Jestem na bieżąco, znam markę od dawna. Swego czasu łudziłem się, że będzie to fajna polska marka spod znaku casual, jednak z tego co obserwuję, to idą raczej w stronę pitbulowską. W każdym razie z każdą kolekcją mniej wzorów mi się podoba.19SZ27. pisze: ↑24.01.2018, 22:04Koszulki, bluzy masz rację. Kurtek w każdej kolekcji jest kilka normalnych. Do tego sweterki, koszule, bluzy normalnie a nie z wszytymi kominami, spodenki, spodnie, polówek też sporo. Przejrzyj ostatnie kolekcje, ewentualnie poczekaj do marca na nową to zobaczysz :)

Moda stadionowa - casual
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Moda stadionowa - casual
Dzisiaj jest bardzo ważny dzień,
dzień zemsty za bezsensowne życie.
Dzisiaj to my bawimy się,
a jutro znów będziemy niczym.
GRAMY W FINALE!
GRAMY W FINALE!
-
Posiadam parę ich produktów (bardzo dobra jakość swoją drogą), z każdą kolekcją poszerzają asortyment. Asortyment oferowany do klienta międzynarodowego. Sporo towaru idzie im do niemiec, beneluxu czy skandynawii, a tam jak wiemy, stylówki "na groznych kiboli w czerni" dopiero zaczynają być modne :)Cqurwol pisze: ↑24.01.2018, 22:14Jestem na bieżąco, znam markę od dawna. Swego czasu łudziłem się, że będzie to fajna polska marka spod znaku casual, jednak z tego co obserwuję, to idą raczej w stronę pitbulowską. W każdym razie z każdą kolekcją mniej wzorów mi się podoba.19SZ27. pisze: ↑24.01.2018, 22:04Koszulki, bluzy masz rację. Kurtek w każdej kolekcji jest kilka normalnych. Do tego sweterki, koszule, bluzy normalnie a nie z wszytymi kominami, spodenki, spodnie, polówek też sporo. Przejrzyj ostatnie kolekcje, ewentualnie poczekaj do marca na nową to zobaczysz :)
-
Pytanie do znawców tematu Casual - marki Best Company, Chevignon, Blue System, Replay czy Iceberg - jakie opinie?
-
Jedynie *krowy" Replay ale to tez tylko dla fanow niegdysiejszego moczenia dzinsow w wybielaczu :-)
TYBET JEST SERBSKI
-
A ty się spakuj k**** stara do trumny
-
Szczerze mówiąc mam TH i RL,i jak dla mnie ceny i jakość jest taka sama :) A co do "ogórków z USA" to RL wiele się nie odróżnia,bo tam to tez jest dosyć tania marka i bardzo częsta do spotkania na ulicy,jak Tommy,także nie wrzucałbym tej marki do jednego wora,a bardziej bym się doczepił jakieś innej marki :DD
-
Z jakością się zgodzę jednak ja odpowiadałem na pytanie czy TH nalezy do kanonu. Na marginesie dodałem również niejasną dla mnie fascynację w Polsce tą marką. Stąd mamy ceny jakie mamy tych ciuchów.
-
Tommy po prostu podszedł w PL,w sumie jak RL czy Lacoste,jednak to za mało.. może kiedyś się doczekamy ubrań Si i innych marek w Polsce w adekwatnej cenie,ale to jeszcze trochę ;)
-
Proponuję jeszcze melonik i laskę.jestesmywaszastolica pisze: ↑25.01.2018, 23:04bo modniś globtorer taki jak ty zna cenę TH z Las Vegas, Abu Dhabi, Mediolanu i Paradyża
przecież cały ten wątek to jedna wielka żenada.
TH nie należy do KANONU każual bo w sumie c*** nie wiadomo dlaczego, ale nie należy więc jak kogoś pokusi założyć polówkę tej firmy to ma od razu od każuali z trybuny -5 szacunku i -10 dobrego looku.
Rozumiem, że ten każual to coś więcej niż moda, to styl życia, więc może poratujecie kilkoma radami - każualowy sikor ? może spinki, albo poszetka ?
