Wisła Kraków nigdy nie zginie! Wszyscy pod Urząd Miasta!

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Milus

Re: Wisła Kraków nigdy nie zginie! Wszyscy pod Urząd Miasta!

Post autor: Milus »

Zdychać
iparts.pl
WODA GAZOWANA2

Post autor: WODA GAZOWANA2 »

Nie wiem czy to był dobry pomysł zakładać na tym forum taki temat :) Kto ma sprzyjać Wiśle ,to będzie sprzyjał ,a taki temat tu ,to tylko będzie obustronna napinka ,wyzwiska itd ..
Oberschlesien14

Post autor: Oberschlesien14 »

Pisanie, że Wisła nie jest symbolem Krakowa na kibicowskim forum jest śmieszne. Kilkanaście lat temu prawie każdy mój kolega na boisku chciał być Żurawskim lub Frankowskim. Jako kibic oczywiście chcę aby Wisła grała dalej na swoim stadionie bo to jednak marka która nie powinna umrzeć w taki pojebany sposób, ale jako kibol to oczywiste, że życzę im aby się nie udało ;)
gzeniu1

Post autor: gzeniu1 »

Pomimo niechęci do was nie życzę wam źle, uważam że miejsce tak utytułowanych klubów jest w najwyższej klasie rozgrywkowej, ale nie rozumiem na co wy liczycie,ile się to ciągnie ? Napisali wam wyraźnie, że przedłużanie dzierżawy w takich warunkach jest niezgodne z prawem, a wy myślicie, że ktoś będzie ryzykował i nastawiał własnego łba za wasz klub ? Może za platformy by wam przeszło, oni z większych wałów słyną, uzbierajcie kasę, spłaćcie dług i po sprawie, ale nie żądajcie, żeby miasto wam to sponsorowało( wbrew prawu) ,za pewni siebie jesteście. Jak myślicie, co na to zwaśnione z wami miejscowe kluby ? Nawet jakby (jakimś cudem) wam ulegli, za chwilę Cracovia i Hutnik przyjdą w to samo miejsce protestować, nie godząc się na takie rządzenie miastowymi (czyli także ich) środkami.
Czytelnik1979

Post autor: Czytelnik1979 »

WODA GAZOWANA2 pisze: 11.07.2018, 18:36 Nie wiem czy to był dobry pomysł zakładać na tym forum taki temat :) Kto ma sprzyjać Wiśle ,to będzie sprzyjał ,a taki temat tu ,to tylko będzie obustronna napinka ,wyzwiska itd ..

Już kilka osób się ciebie o to pytało i nie ma odpowiedzi, tak więc zapytam i ja - Z JAKIEGO KLUBU JESTEŚ??? Tzn komu kibicujesz???
czas_na_okulary

Post autor: czas_na_okulary »

Daleko mi do Wisły, ale współczuję położenia. Musiało to w końcu pierdolnąć.... Towarzystwo, Misiek, Mereziński, Blondynka, Przysługa z Chorzowa- przeszukania...itd. Był to projekt unikalny, ale pieniążki też trzeba policzyć, 35000 miesięcznie przy zaległościach wobec kopaczy, wygląda na grabież. Wisła mogła poczuć się jak Legia za Leśnego, ale do tego potrzeba mieć dochód. Bez zaplecza, z fatalnym PR, to musiało tak się skończyć. Życzę Wam wytrwałości w walce o klub.
_Piast1945

Post autor: _Piast1945 »

Ja rozumie Cracovia stadion zajebisty ciekawy miejski.
Wisla to jakas mega porażka tyle pieniedzy poszło a stadion za duzy i nieciekawy. Jeszcze troche i tyle by wyszlo jak za Stadion Śląski. Ciekawe ze miasto po calych wydarzeniach z konfidentami i wpadki z silownia na stadionie Wisly chcą zamykać Wiśle stadion.
UrzadSkarbowy

Post autor: UrzadSkarbowy »

Gdzie Wisła będzie grać w razie czego? W Niecieczy? :)
LunaticFringe

Post autor: LunaticFringe »

Będą błagać Nieciecze o pomoc, a kilka miesięcy temu "Co to za miasto, co to za wieś"
Błażej

Post autor: Błażej »

Kolega Woda Gazowana jest z Lechii, uchwalił sie kiedyś
czeko1

Post autor: czeko1 »

Czytelnik1979 pisze: 11.07.2018, 19:38
WODA GAZOWANA2 pisze: 11.07.2018, 18:36 Nie wiem czy to był dobry pomysł zakładać na tym forum taki temat :) Kto ma sprzyjać Wiśle ,to będzie sprzyjał ,a taki temat tu ,to tylko będzie obustronna napinka ,wyzwiska itd ..

