Wisła Kraków nigdy nie zginie! Wszyscy pod Urząd Miasta!
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
WODA GAZOWANA2
Re: Wisła Kraków nigdy nie zginie! Wszyscy pod Urząd Miasta!
Nie wiem czy to był dobry pomysł zakładać na tym forum taki temat :) Kto ma sprzyjać Wiśle ,to będzie sprzyjał ,a taki temat tu ,to tylko będzie obustronna napinka ,wyzwiska itd ..
-
Oberschlesien14
Pisanie, że Wisła nie jest symbolem Krakowa na kibicowskim forum jest śmieszne. Kilkanaście lat temu prawie każdy mój kolega na boisku chciał być Żurawskim lub Frankowskim. Jako kibic oczywiście chcę aby Wisła grała dalej na swoim stadionie bo to jednak marka która nie powinna umrzeć w taki pojebany sposób, ale jako kibol to oczywiste, że życzę im aby się nie udało ;)
Pomimo niechęci do was nie życzę wam źle, uważam że miejsce tak utytułowanych klubów jest w najwyższej klasie rozgrywkowej, ale nie rozumiem na co wy liczycie,ile się to ciągnie ? Napisali wam wyraźnie, że przedłużanie dzierżawy w takich warunkach jest niezgodne z prawem, a wy myślicie, że ktoś będzie ryzykował i nastawiał własnego łba za wasz klub ? Może za platformy by wam przeszło, oni z większych wałów słyną, uzbierajcie kasę, spłaćcie dług i po sprawie, ale nie żądajcie, żeby miasto wam to sponsorowało( wbrew prawu) ,za pewni siebie jesteście. Jak myślicie, co na to zwaśnione z wami miejscowe kluby ? Nawet jakby (jakimś cudem) wam ulegli, za chwilę Cracovia i Hutnik przyjdą w to samo miejsce protestować, nie godząc się na takie rządzenie miastowymi (czyli także ich) środkami.
-
Czytelnik1979
WODA GAZOWANA2 pisze: 11.07.2018, 18:36 Nie wiem czy to był dobry pomysł zakładać na tym forum taki temat :) Kto ma sprzyjać Wiśle ,to będzie sprzyjał ,a taki temat tu ,to tylko będzie obustronna napinka ,wyzwiska itd ..
Już kilka osób się ciebie o to pytało i nie ma odpowiedzi, tak więc zapytam i ja - Z JAKIEGO KLUBU JESTEŚ??? Tzn komu kibicujesz???
-
czas_na_okulary
Daleko mi do Wisły, ale współczuję położenia. Musiało to w końcu pierdolnąć.... Towarzystwo, Misiek, Mereziński, Blondynka, Przysługa z Chorzowa- przeszukania...itd. Był to projekt unikalny, ale pieniążki też trzeba policzyć, 35000 miesięcznie przy zaległościach wobec kopaczy, wygląda na grabież. Wisła mogła poczuć się jak Legia za Leśnego, ale do tego potrzeba mieć dochód. Bez zaplecza, z fatalnym PR, to musiało tak się skończyć. Życzę Wam wytrwałości w walce o klub.
-
_Piast1945
Ja rozumie Cracovia stadion zajebisty ciekawy miejski.
Wisla to jakas mega porażka tyle pieniedzy poszło a stadion za duzy i nieciekawy. Jeszcze troche i tyle by wyszlo jak za Stadion Śląski. Ciekawe ze miasto po calych wydarzeniach z konfidentami i wpadki z silownia na stadionie Wisly chcą zamykać Wiśle stadion.
Wisla to jakas mega porażka tyle pieniedzy poszło a stadion za duzy i nieciekawy. Jeszcze troche i tyle by wyszlo jak za Stadion Śląski. Ciekawe ze miasto po calych wydarzeniach z konfidentami i wpadki z silownia na stadionie Wisly chcą zamykać Wiśle stadion.
-
UrzadSkarbowy
Gdzie Wisła będzie grać w razie czego? W Niecieczy? :)
-
LunaticFringe
Będą błagać Nieciecze o pomoc, a kilka miesięcy temu "Co to za miasto, co to za wieś"
Kolega Woda Gazowana jest z Lechii, uchwalił sie kiedyś
Pomijajac twoje pytanie ma racje w 100%.Czytelnik1979 pisze: 11.07.2018, 19:38WODA GAZOWANA2 pisze: 11.07.2018, 18:36 Nie wiem czy to był dobry pomysł zakładać na tym forum taki temat :) Kto ma sprzyjać Wiśle ,to będzie sprzyjał ,a taki temat tu ,to tylko będzie obustronna napinka ,wyzwiska itd ..
