Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Dozo nie rżnij głupa, cytowałem i odnosiłem się do twojego prowokacyjnego wpisu i ty dobrze o tym wiesz.
-
To chyba nie do mnie.
Z jakiego powodu ma być mi smutno? Że system i "naczynia połączone" z jakimi w przeciekach funkcjonował od lat, zaczynają być uszczelniane i kończy się El Dorado równych i równiejszych? Wybielanych po latach gangsterów jakoś mi nie szkoda.
Żal to mi może być ludzi zatrzymywanych za wydarzenia kibicowskie i okołokibicowskie. Ostatnie akcje na współczesnych kryminalistów z Górnego Śląska, czy Krakówo niewiele z tym mają wspólnego.
Co więcej, osoby z JG i WSH zawinięte z ostatnich lat, więcej mają wspólnego z umieraniem wizerunku kibicowskiego miasta, niż z jego funkcjonowaniem. Do stwierdzenia tego nie potrzebuję artykułów z gazet.
Nie bądźcie za twardzi i wspomnijcie tylko zniszczone życiorysy, zarówno po stronie rywala jak i innych grup na własnym stadionie. Zaraz przestanie być tak sztywniutko.
Z jakiego powodu ma być mi smutno? Że system i "naczynia połączone" z jakimi w przeciekach funkcjonował od lat, zaczynają być uszczelniane i kończy się El Dorado równych i równiejszych? Wybielanych po latach gangsterów jakoś mi nie szkoda.
Żal to mi może być ludzi zatrzymywanych za wydarzenia kibicowskie i okołokibicowskie. Ostatnie akcje na współczesnych kryminalistów z Górnego Śląska, czy Krakówo niewiele z tym mają wspólnego.
Co więcej, osoby z JG i WSH zawinięte z ostatnich lat, więcej mają wspólnego z umieraniem wizerunku kibicowskiego miasta, niż z jego funkcjonowaniem. Do stwierdzenia tego nie potrzebuję artykułów z gazet.
Nie bądźcie za twardzi i wspomnijcie tylko zniszczone życiorysy, zarówno po stronie rywala jak i innych grup na własnym stadionie. Zaraz przestanie być tak sztywniutko.
-
Nie ma już ludzi (lub znikoma ilość) dla których transy w tematyce PDW są wieszane za tematy stricte kibicowskie . Niestety ale to wszystko padnie na cycki szybciej niż można się będzie zorientować . Smutne w c***, czyżby bundesliga niebawem ??? Oby nie
-
po co sie udzielasz w temacie krakowskim skoro Ciebie nie dotyczy?DoZo(L) pisze: ↑25.05.2018, 06:36Tak to się kończy, jak w 'krakau' uwierzyli w powtarzane przez milicję w mediach jak mantrę historyjki, że "mafia" rekrutuje na obiektach sportowych swoich żołnierzy, a bandy "wsh" i "jg" zastosowały się do tych instrukcji, wpisując się w tę narrację.maszerujlubgin pisze: ↑24.05.2018, 22:28Nie ma już ludzi (lub znikoma ilość) dla których transy w tematyce PDW są wieszane za tematy stricte kibicowskie . Niestety ale to wszystko padnie na cycki szybciej niż można się będzie zorientować . Smutne w c***, czyżby bundesliga niebawem ??? Oby nie
Piszesz na Kraków Krakau - rozumiem że nie jestes Polakiem tylko jakimś ku*** Niemcem? Ok, Twoja sprawa, ale na cholere udzielasz się w temacie krakowskim. Mieszkasz w KRK ? Liczę na odpowiedź?
A jeśli w przeciągu ostatnich 30 lat (jak mówi temat) mieszkałeś w KRK - to gdzie?
miasto nocą..i o to mi chodziło
-
DoZo(L) pisze: ↑25.05.2018, 13:58p. pisze: ↑25.05.2018, 10:20zadaje CI proste i klarowne pytanie. Możesz mi napisać odpowiedź a nie odsyłać do postów które gdzieś tam pisałeś? Jaki masz związek z tematem krakowskim w który sie udzielasz, skoro jesteś z Legii?
p.s. nie czytam innych tematów, wiec moge nie znać kontekstu, dlatego pytam bezpośrednio.
