Kibicowskie Podkarpacie

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

czarni

Re: Kibicowskie Podkarpacie

Post autor: czarni »

Ferionor pisze: 11.01.2018, 12:47
czarni pisze: 10.01.2018, 09:35
futbolowypatriota pisze: 06.01.2018, 10:48 Na Czarnych działała dawniej grupa „Niepoprawni Politycznie” mieli też dość ciekawą flagę, ta ekipa była jedna z lepszych na podkarpackim terenie, nie wiem, co się z nimi stało, ale pamiętam, bo troszku latek mam, ze Karpaty byli bardzo często dojeżdżani przez Niepoprawnych i inne miasta mające z nimi styczność mogą przyznać, że prezentowali się bardzo okazale jak na nasze warunki, także z tą dekadą to przesada! Jeszcze odnośnie Czarnych to zdecydowanie lepiej gdyby awansowali do 4 ligi, myślę, że mecze z Wisłoką, Igloopolem, Polonią czy UNS zmobilizowałaby obecnie jeszcze interesujących się tym klubem do ruszenia d*** w trase, jakiś potencjał jeszcze jest/lub występuje w Jaśle, liczba w Krakowie na Wiśle, gdzie wspierali Sącz nie była mizerna, także skreślać ich jako ekipę wymarłą jeszcze się wstrzymajmy.
Co się stało z ekipą? To głownie byli starsi chłopaki w wieku 30-40 lat i niestety brak świeżej krwi ,problemy z prawem niekoniecznie wydarzeniami około meczowymi i jak już pisałem wewnętrzne wojenki oraz podejście do kierunku kibicowania przez wiele ekip spowodowały że cześć osób odbiła od życia kibicowskiego,cześć emigrowała a cześć nadal okazyjnie pojawia się na meczach,koncertach,spotkaniach towarzyskich z chłopakami innych ekip itp. Flaga i ludzie będą jednak nadal przy okazji wyjątkowych meczów obecni zapewniam.
Co do pewnej ekipy z sąsiedztwa,to NP 1910 własnie mimo wielu prób także poprzez pośredników innych klubów nie udało sie doprowadzić do spotkania na ubitej ziemi, a tłumaczenie było takie ze jesteśmy ekipa niehonorową .Teraz jak sąsiedzi maja dosyć zgrabną grupę w połączeniu z zgodami już takiego problemu nie ma, Czarnym wg. nich jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki wrócił honor i teraz gdy są słabsi można już z nimi nawiązywać kontakty telefoniczne w wiadomym celu hehe. To także o czymś świadczy.
To dlaczego by pokazac ze roznicie się od ich ekipy ktora wtedy nie chciala sie z wami spotkac ,wy jestescie inni i mozecie sie mimo wszystko z nimi spotkac? Czy to ze oni tak robili wtedy oznacza ze mozecie odmawiac tak samo?Czy to oczyms nie swiadczy?
Świadczy to o tym że nie wiesz jakie były realia pomiędzy Jasłem,Sanokiem, Krosnem a na siłę starałeś się grac przekumatego.
iparts.pl
kk_pl

Post autor: kk_pl »

