Województwo Dolnośląskie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

kretowisko

Re: Województwo Dolnośląskie - kibicowsko

Post autor: kretowisko »

Bączyński pisze: 11.08.2018, 23:11 Dobrze,przyszłość w młodzieży.A co do Śląska to masz racje-będzie podbijał im liczby,tak samo jak Miedź Śląskowi.Po to są zgody,musisz z tym jakoś żyć.
To jak ilościowo Wam podbila ML te Kielce? Harcerzy nie było...10?20 ? naprawdę bez spiny.Ciekawy jestem Jak Was wspierają
iparts.pl
ZywiecZdroj

Post autor: ZywiecZdroj »

nisc pisze: 12.08.2018, 22:46 Kazdy zuzlowy sektor gosci bije na glowe ten legnicki sped...no ale ekipa przynajmniej pokozaczyla w sektorach gospodarzy...jakis nowy trend olac sektor gosci na wyjezdzie gdzie nawet nie jest sie ukladem gospodarzy?
Czytam, czytam i zastanawia mnie jedno? Dlaczego ekipa powiesiła flagę (CI) w sektorze gości i poszła niby siedzieć na sektory gospodarzy? Gdzie tu logika?
Bączyński

Post autor: Bączyński »

Kretowisko-Swoje analne doświadczenia zachowaj dla siebie.Tak samo jak obiektywne (Hahaha) oceny zgody Śląska z Miedzią.
Tifo1946

Post autor: Tifo1946 »

Panowie trzymajcie chociaż poziom w tym dziale.

".... to w końcu przystańcie na nasze wielokrotne propozycje..."
Krótko i na temat.
96hhhhhh

Post autor: 96hhhhhh »

Tifo1946 pisze: 14.08.2018, 15:16 Panowie trzymajcie chociaż poziom w tym dziale.

Krótko i na temat.
Jeszcze masz czelność to pisać 😂😂😂😂
Może inaczej chodź raz ustawie się na nAS 😁😁
No i wasze "wieloletnie"propozycje🤔 😂no inacz nie mogłem zareagować 😎
kropek

Post autor: kropek »

No jak możesz dziecko zareagować inaczej jak głowa pełna niewiedzy :) koniec tematu, bo się zebrała masa adwokatów o zerowym pojęciu o czymkolwiek.
kropek

Wtope, bo się po nich nie przebiegliśmy, nasz błąd i tyle. Poza tym przestań robić za ich adwokata, bo Ci chyba nie muszę przypominać kto się śmiał z Zagłębia, że ma problemy na mieście samemu mając je o wiele większe w późniejszym czasie. Każdy każdemu może coś wypomnieć, zresztą można zakończyć ta jałowa dyskusję, Miedzianka jest poziom wyżej niż była co nie znaczy, że nam w czymkolwiek dorównuja, ani w ultrasce, ani w liczbach ani chuligańsko, tyle.
SMSDonJuan

Post autor: SMSDonJuan »

Tifo1946 pisze: 14.08.2018, 15:16 Panowie trzymajcie chociaż poziom w tym dziale.

Krótko i na temat.
To może odniesiesz się do odpowiedzi na telefony '' nie, bo będzie z Wami Śląsk ''?
Czytelnik1979

Post autor: Czytelnik1979 »

Zagłębie wypomina komuś liczby wyjazdowe :-D :-D :-D ??? Dobre, teraz to się uśmiałem...
Muertes

Post autor: Muertes »

Uwierz, że na wyjazdy też jeżdżą. A studiowałem z ludźmi z Legnicy :)
Bączyński

O liczbę w Krakowie się nie martw, wiedz że Miedź biorąc dzieci, harcerzy i c*** wie kogo nie przeskoczy Zagłębia na wszystkich pułapach kibicowskich i tyle.
Chyba to było twoje myślenie życzeniowe,a nie realia.To tak już absolutnie koncząc temat-kto,gdzie,w ilu.
Bączyński

Będzie tylko gorzej, ale niektórzy potrzebują czasu, żeby to zrozumieć. Zwróćmy uwagę na liczby teoretycznie tego największego w regionie - Śląska. Przecież ich liczby na przeciętnym meczu u siebie są wręcz żałosne jak na potencjał miasta i regionu
Nie jest do końca tak jak piszesz bo:
"Z czternastu klubów, które uczestniczyły zarówno w rozgrywkach 2016/2017, jak i w 2017/2018 największy wzrost frekwencji zanotował Śląsk Wrocław (średnio 1659 osób więcej). Poza nim wskaźnik ten poprawił się w Lechu Poznań, Pogoni Szczecin, Wiśle Kraków, Arce Gdynia oraz w Koronie Kielce".
ratujmy trzmiele

