może to i lepiej? jeszcze byś smartfona upuścił.
Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Jakie te chorzowskie wyszczekane
-
Nie rozumiem takiegk klepania sie na sile z wieloma ekipami wpuszczania ich do siebie na stadion i pozwolenie na wywieszenie flagi jak tak mozna dobra ok sa prywatne kontakty ale dla mnie na powieszenie flagi to trzeba sobie zasluzyc
-
A skąd ty kur** wiesz co dzieje się między Ruchem a innymi i skąd kur** masz pojęcie czym sobie owe ekipy zasłużyły? Internetowy teoretykudarek.drek pisze: ↑12.05.2018, 23:44Nie rozumiem takiegk klepania sie na sile z wieloma ekipami wpuszczania ich do siebie na stadion i pozwolenie na wywieszenie flagi jak tak mozna dobra ok sa prywatne kontakty ale dla mnie na powieszenie flagi to trzeba sobie zasluzyc
-
bez-napinki nie napisze Ci żadnej super opowieści. ;)wacus.. pisze: ↑12.05.2018, 12:15Bez -napinki to Ci zaraz pewnie odpisze jakaś super opowieść :)poprzeczny pisze: ↑12.05.2018, 12:10Mnie tylko zastanawia, dlaczego w Chorzowie nie potrafią sprzedać wszystkich biletów skoro mają tyle fan clubów i zgód. Dziwne, a to dopiero pierwszy rok po za ekstraklasą. bez napinki
A tyle beki było jak grali w Katowicach, jak to chorzowscy się śmiali ze na GieKSie idzie słabo sprzedaż biletów.
Nie odnosiłem się tutaj nigdy do frekwencji GKSy, bo nasze liczby z 1-szej ligi (lata 2001-2004) znam i pamiętam, więc generalnie nie wiem o c*** Ci chodzi.
(sorry, że teraz - wiesz jak jest, deRby). :)
-
-
Czy jakieś flagi GieKSy wczoraj płonęły na Cichej ??
-
Za to jadąc na cichą z cwajki to jest po drodze jak skurwysyn żeby zahaczyć o ligotę i piotrowice.Konrado Moreno pisze: ↑13.05.2018, 06:10Może dlatego śmieciu że jadąc z Piotrowic, Panewnik czy Ligoty jest w c*** nie po drodze na Gisz? Kakaowy komitet nie obczaił nas na Szopach? 44 k**** haha
[link]
-
O c*** to teraz dojebałeś typie... Mieliśmy zbiórkę na Szopach (skąd jest 20min pociągiem na Batory), komitet był na Giszu, mieliśmy zaproszenie wysłać? czy zjeżdżać się tam c*** wie iloma autobusami?uciekający qrczak pisze: ↑13.05.2018, 11:32Za to jadąc na cichą z cwajki to jest po drodze jak skurwysyn żeby zahaczyć o ligotę i piotrowice.Konrado Moreno pisze: ↑13.05.2018, 06:10Może dlatego śmieciu że jadąc z Piotrowic, Panewnik czy Ligoty jest w c*** nie po drodze na Gisz? Kakaowy komitet nie obczaił nas na Szopach? 44 k**** haha
[link]
-
to teraz cale niebiskie scierwo zbiera sie na szopach??? no tak i potem sie pisze niebieskie szopy na berzie w Kato....a w tym swiony siemce cwajka ligota. panewniki ruda nikisz myslowice jaworzno...oj jak duzo. a potem napinka ze inno szopy...jebana pomaranczowa koalicja..Konrado Moreno pisze: ↑13.05.2018, 11:46O c*** to teraz dojebałeś typie... Mieliśmy zbiórkę na Szopach (skąd jest 20min pociągiem na Batory), komitet był na Giszu, mieliśmy zaproszenie wysłać? czy zjeżdżać się tam c*** wie iloma autobusami?uciekający qrczak pisze: ↑13.05.2018, 11:32Za to jadąc na cichą z cwajki to jest po drodze jak skurwysyn żeby zahaczyć o ligotę i piotrowice.Konrado Moreno pisze: ↑13.05.2018, 06:10
Może dlatego śmieciu że jadąc z Piotrowic, Panewnik czy Ligoty jest w c*** nie po drodze na Gisz? Kakaowy komitet nie obczaił nas na Szopach? 44 k**** haha
[link]
-
Ty k**** tępy dałnie pustaku j***** ścierwo zebrało się na Giszu a na Szopach dzielnice Katowic + Mysłowice nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz a teraz W**********!Wyjazdowicz 64 pisze: ↑13.05.2018, 12:20to teraz cale niebiskie scierwo zbiera sie na szopach??? no tak i potem sie pisze niebieskie szopy na berzie w Kato....a w tym swiony siemce cwajka ligota. panewniki ruda nikisz myslowice jaworzno...oj jak duzo. a potem napinka ze inno szopy...jebana pomaranczowa koalicja..
