Panowie,
Mam tak, że raz na jakiś czas wracam do "The Skinhead Bible" w celu odnalezienia potrzebnych informacji. Tym razem, wróciłem w poszukiwaniu choć częściowych informacji na temat subkultury, która była prekursorami Skinhead's, a chodzi mi o Mods'ów. Panowie, cóż za szyk i klasa, po prostu elegancja! Casual tak naprawdę wyniósł z lat 60tych wiele dobrego. Piękne czasy, gdy za punkt honoru brano elegancki ubiór. Do tego te Vespy :) Kto śmiga po londyńskim Soho, musi wiedzieć, że to właśnie tam narodził się prawdziwy styl. Pewnie wielu z braci kibicowskiej ciężko sobie wyobrazić wyjazdy całej, ale to całej ekipy w stylu Mods'ów, ale jest jedna, a piszę o Wisłoce Dębica, która w czasach ogólnopolskiego protestu kibiców z 2011 r. i masowych zakazów wyjazdowych, jeździła w iście eleganckim stylu :) Pielgrzymki do kościoła pw. Podwyższenia Krzyża Św w Nowej Dębie (gdzie w dzień pielgrzymki był rozgrywany mecz o mistrzostwo IV ligi podkarpackiej w piłce nożnej pomiędzy Stalą Nowa Dęba a Wisłoką Dębica), czy zwiedzanie kościoła pw. Św. Marii Magdaleny w Malawie, to były wypady iście z lat 60tych.
Poniżej pielgrzymkowy outfit wariatów z Parkowej :)
Ku*wa, po prostu na okładkę Vogue :)
A tu opis z jednej z pielgrzymek.
Strumyk Malawa - Wisłoka Dębica
Wisłoka zorganizowała kolejny wyjazd "na ściemie". Tym razem zaplanowali wycieczkę na wzgórze Magdalenka, gdzie w planie było zwiedzanie kościoła pw. Św. Marii Magdaleny oraz wieży nadawczej diecezjalnego radia. Będąc przy kościele fani Wisłoki biciem w dzwony oznajmili swoje przybycie. Później bez problemu udali się na stadion. (legionisci.com)
Dzisiejsza moda na dresy to dla mnie dramat. Odzież sportowa i hip-hopowa zdecydowanie nie robią takiego wrażenia, w szczególności na prawdziwych kobietach :) Ben Sherman, ładna parka, garnitur, krawat i na wyjazd :)
A na koniec:
https://www.youtube.com/watch?v=D7g3RuoreRc
Going out in style! :)