A to że znasz monte czy cokolwiek innego - zupełnie mnie nie interesuje i nie wiem w jakim celu to piszesz.
miasto nocą..i o to mi chodziło
-
DoZo(L) wez chlopie sie wyloguj bo strugasz z siebie bociana w kazdym temacie a w d**** byles i gowno widziales.
ABG
-
Już się dostatecznie skompromitowałeś sugerując, że przedostatnia sprawa narkotykowa, ta z koronnym, to wystawienie "młodych" przez "starych" celem zniszczenia młodej konkurencji do zysków. W prawdziwym życiu byś w moment poszedł do wora zaraz za takie pierdolenie. O statystach na zdjęciach nie wspomnę już bo to jest absurd dziesięciolecia.
Nie wiem co p********* o Łodzi, GŚ czy jakimś powiedzmy Grudziądzu, bo mnie to średnio interesuję, ale po samym temacie krakowskim dla każdego użytkownika z Krakowa i okolic nie powinieneś być żadnym, ku*** żadnym partnerem do dyskusji i dziwię się, że ktokolwiek jeszcze się wdaje z tobą w słowne przepychanki.
Jesteś już na poziomie farmazonu jakiegoś lowkicka, nikodema czy innego glwtrcd.
Nie wiem co p********* o Łodzi, GŚ czy jakimś powiedzmy Grudziądzu, bo mnie to średnio interesuję, ale po samym temacie krakowskim dla każdego użytkownika z Krakowa i okolic nie powinieneś być żadnym, ku*** żadnym partnerem do dyskusji i dziwię się, że ktokolwiek jeszcze się wdaje z tobą w słowne przepychanki.
Jesteś już na poziomie farmazonu jakiegoś lowkicka, nikodema czy innego glwtrcd.
-
Nie pij narkotyków.
-
Skąd ku*** immunitet tego typa doziola? Forumowa nieśmiertelność?
Jak to jest, że admini z forum tolerują taką błazenadę, kto wytłumaczy?
Jak to jest, że admini z forum tolerują taką błazenadę, kto wytłumaczy?
-
Ciekawe...
W odpowiedzi na mój post z 21:05 dyzio skrobnął taką bzdurę, że aż szczęka mi opadła i przypuszczam, że każdemu kto zdążył ten post zauważyć, może łącznie z użytkownikiem mądrala.
Dyziu osiągnął tak abstrakcyjny poziom farmazonowego odrealnienia, że...
...że aż post zniknął.
Ciekawe czy dyziu ma jakieś inne uprawnienia i może kasować swoje posty? czy Foxx się zlitował i już wolał posprzątać jego rzygi zanim więcej ludzi to zobaczy?
Jeśłi Foxxie skasowałeś post swojego ziomka to chyba już sam zauważasz, że z jego psychiką jest gruby problem.
W odpowiedzi na mój post z 21:05 dyzio skrobnął taką bzdurę, że aż szczęka mi opadła i przypuszczam, że każdemu kto zdążył ten post zauważyć, może łącznie z użytkownikiem mądrala.
Dyziu osiągnął tak abstrakcyjny poziom farmazonowego odrealnienia, że...
...że aż post zniknął.
Ciekawe czy dyziu ma jakieś inne uprawnienia i może kasować swoje posty? czy Foxx się zlitował i już wolał posprzątać jego rzygi zanim więcej ludzi to zobaczy?
Jeśłi Foxxie skasowałeś post swojego ziomka to chyba już sam zauważasz, że z jego psychiką jest gruby problem.
-
Niczego nie kasowałem - byłem poza netem. Poza tym, jak już wczoraj i dzisiaj pisałem, nie zajmuję się moderowaniem dyskusji na tym forum. Nie wiem jak tam z dyziem. DoZo znam osobiście od dość dawna, więc domyślasz się, że k.net ma umiarkowane znaczenie również w tej sprawie.
A co tam w komentarzach na Onecie?
-
Za nami Noc Długich Noży, wygląda na to że całe konto Dozola zostało zneutralizowane. Koniec kariery?
-
Nie wiem gdzie i kogo widziałeś, ale to na tyle niewielka okolica że raczej każdy się tam zna. Borek to osiedle od lat utrzymujące słabo/przeciętną formę (jak większość w Krakowie), ale o żadnej zmianie wiary nie może być mowy.Pierogiruskie pisze: ↑31.05.2018, 12:07Mam pytanie o Borek Falecki. Dawniej w miarę wiślackie osiedle a ostatnio byłem świadkiem latających dresików z okrzykami Cracovia borek i goniących jakiś typów.i w ogole czesto ktoś na barwach pasów spotykany. Czy Wisła w Borku to już historia?
