Wymarłe Ekipy ...

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

amsterdamcpu

Re: Wymarłe Ekipy ...

Post autor: amsterdamcpu »

co sie stało z ekipami
Polonia Łaziska
Gwarek Ornontowice
Drzewiarz Jasienica
Byl/jest jakis ruch kubicowski na
ursus warszawa
iparts.pl
patriota85

Post autor: patriota85 »

amsterdamcpu pisze: 06.10.2017, 15:31 Byl/jest jakis ruch kubicowski na
ursus warszawa
Był i jakiś tam jest do dziś, ale od pewnego czasu jest tam kryzys.Ursus obok Hutnika i Olimpii to na pewno wyróżniająca się ekipa z tych mniejszych warszawskich.
Mikołajek

Post autor: Mikołajek »

Mam pytanie co do takich ekip z województwa zachodniopomorskiego jak Sparta Gryfice, Rega Trzebiatów, Osadnik Myślibórz, Pogoń Barlinek, Dąb Dębno, Piast Choszczno i Drawa Drawsko Pomorskie. Działa chociaż któraś z tych ekip? Drugie pytanie, czy mógłby ktoś podać wszystkie obecnie aktywne ekipy z tego województwa, prócz oczywiście Pogoni Szczecin, Kotwicy, Floty, Gwardii i Błękitnych.
plemplem81

Post autor: plemplem81 »

Jurand ze Spychowa pisze: 01.10.2017, 19:14
Kibic/obserwator pisze: 30.09.2017, 21:21 To ja zapytam, co obecnie dzieje się ze Szczakowianką Jaworzno? Działają coś? Jeżeli tak to do której z ekip im najbliżej?
Do ekipy policyjnej na pewno.
I jak na ironię napisał to kibic Ruchu Radzionków. Komedia w pełni.
Vin Diesel

Post autor: Vin Diesel »

Flota Świnoujście jeszcze istnieje ?
MONSTER1945

Post autor: MONSTER1945 »

Vin Diesel pisze: 23.10.2017, 14:11 Flota Świnoujście jeszcze istnieje ?
Z tego co kojarze mają zgodę z Falubazem i coś tam próbują działać
Hazard71

Post autor: Hazard71 »

Vin Diesel pisze: 23.10.2017, 14:11 Flota Świnoujście jeszcze istnieje ?
Istnieją w 2016 jedna ze śląskich ekip wyleciała do nich na autostradzie lecz Ci woleli
chować się za smutnymi
darek.1

Post autor: darek.1 »

KSZO Ostrowiec działa coś czy emigracja zrobiła swoje?
Michalek

Post autor: Michalek »

Flota - ma praktycznie same zera w tym sezonie mimo, że wyjazdy są po kilkadziesiąt kilometrów od Świnoujścia. Naszumieli w Nowogardzie z Falubazem i od tego czasu nic. Chyba niejasna sytuacja z Pogonią i wojna z Kotwicą im nie służy.
Holtras

Post autor: Holtras »

darek.1 pisze: 28.11.2017, 23:29 KSZO Ostrowiec działa coś czy emigracja zrobiła swoje?
Działają i z tego co widać mają się dobrze
plemplem81

Przecież jeszcze moment temu KSZO zaliczyło świetny mecz ze Stalą Rzeszów u siebie. Takie pytania świadczą o naprawdę znikomej wiedzy pytającego - choć oczywiście masz do tego pełne prawo.
Jak wygląda sytuacja ze Slavią Ruda Śląska? Jest tu nawet chłopak z takim nickiem. Działacie? W tabeli widziałem, że jesteście liderem, a kibicowsko ostatnim waszym akcentem był chyba mecz towarzyski z Górnikiem Zabrze.
Morganfrii

