Top 5-najlepsze ekipy na świecie

Informacje ze światowych trybun

Moderator: Automoderation

ODPOWIEDZ
Sylwester89

Top 5-najlepsze ekipy na świecie

Post autor: Sylwester89 »

Jake ekipy waszym zdaniem znajduja sie wśród 5 najlepszych,najlepiej zorganizowanych pod kazdym wzgledem na swiecie.Myśle ze kazdy ma swoja piątke najlepszych, kazdy bedzie kierowal sie w swoim wyborze róznymi aspektami kibicowskiego fachu. Motywójcie swój wybór krótkim opisem dlaczego akurat te ekipy.

Dla mnie najlepszymi sa;
1.Napoli- historyczna Wloska ekipa,prezentujaca od wielu lat niezmienie ten sam doskonały poziom zarówno u siebie jak i na wyjazdach, nie uginaja sie pod represjami skierowanymi w ruch Ultra we Wloszech,dwa niesamowicie ogromne młyny.
2.Salernitana- piekne oprawy,mlyn równiez bardzo liczny, pomimo tego iz klub wywodzi sie z nieduzego miasta
3.Rapid Wieden- Mysle obecnie zdecydowanie najdokladniej pod wzgledem staranosci,pomysłowości tworzone oprawy w Europie,znakomity melodyjny doping, ekipa bardzo moco przeciwstawiajaca sie komercjii w futbolu.
4.Boca Juniors- niesamowity fanatyzm,mentalnosc zarowno w dopingu jak i podczas spontanicznych awantur, ogolnie klimat Argentynskich barras bravas.
5.Chieti- fajna Wloska ekipa wystepujaca w jednej z nizszych klas rozgrywkowych, mimo to bardzo fajnie sie prezentujaca,pomyslowe,starane pokazy ultra, mam sentyment do tej ekipy.
iparts.pl
W.F.H.

Re: Top 5-najlepsze ekipy na świecie

Post autor: W.F.H. »

Sylwester89 pisze:Jake ekipy waszym zdaniem znajduja sie wśród 5 najlepszych,najlepiej zorganizowanych pod kazdym wzgledem na swiecie.Myśle ze kazdy ma swoja piątke najlepszych, kazdy bedzie kierowal sie w swoim wyborze róznymi aspektami kibicowskiego fachu. Motywójcie swój wybór krótkim opisem dlaczego akurat te ekipy.

Dla mnie najlepszymi sa;
1.Napoli- historyczna Wloska ekipa,prezentujaca od wielu lat niezmienie ten sam doskonały poziom zarówno u siebie jak i na wyjazdach, nie uginaja sie pod represjami skierowanymi w ruch Ultra we Wloszech,dwa niesamowicie ogromne młyny.
2.Salernitana- piekne oprawy,mlyn równiez bardzo liczny, pomimo tego iz klub wywodzi sie z nieduzego miasta
3.Rapid Wieden- Mysle obecnie zdecydowanie najdokladniej pod wzgledem staranosci,pomysłowości tworzone oprawy w Europie,znakomity melodyjny doping, ekipa bardzo moco przeciwstawiajaca sie komercjii w futbolu.
4.Boca Juniors- niesamowity fanatyzm,mentalnosc zarowno w dopingu jak i podczas spontanicznych awantur, ogolnie klimat Argentynskich barras bravas.
5.Chieti- fajna Wloska ekipa wystepujaca w jednej z nizszych klas rozgrywkowych, mimo to bardzo fajnie sie prezentujaca,pomyslowe,starane pokazy ultra, mam sentyment do tej ekipy.
Salernitana i Chieti w TOP 5 na świecie to chyba dobry żart. Chyba nikt na świecie nie ułożyłby takiej piątki jak Ty, a już na pewno nie kibice w/w klubów :)
Barnet

Post autor: Barnet »

weź na niego poprawkę, ten gościu ma coś z głową, co udowodnił już nieraz w innych tematach
against modern

Post autor: against modern »

fakt, przesadził ale dajcie chłopakowi spokój każdy ma prawo do własnego zdania.

