Lubelszczyzna

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

ABC1935

Re: Lubelszczyzna

Post autor: ABC1935 »

Jak na moje stare zasady to honorowe podjęcie walki jest zawsze udane niezależnie od wyniku i rywala.
iparts.pl
undeone

Post autor: undeone »

Coś więcej?
acabbb

Post autor: acabbb »

Podlasie biala podlaska - avia, 25v25, wygrana tych pierwszych.

Co lepsze tydzien temu ciekawy trans podlasia odnosnie rozmow pomiedzy tymi ekipami
FRANCO1980

Post autor: FRANCO1980 »

Avia vs fc Legii takie info podali kibice Avii.
Zły

Post autor: Zły »

FC Legii z Lubelszczyzny.
Kapitan Stopczyk

Post autor: Kapitan Stopczyk »

Uściślając Biała Podlaska, leży na Południowym Podlasiu, w województwie Lubelskim.
KaczyP

Post autor: KaczyP »

Mam pytanie do kibiców Górnika Łęczna lub kogoś kto jest bardziej zorientowany w temacie ode mnie. Gdzieś na necie wyczytałem, że obecny prezes odchodzi z klubu i stery przejmuje były piłkarz? Czy w związku z tymi wydarzeniami jest szansa na to, że Górnik znów będzie rozgrywał swoje spotkania w Łęcznej?
jarohools

Post autor: jarohools »

KaczyP pisze: 17.07.2017, 20:17 Mam pytanie do kibiców Górnika Łęczna lub kogoś kto jest bardziej zorientowany w temacie ode mnie. Gdzieś na necie wyczytałem, że obecny prezes odchodzi z klubu i stery przejmuje były piłkarz? Czy w związku z tymi wydarzeniami jest szansa na to, że Górnik znów będzie rozgrywał swoje spotkania w Łęcznej?
Prezesem został Nikitović były piłkarz, z którym mocno identyfikują się kibice. Z tego co pamiętam to w czasie bojkotu meczów w Lublinie, był nawet pomysł żeby jednak przyjść na jeden mecz i porzegnać Nikitovicia który miał odchodzić definitywnie z klubu. A powrót Górnika do Łęcznej stał się faktem nie wiem czy to tylko zasługa Nikitovicia bo prawdę mówiąc zainteresowanie meczami Górnika w Lublinie które nie są już w Ekstraklasie byłoby poprostu niemal zerowe.
plemplem81

Post autor: plemplem81 »

Czy Lublinianka kiedykolwiek działała jakoś bardziej aktywnie na scenie? W sensie wyjazdy, oprawy. Motor przykleja im łatkę lewaków - faktycznie to ekipa lewacka? Ekipka ta jest mocno marginalizowana przez Motor, natomiast interesuje mnie, kiedy u nich na Lubliniance powstał ruch kibicowski? Dlaczego Motor przyzwolił od początku na istnienie w swoim mieście innej grupy o zabarwieniu kibicowskim (choć jak podkreślam, wiem, że podejście Motoru do Lublinianki jest totalnie bagatelizujące)?
wolf19(M)50

Post autor: wolf19(M)50 »

plemplem81 pisze: 24.01.2018, 11:43 Czy Lublinianka kiedykolwiek działała jakoś bardziej aktywnie na scenie? W sensie wyjazdy, oprawy. Motor przykleja im łatkę lewaków - faktycznie to ekipa lewacka? Ekipka ta jest mocno marginalizowana przez Motor, natomiast interesuje mnie, kiedy u nich na Lubliniance powstał ruch kibicowski? Dlaczego Motor przyzwolił od początku na istnienie w swoim mieście innej grupy o zabarwieniu kibicowskim (choć jak podkreślam, wiem, że podejście Motoru do Lublinianki jest totalnie bagatelizujące)?
czy można nazwać to ruchem kibicowskim to śmiem wątpić,raczej nazwałbym ich grupą zgredów którzy od dzieciństwa mieszkają w okolicy stadionu,młodsi coś tam próbowali organizować na początku XXIw. lecz jedna czy dwie wizyty podczas ich meczu wybiły im z głowy próby tworzenia jakiś grup,,,a co było w latach 80,90 to może niech wypowie się ktoś kto posiada większą wiedze na ten temat niz ja
zab