-
To jescze raz pytam skąd tam cwajka?. Z cwajki na cichą jest 3.5km, a z cwajki na szopy i potem na cichą około 28.Rozumiem Mysłowice i dzielnice Katowic bo mają jakoś tam po drodze ale nie cwajka.I nie spinaj się tak.Konrado Moreno pisze: ↑13.05.2018, 12:45Ty k**** tępy dałnie pustaku j***** ścierwo zebrało się na Giszu a na Szopach dzielnice Katowic + Mysłowice nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz a teraz W**********!Wyjazdowicz 64 pisze: ↑13.05.2018, 12:20to teraz cale niebiskie scierwo zbiera sie na szopach??? no tak i potem sie pisze niebieskie szopy na berzie w Kato....a w tym swiony siemce cwajka ligota. panewniki ruda nikisz myslowice jaworzno...oj jak duzo. a potem napinka ze inno szopy...jebana pomaranczowa koalicja..
-
Rozumiem że byłeś na zbiórce i widziałeś tam chłopaków z Cwajki? Spina to się Twoja koleżanka stara ku*** dałniara Wyjazdowiczkauciekający qrczak pisze: ↑13.05.2018, 13:43To jescze raz pytam skąd tam cwajka?. Z cwajki na cichą jest 3.5km, a z cwajki na szopy i potem na cichą około 28.Rozumiem Mysłowice i dzielnice Katowic bo mają jakoś tam po drodze ale nie cwajka.I nie spinaj się tak.
-
Derby.. Bez kibicow gosci to h** nie derby.
Swieto nam zjebano.. to jest istotne.
a przeciez ta wladza to wreszcie NASZA wladza..
daliscie sie zmanipulowac modnymi i chwytliwymi
haslami jak Polska dla Polakow, j**** imigrantow itp. h** ze co drugi na saksy wypierdala po flote, ma siorke, bracika albo pol osiedla w reichu.
Wojewoda z czyjego nadania jest w tym kraju?
Kaczor go wybrol i mianowal (rekami swoich lalek). A Wojewoda zabronil. To jak to ku*** jest?
Tamci kradli na potege a Ci na potege wala w h***. Wlaczam pudlo i czuje ze mnie w dupe rucha prezenter Wiadomosci. ku*** czy kibol znaczy bezmozg? Wlaczam tvn i to samo w druga strone.
Ino ze tvn jest PRYWATNY wiec w huju ich mam.
Tak jak reeboka bo wole nike. A TVP jest ku*** panstwowe. A traktuja mnie jak sprzedajna szmate. Z moich ku*** podatkow!
ile kosztowala oprawa? bo na bank walek
a gdzie kasa co zbieraliscie na flagi? mikolow dyche wplacil przeciez..
czemu nie jechaliscie przez gisz? przeciez tam wlasnie czekalismy.. Ja p*******.. i czemu tam byla cwajka czy szicowa. A h** was obchodzi gdzie kto byl. Ruch to Ruch! co za roznica?
jak napierdalam cygana po chapie to mom pytac?
skad pochodzisz krolewiczu? w huju to mam, leje w ryja bo wiem ze jak nie ja to on.. proste.
Przeciez to sa Katowice gdzie od lat zyskujecie i przejmujecie miasto. Nikisz, Janow, Korea, Szopy, PNWK to Katowice czy nie? Myslowice maja po drodze, Jaworzno tez wiec chyba oczywiste jest ze sie banduja po kolei. Czemu na Wasze zbiorki w Zorach podbija ROW? bo sie bandujecie , proste jak h**. Co jak co ale wiedzieliscie doskonale ze Rudy, Mikolowa, Lazisk, Swion, Siemcow tam nie bylo. Mielismy tych zbiorek kilka wiec trzeba bylo obstawic wszystkie. Wy mogliscie pierdolnac w jedna.. Tylko ktora?
