Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
38 lat i zmienili dla niedawnej kosy...Dosłownie Wisła II Kraków :)
-
Przem.. Tam rzadzil do pewnego momentu sobie dobrze radzili ale ich tam nie bylo duzo Swoja droga sie zastanawiam jak Przem i tych kilku chlopakow przejeli miasto bo ilu ich bylo 10
-
Banditosdod pisze: ↑06.05.2018, 22:51Przem.. Tam rzadzil do pewnego momentu sobie dobrze radzili ale ich tam nie bylo duzo Swoja droga sie zastanawiam jak Przem i tych kilku chlopakow przejeli miasto bo ilu ich bylo 10.Tak formie zartu teraz Chelmianka jak nie ma zgody z Motorem moze wstapic do tej drugiej grupy any Motor itp z Avia itppo 38 latach bym wolal zawiesic dzialnosc niz zerwac zgode.No ale coz to ich sprawa.Ale dobrze ze Chelmianka nie daje sobie w kasze dmuchac.Nie boi sie wiekszych
-
1. to przeżyte doświadczenie czy zasłyszane, podsłuchane zdarzenie?Foxx pisze: ↑05.05.2018, 11:01Śp. "W", podobnie jak ja, dobrze znał obie ekipy i poszczególnych ludzi i miał o nich wyrobione własne zdanie. Śp. "D" po wizycie na otwarciu Muzeum Powstania Warszawskiego przy oddzielnym stoliku w rozmowie z jednym z liczących się wtedy naszych sportowców przewinął temat Płońska chyba przez dwie godziny. Bardzo dobrze się dogadywali, mimo podtrzymania swojego zdania. Swoją drogą ów sportowiec był obecny na pogrzebie i co najmniej dwukrotnie na uroczystościach związanych z kolejnymi rocznicami śmierci.
Każdy, kto po prostu zna ludzi z obu ekip wie, że - jak niedawno w którymś temacie tu napisałem - rzeczywistość nie jest ani "czarno-biała" ani "biało-zielona".
2. (nie chce mi się kopiować) gdzieś piszesz to tym, że więcej wiesz niż piszesz. Myślę, że wielu tutaj tak ma, ale tym nie argumentuje. (Między innymi) stąd owe KMWTW
-
Banditosdod pisze: ↑06.05.2018, 23:01Banditosdod pisze: ↑06.05.2018, 22:51Przem.. Tam rzadzil do pewnego momentu sobie dobrze radzili ale ich tam nie bylo duzo Swoja droga sie zastanawiam jak Przem i tych kilku chlopakow przejeli miasto bo ilu ich bylo 10.Tak formie zartu teraz Chelmianka jak nie ma zgody z Motorem moze wstapic do tej drugiej grupy any Motor itp z Avia itppo 38 latach bym wolal zawiesic dzialnosc niz zerwac zgode.No ale coz to ich sprawa.Ale dobrze ze Chelmianka nie daje sobie w kasze dmuchac.Nie boi sie wiekszych
Tyle że to Motor zerwał z Chełmianka a nie na odwrót
-
Zaczeli jezdzic ok 2000 roku. Wiesc gminna niosla ze wczesniej P. z kompanami smigali na Łazienkowską.Banditosdod pisze: ↑06.05.2018, 22:51Przem.. Tam rzadzil do pewnego momentu sobie dobrze radzili ale ich tam nie bylo duzo Swoja droga sie zastanawiam jak Przem i tych kilku chlopakow przejeli miasto bo ilu ich bylo 10
Do rzeczy, Zrobili sobie flage z groznym;) hasłem - Łobuzy Z Chełmna'01, na mecz zgodowy z Lechem pojechali w 38 osób wiec jest to napewno ciekawa liczba. W sezonach 2001/2005 napewno aktywnie jezdzili na Arke jak i na Chełminianke Chełmno ( pamietam w jakims starym tmk ich flage Ultras zrobiona ze skrojonych szali min. Legii, Elany, Widzewa czy Gkmu)
Przygoda sie skonczyla z boomem emigracyjnym i wpierdoleniem za kraty P. ( nie rozjebal sie na psach ) tyle !#
