Wspomnienia z więzienia

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

El General

Re: Wspomnienia z więzienia

Post autor: El General »

Jak chcecie sobie poczytać o więziennym klimacie i ciekawych akcjach za kratami to polecam poczytać:
Obrazek
iparts.pl
*Mały Głód*

Post autor: *Mały Głód* »

"Jestem w domu non stop" albo jakoś tak.
Czytałem lata temu jako małolat jeszcze i zrobiła wtedy na mnie wrażenie.
Kolegi ojciec siedział razem z autorem książki stąd też się u mnie znalazła bo podejrzewam że nakład był bardzo mały i z dostępnością ciężko.
Seth Gecko
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Seth Gecko »

Dzięki wu tang pcklan. Odświeżę sobie pamięć. Ma ktoś pdf "Ludzie i gady"? Może być link na priwie. Z góry dzięki!
Egon1983

Post autor: Egon1983 »

Pytanie do sztywniutkich jakich tutaj pewnie nie brakuje. Jak wygląda sytuacja z Bogu ducha winnym Tomaszem Komendą ? Mówił, że był bity istnieje duże prawdopodobieństwo , że również przecwelony. Chłopak był niewinny, co z tymi którzy mu to zrobili ? Teraz wyszli na takich co pojechali z prokuraturą na jednym wózku ...
Seth Gecko
ostatnie ostrzeżenie

No tak. Bardzo rzadko się tak zdarza, o ile ktoś ma dobre plecy. Pewnie ściemniali że dziewczyna kręci mu aferę.
Na pewno cwele i konfidenci nie mogą grypsować. Coś mi się przypomina, że jeden u mnie na oddziale siedział za gwałt i grypsował. Niezłą mieliśmy bekę z tego. Skleroza;) Normalnie to majciarzem zamiata się podłogi. Ale jak widać są sztywni i sztywniejsi;)
Seth Gecko
ostatnie ostrzeżenie

"Ludzie i gady". Średnia książka, szczególnie wywiad z byłym klawiszem jest warty przeczytania. Esencja tego co było i obecnie jest w więzieniach. Na przykład to, skąd gady wiedzą co się dzieje na oddziale i jak bardzo są na bieżąco. O znajomości gwary i miganki (kominukowanie się za pomocą gestów) przez klawiszy.
mp86

Post autor: mp86 »

Miałem okazję oglądnąć film "GIT" i czuję się rozczarowany. Słaby film i słaby główny motyw, którego nie będę Wam wyjawiać bo opowiedziałbym już za dużo. Film opowiada troszkę o więziennych zasadach ale tak na potrzeby kina.
Po obejrzeniu nie dziwię się że wcześniej o nim nie słyszałem. Aczkolwiek jak się ktoś nudzi to można oglądnąć.
arda

Post autor: arda »

Abecadło. On-line po załadowaniu lub do ściągnięcia na dysk. Za jakiś czas przybędzie pewnie na forum 15 letnich git ludzi z obcykaną bajerką:>
https://docer.pl/doc/551ex
Seth Gecko
ostatnie ostrzeżenie

Poprawka. Zaświtało mi, że PZ to przestępczość zorganizowana. Miałem na myśli przedterminowe zwolnienie w zdaniu "Ale przestawać grypsować za PZ"...
Spryciarz

Post autor: Spryciarz »

Fajny film,dodatkowo jest tam Boguś który jest związany ze światem kibicowskim,dodatkowo udzielil wywiadu,jak to "Jest Być Kibolem" PS.Duże hejty i wyzywiska od "c****"
https://www.cda.pl/video/184711f5
whiskey

Post autor: whiskey »

Spryciarz pisze: 11.04.2018, 14:32 Fajny film,dodatkowo jest tam Boguś który jest związany ze światem kibicowskim,dodatkowo udzielil wywiadu,jak to "Jest Być Kibolem" PS.Duże hejty i wyzywiska od "c****"
https://www.cda.pl/video/184711f5
To jakies przedszkole jest
JedynaSiłaMiasta

Post autor: JedynaSiłaMiasta »

Jakieś 12 lat wstecz koleżka zjechał za dychy z dwóją, nie grypsował (też nie sprzedał), a latał z towarem po kryminale :)
aiszaa

Post autor: aiszaa »

Polecam książkę "Mury Hebronu" Andrzeja Stasiuka. Do przeczytania jednym tchem i nie zrażajcie się początkiem (kilka pierwszych stron).
Ojciec dyrektor

Post autor: Ojciec dyrektor »

Jak chcecie się czegoś więcej dowiedzieć to podklepcie do mnie na bajerkę na priv.
ODPOWIEDZ