Post autor: Morganfrii »

plemplem81 pisze: 29.11.2017, 12:21 Przecież jeszcze moment temu KSZO zaliczyło świetny mecz ze Stalą Rzeszów u siebie. Takie pytania świadczą o naprawdę znikomej wiedzy pytającego - choć oczywiście masz do tego pełne prawo.
Jak wygląda sytuacja ze Slavią Ruda Śląska? Jest tu nawet chłopak z takim nickiem. Działacie? W tabeli widziałem, że jesteście liderem, a kibicowsko ostatnim waszym akcentem był chyba mecz towarzyski z Górnikiem Zabrze.
Napewno widoczny jest u nich spadek formy i mimo kilku zrywów kryzys dopadł i ich ekipę i jeśli się nie mylę to nawet ktoś od nich sam o tym pisał , mówiąc o dużej emigracji w ich mieście. Mimo to oczywiście nie ma tu mowy o wymarłej ekipie.
darek.1

Post autor: darek.1 »

Pytałem w kontekście ekipy sprzed 7-10 lat, a także przez pryzmat bardzo dużej liczby zer wyjazdowych świadczących o dużym kryzysie.
plemplem81

Wiesz, porównując w tym kontekście, to Unia Nowa Sarzyna wyrosła na megabandę, a taka Sanovia Lesko to z fajnie rokującej ekipki z klimatem z małego miasteczka zwyczajnie wyparowała z planety. 10 lat w świecie kibiców to są ze 2 pokolenia - tu czas płynie znacznie szybciej :). Dajcie znać co z tą Slavią Ruda Śląska. I pytanie też o Naprzód Żernica - był moment eleganckich prezentacji, były wyjazdy z piro i nagle pyk - było i ni ma. Co się stało?
domin 1982

Post autor: domin 1982 »

Dzieje się coś w Chodzieży? I czy istnieje obecnie jakikolwiek ruch kibicowski na Mieszku Gniezno? Klub raczej awansuje do 3 ligi a miasto duże. Wiem że kiedyś na Mieszku coś się działo. Byli nawet na wyjeździe w Kościanie jakiś czas temu.
kibic ze Śląska

Post autor: kibic ze Śląska »

amsterdamcpu pisze: 06.10.2017, 15:31 co sie stało z ekipami
Polonia Łaziska
Gwarek Ornontowice
Drzewiarz Jasienica
Byl/jest jakis ruch kubicowski na
ursus warszawa
Co do Lazisk to nigdy nie bylo tam cisnienia na Polonie, kilka wyjazdow po okolicy i tyle.
Chodzi tam troche jankow, mlyna nie ma albo kilku lebkow cos pospiewa. Laziska zawsze skupialy sie na fanclubowaniu ekipom ze Slaska - Ruch/KSG kilku za Gieksa tez jest ale Ci ostatni to naprawde margines.

Sam bylem tam kilka razy, napic sie wodki.. piknik na stadionie w sumie.

Gwarek cos tam dzialal ale chlopcy z Orny raczej na KSG sie skupiaja. Raz tam bylem, kilka lat temu i sytuacja podobna jak w Gornych..
Dokladniej sytuacje niech opisze ktos od nich.
WileTheBest

Post autor: WileTheBest »

domin 1982 pisze: 01.12.2017, 12:29 Dzieje się coś w Chodzieży? I czy istnieje obecnie jakikolwiek ruch kibicowski na Mieszku Gniezno? Klub raczej awansuje do 3 ligi a miasto duże. Wiem że kiedyś na Mieszku coś się działo. Byli nawet na wyjeździe w Kościanie jakiś czas temu.
Mieszko pustynia obecnie.
kondziu0709

Post autor: kondziu0709 »

Na Mieszku nic się nie dzieje.
Łagodny

Post autor: Łagodny »

plemplem81 pisze: 07.10.2017, 21:55
Kibic/obserwator pisze: 30.09.2017, 21:21 To ja zapytam, co obecnie dzieje się ze Szczakowianką Jaworzno? Działają coś? Jeżeli tak to do której z ekip im najbliżej?
Komedia w pełni to wasze relacje z nimi, bo najpierw po naszej akcji na nich zrywacie zgodę czy tam układ ze Szczakowianką, a po kilku sezonach znowu wieszacie razem flagi w młynie i wspieracie się wzajemnie na meczach.
plemplem81