Post autor: ratujmy trzmiele »

"Zwróćmy uwagę na liczby teoretycznie tego największego w regionie - Śląska."
Zwracam uwagę - teoretycznie?No bądźmy poważni
Bączyński - wzrost frekwencji o 1659 głów ,w nieteoretycznie największym w regionie Wrocławiu,to..no wiesz;)
O! A tak przy okazji.
Karolina Jaworzyna Śląska.Kiedyś czytałem ciekawą relację z ich wyjazdu,prehistoria,ale zapadła w pamięci.
Się dzieje się tam coś jeszcze?
fanatyk.

Post autor: fanatyk. »

Jaka liczba ,,wielkiego'' Zagłębia Lubin i okolic w Krakowie ?
Muertes

71 osób.
domin 1982

Post autor: domin 1982 »

Karkonosze działaja coś?
kretowisko

ratujmy trzmiele pisze: 17.08.2018, 20:11 "Zwróćmy uwagę na liczby teoretycznie tego największego w regionie - Śląska."
Zwracam uwagę - teoretycznie?No bądźmy poważni
Bączyński - wzrost frekwencji o 1659 głów ,w nieteoretycznie największym w regionie Wrocławiu,to..no wiesz;)
O! A tak przy okazji.
Karolina Jaworzyna Śląska.Kiedyś czytałem ciekawą relację z ich wyjazdu,prehistoria,ale zapadła w pamięci.
Się dzieje się tam coś jeszcze?
1659 osob wzrostu to sporo, szczególnie jak przeliczy się to na procentowy wzrost. Na Śląsku brakuje "wynikowców" - ot taki region (tu nie ma 5-6 polkoleń kibiców tak jak w rdzennej Polsce). Są wyniki - jest frekwencja... gdyby Śląsk był jedyny w regionie (tak jak Lech) frekwencja oscylowałaby w okolicach 15-20tys, a gdyby walczył o najwyższe cele - nie byłoby zle. Mimo wszytko Śląsk ma dobrą frekwencję ...tylko stadion za duży ;)
ratujmy trzmiele

Zaległości z historii idzie nadrobić
Braków we łbie, w synchronizacji kontekstu tekstu na tak poważnym portalu ,nikt nie wybacza - laputo [hm]
laputadelcapitol

Post autor: laputadelcapitol »

ratujmy trzmiele pisze: 18.08.2018, 23:52 Zaległości z historii idzie nadrobić
Braków we łbie, w synchronizacji kontekstu tekstu na tak poważnym portalu ,nikt nie wybacza - laputo [hm]
No słucham erudytów ( Kreta i trzmiela) z wioski żyjącej z rycia w ziemi. Jakiez to braki powinienem uzupełnić wobec namów jakiś anonimowych świerszczy ze wsi? Konkrety proszę.
kropek

Kopalnia będzie działać pizdo dużo dłużej niż 10 lat, poza tym drugiego Wałbrzycha tu na pewno nie będzie, więc sklej wary.
laputadelcapitol

Post autor: laputadelcapitol »

@Doktor - oczywiście że nie ma i nigdy nie było klimatu na piłkę we Wrocławiu, chodziło mi tylko i wyłącznie o ilość pokoleń a raczej sposób ich liczenia znamionujących walkę o byt w szkole specjalnej. Reszta mi koło c**** lata, ale jest z grubsza jak napisał a Ty powtórzyłeś.

