Artur Polska pisze: 29.04.2018, 20:43
Stal Mielec obecna w Sosnowcu w ok. 50 osob, wiec co ty gosciu gadasz ze SWH tego dnia nie dało wyjechać Mielcokom poza miasto to ja nie mam pojecia ...
taa to ciekawe kto był pod stadionem mielca o godzinie zbiórki a potem czekał na nich pod miastem po ich deklaracji że sie zbiora i przyjadą w ustalone miejsce gdzie sie wkońcu nie pojawiają
Jakiś farmazon. Mielec był w Sosnowcu z Sandecją, gdzieś na powrocie ustawia się na nich Motor. Poza tym z tego co wiem Stal na wyjazdy nie zbiera się pod stadionem.
Prawda, że ostatnio Mielec odwiedził któryś z FC Wisłoki ? Ktoś potwierdzi ?
trzeżwy i ty tam byłeś w pierwszym szeregu .......jeśli dla ciebie metalowa noga od krzesła nie jest sprzętem latające stoliki popielniczki itp..to ty pewnie za sprzęt tylko uważasz noże maczety i pewnie czołg a prawda jest taka ze szacunek dla Resovi bo postawiła sie Elanie której pół Polski ostatnio odmówiło dzisiaj już wszystko wróci do normy alfonsy się rozjadą na pół Polski a stalowcy tylko hetmanska i drabinianka
kierowca_pks pisze: 06.05.2018, 11:30
Można śmiało napisać że rynek w Rzeszowie po wielu latach został zdobyty przez Stal.
Resovia zawsze uważała rynek za swoją enklawę.
tak samo jak wyłapuje Resovia ,to uwierz że i Stali tez się obrywa. Wojna trwa, Resovia się postawiła na swoim terenie , Stal jak miała wjazd na zbiórkę niestety nie.
a wiec Polonia (koalicja) jest lepsza w lesie (w teorii bo relanego starcia nie bylo - po twojemu zycie zweryfikuje)
a Wisloka (koalicja) jest lepsza na stadionach (w realu bo wszyscy widzieli w ktora strone wiał wiatr na meczu w Przemyslu - po twojemu zycie zweryfikowalo)
Nerva1 pisze: 06.05.2018, 21:06
Brawa dla Resovii ze przyznala sie do porazki. Ale wymyslanie sprzetu na srodku rynku gdzie obie ekipy byly na gole lapy to troche lipa i glupota.
stal razem z kolegami w pewnym momencie zaczęli rzucać co mieli pod ręką i taka jest prawda a jak nie masz o czymś pojęcia to może lepiej będzie jak zamilczysz
Rzeszow - bajka! normalny kibicowski spontan sztachetfajting i kufelboxing...oby tak dalej to moze prezacze owijkowo-fotkowo-pitbullowi wygina z trybun i cos da sie jeszcze uratowac
nisc pisze: 06.05.2018, 21:31
Rzeszow - bajka! normalny kibicowski spontan sztachetfajting i kufelboxing...oby tak dalej to moze prezacze owijkowo-fotkowo-pitbullowi wygina z trybun i cos da sie jeszcze uratowac
Nie licz na zbyt wiele nisc... nic chyba że wrócisz na scenę i pokażesz jak fajnie jest obecnie napierdalać się co tydzień na kamerach:) życzę powodzenia.
Sytuacja na Podkarpaciu zmienia się tak jak w całej Polsce. Kiedyś ekipy działały w pojedynke, potem zaczeły się dobierać w dwójki:
Resovia - Stalówka, JKS Jarosław - Stal Sanok, Siarka - Wisłoka, Stal Rzeszów - Igloopol, Karpaty- Czuwaj, Stal Mielec- Czarni Jasło. Teraz nastał trend dobierania się w koalicje. Jak wygląda obecnie sytuacja na podkarpaciu? Nic nie jest czarno na białym. Postaram się dokonać mojej subiektywnej oceny jak dzałają ekipy:
1.Stalówka - Polonia Przemyśl - Karpaty Krosno - Stal Rzeszów do tego dochodzi jeszcze Łada Biłgoraj
2. Stalówka - Polonia Przemyśl- Łada Biłgoraj
3. Stal Rzeszów - Karpaty Krosno - Pogoń Leżajsk
4. Resovia - Stal Sanok - JKS Jarosław - Unia Nowa Sarzyna - Siarka Tarnobrzeg
5. Resovia - Stal Sanok
6. JKS Jarosław- Stal Sanok
7. Wisłoka - Siarka Tarnobrzeg - Wisła Sandomierz
8. Siarka - Wisłoka
9. Wisłoka - ROW Rybnik - KSG
10. Stal Mielec - Czarni Jasło - Sandecja
11. Igloopol - Unia Oświęcim - Hejnał Kęty - wpisałem tą koalicję bo gdzieś już się tam razem pojawili na podkarpaciu, ale nikomu nie utarli nosa.