Gieksa to sa prze huje bo wniesli oprawe a Ruch to h*** potrafi bo im oprawe przyblokowala psiarnia.. mogli miesiac temu zakopac race w kufrze za bramka przeciez.. na koncu teczy ku***.. h*** wiecie o wnoszeniu czegokolwiek na stadion. Sa patenty ale czasem h** w dupe, przypadek i patent odlecial a wraz z nim kilkaset rac..
Ale Gieksa by wniosla..
Za to Ruch by wyniosl:)
mielismy konkretne wsparcie wielu zaprzyjaznionych ekip, wymienial nie bede.
Spora ta nasza rodzina nawiasem mowiac.
Szkoda ogromna ze Was nie bylo, Was - Gieksy.
Szpil traci niesamowicie.. To nie to samo.
Wiem ze to forum kibicowskie ale ku*** Ruch to wygrol, nie wiem jak to sie stalo ale wygrol! kazdy z nas szedl jak na sciecie, 6, 7, 5 ile Gieksa nam wdupi torow?
A oni wygrali:) takiej zwyklej, szczerej radosci z postawy pilkarzy i wyniku nie bylo u nas od dawna a przeciez spadamy.. Nigdy nie odpuszcze tego miejsca i tych ludzi.
Ino Ruch!
haslami jak Polska dla Polakow, j**** imigrantow itp. h** ze co drugi na saksy wypierdala po flote, ma siorke, bracika albo pol osiedla w reichu.
Kaczor go wybrol i mianowal (rekami swoich lalek). A Wojewoda zabronil. To jak to ku*** jest?
Tamci kradli na potege a Ci na potege wala w h***. Wlaczam pudlo i czuje ze mnie w dupe rucha prezenter Wiadomosci. ku*** czy kibol znaczy bezmozg? Wlaczam tvn i to samo w druga strone.
Tak jak reeboka bo wole nike. A TVP jest ku*** panstwowe. A traktuja mnie jak sprzedajna szmate. Z moich ku*** podatkow!
czemu nie jechaliscie przez gisz? przeciez tam wlasnie czekalismy.. Ja p*******.. i czemu tam byla cwajka czy szicowa. A h** was obchodzi gdzie kto byl. Ruch to Ruch! co za roznica?
skad pochodzisz krolewiczu? w huju to mam, leje w ryja bo wiem ze jak nie ja to on.. proste.
Przeciez to sa Katowice gdzie od lat zyskujecie i przejmujecie miasto. Nikisz, Janow, Korea, Szopy, PNWK to Katowice czy nie? Myslowice maja po drodze, Jaworzno tez wiec chyba oczywiste jest ze sie banduja po kolei. Czemu na Wasze zbiorki w Zorach podbija ROW? bo sie bandujecie , proste jak h**. Co jak co ale wiedzieliscie doskonale ze Rudy, Mikolowa, Lazisk, Swion, Siemcow tam nie bylo. Mielismy tych zbiorek kilka wiec trzeba bylo obstawic wszystkie. Wy mogliscie pierdolnac w jedna.. Tylko ktora?
Gieksa to sa prze huje bo wniesli oprawe a Ruch to h*** potrafi bo im oprawe przyblokowala psiarnia.. mogli miesiac temu zakopac race w kufrze za bramka przeciez.. na koncu teczy ku***.. h*** wiecie o wnoszeniu czegokolwiek na stadion. Sa patenty ale czasem h** w dupe, przypadek i patent odlecial a wraz z nim kilkaset rac..
Ale Gieksa by wniosla..
Wiem ze to forum kibicowskie ale ku*** Ruch to wygrol, nie wiem jak to sie stalo ale wygrol! kazdy z nas szedl jak na sciecie, 6, 7, 5 ile Gieksa nam wdupi torow?
A oni wygrali:) takiej zwyklej, szczerej radosci z postawy pilkarzy i wyniku nie bylo u nas od dawna a przeciez spadamy.. Nigdy nie odpuszcze tego miejsca i tych ludzi.
Ino Ruch!
-
AMENkibic ze Śląska pisze: ↑13.05.2018, 15:42Derby.. Bez kibicow gosci to h** nie derby.
Ale Gieksa by wniosla..
Ino Ruch!