@kropek - zasłona milczenia leszczu
@oqq - jak ja zaczynałem jeździć to ZL nie istniało w świadomości żadnego z kibiców w Polsce i z dość duża sympatią przyglądam się jak wracacie w niebyt. Leszek wtedy był oficjalnym klubem konfidentów a ty i kropek zapewne poznawaliscie pierwsze literki, wiec mnie na treningi nie wysyłaj, za krótki jesteś.
Oqq

Post autor: Oqq »

Ale żeś teraz zaimponował wszystkim.
Dalej bij w klawiaturę chuliganie :)
Muertes

Oqq pisze: 19.08.2018, 14:06 Kolejna sprawa, użytkownik "Muertes" nie jest żadnym kibicem ZL, i nie ma prawa być tutaj głosem kibiców Zagłębia.
Akurat tu się mylisz. Na Zagłębie i wyjazdy jeździłem 15 lat więc nie p****** mi ze nie moge się wypowiadać o aktualnej sytuacji w klubie na trybunach Bo mam takie samo prawo mówić jak Ty. Pzdr
Eden Hazardzista

Post autor: Eden Hazardzista »

Witam. Mam pytanie jesli chodzi o Lechię Dzierżoniów i ogólnie Dzierżoniów. Dzieje sie tam cos? Swego czasu glosno bylo o FC Ruchu z Dzierżoniowa ale czy na nie na wyrost? Teren Slaska czy Ruchu? Ktora ekipa ogarnia (o ile) miejscowa Lechie?
siwy123

Post autor: siwy123 »

Eden Hazardzista pisze: 19.08.2018, 20:42 Witam. Mam pytanie jesli chodzi o Lechię Dzierżoniów i ogólnie Dzierżoniów. Dzieje sie tam cos? Swego czasu glosno bylo o FC Ruchu z Dzierżoniowa ale czy na nie na wyrost? Teren Slaska czy Ruchu? Ktora ekipa ogarnia (o ile) miejscowa Lechie?
W Dzierżoniowie od pewnego czasu nie dzieje się nic specjalnego. Klimat kibicowski podupadł. Lechia Dzierżoniów to jednocześnie FC Ruchu. Lidery z tej ekipy są poza granicami kraju i jak wracają to wtedy na moment coś tam się ożywia.
Eden Hazardzista

Post autor: Eden Hazardzista »

siwy123 pisze: 19.08.2018, 21:54
Eden Hazardzista pisze: 19.08.2018, 20:42 Witam. Mam pytanie jesli chodzi o Lechię Dzierżoniów i ogólnie Dzierżoniów. Dzieje sie tam cos? Swego czasu glosno bylo o FC Ruchu z Dzierżoniowa ale czy na nie na wyrost? Teren Slaska czy Ruchu? Ktora ekipa ogarnia (o ile) miejscowa Lechie?
W Dzierżoniowie od pewnego czasu nie dzieje się nic specjalnego. Klimat kibicowski podupadł. Lechia Dzierżoniów to jednocześnie FC Ruchu. Lidery z tej ekipy są poza granicami kraju i jak wracają to wtedy na moment coś tam się ożywia.
Dzieki za odp.
Czytelnik1979

Post autor: Czytelnik1979 »

Fajnie, nawet bardzo fajnie się czyta jak się krety kłócą, więcej i częściej panowie !!!!
ratujmy trzmiele

No słucham erudytów ( Kreta i trzmiela) z wioski żyjącej z rycia w ziemi. Jakiez to braki powinienem uzupełnić wobec namów jakiś anonimowych świerszczy ze wsi? Konkrety proszę.
[/quote]

Bardzo proszę ,więc śpieszę z odpowiedzią-
nie mam dziś ochoty zawracać sobie Tobą d***
Nartka
Edekzkrainykredek

Post autor: Edekzkrainykredek »

kropek pisze: 19.08.2018, 10:55 Kopalnia będzie działać pizdo dużo dłużej niż 10 lat, poza tym drugiego Wałbrzycha tu na pewno nie będzie, więc sklej wary.
Optymista z ciebie. Akurat tak się składa że z obenych złóz w Lubienie wydobycie przewidywane jest jeszcze na 5-10 lat.
Kombinat może się zdecydować na sięgnięcie jeszcze do złóż głębokich co jednak podwyższy koszty wydobycia. Wydobycie ze złóż głębokich szacowane jest na około 20 lat. Czyli nawet w optymistycznym wariancie za 25-30 lat kopalnia w Lubinie zostanie zamknięta. I co się wtedy stanie z górniczym miasteczkiem? Wałbrzych jest dwa razy większy terytorialnie i miał dwa razy więcej ludności niż Lubin obecnie i niestety do dziś jest w zapaści po likwidacji kopalni. Ale.......Wałbrzych mimo wszystko ma szansę na rozwój bo leży w Sudetach, a więc na terenie atrakcyjnym turystycznie (zimą narciarstwo, latem turystyka górska, itp.). Co ma Lubin? Nic. A nie, ma w okolicy syf w postaci największego w Europie zbiornika odpadów poflotacyjnych. Z resztą KGHM już od pewnego czasu przygotowuje się na zamknięcie kopalni i opuszczenie Lubina. Stąd inwestycje w kopalnie w Ameryce, nabywanie terenów i budowa biurowców we Wrocławiu i lokowanie w tymże Wrocławiu swoich centrów rozwojowych i laboratoriów.
Tak więc powoli możesz zacząć się zastanawiać nad swoją i miasteczka przyszłością.
monterinio