Łagodny pisze: 01.12.2017, 22:02
plemplem81 pisze: 07.10.2017, 21:55

Komedia w pełni to wasze relacje z nimi, bo najpierw po naszej akcji na nich zrywacie zgodę czy tam układ ze Szczakowianką, a po kilku sezonach znowu wieszacie razem flagi w młynie i wspieracie się wzajemnie na meczach.
Nie rozumiem po co zestawiasz takie tematy ze sobą. Jaki ma to cel? I nie dodawaj sobie człowieku - wasza akcja nie była bezpośrednią przyczyną upadku zgody. W rachubę wchodziły poważniejsze kwestie, o których wiedzieć nie musisz. Typa konfidenta pogonili w momencie, gdy dostali białko, więc sprawa została załatwiona tak jak być powinna. Tak jak my zrobiliśmy z wami, gdy zapieraliście się na własne matki i ojców, że jesteście czyści po pamiętnym turnieju w Wodzisławiu Śląskim, dopiero białko, które dostaliśmy od Polonii Bytom pozwoliło wam uzmysłowić, że żyjecie w świecie iluzji i własnej konfidenckiej imaginacji. Po latach zapewne się wyrobiliście, ale wtedy zgrywaliście głupa do samego końca, dlatego pamiętaj:

Obrazek
determinator

Post autor: determinator »

Morganfrii pisze: 29.11.2017, 12:48
plemplem81 pisze: 29.11.2017, 12:21 Przecież jeszcze moment temu KSZO zaliczyło świetny mecz ze Stalą Rzeszów u siebie. Takie pytania świadczą o naprawdę znikomej wiedzy pytającego - choć oczywiście masz do tego pełne prawo.
Napewno widoczny jest u nich spadek formy i mimo kilku zrywów kryzys dopadł i ich ekipę i jeśli się nie mylę to nawet ktoś od nich sam o tym pisał , mówiąc o dużej emigracji w ich mieście. Mimo to oczywiście nie ma tu mowy o wymarłej ekipie.
Odnośnie KSZO to chyba widac, że u nich obecnie jest bardzo słabo, po samych zdjęciach wyjazdowych i liczbach da się zauważyć, że obecnie mają duże problemy "sportowe" (bo chyba nie chodzi tutaj o zabierane "pikniki" i dzieci na wyjazdy :-) ). Kiedyś może i była to "silna" ekipa ale teraz to..... chyba już tylko "jadą" na dawnym "szczacunku". Zobaczymy jak się pokarzą za tydzień w Kielcach wspierając Arkowców a do Kielc mają rzut beretem.
Pędzące pustaki

Post autor: Pędzące pustaki »

Cartusia Kartuzy jeszcze działa? Z tego co wiem to nie przyjechali na ostatnie derby do Kościerzyny
Bączyński

Post autor: Bączyński »

Łagodny

plemplem81 pisze: 03.12.2017, 12:11 10 lat temu - czyli nie mamy pamiętać. Już gdzieś w jakimś temacie pisałem, że historia i pamięć o niej to nasza powinność.
Macie lub nie macie - to już Wasza sprawa. Bardziej miałem na myśl to, że przez te 10 lat konfidentów w Śląskich ekipach wyrosło jak grzybów po deszczu, a nie widać byście robili obrazki na Ruch Chorzów, Górnik Zabrze, GKS Katowice, Polonię Bytom, Piast Gliwice, Szczakowiankę Jaworzno itd.
Dla mnie też koniec tematu. Pozdrawiam
Kappa

Post autor: Kappa »

cobalt pisze: 03.12.2017, 13:35 Ekipy jeszcze coś działają: Niwka Sosnowiec,Babia Góra Sucha Beskidzka,Victoria Boguszów-Gorce,Wisła Tczew,Darłovia Darłowo,BKS Bolesławiec,Moto Jelcz Oława??
W Suchej Besk. nic się na trybunach nie dzieje, miejscowi skupieni na kibicowaniu krakowskiej Wiśle.
Miksjoł

Post autor: Miksjoł »