Ułożyc top 5 całego poszczegółnych krajów jest cholernie ciężko, a co dopiero świata ... ale gdybym miał wybrac tak na szybko to:

Crvena Zvezda, Boca/River, Olympiakos, Napoli, i może ktoś z ojczyzny chuliganki hehe czyli np Man Utd (dawne lata) hehe
Loco_Locass

Post autor: Loco_Locass »

Podejrzewam że w takim top 5, mogłaby nie znaleźć się żadna europejska drużyna, biorąc pod uwagę ligi: argentyńską, brazylijską czy też te bardziej orientalne: indonezyjską, egipską (al-Ahly) czy też irańską... W porównaniu do tych lig w Europie zatraciliśmy fanatyzm niestety...
neo12

Post autor: neo12 »

Loco_Locass pisze:Podejrzewam że w takim top 5, mogłaby nie znaleźć się żadna europejska drużyna, biorąc pod uwagę ligi: argentyńską, brazylijską czy też te bardziej orientalne: indonezyjską, egipską (al-Ahly) czy też irańską... W porównaniu do tych lig w Europie zatraciliśmy fanatyzm niestety...
to zależy co masz na myśli pisząc o fanatyzmie

Spartak Moskwa, Crvena Zvezda Belgrad, CSKA Moskwa, PAOK Saloniki, Zenit St. Petersburg
nisc

Post autor: nisc »

cholernie ciezki ranking heh ;-), kryteria tez jasno nie podane no ale co tam jedziemy z koksem:

1. Penarol Montevideo
2. Gremio Porto Alegre
3. Hajduk Split
4. Crvena Zvezda Belgrad
5. Napoli SC
Tomek_BB

Post autor: Tomek_BB »

Można by patrzeć pod różnymi kątami swój ranking odnoszę w ten sposób:
1. Najlepsza ekipa u siebie :Olympiakos
2. Najlepsze derbowe ekipy: Partizan i Zvezda
3. Najliczniejszy młyn na dowolnym meczu: Borussia Dortmund
4. Najlepsza ekipa mocnych wrażeń: Spartak
5. Najlepsze obecnie oprawy: Rapid
6. Najliczniejsze wyjazdy: również BVB ok. 6-15 tysięcy
7. Najlepsza sztama: Olympiakos-Zvezda
Oto moje OSOBISTE zdanie na temat najlepszych ekip w europie.
fluor

Post autor: fluor »

Nacional jest lepszy od Penarolu ;)

- Racing Avellaneda
- Hajduk Split
- Zenit St. Petersburg
- Arema Malang
- Universidad de Chile

Ogólnie to nie ma absolutnie porównania. Co najwyżej można sobie robić porównania TOP10 - ultras, hools z danego regionu.
Sylwester89

Post autor: Sylwester89 »

W.F.H. pisze:
Sylwester89 pisze:Jake ekipy waszym zdaniem znajduja sie wśród 5 najlepszych,najlepiej zorganizowanych pod kazdym wzgledem na swiecie.Myśle ze kazdy ma swoja piątke najlepszych, kazdy bedzie kierowal sie w swoim wyborze róznymi aspektami kibicowskiego fachu. Motywójcie swój wybór krótkim opisem dlaczego akurat te ekipy.

