Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Ja dla odmiany zawsze z uśmiechem na twarzy czytam posty Prezesa Podwórka, jakby złożyć w całość jego wszystkie posty, to mamy świetny pamiętnik kumatego kibola. Autor pomimo jakże dużego bagażu doświadczeń, zebranego podczas tysięcy kilometrów w trasie, podczas upojnych ciągów alkoholowych w miastach Polski jak i zagranicy z osobami z tej samej strony barykady, tzn ludźmi kumatymi,bezkompromisowymi i w 100% oddanych etosowi kibolskiemu. Mimo ogromnej wiedzy, autor daje czytelnikowi podpowiedzi, a nie odpowiedzi, skłania do refleksji,przemyśleń (np. "Kontynulujac czyjes pytanie odnosnie mniejszych ekip z Warszawy to czy dzis jeszcze sa jakies podzialy?Bo z tego co mi wiadomo to kibice z mniejszych ekip typu Hutnik,Ursus,Okecie to kibice Legii." ) jako wierny i świadomy czytelnik zauważyłem, że autor często igra z Naszą podświadomością. Jako przykład podam częste nawiązania do źródła informacji, wiele razy w trakcie lektury będą państwo mogli dowiedzieć się co o sytuacji w miejscu X bądź o relacjach pomiędzy ekipami Z i Y mają do powiedzenia sami zianteresowani, bo któż inny wie lepiej o sytuacji w Gliwicach niż stary kibol Piasta, po ulicach krakowskiej dzielnicy Nowa Huta oprowadzi Nas nie kto inny niż słynny "Łysy" a w relacji, która wybiega poza Nasze polskie piekiełko nieoceniona będzie analiza kumatej osoby z innego kraju. Moim zdaniem autor takimi zabiegami stawia twardą teze "Informacje czerpiemy u źródła" zachęca do tego również swoich czytelników, w przypadku kontaktów zagranicznych odbieram słowa Prezesa jak swoistą zachete do nauki języków obcych ! Pamiętnik pisany jest chronologicznie, więc wraz z kolejnymi rozdziałami przenosimy w coraz bliższe, Nam, młodemu narybkowi kibicowskiej braci czasy i miejsca. Jak to w publikacjach tego typu znajdziemy również wątki humorystyczne, szczęka bolała mnie od śmiechu przy fragmencie gdy Prezes wspomina jak zatkało mu drogi oddechowy podczas próby strzelenia klasycznej patelni pewnej damie w nieokreślonym jednak miejscu i czasie. Rozpisałem się trochę, ale mam nadzieje, że chociaż kilku z Was skłoniłem tym do bliższego zapoznania się z twórczością Prezesa !
Na koniec chciałem za pośrednictwem internetu podziękować wszystkim,którzy przyczynili się pośrednio do powstania tego arcydzieła, a w szczególności Łysemu z Huty, staremu kibolowi Piasta z Gliwic, korespondentowi z RFN i NRD o pseudonimie Uwe i wszystkim dobrym ludziom, którzy przekazali swoją wiedzę Prezesowi podczas spożywania alkoholi na blokowiskach Łodzi,Krakowa,Górnego Śląska czy Trójmiasta. Słowa uznania płyną również w stronę tercetu o nazwie Hemp Gru, jak nieoficjalnie się dowiedziałem od osób z bliskiego otoczenia prezesa, to właśnie przy muzyce Bilona,Wilka i Żarego powstała lwia część zapisków składających się na opisywaną publikacje.
PS. Już tak całkiem prywatnie, panie Prezesie, czy znajomy z Częstochowy mógłby przekazać raperowi Żyto propsy za najnowszy wałek Casual ? Najlepiej w formie "propsy od znajomka od znajomego z internetu" Z góry dzięki !