Po degradacju Dolcanu Ząbki Wymarła ekipa ultrasów
WileTheBest

Post autor: WileTheBest »

cobalt pisze: 03.12.2017, 13:35 Ekipy jeszcze coś działają: Niwka Sosnowiec,Babia Góra Sucha Beskidzka,Victoria Boguszów-Gorce,Wisła Tczew,Darłovia Darłowo,BKS Bolesławiec,Moto Jelcz Oława??
Wisła Tczew działa.
whiskey

Post autor: whiskey »

Jak Broń Radom ? Wiem, że pod koniec lat 90-tych chyba rządzili nawet w Radomiu.
Kibic 30x

Post autor: Kibic 30x »

Chelminianka Chelmno?
Biały,

Post autor: Biały, »

plemplem81 pisze: 29.11.2017, 19:51 Wiesz, porównując w tym kontekście, to Unia Nowa Sarzyna wyrosła na megabandę, a taka Sanovia Lesko to z fajnie rokującej ekipki z klimatem z małego miasteczka zwyczajnie wyparowała z planety. 10 lat w świecie kibiców to są ze 2 pokolenia - tu czas płynie znacznie szybciej :). Dajcie znać co z tą Slavią Ruda Śląska. I pytanie też o Naprzód Żernica - był moment eleganckich prezentacji, były wyjazdy z piro i nagle pyk - było i ni ma. Co się stało?
Podbijam
Kibic/obserwator

Post autor: Kibic/obserwator »

plemplem81 pisze: 29.11.2017, 19:51 Wiesz, porównując w tym kontekście, to Unia Nowa Sarzyna wyrosła na megabandę
Unia wyrosła na mega bandę dzięki m.in. JKSowi Jarosław a także duży wpływ miało na to że odcieli się od Stalowowolskiego kierunku (mieli zgodę ze Stalą Gorzyce). Jako ekipa naprawdę przyzwoicie się rozwijają i w tym sezonie IV Ligi mają duże pole do popisu.
Morganfrii

Post autor: Morganfrii »

Kibic/obserwator pisze: 13.12.2017, 12:25
plemplem81 pisze: 29.11.2017, 19:51 Wiesz, porównując w tym kontekście, to Unia Nowa Sarzyna wyrosła na megabandę
Unia wyrosła na mega bandę dzięki m.in. JKSowi Jarosław a także duży wpływ miało na to że odcieli się od Stalowowolskiego kierunku (mieli zgodę ze Stalą Gorzyce). Jako ekipa naprawdę przyzwoicie się rozwijają i w tym sezonie IV Ligi mają duże pole do popisu.
Zależy co kto rozumie przez stwierdzenie"mega banda".
Jeśli chodzi o to jak wykorzystują swój potencjał ( chodzi mi między innymi o rozmiar miasta ) to myślę , że wypadają naprawdę przyzwoicie biorąc jeszcze pod uwagę ogólnie panujący kryzys.
Jeśli się nie mylę to w ostatniej rundzie zaliczyli 3 swoje wyjazdy : Przemyśl w 100 + duże wsparcie JKS i Dębica x 2 w 35 i 50 głów .
Mimo to patrząc na nich przez pryzmat całego Podkarpacia to myślę , że się nie obrażą jeśli napiszę , że wypadają co najwyżej średnio.
Kolejna sprawa , że awansowali ,dodatkowo pozytywnie na nich wpłynęły wcześniejsze derby z Pogonią L i jak na swoje możliwości jest u nich teraz duże ciśnienie ale w moim odczuciu by zasługiwać na miano "mega bandy" trzeba to potwierdzić działając ( wyjazdy, akcje , wspieranie zgód , młyny u siebie ) przez nieco dłuższy czas.

Nie chcę by ktoś mnie źle zrozumiał bo przyznaję , że jak na swoje możliwości wypadają teraz całkiem dobrze ale chyba też każdy zdaje sobie sprawę ,że ekipy z małych miast mogą równie szybko spaść z wyżyn swoich możliwości ,tak jak szybko się na nie wspięły...