Jesli chodzi o naszą kosę Czarnymi, całą tą rywalizację to Czarni w tej chwili faktycznie bardzo się opuścili. N_ jeśli piszesz o powrocie z Nowego Targu to ochłoń, już było o tym pisane, nie bylismy tam sami tylko z chłopakami ze Stali Rzeszów i bylismy bardzo zadowoleni, że atakujecie, ale niestety zrobiliscie to tak ekspresowo, że stojąc pod autokarem ludzie zastanawiali się czemu juz odjeżdżacie ;) Ale pal licho ta akcje, bo w sumie do niczego nie doszło.
We wcześniejszych latach rywalizacja miedzy nami była naprawdę interesująca.
Wspomniany "wjazd na rynek" - faktycznie to do rynku nie dobiegliscie, pojawiliscie sie w bocznej uliczce, psiarnia wszystko rozgoniła, ale faktycznie był to Wasz plus i można przyznac, że akcja dla Wass, bo jest filmik gdzie sie cofamy.
Dalej nasz powrót chociażby z Nidy Pińczówa-Unia Tarnów: ustawiliscie sie ze sprzetem, Was prawie dwa razy wiecej, a doszło do zajebistych tanców i nie poradziliscie sobie :)
Atakowalismy Was w Odrzykoniu z 10 lat temu - bylo nas mniej, a tez zajebista zabawa, aż się psy nie wpierdoliły.
Starcie za sektorem na meczu Nafty Jedlicze u Was, nasz powrót z Pucharu Polski Okocimski-Unia?, gdzie zamiast atakowac rozjebaliscie nam tylko szyby, nasza próba tzw. "Męcinka" gdzie zaliczylismy gruby przypał z psami jak wracaliscie z Orła P u nas pociągiem. Wam trzeba też oddać (i tu chyba własnie ekipie NP), że wyjebaliscie flagi Nafcie na kozaka...
Działo się oj działo i bylo tego wiecej, chcialoby sie wrocic do tych czasów.
Ale prawda jest taka ze dzis My bywamy na Waszych meczach za Was, dzwonimy, probojemy, ale macie ogromny kryzys, a Wasi starsi kibice których można spotkać w Krośnie i potrafią się nie spinać, sami najlepiej wiedzą jaka dziś jest bolesna dla Was prawda.
Mimo, że jestescie dla mnie/ dla Nas nadal najwieksza kosą, życzę powodzenia i niech się ekipa nie rozpadnie całkiem, bo każdej ekipy wyjazdowej która znika z naszej kibicowskiej mapy poprostu szkoda.
Pozdrawiam
N_

Post autor: N_ »

Flag Nafcie za pierwszym razem nie kroili NP za drugim już byli ale nie wszyscy z biorących udział co tam byli to NP :)
Reszta się powiedzmy zgadza, tylko nie jestem w stanie sobie przypomnieć o jakim ataku piszesz po Nida - Unia na was?
Chodzi CI o to przy rondzie gdzie część waszych aut paliła wrotkę?
Gdzie poszło kilka szyb w waszych autach?
Jakop

Post autor: Jakop »

"W dniu wczorajszym dochodzi do zawodów w lepieniu bałwanów, drużyna złożona z reprezentantów Igloopolu Dębica, Unii Oświęcim i Hejnału Kęty zmierzyła się w zimowej zabawie z zawodnikami z Zagłębia Sosnowiec i BKS Stal Bielsko Biała. Po niewiele ponad 100 sekundach, więcej bałwanów ulepiła drużyna Zagłębia i BKSu".

Info: Podkarpaccy Kibice
https://www.facebook.com/PodkarpaccyKib ... 4125592500
plemplem81

Post autor: plemplem81 »

O Igloopolu Dębica głośniej w Polsce się zrobiło od sezonu 2004/2005, gdy na jesień rewelacyjnie pokazali się na derbach z Wisłoką Dębica. Miałem to szczęście być na tym meczu i robić fotoreportaż do TMK. Wcześniej jednak przyznam, że mało co słyszało się o kibicach Igloopolu. Były chyba jakieś problemy z klubem, z tego co kojarzę. Jak wyglądały dzieje kibicowskie na Igloopolu na przełomie XX i XXI wieku? Tuwimianin - Ty chyba najlepiej mógłbyś temat opisać.

I od razu napisz skąd wzięła się wasza pozytywna postawa względem Ruchu Chorzów? Pamiętam, gdy byłem w czerwcu 2004 roku na meczu Stal Rzeszów-Ruch Chorzów w barażach i wspieraliście Ruch na sektorze gości. Czy to coś więcej niż tylko chęć zrobienia na złość Wisłoce, która trzyma wieloletnią świetną zgodę z Górnikiem Zabrze? To tylko mój taki domysł - nie odbierz tego, że taka jest prawda objawiona, hehe. Koreluję to z rzeczywistością - bo Ruch was olewał z góry na dół. No, ale co by nie mówić - w końcu dopięliście swego. Związaliście się z ekipami prochorzowskimi - determinacja zatem się opłaciła ;). Bo jak mniemam kontakty z Unią i Hejnałem załapaliście przez mecze Ruchu właśnie, na których bywaliście - mylę się czy nie? Jeśli się mylę - jaka jest geneza waszych relacji z Unią i Hejnałem?
tuwimianin.