-
A co pociąg wam spasował ? bo zawsze z przesiadkom przez Giszowiec jeździliscie gamoniuKonrado Moreno pisze: ↑13.05.2018, 11:46O c*** to teraz dojebałeś typie... Mieliśmy zbiórkę na Szopach (skąd jest 20min pociągiem na Batory), komitet był na Giszu, mieliśmy zaproszenie wysłać? czy zjeżdżać się tam c*** wie iloma autobusami?uciekający qrczak pisze: ↑13.05.2018, 11:32Za to jadąc na cichą z cwajki to jest po drodze jak skurwysyn żeby zahaczyć o ligotę i piotrowice.Konrado Moreno pisze: ↑13.05.2018, 06:10
Może dlatego śmieciu że jadąc z Piotrowic, Panewnik czy Ligoty jest w c*** nie po drodze na Gisz? Kakaowy komitet nie obczaił nas na Szopach? 44 k**** haha
[link]
-
Pewnie skończy się na gwałcieBałtyk Gdynia pisze: ↑13.05.2018, 11:12Ja mam pytanie do Gieksiarzy. Czy wasi piłkarze ponieśli lub poniosą jakąś fizyczną karę za to odpuszczanie awansów ?
-
Od gwałtów to są twoi wafle z Łodzikokacola pisze: ↑13.05.2018, 22:55Pewnie skończy się na gwałcieBałtyk Gdynia pisze: ↑13.05.2018, 11:12Ja mam pytanie do Gieksiarzy. Czy wasi piłkarze ponieśli lub poniosą jakąś fizyczną karę za to odpuszczanie awansów ?
-
"Młody wyjazdowicz" - pechowe derby powiadasz?;-) Pojawiłem się na ul. Cichej razem ze swoim synem po 11 latach przerwy. To już nie ekstraklasa, mecze z końcówki lat 80 czy całe lata 90. Poziom piłkarski nie ten sam ale emocje jakby z tamtych lat (mimo iż bez przyjezdnych). Miło było zobaczyć dużo młodych chłopaków w koszulkach F.C. Katowice a także nowego narybku. Chwała Wam że jeżdzicie, trwacie mimo iż wszystko się zmienia. Wierzę że nasz spadek (cholera wie o ile klas niżej) przyniesie nową falę ludzi na Ruch, przede wszystkim tych młodych. Tak było zawsze po każdym naszym spadku. Działajcie, mobilizujcie się... To jest RUCH, pokolenia kibiców przez te wszystkie lata, tradycja, sukcesy, morze naszych F.C. To są rzeczy ktorych nam zawsze zazdroszczono i rzeczy nie osiągalne dla klubu gdzies na Dębie... JESTESMY RUCH! Nikomu nici nigdzie nie musimy udowadniać a tym bardziej Wam koleżanki z Dębu. Wiem, łatwiej ubrać kominiarki i pobazgrać po murach odpalając piro i wrzucając film na youtube, niż podjechac 3 przystanki busem z Giszowca (skoro czekała tam Wasza super ekipa) na Nikisz, do Szopienic czy choćby na PKP w centrum Katowic...A Wasze barwy płoną i płonąć będą. A Wy co??? Kibice.net... Byliście, jesteście i będziecie zawsze w naszym cieniu. AmenWyjazdowicz 64 pisze: ↑10.05.2018, 19:29bo dla nich to bedą pechowe derby...jak ta cyfra 13. juz sie ubezpieczają na wszelki wypadek...a data byla juz ostateczna podana z dwa tygodnie temu...szwadron97 pisze: ↑10.05.2018, 16:42Zapowiedź Ruchu z Nikisza nawet niewiedzą kiedy są derby na transparencie 13 maj haha a mecz 12 mają:-)
-
Zagłębie Sosnowiec w razie awansu gdzie bedzie grac?
-
Jedyny klub na Śląsku z nowym stadionem i prezydentem miasta nastawionym na Śląsk są Tychy. Będą zapewne kolejki cudów tak jak rok temu przy awansie Górnika. Według mnie Stal Mielec lub GKS Tychy awansują z drugiego miejsca. GKS Katowice i Zagłębie znowu podarują punkty wszystkim jak leci w ostatnich kolejkach.
-
-
Bzdura, Ruch będzie miał od jesieni budowany nowy stadion, więc będzie burzony, nie spełni wymogów. Prędzej będą grali w Tychach lub na Śląskim.Jessica B. pisze: ↑14.05.2018, 14:37Zagłębie nie awansuje bo odpuszczą tak jak rok temu :) A jak jakimś cudem awansują to mają ponoć grać na Ruchu.
