Serbia - POLSKA !
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Serbia - POLSKA !
..zakladam temat poniewaz napewno bedzie duzo chetnych na ten wyjazd z Polski jak i z wysp ....
interesuje mnie gdzie bedzie mecz ...jak dojechac itd...
pozdrowienia
interesuje mnie gdzie bedzie mecz ...jak dojechac itd...
pozdrowienia
....to jest dla mnie czysty hardcore...
-
tego to nie wiem ale za to mam ceny biletow lotniczychfan pisze:mecz bedzie na Maracanie w Belgradzie, stadion Crvenej Zvezdy. Nie orientuje sie ktos jak wygląda sytuacja na meczech kadry Serbii?? czy na tych meczach Crvena i Partizan mają "zawieszenie broni"??

[link]
cena z Londynu do Belgradu na dzien dzisiejszy 699 zl
-
Z ktorego lotniska i jaki przewoznik??HooliFan pisze:tego to nie wiem ale za to mam ceny biletow lotniczychfan pisze:mecz bedzie na Maracanie w Belgradzie, stadion Crvenej Zvezdy. Nie orientuje sie ktos jak wygląda sytuacja na meczech kadry Serbii?? czy na tych meczach Crvena i Partizan mają "zawieszenie broni"??
[link]
-
wylot jest z Heathrow do Belgradu z przesiadka w Rzymi lub Mediolanie zalezy w jaki dzien jest lotpaulo_80 pisze:Z ktorego lotniska i jaki przewoznik??HooliFan pisze:tego to nie wiem ale za to mam ceny biletow lotniczychfan pisze:mecz bedzie na Maracanie w Belgradzie, stadion Crvenej Zvezdy. Nie orientuje sie ktos jak wygląda sytuacja na meczech kadry Serbii?? czy na tych meczach Crvena i Partizan mają "zawieszenie broni"??
[link]
a linie nazywaja sie : Alitalia - Linee Aeree Italiane
pozdro
-
Z tego co sprawdzałem jest w miarę dogodne połączenie z Krakowa do Belgradu z przesiadką w Budapeszcie. Może jest ktoś zorientowany jakie są w przybliżeniu koszta takiej eskapady bo nie ukrywam że jestem bardzo zdeterminowany by na kadre do Serbii się wybrać. Może byśmy spróbowali sie jakoś zorganizować za pośrednictwem tego forum???
Lech Poznań
-
- ban
Ja widziałęm w skrócie, że na trybunach kilka tysięcy widzów, żadnych flag, dopingu, nic. Może na mecz z nami sie spręża nie wiem jakie tam jest nastawienie na kadrę.fan pisze:mecz bedzie na Maracanie w Belgradzie, stadion Crvenej Zvezdy. Nie orientuje sie ktos jak wygląda sytuacja na meczech kadry Serbii?? czy na tych meczach Crvena i Partizan mają "zawieszenie broni"??
-
wejdz na stronke i obczaj ... cena na 100% byla z PLN...paulo_80 pisze:Tak linie te sa mi bardzo dobrze znane.Mam znajomego Mimo ktory byl stewardem w nich. Ale ceny sa chyba w eur a nie w zł .

[link]
wylot:
Swiss LHR ZRH 345 A321 Airbus 0 06:10 08:50
Swiss ZRH BEG 1416 A320 Airbus 0 12:20 14:05
powrot :
Swiss BEG ZRH 1417 A320 Airbus 0 14:45 16:35
Swiss ZRH LHR 338 A321 Airbus 0 18:15 19:05
cena 652.47 PLN
to jest najtanszy lot jaki znalazlem na dzien dzisiejszy z przesiadka w Zurichu ...
Ostatnio zmieniony 09.09.2007, 21:57 przez HooliFan, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
to jest najtansza obcja na dzien dzisiejszypaulo_80 pisze:Wczesniej sprawdzalem na stronie Alitalii.Na stronie podanej przez Ciebie sa w Alitalii w PLN ale za ponad 2 kawałki![]()
Chyba tansza opcja jest w Swiss przez Zurich.
pozdrawaim
nie potrzeba zadnych wiz przynajmniej tak pisza tutaj [link]
-
Normalnie jaja ....
mecz w listopadzie. Ch** wie dokładnie o ktorej godzinie i kiedy a Tu juz masa planów i zapisów ...
Nie mozna z tym poczekac do połowy pazdziernika ??
Teraz sytuacja jest taka ze Biało-Czerwone Grajki mają szansę wyjść z grupy i pojechac na Euro i dlatego taka masa chce pojechac do Belgradu by obejrzec ostatni mecz z Serbią ...
A co bedzie jeśli w srode Polska przegra z Finami a pozniej nie pojdzie jej z Belgami w Chorzowie ( No bo Kazachów to chyba sie pokona
) ??
Jestem ciekaw ile wtedy gorących głów bedzie jechalo do Belgradu ??
)
To moje prywatne zdanie .... i odbierajcie je sobie tak jak chcecie