Post autor: tuwimianin. »

Z serwisu Niebiescy.pl:
IGLOOPOL DĘBICA - zgoda ta została zawarta podczas wyjazdów Ruchu na Stal Mielec. Ruch zawsze wtedy musiał zaliczyć przymusową przesiadkę w Dębicy, gdzie aktywnie działała Wisłoka. Z odsieczą chorzowianom przychodził zawsze dębicki Igloopol, który pomagał Ruchowi w walce z Wisłoką na zasadzie przeciwieństwa. W drugiej połowie lat 80-tych pod upadku sposnora Igloopolu i jednocześnie upadku klubu zgoda ta umarła śmiercią naturalną. Od roku 2004, gdy Igloopol wsparł Ruch Chorzów podczas baraży ze Stalą Rzeszów na meczu w Rzeszowie, relacje zostały nawiązane ponownie.

Nawet po upadku Igloopol-u w latach 90-tych ( zostały tylko drużyny juniorów ) kibice Morsów zawsze darzyli sympatią Niebieskich. Kibice Igloopol-u ( głównie z ulicy Świętosława ) założyli klub KP Dębica ( potem Kolejarz ), który grając najpierw w A-klasie, potem w V lidze połączył się z Igloopol-em. Ruch zawsze był lubiany w biało-niebieskiej części Dębicy, ja osobiście mam serce podzielone między Igloopol i Ruch, jak wielu innych Morsów. Ja i koledzy bywamy w miarę możliwości na meczach Niebieskich ( pierwszy mój mecz na Ruch-u to spotkanie z Interem na SŚ W 2000 roku ). Jako Igloopol byliśmy obecni między innymi na 6-ciu WDŚ, finale PP z Lechem w Chorzowie z flagą, finale PP z Legią w Kielcach, 2 razy na zakazie w Niecieczy, na meczach ligowych z Lechem i Legią i wielu innych meczach Niebieskich, kibice Ruch-u też wiele razy odwiedzali Dębicę. Dużo osób się zna i utrzymuje kontakty.
plemplem81

Post autor: plemplem81 »

Tą historię na Niebiescy.pl to ja osobiście pisałem, wpierw do mojego zina ULTRA, potem pozwoliłem Neo, właścicielowi strony Niebiescy.pl, wrzucić to na jego portal :). Dzięki za przypomnienie - słowo pisane nie powinno nigdy zginąć, przypomina historię... Nie odpisałeś zupełnie w temacie działania na przełomie XX i XXI wieku. Kiedy Igloopol w latach 90-tych dokładnie upadł i kiedy wznowił grę i od jakiej ligi?
tuwimianin.

Tak jak już wspomniałem kibice Igloopol-u ( głównie z ulicy Świętosława ) założyli w 1997 roku klub KP Dębica ( potem Kolejarz ), który grając najpierw w B,A-klasie, potem w V lidze połączył się z Igloopol-em ( W 1996 r. miejsce Igloopolu Dębica w lidze zajęło Podkarpacie Pustynia, a Igloopol zajął się tylko szkoleniem młodzieży. Powrócił do rozgrywek seniorskich w 2003 r. po fuzji z Kolejarzem ). Teraz mamy układ chuligański z Unią Oświęcim i Hejnałem Kęty oraz przyjacielskie kontakty z Ruch-em Chorzów.
krzysiek

