Ostatnio tzn. kiedy?;) pisze: 10.05.2018, 00:22, choćby ostatnio gdy auta Lecha wmieszały się w kolumnę Legii i nie skończyły dobrze
Kibicowska Warszawa
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Kibicowska Warszawa
na jesieni, pierwszy raz od dawna nie jechalismy do Was pociagiem.
Kozdam4s czyzby Tobie ktos z KSP nadepnal na odcisk gdzies kiedys?
DoZo(L) masz rację :)
dobra przyznaje, na Polonii niepodzielnie rzadzi antifa, a narodowcy boja sie przychodzic na mecze... Rozumiem tez, ze uczestniczyliscie ww. wydarzeniach i stad wasza racja jest najmojsza!
Polonia nie jest tak słaba jak jest przedstawiana. Mieć obok siebie takiego "sąsiada" rozjebałoby większość ekip w kraju. Tak więc komentatorzy darujcie sobie. Jakby nie B. i jego działania w pewnym okresie czasu ( m.in. posiłkowanie się antifą- pomijając czy to w ogóle antifa w dzisiejszym rozumieniu) to ruch kibicowski na Polonii by nie istniał. Legia na liczby może i nie jest Top 3 ale jest to siła z którą trzeba liczyć się nie tylko w Polsce. Zaraz krzyki, że RUCH, Lechia czy Lech ale tak naprawdę wynika starcia między tymi ekipami jest nie do przewidzenia. Tak więc znajdźcie w tym wszystkim Polonię. Czy ktoś sobie wyobraża aby Warta Poznań wykroiła Lecha albo Ruch Radzionkow Ruch Chorzów? tak więc z ocenami spokojnie. A oni są i jeszcze nosa ucierają
Widzę, że mamy do czynienia z ekspertem, mów dalej!
Tak jak to było pisane, Ksp jest autodestrukcyjna ekipa i jeśli by zmiana pokoleniowa u nich przyniosła niektore normalne osoby jakie były tam w latach 80-tych, i początku 90-tych, bez przyjmowania punków, to owszem było by ganianie jak wtedy, ale było by honorowo , normalnie , bez takiego ciśnienia jak później . Niestety dla nich , przyjęli punków to był już pierwszy zasadniczy błąd , a później zmiana pokoleniowa na gorsze , Benito który i tak popsuł pod koniec idzie na wakacje , a bezkrólewie przynosi efekt że jest u nich coraz gorzej, młodzi przyjmują wzorce Cracovii i wtedy musiało się tak stać, do tego tolerowane konfitury w ekipie. Podział między nimi samymi , tracenie przez wynalazki w ekipie i krzywe akcję zgód trwających latami, na koniec podlizywanie się Widzewowi które trwało już wcześniej, ale później już oficjalnie . Nawet z Cracovia pada zgoda, z którą tak się zawsze chwalili że jest najstarszą i pokoleniowa, ale a co tam, wraz z Widzewem na głównej trybunie obok , wśród szalików Polonii, widoczne barwy Wisły :) Zostali satelita Widzewa na koniec z garstka zbieraniny jeżdżącej na wyjazdy od święta i nie mającą już zgód, ( z Sandecja jeszcze o dziwo, która tylko ze względu że ma na razie politykę "mamy zgody i je trzymamy"). Co ciekawe do ich poziomu dołączył klub, podziały, kupienie licencji 1 ligowej, z czego tak się cieszyli tam kibice, a później płacz bo spadek do 5 poziomu, teraz gniją na 4 poziomie , co nie przyciąga nowej krwi . Tu Ksp jedynie by uratowały wyniki sportowe, a tego nie widać a przyszłość nie rysuje się kolorowo. Jak widać oni sami się kompromitują i sami zmusili do traktowania ich w ten sposób , oraz sami doprowadzili do takiego poziomu jak obecnie .
-
extremalny_korbelis
Antifa na Polonii to już raczej przeszłość. Zresztą w dzisiejszych czasach nie wiem,czy łapią się pod definicje antify. Mówimy o przyjęciu ich przez B. na stadion i późniejszym pogonieniu na derbach. Przecież to były osoby +/- 30-40 letnie, odpuszczające powoli tematy kibicowskie. Także nie sądzę, że można ich jeszcze spotkać na K6. Niewątpliwie kilku z nich było jakościową czołówką ekipy, ale to czasy sprzed 10 lat. W sumie zadałem to pytanie już raz, ale nikt mi nie odpowiedział- Czy prawdą jest, ze Narodowa Polonia odmówiła lewarom dwukrotnie spotkania w równych liczbach? W tym raz, zaraz po derbach?