Na koniec chciałem za pośrednictwem internetu podziękować wszystkim,którzy przyczynili się pośrednio do powstania tego arcydzieła, a w szczególności Łysemu z Huty, staremu kibolowi Piasta z Gliwic, korespondentowi z RFN i NRD o pseudonimie Uwe i wszystkim dobrym ludziom, którzy przekazali swoją wiedzę Prezesowi podczas spożywania alkoholi na blokowiskach Łodzi,Krakowa,Górnego Śląska czy Trójmiasta. Słowa uznania płyną również w stronę tercetu o nazwie Hemp Gru, jak nieoficjalnie się dowiedziałem od osób z bliskiego otoczenia prezesa, to właśnie przy muzyce Bilona,Wilka i Żarego powstała lwia część zapisków składających się na opisywaną publikacje.
PS. Już tak całkiem prywatnie, panie Prezesie, czy znajomy z Częstochowy mógłby przekazać raperowi Żyto propsy za najnowszy wałek Casual ? Najlepiej w formie "propsy od znajomka od znajomego z internetu" Z góry dzięki !
-
Emigrant64
Dzięki.emm.emm99 pisze: 05.02.2018, 11:06 że nie dawno trafiłem,to z pamiętałem łap:
https://www.youtube.com/watch?v=o4l0-uK9j2E
Do Adik: oczywiście masz rację, moja pomyłka.
Chciałbym się dowiedzieć ile razy Banik wyłapał od Ruchu? może bardziej inaczej sformułuje pytanie - ile razy się miedzy sobą spotkali? Słyszałem o Rudzie, gdzie dostali konkret w******* i Katowicach, ale nie wiem czy to prawda w tych dwóch sytuacjach..?
-
LucasNovik1973
Rudolf zły dotyku stalina odciągnij gale
Czy przypadkiem nie dawno,Lech nie był na wyjeździe Spartaka gdzieś w Anglii?I to nie sami emigrancji,bo jechali z Poznania... jako ciekawostkę mogę podać,że zanim powstał układ z CSKA próbowała do nich podbijać patriotyczna i anty rosyjskaLegia.
:))) Rozumiem jakąś potrzebę wirtualnej "walki" z nami. Czasami jednak przechodzisz sam siebie :) Było dokładnie odwrotnie. Od razu napiszę, że byłem obecny przy sytuacji, która zakończyła nawet nierozpoczęty temat. Miała miejsce... w Źródle, gdzie ktoś się zjawił przy okazji pewnego naszego meczu z Lechem.
Dodam, że był to mniej-więcej czas zamieszania z podróżami Janczyka między Moskwą i Warszawą. I takich kwiatków :)

Dodam, że był to mniej-więcej czas zamieszania z podróżami Janczyka między Moskwą i Warszawą. I takich kwiatków :)

-
Foxx, a z Dynamem Zagrzeb coś was kiedyś łączyło? Pytam, bo z rok temu przy okazji służbowego pobytu w Zagrzebiu zaliczyłem jakiś pucharowy mecz Dynama w eliminacjach LM i spotkałem się z podejrzanie ciepłym stosunkiem niektórych miejscowych do was.
To raczej pytanie do nich. Ogólnie mogę napisać, że każdy zorientowany wie, że od lat są pewne kontakty z ludźmi z jednej z ekip serbskich. To chyba powinno być wystarczającą odpowiedzią, jeżeli chodzi o nas.
Czy to prawda, że na Placu Czerwonym rozdają samochody?Bad1 pisze: 07.02.2018, 20:09 zanim powstał układ z CSKA próbowała do nich podbijać patriotyczna i anty rosyjskaLegia.
-
Polish Power
Foxx czy to tajemnica która to ta serbska ekipa ??Foxx pisze: 07.02.2018, 20:53 To raczej pytanie do nich. Ogólnie mogę napisać, że każdy zorientowany wie, że od lat są pewne kontakty z ludźmi z jednej z ekip serbskich. To chyba powinno być wystarczającą odpowiedzią, jeżeli chodzi o nas.