Jeszcze odniosę się do wpływu ich wzrostu formy przez JKS. Według mnie i tak i nie bo UNS już od jakieś czasu coś tam sobą prezentowała i szukała silnego/silniejszego towarzysza. Ostatecznie "padło" na JKS i napewno dodało im to wiatru w skrzydła ale też nie ma się co okłamywać , że Świrlandia w ostatnim czasie boryka się z dość silnym kryzysem .
glwtrcd

Post autor: glwtrcd »

Biały, pisze: 13.12.2017, 01:14
plemplem81 pisze: 29.11.2017, 19:51 Wiesz, porównując w tym kontekście, to Unia Nowa Sarzyna wyrosła na megabandę, a taka Sanovia Lesko to z fajnie rokującej ekipki z klimatem z małego miasteczka zwyczajnie wyparowała z planety. 10 lat w świecie kibiców to są ze 2 pokolenia - tu czas płynie znacznie szybciej :). Dajcie znać co z tą Slavią Ruda Śląska. I pytanie też o Naprzód Żernica - był moment eleganckich prezentacji, były wyjazdy z piro i nagle pyk - było i ni ma. Co się stało?
Podbijam
Naprzo Żernica dlej dziala i ma sie dobrze.
Jezdza do Zabrza wdobrych liczbach, u siebie tez dzialaja moze juz nie tak jak kiedys ale dzialaja. Na wyjazdy tez pojada te ciekawsze z ich strony.
To samo sie tyczy Gwarka Ornotowice.
ja mam pytanie o Unie Raciborz dziesie sie tam cos unich teraz. Kiedys jezdzili nawet
Kibic/obserwator

Post autor: Kibic/obserwator »

Morganfrii pisze: 13.12.2017, 13:13 Zależy co kto rozumie przez stwierdzenie"mega banda".
Jeśli chodzi o to jak wykorzystują swój potencjał ( chodzi mi między innymi o rozmiar miasta ) to myślę , że wypadają naprawdę przyzwoicie biorąc jeszcze pod uwagę ogólnie panujący kryzys.
Dokładnie, chodziło mi o ich możliwości, jak na swoje to prezentują się nieźle. Wyjazdy też niezłe, ale szkoda że nie jeżdżą na wszystkie, pamiętam Wisłoka jak spadała z IV Ligi to wszędzie w ponad 100 osób byli, ale no od czegoś trzeba zacząć :) Mają na wiosnę w delegacjach Sanok, Sieniawę i Nisko, ciekaw jestem jak się zaprezentują :)
plemplem81

glwtrcd pisze: 13.12.2017, 14:11 Naprzo Żernica dlej dziala i ma sie dobrze.
Jezdza do Zabrza wdobrych liczbach, u siebie tez dzialaja moze juz nie tak jak kiedys ale dzialaja. Na wyjazdy tez pojada te ciekawsze z ich strony.
Zapodaj jakimiś obecnymi fotkami z meczów Naprzodu Żernica. Słuch o nich zaginął. Aż wierzyć się nie chce, że z tak medialnego parcia nagle zeszli do zupełnego podziemia. Jak masz opcję pokaż też fotki Gwarka Ornontowice. Gdy do nich przyjeżdżały różne ekipy to cisza jak makiem zasiał - zero oznak ruchu kibicowskiego. To, że jeżdżą na Górnik Zabrze nie czyni ich nawet namiastką ekipki. Samodzielne działanie - owszem. Podaj ich liczby wyjazdowe (jak znasz) z choćby całego 2017 roku, please. Zarówno Naprzodu jak i Gwarka. Dzięki!

Co ze Slavią Ruda Śląska? Przecież jest tu nawet typ o nicku Slavia - nie tak dawno aktywny w temacie śląskim...