Nie wpisywałem mniejszych ekip, które działają w koalicjach oraz fc. Skąd taki trend dobierania w koalicje? coraz większy niż demograficzny? emigracja? Podsumowując na podkarpaciu tak jak w całej Polsce wszystko idzie w skurwiałym kierunku. Porzucanie dawnych zgód na rzecz nowych układów z byłymi kosami to juz normalka.
Nerva1 pisze: 06.05.2018, 21:06
Brawa dla Resovii ze przyznala sie do porazki. Ale wymyslanie sprzetu na srodku rynku gdzie obie ekipy byly na gole lapy to troche lipa i glupota.
Zobacz filmiki gdzie czarno na białym widać jak latają krzesła, i inne rzeczy.
Kalafior18p pisze: 07.05.2018, 12:01
11. Igloopol - Unia Oświęcim - Hejnał Kęty - wpisałem tą koalicję bo gdzieś już się tam razem pojawili na podkarpaciu, ale nikomu nie utarli nosa.
Nikomu? Przecież walczyli z BKS i Zagłębiem po 120 osób.
Kalafior18p pisze: 07.05.2018, 12:01
Nikomu? Przecież walczyli z BKS i Zagłębiem po 120 osób.
Moze chodzi mu o to, ze nikogo na Podkarpaciu nie pobili a nie, ze juz zaliczyli lanie od nas.
"Usiedli w ogródku, zamówili ok. 47-48 piw, za które od razu zapłacili, co już było dziwne. Śpiewali kibicowskie przyśpiewki. Można było przypuszczać, że coś się szykuje."
Ależ mrożąca krew w żyłach historia... :)
dobra zgadzam się...basta.Pokazówka,afera twarze kamery szum medialny itd.Uciekli porażka ok.Twierdzisz Tuwimianin że dzisiaj Stal siedzi w barwach w rynku?
To ile tej Stali siedzi teraz w Rynku, w barwach klubowych? Panowie, Rynek to nie zdobycz, to naturalne środowisko Resovii. Mickiewicza, 3-Maja, Baldachówka, Asnyka, Jabłońskiego, Puławskiego, Okrzei, nie wspominając wszystkich mniejszych uliczek w centrum. To tak jakby powiedzieć po tym jak Resovia pogoniła kiedyś Stal pod Tesco, że teraz jest ich:-). Niech pojedyncza osoba spróbuje się wybrać w koszulce Resovii na zakupy. Trochę obiektywizmu i trzeźwego spojrzenia, jedna jaskółka wiosny nie czyni, biorąc jeszcze pod uwagę, że pod skrzydłami niezłej ekipy jaką jest Elana nabrali wiatru w żagle:-)
tuwimianin. pisze: 12.05.2018, 00:17
Jest gdzieś relacja z finału rzeszowskiego OPP Resovii ze Stalą ?
Chyba nie ma ,bo nie było co opisywać ,Resovia bez dopingu (przynajmniej w 1 połowie ,bo tylko 1 połowę oglądałem w internecie),więc jeśli się mylę ,to niech mnie ktoś poprawi ,kibiców Stali nie było na meczu .Resovia wygrywa 3-2 i zdobywa puchar .
Czyżby jakieś harce pomiędzy Karpatami i Stalą Sanok? Bo mniewam że chodzi o Sanok skoro Jasło ostatnio nie ma do tych dwóch ekip w byłym krośnieńskim startu.