Chłopaku kumaty w oktagonie. Cała Chorwacja, zwykli ludzie, dziadki, młodzi, dałny i strażacy są sercem z reprezentacją. Przestań pierdolić o aferach. Grają o MŚ a ty nadajesz o jakiś karnych z Danią.dres i kaptur pisze: ↑13.07.2018, 17:40Kumaci chorwaccy kibice życzą swojej reprezentacji jak najgorzej, przez afery większości piłkarzy z Mamicem. Wpisz sobie w neta i poczytaj jakie w tym kraju są przekręty. Oglądając z nimi karne z Danią całym sercem byli za duńczykami, choć mówią, że kochają swój kraj najbardziej, ale nie będą tolerować obecnych wkładów do koszulek.

Mistrzostwa Świata 2018 w Rosji (kibicowsko)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Mistrzostwa Świata 2018 w Rosji (kibicowsko)
-
Ta jasne latynosi odstawią piłkę nożną. :)) To jest wyznacznik kultury, zresztą piłka nożna to piłka nożna to jest światowy narkotyk.
Oczywiście, że tam jest gangsta gruba, kontrolują wszystko choć nie do końca, bo kibiców gości w 1 lidze nie ma już.
Bójki w młynach się zdarzają na meczach, ale takie rzeczy działy się w wielu innych rejonach jak w Maroku, Francji, Serbii. Oczywiście ofiar w Argentynie są już setki, ale to nie zmienia klimatu stadionowego, który akurat w tym kraju jest najkonkretniejszy. Nie ma kilku wielkich klubów, tam młyn po kilkanaście tysięcy plus prawie cała widownia na 30-50 tys. jest na River, Boca, Independiente, San Lorenzo, Racingu, Newells, Rosario Central, troche mniejsze Estudiantes, Gimnasia, Belgrano, Huracan, Velez, San Martin itd.
Mi sie podoba "previa" jak wchodzą na stadion z bębnami, orkiestrą...
https://www.youtube.com/watch?v=S56R1-UU_Yk
mecz to jest impreza, fiesta, mimo, że czasami krwawa, ale bawi się każdy od dziecka po dziadka.
Mundial w Argentynie? szkoda niszczyć tych klimatycznych stadionów z ogrodzeniami na 5 metrów, skończy się jak w Brazylii na Marakanie.
Chorwatom należą się gratulacje. Wejście do finału Mistrzostw Świata to nie lada wyczyn... od lat 60 nie było takiej sensacji. W nowych czasach pieniądza do finałów wchodzili wielcy.
Oczywiście, że tam jest gangsta gruba, kontrolują wszystko choć nie do końca, bo kibiców gości w 1 lidze nie ma już.
Bójki w młynach się zdarzają na meczach, ale takie rzeczy działy się w wielu innych rejonach jak w Maroku, Francji, Serbii. Oczywiście ofiar w Argentynie są już setki, ale to nie zmienia klimatu stadionowego, który akurat w tym kraju jest najkonkretniejszy. Nie ma kilku wielkich klubów, tam młyn po kilkanaście tysięcy plus prawie cała widownia na 30-50 tys. jest na River, Boca, Independiente, San Lorenzo, Racingu, Newells, Rosario Central, troche mniejsze Estudiantes, Gimnasia, Belgrano, Huracan, Velez, San Martin itd.
mecz to jest impreza, fiesta, mimo, że czasami krwawa, ale bawi się każdy od dziecka po dziadka.
Mundial w Argentynie? szkoda niszczyć tych klimatycznych stadionów z ogrodzeniami na 5 metrów, skończy się jak w Brazylii na Marakanie.
Chorwatom należą się gratulacje. Wejście do finału Mistrzostw Świata to nie lada wyczyn... od lat 60 nie było takiej sensacji. W nowych czasach pieniądza do finałów wchodzili wielcy.
-
Złośliwi mogliby powiedzieć, że metody walki o czystą etnicznie ojczyznę ustaszy i banderowców były bardzo podobne, więc punkt zaczepienia jest.sircharles pisze: ↑11.07.2018, 18:10Widze zapanowała miłość Ukrainsko - Chorwacka. Chorwaci w nienawiści do Serbów nawet z Albancami się pobratają. Taki widać bałkański klimat:).
-
Czy na którymś ze stadionów podczas mundialu została odpaloną chociaż jedna raca?
-
-
rick.k pisze: ↑13.07.2018, 20:39Chłopaku kumaty w oktagonie. Cała Chorwacja, zwykli ludzie, dziadki, młodzi, dałny i strażacy są sercem z reprezentacją. Przestań pierdolić o aferach. Grają o MŚ a ty nadajesz o jakiś karnych z Danią.dres i kaptur pisze: ↑13.07.2018, 17:40Kumaci chorwaccy kibice życzą swojej reprezentacji jak najgorzej, przez afery większości piłkarzy z Mamicem. Wpisz sobie w neta i poczytaj jakie w tym kraju są przekręty. Oglądając z nimi karne z Danią całym sercem byli za duńczykami, choć mówią, że kochają swój kraj najbardziej, ale nie będą tolerować obecnych wkładów do koszulek.
Ciulu odpisałem typowi co pytał jaki jest ich stosunek do repry, a ty pizde spinasz. c**** wiesz o tamtym klimacie to sie nie wypowiadaj
-
Da ktos link do Finału ?
Twardzi i dzicy chuligani z ulicy...
-
-
Tu mnie coś blokuje i oglądać nie mog. Ktoś poratuje ?
Twardzi i dzicy chuligani z ulicy...