Post autor: monterinio »

Pięknie sie Edku rozwinąłeś tylko co to ma wspólnego z tematem dolnośląskie kibicowsko ? Odnośnie twojego posta to jest jedyna rzecz której zazdroszczę wrocławianom - to te śliczne studentki z całego kraju które walą sie jak domki w Sarajewie :D
Edekzkrainykredek

Oczywiście, że nie tylko we Wrocław, np. otworzyli też zakład na Górnym Śląsku. Węgla brunatnego nie będą wydobywać bo ma najmniejszą wartość opałową, jest najbardziej szkodliwym paliwem, wydobycie dewastuje środowisko i nie nadaje siędo długiego transportu. Decyzja o niewydobywaniu złóż o których wspominasz już zapadła. Polska zobowiązała się do 2020 roku pozyskiwać 15% energi ze źródeł odnawialnych (aktualnie jest 13%). Natomiast unia już przegłosowała, że w 2030 ma to być 35%. Polska już zdecydowała że w pierwszej kolejności będą wygaszane właśnie elektrownie na węgiel brunatny.
Miedzi może być i na 100 lat jeśli zmniejszy się wydobycie, tyle że wtedy zmniejszy się też zatrudnienie.
Populacja Lubina spada, sprawdź sobie dane GUS Sherlocku.
Bączyński

h** to kogo obchodzi czy Lubin się wyludnia itp podobne bzdury.
papik1331

Post autor: papik1331 »

Eduś.. Lubin się wyludnia ale gmina Lubin bardziej rośnie niż miasto się wyludnia. Mamy w c*** pengi z kopalni, stawiamy domki pod miastem, latamy nowymi furami, śmigamy na wakacje 2 razy w roku. Mamy kozak socjal i nie musimy się uczyć do 28 roku życia, żeby to mieć. Zapraszam
Edekzkrainykredek

papik1331 pisze: 24.08.2018, 16:44 Mamy w c*** pengi z kopalni
papik1331 pisze: 24.08.2018, 16:44Mamy kozak socjal
Ty którą wersje reprezentujesz? :D
papik1331

Post autor: papik1331 »

Socjalek z kopalni, z dodatków mamy więcęj niż 1/4 Wrocka zarabia przez cały rok. Wpadnij do nas, rzut beretem :)
ZywiecZdroj

Post autor: ZywiecZdroj »

W najbliższej perspektywie 2 mecze derbowe (w Lubinie chyba bez Śląska?) a oni się ku*** przerzucają w którym mieście się lepiej mieszka. Wylogujcie się czasem i zastanówcie się nad sobą.
ScoobyDoo

Post autor: ScoobyDoo »

ZywiecZdroj pisze: 25.08.2018, 11:53 W najbliższej perspektywie 2 mecze derbowe (w Lubinie chyba bez Śląska?) a oni się ku*** przerzucają w którym mieście się lepiej mieszka. Wylogujcie się czasem i zastanówcie się nad sobą.
Śląsk ma zakaz za derby z maja 2017 co latały race. Dostali bana na dwa mecze w Lubinie
kimbol

Post autor: kimbol »

Ostatnio nawet w tak nudnym kibicowsko województwie coś się działo, dziś ciekawy mecz w Wałbrzychu, niedługo derby, a tu rozmowy o kopalniach i ukraińcach na rynku. Zamknijcie ten temat jak to ma tak wyglądać.
Muertes

A ja kupilem mieszkanie we Wrocku i żyje mi sie zajebiscie. Co ma piernik do wiatraka?
kretowisko

Muertes pisze: 25.08.2018, 14:09 A ja kupilem mieszkanie we Wrocku i żyje mi sie zajebiscie. Co ma piernik do wiatraka?
po co Gamoniu zamieszanie wprowadzasz ?! Trzymaj formę tej dyskusji
ODPOWIEDZ