-
Przez chwile chyba też Chełminianka miała jakieś kontakty z Apatorem
-
ts1998 pisze: ↑06.05.2018, 23:58Zaczeli jezdzic ok 2000 roku. Wiesc gminna niosla ze wczesniej P. z kompanami smigali na Łazienkowską.Banditosdod pisze: ↑06.05.2018, 22:51Przem.. Tam rzadzil do pewnego momentu sobie dobrze radzili ale ich tam nie bylo duzo Swoja droga sie zastanawiam jak Przem i tych kilku chlopakow przejeli miasto bo ilu ich bylo 10
Do rzeczy, Zrobili sobie flage z groznym;) hasłem - Łobuzy Z Chełmna'01, na mecz zgodowy z Lechem pojechali w 38 osób wiec jest to napewno ciekawa liczba. W sezonach 2001/2005 napewno aktywnie jezdzili na Arke jak i na Chełminianke Chełmno ( pamietam w jakims starym tmk ich flage Ultras zrobiona ze skrojonych szali min. Legii, Elany, Widzewa czy Gkmu)
Przygoda sie skonczyla z boomem emigracyjnym i wpierdoleniem za kraty P. ( nie rozjebal sie nadopingu .Wlasnie slyszalem ze dopiero jak juz nie byli wstanie sie bronic byle atakowani.Ktos kiedys nawet pisal ze ich w kryzysowym momencie pare os zostalo.Dopiero wtedy odpuscili ci co zostali a 80%emigracja juz bylA.Nawet nie wiedzialem ze ich ponad 30 bylo .Kasztelan Papowo tez kiedys byl na Arce hi chyba cos tambpotracili
-
Chełmianka i Chełminianka to dwie zupełnie inne drużyny/ ekipy.Janssen pisze: ↑06.05.2018, 23:32Banditosdod pisze: ↑06.05.2018, 23:01Banditosdod pisze: ↑06.05.2018, 22:51
Przem.. Tam rzadzil do pewnego momentu sobie dobrze radzili ale ich tam nie bylo duzo Swoja droga sie zastanawiam jak Przem i tych kilku chlopakow przejeli miasto bo ilu ich bylo 10.Tak formie zartu teraz Chelmianka jak nie ma zgody z Motorem moze wstapic do tej drugiej grupy any Motor itp z Avia itppo 38 latach bym wolal zawiesic dzialnosc niz zerwac zgode.No ale coz to ich sprawa.Ale dobrze ze Chelmianka nie daje sobie w kasze dmuchac.Nie boi sie wiekszych
-
Miała, byli na przykład na Derbach Pomorza Polonia - Apator w 2005 roku.
IGLOOPOL DĘBICA
-
A napiszcie coś o tej ekipie Hetmana.. jakieś ostatnie mecze, akcje, liczby wyjazdowe, bo muszą być nieźli skoro Motor porzucił 38 letnią zgodę dla nich..Janssen pisze: ↑06.05.2018, 23:32Banditosdod pisze: ↑06.05.2018, 23:01Banditosdod pisze: ↑06.05.2018, 22:51
Przem.. Tam rzadzil do pewnego momentu sobie dobrze radzili ale ich tam nie bylo duzo Swoja droga sie zastanawiam jak Przem i tych kilku chlopakow przejeli miasto bo ilu ich bylo 10.Tak formie zartu teraz Chelmianka jak nie ma zgody z Motorem moze wstapic do tej drugiej grupy any Motor itp z Avia itppo 38 latach bym wolal zawiesic dzialnosc niz zerwac zgode.No ale coz to ich sprawa.Ale dobrze ze Chelmianka nie daje sobie w kasze dmuchac.Nie boi sie wiekszych
Myślałem że Motor piłkarsko i kibolsko chce awansować i pójdą w kierunku np. Jagi, albo ziomkow Śląska (Lechia, może stomil, może raków, albo zaglebie) a tu Hetman..
Jak awansują do 2 ligi, wyjazdy będą po całej Polsce a nie 2 województwch.
-
Slask nic nie laczy ze Stomilem ani z Zaglebiem ( nawet nie napisales o jakie chodzi, mniemam, ze Sosnowiec) wiec nie nazywaj w/w ekip ,,ziomkami Slaska".
Ludzie Zasad Chuligani Śląsk Wrocław!!!!
