Kulą w płot. Nie muszę na pw. Literki są od inicjałów, a cyfry poprostu, bez związku, przy rejestracji.UraBuraSzefPodwura pisze: 19.01.2018, 22:12Trapi mnie kibicowsko od jakiegos czasu co oznaczaja liczby w twoim nicku bo literki PB to rozkminilem ze od Pradnik Bialy.Jak cos to priv.P141171215B pisze: 19.01.2018, 19:33Możecie tak na forum ksywkami i imionami nie rzucać? Pisze się C. Vel G. Jak możecie, to rzućcie „rakietę” na priv, gdzie można dostać te elektrolity i aminokwasy.
Co do rzucania ksywkami na forum to faktycznie jest to kulawe.Pamietajcie ze niektorzy nie zycza sobie byc wymieniani w internetach z nazwiska czy ksywy.Pamietacie jak tutaj opisywalem moje odwiedziny w Nowej Hucie i wspomnialem o Lysym?Wymyslilem taka by nie podawac prawdziwej.Mozna?Mozna.
Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
P141171215B
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
-
UraBuraSzefPodwura
Dzieki za odpowiedz.
A jak juz wspomnialem o Pradniku Bialym to jak to tam obecnie wyglada?Dalej jest to najmocniejsze chuligansko osiedle w Krakowie?
A jak juz wspomnialem o Pradniku Bialym to jak to tam obecnie wyglada?Dalej jest to najmocniejsze chuligansko osiedle w Krakowie?
-
P141171215B
Najmocniejsze chuligańska walki nadal na Prądniku. O Crocs’y w Lidlu. Nawet filmik śmiga po YTUraBuraSzefPodwura pisze: 19.01.2018, 22:27 Dzieki za odpowiedz.
P141171215B pisze: 19.01.2018, 23:54Najmocniejsze chuligańska walki nadal na Prądniku. O Crocs’y w Lidlu. Nawet filmik śmiga po YTUraBuraSzefPodwura pisze: 19.01.2018, 22:27 Dzieki za odpowiedz.
Z twoja siostra tez smiga po bieżanowie.
Czasy są inne i do 2012 roku było elegancko euro i nowe stadiony rozjebały wszystko.
-
WileTheBest
@halodrol,
pytanie mam, nie wiesz czy na str. Historia Wisły będą dodawane te wasze starsze ziny oprócz tych co już są? Fajnie się je czyta :).
pytanie mam, nie wiesz czy na str. Historia Wisły będą dodawane te wasze starsze ziny oprócz tych co już są? Fajnie się je czyta :).
-
P141171215B
Myślę, że Psiak bardziej będzie w stanie udzielić Ci odpowiedzi na to pytanie.WileTheBest pisze: 21.01.2018, 14:55 @halodrol,
Tydzień minął odkąd stowarzyszenie Cracovii miało wydać info odnośnie sytuacji w klubie,w tym czasie filipiak i tabisz chcieli wyjebać flagi z klubu,i dziś pojawił się cennik karnetów na Cracovie w cenach z kosmosu,no ale widać że chyba gacie pełne by podjąć jakieś odważne kroki ,MosadKSC może zabierzesz głos? u nas jak bednarz coś chciał robić to każdy widział jak to wyglądało....
Hmmm, najmocniej H na Wiśle z osiedli to RACZEJ Płaszów Stary ;)
Pamietam jak Zloty Wiek byl caly Wislacki. Tak gdzie kolo 2002 roku przezucili na Cracovie. Chociaz duzo starszych sie NIE przezucilo.
-
UraBuraSzefPodwura
MosadKSC chyba odpuscil forum bo zadalem mu pytanie jakies 2 tygodnie temu i do tej pory nie otrzymalem odpowiedzi.S.H.W pisze: 22.01.2018, 20:55 Tydzień minął odkąd stowarzyszenie Cracovii miało wydać info odnośnie sytuacji w klubie,w tym czasie filipiak i tabisz chcieli wyjebać flagi z klubu,i dziś pojawił się cennik karnetów na Cracovie w cenach z kosmosu,no ale widać że chyba gacie pełne by podjąć jakieś odważne kroki ,MosadKSC może zabierzesz głos? u nas jak bednarz coś chciał robić to każdy widział jak to wyglądało....
Złoty Wiek padł jako ostatni, ze wszystkich mistrzejowickich osiedli. Z relacji znajomego, teraz tam nikogo nie ma.. z jednych i drugich. Na osiedlu jeszcze kilka lat temu robiła się Wisła ''na nowo'', ale chłopaki nie wytrzymali ogromnego ciśnienia nadchodzącego z każdej strony, Piastów, BW, Oświecenia nie do przejścia.Avgar pisze: 22.01.2018, 23:59 Pamietam jak Zloty Wiek byl caly Wislacki. Tak gdzie kolo 2002 roku przezucili na Cracovie. Chociaz duzo starszych sie NIE przezucilo.