Dla mnie najlepszymi sa;
Salernitana i Chieti w TOP 5 na świecie to chyba dobry żart. Chyba nikt na świecie nie ułożyłby takiej piątki jak Ty, a już na pewno nie kibice w/w klubów :)
Salernitana i Chieti w TOP 5 na świecie to chyba dobry żart. Chyba nikt na świecie nie ułożyłby takiej piątki jak Ty, a już na pewno nie kibice w/w klubów :)[/quote]

A dlaczego niby Salernitany nie moze byc w tym rangingu tymbardziej ze ja nie twierdze ze tak jest to poprostu moje zdanie, ekipa ta prezentuje sie naprawde znakomicie u siebie,bardzo liczny młyn,piękne choreografie, wyjazdy zaliczane rowniez w dobrych czasem bardzo dobrych liczbach,chuligansko wiadomo ze bez rewelacjii gdyz wiekszosc walk jak ma to miejsce w Poludniowej Europie spontaniczna,z uzyciem piro itp.Masz pare fotek i powiedz dlaczego uwazasz ta ekipe jako żart?
http://tinypic.pl/68x7pg1xa44r
http://tinypic.pl/tnlfyq8bsjch
http://tinypic.pl/mz334xsi5neu
http://tinypic.pl/zl53edcna190
Barnet

apropo zdjęć i odrazu sory za OT

to ty sylwuś?

http://tinypic.pl/ei2wwes149hj
nisc

Post autor: nisc »

Fluor masz racje ze porownania takie nie maja sensu, a propos ostatniego postu jesli to faktycznie Sylwek to zastanawiam sie z jakimi jeszcze fajerwerkami kibicowskimi zdarza nam sie tu polemizowac :-)

a co do Nacionalu Montevideo to krazy na youtubie taki filmik pokazujacy jak tragicznie sie prezentuja poza derbami z Penarolem...moze ktos go znajdzie bylbym wdzieczny..ja w kazdym razie mam wlasnie ten cel w wypadach kibicowskich- derby Montevideo, i mysle ze do 2015 roku uda mi sie przy pomyslnych wiatrach :-)
Piotrek198963

Post autor: Piotrek198963 »

1.Gremio Porto Alegre
2.Partizan Belgrad
3.Aris Saloniki
4.River Plate
5.Rapid Wiedeń
188

Post autor: 188 »

Barnet tutaj masz Sylwestra http://tinypic.pl/0tr37lpzp6ho
fluor

nisc pisze:a co do Nacionalu Montevideo to krazy na youtubie taki filmik pokazujacy jak tragicznie sie prezentuja poza derbami z Penarolem...moze ktos go znajdzie bylbym wdzieczny..ja w kazdym razie mam wlasnie ten cel w wypadach kibicowskich- derby Montevideo, i mysle ze do 2015 roku uda mi sie przy pomyslnych wiatrach :-)
Oj to muszą być jakieś sfabrykowane dowody przez zawistnych fanów Penarolu. ;)

Osobiście bym chciał zobaczyć kiedyś mniej popularne a równie interesujące derby Kolumbii - obojętnie Cali, Bogoty czy Medellin. Kończą modernizować stadiony na MŚ U20 to znowu będą wyglądały jak powinny.
jms

Post autor: jms »

nisc pisze:cholernie ciezki ranking heh ;-), kryteria tez jasno nie podane no ale co tam jedziemy z koksem:

1. Penarol Montevideo
2. Gremio Porto Alegre
3. Hajduk Split
4. Crvena Zvezda Belgrad
5. Napoli SC

myśle że ten zestaw najbardziej odpowiedni ze wszystkich
W.F.H.

Post autor: W.F.H. »

Sylwester89 pisze:Masz pare fotek i powiedz dlaczego uwazasz ta ekipe jako żart?
Nie uważam, że ta ekipa to żart, ale jej obecność w TOP 5 z pewnością już tak.
Barnet

ja bym proponował przekwalifikowanie tematu na Top 5 -najlepsze ekipy Europy, będzie o wiele łatwiej i ciekawiej
BobSwagger_

Post autor: BobSwagger_ »