-
Czy oprócz Jagiellonii, która nie ma zgód ani układów, jest jakaś ekipa która nie ma ani zgód ani układów? Chodzi mi o ekipy tzw większe niż jakoś KS Wypizdowie
-
-
Niemiec, Moskal nie osiędzie,
gdy jąwszy pałasza,
hasłem wszystkich zgoda będzie
i ojczyzna nasza.
gdy jąwszy pałasza,
hasłem wszystkich zgoda będzie
i ojczyzna nasza.
-
Że niby Jaga jest lepsza ekipa od Hetmana Zamość? Nie rozwalaj mnieMyślałem że Motor piłkarsko i kibolsko chce awansować i pójdą w kierunku np. Jagi,
-
-
Nie znam ekipy hetmana dlatego pytam..
To podajcie jakies przykłady tej jakości.
Nawet nieaktualne, Ale z ostatnich lat..
To podajcie jakies przykłady tej jakości.
Nawet nieaktualne, Ale z ostatnich lat..
-
Jednak można być małą i charakterną ekipa z jajami. W podobnych sytuacjach te większe i bardziej uznane bandy nie zachowały się tak jak Chełmianka,przykład z drugiego konca Polski:Stomil i Jeziorak (czy tam ilawa FC Lechia).Kilkanaście lat lokalnej kosy,starcia mniejsze,większe,dopierdalanie sobie na każdym kroku,ciśnięcie od k****,chujów,cwelów i frajerów a co do czego narzucone zdanie z góry i podporządkowanie się jemu z głową schowaną w piasek jak struś.chociaż w tym przypadku nie wiem jaka kolejność,czy jeziorak został szybciej fc Lechii czy stomil szybciej nawiązał dobre kontakty z Lechią zanim Jeziorak zaczął tym włazić w d***.dd Jezioraka honoru nie wymagam ale STomil nie potrafił wyjść z głową podniesioną do góry jak Chełmianka w analogicznej sytuacji.Wiem,zawsze są wymówki na czasie:nie traktowaliśmy ich jako kosy,nie ma ciśnienia na nich,ich obecność nam wisi i powiewa.Jednak honoru można się uczyć od mniejszych i charakterniejszych.Brawo Chełmianka!
-
Chyba z tekstu jasno wynika jakie. Dla wielu osób z obu ekip nie jest tajemnicą, że jest w roku taki dzień związany z ŚP. "D", w którym staram się w Gdańsku być. Bywamy też u "W".niespodzianka pisze: ↑06.05.2018, 23:261. to przeżyte doświadczenie czy zasłyszane, podsłuchane zdarzenie?Foxx pisze: ↑05.05.2018, 11:01Śp. "W", podobnie jak ja, dobrze znał obie ekipy i poszczególnych ludzi i miał o nich wyrobione własne zdanie. Śp. "D" po wizycie na otwarciu Muzeum Powstania Warszawskiego przy oddzielnym stoliku w rozmowie z jednym z liczących się wtedy naszych sportowców przewinął temat Płońska chyba przez dwie godziny. Bardzo dobrze się dogadywali, mimo podtrzymania swojego zdania. Swoją drogą ów sportowiec był obecny na pogrzebie i co najmniej dwukrotnie na uroczystościach związanych z kolejnymi rocznicami śmierci.
Każdy, kto po prostu zna ludzi z obu ekip wie, że - jak niedawno w którymś temacie tu napisałem - rzeczywistość nie jest ani "czarno-biała" ani "biało-zielona".
Dla odmiany niewielu spośród tych wielu nie jest anonimowych dla niektórych dyskutujących w podobnym stopniu jak np. ja dla PCHLG - robi to pewną różnicę. Staram się nie pisać o rozmaitych szczegółach, a na kwestie dot. sportowców mamy na Legii moratorium (czasami z drobnymi wyjątkami na wspomnienia z odległych czasów, ale to robią uczestnicy).2. (nie chce mi się kopiować) gdzieś piszesz to tym, że więcej wiesz niż piszesz. Myślę, że wielu tutaj tak ma, ale tym nie argumentuje. (Między innymi) stąd owe KMWTW
A co tam w komentarzach na Onecie?