Post autor: zab »

Przestań sie sapać tylko albo popytaj albo sięgnij pamięcią. Lublinianka w latach 90tych, zwłaszcza w I połowie potrafiła zebrać do 50-70 osób w młynie. Na wyjazdy, przynajmniej niektóre potrafili tez pojechać. Pal licho jakość ale byli. I to nie tylko brudasy, to jeszcze nie te klimaty. W porównaniu do obecnych czasów to przepaść.
snusmumriken

Post autor: snusmumriken »

Omega Stary Zamość. Coś się tam dzieje? Stary Zamość to tereny Hetmana?
nieproszeni goście

Post autor: nieproszeni goście »

Ja mimo, że chodziłem na Motor to kilka razy z nudów za gówniarza byłem na Lubliniance- wystarczyło tylko przejść przez trasę W-Z na stadion. Bodajże na meczu rundy wiosennej Lublinianka-Polonia Warszawa (1-0) sezon 94/95 zebrało się z ok. 50 młodych z Wieniawy i Czechowa z flagami i dopingiem. Później starsze towarzystwo Motorowców odbywało rozmowy pouczające i wiadomo jak było:) W XXI w. to tam jakiś mocno lewoskrętny fan club był, ale też ich szybko naprostowali.
Motorowiec

Post autor: Motorowiec »

Ciekawostka z Lublinianki.. która jeszcze ekipa prowadzi doping na 7 bębnów?
Prawie połowa ekipy w młynie to bebniarze ;)
Fotka nie wiem z którego roku..

Obrazek
Beha

Post autor: Beha »

Jak piłkarsko stoi teraz Motor? Jak układy z miastem- dają pesos na klub, czy raczej po macoszemu traktują Motor? Co się dzieje na starym stadionie Motoru?
Doktor

Post autor: Doktor »

Piłkarsko to jesteśmy liderem po jesieni.miasto wspiera klub sytuacja w klubie i relacje klub-miasto dobre.prezes też w pożądku.
wolf19(M)50

Post autor: wolf19(M)50 »

na Zygmuntowskich bawią sie w żużel
Stary Wyjazdowicz

Post autor: Stary Wyjazdowicz »

wolf19(M)50 pisze: 30.01.2018, 13:25 na Zygmuntowskich bawią sie w żużel
Czyli odpusciliscie budowe stadionu na historycznym miejscu ??? A co jest z pierwszym stadinem Motoru...bodajże na Tatarach ???
bialas14

Post autor: bialas14 »

Spaacerowicz pisze: 30.01.2018, 09:07
Szymon Pietrasiewicz, chyba największy propagator lewactwa i wszystkiego co z brudasami się kojarzy w Lublinie.
Pewny nie jestem ale wydaje mi się, że była to jednorazowa akcja. Nie wiem tylko czy im się nie chciało czy zostali przez kogoś zastopowani.
Pietrasiewiczowi i dziewczynom z Tektury (ówczesna wylęgarnia lubelskiego lewactwa, skłocik) podziękowali sami kibice Lublinianki, gdyż zostali uświadomieni jak ich dalsza obecność na trybunach może się dla nich skończyć.
Stary Wyjazdowicz pisze: 16.02.2018, 22:54
Czyli odpusciliscie budowe stadionu na historycznym miejscu ??? A co jest z pierwszym stadinem Motoru...bodajże na Tatarach ???
Stadion na al. Zygmuntowskich był boiskiem najdłużej używanym przez Motor (od 1970), wcześniej przez 10 lat grał na boisku przy ul. Kresowej (pomiędzy Tararami i Kaliną) które obecnie należy do miasta.