Już kilka osób się ciebie o to pytało i nie ma odpowiedzi, tak więc zapytam i ja - Z JAKIEGO KLUBU JESTEŚ??? Tzn komu kibicujesz???
Pomijajac twoje pytanie ma racje w 100%.
Sensi_

Post autor: Sensi_ »

_Piast1945 pisze: 11.07.2018, 20:11 Ja rozumie Cracovia stadion zajebisty ciekawy miejski.
Wisla to jakas mega porażka tyle pieniedzy poszło a stadion za duzy i nieciekawy. Jeszcze troche i tyle by wyszlo jak za Stadion Śląski. Ciekawe ze miasto po calych wydarzeniach z konfidentami i wpadki z silownia na stadionie Wisly chcą zamykać Wiśle stadion.
Ale oni nie chcą zamykać żadnego stadionu tylko odzyskać swój hajs. Nie każde miasto chce iść drogą Chorzowa tzn pompowac pieniądze w klub w formie pożyczek/inwestycji/umażania długów bo te pieniądze są nie do odzyskania, a przez sposoby zarządzania kluby i tak upadają.
LujanBrychczy

Post autor: LujanBrychczy »

Frajerskie zachowanie kibiców to frajerski los

Podzielić losy chorzowskich :)
Slenderman

Post autor: Slenderman »

Wisła Kraków nie zginie ! Ku.wy nie zesrajcie się, bo was może taki sam los spotkać i wtedy my będziemy otwierać szampany ! WRWE !
LujanBrychczy

Slenderman pisze: 12.07.2018, 02:06 Wisła Kraków nie zginie ! Ku.wy nie zesrajcie się, bo was może taki sam los spotkać i wtedy my będziemy otwierać szampany ! WRWE !
Wtedy otwieracie szampany :) Teraz My mozemy je otwierać- i otwieramy. ŚWK :)
Beha

Post autor: Beha »

Sensi_ pisze: 11.07.2018, 23:58
_Piast1945 pisze: 11.07.2018, 20:11 Ja rozumie Cracovia stadion zajebisty ciekawy miejski.
Ale oni nie chcą zamykać żadnego stadionu tylko odzyskać swój hajs. Nie każde miasto chce iść drogą Chorzowa tzn pompowac pieniądze w klub w formie pożyczek/inwestycji/umażania długów bo te pieniądze są nie do odzyskania, a przez sposoby zarządzania kluby i tak upadają.
Wisła mi zwisa, ale pare elementów nie pasuje.
Dług to powstał za Cupiała, ponoć na bieżącą regulowali opłaty- co jednak nie jest wytłumaczeniem.
Wygonienie Wisły z obiektu miast nie da nawet złotówki- a utrzymanie pustego obiektu nadal dużo kosztuje.

Teraz do sedna- komuś w mieście (czytaj polityka&biznes) marzy się łatwe przrjècie klubu wraz z terenami w sposób podobny do przejecia Eisły przez TSW kierowane przez Miśka i kolegów (których teraz nie ma- prawie cała ekipa siedzi albo ukrywa się)

Dziwne jest to, żej jeden klub w Krk jest operatorem swego stadionu, drugi nim być nie może.

O ile ktoś napisze, że Miśki przesadziły, to ten proceder zaraz może się powtórzyć kilku innych miastach, gdzie tereny obiektów to atrakcyjne grunty.

Sama Wisła jest teź winna, a jak wiadomo, rządzą tam kibice z płetwami, co nie pomaga w podejmowaniu rozsądnych decyzji- i ogranicza pomoc z zewnątrz.
mp86

Post autor: mp86 »

*jkp* pisze: 12.07.2018, 09:35
Chomik666 pisze: 12.07.2018, 09:06 Problemem pojemność stadionu?To co ma powiedzieć np.Śląsk,który nie potrafi nawet w 1/4 zapełnić swego obiektu.I w każdym meczu trybuny świecą pustkami.
I zdechna prędzej czy pozniej. Ile ich miasto będzie glaskac po d**** ?
http://www.gazetawroclawska.pl/sport/pi ... ,13315634/

Tak naprawdę w poprawce do budżetu mowa była o 15 mln zł dla Śląska, bo pozostałe 5 mln zł ma pójść na bieżące wydatki i spłatę różnych zobowiązań, których w WKS-ie wciąż nie brakuje.
Hutnicze

Post autor: Hutnicze »

Kiedy mojemu Klubowi brakowało na wynajem stadionu to zorganizowaliśmy (kibice) akcję "koło ratunkowe", zebraliśmy potrzebną kwotę wśród siebie i naszych Przyjaciół i zadłużenie spłaciliśmy.

