Podkarpacie vs Lubelszczyzna

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Kalafior18p

Re: Podkarpacie vs Lubelszczyzna

Post autor: Kalafior18p »

Pan Krab pisze: 16.08.2018, 23:10
taksobiewpadlem pisze: 16.08.2018, 19:37
srututu pisze: 16.08.2018, 00:35 Polonia obecna na wyjeździe Karpat do Jarosławia w około 55 osób, czyli pewnie odpuścili wyjazd do Dębicy.
Można już chyba oficjalnie przyjąć, że ekipy z Przemyśla znikają z kibicowskiej mapy jako suwerenne ekipy , działające na swoje konto i interesujące się swoimi meczami . Może jako fc Wisły / Koalcji Stalówki czy fc Zagłebia jeszcze coś podziałają bo jak widać mocno odstają nawet od innych podkarpackich ekip.
Polonii nie ma bo pojechali "z rodziną" na mecz największej kosy? A Czuwaj gdzie ma się pokazać?
Teraz to mnie rozjebałes, odpuścić mecz własnej drużyny, żeby wspomóc układowicza? To są jakieś żarty.
Ps. Spytaj Stalówki czy odpuści swój wyjazd, żeby wspomóc Polonię z największą kosą?:)
iparts.pl
subagazi

Post autor: subagazi »

Hugo Boss pisze: 16.08.2018, 23:44
SSW1938 pisze: 05.08.2018, 23:49
Hugo Boss pisze: 12.06.2018, 20:30 Stalowa wypomina komuś ilość zgód/układów haha kabaret :) Swoją drogą ptaszki ćwierkają, że przy okazji naszego wyjazdu do Trzebini Stalówka była chętna na bitkę, jednak kuzyni i pasierbi odmówili pomocy, dlatego też w Stalowej trwa poszukiwanie kolejnego układowicza, tym razem z "wyższej półki".
Bajki to możesz odpowiadać swoim kumplom w ciasnych spodniach i różowych butach bez skarpet.
W przeciwieństwie do Ciebie nie mam takich znajomych. Przekalkulowaliście już czy bardziej opłaca się lizanie d*** Koronie czy Wiśle? Czy polecicie na dwa baty? :)
chyba ani Wisla, ani Korona, ostatnio sa podjazdy i podlizywanie do Widzewa
mocny91

Post autor: mocny91 »

ale szarowole boli, że Stalówka złapała kontakt z Widzewem ;) psy szczekaja, a karawana jedzie dalej.

ps. jak tam wasze smyranie z Jagą?
Pan Krab

Post autor: Pan Krab »

Kalafior18p pisze: 17.08.2018, 08:16
taksobiewpadlem pisze: 16.08.2018, 19:37

Można już chyba oficjalnie przyjąć, że ekipy z Przemyśla znikają z kibicowskiej mapy jako suwerenne ekipy , działające na swoje konto i interesujące się swoimi meczami . Może jako fc Wisły / Koalcji Stalówki czy fc Zagłebia jeszcze coś podziałają bo jak widać mocno odstają nawet od innych podkarpackich ekip.
Polonii nie ma bo pojechali "z rodziną" na mecz największej kosy? A Czuwaj gdzie ma się pokazać?
Teraz to mnie rozjebałes, odpuścić mecz własnej drużyny, żeby wspomóc układowicza? To są jakieś żarty.
Ps. Spytaj Stalówki czy odpuści swój wyjazd, żeby wspomóc Polonię z największą kosą?:)
Nie odbijaj od wątku. Polonia w końcu jest czy "zniknęła z kibicowskiej mapy"?
Artur Polska

Post autor: Artur Polska »

Pan Krab pisze: 17.08.2018, 12:35
Jest, w pierwszym meczu u siebie wystawiła młyn ;) teraz wsparli swoich kuzynów więc cos tam działają
Pan Krab

Post autor: Pan Krab »

Artur Polska pisze: 17.08.2018, 13:13
Pan Krab pisze: 17.08.2018, 12:35
Jest, w pierwszym meczu u siebie wystawiła młyn ;) teraz wsparli swoich kuzynów więc cos tam działają
Dziękuje;)
A co do tego drugiego wątku o odpuszczaniu swojego meczu to, przynajmniej dla mnie, normalna sprawa. Przecież nie siedzieli w domach tylko, tak jak napisałem, wsparli "kuzynów" na meczu ze swoją największą kosą.
veb