Teraz sytuacja jest taka ze Biało-Czerwone Grajki mają szansę wyjść z grupy i pojechac na Euro i dlatego taka masa chce pojechac do Belgradu by obejrzec ostatni mecz z Serbią ...
A co bedzie jeśli w srode Polska przegra z Finami a pozniej nie pojdzie jej z Belgami w Chorzowie ( No bo Kazachów to chyba sie pokona

Jestem ciekaw ile wtedy gorących głów bedzie jechalo do Belgradu ??

To moje prywatne zdanie .... i odbierajcie je sobie tak jak chcecie

-
będzie więcej miejsca dla nas1925 pisze: Normalnie jaja ....mecz w listopadzie. Ch** wie dokładnie o ktorej godzinie i kiedy a Tu juz masa planów i zapisów ...
A co bedzie jeśli w srode Polska przegra z Finami a pozniej nie pojdzie jej z Belgami w Chorzowie ( No bo Kazachów to chyba sie pokona) ??
Jestem ciekaw ile wtedy gorących głów bedzie jechalo do Belgradu ??)
To moje prywatne zdanie .... i odbierajcie je sobie tak jak chcecie![]()

data: 21 listopad
widze że z Krakowa dużo wiary, może specjala najmiemy

-
Plan na speca to juz miał Hutnik na mecz w Brukseli ...D. pisze:będzie więcej miejsca dla nas1925 pisze: Normalnie jaja ....mecz w listopadzie. Ch** wie dokładnie o ktorej godzinie i kiedy a Tu juz masa planów i zapisów ...
A co bedzie jeśli w srode Polska przegra z Finami a pozniej nie pojdzie jej z Belgami w Chorzowie ( No bo Kazachów to chyba sie pokona) ??
Jestem ciekaw ile wtedy gorących głów bedzie jechalo do Belgradu ??)
To moje prywatne zdanie .... i odbierajcie je sobie tak jak chcecie![]()
![]()
data: 21 listopad
widze że z Krakowa dużo wiary, może specjala najmiemy