-
Z d*** przykład. Zanim Jeziorak został fc Lechii podbijał do Stomilu o układ byli nawet w Olsztynie na rozmowach ale zostali olani. Dostali za to propozycję zostania fc Stomilu i odmówili. Jakiś czas później zostali fc Lechii.60sekund pisze: ↑07.05.2018, 17:31Jednak można być małą i charakterną ekipa z jajami. W podobnych sytuacjach te większe i bardziej uznane bandy nie zachowały się tak jak Chełmianka,przykład z drugiego konca Polski:Stomil i Jeziorak (czy tam ilawa FC Lechia).Kilkanaście lat lokalnej kosy,starcia mniejsze,większe,dopierdalanie sobie na każdym kroku,ciśnięcie od k****,chujów,cwelów i frajerów a co do czego narzucone zdanie z góry i podporządkowanie się jemu z głową schowaną w piasek jak struś.chociaż w tym przypadku nie wiem jaka kolejność,czy jeziorak został szybciej fc Lechii czy stomil szybciej nawiązał dobre kontakty z Lechią zanim Jeziorak zaczął tym włazić w d***.dd Jezioraka honoru nie wymagam ale STomil nie potrafił wyjść z głową podniesioną do góry jak Chełmianka w analogicznej sytuacji.Wiem,zawsze są wymówki na czasie:nie traktowaliśmy ich jako kosy,nie ma ciśnienia na nich,ich obecność nam wisi i powiewa.Jednak honoru można się uczyć od mniejszych i charakterniejszych.Brawo Chełmianka!
-
Jeziorak raczej nie jest az tak slaby zeby zostac f.c Stomilu.Pamietam kiedys dobGrudziadza przyjechali z Elana to naprawde konkretna liczba.
-
Stomil Raków Zagłębie. Nazwy drużyn piszemu dużą literą.Janusz kwiatek pisze: ↑07.05.2018, 12:47A napiszcie coś o tej ekipie Hetmana.. jakieś ostatnie mecze, akcje, liczby wyjazdowe, bo muszą być nieźli skoro Motor porzucił 38 letnią zgodę dla nich..
Myślałem że Motor piłkarsko i kibolsko chce awansować i pójdą w kierunku np. Jagi, albo ziomkow Śląska (Lechia, może stomil, może raków, albo zaglebie) a tu Hetman..
-
Tak wiem przepraszam
-
a czy Ty sam w innych tematach nie nakłaniasz innych do składania wyjaśnień na przeróżne sprawy ?
-
Przecież skład przyszłej koalicji został podany w tamtym roku:
[link]
[link]
-
-
Ty to jednak wstydu nie masz...DoZo(L) pisze: ↑08.05.2018, 10:35Chyba brak kontaktu z prawem i niechęć do Legii nie pozwala ci dostrzec różnicy pomiędzy dwiema tutejszymi stronami sporu. Tak, Lechia wyjaśnia (to forma wypowiedzi przypisana do oskarżonych/winnych), a my wzbraniamy się od udziału w kłótni [korzystamy z prawa do odmowy składania zeznań - wypowiedzi (np. naocznych) świadków]. Lechiści postanowili się na ogólnopolskim forum kibicowskim wytłumaczyć z swoich porażek, pożalić/poskarżyć, co w naszej opinii osobom, które chciałby uchodzić za poważne, zdecydowanie nie przystoi. My raczej wolimy pozostać nieugięci, pomimo rozgorycznia gdańszczan, że nawet przychylny BKS-owi, FOXX odmawia dalszej "walki". Pozostawiamy wam jednak temat "Zgody/Kosy/Układy reaktywacja." do waszej dyspozycji, abyście wraz z wiszącym nad odpowiedzią admiratora pułku 'azov' popisali w głównym wątku, "sędzio".krzycho_ASR pisze: ↑06.05.2018, 16:59Chłopak z Lechii was konkretnie w tym temacie wyjaśnił. Gwiazdor forum DoZo pewnie trochę przycupnie, by za chwilę znowu dociekać, w którym roku założono DHW, a Foxxowi pozostało napisanie sakramenckiego KMWTW i powrót do wrzucania nowych propagandowych artykułów o gierojach z Azowa na swoim blogasku.
Bez odbioru.