Post autor: veb »

Nie od dziś wiadomo, że ekipa Widzewa boli Motor z jednego prostego powodu, gruby w******* na własnym obiekcie w 2009 r.
veb

Post autor: veb »

Dla Ciebie nie było, dla mnie i wielu innych postronnych osób był. Nie będę polemizował bo i tak do niczego do nie zmierza. Ty swoje ja swoje, a wszyscy mają swoje zdanie. Mimo wszystko pozdrawiam.
cola803

Post autor: cola803 »

Nikt nie piszę , że wygraliśmy, ale ku*** przekumacze tak nas goniliście że od razu Zamek Lubelski zdobyliście .Nasza porażka i tyle była cofka pod waszym naporem ale podniecacie się jakbyście wjebali nam się do młyna i skrócili że wszystkich fan ,wszystko mogłoby potoczyć się inaczej jakby osoby które były pod stadionem znajdowały się za łukiem . Ale było jak było i tyle .Z fartem .
wolf19(M)50

Post autor: wolf19(M)50 »

veb pisze: 17.08.2018, 22:19
SedbeS pisze: 17.08.2018, 22:12
veb pisze: 17.08.2018, 22:05
A co może minąłem się z prawdą :) ? Jaka napinka ? Fakty, których nie ma sensu zakłamywać...
Byłeś na meczu?? Czy internet Ci podpowiadał?? Ja byłem i trochę inaczej to wyglądało jak piszesz. Tak wiem zaraz wrzucisz filmiki, ale mało wiesz co działo się w innych miejscach stadionu. Tak więc.. tyle ode mnie.
Mówisz o tych garstkach 15 osób któte goniliście w 50, 60 osób, czy o tych chłopach co wyłapaliście podczas naszego odwrotu ? Tak byłem więc widziałem :) Tak, na własne oczy. Trudno uiwerzyć ? Czy ciężej się przyznać do prawdy ? Jeśli uważasz że zwycięstwo to ja Ci współczuję choroby oczu. Naprawdę.
hahaha,,,,skoro byłeś i widziałeś to powiedz jak doszło do tej awantury,,PINOKIO,,
FanObiektywny

Post autor: FanObiektywny »

Ciekawie co zrobi Chełmianka z faktem że w środę ich zgoda Górnik Łęczna ramie w ramie miedzy innymi z Hetmanem atakowali Stalówke , czy sie skończy tak jak z Motorem czy beda udawać że nic sie nie stało.
zkr01

Post autor: zkr01 »

a co ma zrobic? dolaczyc do rodziny stalowki?
FanObiektywny

Post autor: FanObiektywny »

Nic nie pisałem o żadnym dołaczaniu , chodziło mi o to czy podziekuja Górnikowi czy beda udawac ze nic sie nie dzieje
.Karewer.
Kontakt:

Post autor: .Karewer. »

Dziwi mnie postawa Górnika, któremu bliżej było do Chełmianki, choć widzę, że chęć odegrania się na nas, przysłoniła wszystko i "tolerują" już ekipę, przez którą Motor wyruchał swoją 30-letnią zgodę - Chełmiankę.
BogHonorOjczyzna

Post autor: BogHonorOjczyzna »

"W Wschodniej Hordzie wielka zmiana, za Chełmiankę chcą Hetmana" wzbudzała 1,5 roku temu u wszystkich śmiech, teraz już chyba nikomu do śmiechu nie jest. :)
MLWschod

Post autor: MLWschod »

W ile ekip i osób tydzień wcześniej ustawiliście się na 34 osoby z Górnika ?
To jest odbijanie piłeczki każdy robi co chce i jak chce . Czy Wy jako Rodzina czy Wschodnia Horda .

Niech się coś dzieje bo zawsze to trochę rozrywki .
.Karewer.
Kontakt:

Ja tego nie neguję, bo wiadomo, kto tam był i że były 34 osoby z Łęcznej. Ja nie mówię, że nie można ustawiać się w kilka ekip, ale serio pisanie, jakie były tam ekipy, to jest konfidenctwo? Taki Doktor Motorowi, robi tylko przypał i tyle. Kończę dyskusję, ale ciesze się, że jest ktoś, kto potrafi w normalny sposób odpisać, a nie pruć się i wyzywać od konfidentów, nie mając kwitu na to. No ale fakt, dobrze, że coś się dzieje, no i z fartem.
MLWschod

