Moda stadionowa - casual
Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Moda stadionowa - casual
Mialem kiedys przeciwdeszczowa Alphe panterke kurtke kupioba w tkmaxx w UK irozmiar standardowy byl (XL), natomiast Alpha "czesko-wegierska" to jakis smiech na sali rozmiarowo, spokojnie dwa rozmiary trzeba dodawac bo elka jest jak eska itd itp
Wlasnie mialem to samo pisac. Calvin to moze byc najwyzej casual bielizniany. Wszedzie te podjeby gaci a i normlne ciuchy nie grzesza czesto jakoscia. Teraz kazdy szuka wszedzie casual bo nie stac go na Si tylko na diversa. A ruscy im w tym pomagaja bo mieszaja dobre marki z jakims gownem i lata to po necie. Z racji Polskich zarobkow jeszcze dlugo u nas trybuny beda pit bullowe itp.
Ciuchy Pitbulla o ile nie są przypalowe z psami na plecach, tylko bez loga ewentualnie jakieś dyskretne, to są bardzo dobre jakościowo.
-
vinnyjones
zeby wygladac cool casualowo nie trzeba zawsze miec ciuchiow ze stona czy cp itp jest duzo fajnych firm i cenowo wychodza tak samo jak te ciuchy pitbulla
Weekend Offender na przykład. Cena bluz i koszulek podobna do PB
-
Krol%parkietu
Niedobitki angielskich chuliganow wymarly z 15 latemu, pozostaly tylko napinajace sie dzieciaki z naszywka Stone Island w ciuchach z Primarku!
Ciuchy Weekend Offender jak Whiskey powiedzial calkiem w rozsadnej cenie i lepiej wygladajace szczerze mowiac.
A co sądzicie o Włoskiej "Kappa" dosyć tania już marka jak i Fila,w której części Anglii akceptowana (było to gdzieś w reprtażu) do marki "Casual" o Rosji nie wspomnę,tam wszystko akceptują niemalże ;)
-
UraBuraSzefPodwura
Z Fili mam kurtke jeszcze gdzies w szafie,lezy z 15 lat chyba.Nie sadzilem ze pomykali/pomykaja w tej marce angielscy lads.Kappa to raczej lipa kupilem kiedys buty to sie rozjebaly po 3 tygodniach.
Z uliczno-kibicowskich ciuchow to uwazam ze na ten moment marka PWC nie ma sobie rownych.
A co z takimi markami jak Lonsdale,Pitbull(nie west coast tylko z logiem psa chyba poprzednik west coast).Ktos wogole jeszcze w tym pomyka?Bo swego czasu to w ciuchach Lonsdale London co 3-4 chlopaczyna z osiedla pomykal.Ja sam mam chyba gdzies bluze jeszcze.
Z uliczno-kibicowskich ciuchow to uwazam ze na ten moment marka PWC nie ma sobie rownych.
A co z takimi markami jak Lonsdale,Pitbull(nie west coast tylko z logiem psa chyba poprzednik west coast).Ktos wogole jeszcze w tym pomyka?Bo swego czasu to w ciuchach Lonsdale London co 3-4 chlopaczyna z osiedla pomykal.Ja sam mam chyba gdzies bluze jeszcze.
No Fila od lat na Wyspach się "zalicza" tylko wiadome że nie jest taka popularna już ;) Kappa masz racje słabo jakościowa..
Właśnie! jeśli chodzi o Lonsdale wydali Harringtonki na dziesięciolecie,jak dla mnie w klimacie,chyba że ta marka jest porównywana do Everlasta,i kompletnie się nie zalicza,ale najlepiej jakby ktoś "kumatszy" się wypowiedział ;)
Właśnie! jeśli chodzi o Lonsdale wydali Harringtonki na dziesięciolecie,jak dla mnie w klimacie,chyba że ta marka jest porównywana do Everlasta,i kompletnie się nie zalicza,ale najlepiej jakby ktoś "kumatszy" się wypowiedział ;)
Prawdziwy oryginalny Lons jest bardzo dobry jakościowo jak i stosunkowo drogi. Sklep TMK ma te ciuchy w swojej ofercie i można sobie popatrzeć. Cała reszta czyli bluzy w UK za 10 funtów to są zwykłe podjeby w których śmigają do fabryki. Oczywiście Lons to żaden casual.