-
Z Krakowa do Belgradu jest zaledwie 775 km. Więc bliżej, niż można się tego spodziewać. I wbrew pozorom całkiem łatwo tam dotrzeć, przy założeniu, że dysponuje się samochodem, który to przemieszczenie umożliwi. Przez Słowację, Węgry i Serbię bardzo sprawnie można przemknąć autostradami. Jest to wprawdzie pewien koszt. Słowacja i Węgry posiadają winietki – cena na 10 dni na Słowacji – to 150 koron (ok. 15 zł), na 4 dni na Węgrzech – 1550 forintów (ok. 22 zł). W Serbii na trasie od granicy z Węgrami w Szachach do Belgradu płaci się za autostradę dwa razy po 410 dinarów (czyli w sumie 10 euro).
Belgrad jest miastem dużym – o stolicznym charakterze. Przenocować można w hostelu za 10-12 euro za noc, lepiej wcześniej zrobić rezerwację, jeśli chce się mieć wybór. Bardzo sympatycznie wygląda Hostel Three Black Catz, położony w samym centrum tuż obok Placu Republiki, przy odchodzącej od niego ulicy Cika Ljubina 7/49 – B. Wchodzi się do ciekawej starej kamienicy, w której trzeba się wdrapać na samą górę, skąd roztacza się widok na ciekawe balkonowe wewnętrzne galeryjki okalające patiowe podwórko. Niestety z marszu nie było miejsc, więc polecamy rezerwację internetową. Bez problemu znaleźliśmy miejsce w Hostel Belgrade Eye, ul. Krunska 6B – również w centrum w cenie 10 euro os/noc w pokojach dość siermiężnych: 4 piętrowe łóżka i prysznice na korytarzu. Brak kuchni. Hostel znajduje się w budynku szkoły muzycznej, na miejscu posiada internet.
Sam Belgrad ma mnóstwo ulicznych kawiarenek, choć jak na szczyt sezonu, to nie widać tłumu turystów, co jest miłe. Kultura ulicy jest bardziej herbaciano-kawowo-piwna niż restauracyjna. Nawet w bocznych uliczkach można spokojnie przysiąść, żeby się czegoś napić, większy problem pojawia się, jak chcemy coś zjeść. Wtedy trzeba już dłużej poszukać. Ceny umiarkowane, podobne do krakowskich.
Belgrad jest miastem dużym – o stolicznym charakterze. Przenocować można w hostelu za 10-12 euro za noc, lepiej wcześniej zrobić rezerwację, jeśli chce się mieć wybór. Bardzo sympatycznie wygląda Hostel Three Black Catz, położony w samym centrum tuż obok Placu Republiki, przy odchodzącej od niego ulicy Cika Ljubina 7/49 – B. Wchodzi się do ciekawej starej kamienicy, w której trzeba się wdrapać na samą górę, skąd roztacza się widok na ciekawe balkonowe wewnętrzne galeryjki okalające patiowe podwórko. Niestety z marszu nie było miejsc, więc polecamy rezerwację internetową. Bez problemu znaleźliśmy miejsce w Hostel Belgrade Eye, ul. Krunska 6B – również w centrum w cenie 10 euro os/noc w pokojach dość siermiężnych: 4 piętrowe łóżka i prysznice na korytarzu. Brak kuchni. Hostel znajduje się w budynku szkoły muzycznej, na miejscu posiada internet.
Sam Belgrad ma mnóstwo ulicznych kawiarenek, choć jak na szczyt sezonu, to nie widać tłumu turystów, co jest miłe. Kultura ulicy jest bardziej herbaciano-kawowo-piwna niż restauracyjna. Nawet w bocznych uliczkach można spokojnie przysiąść, żeby się czegoś napić, większy problem pojawia się, jak chcemy coś zjeść. Wtedy trzeba już dłużej poszukać. Ceny umiarkowane, podobne do krakowskich.
-
Jadąc przez przejscie w Roszke nie płacisz nicD. pisze: W Serbii na trasie od granicy z Węgrami w Szachach do Belgradu płaci się za autostradę dwa razy po 410 dinarów (czyli w sumie 10 euro).

Na tym przejsciu po stronie Wegierskiej mozesz skorzystac z Ukrainskich usług towarzyskich

Jak znajde jej zdjecie to je tu wkleje

-
D. pisze:Z Krakowa do Belgradu jest zaledwie 775 km. Więc bliżej, niż można się tego spodziewać. I wbrew pozorom całkiem łatwo tam dotrzeć, przy założeniu, że dysponuje się samochodem, który to przemieszczenie umożliwi. Przez Słowację, Węgry i Serbię bardzo sprawnie można przemknąć autostradami. Jest to wprawdzie pewien koszt. Słowacja i Węgry posiadają winietki – cena na 10 dni na Słowacji – to 150 koron (ok. 15 zł), na 4 dni na Węgrzech – 1550 forintów (ok. 22 zł). W Serbii na trasie od granicy z Węgrami w Szachach do Belgradu płaci się za autostradę dwa razy po 410 dinarów (czyli w sumie 10 euro).
Bardzo fajny i pożyteczny post ale temat mógłby być chwilowo zblokowany. Z tego co się orientuję pewne ustalenia mają być w kraju jak jedziemy z Polski!
Mam tylko 1 pytanie, czy aby na pewno nie ma wiz do Serbii?
ULTRAS SIARKA FOREVER
-
-
-
-
-
-
-
-
Posiad ktos z was legitymacje kolejowa?? wtedy bilet bedzie go kosztowac okolo 25zl w obie strony, nie 250 a 25
( i love pkp )
no a z wroclawia odjezdzaja autokary do serbi chyba w poniedzielk ale powrot w czwartek koszt okolo 350zl
Pociag jest o tyle dobrym srodkiem, i cena zelezy od tego z jakiego miejsca w polsce jedziesz ( im mniej po polsce tym lepeiej )
ale ogolenie np. z gdanska okolo 450zl w obie strony.
noclegi w hostelach da sie zalatwic od 10 Euro nawet.
tylko cena biletu na sam mecz moze byc nawet okolo 50euro
.
jesli jest ktos chcetny na pociag z Krakowa lub Katowic niech da znac.