Post autor: MLWschod »

Cła zabawa polega na tym żeby kogoś trafić raz na wozie raz pod wozem tyle z fartem.
Carcassonne

Post autor: Carcassonne »

Doktor to ta sama osoba co Arkan?
Arkan

Post autor: Arkan »

ty jestes tym spoleczniakiem ktory mial nadzieje ze policja przewietrzy trybuny i zamnknie przestepcow z ekip?koledzy z Legii z toba jechali.zawijaj sie na kwp.warszawa moze kogos rozponasz na filmiku to dostaniesz zegarek od fajbusiewicza z dedykacja
.Karewer.
Kontakt:

Dokładnie. Nawet Górnik nie pisze nic na ten temat, a trzeba zaznaczyć, że wszystko było honorowo. Nikt inny nie prujedupy tutaj tylko Ci dwaj nethoolsi - Arkan i Doktor.
Arkan

ja z wami nie dyskutuje bo nie ma z kim,nie rozumiecie ze pisanie takich rzeczy to konfidenctwo,jeszcze te sformuowania-napastikami byli rowniez z Lecznej.po h** to kutasie zlamany piszesz.nie mogles sobie tego przedyskutowac we wlasnym gronie na spotkaniu?nie rozumiecie podstawowych spraw bo macie inny klimat w swoich ekipach.moze Stal Rzeszow nie ,ale wy Lada czy Jastrzebie to zero kumatosci i sztywnych zasad.dlatego nie rozumiecie ze sie projecie hehe.po prostu moze nie swiadomie to robicie.u was malo kto ma przypaly za inne sprawy niz udzial w zbiegowisku,dlatego nie umiecie sie zachowac.sa Ludzie z roznych ekip z ktorymi mozna bylo kiedys/teraz normalnie pogadac,ale wy sie nie zaliczacie do nich.nawet z Widzewa mimo kosy sa kumaci Ludzie z ktorymi mozna tutaj pogadac.z wami nie.
GJ1962

Post autor: GJ1962 »

Arkan pisze: 18.08.2018, 23:22 ja z wami nie dyskutuje bo nie ma z kim,nie rozumiecie ze pisanie takich rzeczy to konfidenctwo,jeszcze te sformuowania-napastikami byli rowniez z Lecznej.po h** to kutasie zlamany piszesz.nie mogles sobie tego przedyskutowac we wlasnym gronie na spotkaniu?nie rozumiecie podstawowych spraw bo macie inny klimat w swoich ekipach.moze Stal Rzeszow nie ,ale wy Lada czy Jastrzebie to zero kumatosci i sztywnych zasad.dlatego nie rozumiecie ze sie projecie hehe.po prostu moze nie swiadomie to robicie.u was malo kto ma przypaly za inne sprawy niz udzial w zbiegowisku,dlatego nie umiecie sie zachowac.sa Ludzie z roznych ekip z ktorymi mozna bylo kiedys/teraz normalnie pogadac,ale wy sie nie zaliczacie do nich.nawet z Widzewa mimo kosy sa kumaci Ludzie z ktorymi mozna tutaj pogadac.z wami nie.
Od Jastrzębia dwa chuje w bok napinaczu.
Arkan

hehehe.dobre!!musisz to rozkminic i sie rozpisac .
a do Ciebie sztywniacho z Jastrzebia - skoro u Was tak elegancko to powiedz czemu Zawisza Was pognal i ile czasu nie mogliscie pogonic waszego guru indianina(pochwal sie co zrobil),to raz,a dwa powiedz jakie macie wewnetrzne ustalenia jak zjezdzacie na puche?tyle w temacie Jastrzebia .nikt nie mowi ze jestescie jacys nie honorowi czy cos.poprostu nie wypowiadaj sie w temacie ktory Cie nie dotyczy.
mortarthor

Post autor: mortarthor »

Ile wy ku*wa macie lat i gdzie jest admin ?
Ja rozumiem że (niestety) na k.net dzień bez spiny to dzień stracony ale ogarnijcie się bo psy też to czytają
maszerujlubgin

Post autor: maszerujlubgin »

Swojemu klubowi przynajmniej kibicują , nie jak wy spartakusowi
neutralnyoldboj

Post autor: neutralnyoldboj »