Macie tutaj polską stronke http://pfcasuals.pl/marki/ i poczytajcie sobie co i jak :)
Macie tutaj polską stronke http://pfcasuals.pl/marki/ i poczytajcie sobie co i jak :)
-
UraBuraSzefPodwura
O jest i Sergio Tacchini.Mialem kiedys taka zielona kurtke z tej firmy(koncowka lat 90tych),ziomki z osiedla sie smiali i pytali czy zajebalem ja z pomocy dla powodzian.Wtedy myslalem ze to jakas zwykla marna firemka,dopiero po latach sie zorientowalem ze to znana i ceniona w swiecie marka.Szkoda ze ja wyjebalem bo byc moze dzis sprzedalbym ja za niezle pieniadze.whiskey pisze: 15.01.2018, 08:49Macie tutaj polską stronke http://pfcasuals.pl/marki/ i poczytajcie sobie co i jak :)
Lonsdale to tylko haringtonka bo reszta to moze i lepsza od tych angielskich badziewi ale jakosc wcale nie jest dobra. Mam z 10 koszulek z trzy bluzy i dwie haringtonki koszulki i bluzy niby te oryginalne sa gowno warte. Cienkie jak u Wietnamca spod wiaty i naciagaja sie jak najwiekszy szmelc. Kupowane np na col.com.pl i jeszcze na jakiejs stronce nie pamietam. W kazdym razie na licencji puncha. Kupilem bardziej ze wzgledu na wzory bo nawet spoko i po kupnie haringtonek myslalem ze beda jakosciowo dobre.
Aha w haringtonce tej normalnej mialem ich kilka sciagacze mechacą sie to jedyny minus w tej jubileuszowej z materialu melton juz tego nie ma. Na pfcasuals sa wypisane marki ktore wlasnie sa fundamentami casuals bo weekend offender itp powstaly stosunkowo niedawno i przebojem uderzyly w casulas co latwe nie jest.
Aha w haringtonce tej normalnej mialem ich kilka sciagacze mechacą sie to jedyny minus w tej jubileuszowej z materialu melton juz tego nie ma. Na pfcasuals sa wypisane marki ktore wlasnie sa fundamentami casuals bo weekend offender itp powstaly stosunkowo niedawno i przebojem uderzyly w casulas co latwe nie jest.
Z Sergiem to aż mi się film "The Firm" przypomniał hehe,było tam bardzo dużo akcentów tej firmy i widać że styl typowo '90.
ps. Jak dla mnie powinna być gruubaaa aktualizacja marek na stronie Pfc. :)
ps. Jak dla mnie powinna być gruubaaa aktualizacja marek na stronie Pfc. :)
Londsdale tylko produkty z kolekcji Puncha, o dziwo 50style w Polsce ma tez kolekcje inna niz sports direct...obecnie uwazam ze najlepszy klimat casuals oddaja Three Stroke oraz 80'casuals.
-
UraBuraSzefPodwura
Nie wiem czy takie marne zrodlo informacji bo w opisie stylu casuals na ich stronce mozna przeczytac:
''I tak w latach osiemdziesiątych rządziły przede wszystkim marki: Adidas, Fila, Ellesse, Sergio Tacchini, Lacoste, Benneton, Pringle, Louis, Peter Storm, Diadora, Kappa, Hugo Boss, Nike.''
''I tak w latach osiemdziesiątych rządziły przede wszystkim marki: Adidas, Fila, Ellesse, Sergio Tacchini, Lacoste, Benneton, Pringle, Louis, Peter Storm, Diadora, Kappa, Hugo Boss, Nike.''
-
vinnyjones
co do lonsdale to kiedys byl dobry sklep chyba na soho w londynie i te ciuchy byly zupelnie inne niz te ze sportdirecta ,teraz wiadomo ze to sa szmaty jak everlast ,a co do stylu casual to firm jest od h***
PFC to akurat bardzo ogarnięte osoby z klimatu i jest to jak najbardziej rzetelne źródło.
Odnośnie PFC to polecam ich profil na fb. Spoko źródło o różnych premierach, wyprzedażach.
Nawiązując do tematu - ma ktoś może ciuch z Ladra i może podzielić się opinią? Jaki stosunek jakości do ceny, głównie t-shirt i bluza?
Nawiązując do tematu - ma ktoś może ciuch z Ladra i może podzielić się opinią? Jaki stosunek jakości do ceny, głównie t-shirt i bluza?
-
vinnyjones
zgodze sie w 100% PFC ogarnieci na maxa w temacie
-
tuwimianin.
No gdzie z bazaru, przynajmniej muszą być Adidasa albo Nike, choć nie wiadomo czy te marki są wystarczająco "casual". Piszecie tu o ciuchach SI, FP, EA, CP itp., a 90 % ludzi na naszych trybunach nigdy nie będzie stać, żeby na co dzień bujać się w takich markach, chyba, że ze szmateksu albo w podróbach. Marki Tommy Hilfiger i Ralph Lauren są "casual"?
