Gwinejczyk pisze: 03.06.2018, 10:00
amf0508 pisze: 31.05.2018, 15:22
Na Wiśle 2571 osób na Wólczance 2075, normalna frekwencja jak na range przeciwnika, do tego mecz w środę. Nie wiem skąd to pytanie, frekwencja jest trochę niższa, niż na początku rundy, ale to wiąże się z grą wkładów, którzy zafundowali nam kolejny stracony sezon, ośmieszając się takimi potęgami jak Wiślanie Jaśkowice czy grającą 11 młodzieżowcami Unią Tarnów, ogólnie jednak na tym poziomie frekwencja + 2 tys jest ok, mało kto w tej lidze uzbiera tysiąc na meczu.
Pewnie że fekwencja 2 tyś + w tej lidze to nie jest zły wynik. Ale powiedz mi ilu waszych konkurentów jest z miasta powyżej 300 tysiecy? No chyba żaden. Stąd pisanie że inny klub tyle nie uzbierał nie ma sensu.
Wg mnie to raczej efekt znużenia kibiców w Lublinie tym co odwalają wasi piłkarze. Pomimo mojej antypatii do Motoru życzę wam awansu. Szkoda że marnujecie sie w tak niskiej lidze.
Na tym poziomie chyba nie ma miasta wielkości Lublina, poza Łodzią gdzie wiadomo Widzew jest bezkonkurencyjny pod względem frekwencji. Niestety piłkarsko jesteśmy w d**** i kolejny rok dalej będziemy, nie zgodzę się jednak że pisanie że nikt tyle nie nazbiera jest bezsensu. Są przecież spore miasta, w naszej grupie Rzeszów, gdzie nawet na derbach nie osiągają naszej średniej z sezonu, w innych grupach jest Toruń, Bielsko, Gorzów, więc nie są to same wiochy, a ludzi chodzi dużo mniej niż u nas. Latało gdzieś po necie zestawienie frekwencji z tego sezonu, którego niestety nie mogę teraz znaleźć, z którego wynika że jesteśmy jedynym klubem obok Widzewa z III ligi który łapie się w top 30, więc jest ok, w II lidze tylko ŁKS ma większą widownię, w I lidze bylibyśmy w środku. Ogólnie na temat frekwencji, wielkości młyna itd można by pisać godzinami, bo jest w ch.j czynników które na wpływają(stadion, miasto, wyniki, rywale), ale u nas nie jest źle. Tak jak pisał WSO mecz z Avią pokaże na co stać Motor, będzie spokojnie powyżej 4 koła.