Chyba można domniemać że Vojvodina.. Zvezda przez kontakty z Spartakiem (Lech) oraz Partizan z CSKA (Widzew) to raczej odpadają.Polish Power pisze: 07.02.2018, 22:06Foxx czy to tajemnica która to ta serbska ekipa ??Foxx pisze: 07.02.2018, 20:53 To raczej pytanie do nich. Ogólnie mogę napisać, że każdy zorientowany wie, że od lat są pewne kontakty z ludźmi z jednej z ekip serbskich. To chyba powinno być wystarczającą odpowiedzią, jeżeli chodzi o nas.
Foxx nie baw sie w Sfinksa...kiedys natomiast chyba dobrze zyliscie z najlepsza ekipa Serbii przez kontakty z J. i Z. z RSW? a moze to tylko modne "prywatne kontakty" byly...Foxx pisze: 07.02.2018, 20:53 To raczej pytanie do nich. Ogólnie mogę napisać, że każdy zorientowany wie, że od lat są pewne kontakty z ludźmi z jednej z ekip serbskich. To chyba powinno być wystarczającą odpowiedzią, jeżeli chodzi o nas.
Foxx, jeżeli to ty zrobiłeś porządek w dziale "Polityka", to dzięki! Co się tam działo.... "wojownicy" Schetyny już oficjalnie pisali o Nas "kibolskie ścierwa" i nawet jeden lewus groził policją..Podejrzewam, że to był jeden psychopata pod wieloma nickami.
fragment z wywiadu: http://weszlo.com/2018/01/15/beda-chcie ... c-kazdego/Jeśli chodzi o awantury z Legią, to wszyscy pamiętają wydarzenia z 2013 na Łazienkowskiej.
Co tu ukrywać – byliśmy źle zorganizowani i ponieśliśmy spektakularną porażkę, która dała bardzo dużo do myślenia. To bolało, ale życie toczy się dalej. Nie raz się od życia w głowę dostało, nie raz się jeszcze oberwie, a trzeba iść do przodu. Wyszło jak wyszło, nie chce mi się zwalać winy na nikogo. Gdybyśmy byli nastawieni na taką sytuację, a przez to lepiej się zorganizowali, my mogliśmy przegonić ich, nie oni nas.
Gdyby tylko Lech zgodził się wyjść na rewanż z Elaną... mogła by ich przegonić a nie odwrotnie.jo.lo pisze: 09.02.2018, 21:16fragment z wywiadu: http://weszlo.com/2018/01/15/beda-chcie ... c-kazdego/Jeśli chodzi o awantury z Legią, to wszyscy pamiętają wydarzenia z 2013 na Łazienkowskiej.
Co tu ukrywać – byliśmy źle zorganizowani i ponieśliśmy spektakularną porażkę, która dała bardzo dużo do myślenia. To bolało, ale życie toczy się dalej. Nie raz się od życia w głowę dostało, nie raz się jeszcze oberwie, a trzeba iść do przodu. Wyszło jak wyszło, nie chce mi się zwalać winy na nikogo. Gdybyśmy byli nastawieni na taką sytuację, a przez to lepiej się zorganizowali, my mogliśmy przegonić ich, nie oni nas.
Wstydu nie macie.
To jest prywatna opinia jednego kibica, a nie oficjalne stanowisko Jagiellonii.Sensi_ pisze: 10.02.2018, 00:45Gdyby tylko Lech zgodził się wyjść na rewanż z Elaną... mogła by ich przegonić a nie odwrotnie.jo.lo pisze: 09.02.2018, 21:16fragment z wywiadu: http://weszlo.com/2018/01/15/beda-chcie ... c-kazdego/Jeśli chodzi o awantury z Legią, to wszyscy pamiętają wydarzenia z 2013 na Łazienkowskiej.
Wstydu nie macie.
Od początku meczu powokowali awanturę Legie zbierala się dobre parę minut przed klatka i nie spodziewali się że dojdzie do starcia?Takie tłumaczenie nie mają żadnego sensy,a tulko wystawiają na osmieszenie takich autorów.