Już kilka osób się ciebie o to pytało i nie ma odpowiedzi, tak więc zapytam i ja - Z JAKIEGO KLUBU JESTEŚ??? Tzn komu kibicujesz???
Ale oni nie chcą zamykać żadnego stadionu tylko odzyskać swój hajs. Nie każde miasto chce iść drogą Chorzowa tzn pompowac pieniądze w klub w formie pożyczek/inwestycji/umażania długów bo te pieniądze są nie do odzyskania, a przez sposoby zarządzania kluby i tak upadają._Piast1945 pisze: 11.07.2018, 20:11 Ja rozumie Cracovia stadion zajebisty ciekawy miejski.
-
LujanBrychczy
Frajerskie zachowanie kibiców to frajerski los
Podzielić losy chorzowskich :)
Podzielić losy chorzowskich :)
-
Slenderman
Wisła Kraków nie zginie ! Ku.wy nie zesrajcie się, bo was może taki sam los spotkać i wtedy my będziemy otwierać szampany ! WRWE !
-
LujanBrychczy
Wtedy otwieracie szampany :) Teraz My mozemy je otwierać- i otwieramy. ŚWK :)Slenderman pisze: 12.07.2018, 02:06 Wisła Kraków nie zginie ! Ku.wy nie zesrajcie się, bo was może taki sam los spotkać i wtedy my będziemy otwierać szampany ! WRWE !
Wisła mi zwisa, ale pare elementów nie pasuje.Sensi_ pisze: 11.07.2018, 23:58Ale oni nie chcą zamykać żadnego stadionu tylko odzyskać swój hajs. Nie każde miasto chce iść drogą Chorzowa tzn pompowac pieniądze w klub w formie pożyczek/inwestycji/umażania długów bo te pieniądze są nie do odzyskania, a przez sposoby zarządzania kluby i tak upadają._Piast1945 pisze: 11.07.2018, 20:11 Ja rozumie Cracovia stadion zajebisty ciekawy miejski.
Dług to powstał za Cupiała, ponoć na bieżącą regulowali opłaty- co jednak nie jest wytłumaczeniem.
Wygonienie Wisły z obiektu miast nie da nawet złotówki- a utrzymanie pustego obiektu nadal dużo kosztuje.
Teraz do sedna- komuś w mieście (czytaj polityka&biznes) marzy się łatwe przrjècie klubu wraz z terenami w sposób podobny do przejecia Eisły przez TSW kierowane przez Miśka i kolegów (których teraz nie ma- prawie cała ekipa siedzi albo ukrywa się)
Dziwne jest to, żej jeden klub w Krk jest operatorem swego stadionu, drugi nim być nie może.
O ile ktoś napisze, że Miśki przesadziły, to ten proceder zaraz może się powtórzyć kilku innych miastach, gdzie tereny obiektów to atrakcyjne grunty.
Sama Wisła jest teź winna, a jak wiadomo, rządzą tam kibice z płetwami, co nie pomaga w podejmowaniu rozsądnych decyzji- i ogranicza pomoc z zewnątrz.
-
bez-napinki
http://www.gazetawroclawska.pl/sport/pi ... ,13315634/
Tak naprawdę w poprawce do budżetu mowa była o 15 mln zł dla Śląska, bo pozostałe 5 mln zł ma pójść na bieżące wydatki i spłatę różnych zobowiązań, których w WKS-ie wciąż nie brakuje.
Kiedy mojemu Klubowi brakowało na wynajem stadionu to zorganizowaliśmy (kibice) akcję "koło ratunkowe", zebraliśmy potrzebną kwotę wśród siebie i naszych Przyjaciół i zadłużenie spłaciliśmy.
Ale oczywiście łatwej sięgnąć do cudzej kieszeni.
Ale oczywiście łatwej sięgnąć do cudzej kieszeni.
Cracovia a dokładniej kibice obronilli klub, ktory miasto chcialo zamknąć ( basztowa 2001) .
Dziś kluby ratuje rudy Zbyszek i spolka ekstraklasy ;)
Dziś kluby ratuje rudy Zbyszek i spolka ekstraklasy ;)
To teraz każdy Wislak z krwi i kości idzie kupuje karnecik za 500zl i kasa się znajdzie, jakieś 15tys karnetów i moze się Wam uda..
-
LujanBrychczy
Misiek niech maczety sprzeda to starczy na wynajem stadionu :)
Trzeba było zabrać pełną odpowiedzialność za stadion a nie tylko wynajmować. Kasa pewnie by się zgadzała gdyby tylko misiaczków było by mniej.