Ale na co zwracacie uwagę podając rankingi? Jeśli chodzi o liczby to drużyny z Ameryk i innych "egzotycznych" krajów, gdzie piłka nożna to religia, nie ma skurwiałej policji, która zakazuje kibicom wchodzenia na mecz, bilety są tanie i na stadion chodzą wszyscy jak leci. Jeśli chodzi o oprawy, to najdokładniejsze, z najlepszym przesłaniem mają polskie ekipy i jeśli o to chodzi to w TOP5 powinny być co najmniej 3 ekipy z Polski. Jeśli chodzi o doping to drużyny argentyńskie, bałkańskie ze względu na to, że to inna mentalność, inny typ ludzi, inny temperament. My śpiewamy jak na pogrzebie, Niemcy to samo, a Serbowie, Włosi, Argentyńczycy spiewają z całego serca pokazując ich przywiązanie do klubu. Jeśli chodzi o chuligankę (typową, na ustalonych regułach, na gołe pięści i przy wyrównanych liczbach - innymi słowy, uczciwą walkę) to w TOP5 również Polacy powinni obstawiać najwyższe stanowiska, na pewno też ktoś z Serbii, Rosji czy Argentyny (chociaż szczerze mówiąc to mam małe pojęcie o tamtejszej chuligance).
obserwator pzpn

Post autor: obserwator pzpn »

Piotrek198963 pisze: 3.Aris Saloniki
że co ? wez uzasadnij swoja opinie, bardzo jestem ciekawy.
Piotrek198963

Post autor: Piotrek198963 »

No już sobie nie żartuj że Aris ma mieć słaba ekipę . Jedna z najlepszych ekip fantastyczny doping wzorowany na Ameryce Południowej , mnóstwo co mecz wykorzystywanej pirotechniki, a zresztą każdy ma swój ranking i Aris uważam za jedną z najlepszych i nie musisz się z tym zgadzać.
obserwator pzpn

juz mi nawet nie chodzi o mecz z Jagiellonia, bo wiadomo ze w kazdej ekipie sie trafia dziwni ludzie, ale chocby o to, ze jak mozna uwazac Aris za najlepsza ekipa nawet w samej Grecji? a co dopiero 3 na swiecie ... ja swojego rankingu nie zapieszcze, bo nie potrafie ułozyc druzyn od 1 do 5. napewno wyroznilbym Gremio, PAO, BVB, Patrizan, Spartak, CSKA, Napoli i Boca.
Andy Capp

Post autor: Andy Capp »

-San Lorenzo - jako przedstawiciel argentyńskiego barra bravas,

-Crvena Zvezda Belgrad - jako przykład bałkańskiego fanatyzmu,

-CSKA Moskwa - duży potencjał chuligański, wiele grup sportowych,

-Napoli - nie można ułozyć takiego rankingu bez przedstawiciela włoskiego ultra, Napoli bezapelacyjny nr 1 pod względem liczb, prezentacji, a i chuligańsko nie maja czego się wstydzić na tle Europy

-Lech Poznań - w mysl zasady "cudze chwalicie...", bez wątpienia ekipa posiadająca chuligańska renome, dobrze jeżdżąca po Europie, mysle że śmiało może reprezentować polski styl kibicowania w takim rankingu.

Trudno ułożyć taki ranking. Nie możliwe jest obiektywne porównanie ekip o tak różnej charakterystyce. Bardziej ukazać w ten sposób wyrazistych przedstawicieli dominujących styli kibicowania. Zamiast San Lorenzo mozna wskazać równie dobrze Boca Juniors, a w miejsce CSKA - Spartaka. Zabrakło ekip angielskich jak np Manchester United jeżdżący wciąz w świetnych liczbach po Europie, Top 5 okazało się za ciasne nawet biorąc pod uwagę "pionierską" rolę angoli w chuligance w Europie. A co do Lecha, jeśli w notowaniach przewijają sie ekipy jak Rapid (przerażony gabarytami Wigier Suwałki, z całym szacunkiem do Wigier), czy Aris to miejsce Kolejorza w tym rankingu jest o wiele bardziej zasłużone. Aha, nie jestem kibicem Lecha...
jatar