Tego typu uwaga ze strony kogoś wrzucającego "kumatą" "ciekawostkę", że Legia podbijała do CSKA jest dokładnie tym samym :)Bad1 pisze: 10.02.2018, 08:12 Od początku meczu powokowali awanturę Legie zbierala się dobre parę minut przed klatka i nie spodziewali się że dojdzie do starcia?Takie tłumaczenie nie mają żadnego sensy,a tulko wystawiają na osmieszenie takich autorów.
Myślę, że nie przebiliście oewnego mojego ziomka, który w trakcie mieszanej biesiady w serbskiej knajpie mieszczącej się dość blisko Łazienkowskiej i po obalonych kilku litrach rakiji "zszedł"/zczołgał się z pięterka na dół - do kibla - i po drodze widząc tablicę z naszkicowanycm kredą info "pljeskavica - promocja" zaordynował zszokowanemu barmanowi: "dwie setki plaskawicy!" :)nisc pisze: 08.02.2018, 23:45 Foxx wracajac do RSW to kiedys z J . imprezowalismy w Belgradzie 100m od knajpy gdzie bylo Alcatraz haha...nieswiadomka..a uzytkownicy to fakt poziom spada juz w porzadku tygoniowym..
Chodzi o Yugo? Tam biesiadowalismy Miedzynarodowka przed finalem PP bedac celem obcinki Legii ;-)
-
bez-napinki
Dynamo to masz w rowerze! :)__________ pisze: 07.02.2018, 20:45 Foxx, a z Dynamem Zagrzeb coś was kiedyś łączyło? Pytam, bo z rok temu przy okazji służbowego pobytu w Zagrzebiu zaliczyłem jakiś pucharowy mecz Dynama w eliminacjach LM i spotkałem się z podejrzanie ciepłym stosunkiem niektórych miejscowych do was.
Sam mam wielu znajomych np. z Lechii, ale nie jestem pewien czy to się kwalifikuje na jakiś ślad ;)
1. Mieliście w składzie kogoś bardzo dobrze znającego teren
2. Nie dziwi tylko obcinka, gdyż zwyczajowo, głownie dawniej, w tamtym miejscu gościły delegacje z różnych - często egzotycznych biorąc pod uwagę oficjalne układy - ekip za zgodą/z udziałem osób z "Centrali".
Trzeba będzie wzmóc czujność ;)
Jest to jedna z oficjalnych nazw, chociaż w Warszawie lokal funkcjonuje głównie jako "serbska knajpa przy alei...". Jeżeli faktycznie tam bawiliście to:nisc pisze: 10.02.2018, 15:04 Chodzi o Yugo? Tam biesiadowalismy Miedzynarodowka przed finalem PP bedac celem obcinki Legii ;-)
2. Nie dziwi tylko obcinka, gdyż zwyczajowo, głownie dawniej, w tamtym miejscu gościły delegacje z różnych - często egzotycznych biorąc pod uwagę oficjalne układy - ekip za zgodą/z udziałem osób z "Centrali".
Doszło do Starcia kiedyś między Wisłą a Cracovią na liczby lub banda na bande na gołę pięści? Czy zawsze ze Sprzetem ?
Foxx Yugo i klub w alei to dwa różne lokale. Yugo są przynajmniej dwa. w alejach jerozolimskich i marszałkowskaFoxx pisze: 11.02.2018, 09:35 Sam mam wielu znajomych np. z Lechii, ale nie jestem pewien czy to się kwalifikuje na jakiś ślad ;)
Jest to jedna z oficjalnych nazw, chociaż w Warszawie lokal funkcjonuje głównie jako "serbska knajpa przy alei...". Jeżeli faktycznie tam bawiliście to:nisc pisze: 10.02.2018, 15:04 Chodzi o Yugo? Tam biesiadowalismy Miedzynarodowka przed finalem PP bedac celem obcinki Legii ;-)
Btw, fajna miejscówka, w środku sporo akcentów z klimatu/kibicowskich. Tylko pytanie czy Yugo obok de Gaulle'a jeszcze istnieje? Dawno tam nie byłem, a internety podpowiadają że miejscówki już nie ma.nisc pisze: 10.02.2018, 15:04 Chodzi o Yugo? Tam biesiadowalismy Miedzynarodowka przed finalem PP bedac celem obcinki Legii ;-)
Doszło kiedyś do starcia Wisły z Cracovią na gołe ręce na liczby lub banda na bandę?