-
-
Za kim są "Kibice" Garbarnii Kraków? Ostatnio burzyli się do 3 kibiców Warty Poznań i mieli jakiś 50 osobowy młynek ?
-
Obstawiam, że są za Garbarnią Kraków.
-
Podobno Metal został pogoniony na Cracovii co sami potwierdzali.
Na ostatnim wyjeździe do Gdyni pierwszy od prawej?:
[link]
[link]
-
Zmień dilera.Kokinonero pisze: ↑01.06.2018, 22:14Podobno Metal został pogoniony na Cracovii co sami potwierdzali.
[link]
-
Dokładnie, tam stoi wierzba smoki i wara
-
Jebnij jeszcze adresy kajdaniarzu...
-
Rozumiem, że są odzielną niezależną ekipką 4 siłą Krakowa tak ? :)
Może ktoś ogarnięty odpisać bez pajacowania ?
-
Błąd, chodziło o pierwszego od lewej
-
Nie ma tam żadnego metala ja p*******...
-
Chyba nie, uszy nie te...Kokinonero pisze: ↑01.06.2018, 22:14Podobno Metal został pogoniony na Cracovii co sami potwierdzali.
[link]
-
Ej pedały. Przecież JG nie istnieje więc po co pytanie o Metala? Wszyscy rozpierdoleni, same konfitury bite na "Monte" Hahahha co za polewka z was internetowe szczurki. Ja pierdolę, 20 lat temu na tym forum było jakoś inaczej. Roberto ma się dobrze, pełny lans na insta.... :D Pozdro Robercik po sąsiedzku jak to czytasz.....
-
20 lat temu to przeskakiwałeś staremu z jaja na jajo. Co wniosłeś do tematu pajacu ?rick.k pisze: ↑02.06.2018, 19:54Ej pedały. Przecież JG nie istnieje więc po co pytanie o Metala? Wszyscy rozpierdoleni, same konfitury bite na "Monte" Hahahha co za polewka z was internetowe szczurki. Ja pierdolę, 20 lat temu na tym forum było jakoś inaczej. Roberto ma się dobrze, pełny lans na insta.... :D Pozdro Robercik po sąsiedzku jak to czytasz.....
-
Do dzis dzialaja, oczywiscie w internecie.UltraProfana pisze: ↑03.06.2018, 14:16Dokładnie. To nie jest klub i kibice w rozumieniu forumowym ( bez urazy jak ktoś się poczuł urażony) To bardziej taki klub osiedlowy, gdzie chodzą wszyscy, którzy akurat chcą zobaczyć mecz w niedzielę, zjeść kielbę i pobawić się w light klimat. Są też starsi Panowie, którzy "pamiętają" ten klub z bardzo dawnych lat i jako takie sukcesy, łącznie z MP, a to jednak coś. Klub dosyć specyficzny jeśli chodzi o kwestie stadionów i interesów. Pierwszy stadion, za czasów socjalizmu, przejęło im miasto wyburzając i stawiając w zamian betonowego molocha, czyli hotel Forum, a śmiem twierdzić, że był to pięknie zlokalizowany obiekt nad rzeką koło Wawelu. Obecnie klub za całkiem niezłą kasę pozbył się części swoich gruntów na rzecz deweloperów, i niebawem będzie w środku blokowiska, choć kiedyś był na prawdziwym zadupiu, wśród łąk i ogródków działkowych, także Garbarnia od zawsze ma jakieś przygody ze swoimi gruntami. Chyba już bez szans na odbudowanie swojej świetności zostanie na zawsze klubem prawie osiedlowym i dla emerytów. Poza tym w Krakowie zawsze ważne w kibicowaniu była tradycja, co pokazuje historia Wawelu, bo gdy tam mieszkałem, to ( chyba, nie pamiętam) Wawel grał najwyżej, a i tak wiadomo było, że kibicuje się Wiśle lub Pasom, a część Huty za HKS, a Wawel też był lokalnym klubem z pustką na trybunach.Prezes74 pisze: ↑02.06.2018, 12:55Generalnie Garbarnia ma swoich kibiców, chodzą też kibice Wisły i Cracovii. Młynek jest, chuliganki brak - nie te klimaty. Czasami bywam, jest inaczej niż na zwykłych stadionach. Mi się podoba taka odskocznia...Kiełba z prawdziwego grilla do tego, nie gotowana imitacja...