Post autor: krzysiek »

tuwimianin. pisze: 24.01.2018, 12:31Od roku 2004, gdy Igloopol wsparł Ruch Chorzów podczas baraży ze Stalą Rzeszów na meczu w Rzeszowie, relacje zostały nawiązane ponownie.
Jechalem tym pociagiem i pamietam jak do Ruchu dosiadal sie Igloopol. To byl jedyny raz kiedy trafilem na kibicow w pociagu jadac nim „prywatnie”.
derb1

Post autor: derb1 »

krzysiek pisze: 24.01.2018, 14:19
tuwimianin. pisze: 24.01.2018, 12:31Od roku 2004, gdy Igloopol wsparł Ruch Chorzów podczas baraży ze Stalą Rzeszów na meczu w Rzeszowie, relacje zostały nawiązane ponownie.
Jechalem tym pociagiem i pamietam jak do Ruchu dosiadal sie Igloopol. To byl jedyny raz kiedy trafilem na kibicow w pociagu jadac nim „prywatnie”.
Ja jako zupełny szczyl trafiłem na wypchany na maxa pociąg Craxy wsiadającej w Płaszowe i jadącej do Brzeska gdzie Pasy zdemolowały miasto
M
Marginesspołeczny

Post autor: Marginesspołeczny »

wiernyioddany

Post autor: wiernyioddany »

Co aktualnie dzieje sie w Jedliczach ? Kiedyś zgoda a później chyba Fc Karpat ? Dalej działają na Karpatach? Nafta funkcjonuje?
kub1

Post autor: kub1 »

Z tego co mi wiadomo to Nafta Jedlicze nie dziala na wlasna reke tylko jako FC Karpat.
hanys
Kontakt:

Post autor: hanys »

tuwimianin. pisze: 24.01.2018, 13:37 Tak jak już wspomniałem kibice Igloopol-u ( głównie z ulicy Świętosława ) założyli w 1997 roku klub KP Dębica ( potem Kolejarz ), który grając najpierw w B,A-klasie, potem w V lidze połączył się z Igloopol-em ( W 1996 r. miejsce Igloopolu Dębica w lidze zajęło Podkarpacie Pustynia, a Igloopol zajął się tylko szkoleniem młodzieży. Powrócił do rozgrywek seniorskich w 2003 r. po fuzji z Kolejarzem ). Teraz mamy układ chuligański z Unią Oświęcim i Hejnałem Kęty oraz przyjacielskie kontakty z Ruch-em Chorzów.
Tuwimianin a w sezonie 96/97 nie graliscie jako Igloopol w 4 lidze?? Bo pierwszy mecz od ktorego zaczela sie moja przygoda z kibicowaniem to był ostatni mecz rundy w 96 r i to jak mnie pamiec nie myli z Wami.
Mialem gdzies jeszcze skan naszego zina Bianconeri z opisem tego meczu.
Pozdrawiam
tuwimianin.

Wtedy już było Podkarpacie Pustynia, ale kibice dopingowali nadal Igloopol, pamiętam zbiórkę na ostatni mecz tego sezonu u mnie na osiedlu, który był w Pustyni z wami, była mobilizacja u nas ( wspierał nas wtedy Czuwaj ), ale nie przyjechaliście. Zaraz potem Podkarpacie też padło, a resztę historii już opisałem. Pozdrawiam
rado

Post autor: rado »

Czy mógłby ktoś kumaty opisać sytuacje w Przemyślu??
Pamietam że kiedyś było dużo słychać o Czuwaju (układ z Zag. Sosnowiec liczne turnieje wspieranie ich itp) o Loni jakby mniej w latach 2000+ miała chyba jakiś kryzys?? i mniej było o nich słychać. Dziś niby więcej o Loni a Czuwaj w cieniu i chociaż ostatnio zaskoczył i dobrze pokazał się w Sosnowcu, wiec żyją i maja się dobrze choć grają gdzieś po okregowkach.
Czy może ktoś (wiem ze będzie ciężko) opisać sytuacje w mieście jako to się na przestrzeni ostatnich 20 +|- lat?
Pan Krab