Unia Hrubieszów już ameno na dobre? Kiedy ostatnio cokolwiek o nich było słychać, żeby wystawili młyn czy pojechali na wyjazd?
Łagodny

plemplem81 pisze: 31.12.2017, 00:21Jak masz opcję pokaż też fotki Gwarka Ornontowice. Gdy do nich przyjeżdżały różne ekipy to cisza jak makiem zasiał - zero oznak ruchu kibicowskiego.
Byliśmy w Ornontowicach w tej rundzie i 0 zorganizowanego ruchu kibicowskiego.
glwtrcd

Post autor: glwtrcd »

plemplem81 pisze: 31.12.2017, 00:21
glwtrcd pisze: 13.12.2017, 14:11 Naprzo Żernica dlej dziala i ma sie dobrze.
Zapodaj jakimiś obecnymi fotkami z meczów Naprzodu Żernica. Słuch o nich zaginął. Aż wierzyć się nie chce, że z tak medialnego parcia nagle zeszli do zupełnego podziemia. Jak masz opcję pokaż też fotki Gwarka Ornontowice. Gdy do nich przyjeżdżały różne ekipy to cisza jak makiem zasiał - zero oznak ruchu kibicowskiego. To, że jeżdżą na Górnik Zabrze nie czyni ich nawet namiastką ekipki. Samodzielne działanie - owszem. Podaj ich liczby wyjazdowe (jak znasz) z choćby całego 2017 roku, please. Zarówno Naprzodu jak i Gwarka. Dzięki!

Co ze Slavią Ruda Śląska? Przecież jest tu nawet typ o nicku Slavia - nie tak dawno aktywny w temacie śląskim...

Unia Hrubieszów już ameno na dobre? Kiedy ostatnio cokolwiek o nich było słychać, żeby wystawili młyn czy pojechali na wyjazd?
Mam paru znajomych z Zernicy i sami mowia ze dzialaja moze nie na taka skale jak kiedys ale daja rady.
Na jakis wyjazd tez pojada.
A moze ktos napisac o Uni Raciborz?
amsterdamcpu

Post autor: amsterdamcpu »

co się dz dzieje z grunwaldem ruda śląska kiedyś działali wydawali gadżety nawet jakieś graffiti robili a teraz cisza
plemplem81

Grunwald to była ekipka ... bardzo specyficzna. Tak bym rzekł. W 2004 roku byłem na ich meczu bodajże z Polonią Marklowice. Robiłem fotki, po wcześniejszym umówieniu tematu, że na tym meczu się pokażą. Okazało się, że to grupka 10 dzieciaków po 12-13 lat. Fotki zrobiłem, szanuję taką postawę i inicjatywę, bez względu na wiek. A im młodsi, tym mój szacunek większy, że potrafią się zorganizować. Po meczu wracając już ze stadionu podszedł do mnie typ, już wcale nie taki młody ;). Mówił, żebym tego nigdzie nie dawał, bo to wstyd dla Grunwaldu. Potem była długo posucha i znowu kibice Grunwaldu pojawili się bodajże w 2008 lub 2009 roku, gdy pojechałem tam na ich mecz z Victorią Jaworzno. Mieli ze 2-3 flagi i znów grupkę tworzyły w zasadzie ,,, dzieci. No cóż - taki tam mają klimat. Na wszystkich innych meczach z kibicami gości na jakich byłem na Grunwaldzie miejscowi nie pojawili się ani razu z młynkiem.

Ciężko o Grunwaldzie pisać w kategorii ekipki. Nie mieli nawet jednej rundy porządnej w swojej historii kibicowskiej. Jedyny dobry wyjazd jaki zaliczyli to jeszcze w latach 90-tych na Polar Wrocław, bo walczyli w jakichś barażach.
patriota85

Post autor: patriota85 »

Na Grunwald chodził Ruch, czy Górnik ? Pamiętam ich kartoniadę, którą robili na siedząco;).

Dzieję się obecnie coś na:
AKS Wyzwolenie Chorzów
Carbo Gliwice (pamiętam, że im Zagłębie Sosnowiec 2 flagi skroiło)
Walka Zabrze (jak wyżej)
Rekord Bielsko-Biała
Wawel Wirek (Ruch, czy Górnik ?)
Górnik Piaski
Górnik Wesoła
Górnik Wojkowice
Sarmacja Będzin
Forteca Świerklany
Sparta Lubliniec (Ci pozbyli się flagi na konto Rakowa Częstochowa)
ODPOWIEDZ