Dlaczego miasto nie wybudowano na ul. Kresowej stadionu? Pewnie dlatego, że tam po prostu nie ma miejsca - stadion leży pomiędzy Bystrzycą i dwoma bardzo ruchliwymi ulicami.
Doktor

Post autor: Doktor »

stary wyjazdowicz - chlopie byles kiedys u nas na Zygmuntowskich?widziales ze 15 metrow za starym sektorem plynie Bystrzyca,łuk na przeciwko sektora gosci nie ma trybun bo pokrywa sie z bierznia lekkoatletyczna ,gdzie tam chcialbys stadion wybudowac?to nie byla kwestia odpuszczania,po drugie u nas zuzel jest promowany we wladzach miasta i na pewno nie wyjebali by ich ze stadionu bo niby gdzie.poza tym nie chcielibysmy miec stadionu pilkarsko - zuzlowego.nowy stadion jest ok
amf0508

Post autor: amf0508 »

Co do stadionu przy Zygmuntowskich była początkowo koncepcja przebudowy zamiast budowy nowego obiektu. Jest jeden problem na Zygmuntowskich jest stadion piłkarsko-żużlowy i taki też musiałby powstać. Żużel w Lublinie ma sporą tradycje i dużo kibiców, nie byłoby opcji żeby ich się pozbyć z tego obiektu, więc siłą rzeczy musiałby powstać stadion w okrągłej zabudowie, z torem, z trybunami oddalonymi od boiska. Z punktu widzenia kibiców piłkarskich tragedia, do tego samo położenie stadionu też słabe, mało miejsca na parkingi, jedna ulica dojazdowa itd. Nowy stadion powstał typowo piłkarski , 500m od dworca, w koło mnóstwo miejsca na parkowanie, dobry dojazd nową drogą itd. Nie było sensu walczyć o stadion na Zygmuntowskich, nowa lokacja była bardziej korzystna zarówno dla klubu, który nie musi dzielić stadionu z żużlozjebami jak i dla kibiców, którzy mają fajny obiekt z trybunami blisko boiska, gdzie można zrobić sztos atmosferę. Wiadomo jest sentyment, ale czasami trzeba iść naprzód i pewne kwestie odpuścić.
Co do Kresowej, to chyba nigdy nie było tematu powrotu na ten stadion, tak jak wspominano słabe położenie, sam stadion jest praktycznie ruiną, trzeba by robić wszystko od zera. Jest tam giełda, czasami jakieś grupy młodzieżowe pograją, ale na nic poważniejszego nie ma szans.
Odnośnie sytuacji piłkarskiej Motoru jest ok, od roku mamy nowego prezesa, byłego dziennikarza Bartnickiego, który póki co sprawia wrażenie ogarniętego gościa, miasto mocno inwestuje w klub, jest ciśnienie na awans, nowi sponsorzy wzrasta frekwencja, jest lider. tabeli. Myślę że awansujemy, co więcej ta 3 liga jest chyba najcięższą ligą do awansu, o czym przekonuje się np Widzew czy wcześniej ŁKS, moim zdaniem jeśli wyjedziemy z tego bagna to w 2 lidze będziemy też bić się o awans, a i jest potencjał żeby zbudować klub który w 1 lidze nie będzie chłopcem do bicia. Zobaczymy, na razie trzeba zrobić pierwszy krok i opuścić 3 ligę, ale po latach posuchy, chyba można w końcu spojrzeć z optymizmem na przyszłość klubu.
esyfloresy

Post autor: esyfloresy »

A na Tatarach to w ogóle teren pozwalałby na budowę nowoczesnego stadionu? Nie jest on zbyt podmokły? Na Zygmuntowskich brak miejsca, żeby powstało zaplecze logistyczne i parkingi co przy nowych obiektach jest standardem.
amf0508

Arena też powstała na mocno podmokłym terenie, więc raczej w obecnych czasach nie jest to już wielki problem.
Grigol

Post autor: Grigol »

Witam

Ja mam pytanie o Ryki. Czy coś się tam dzieje Motor czy może pustynia kibicowska? A może Legia? z racji bliskiej odległości od Dęblina. Widziałem zdjęcia po ostatnim meczu z Śląskiem Wrocław fana uszyta, koszulki ,szale któraś edycja podobno do tego zgrabna liczba.
esyfloresy

Post autor: esyfloresy »

Ryki fc Motoru
Żyrardów

Post autor: Żyrardów »

Jak wygląda sytuacja w Hrubieszowie, Chełmianka, Motor czy może Unia?
amf0508

W Hrubieszowie rządzi miejscowa Unia, mała ale całkiem solidna ekipa, która ostatnio ma kryzys ale jeszcze kilka lat temu prezentowała się naprawę fajnie jak na wielkość miasta i śmiesznie niską ligę. Dużo się też mówi o sympatiach pro Hetman na Unii, jednak sami zainteresowani konsekwentnie zaprzeczają. Motoru, Chełmianki oficjalnie nie ma, już prędzej jakieś jednostki za Legią czy innymi dużymi klubami, ale to wiadomo jak w całej Polsce.
Żyrardów