Chyba kiedys taka sytuacja miala miejsce ale to wieki temuMFC'05 pisze: 11.02.2018, 11:44 Doszło kiedyś do starcia Wisły z Cracovią na gołe ręce na liczby lub banda na bandę?
Klub w alei ma nawet inną konkretną nazwę. Niektórzy używali "Yugo". Być może zasugerowałem się nawiązaniem do niewielkiej odległości od Ł3.PT. pisze: 11.02.2018, 11:30 Foxx Yugo i klub w alei to dwa różne lokale. Yugo są przynajmniej dwa. w alejach jerozolimskich i marszałkowska
Kolo palmy ;-)
No to ta miejscówka, o której wspomniał Lari - raczej trudno powiedzieć by była dość blisko naszego stadionu :)
-
ELC
- Kontakt:
Niestety ostatnio chciałem tam zjeść i było zamknięte.Lari pisze: 11.02.2018, 11:32Btw, fajna miejscówka, w środku sporo akcentów z klimatu/kibicowskich. Tylko pytanie czy Yugo obok de Gaulle'a jeszcze istnieje? Dawno tam nie byłem, a internety podpowiadają że miejscówki już nie ma.nisc pisze: 10.02.2018, 15:04 Chodzi o Yugo? Tam biesiadowalismy Miedzynarodowka przed finalem PP bedac celem obcinki Legii ;-)
Ostatni raz chyba w 1943 ;)MFC'05 pisze: 11.02.2018, 11:44 Doszło kiedyś do starcia Wisły z Cracovią na gołe ręce na liczby lub banda na bandę?
http://www.nastadionie.pl/slynne-derby- ... -pilkarze/
-
Polish Power
W którym mniej więcej roku na polskich stadionach zaczął pojawiać się monitoring ?? Gdzie były pierwsze kamery ?? Legia, Widzew ??
U nas to od kiedy pamietam byl, w postaci ZSW w pierwszych rzedach i newralgicznych miejscach.
Jaka jest pojemnosc sektora gosci na Stomilu?
-
STOMILOWIEC
-
ratujmy trzmiele
\
Sam mam wielu znajomych np. z Lechii, ale nie jestem pewien czy to się kwalifikuje na jakiś ślad ;)
a
szkoda
;)
a
szkoda
;)
-
maszerujlubgin
Mecz Legia z Zagłębiem bodajże . Jakoś 96-97 rok . Pamiętam w tv w golu było gadane o zainstalowaniu monitoringu . Ale czy pierwszy w Polsce to nie wiemPolish Power pisze: 12.02.2018, 00:11 W którym mniej więcej roku na polskich stadionach zaczął pojawiać się monitoring ?? Gdzie były pierwsze kamery ?? Legia, Widzew ??
-
Doktor P(r)awica
Foxx, a czy można w waszym kontekście wspomnieć o innej ekipie bałkańskiej? Tej o bliźniaczo brzmiącej nazwie jednego z klubów należących do Waszej rodziny? :)Foxx pisze: 07.02.2018, 20:53 To raczej pytanie do nich. Ogólnie mogę napisać, że każdy zorientowany wie, że od lat są pewne kontakty z ludźmi z jednej z ekip serbskich. To chyba powinno być wystarczającą odpowiedzią, jeżeli chodzi o nas.
Tak czy inaczej fakt, że - powiedzmy, pomijając ekipy/ki z aglomeracji - nie ma czegoś takiego jak "rodzina Legii" powinien wyczerpać temat :)
-
esyfloresy
Siedlce, Puławy, Biała Podlaska, Dęblin to aglomeracja warszawska?