W latach połowie lat 80 i początku 90, było to jedne z najbardziej wiślackich osiedli w Krakowie. Coś jak dzisiaj obecnie Olsza, czy Prądniki.
Na którymś meczu w 2011 chyba, wisiała juz kultowa flaga tego osiedla: http://historiawisly.pl/wiki/images/thu ... 3%B3w7.jpg
Olsza to rejon dzisiaj Wiślacki, ale niezbyt zaangażowany jak kilka lat temu. Poza tym, że z tego terenu wywodzi się sporą część Rekinów to chyba reszta tak nie za bardzo z kibicowaniem się utożsamia, szkoda niektórych osiedli z potencjałem.
-
UraBuraSzefPodwura
Czyli tak jak pisalem sporo Sharkow wywodzi sie z Olszy.el_romano pisze: 23.01.2018, 08:16 Olsza to rejon dzisiaj Wiślacki, ale niezbyt zaangażowany jak kilka lat temu. Poza tym, że z tego terenu wywodzi się sporą część Rekinów to chyba reszta tak nie za bardzo z kibicowaniem się utożsamia, szkoda niektórych osiedli z potencjałem.
Byc moze Krakow pojdzie sladami Łodzi i rowniez zacznie obowiazywac pakt antysprzetowy i krakowskie osiedla znowu beda tetnic kibicowskim zyciem jak za dawnych lat.
Jak to raczej Łodzianie biorą z Krakowa przykład:-)UraBuraSzefPodwura pisze: 23.01.2018, 11:44Czyli tak jak pisalem sporo Sharkow wywodzi sie z Olszy.el_romano pisze: 23.01.2018, 08:16 Olsza to rejon dzisiaj Wiślacki, ale niezbyt zaangażowany jak kilka lat temu. Poza tym, że z tego terenu wywodzi się sporą część Rekinów to chyba reszta tak nie za bardzo z kibicowaniem się utożsamia, szkoda niektórych osiedli z potencjałem.
Byc moze Krakow pojdzie sladami Łodzi i rowniez zacznie obowiazywac pakt antysprzetowy i krakowskie osiedla znowu beda tetnic kibicowskim zyciem jak za dawnych lat.
-
Polish Power
UraBuraSzefPodwura pisze: 23.01.2018, 11:44Czyli tak jak pisalem sporo Sharkow wywodzi sie z Olszy.el_romano pisze: 23.01.2018, 08:16 Olsza to rejon dzisiaj Wiślacki, ale niezbyt zaangażowany jak kilka lat temu. Poza tym, że z tego terenu wywodzi się sporą część Rekinów to chyba reszta tak nie za bardzo z kibicowaniem się utożsamia, szkoda niektórych osiedli z potencjałem.
Byc moze Krakow pojdzie sladami Łodzi i rowniez zacznie obowiazywac pakt antysprzetowy i krakowskie osiedla znowu beda tetnic kibicowskim zyciem jak za dawnych lat
Na to zapewne nie ma żadnych szans. W Krk, w przeciwieństwie do Łodzi - sprzęt był poprostu "od zawsze".
W Krakowie raczej się tego nie doczekamy - chociaż Wisła by chciała skończyć ze sprzętem, to wróg nie da i to jest sprawa oczywista.
-
UraBuraSzefPodwura
-
P141171215B
mylisz się kolego :) to jest Bohaterów Września
-
P141171215B
Moja pomyłka. Byłem przekonany, że to Oświecenia.
-
UraBuraSzefPodwura
Bohaterow Wrzesnia to osiedle 100% pro KSC?
To był szpital psychiatryczny w Kobierzynie przy ul.Babińskiego.
-
UraBuraSzefPodwura
Odpowiedz na pytanie Wisla czy Cracovia brzmiala:gdyby interesowala mnie pilka to bym zostal pilkarzem.
-
P141171215B
UraBuraSzefPodwura pisze: 23.01.2018, 23:09 Odpowiedz na pytanie Wisla czy Cracovia brzmiala:gdyby interesowala mnie pilka to bym zostal pilkarzem.
UraBuraSzefPodwura pisze: 23.01.2018, 15:52 Mowilem kogo znam.
Czyli jak, mówiłeś, kogo znasz, czy że nie interesuje cię piłka?
A to przepraszam
Czy ktoś się zlituje i go zbanuje?
-
plemplem81
Czy Garbarnia Kraków pokazała kiedykolwiek jakąś oprawę? Jeśli tak - można prosić o foto... Czy były momenty, gdy zaliczali wyjazdy? I pytanie wymagające faktycznej wiedzy, a nie na zasadzie "wydaje mi się" - czy są tam na trybunach w młynku kibice niezwiązani z żadną z 3 typowo kibicowskich ekip Krakowa - czyli tacy, którzy są wierni i oddani tylko brązowo-białym?