Post autor: Pan Krab »

Na Podkarpaciu mamy nową koalicje. Dziś Resovia, Stal Sanok, JKS i Sarzyna atakowali Polonię Przemyśl jadącą na Wisłe.
WileTheBest

Post autor: WileTheBest »

rado pisze: 17.02.2018, 20:04 Czy mógłby ktoś kumaty opisać sytuacje w Przemyślu??
Pamietam że kiedyś było dużo słychać o Czuwaju (układ z Zag. Sosnowiec liczne turnieje wspieranie ich itp) o Loni jakby mniej w latach 2000+ miała chyba jakiś kryzys?? i mniej było o nich słychać. Dziś niby więcej o Loni a Czuwaj w cieniu i chociaż ostatnio zaskoczył i dobrze pokazał się w Sosnowcu, wiec żyją i maja się dobrze choć grają gdzieś po okregowkach.
Czy może ktoś (wiem ze będzie ciężko) opisać sytuacje w mieście jako to się na przestrzeni ostatnich 20 +|- lat?
I jak sytuacja na mieście z banderkurwami wygląda u was?
srututu

Post autor: srututu »

Pan Krab pisze: 17.02.2018, 20:25 Na Podkarpaciu mamy nową koalicje. Dziś Resovia, Stal Sanok, JKS i Sarzyna atakowali Polonię Przemyśl jadącą na Wisłe.
Ahh te nowe koalicje. Szkoda, że Wisłoka i Siarka wyjebali lachę na Resovie bo mogłoby być jeszcze ciekawiej.
rado

Post autor: rado »

WileTheBest pisze: 17.02.2018, 20:29
rado pisze: 17.02.2018, 20:04 Czy mógłby ktoś kumaty opisać sytuacje w Przemyślu??
I jak sytuacja na mieście z banderkurwami wygląda u was?
Na c*** rozmywasz temat ???
Lepiej zajmij się „swoim” spoconym Prezydentem Jaśkiem Poznania który pojechał do Izraela uczynić czynny żal i przeprosić !
Ponawiam pytanie.
taksobiewpadlem

Post autor: taksobiewpadlem »

Jakiś czas temu padło już to pytanie i zostało to w miarę obiektywnie opisane , dokładnie na 8 stronie tego tematu.
Napisałeś :" i chociaż ostatnio zaskoczył i dobrze pokazał się w Sosnowcu, wiec żyją i maja się dobrze choć grają gdzieś po okregowkach"
Mógłbyś wyjaśnić o co dokładnie chodzi? Jak dla mnie wsparcie Zagłębia w obliczu zaliczania notorycznych zer wyjazdowych swojej własnej druzyny od około 8 lat czy nie podejmowaniu rękawic na trasie powinno wykluczyć stwierdzenie "mają się dobrze".
Trzeba przyznać,że nie wymarli ale myślę ,że stwierdzenie kryzys nie będzie tu nadużyciem.
Fakt faktem wydaje mi się , że z Zagłębiem są w stanie powalczyć z każdym ale już bez ich wsparcia na chwilę obecną nie są w stanie za wiele zdziałać.
subagazi

Post autor: subagazi »

ta Polona Przemysl musi byc chyba mocna skoro 5 ekip musialo sie na nia ustawiac?
Osaka

Post autor: Osaka »

Tak Polonia jest bardzo mocna w biegach przelajowych. Pewnie dlatego ustawilo sie 5 ekip .
srututu

Osaka pisze: 19.02.2018, 00:08 Tak Polonia jest bardzo mocna w biegach przelajowych. Pewnie dlatego ustawilo sie 5 ekip .
i Ty coś wypominasz? Polonia sama też się ustawia w koalicjach na pojedyncze ekipy, więc nie ma sensu takie pierdolenie. Takie czasy, że nikt się nie ustawia już ekipa v ekipa, tylko koalicja vs ekipa/koalicja. Nikt w tych czasach nie działa też sam - po prostu.