Ale oczywiście łatwej sięgnąć do cudzej kieszeni.
*jkp*

Post autor: *jkp* »

Cracovia a dokładniej kibice obronilli klub, ktory miasto chcialo zamknąć ( basztowa 2001) .

Dziś kluby ratuje rudy Zbyszek i spolka ekstraklasy ;)
wacus..

Post autor: wacus.. »

To teraz każdy Wislak z krwi i kości idzie kupuje karnecik za 500zl i kasa się znajdzie, jakieś 15tys karnetów i moze się Wam uda..
LujanBrychczy

Misiek niech maczety sprzeda to starczy na wynajem stadionu :)
patol102

Post autor: patol102 »

Trzeba było zabrać pełną odpowiedzialność za stadion a nie tylko wynajmować. Kasa pewnie by się zgadzała gdyby tylko misiaczków było by mniej.
markusGieKSa

Post autor: markusGieKSa »

Co oznacza to "iks de" ? To jakis szyfr?
coglin

Post autor: coglin »

Temat do wywalenia.
mateusznow

Post autor: mateusznow »

Nie jestem z krakowskich ekip, ale śmieszy mnie jak ktoś zwykłym wypomina, że płacą np. Na Miśka. W tej Cracovii jest inaczej ? Tak samo banda ładuje was z kasy ... Wracając do tematu, kiedy nową dłuższą umowę wiślacy podpiszą z miastem ?
P141171215B

Post autor: P141171215B »

mateusznow pisze: 17.07.2018, 17:56 Nie jestem z krakowskich ekip, ale śmieszy mnie jak ktoś zwykłym wypomina, że płacą np. Na Miśka. W tej Cracovii jest inaczej ? Tak samo banda ładuje was z kasy ... Wracając do tematu, kiedy nową dłuższą umowę wiślacy podpiszą z miastem ?
Póki co, na rok jest podpisane
mateusznow

Na tych lepszych warunkach, o których mówiono ?
Leon_88_OR

Post autor: Leon_88_OR »

Swego rodowodu nie zataisz.
Ja Tobie na rodzicow nie wjezdzalem ,a w swoim pogladzie zawarlem jedynie fakt.
Jednak to juz swiadczy o Twoim poziomie. Prawda boli ,co?😏
http://historiawisly.pl/wiki/index.php? ... kie_dekady
Masz tu troche historii swojego klubu milicjantko ,zacznij od tego 😂
fc internet

Post autor: fc internet »

haha kibice rzeki wciąż żyją komuną skoro myślą że wszystko im się należy za darmo

g wciąż przed ts
mateusznow

Poczytajcie trochę lektur przed początkiem roku szkolnego, będzie wam później łatwiej. Internet i publiczne fora zostawicie ludziom, którzy mogą coś normalnego wnieść do rozmowy.
Leon_88_OR

Nie podpinaj swojej historii i losow pod innych.
Ciekawe ktore chuje tak cie interesuja. Te delfiniaste czy bez naplerow.
Bez odbioru
Leon_88_OR

Poczytaj co przez 44 lata robilo zomo ,milicja ,ub i reszta scierwa z pod znaku gwiazdki z naszymi Rodakami to zdebiejesz. Widac ze masz troche oleju w glowie po Twojej wypowiedzi ,wiec wiem ze zdajesz sobie sprawe iz takimi argumentami mozemy sie przezucac do rana.
Jedno jest pewne ,Ty masz wisle w sercu ja mam na nia alergie i na tym polu niegdy sie nie dogadamy 😅
Ale mimo wszystko szacun za normalna wypowiedz bo to sie tutaj rzadko zdarza ostatnimi czasy i pozdro.
Leon_88_OR

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... da/zghs6v3

Pilkarze ,dzialacze resortowi... Ciekawe ilu sympatykow w ORMO bylo ...
Psiak

Post autor: Psiak »

Leon 88 - jak będziesz odpowiadał to zamieść przy okazji informacje za kim jesteś.
birkut

Post autor: birkut »

Psiak pisze: 27.08.2018, 15:21
Natomiast istna miłość panuje pomiędzy Lechią a Śląskiem Wrocław - podobne charaktery obu tych mocnych w oporze miast przebiły fakt, że Śląsk jest klubem pionu wojskowego. Wielka sympatia łączy również lechistów z chłopcami z ulic Nowej Huty - młynem gwardyjskiej /!/ Wisły. Trójkąt najsilniejszych ośrodków "S" - Wrocławia, Gdańska i Nowej Huty pokrywa się z więzami przyjaźni piłkarskiej kibiców ich klubów.
- Nowa Huta, obok Gdańska i Wrocławia, była jednym z najsilniejszych bastionów "Solidarności". Źródłem tego oporu był kombinat i nowohucka młodzież, która nie miała już żadnych złudzeń wobec komunizmu. Dzięki temu manifestacje na terenie dzielnicy nigdy nie wygasły - mówi dr Monika Litwińska z Biura Edukacji Publicznej Oddziału IPN w Krakowie.

Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/ ... ,id,t.html
Przypomnę tylko, że młodzież Nowej Huty w grupie kibiców z tamtych czasów, to przede wszystkim Wiślacy.
Poczytaj sobie tę książkę:
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/272507/n ... wskiej-fmw

to zrozumiesz, że młodzież w Nowej Hucie w tamtych czasach to przede wszystkim kibice Hutnika.
mds

Post autor: mds »

birkut pisze: 18.09.2018, 18:50
Natomiast istna miłość panuje pomiędzy Lechią a Śląskiem Wrocław - podobne charaktery obu tych mocnych w oporze miast przebiły fakt, że Śląsk jest klubem pionu wojskowego. Wielka sympatia łączy również lechistów z chłopcami z ulic Nowej Huty - młynem gwardyjskiej /!/ Wisły. Trójkąt najsilniejszych ośrodków "S" - Wrocławia, Gdańska i Nowej Huty pokrywa się z więzami przyjaźni piłkarskiej kibiców ich klubów.
- Nowa Huta, obok Gdańska i Wrocławia, była jednym z najsilniejszych bastionów "Solidarności". Źródłem tego oporu był kombinat i nowohucka młodzież, która nie miała już żadnych złudzeń wobec komunizmu. Dzięki temu manifestacje na terenie dzielnicy nigdy nie wygasły - mówi dr Monika Litwińska z Biura Edukacji Publicznej Oddziału IPN w Krakowie.

Przypomnę tylko, że młodzież Nowej Huty w grupie kibiców z tamtych czasów, to przede wszystkim Wiślacy.

to zrozumiesz, że młodzież w Nowej Hucie w tamtych czasach to przede wszystkim kibice Hutnika.
Bzdury piszesz birkut i tyle. Zadałem ci jakiś czas temu pytanie kto tworzył u was klub kibica i cisza.
Psiak

Post autor: Psiak »

Nie muszę nic czytać, wystarczy, że sięgne do pamięci.
Wisła:
Złoty Wiek
1000 - lecia
Dywizjonu 303
Strusia
Kalinowe
Kombatantów
Bohaterów Września
Albertynskie(20-lecia)
Kazimierzowskie
Przy Arce (Dabrowszczakow)
II Pułku Lotniczego
Kosciuszkowskie
Piastów (ok. 80%)
Niepodległości (zdecydowana większość)
Wzgórza
Urocze
Osiedla pomieszane:
Stoki
Sportowe
Wysokie
Lotnisko
Kolorowe
I kupę ludzi na innych osiedlach na starej Hucie.

A teraz Ty...
birkut

Post autor: birkut »

Psiak pisze: 18.09.2018, 23:39

Nie muszę nic czytać, wystarczy, że sięgne do pamięci.
Wisła:
Złoty Wiek
1000 - lecia
Dywizjonu 303
Strusia
Kalinowe
Kombatantów
Bohaterów Września
Albertynskie(20-lecia)
Kazimierzowskie
Przy Arce (Dabrowszczakow)
II Pułku Lotniczego
Kosciuszkowskie
Piastów (ok. 80%)
Niepodległości (zdecydowana większość)
Wzgórza
Urocze
Osiedla pomieszane:
Stoki
Sportowe
Wysokie
Lotnisko
Kolorowe
I kupę ludzi na innych osiedlach na starej Hucie.

A teraz Ty...
nie znam osiedla w NHucie na którym by nas nie było w tamtych czasach - łącznie z waszymi bastionami jak Kazimierzowskie czy 1000-lecia.

na Piastów was 80 % 😎 grubo
a wydawało mi się, że obok Jagiellońskiego to było nasze najsilniejsze osiedle wtedy (i najsilniejsze żydowskie w Hucie), a mimo to was 80 % Starzeje się 😂🤣
nrth

Post autor: nrth »

O jakich latach piszesz ze Piastow bylo najsilniejszym osiedlem KSC?
Dodaj tez o jakiej sile piszesz bo.
ODPOWIEDZ