Post autor: jatar »

obserwator pzpn pisze:juz mi nawet nie chodzi o mecz z Jagiellonia, bo wiadomo ze w kazdej ekipie sie trafia dziwni ludzie, ale chocby o to, ze jak mozna uwazac Aris za najlepsza ekipa nawet w samej Grecji? a co dopiero 3 na swiecie ... ja swojego rankingu nie zapieszcze, bo nie potrafie ułozyc druzyn od 1 do 5. napewno wyroznilbym Gremio, PAO, BVB, Patrizan, Spartak, CSKA, Napoli i Boca.
obserwator pzpn

jatar pisze:
obserwator pzpn pisze:juz mi nawet nie chodzi o mecz z Jagiellonia, bo wiadomo ze w kazdej ekipie sie trafia dziwni ludzie, ale chocby o to, ze jak mozna uwazac Aris za najlepsza ekipa nawet w samej Grecji? a co dopiero 3 na swiecie ... ja swojego rankingu nie zapieszcze, bo nie potrafie ułozyc druzyn od 1 do 5. napewno wyroznilbym Gremio, PAO, BVB, Patrizan, Spartak, CSKA, Napoli i Boca.

nie wiem czemu sie przypierdalasz. dlaczego BVB? za ilość ludzi w młynie i efekt wizualny trybuny z kibicami. czy kazda z ekip top5 musi miec najlepsza bande? ...
Andy Capp

Post autor: Andy Capp »

Temat faktycznie z przymróżeniem oka. Ale co w tym złego że osoby których horyzonty sięgają również poza krainę czarnych kapturów bawią się w układanie takiego rankingu? Ogólnie ma to taki sam sens jak układanie jakiegokolwiek rankingu dotyczącego kibicowania.

To dopiero ranking;)
http://ultras-tifo.net/news/247-best-fo ... rbies.html
fluor

i oczywiście komentarze, że nie jest tak :)

SH1920 - akurat pod względem frekwencji też wygrywa BVB przed wszystkimi Barcami, Realami, ManU.
jatar

Post autor: jatar »

obserwator pzpn pisze:
jatar pisze:

nie wiem czemu sie przypierdalasz. dlaczego BVB? za ilość ludzi w młynie i efekt wizualny trybuny z kibicami. czy kazda z ekip top5 musi miec najlepsza bande? ...
Heh czasami ilość nie idzie w parze z jakością ;]
Kamilzon

Post autor: Kamilzon »

1 BOCA
2 Raja
3 Aris

Więcej nie trzeba!
mmm1

Post autor: mmm1 »

1. Legia Warszawa - Być może słabsi chuligańsko niż miejsca 2-5, no ale ilościowo najwięcej zagranicznych rozrób. Kijów, Wilno, Neapol generalnie gdzie nie pojadą to wszędzie wszyscy pochowani.
2. Wisła Kraków - Troche ze względu na stare czasy, trochę za Rzym, Gotteborg. Rzymianie do tej pory są pod wrażeniem zdemolowania miasta przez WSH.
3. Lech Poznań - Chuligańsko zdecydowanie nr 1 na świecie, no ale mało okazji do wykazania się stąd miejsce 3. Jednak jest to jedyna ekipa która całe bałkany wciąga nosem.
4. Ruch Chorzów - Spory potencjał jednak ze względu na marny poziom sportowy małe szanse wykazania się
5. Spartak Moskwa - Dodany z braku laku, tylko ze względu na pokonanie Legii. Raczej z miejscami 2-4 nie był by w stanie się równać.

Oczywiście powiecie że np ŁKS, Arka czy Lechia są silniejsze no ale nie mogę dodawać do rankingu za sam potencjał. Trzeba się wykazać na świecie.
Inter

Post autor: Inter »

1. Boca
2. Crvena
3. Napoli
4. Besiktas
5. Partizan
BochniaFascistCrew

Post autor: BochniaFascistCrew »

Ameryka Południowa:

1. San Lorenzo (wyróżnione jako bezsprzecznie najlepsza ekipa na świecie)
2. Boca Juniors
3. Rosario Central
4. Penarol
5. River Plate
6. Newells Old Boys
7. Independiente Medelin

Europa:

1. Crveza Zvezda
2. PAOK
3. Napoli
4. Hajduk Split
5. Levski Sofia
.. CSKA Sofia

Eh, na obecną chwilę nie widzę nikogo więcej z Europy żeby umieścić w tym rankingu, a jeszcze pare lat temu można by było wymieniać i wymieniać. Niestety fanatyzm na europejskich trybunach zaczął wymierać...