GRAMY W FINALE!
GRAMY W FINALE!
-
mógłbyś stąd wypierdolić na stałe lamusie ? taka mała prośba. Jak nie masz o czymś pojęcia to sklejasz pizde i tylko obserwujesz.jestesmywaszastolica pisze: ↑25.01.2018, 23:04bo modniś globtorer taki jak ty zna cenę TH z Las Vegas, Abu Dhabi, Mediolanu i Paradyża
TH nie należy do KANONU każual bo w sumie c*** nie wiadomo dlaczego, ale nie należy więc jak kogoś pokusi założyć polówkę tej firmy to ma od razu od każuali z trybuny -5 szacunku i -10 dobrego looku.
Rozumiem, że ten każual to coś więcej niż moda, to styl życia, więc może poratujecie kilkoma radami - każualowy sikor ? może spinki, albo poszetka ?
-
Nie potrzebujesz czekać. Wystarczy obserwować brytyjskie strony. Naprawdę idzie się porządnie ubrać. Pamiętam rok temu wyhaczylem kurtki freda perry za 35 funtów dla siebie i znajomych. Zawsze czekam na wyprzedaże na stronie Adidasa. Gazelle czy inne bermudy można kupić za ok 40 funtów. Scott& Lyles ma wyprzedaż raz czy dwa do roku a obniżki schodzą do -60%. Ceny są przyzwoite nawet na polska kieszeń. Jedyny wyjątek to SI i CP tam nie ma to co liczyć. Mastrum czyli tańsza wersja SI ma fajne wyprzedaże w okolicach sierpnia. Czasami ktos pyta o koszulki do 100zl w Polsce. W takiej cenie ogarniesz na oficjalnych wyprzedażach Mastrum czy SL bez problemu nawet polówki.
-
Chciałbym zobaczyć jak ty wyglądasz na co dzień, stara k**** :)
-
Weź mnie nie cytuj, bo wstyd. EOT.DoZo(L) pisze: ↑26.01.2018, 09:25Akurat parasol jest np. w HOOLandii bardziej 'casual', niż wymieniane tu przez "znawców" materii firmy odzieżowe. Wynocha do HP, "trendseterzy"!Cqurwol pisze: ↑26.01.2018, 09:04Proponuję jeszcze melonik i laskę.jestesmywaszastolica pisze: ↑25.01.2018, 23:04bo modniś globtorer taki jak ty zna cenę TH z Las Vegas, Abu Dhabi, Mediolanu i Paradyża
GRAMY W FINALE!
GRAMY W FINALE!
-
Nie będziesz decydował, kto się tu może wypowiadać a kto nie każualowy lalusiu.whiskey pisze: ↑26.01.2018, 09:22mógłbyś stąd wypierdolić na stałe lamusie ? taka mała prośba. Jak nie masz o czymś pojęcia to sklejasz pizde i tylko obserwujesz.jestesmywaszastolica pisze: ↑25.01.2018, 23:04bo modniś globtorer taki jak ty zna cenę TH z Las Vegas, Abu Dhabi, Mediolanu i Paradyża
A tak w ogóle pompa z takich pelikanów jak ty, bo akurat TH jakościowo bije super-hiper true każualowy Lacoste na głowę. No ale nie każual, więc c***, nie nosimy. Uświadom to sobie, że jesteście bandą pelikanów i ludzie będą z was szydzić.
-
Powiedz to kolegom na trybunach. Aha, zapomniałem że ich tam nie masz :)
-
Ty stary pedofilu lepiej się nie wypowiadaj bo wszyscy mają cię za k**** na tym forum.