Polonia miała okazje się wykazać na meczu z Wisłoką i zabrakło chętnych do wyjścia na murawę. I tyle.
Terroor

Post autor: Terroor »

Koniec już pejsovii :) ciekawe co wybrał "P" Wisła czy pejsovia
merek13

Post autor: merek13 »

Ciężki bój na Podkarpaciu będzie a możę i na całym wschodzie.Wisła nie dawała RR wsparcia.UT słaba a koalicja Stalówki krąży wokoło.Mimo wszystko nowa koalicja słabsza jeszcze od FIRMY.No to teraz czas na...Motor!Myśliwy stanie się zwierzyną!
piertollto

Post autor: piertollto »

Resovia dobrze postąpiła ,że nawiązała (dawny) układ z JKS-em i wraz ze Stalą Sanocką powstała koalicja na podkarpaciu ,która w tej chwili ze względu na układ Jarosławian z GKS Kat. staje sie anty WRWE . Wisła olała Resovie postawiła na Polonie a sama Sovia zdała sobie sprawe ,że skoro Stal i Karpaty są akceptowane przez Widzew a Lonia przez Wisłę ,to była w tej układance najbardziej niedopasowanym trybem .Szkoda mi tylko ze Resovia zajebała okrutnie i chyba sama o tym wie,zgody z taką ekipa jaki jest Łódzki KS ale to już Ich problem
stiv1972

Post autor: stiv1972 »

tej zgody z ŁKS to dużo osób żałowało interesy ...............osób decyzyjnych a cóż Wisła się przejedzie na swojej hipokryzji
Terroor

Post autor: Terroor »

A wiadomo kogo już "P" wybrał ?
taksobiewpadlem

srututu pisze: 19.02.2018, 00:30
Osaka pisze: 19.02.2018, 00:08 Tak Polonia jest bardzo mocna w biegach przelajowych. Pewnie dlatego ustawilo sie 5 ekip .
i Ty coś wypominasz? Polonia sama też się ustawia w koalicjach na pojedyncze ekipy, więc nie ma sensu takie pierdolenie. Takie czasy, że nikt się nie ustawia już ekipa v ekipa, tylko koalicja vs ekipa/koalicja. Nikt w tych czasach nie działa też sam - po prostu.

Polonia miała okazje się wykazać na meczu z Wisłoką i zabrakło chętnych do wyjścia na murawę. I tyle.
Trzeba przyznać , że Polonia zaliczyła chyba największa porażkę w ich historii i byłem prawie pewny , że to już definitywny koniec chociaż jak widać coś tam jeszcze próbują mimo to tego zajścia już się zmazać nie da nigdy.

Co do nowej koalicji to ciekawe czy UT jest brana w niej pod uwagę bo Unia NS to raczej pewne. Sama Resovia mimo tej koalicji i tak prowadzi jak dla mnie bardzo głupią politykę sojuszników. Odchodzą od Stalówki bo ci skumali się z Polonią by po jakimś czasie chcieć do nich dołączyć. Odrzucają ŁKS by skumać się z Wisłą gdzie juz była Polonia i ostatecznie kończy się to jak widać.
W zasadzie połączenie sił z JKS to zawsze wsparcie ekipy która jest blisko ale też trzeba brać pod uwagę , że w Jarosławiu ostatnio widoczny jest kryzys.
piertollto

Post autor: piertollto »

To właśnie pisałem, że Resovia związała układ bo przejrzała na oczy i zobaczyła że z Wisłą nic dobrego nie wychodzi, kolego że tak się wyrażę bez spiny i czytaj spokojnie
gary81

Post autor: gary81 »

dla mnie najdziwniejsze jest to jak szybko można zmienić strone w tym kibicowskim świecie! wszak to RR w ramie w ramie z ŁKSem walczyła na jednej z większych awantur w Chorzowie(Ruch-ŁKS)! by teraz po 12-13 latach siedzieć na Wiśle z Ruchem! czy któraś z ekip miała podobną historie? pytam z ciekawości i podaje przykład Resovii bo inny nie przychodzi mi do głowy!oczywiscie chodzi o lata po 2000 roku!
Adiś