-
ciekawski_george
Tak, to prawda. Starszyzna będąca przez chwilę łącznikiem między dwoma zwaśnionymi grupami bezskutecznie próbowała ich przekonywać to podniesienia rękawicy. Jedynie w przewadze liczebnej Narodowa Polonia miała szanse w tamtym czasie - odmowy solówek, spotkań na liczby były częste. Dzisiaj nie ma już tej ekipy lewarów na stadionie (jednostki chodzą na mecze incognito) i nie działają na mieście (nie wychowali młodych a sami sobie odpuścili).extremalny_korbelis pisze: 11.05.2018, 10:37 Antifa na Polonii to już raczej przeszłość. Zresztą w dzisiejszych czasach nie wiem,czy łapią się pod definicje antify. Mówimy o przyjęciu ich przez B. na stadion i późniejszym pogonieniu na derbach. Przecież to były osoby +/- 30-40 letnie, odpuszczające powoli tematy kibicowskie. Także nie sądzę, że można ich jeszcze spotkać na K6. Niewątpliwie kilku z nich było jakościową czołówką ekipy, ale to czasy sprzed 10 lat. W sumie zadałem to pytanie już raz, ale nikt mi nie odpowiedział- Czy prawdą jest, ze Narodowa Polonia odmówiła lewarom dwukrotnie spotkania w równych liczbach? W tym raz, zaraz po derbach?
Po pierwsze, pokusilbym sie o stwierdzenia ze "na bezkrolewiu" w latach 01-04 nie bylo z nami tak najgorzej jak to tu przedstawiasz. Po drugie, przypomnij sobie na skutek jakich wydarzen "mlodzi" postanowili przejac wzorce Cracovii. Po trzecie, zgoda z Pasami nie padla przez Widzew.Averno pisze: 11.05.2018, 09:10 Tak jak to było pisane, Ksp jest autodestrukcyjna ekipa i jeśli by zmiana pokoleniowa u nich przyniosła niektore normalne osoby jakie były tam w latach 80-tych, i początku 90-tych, bez przyjmowania punków, to owszem było by ganianie jak wtedy, ale było by honorowo , normalnie , bez takiego ciśnienia jak później . Niestety dla nich , przyjęli punków to był już pierwszy zasadniczy błąd , a później zmiana pokoleniowa na gorsze , Benito który i tak popsuł pod koniec idzie na wakacje , a bezkrólewie przynosi efekt że jest u nich coraz gorzej, młodzi przyjmują wzorce Cracovii i wtedy musiało się tak stać, do tego tolerowane konfitury w ekipie. Podział między nimi samymi , tracenie przez wynalazki w ekipie i krzywe akcję zgód trwających latami, na koniec podlizywanie się Widzewowi które trwało już wcześniej, ale później już oficjalnie . Nawet z Cracovia pada zgoda, z którą tak się zawsze chwalili że jest najstarszą i pokoleniowa, ale a co tam, wraz z Widzewem na głównej trybunie obok , wśród szalików Polonii, widoczne barwy Wisły :) Zostali satelita Widzewa na koniec z garstka zbieraniny jeżdżącej na wyjazdy od święta i nie mającą już zgód, ( z Sandecja jeszcze o dziwo, która tylko ze względu że ma na razie politykę "mamy zgody i je trzymamy"). Co ciekawe do ich poziomu dołączył klub, podziały, kupienie licencji 1 ligowej, z czego tak się cieszyli tam kibice, a później płacz bo spadek do 5 poziomu, teraz gniją na 4 poziomie , co nie przyciąga nowej krwi . Tu Ksp jedynie by uratowały wyniki sportowe, a tego nie widać a przyszłość nie rysuje się kolorowo. Jak widać oni sami się kompromitują i sami zmusili do traktowania ich w ten sposób , oraz sami doprowadzili do takiego poziomu jak obecnie .
O tym pisałem, odmówili więcej niż dwa razy, odmówili nawet walki 2vs2 tak jak wsapominałem największe gwiazdy narodowej Polonii czyt Gorczak Gekon.extremalny_korbelis pisze: 11.05.2018, 10:37 Antifa na Polonii to już raczej przeszłość. Zresztą w dzisiejszych czasach nie wiem,czy łapią się pod definicje antify. Mówimy o przyjęciu ich przez B. na stadion i późniejszym pogonieniu na derbach. Przecież to były osoby +/- 30-40 letnie, odpuszczające powoli tematy kibicowskie. Także nie sądzę, że można ich jeszcze spotkać na K6. Niewątpliwie kilku z nich było jakościową czołówką ekipy, ale to czasy sprzed 10 lat. W sumie zadałem to pytanie już raz, ale nikt mi nie odpowiedział- Czy prawdą jest, ze Narodowa Polonia odmówiła lewarom dwukrotnie spotkania w równych liczbach? W tym raz, zaraz po derbach?