-
Ktoś u was w to wierzy, że wybudują wam stadion? Pytam bez żadnych animozji. Dużo bogatsze miasta przeliczają kazdą złotówkę po kilka razy zanim wydadzą ją na stadion, a w Chorzowie, w klubie nad którym wisi widmo upadku z powodu braku $ oraz mający Stadion Śląski( wiem doskonale, że to ogromne koszta wynajęcie takiego kolosa) postawi jeszcze jeden nowoczesny stadion?
Wydaje mi się, że prędzej niż Ruchowi i GieKSie nowy stadion zostanie wybudowany w Sosnowcu
Wydaje mi się, że prędzej niż Ruchowi i GieKSie nowy stadion zostanie wybudowany w Sosnowcu
-
Mówie Ci jako osoba znająca realia miasta, że wybudują, jest ogromne parcie ma to. Właściwie w Chorzowie już został wyłoniony wykonawca robót i jak wszystko dobrze pójdzie w okolicach listopada będzie wbita pierwsza łopata. Inna sprawa, że z racji właśnie małych funduszy stadion będzie powstawał etapami jak w Zabrzu czy Łodzi a w całości do użytku ma zostać oddany dopiero w połowie 2021 roku.Oberschlesien14 pisze: ↑14.05.2018, 17:36Ktoś u was w to wierzy, że wybudują wam stadion? Pytam bez żadnych animozji. Dużo bogatsze miasta przeliczają kazdą złotówkę po kilka razy zanim wydadzą ją na stadion, a w Chorzowie, w klubie nad którym wisi widmo upadku z powodu braku $ oraz mający Stadion Śląski( wiem doskonale, że to ogromne koszta wynajęcie takiego kolosa) postawi jeszcze jeden nowoczesny stadion?
-
W Sosnowcu, z tytułu spełniania wszystkich wymogów stadionu grały Wisła, Cracovia, był przymierzany też Górnik, także spokojna twoja rozczochrana. A że stadion oldskulowy to inna sprawa.Jessica B. pisze: ↑14.05.2018, 14:37Zagłębie nie awansuje bo odpuszczą tak jak rok temu :) A jak jakimś cudem awansują to mają ponoć grać na Ruchu.
-
Od prawie 20 lat budują nam nowy stadion, więc powinieneś brać poprawkę na to co piszesz. Zwłaszcza w roku, w którym będą wybory. Żadnej łopaty nie będzie wbitej w tym roku.oli1988 pisze: ↑14.05.2018, 17:43Mówie Ci jako osoba znająca realia miasta, że wybudują, jest ogromne parcie ma to. Właściwie w Chorzowie już został wyłoniony wykonawca robót i jak wszystko dobrze pójdzie w okolicach listopada będzie wbita pierwsza łopata. Inna sprawa, że z racji właśnie małych funduszy stadion będzie powstawał etapami jak w Zabrzu czy Łodzi a w całości do użytku ma zostać oddany dopiero w połowie 2021 roku.Oberschlesien14 pisze: ↑14.05.2018, 17:36Ktoś u was w to wierzy, że wybudują wam stadion? Pytam bez żadnych animozji. Dużo bogatsze miasta przeliczają kazdą złotówkę po kilka razy zanim wydadzą ją na stadion, a w Chorzowie, w klubie nad którym wisi widmo upadku z powodu braku $ oraz mający Stadion Śląski( wiem doskonale, że to ogromne koszta wynajęcie takiego kolosa) postawi jeszcze jeden nowoczesny stadion?
-
-
ALe w ciagu tych 20 lat nie udalo sie wylonic szefa kontraktu a teraz i owszem, budowa sie rozpocznie jeszcze w 2018.bez-napinki pisze: ↑14.05.2018, 18:19Od prawie 20 lat budują nam nowy stadion, więc powinieneś brać poprawkę na to co piszesz. Zwłaszcza w roku, w którym będą wybory. Żadnej łopaty nie będzie wbitej w tym roku.oli1988 pisze: ↑14.05.2018, 17:43Mówie Ci jako osoba znająca realia miasta, że wybudują, jest ogromne parcie ma to. Właściwie w Chorzowie już został wyłoniony wykonawca robót i jak wszystko dobrze pójdzie w okolicach listopada będzie wbita pierwsza łopata. Inna sprawa, że z racji właśnie małych funduszy stadion będzie powstawał etapami jak w Zabrzu czy Łodzi a w całości do użytku ma zostać oddany dopiero w połowie 2021 roku.Oberschlesien14 pisze: ↑14.05.2018, 17:36Ktoś u was w to wierzy, że wybudują wam stadion? Pytam bez żadnych animozji. Dużo bogatsze miasta przeliczają kazdą złotówkę po kilka razy zanim wydadzą ją na stadion, a w Chorzowie, w klubie nad którym wisi widmo upadku z powodu braku $ oraz mający Stadion Śląski( wiem doskonale, że to ogromne koszta wynajęcie takiego kolosa) postawi jeszcze jeden nowoczesny stadion?
