematu nie było.
juz wyjasniam zeby nie wywolywac napinki
Dziesiat lat temu zanim powstal Gornik to w Zabrzu kibicowano Ruchowi, w opozycji do najstarszej kosy Ruchu czyli Bytomskiej Polonii.
Na poczatku istnienia Gornika ludzie nie kibicowali druzynie swojego miasta tylko nadal niebieskim uwazajac ze KSG to wytwor wladzy komunistycznej. Jako ciekawostke mozna dodac ze gdy powstawal Gornik Zabrze to inny slaski klub byl gorniczym klubem branzowym. Gornik Pszow albo Rydultowy juz nie pamietam (w tamtych rejonach do dzisiaj najwiecej jest hanysow).
Latwo przewidziec ze ich poglady byly nie na reke komuchom. Zaorano poprzedniego i zbudowano nowy klub wszystkich gornikow ... w Zabrzu.
Co ma jedno do drugiego?
-
Slavia_ZSC
To, że jeżeli znasz "TAK" historię ruchu kibicowskiego na Górniku, to może napiszesz coś ciekawego na temat AKSu, biorąc pod uwagę, że zaraz po wojnie jedną z większych "awantur" była ta AKSu z Zagłębiem. AKSiacy wybyli do faterlandu czy poszli na Ruch?
-
bez-napinki
To może poznaj historię Górnika / jego kibiców na początku, komu kibicowali ludzie z Zabrza, jak był traktowany Górnik Zabrze jako klub.
-
kibic ze Śląska
nie napisalem tego zeby sie spiac tylko jako ciekawostke.. tak poprostuSlavia_ZSC pisze: 06.09.2018, 21:04 To, że jeżeli znasz "TAK" historię ruchu kibicowskiego na Górniku, to może napiszesz coś ciekawego na temat AKSu, biorąc pod uwagę, że zaraz po wojnie jedną z większych "awantur" była ta AKSu z Zagłębiem. AKSiacy wybyli do faterlandu czy poszli na Ruch?
co do AKSu to co konkretnie Cie interesuje?
Derby Chorzowa jak najbardziej takie derby kiedys byly rozgrywane. Historia polskiej pilki to troche wiecej niz kilka ostatnich lat dominacji Legii wczesniej Wisly, "Tworow" itd.
Moze jestem przewrazliwiony ale mam wrazenie ze tym AKSem chciales mi dojebac a ja zupelnie nie mam problemu z tym tematem. Wiem komu kibicuje, jestem z Ruchem z 15-18 lat. To byl swiadomy wybor bo pochodze z zabskich rejonow. Znam historie mojego klubu i jestem z niej dumny chociaz wiadomo ze nie wszystko zawsze bylo cacy.
Jesli ciekawi Cie cos wiecej na temat AKSu to na niebiescy.pl znajdziesz wyczerpujacy artykul.
Znajac zycie masz w to wbite a Twoj kolega pocisnie mi od smrodow, hipokrytow i 60.
Szpil moich jest, jak na folksdojcza przystalo.
koniec przerwy
Jest jakaś szansa, że mecz ROWu z Ruchem odbędzie się normalnie? Czy już wojewódka kupę zrobiła i zamknęła sektor gości/stadion?
Szansa jakaś jest. Ani my, ani Ruch nie mamy jak na ten moment żadnego zakazu, więc oficjalnie nie mają się do czego przypierdolić, no ale wojewoda śląski niestety jest jaki jest, więc na 99% mecz odbędzie się bez udziału kibiców gości, bo powód się zawsze znajdzie.KaczyP pisze: 07.09.2018, 18:01 Jest jakaś szansa, że mecz ROWu z Ruchem odbędzie się normalnie? Czy już wojewódka kupę zrobiła i zamknęła sektor gości/stadion?
Policja znów zablokuje wszystkie drogi wjazdowe do miasta i tyle będzie z tego meczu.
Czy w najlepszych piłkarsko czasach dla Cidrów był w Piekarach Śląskich FC Ruchu Radzionków ?