Arkan pisze: 19.08.2018, 01:55 hehehe.dobre!!musisz to rozkminic i sie rozpisac .
a do Ciebie sztywniacho z Jastrzebia - skoro u Was tak elegancko to powiedz czemu Zawisza Was pognal i ile czasu nie mogliscie pogonic waszego guru indianina(pochwal sie co zrobil),to raz,a dwa powiedz jakie macie wewnetrzne ustalenia jak zjezdzacie na puche?tyle w temacie Jastrzebia .nikt nie mowi ze jestescie jacys nie honorowi czy cos.poprostu nie wypowiadaj sie w temacie ktory Cie nie dotyczy.
Sprawa sprzed dwunastu lat gdzie nikt z obecnych nie miał nic do powiedzenia, ale ok... konfidenci :D
Arkan

a kiedy napisalem ze konfidenci?nawet napisalem ze nie chodzi o to ze sa nie honorowi czy cos.czytaj ze zrozumieniem.
neutralnyoldboj

Post autor: neutralnyoldboj »

Arkan pisze: 18.08.2018, 23:22 nie rozumiecie podstawowych spraw bo macie inny klimat w swoich ekipach.moze Stal Rzeszow nie ,ale wy Lada czy Jastrzebie to zero kumatosci i sztywnych zasad.dlatego nie rozumiecie ze sie projecie
szwadron97

Post autor: szwadron97 »

Co wy tu porównajcie Stalową Wolę do Lublina jak w Lublinie 5 razy tyle ludzi mieszka co w Stalowej Woli nawet Stalowa Wola +Rzeszów + Przemyśl ma mniej mieszkańców od Lublina
Fatakurwatamargana

Post autor: Fatakurwatamargana »

szwadron97 pisze: 19.08.2018, 16:08 Co wy tu porównajcie Stalową Wolę do Lublina jak w Lublinie 5 razy tyle ludzi mieszka co w Stalowej Woli nawet Stalowa Wola +Rzeszów + Przemyśl ma mniej mieszkańców od Lublina
No tu to odpaliłeś rakietę! Co ma jedno z drugim!? Że większe miasto czy mniejsze?! To idź po Władka z 7 piętra niech daje na mecze! Rysiek z Krystyną też mieszkają w Lublinie i śmiało mogą się ustawiać ! Porównywać wielkość miast to już gruba przesada!
Janusz kwiatek

Post autor: Janusz kwiatek »

szwadron97 pisze: 19.08.2018, 16:08 Co wy tu porównajcie Stalową Wolę do Lublina jak w Lublinie 5 razy tyle ludzi mieszka co w Stalowej Woli nawet Stalowa Wola +Rzeszów + Przemyśl ma mniej mieszkańców od Lublina
Lublin to nie tylko piłka nożna. Na 4 ligowym poziomie od lat..
Większa ekipę aktualnie ma Motor żużel. (I u siebie o na wyjazdach )
Jest jeszcze Montex i Start w kosza.
Niektórzy pewnie jeszcze dodadzą Lubliniankę.
Dodatkowo w Lublinie jest mocne nastawienie anty Motor..
A juz niedługo pierwszy marsz pedałów i tęczowych flag, wiec wielkość miasta nie ma tu żadnego znaczenia..
szwadron97

Post autor: szwadron97 »

Fatakurwatamargana pisze: 19.08.2018, 16:20
No tu to odpaliłeś rakietę! Co ma jedno z drugim!? Że większe miasto czy mniejsze?! To idź po Władka z 7 piętra niech daje na mecze! Rysiek z Krystyną też mieszkają w Lublinie i śmiało mogą się ustawiać ! Porównywać wielkość miast to już gruba przesada!
To wg Ciebie j ak Karpaty Krosno będą się bić z Legią to nie ma znaczenia ile mieszkańców Krosno a Warszawa:-) ?
.Karewer.
Kontakt:

Janusz kwiatek pisze: 19.08.2018, 17:04
A juz niedługo pierwszy marsz pedałów i tęczowych flag, wiec wielkość miasta nie ma tu żadnego znaczenia..
Nie będę się kłócił, bo faktycznie trochę inaczej to wygląda w mieście, gdzie mamy nie tylko jedną sekcję, ale trzeba zrozumieć też jedno. Podkarpacie jest jak na te czasy bardzo biednym regionem, gdzie na prawdę wiele ludzi uciekło z tego regionu, gdzieś w Polskę lub za granicę. Z Samej Stalowej Woli w ciągu kilku lat uciekło praktycznie 5 tysięcy mieszkańców. Mamy tylko jedną sekcję na powiedzmy "dobrym" poziomie jak na te dzisiejsze realia. Trzeba również dodać, że mecze domowe rozgrywamy już drugi sezon na wyjeździe (Boguchwała). Tam nie łatwo wyciągnąć pikników, bo liga jest niska i nieatrakcyjni rywale po prostu. Kolejna sprawa są dalekie wyjazdy (Stargard, Toruń, Grudziądz, czy Elbląg) i zawsze jeździmy w 100-200 osób, co w tej lidze jest jednak dobrym wyczynem. Dalekie wyjazdy na pewno nie sprzyjają. Motor ma jednak trochę łatwiej, bo nie zaliczają dalekich wyjazdów. Kiedyś u nas młyn miał po 1000 osób (Widzew, Lech czy GKS Katowice). Jechaliśmy do Lubina w 250 osób, Kielce 700 osób, Widzew raz 800 osób, drugim razem na Widzew w 400, Lublin zawsze ok 300-400 osób jechało. Zawsze pojawialiśmy się w przyzwoitych liczbach na wyjazdach i w drugiej lidze jesteśmy na pierwszym miejscu pod względem liczb wyjazdowych. Wielkość miasta ma jednak znaczenie uważam, bo przecież mieszka Was tam 5x więcej niż u Nas w Stalowej. Przecież macie o wiele lepsze możliwości selekcji składu wyjazdowego lub ekipy na sportową rywalizację. Dodatkowo macie nowy stadion, napływ studentów czy ludzi przeprowadzających się do większych miast z różnych regionów Polski. Motor gra obecnie w niższej lidze i dlatego może nie odczuwacie takiego zmęczenia jak My, o wiele dalszymi wyjazdami. To jednak na portfel i inne rzeczy nie wpływa już tak dobrze jak wyjazdy do 100 km od Lublina. Post nie ma charakteru napinkowego i prosiłbym o normalne odpowiedzi. Pozdrawiam
Fatakurwatamargana

Post autor: Fatakurwatamargana »

szwadron97 pisze: 19.08.2018, 17:52
Fatakurwatamargana pisze: 19.08.2018, 16:20
To wg Ciebie j ak Karpaty Krosno będą się bić z Legią to nie ma znaczenia ile mieszkańców Krosno a Warszawa:-) ?
No nie ma :) Przecież nie bije się Całe Krosno z Warszawą :) Albo Ja mam jakieś braki w myśleniu, albo Ty dawno byleś się przewietrzyć !
elokwętny_lizak

Post autor: elokwętny_lizak »

Przecieram oczy ze z dumienia o czym tutaj się dyskutuje
sixth Sense

Post autor: sixth Sense »

Janusz kwiatek pisze: 19.08.2018, 17:04
Moim skromnym zdaniem wielkosc miast ma zdecydowanie znaczenie . Wiadomo wieksze miasto wieksze mozliwosci choć Stalowa W jesli chodzi o ekipe i jej jakosc to jest ewenement na skalę Polski . Juz samo to ,ze Motorowi utrarł nie jeden raz nosa to juz mowi samo za siebie . Lublin 340tys. Vs Stalowa 63 ? Małe miasto a potrafi "dogrysc" nie jednej ekipie . Natomiast argument ,że Lublin ma Kosza , Zuzel, czy Lublinianke? ... Z d*** troche , na zuzel czy kosza zupelnie inna publika chodzi .. jak ktos szuka adrenaliny idzie na pilke ...proste Rzeszów tez ma siatke i żużel , a dodatkowo dwie ekipy na poziomie . Jesli w Rzeszowie byl by jeden klub to potencjal byl by ogromny . Ale tak nie bedzie oczywoscie nigdy 😉
Kalafior18p

Post autor: Kalafior18p »

Oczywiście, że wielkość ma znaczenie. Top chuliganki w Polsce to ekipy z wielkich miast, a najczęściej aglomeracji miejskich. Dlaczego w top nie ma ekip z miast z przedziału 50-200 tys?
sixth Sense

Post autor: sixth Sense »

Kalafior18p pisze: 19.08.2018, 21:50 Oczywiście, że wielkość ma znaczenie. Top chuliganki w Polsce to ekipy z wielkich miast, a najczęściej aglomeracji miejskich. Dlaczego w top nie ma ekip z miast z przedziału 50-200 tys?
Proste !
ODPOWIEDZ