Post autor: Adiś »

Ruch i Wisła ...
Gogglebox

Post autor: Gogglebox »

AB ORIENTE LUX pisze: 20.02.2018, 00:31 Czytam ten temat z lekkim niedowierzaniem.
Czy niektórzy z was są choćby minimalnie poważni i obiektywni??Opinie na temat Resovii ,że niby przejrzała na oczy i dała pstryczka w nos Wiśle.To ta Jakby napisać że Messi olał Barce i gra w Ceramice Opoczno,bo ta pierwsza nie ma charakteru.
Ja rozumie że kibicowscy oponenci Wiślaków,mogą snuć historie niestworzone,sam ten klub darzę słabym szacunkiem.Niemniej jednak to co w swej historii wykonali kibice Resovii to katastrofa.
Zerwanie 30 letniej zajebistej zgody z ŁKSem,dla szmalu lansu przy którym trzeba lizać d*** i być obsmarkańcem dla większości Wiślaków DRAMAT.Wyskoczenie na zaproszenie Widzewa,to nie było honorowe podjęcie rękawicy,tylko spuszczeniem sobie wpierdolu w zamian za postanie sobie parę tygodni dłużej w młynie Wiślaków.
Po 30 latach z ŁKS potrafili pierdolić farmazony że zerwali zgodę bo łodzianie są niecharakterni i wielka Resovia ciśnie w wielki świat,po czym nawet najwięksi fani tej zgody z Łodzi czy znajomki z Zawiszy uznali Resovie ...za wiadomo co.
Po latach Podkarpackiej Ośmiornicy ,Resovia twierdziła że musiała holować SSW,i że zgoda padła bo też ekipa bez charakteru.
Niesamowite...
ŁKS zbratał się z Lechem (pewnie według Resovii też mało charakternym)
SSW samodzielnie wymiatała na Podkarpaciu ,a później wolała się związać z wieloletnim wrogiem niż byłym przyjacielem
Teraz Resovia wolała JKS I Nową Sarzynę niż działanie w topowym układzie,choć od wielu lat dwoiła się i troiła żeby pooddychać przez chwile tym samym powietrzem co wielki kibicowski świat.
ku*** SERIO???
A stan na dzisiaj to przebieranie nogami i czekanie na info od Wisłoki i Siarki ,czy będą na tyle życzliwi i dadzą im się pobawić we wspólnym ogródku!
Kontakty Wisły z Resovia zaczęły się jeszcze długo przed rozpadem TKWM i zerwaniu przez LKS/Resovia zgody. Więc Twoje wywody możesz sobie wsadzić. Tak samo na Wiśle są osoby w ekipie bardzo związane z Resovia więc o tym lizaniu d*** to bym tak głośno nie mówił. Ogólnie sytuacja bardzie złożona niż się może wydawać
Jakop

Post autor: Jakop »

O czym tu gadać? Wisła chciała grać na dwa fronty z Polonią i Resovią. Resovia tam jeździła oficjalnie od ilu lat? Od roku czy dwóch, jak nie więcej? Mimo to nie doczekali się przybicia układu ani żadnego KONKRETNEGO wsparcia na jakieś akcje. To w końcu się wkurwili i wybrali inną opcję. Proste i logiczne. Mimo niewielkiej odległości pomiędzy Rzeszowem a Krakowem (autostradą jak się zasuwa to nieco ponad godzinę). Słyszał ktoś o jakiś akcjach Wisły z Resovią? Raz czekali na Stal Rz. o ile dobrze pamiętam i tyle, a potem sobie grali w piłkę na turniejach z tymi samymi Stalowcami.

I szczerze ktoś by liczył na to żeby Wisła pomoże Resovii w walce z koalicją Polonii/Stalówki?