-
extremalny_korbelis
Gekon w swojej "karierze" chyba częściej uciekał na mieście przed antifą niż przed Legią.
Ale w 15 vs 3 przy parku krasińskich to był pierwszy do awantury.extremalny_korbelis pisze: 11.05.2018, 14:30 Gekon w swojej "karierze" chyba częściej uciekał na mieście przed antifą niż przed Legią.
-
elokwętny_lizak
Jaja sobie robisz?Pytasz o Legie poważnie?Gdyby nie piątek odczytał bym to jako prowokacje
@Averno
Sam też nie wiem z jakiego konkretnie powodu padła ta ich najlepsza zgoda ale z konkretnych źródeł wiem i jestem więcej niż przekonany że tak było.. mianowicie osoby decyzyjne na Cracovii pod naciskiem Lecha już wiele lat temu chciały zerwać tą pseudo zgodę ale starszyzna broniła Polonii że to tradycja ze to i tamto więc trzymali ich na siłe. A relacja między Cracovią a Polonią w ostatnich latach wyglądała jedynie tak że z KSP kilka pijaczyn bratało się ciągle z jakimiś nic nie znaczącymi łbami z Olkusza, jeździli na wyjazdy na reprezentacje itp. chyba jest to oczywiste że takie argumenty nie przekonały nikogo i w końcu zgody nie ma.
Sam też nie wiem z jakiego konkretnie powodu padła ta ich najlepsza zgoda ale z konkretnych źródeł wiem i jestem więcej niż przekonany że tak było.. mianowicie osoby decyzyjne na Cracovii pod naciskiem Lecha już wiele lat temu chciały zerwać tą pseudo zgodę ale starszyzna broniła Polonii że to tradycja ze to i tamto więc trzymali ich na siłe. A relacja między Cracovią a Polonią w ostatnich latach wyglądała jedynie tak że z KSP kilka pijaczyn bratało się ciągle z jakimiś nic nie znaczącymi łbami z Olkusza, jeździli na wyjazdy na reprezentacje itp. chyba jest to oczywiste że takie argumenty nie przekonały nikogo i w końcu zgody nie ma.
-
hwdpjp100procent
Jednak trzeba przyznac, ze to narodowcy pogonili antife. Tyle, ze z tego co wiem antify bylo faktycznie malo, a i antifa to nie to samo co kiedys. Dawniej, w czasach kiedy zdarzalo sie, ze neonazisci cieli nozami czarne dzieci na polskich ulicach, cos takiego jak antifa mialo racje bytu. Teraz neonazistow za bardzo nie widac, to i antifa sie uspokoila. Obie te grupy zamiast sie lac na piesci, noze, lancuchy i tym podobne, poszly bardziej w strone polityki. Zreszta nazioli wyparli narodowcy, i slusznie. Tyle wiem. :D Z kolei legionisci cisna na polonie, ze konfidenci, ze to, ze tamto, ale czy to jakas legijna propaganda czy prawda tego nie wiemy. Zreszta jak by sie zachowali legionisci gdyby to polonia miala przewage liczebna 95:5? Albo jeszcze wiecej. Czy w ogole byliby legionistami? Takie gdybanie. Mi sie wydaje, ze Legia to jednak zawsze byl bardziej dresiarski klimat, a Polonia to troche dresow, a poza tym wszyscy inni ktorzy sie w wwa pilka interesowali, czyli i tak malo :D Troche to wyparcie lewakow chyba zaszkodzilo naturalnemu porzadkowi rzeczy na K6. Ale co ja tam sie znam
a ściślej? przeciwko komu użyli?kozdam4s pisze: 14.05.2018, 21:08 Sądziłem że sportowcy z Legii używają sprzętu tylko vs Polonii ale jednak..
Polonia już nie jest drugą siłą w Warszawie:
https://www.youtube.com/watch?v=8yTI2a2zZr0
10:50 i 12:00
https://www.youtube.com/watch?v=8yTI2a2zZr0
10:50 i 12:00
DoZo(L) dalbys slowo, ze na umowione spotkanie pomiedzy GKP Targowek a Polonia, stawiliby sie Legionisci tylko z Targowka i tylko powiazani w mniejszym lub wiekszym stopniu z osiedlowym klubem? pytanie bardziej retoryczne ;)
Szukając wiarygodnego info pytaj dalej dyziola, ehh...
W temacie są dwie nieśmiertelne kwestie:
1) kto pierwszy użył sprzętu?