Afryka:

1. Raja Casablanca
2. Wydad Casablanca
3. Al-Ahly
4. MC Alger
5. Ittihad Tanger

Azja:

1. PSS Sleman
2. Urawa Red
3. Persija Jakarta
4. Ultras Malaya (reprezentacja Malezji)
5. Jahor DT
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

Napoli?
Gdzie Żeljeznicar albo FK Sarajewo? Mimo konfliktów Partizan to nadal czołówka Europy.
BochniaFascistCrew

bez-napinki pisze: 09.05.2018, 08:41Partizan to nadal czołówka Europy.
Trzy grupy gangusów napieprzające się o narki miedzy sobą na stadionach, ustalające z u€fa jaką oprawę mogą wywiesić. Brawo, wygrałeś forum kolego xD
Psoriasis

Post autor: Psoriasis »

BochniaFascistCrew pisze: 08.05.2018, 16:28 Ameryka Południowa:

1. San Lorenzo (wyróżnione jako bezsprzecznie najlepsza ekipa na świecie)
2. Boca Juniors
3. Rosario Central
4. Penarol
5. River Plate
6. Newells Old Boys
7. Independiente Medelin

Europa:

1. Crveza Zvezda
2. PAOK
3. Napoli
4. Hajduk Split
5. Levski Sofia
.. CSKA Sofia

Eh, na obecną chwilę nie widzę nikogo więcej z Europy żeby umieścić w tym rankingu, a jeszcze pare lat temu można by było wymieniać i wymieniać. Niestety fanatyzm na europejskich trybunach zaczął wymierać...

Afryka:

1. Raja Casablanca
2. Wydad Casablanca
3. Al-Ahly
4. MC Alger
5. Ittihad Tanger

Azja:

1. PSS Sleman
2. Urawa Red
3. Persija Jakarta
4. Ultras Malaya (reprezentacja Malezji)
5. Jahor DT
Z tym CSKA Sofia to chyba cie ponioslo. Jak znajde czas to przesle ci film z trybun CSKA. Film sprzed jakiegos miesiaca moze albo troche dalej. Kolega ktory byl u mnie z goscina sam potwierdzil, ze maja spory kryzys na trybunach.
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

BochniaFascistCrew pisze: 09.05.2018, 18:07
bez-napinki pisze: 09.05.2018, 08:41Partizan to nadal czołówka Europy.
Trzy grupy gangusów napieprzające się o narki miedzy sobą na stadionach, ustalające z u€fa jaką oprawę mogą wywiesić. Brawo, wygrałeś forum kolego xD
xD xP rotfl!
sorry, skoro wydałeś wyrok na forum, to tak musi być!
BochniaFascistCrew

Psoriasis pisze: 15.05.2018, 07:38
Z tym CSKA Sofia to chyba cie ponioslo. Jak znajde czas to przesle ci film z trybun CSKA. Film sprzed jakiegos miesiaca moze albo troche dalej. Kolega ktory byl u mnie z goscina sam potwierdzil, ze maja spory kryzys na trybunach.
Może trochę fakt. Ale na to 5 miejsce to już tak na siłę kogoś trzeba było wcisnąć, więc dałem obie drużyny z Sofii, bo na przestrzeni lat prezentują bardzo zbliżony poziom z lekkim wskazaniem na Sektor B.
Leon_88_OR

Post autor: Leon_88_OR »

Hajduk Split
PAOK Saloniki
Legia Warszawa
Boca
Partizan Beograd
ODPOWIEDZ