-
Jeżeli uznać kurtki Northface, Berghausa za casual w Uk , czy Napapaijrii w Norwegi albo Fjallraven w Szwecji. To w Polsce będzie 4F:). Podobne kroje, szyte w chinach i chyba w takich samych fabrykach :).UraBuraSzefPodwura pisze: ↑24.01.2018, 21:00A nie myslal ktos by stworzyc polska marke casual?Sa patriotyczne marki,jest pgwear,pitbul,extremehobby.Wedlug mnie taka typowa polska marka casuals to bylby strzal w dziesiatke bo moda na polskich stadionach w przeciagu ostatnich lat sie mocno zmienila.Zobaczcie na ciuchy pitbulla jakie teraz mozna wyhaczyc fajne kurtki w przystepnych cenach.
Inna marka Henri Loyd. Polak zakładał(nie wyjeżdżać mi ze to zyd:), jeszcze koronę piastowska ma w logo:). W Polsce h** wie czemu takie drogie w UK po 30-50 funtów idzie wyhaczyc.
Zamiast CrewNecka z Scotta i Lyla kupujesz np Bytomia .
Koszule nie musisz mieć z aquascutum czy freda za h** wie ile tylko da rade kupić o wiele tańsza naszych rodzimych marek.
Tadaa i macie polski casual:). Na balet czy na stadion czy co tam chcecie:) Lepiej będziecie wyglądać niz lovelaasy w koszulkach od Armaniego i w tandetnych skórach :).
-
Ten "armani" w "elytarnych ekypach" w Polsce to jakas pomylka no ale jesli ta ciaweska marka jest na topie to slabo, sircharles dobrze prawi, roznice w cenach HL sa zalezne id kolekcji, te dresiarskie HL z JD Sports itp to gowno jakosciowe, podobnie jak TNF z tych samych zrodel. Mysle ze gdyby w latach 90 byl boom na polski Casual to premierowe kurtki Alpinusa z pierwszej pieciolatki byly naprawde zajebistej jakosci..
TYBET JEST SERBSKI
-
Jako, że kto kibolski wykształciuch i intelygent to proszę ja Was wiadome mu, źe czas sesji dla studentów nadchodzi, a dla nas, górnostołkowych kiboly, okres zwiekszego zapotrzebowania na specyfiki wspomagacze wszelkiego typu. Przystępując do egzaminu z bycia POLISZ KAŻUAL powinniście opracować całą pulę pytań, która zaspokoi waszą ciekawość na cały boży rok. Czy : guess, mango, casual friday (podchwytliwe), hilfiger, armani, kleiny, adidas, umbro, kappa, diesel, pepe jeans, bench, jack jones, diverse, 4f, alpha ind. to można nosić czy nie można jako każualowiec? I dlaczego odpowiedzią, którą najczęściej udzielali ankietowani jest "Nas, zdrowych kiboli c*** to obchodzi" ?
PS bielizna dla każualowca? Henderson, Tokyo Laundry straszna wieś czy ujdzie?
PS bielizna dla każualowca? Henderson, Tokyo Laundry straszna wieś czy ujdzie?
-
Widze ze dla was juz nie ma ratunku niektorych, synowie rydzyka chuligana
TYBET JEST SERBSKI
-
A co sądzicie o firmie Jack Wolfskin,parę lat temu udomowiła się w PL dosyć dobra jakościowo,w Rosji jest zaliczana ;)
-
W niemczech Austrii Beneluksie i Skandynawii Jacek Wilcza Skora tez w kanonie
TYBET JEST SERBSKI
-
https://www.youtube.com/watch?v=8ZDE6dwoRE8 z przymruzeniem oka hehe
-
Ja pierdolę, ale czopy.vinnyjones pisze: ↑27.01.2018, 18:59https://www.youtube.com/watch?v=8ZDE6dwoRE8 z przymruzeniem oka hehe
GRAMY W FINALE!
GRAMY W FINALE!
-
Nie no, xDDoZo(L) pisze: ↑27.01.2018, 22:20Już ktoś tu to reklamował, ale poszedł po rozum do głowy i usunął 'posta'. Nie zdziwiłbym się, gdyby to byli tak bardzo hołubieni w tym temacie przez "każuali" "pfc".Cqurwol pisze: ↑27.01.2018, 21:58Ja pierdolę, ale czopy.vinnyjones pisze: ↑27.01.2018, 18:59https://www.youtube.com/watch?v=8ZDE6dwoRE8 z przymruzeniem oka hehe
-
Nawet PFC wyrazili się negatywnie o tym czymś (ku***, to brzmi jak by oni jakąś ekipą byli, że mogą coś ogłaszać czy się wypowiadać).