-
jeden odpowiada nie na temat, drugi przeinacza fakty. Wskaż w którym wpisie Lechia się tłumaczy... z resztą (kolega może potwierdzić) Lechia się nie tłumaczy (ten typ tak ma :)DoZo(L) pisze: ↑08.05.2018, 10:35Chyba brak kontaktu z prawem i niechęć do Legii nie pozwala ci dostrzec różnicy pomiędzy dwiema tutejszymi stronami sporu. Tak, Lechia wyjaśnia (to forma wypowiedzi przypisana do oskarżonych/winnych), a my wzbraniamy się od udziału w kłótni [korzystamy z prawa do odmowy składania zeznań - wypowiedzi (np. naocznych) świadków]. Lechiści postanowili się na ogólnopolskim forum kibicowskim wytłumaczyć z swoich porażek, pożalić/poskarżyć, co w naszej opinii osobom, które chciałby uchodzić za poważne, zdecydowanie nie przystoi. My raczej wolimy pozostać nieugięci, pomimo rozgorycznia gdańszczan, że nawet przychylny BKS-owi, FOXX odmawia dalszej "walki". Pozostawiamy wam jednak temat "Zgody/Kosy/Układy reaktywacja." do waszej dyspozycji, abyście wraz z wiszącym nad odpowiedzią admiratora pułku 'azov' popisali w głównym wątku, "sędzio".krzycho_ASR pisze: ↑06.05.2018, 16:59Chłopak z Lechii was konkretnie w tym temacie wyjaśnił. Gwiazdor forum DoZo pewnie trochę przycupnie, by za chwilę znowu dociekać, w którym roku założono DHW, a Foxxowi pozostało napisanie sakramenckiego KMWTW i powrót do wrzucania nowych propagandowych artykułów o gierojach z Azowa na swoim blogasku.
Bez odbioru.
-
No ta rura dYziO na dobę przycichła, bo się zesraniec rozwolnienia ciężkiego nabawił w związku z niekorzystnym podsumowaniem flag zdobytych i straconych. No ale już chłopina ochłonął i dalej ciągnie swoją e-krucjatę przeciwko wszystkim. Prawdziwy internetowy wojownik.
"I am what I am." dyziol to hasło ma wydziarane ma czole, jestem pewien. Ewentualnie na d****.
"I am what I am." dyziol to hasło ma wydziarane ma czole, jestem pewien. Ewentualnie na d****.
-
Ja p*******,to jest już bezczelne - Lechia się "tłumaczy" ale jak trzeba się odnieść do konkretnych argumentów to cisza jak makiem zaćpał. Momentami już nie wiem co mam im odpisywać. czyli jednak jakąś tam siłe mają,osłabiają przeciwnika w necie ...
-
Napisze mi ktoś jakie są relacje między Lechią a ŁKSem Łomża? Ostatnio gdzieś słyszałem, że niby ŁKS obił Lechię, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Pozdro :)
-
Czy był kiedyś jakiś układ na linii Spartak Trnawa-Banik Ostrawa? Czy istnieje jeszcze układ/zgoda na linii Czarni Jasło-Tatran Preszów?
-
Spartak - Banik to stara zgoda, do teraz mają ze sobą dobre kontakty.
-
Raków i Motor??? To już chyba byłby koniec świata....Kolor83 pisze: ↑07.05.2018, 20:38Stomil Raków Zagłębie. Nazwy drużyn piszemu dużą literą.Janusz kwiatek pisze: ↑07.05.2018, 12:47A napiszcie coś o tej ekipie Hetmana.. jakieś ostatnie mecze, akcje, liczby wyjazdowe, bo muszą być nieźli skoro Motor porzucił 38 letnią zgodę dla nich..
-
Dzisiaj podczas meczu Rozwoju Katowice z GKS-em Jastrzębie został przybity układ na linii GKS Jastrzębie–Piast.
Kolejna koalicja na południu Polski.
ZS%BKS, KSG&GKS, Ruch&Wisła, GKS&Piast, PB&Góral, GKS&KSC. Coraz mniej ekip które działają samodzielnie.
Kolejna koalicja na południu Polski.
ZS%BKS, KSG&GKS, Ruch&Wisła, GKS&Piast, PB&Góral, GKS&KSC. Coraz mniej ekip które działają samodzielnie.
-
Czy coś łączy Elanę Toruń z Unią Leszno????
-
-
Przykro, że już nikt nie trzyma ze Starą Elaną. ;)
To prawda o coraz lepszych kontaktach Jagi i Lecha??
Tylko pytam.