Post autor: Żyrardów »

amf0508 pisze: 21.02.2018, 21:11 W Hrubieszowie rządzi miejscowa Unia, mała ale całkiem solidna ekipa, która ostatnio ma kryzys ale jeszcze kilka lat temu prezentowała się naprawę fajnie jak na wielkość miasta i śmiesznie niską ligę. Dużo się też mówi o sympatiach pro Hetman na Unii, jednak sami zainteresowani konsekwentnie zaprzeczają. Motoru, Chełmianki oficjalnie nie ma, już prędzej jakieś jednostki za Legią czy innymi dużymi klubami, ale to wiadomo jak w całej Polsce.
Dziękuję za odpowiedź
etransbus

Post autor: etransbus »

Jak Chełm - tylko Chełmianka? Czy Widzew jeszcze działa?
K_RKS

Post autor: K_RKS »

ostatni raz widziani przez nas na otwarciu stadionu w 18 osób w tym kilku konfidentów , przerzut i ochroniarz ( zainteresowanym moge wysłac kwity na to )
na mieście tego patałajstwa nie widać
FanObiektywny

Post autor: FanObiektywny »

https://www.youtube.com/watch?v=vdcDeJQn28c

OD mniej wiecęj 1:00 widac Audice na Lb biało niebieskie kominy . Co robiła Łada na akcji Arka-Lechia ?
Artur Polska

Post autor: Artur Polska »

To najprawdopodobniej był Stomil Olsztyn.
czapaBP

Post autor: czapaBP »

FanObiektywny pisze: 27.02.2018, 14:32 https://www.youtube.com/watch?v=vdcDeJQn28c

OD mniej wiecęj 1:00 widac Audice na Lb biało niebieskie kominy . Co robiła Łada na akcji Arka-Lechia ?
LB to Biała Podlaska a nie Biłgoraj, panie aspirancie
FanObiektywny

Post autor: FanObiektywny »

czapaBP pisze: 27.02.2018, 14:53
FanObiektywny pisze: 27.02.2018, 14:32 https://www.youtube.com/watch?v=vdcDeJQn28c

Nie obrażaj ku*** ludzi typie , zobaczylem bialo niebieskie kominiarki i rejestracje skojarzyły mi sie jednoznacznie z Ładą.
nieproszeni goście

Post autor: nieproszeni goście »

FanObiektywny pisze: 27.02.2018, 15:40
czapaBP pisze: 27.02.2018, 14:53

Nie obrażaj ku*** ludzi typie , zobaczylem bialo niebieskie kominiarki i rejestracje skojarzyły mi sie jednoznacznie z Ładą.
To źle ci się skojarzyło - Biłgoraj to nie LB
K_RKS

Post autor: K_RKS »

ja nie muszę oni to sami robią na komendzie , tak jak pisałem chcesz zobaczyć to pisz na priv , chyba że jesteś jednym z nich to daruje sobie
Bardak

Post autor: Bardak »

amf0508 pisze: 21.02.2018, 21:11 W Hrubieszowie rządzi miejscowa Unia, mała ale całkiem solidna ekipa, która ostatnio ma kryzys ale jeszcze kilka lat temu prezentowała się naprawę fajnie jak na wielkość miasta i śmiesznie niską ligę. Dużo się też mówi o sympatiach pro Hetman na Unii, jednak sami zainteresowani konsekwentnie zaprzeczają. Motoru, Chełmianki oficjalnie nie ma, już prędzej jakieś jednostki za Legią czy innymi dużymi klubami, ale to wiadomo jak w całej Polsce.
Jesienia kilku z ekipy Unii bez barw widzianych na meczach Stalowej
kivloff

Post autor: kivloff »

Janów Lubelski + powiat - ktokolwiek czy pustynia?
Miszmasz

Post autor: Miszmasz »

Stalówka
Futbolobnazony87

Post autor: Futbolobnazony87 »

Chełmianka vs Basel 15x15 wygrana Szwajcarów
ODPOWIEDZ