Świrlandia mimo kryzysu da lepsze wsparcie Resoviakom w bojach z "rodziną" aniżeli Smarksy (którzy by w ogóle nie pomagali). Czysta kalkulacja i odnowienie starej przyjaźni.
taksobiewpadlem

Jakop pisze: 20.02.2018, 09:48
Świrlandia mimo kryzysu da lepsze wsparcie Resoviakom w bojach z "rodziną" aniżeli Smarksy (którzy by w ogóle nie pomagali). Czysta kalkulacja i odnowienie starej przyjaźni.
Ja też uważam , że JKS da trochę więcej ale chodzi o sam fakt , że Resovia prowadzi naprawdę głupią politykę zgodową.
edzio27

Post autor: edzio27 »

JW tym wszystkim wisła wydymała sovie jak i unie mościce
srututu

piertollto pisze: 19.02.2018, 22:25 To właśnie pisałem, że Resovia związała układ bo przejrzała na oczy i zobaczyła że z Wisłą nic dobrego nie wychodzi, kolego że tak się wyrażę bez spiny i czytaj spokojnie
Wybacz - zmęczony po robocie byłem i kilka zdań inaczej w moich oczach widziało. Niekoniecznie jest tak, że Wisła wybrała Polonia, bo Sharksi dobrze wiedzą, że Polonia nie ma podjazdu do Resovii chuligańsko - po prostu frustracja ekipy z Rzeszowa była już tak duża, że postanowili iść w inną stronę. Moim zdaniem - układ z JKS'em sprawi, że może nie będą siłą taką jak rodzina Stalówki, aczkolwiek mają te kilka dyszek więcej do pomocy. Bo do tego dochodzi Unia Nowa Sarzyna, Unia Tarnów i nagle robi się pięć ekip, które mogą wspomóc ich w walce z w/w koalicją.

Jeszcze raz powtórzę: Szkoda, że Wisłoka i Siarka nie chcieli w to pójść, bo wtedy zrobiłoby się naprawdę ciekawie bo na Południu i Wschodzie zrobiłyby się takie trzy koalicje, wszystkie anty koaliacja Stal Rzeszów&Stalówka&Karpaty&Polonia&Łada i te kilka mniejszych typu Przeworsk i Leżajsk.

Aktualnie to wygląda mniej więcej tak...

SSW, Polonia, Łada, Stal Rzeszów, Karpaty i te mniejszy w/w.
Resovia, Stal Stanok, JKS, Unia Tarnów (też pewnie będą działać), Unia Nowa Sarzyna
Siarka&Wisłoka&Wisła Sandomierz
Wschodnia Horda
Stal Mielec&Czarni Jasło - tu niestety brak aktywności tych dwóch ekip.
No i pojedyncze ekipy takie jak Czuwaj, które nie mają większego wsparcia na Podkarpaciu i mogą szukać również kontaktów w tych koalicjach.

Kolejność przypadkowa, nie doszukujcie się niczego. Jednak w kuluarach słychać, że pewne koalicje jeszcze mogą się połączyć i stworzyć jedną całość. Takie czasy niestety, że każdy szuka układów, żeby nie wyłapać wpierdolu czasem. Ogólnie zrobiło się bardzo ciekawie, a może być jeszcze ciekawiej bo ptaszki ćwierkają...
Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. »

srututu pisze: 20.02.2018, 13:28 Jeszcze raz powtórzę: Szkoda, że Wisłoka i Siarka nie chcieli w to pójść...
Powiem tylko jedno. Kwestią czasu jest to, kiedy te zbieraniny bawiące się w krucjaty rozsypią się i to z wielkim hukiem.
Kalafior18p

Post autor: Kalafior18p »

Już widzę jak Resovia lata z Wisłoką. Dobre. Do tej pory te ekipy statystycznie biły się przynajmniej raz w roku. Siarce na rękę byłaby nowa koalicja, dalekie wyjazdy do porządnych firm, coraz silniejszy lokalny rywal ale zejdźcie na ziemię połączonych koalicji nie będzie.
ODPOWIEDZ