-
markusGieKSa
Co oznacza to "iks de" ? To jakis szyfr?
Temat do wywalenia.
-
mateusznow
Nie jestem z krakowskich ekip, ale śmieszy mnie jak ktoś zwykłym wypomina, że płacą np. Na Miśka. W tej Cracovii jest inaczej ? Tak samo banda ładuje was z kasy ... Wracając do tematu, kiedy nową dłuższą umowę wiślacy podpiszą z miastem ?
-
P141171215B
Póki co, na rok jest podpisanemateusznow pisze: 17.07.2018, 17:56 Nie jestem z krakowskich ekip, ale śmieszy mnie jak ktoś zwykłym wypomina, że płacą np. Na Miśka. W tej Cracovii jest inaczej ? Tak samo banda ładuje was z kasy ... Wracając do tematu, kiedy nową dłuższą umowę wiślacy podpiszą z miastem ?
-
mateusznow
Na tych lepszych warunkach, o których mówiono ?
-
Leon_88_OR
Swego rodowodu nie zataisz.
Ja Tobie na rodzicow nie wjezdzalem ,a w swoim pogladzie zawarlem jedynie fakt.
Jednak to juz swiadczy o Twoim poziomie. Prawda boli ,co?
http://historiawisly.pl/wiki/index.php? ... kie_dekady
Masz tu troche historii swojego klubu milicjantko ,zacznij od tego
Ja Tobie na rodzicow nie wjezdzalem ,a w swoim pogladzie zawarlem jedynie fakt.
Jednak to juz swiadczy o Twoim poziomie. Prawda boli ,co?
http://historiawisly.pl/wiki/index.php? ... kie_dekady
Masz tu troche historii swojego klubu milicjantko ,zacznij od tego
-
fc internet
haha kibice rzeki wciąż żyją komuną skoro myślą że wszystko im się należy za darmo
g wciąż przed ts
g wciąż przed ts
-
mateusznow
Poczytajcie trochę lektur przed początkiem roku szkolnego, będzie wam później łatwiej. Internet i publiczne fora zostawicie ludziom, którzy mogą coś normalnego wnieść do rozmowy.
-
Leon_88_OR
Nie podpinaj swojej historii i losow pod innych.
Ciekawe ktore chuje tak cie interesuja. Te delfiniaste czy bez naplerow.
Bez odbioru
Ciekawe ktore chuje tak cie interesuja. Te delfiniaste czy bez naplerow.
Bez odbioru
-
Leon_88_OR
Poczytaj co przez 44 lata robilo zomo ,milicja ,ub i reszta scierwa z pod znaku gwiazdki z naszymi Rodakami to zdebiejesz. Widac ze masz troche oleju w glowie po Twojej wypowiedzi ,wiec wiem ze zdajesz sobie sprawe iz takimi argumentami mozemy sie przezucac do rana.
Jedno jest pewne ,Ty masz wisle w sercu ja mam na nia alergie i na tym polu niegdy sie nie dogadamy
Ale mimo wszystko szacun za normalna wypowiedz bo to sie tutaj rzadko zdarza ostatnimi czasy i pozdro.
Jedno jest pewne ,Ty masz wisle w sercu ja mam na nia alergie i na tym polu niegdy sie nie dogadamy
Ale mimo wszystko szacun za normalna wypowiedz bo to sie tutaj rzadko zdarza ostatnimi czasy i pozdro.
-
Leon_88_OR
https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... da/zghs6v3
Pilkarze ,dzialacze resortowi... Ciekawe ilu sympatykow w ORMO bylo ...
Pilkarze ,dzialacze resortowi... Ciekawe ilu sympatykow w ORMO bylo ...
Leon 88 - jak będziesz odpowiadał to zamieść przy okazji informacje za kim jesteś.
Poczytaj sobie tę książkę:Psiak pisze: 27.08.2018, 15:21
Natomiast istna miłość panuje pomiędzy Lechią a Śląskiem Wrocław - podobne charaktery obu tych mocnych w oporze miast przebiły fakt, że Śląsk jest klubem pionu wojskowego. Wielka sympatia łączy również lechistów z chłopcami z ulic Nowej Huty - młynem gwardyjskiej /!/ Wisły. Trójkąt najsilniejszych ośrodków "S" - Wrocławia, Gdańska i Nowej Huty pokrywa się z więzami przyjaźni piłkarskiej kibiców ich klubów.Przypomnę tylko, że młodzież Nowej Huty w grupie kibiców z tamtych czasów, to przede wszystkim Wiślacy.- Nowa Huta, obok Gdańska i Wrocławia, była jednym z najsilniejszych bastionów "Solidarności". Źródłem tego oporu był kombinat i nowohucka młodzież, która nie miała już żadnych złudzeń wobec komunizmu. Dzięki temu manifestacje na terenie dzielnicy nigdy nie wygasły - mówi dr Monika Litwińska z Biura Edukacji Publicznej Oddziału IPN w Krakowie.