RL jak najbardziej, TH nie jest uznawane. W ogóle to Hilfiger to chyba tylko w Polsce jest traktowany jako ciuch co najmniej dla klasy średniej i niejako marka ekskluzywna. W innych krajach jest to traktowane podobnie jak u nas H&M
-
tuwimianin.
Dzięki za odpowiedź.whiskey pisze: 16.01.2018, 00:36 RL jak najbardziej, TH nie jest uznawane. W ogóle to Hilfiger to chyba tylko w Polsce jest traktowany jako ciuch co najmniej dla klasy średniej i niejako marka ekskluzywna. W innych krajach jest to traktowane podobnie jak u nas H&M
zapytam z ciekawości..TH nie był przypadkiem uznawany za "markę Casual" w latach '90?
-
JohnyBravo
Aaaaaaa zapomniałem, że Warszawka lubi bardzo podróbki Ralpha i Tommiego :)DoZo(L) pisze: 15.01.2018, 22:53DEVANLAY to miejscowość w Turcji?JohnyBravo pisze: 15.01.2018, 21:36 Przed idź Ty jak większość Twoich modnych kolegów chodzi w podróbkach Lacoste z Turcji :)
-
JohnyBravo
Jeansy to u Was też modne, szczególnie podróbki tureckie firmy Giorgio Armani.
Z tego co się orientuje to nigdyemm.emm99 pisze: 16.01.2018, 07:11 zapytam z ciekawości..TH nie był przypadkiem uznawany za "markę Casual" w latach '90?
A nie wsrod okopujacych ziomkow na murawie na Legii?
-
JohnyBravo
Tam mieli torebki damskie. Oczywiście casual turecki.
Jak widać każdy temat można rozjebać.. :)
Nie wiesz o co chodzi w temacie, oznacza że tak ma zostać, więc grzecznie W********** jeden z drugim ponapinać się do tematów łódzkich i śląskich. Tam są pitbule i dresiwa ;)
Nie wiesz o co chodzi w temacie, oznacza że tak ma zostać, więc grzecznie W********** jeden z drugim ponapinać się do tematów łódzkich i śląskich. Tam są pitbule i dresiwa ;)
-
CzłowiekHonoru
Ciężko wypatrzeć dlatego zostałeś poproszony o rozkminienie tego. Skoro śledzisz pracujących w McD to chyba nie powinieneś mieć problemów z odpowiedzią na pytanie w czym noszą się kopiący swoich ziomali ochroniarze z Żylety.
-
CzłowiekHonoru
Starczyło na oryginalne jeansy i torebkę czy za mało było do podziału z tego co Leśny wybecelował za pilnowanie porządku i robiący karierę w ochronie musieli jechać do Rzgowa by kupić podróby?
jeden z lepszych wątków na forum , a wy chcecie wywalać :P
-
major_suchodolski
niemiecki Tom Tailor się zalicza do marek casualowych?
Ta i H&M też
-
vinnyjones
niech ktos tego intora zbanuje..
-
major_suchodolski
Jeśli to było do mnie,to było moje ostatnie pytanie także szkoda czasu na bawienie się w bany ;)
pozdro eleganty.
pozdro eleganty.
-
vinnyjones
chodzilo mi o tego typa co sie wszedzie sie udziela (L)a z tym tomem tailorem to nie bardzo
-
UraBuraSzefPodwura
To jaki styl dominuje na Legii skoro niby tak znacznie rozni sie od reszty trybun co mozna wyczytac na tym forum?Biale buty i biale skarpetki to wiem a reszta?
-
JohnyBravo
Torebki i podrobione obcisłe koszulki w serek Armaniego. Koniecznie czarna i do tego nierzadko tombak przypominający złoto oczywiście kupiony w Turcji.
Wyobraźcie sobie co to będzie jak Legia zagra w pucharach (jakichkolwiek) w tym roku jakiś mecz w Turcji :)))))))
Wyobraźcie sobie co to będzie jak Legia zagra w pucharach (jakichkolwiek) w tym roku jakiś mecz w Turcji :)))))))
-
CzłowiekHonoru
https://www.youtube.com/watch?v=vEwLHHA_pfA
I prostu z tego kortu na stadion?
DoZo zachowaj resztki honoru i odpuść pisanie na tym forum, bo każdy Twój prześmiewczy wpis można jakoś zripostować.
I prostu z tego kortu na stadion?
DoZo zachowaj resztki honoru i odpuść pisanie na tym forum, bo każdy Twój prześmiewczy wpis można jakoś zripostować.