no a z wroclawia odjezdzaja autokary do serbi chyba w poniedzielk ale powrot w czwartek koszt okolo 350zl
Pociag jest o tyle dobrym srodkiem, i cena zelezy od tego z jakiego miejsca w polsce jedziesz ( im mniej po polsce tym lepeiej )
tylko cena biletu na sam mecz moze byc nawet okolo 50euro

-
tak jesli wykupujesz bilet miedzynarodowy,jest sposob aby to obejsc i zaplacic troche mniej:)Bartek_KSG pisze:Posiad ktos z was legitymacje kolejowa?? wtedy bilet bedzie go kosztowac okolo 25zl w obie strony, nie 250 a 25( i love pkp )
tylko cena biletu na sam mecz moze byc nawet okolo 50euro.
-
Pociąg na trasie Belgrad - Budapeszt to 120 zł.
Na trasie Budapeszt - Gdynia to 320 zł. (ceny w obie strony).
Z Krakowa wychodzi sporo taniej:)
Cały bajer to przesiadka w Budapeszcie.
Trasę z Budapesztu do Krakowa można przejechać w kuszetce - dopłata jest symboliczna (dużo taniej niż na trasie krajowej).
Na trasie Budapeszt - Gdynia to 320 zł. (ceny w obie strony).
Z Krakowa wychodzi sporo taniej:)
Cały bajer to przesiadka w Budapeszcie.
Trasę z Budapesztu do Krakowa można przejechać w kuszetce - dopłata jest symboliczna (dużo taniej niż na trasie krajowej).
-
Posiad ktos z was legitymacje kolejowa?? wtedy bilet bedzie go kosztowac okolo 25zl w obie strony, nie 250 a 25 Smile ( i love pkp )
Obawiam sie, że legitymacja kolejowa działa tylko na terenie Polski. W innym przypadku to byłoby zbyt piękne

Do Budapestu mozna dojechać relatywnie tanio "Batorym" z Warszawy o 19 z minutami, oczywiście pod warunkiem kombinowania z biletem, czyli kupienia osobnych trzech na przejazd "od granicy do granicy". Ewentualnie jest jakaś kilkudziesięcio procentowa zniżka przy zakupie biletu tam i powrót, ale szczerze nie wiem co taniej wyjdzie. Aha, "Batory" chyba nie ma w składzie kuszetek a tylko sypialny.
Dalej coś z Budapesztu jedzie koło 23. Oczywiście nawet nie brałem pod uwage pociągów kwalifikowanych typu IC bo cena w takim przypadku to kosmos zupełny.
Pozdro.
Nic się nie przejmuj, jedz kaszanke i obserwuj.
Sikaj w góre, jedz cebuje i nie przejmuj się wogóle.
Sikaj w góre, jedz cebuje i nie przejmuj się wogóle.
-
A jednak jest!! wykupujesz tylko bilet na przejazd tam i powrót( wipsujesz od kad do kad )Obawiam sie, że legitymacja kolejowa działa tylko na terenie Polski.
kostuje to okolo 25zl + miejscowki, lub wykupujesz legitymacje ( nie pamietam jak to sie nazywa ktora jest rok wazna za granica ( okolo 50zl ) - ale ona uprawnia w zaleznosci od kraju : do darmowych przejazdow, badz jakiejs znizki.
Aha i kolejowa legitka dziala nie we wszystkich krajach. we francji niemczech, dziala tylko dla pracownika ( nie jego rodziny ), a w austri chyba w ogole, ale nie jestem w 100% pewny