Pytanko dla kogoś kumatego - kiedyś "wpadła" mi w ręce smyczka Hutnika z napisem... Śródmieście. Co to było, bo Panowie nie chcieli powiedziec? Gdzie była ekipa Hutnika w centrum?
-
Czy okolice ronda matecznego to zadupie? Orzeł Piaski Wielkie jest na zadupiu.eNGie pisze: ↑03.06.2018, 14:28Do dzis dzialaja, oczywiscie w internecie.UltraProfana pisze: ↑03.06.2018, 14:16Dokładnie. To nie jest klub i kibice w rozumieniu forumowym ( bez urazy jak ktoś się poczuł urażony) To bardziej taki klub osiedlowy, gdzie chodzą wszyscy, którzy akurat chcą zobaczyć mecz w niedzielę, zjeść kielbę i pobawić się w light klimat. Są też starsi Panowie, którzy "pamiętają" ten klub z bardzo dawnych lat i jako takie sukcesy, łącznie z MP, a to jednak coś. Klub dosyć specyficzny jeśli chodzi o kwestie stadionów i interesów. Pierwszy stadion, za czasów socjalizmu, przejęło im miasto wyburzając i stawiając w zamian betonowego molocha, czyli hotel Forum, a śmiem twierdzić, że był to pięknie zlokalizowany obiekt nad rzeką koło Wawelu. Obecnie klub za całkiem niezłą kasę pozbył się części swoich gruntów na rzecz deweloperów, i niebawem będzie w środku blokowiska, choć kiedyś był na prawdziwym zadupiu, wśród łąk i ogródków działkowych, także Garbarnia od zawsze ma jakieś przygody ze swoimi gruntami. Chyba już bez szans na odbudowanie swojej świetności zostanie na zawsze klubem prawie osiedlowym i dla emerytów. Poza tym w Krakowie zawsze ważne w kibicowaniu była tradycja, co pokazuje historia Wawelu, bo gdy tam mieszkałem, to ( chyba, nie pamiętam) Wawel grał najwyżej, a i tak wiadomo było, że kibicuje się Wiśle lub Pasom, a część Huty za HKS, a Wawel też był lokalnym klubem z pustką na trybunach.Prezes74 pisze: ↑02.06.2018, 12:55Generalnie Garbarnia ma swoich kibiców, chodzą też kibice Wisły i Cracovii. Młynek jest, chuliganki brak - nie te klimaty. Czasami bywam, jest inaczej niż na zwykłych stadionach. Mi się podoba taka odskocznia...Kiełba z prawdziwego grilla do tego, nie gotowana imitacja...
Pytanko dla kogoś kumatego - kiedyś "wpadła" mi w ręce smyczka Hutnika z napisem... Śródmieście. Co to było, bo Panowie nie chcieli powiedziec? Gdzie była ekipa Hutnika w centrum?
-
Mistrzostwa to ci starsi fanstycy Garbarni to raczej NIE pamietaja bo misstrzostwo Garbarnia zdobyla w 1931 roku.eNGie pisze: ↑03.06.2018, 14:28Do dzis dzialaja, oczywiscie w internecie.UltraProfana pisze: ↑03.06.2018, 14:16Dokładnie. To nie jest klub i kibice w rozumieniu forumowym ( bez urazy jak ktoś się poczuł urażony) To bardziej taki klub osiedlowy, gdzie chodzą wszyscy, którzy akurat chcą zobaczyć mecz w niedzielę, zjeść kielbę i pobawić się w light klimat. Są też starsi Panowie, którzy "pamiętają" ten klub z bardzo dawnych lat i jako takie sukcesy, łącznie z MP, a to jednak coś. Klub dosyć specyficzny jeśli chodzi o kwestie stadionów i interesów. Pierwszy stadion, za czasów socjalizmu, przejęło im miasto wyburzając i stawiając w zamian betonowego molocha, czyli hotel Forum, a śmiem twierdzić, że był to pięknie zlokalizowany obiekt nad rzeką koło Wawelu. Obecnie klub za całkiem niezłą kasę pozbył się części swoich gruntów na rzecz deweloperów, i niebawem będzie w środku blokowiska, choć kiedyś był na prawdziwym zadupiu, wśród łąk i ogródków działkowych, także Garbarnia od zawsze ma jakieś przygody ze swoimi gruntami. Chyba już bez szans na odbudowanie swojej świetności zostanie na zawsze klubem prawie osiedlowym i dla emerytów. Poza tym w Krakowie zawsze ważne w kibicowaniu była tradycja, co pokazuje historia Wawelu, bo gdy tam mieszkałem, to ( chyba, nie pamiętam) Wawel grał najwyżej, a i tak wiadomo było, że kibicuje się Wiśle lub Pasom, a część Huty za HKS, a Wawel też był lokalnym klubem z pustką na trybunach.Prezes74 pisze: ↑02.06.2018, 12:55Generalnie Garbarnia ma swoich kibiców, chodzą też kibice Wisły i Cracovii. Młynek jest, chuliganki brak - nie te klimaty. Czasami bywam, jest inaczej niż na zwykłych stadionach. Mi się podoba taka odskocznia...Kiełba z prawdziwego grilla do tego, nie gotowana imitacja...