2) czy w Warszawie są inne siły niż L i P?
i obydwa prędzej czy później wracają jak bumerang.
Ad. 2. W Warszawie są trzy siły:
Legia z przystawkami
Polonia
AKS Zły, który zaliczył już w******* i od L, i od P., czyli można powiedzieć, że są niezależni.
Jeśli któraś z przystawek będzie miała jaja żeby się usamodzielnić, to wtedy pogadamy.
1) kto pierwszy użył sprzętu?
2) czy w Warszawie są inne siły niż L i P?
i obydwa prędzej czy później wracają jak bumerang.
Ad. 2. W Warszawie są trzy siły:
Legia z przystawkami
Polonia
AKS Zły, który zaliczył już w******* i od L, i od P., czyli można powiedzieć, że są niezależni.
Jeśli któraś z przystawek będzie miała jaja żeby się usamodzielnić, to wtedy pogadamy.
-
Widzewski Charakter
Pytał cię ktoś parchu, że się wcinasz?
-
Artur Polska
Można cos na ten temat prosić o więcej info ?? Kiedy i gdzie dostali wpierdziel od Polonii i Legii ?
-
Jaśnie Pan
A co z ucha będziesz strzelał czy materiał dowodowy zbierasz. Dostali to dostali tyle.Artur Polska pisze: 18.05.2018, 17:53 Można cos na ten temat prosić o więcej info ?? Kiedy i gdzie dostali wpierdziel od Polonii i Legii ?
-
Artur Polska
Po to chyba jest forum, nie??? ... Ale jak widać nie kazdy o tym wie, masz pisać takie cos to wolisz nic nie pisać!
Mógłby ktoś nakreślić mniej więcej lata od kiedy Polonia zaczęła używać masowo sprzętu?
Jak zrobiło się zwarcie w Twoim inkubatorze - użyto go do odryglowania pokrywy - po co? Do dziś nie wiem - przynajmniej nie byłoby durnych pytań.jkzk1 pisze: 28.05.2018, 13:07 Mógłby ktoś nakreślić mniej więcej lata od kiedy Polonia zaczęła używać masowo sprzętu?
Zanim jednak posypie się tu lawina jedynych prawych w tym mieście - wtedy, kiedy L w przewadze zaczęła atakować sprzętem Polonię - zadowolony z odpowiedzi?
Wtedy jak Legia zaczęła :)jkzk1 pisze: 28.05.2018, 13:07 Mógłby ktoś nakreślić mniej więcej lata od kiedy Polonia zaczęła używać masowo sprzętu?
Braci nad kinem Muranów zapewne już sprzedaliście, jak nie to właśnie to zrobiłeś. Dalej piszcie że zła Legia was dojeżdża za darmo. Napisz jeszcze kiedy to się działo i o której godzinie, ułatwisz mostowiakom robotę
A jak brzmi to pytanie?OldKSP pisze: 28.05.2018, 22:06 Skoro nikt z Legii ,oprócz Foxxa oficjalnie się tu nie wypowiada,to Foxxie ,pytanie tak naprawdę jest skierowane do Ciebie!!! (...)
-
Aaabbb2323
Najśmieszniejsze są te teksty ze strony czarnuchów o legijnej propagandzie. Zawsze ta sama śpiewka, a po czasie wychodzi, że jednak to prawda. Antify nie było, ale została pogoniona, konfidentów też nie, ale też zostali pogonieni. Z tym sprzętem tak samo. Biedna Legia nie dająca sobie rady z mega bandą KSP w rozpaczy sięga po sprzęt, a biedni poloniści w obronie własnej odpowiadają tym samym...W to to chyba nawet na Widzewie wam nie wierzą...
Przecież nie napisał, że Cracovia zerwała zgodę, tylko że wyłożyła was lachę. :)
Pytanie do L Jak i KSP czy jest w Stolicy Jakieś Osiedle Lub Ulica Gdzie Proporcję Sił Są 50/50 lub minimalna przewaga którejś ze stron?!
Polonia w Ząbkach zostanie wpuszczona, czy raczej bez szans?
Podpytaj Sączersów, bo ostanio ich Hool's Polonia po rewirach oprowadzali.CURVA SUD pisze: 06.06.2018, 18:54 Pytanie do L Jak i KSP czy jest w Stolicy Jakieś Osiedle Lub Ulica Gdzie Proporcję Sił Są 50/50 lub minimalna przewaga którejś ze stron?!
-
Stanisław_Anioł
Ugościli ich kanapkami i noclegiem w garażu?Czy to jednak lepsi bracia ,niż Arkowcy?
-
Stanisław_Anioł
Znowu dzwonili po Straż Miejską?