Fakt faktem, że dla mnie przeeeekurwa gówno. Nie ma sie co dziwić, że niektórzy beke cisną z tej 'kultury' w polskim wykonaniu bo takie ścierwo tylko daje argumentów by tak robić.
Fakt faktem, że dla mnie przeeeekurwa gówno. Nie ma sie co dziwić, że niektórzy beke cisną z tej 'kultury' w polskim wykonaniu bo takie ścierwo tylko daje argumentów by tak robić.
-
A mnie się numer dla odmiany podoba :-)
Zdecydowanie bardziej bawi mnie używanie takich słów jak "kultura" czy dorabianie jakiejkolwiek ideologii do krokodylka na polówce.
Zdecydowanie bardziej bawi mnie używanie takich słów jak "kultura" czy dorabianie jakiejkolwiek ideologii do krokodylka na polówce.
-
Nawet spoko kawalina.Ten Zyto to typ z Czestochowy,znajomy znajomego.Kiedys byl w Prosto bodajze.
Pytanie do znawcow.Co sadzicie o marce Hackett London?
Pytanie do znawcow.Co sadzicie o marce Hackett London?
Spalonymi mostami lacze sie z miastami...
-
nie siedze w temacie, fred perry i ellesse to marki uznawane za casual czy nie?
-
-
Widziałem i właśnie z tego mam pompę. Wyrocznia zdążyła wygłosić już sakramentalne "to nie jest prawdziwy casual" (rozkminki rodem z przedszkola, co jest w 100% prawilne a co nie i ten mityczny "PRAWDZIWY CASUAL"). Pisali coś jeszcze o "budowaniu tej kultury w Polsce"... I jak tu z tych pajaców nie drzeć łacha.DoZo(L) pisze: ↑29.01.2018, 21:14To również jesteś podpadnięty, bo "wyrocznie" typu "pfc" w swoim dziale "kultura" tego rapera oficjalnie nie poparli. Popraw się!krzycho_ASR pisze: ↑29.01.2018, 18:20A mnie się numer dla odmiany podoba :-)
-
Zwracam honor ASR....krzycho_ASR pisze: ↑29.01.2018, 18:20A mnie się numer dla odmiany podoba :-)
zdecydowanie ideologie pozostawmy znawcom wypadkow lotniczych , tudziez jeb..ludzi po portfelach odzieza patryjotyczna byznesmenow (a pozyczki na firmy to nie przypadkiem z funduszy unijnych dostaja?) i fanatykom krzyzackiego grzyba/radiowca
TYBET JEST SERBSKI
-
Poza tym ze cenowo miażdży to niczego sobie. Jak masz do wyboru kurtkę Hacketta czy Paul and Shark za 400 funtów i SI w tej samej cenie. 99% wybierze SI. Wiadomo większy lans i ta patka pozerska na ramieniu:). Troche zapomniana marka jak Paul Smith.
-
co sadzicie o firmie Kappa? od nich track topy wygladaja calkiem przyzwoicie
-
szukam jakiś sklepów internetowych najlepiej brytyjskich ze casualowymi markami. z góry dziękuje!
-
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
-
bardzo Ci dziękuje jeszcze raz ;)
-
Dla mnie najlepszy jest terraaces. Odwiedź dział outlet. Teraz jeszcze -20% można coś ciekawego wyhaczyc.
-
Kappa nie jest..
A jak to panowie jest z wysyłką z takich wyspiarskich sklepów,jest droga? bo planowałem też coś kupić ze sklepu zagranicznego.
A jak to panowie jest z wysyłką z takich wyspiarskich sklepów,jest droga? bo planowałem też coś kupić ze sklepu zagranicznego.
-