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/ ... ,id,t.html
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/272507/n ... wskiej-fmw
to zrozumiesz, że młodzież w Nowej Hucie w tamtych czasach to przede wszystkim kibice Hutnika.
Bzdury piszesz birkut i tyle. Zadałem ci jakiś czas temu pytanie kto tworzył u was klub kibica i cisza.birkut pisze: 18.09.2018, 18:50Poczytaj sobie tę książkę:Psiak pisze: 27.08.2018, 15:21
Natomiast istna miłość panuje pomiędzy Lechią a Śląskiem Wrocław - podobne charaktery obu tych mocnych w oporze miast przebiły fakt, że Śląsk jest klubem pionu wojskowego. Wielka sympatia łączy również lechistów z chłopcami z ulic Nowej Huty - młynem gwardyjskiej /!/ Wisły. Trójkąt najsilniejszych ośrodków "S" - Wrocławia, Gdańska i Nowej Huty pokrywa się z więzami przyjaźni piłkarskiej kibiców ich klubów.Przypomnę tylko, że młodzież Nowej Huty w grupie kibiców z tamtych czasów, to przede wszystkim Wiślacy.- Nowa Huta, obok Gdańska i Wrocławia, była jednym z najsilniejszych bastionów "Solidarności". Źródłem tego oporu był kombinat i nowohucka młodzież, która nie miała już żadnych złudzeń wobec komunizmu. Dzięki temu manifestacje na terenie dzielnicy nigdy nie wygasły - mówi dr Monika Litwińska z Biura Edukacji Publicznej Oddziału IPN w Krakowie.
to zrozumiesz, że młodzież w Nowej Hucie w tamtych czasach to przede wszystkim kibice Hutnika.
Nie muszę nic czytać, wystarczy, że sięgne do pamięci.birkut pisze: 18.09.2018, 18:50Poczytaj sobie tę książkę:Psiak pisze: 27.08.2018, 15:21
Wisła:
Złoty Wiek
1000 - lecia
Dywizjonu 303
Strusia
Kalinowe
Kombatantów
Bohaterów Września
Albertynskie(20-lecia)
Kazimierzowskie
Przy Arce (Dabrowszczakow)
II Pułku Lotniczego
Kosciuszkowskie
Piastów (ok. 80%)
Niepodległości (zdecydowana większość)
Wzgórza
Urocze
Osiedla pomieszane:
Stoki
Sportowe
Wysokie
Lotnisko
Kolorowe
I kupę ludzi na innych osiedlach na starej Hucie.
A teraz Ty...
nie znam osiedla w NHucie na którym by nas nie było w tamtych czasach - łącznie z waszymi bastionami jak Kazimierzowskie czy 1000-lecia.Psiak pisze: 18.09.2018, 23:39Nie muszę nic czytać, wystarczy, że sięgne do pamięci.birkut pisze: 18.09.2018, 18:50Poczytaj sobie tę książkę:Psiak pisze: 27.08.2018, 15:21
Przypomnę tylko, że młodzież Nowej Huty w grupie kibiców z tamtych czasów, to przede wszystkim Wiślacy.
Wisła:
Złoty Wiek
1000 - lecia
Dywizjonu 303
Strusia
Kalinowe
Kombatantów
Bohaterów Września
Albertynskie(20-lecia)
Kazimierzowskie
Przy Arce (Dabrowszczakow)
II Pułku Lotniczego
Kosciuszkowskie
Piastów (ok. 80%)
Niepodległości (zdecydowana większość)
Wzgórza
Urocze
Osiedla pomieszane:
Stoki
Sportowe
Wysokie
Lotnisko
Kolorowe
I kupę ludzi na innych osiedlach na starej Hucie.
A teraz Ty...
na Piastów was 80 %
a wydawało mi się, że obok Jagiellońskiego to było nasze najsilniejsze osiedle wtedy (i najsilniejsze żydowskie w Hucie), a mimo to was 80 % Starzeje się
O jakich latach piszesz ze Piastow bylo najsilniejszym osiedlem KSC?
Dodaj tez o jakiej sile piszesz bo.
Dodaj tez o jakiej sile piszesz bo.