-
Jajecznica po francusku nazywana jest mercedesem wśród jajecznic. Jest niezwykle kremowa, delikatna i rozpływa się w ustach. Uważa się, że jej aksamitna konsystencja to efekt powolnego gotowania z dodatkiem dużej ilości śmietanki i masła. Okazuje się, że bez dodatku tłuszczu, który zastępuje woda, jest równie pyszna. I przy okazji zdrowsza
Składniki:
8 dużych jaj
0,5 łyżeczki soli
3 łyżki wody
1 łyżeczka mielonej/świeżej pietruszki
WP
Wykonanie:
Wbijamy jajka do miseczki, doprawiamy solą i ubijamy za pomocą widelca. Następnie przygotowujemy garnek do kąpieli wodnej i szklaną miskę, którą w nim zanurzymy.
Do miski wlewamy 2 łyżki wody i podgrzewamy na parze. Dodajemy ubite jaja i mieszamy gumową szpatułką. Gotujemy przez ok. 8 minut, powoli mieszając i zgarniając jajka z krawędzi i spodu miski, do momentu aż jaja się zetną. Jeśli ich konsystencja będzie wystarczająco gęsta, że śmiało będziemy mogli je przesunąć w całości na jeden bok miski, to oznacza, że możemy już zestawić naczynia z ognia. Dodajemy do jaj 1 łyżkę stołową wody oraz pietruszki i energicznie mieszamy przez ok. 30 sekund jeszcze nad parą. Gotowe!
Składniki:
8 dużych jaj
0,5 łyżeczki soli
3 łyżki wody
1 łyżeczka mielonej/świeżej pietruszki
WP
Wykonanie:
Wbijamy jajka do miseczki, doprawiamy solą i ubijamy za pomocą widelca. Następnie przygotowujemy garnek do kąpieli wodnej i szklaną miskę, którą w nim zanurzymy.
Do miski wlewamy 2 łyżki wody i podgrzewamy na parze. Dodajemy ubite jaja i mieszamy gumową szpatułką. Gotujemy przez ok. 8 minut, powoli mieszając i zgarniając jajka z krawędzi i spodu miski, do momentu aż jaja się zetną. Jeśli ich konsystencja będzie wystarczająco gęsta, że śmiało będziemy mogli je przesunąć w całości na jeden bok miski, to oznacza, że możemy już zestawić naczynia z ognia. Dodajemy do jaj 1 łyżkę stołową wody oraz pietruszki i energicznie mieszamy przez ok. 30 sekund jeszcze nad parą. Gotowe!
-
Początku przyjaźni między tymi narodami szukałbym dużo wcześniej niż po odłączeniu się Kosowa, do czego chyba pijesz.krzycho_ASR pisze: ↑14.07.2018, 15:44Złośliwi mogliby powiedzieć, że metody walki o czystą etnicznie ojczyznę ustaszy i banderowców były bardzo podobne, więc punkt zaczepienia jest.sircharles pisze: ↑11.07.2018, 18:10Widze zapanowała miłość Ukrainsko - Chorwacka. Chorwaci w nienawiści do Serbów nawet z Albancami się pobratają. Taki widać bałkański klimat:).
-
-
-
oglądałem finał na Chorwacji i takiej atmosfery i zabawy to ja życzę wszystkim kibicom....
począwszy od muzy w radiu, poprzez śpiewy na ulicach knajpach, race, świece dymne...aż pojechałem do Zagrzebia zobaczyć powitanie....to szczęka opadała ... wszyscy w koszulkach repry no miazga a te ich kawałki....
ze 3 koszulki zabrza widziałem ale nie wiem czy to Polacy czy Chorwaci....
ale co tam pisać jak ma być sztywniutko, uśmiechy politowania z zabawy,pitbule, śmierć wszystkim itd...
zabawa i kibicowanie to dla loków jest.....
https://www.youtube.com/watch?v=HalguB5 ... m88EMAMqbI
począwszy od muzy w radiu, poprzez śpiewy na ulicach knajpach, race, świece dymne...aż pojechałem do Zagrzebia zobaczyć powitanie....to szczęka opadała ... wszyscy w koszulkach repry no miazga a te ich kawałki....
ze 3 koszulki zabrza widziałem ale nie wiem czy to Polacy czy Chorwaci....
ale co tam pisać jak ma być sztywniutko, uśmiechy politowania z zabawy,pitbule, śmierć wszystkim itd...
zabawa i kibicowanie to dla loków jest.....
https://www.youtube.com/watch?v=HalguB5 ... m88EMAMqbI
szkoda głupoty gadać i pisać
-
a jak ktoś chce to tłumaczenie znajdzie - prosty i zajebisty tekst...
https://www.youtube.com/watch?v=2cxN625G4c4
https://www.youtube.com/watch?v=2cxN625G4c4
szkoda głupoty gadać i pisać
-
Pare osob tutaj widze bardziej rozeznane w klimatach argentynskich to moze ktos z grubsza powie czy jakby tak sie tam wybrac kiedys wakacyjnie to jest szansa zobaczyc ten klimat na meczach na zywo, czy raczej bez szans na bilety? (nie chodzi mi o River czy Boca, ale inne powiedzmy solidne ekipy - to wejscie na stadion powyzej to jest cos pieknego)fluor pisze: ↑13.07.2018, 23:32Ta jasne latynosi odstawią piłkę nożną. :)) To jest wyznacznik kultury, zresztą piłka nożna to piłka nożna to jest światowy narkotyk.
-
CENTRALNIE bajka. Tez byłem w Chorwacji w dniu finalu. Mała miejscowość Umag a ciarki szły.