-
antidogclub
mój ojciec jeździ na wyjazdy Garcy, a ma 68 lat. Kiedyś z kolegami za małolata się zebraliśmy na barażach i robiliśmy im tam jakąś oprawę głównie osoby z osiedla plus juniorzy co grali w Garbarni.
-
UraBuraSzefPodwura
A okoliczne tereny wokol stadionu Garbarni to tereny KSC czy TSW?
Ile jeszcze lat komendancie do wczesniejszej emerytury?
-
spokolokoluz
UraBuraSzefPodwura pisze: 23.01.2018, 23:09 Odpowiedz na pytanie Wisla czy Cracovia brzmiala:gdyby interesowala mnie pilka to bym zostal pilkarzem.
W tamtych latach odpowiedź typu "nie interesuje się piłką" równała sie z dostaniem po ryju. A nawet jeśli by to przeszło, to zadano by pytanie pomocnicze "skąd jesteś".
-
szwadron97
Czyli tych co nie byli piłkarzami to puszczali ale jak kogoś zobaczyli w korkach w koszulce realu i do tego z piłką to kopali?UraBuraSzefPodwura pisze: 23.01.2018, 23:09 Odpowiedz na pytanie Wisla czy Cracovia brzmiala:gdyby interesowala mnie pilka to bym zostal pilkarzem.
-
UraBuraSzefPodwura
Widze ze dalej nie zczailiscie ze to byla ironiczna odpowiedz do tuwimianina.
Pytanko do kibicow Hutnika.Gdzie obecnie macie swoje bastiony w Hucie?
Ciężko jednoznacznie stwierdzić. W okolicy stadionu znajduje się, osiedle Podwawelskie które jest za pasami. Więc bardziej bym powiedział, ze tereny KSC.. ale wszędzie tez znajdzie się jakaś Wisła.UraBuraSzefPodwura pisze: 24.01.2018, 20:41 A okoliczne tereny wokol stadionu Garbarni to tereny KSC czy TSW?
Cała Stara Huta, to bastion Hutnika.UraBuraSzefPodwura pisze: 25.01.2018, 20:34 Widze ze dalej nie zczailiscie ze to byla ironiczna odpowiedz do tuwimianina.
Raczej nie, na Garbarnie chodzą dziadki kibicujące 'krakowskim drużynom'.plemplem81 pisze: 24.01.2018, 10:07 Czy Garbarnia Kraków pokazała kiedykolwiek jakąś oprawę? Jeśli tak - można prosić o foto... Czy były momenty, gdy zaliczali wyjazdy? I pytanie wymagające faktycznej wiedzy, a nie na zasadzie "wydaje mi się" - czy są tam na trybunach w młynku kibice niezwiązani z żadną z 3 typowo kibicowskich ekip Krakowa - czyli tacy, którzy są wierni i oddani tylko brązowo-białym?
-
UraBuraSzefPodwura
KR1906 dziekuje za odpowiedzi.
Mam plan za jakis czas wybrac sie do Krakowa i odwiedzic stadiony Hutnika oraz Garbarni oczywiscie podczas meczow.Ktos moze polecic jeszcze jakies inne druzyny z Krakowa z nizszych lig?
Mam plan za jakis czas wybrac sie do Krakowa i odwiedzic stadiony Hutnika oraz Garbarni oczywiscie podczas meczow.Ktos moze polecic jeszcze jakies inne druzyny z Krakowa z nizszych lig?
Niech Ci łysy z Huty poleciUraBuraSzefPodwura pisze: 26.01.2018, 11:05 KR1906 dziekuje za odpowiedzi.
Stara Huta niby bastion ale większość z tych osiedli co tam się znajduje to albo są słabe albo po wymieszane z Cracovia lub Wisłą.
Czyli że hutnik to ewentualnie zwykła podrzedna chuliganka, a nie mają "chłopaków z miasta" jak pozostałe Krakowskie drużyny? Chociaż chyba obecnie tylko Wisła bo cały JG siedzi.Aboubakar pisze: 26.01.2018, 14:12 Stara Huta niby bastion ale większość z tych osiedli co tam się znajduje to albo są słabe albo po wymieszane z Cracovia lub Wisłą.
-
UraBuraSzefPodwura
Podbijam.UraBuraSzefPodwura pisze: 26.01.2018, 11:05Mam plan za jakis czas wybrac sie do Krakowa i odwiedzic stadiony Hutnika oraz Garbarni oczywiscie podczas meczow.Ktos moze polecic jeszcze jakies inne druzyny z Krakowa z nizszych lig?
Jak wyglada sytuacja na takich druzynach jak:Wawel,Nadwislan,Wieczysta,Bronowianka,Podgorze,Zwierzyniecki KS,Wanda ???
Czy istnieje tam jakis zalazek ruchu kibicowskiego?Nie mowie o oprawach ale ile tam uczeszcza ludzi na mecze?I czy 'stadiony'' sa warte odwiedzenia?Jakies kameralne jak na nizszych ligach w Anglii??Prosze o kulturalne i rzeczowe odpowiedzi.