-
On jest taki znawca, napisał że stadion Garbarni jest na zadupi. Chciałbym mieć działkę na tymz zadupiu do sprzedania☺
-
Komu ty to tłumaczysz? Fletowi ultra profana? Poczytaj sobie posty tej d**** w dziale polityka to zobaczysz z kim masz do czynienia.
NORYMBERGA DLA KOMUNY
-
Najbardziej brutalni są kibole Garbarni
Chuck Norris odmówił Elanie
-
Hutnik nie wydawal nigdy smyczy "Środmiescie", więc przyznam że dość dziwna (a może zmyślona?) sytuacja ;) Na Hutnika ze Śródmieścia jeździło i jeździ od wielu lat kilka osób i działają w różny sposób, ale trudno tu mówić o konkretnej lokacji, rozrzucone jednostki i tyle...UltraProfana pisze: ↑03.06.2018, 14:16Pytanko dla kogoś kumatego - kiedyś "wpadła" mi w ręce smyczka Hutnika z napisem... Śródmieście. Co to było, bo Panowie nie chcieli powiedziec? Gdzie była ekipa Hutnika w centrum?

-
Smyczki Hutnika wydawało TS lub KS? grubo....
Tereny stadionu Garbarnii czyli okolice ronda Matecznego i 5 minut autem do zamku na Wawelu nie były zadupiem ani 20 lat temu ani nawet 30 lat temu.
Tereny stadionu Garbarnii czyli okolice ronda Matecznego i 5 minut autem do zamku na Wawelu nie były zadupiem ani 20 lat temu ani nawet 30 lat temu.
-
Hahah, ta p**** kiedyś pisała, że kibicował Legii, teraz z tego co tu smęci wyszło, że z Krakowa pochodzi. Albo jakiś przerzut albo rozdwojenie jaźni, jednak najbardziej prawdopodobna jest wersja, że to żaden kibic tylko lewacka pala.
aha, smyczki Hutnikowi wydawali Wiślacy lub Pasy, ku*** co za debil, hahahaha.
aha, smyczki Hutnikowi wydawali Wiślacy lub Pasy, ku*** co za debil, hahahaha.
NORYMBERGA DLA KOMUNY
-
30 lat temu to Garbarnia nie miała wlasnego stadionu.Wiosną 90 na 3lidze bylismy chyba jesli dobrze pamiętam na obiekcie Korony Kraków
-
No to na wianki musisz zebrać taką zgraną ekipę i pogonić ich gdzie pieprz rośnie jak to piszesz
za kim jestes?
-
To po co się produkujesz jak Ci to wisi?
za kim jestes?
-
Wiesz co, gdyby dało się cokolwiek zrozumieć z pierwszej części tekstu to może bym odpowiedział, chociaż to znowu nakręci niepotrzebne wdawanie się z tobą w idiotyczne przepychanki a marzę o tym, żeby ludzie się ogarnęli i przestali cię karmić stary trolu bez żadnych przyjemności w życiu oprócz trolowania.
p.s. to ty jesteś ten borubar z 90minut.pl, co nie?
p.s. to ty jesteś ten borubar z 90minut.pl, co nie?
-
Nie ma sensu bo karmić. I tak jest DObrzeZOrany(l)sd
za kim jestes?