-
Gltwrcd dalej się tu ruro prujesz? Padło jakiś czas temu pytanie odnośnie farmazonu który tu wrzuciłaś i żeś skleiła cipę na jakiś czas, farmazoniaro jebana.
19R20
-
Ale żeś mu pojechał. +10 w lidze chuliganów, brawo!
-
Czy wybór inżyniera kontraktu jest równoznaczny z rozpoczęciem budowy? Czy czasem nie trzeba jeszcze wyłonić generalnego wykonawcy? To tak poza tym wszystkim a propos stadionu w Chorzowie.
Ostatnia kolejka e-klasy, finały niższych lig, potem sezon ogórkowy. Będzie mi brakowało tych inwektyw ;)
Ostatnia kolejka e-klasy, finały niższych lig, potem sezon ogórkowy. Będzie mi brakowało tych inwektyw ;)
-
no i rozumiem, ze wedlug Ciebie miasto wydalo na to ponad 2 miliony zlotych zeby potem nie rozpoczac budowy?siedze cicho pisze: ↑15.05.2018, 10:22Czy wybór inżyniera kontraktu jest równoznaczny z rozpoczęciem budowy? Czy czasem nie trzeba jeszcze wyłonić generalnego wykonawcy? To tak poza tym wszystkim a propos stadionu w Chorzowie.
-
Nie chcę straszyć, ale już nie takie rzeczy się działy w polskich miastach.oli1988 pisze: ↑15.05.2018, 11:13no i rozumiem, ze wedlug Ciebie miasto wydalo na to ponad 2 miliony zlotych zeby potem nie rozpoczac budowy?siedze cicho pisze: ↑15.05.2018, 10:22Czy wybór inżyniera kontraktu jest równoznaczny z rozpoczęciem budowy? Czy czasem nie trzeba jeszcze wyłonić generalnego wykonawcy? To tak poza tym wszystkim a propos stadionu w Chorzowie.
-
wybor Wykonawcy->wybor Inzyniera Kontraktu(nadzor)->przekazanie placu budowy->wbicie 1. lopaty(rozpoczecie budowy)siedze cicho pisze: ↑15.05.2018, 10:22Czy wybór inżyniera kontraktu jest równoznaczny z rozpoczęciem budowy? Czy czasem nie trzeba jeszcze wyłonić generalnego wykonawcy?
pozycje 1 i 2 moga byc na odwrot
-
Swoją drogą szkoda Estadio dela Gruz. Dużo wspomnień.
-
Katowice robią projekt za grube siano co kilka lat. A nie zdziwię się jak w innych miastach wygląda to podobnie. Nie ufaj politykom przed wyborami.oli1988 pisze: ↑15.05.2018, 11:13no i rozumiem, ze wedlug Ciebie miasto wydalo na to ponad 2 miliony zlotych zeby potem nie rozpoczac budowy?siedze cicho pisze: ↑15.05.2018, 10:22Czy wybór inżyniera kontraktu jest równoznaczny z rozpoczęciem budowy? Czy czasem nie trzeba jeszcze wyłonić generalnego wykonawcy? To tak poza tym wszystkim a propos stadionu w Chorzowie.
-
Pierwsza trybuna na Ruchu ma już być gotowa za2 lata.Potem będzie budowana druga itd.Stadion całkiem ładny(kameralny).Tylko po co?grali by na Sląskim i było by ok.
-
-
tak, ale te stadiony były budowane pod Euro, a nie dla klubów, w polskich realiach stadion na 20 tys. osób to optymalna opcja, większe to ryzyko, chyba, że jest gwarancja cosezonowego grania o mistrza (czyli wiadomo kto ;))
tak, zalogowałem się, żeby napisać
___
___