Małopolska kibolska
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Małopolska kibolska
Jak już temat Stróż, to czy tam oraz w Grybowie są jakieś fc Sandecji?
Było pytanie o młynek, a taki jednak w Stróżach się pojawia, widać też flagę Grybowa, który jeździł na Kolejarza w wyższej lidze. Termalica w niskich ligach nic nie działała.kilof pisze: No chyba że mowa o takim jaki ostatnimi czasy był na reprezentacji, czyli januszolandia na 100%.
https://www.youtube.com/watch?v=f4lIAFqgXSY
że nieogarnięci, nie mają pitbulli itd. to inna bajka.
-
Elita Tarnowa
- Kontakt:
Unia Tarnów – MKS Trzebinia 7.10.2017. Mecz z Trzebinią, rywalem przeciętnym zgromadził całkiem dobry młyn w liczbie do 150 osób. Postanowiliśmy wreszcie uatrakcyjnić spotkanie Jaskółek odpowiednią oprawą. Doping zaczęliśmy już od pierwszych minut, chwilami lepszy, chwilami gorszy, ale prowadzony regularnie. Jeszcze przed przerwą prezentujemy oprawę składającą się z sektorówki, transparentu i białych flag na kijach. Sektorówka przedstawiała kibica dumnie prezentującego herb klubowy z hasłem – „W chwili pokusy, nie sprzedaj swej duszy”, odnoszący się do zasady, o której zapomnieli sezonowcy, konfidenci i przerzuty. Następnie młyn przenosimy na balkon, gdzie wieszamy flagę Mafia. Pojawia się także transparent zapraszający na wyjazd do Warszawy na Marsz Niepodległości – 11.11.2017 r.
http://elitatarnowa.pl/galeria/sezon-20 ... 7-10-2017/
http://elitatarnowa.pl/galeria/sezon-20 ... 7-10-2017/
patriota możesz napisać z jakiej jesteś ekipy? Bo faktycznie masz jakąś obsesje Unii? Tak z ciekawości chciałbym wiedzieć, z kim Unia teraz ma taką kose :)
Bo tak na prawdę to masz rację co do Unii. Klawisze, stażyści, ochroniarze tam zawsze byli i to w ścisłych "władzach".
Bo tak na prawdę to masz rację co do Unii. Klawisze, stażyści, ochroniarze tam zawsze byli i to w ścisłych "władzach".
Podpowiem - to takie mniejsze od Trn miasto (może stąd te kompleksy?) na południe, przez które trzeba się przebić jadąc w góry, w Tarnowie nikt sobie nim nie zaprząta d***, ale jak widać z drugiej strony ta d*** strasznie boli.
-
WileTheBest
Podejrzewam, że to może o Nowy Targ chodzić.
-
Wnuk Edwarda
Raczej Sącz...
Kolejarz ma lokalne animozje z Grybovią (nie wiem, czy teraz coś działają), ale na fali sukcesów Kolejarza w Grybowie zagnieździł się ich FC, który jak widać coś tam działa też w niższych ligach. Nie rozkminiam, czy to hulsy czy pikole (trochę absurd kręcić młyn w okręgówce i być pikolem) - po prostu kibicują. Grybów ogólnie miał / ma większe ciągotki do fanklubowania Sandecji, ale to też niech ktos od nich napisze.
Nikt z Tarnowa nie sieje tu zamętu na wasz temat.
-
Morganfrii
Jeśli rzeczywiście na Unii są tolerowane takie osoby które wymienił patriota85 to myślę , że to lekka przesada.
-
Troublemaker
jak jest aktualnie na miejscowej Grybovii ?
opisze ktos czasy swietnosci ?
opisze ktos czasy swietnosci ?
-
Rodowity1928
No gdzie Unia a gdzie Sandecja?. Chyba, że masz na myśli różnice 3 klas rozgrywkowych jakie nas obecnie dzielą.:) Może nie jesteśmy tą samą ekipą co 10 lat temu, ale bez przesady. Awansowali pierwszy raz w historii do ekstraklasy a wyjazdy mają słabiutkie na co sami narzekali bodaj po wyjeździe do Lubina. Dziwne, że po takim sukcesie nie ma zajawki u nowych osób. Pewnie jakiś wpływ ma na to fakt, że każdy mecz grają niejako na wyjeździe. Potencjał jakiś mają. Jeden klub w mieście, możliwość zajawienia na bazie sukcesu ludzi z ościennych miejscowości od Jurkowa na północy przez Krościenko aż po Piwniczną czy Grybów. Jak dla mnie nie wykorzystują obecnie możliwości jakie daje im taki sukces.
-
Chusteczka
Tak nie do końca o to mi chodziło. Unia z Sandecją rzadko się ostatnio widują, obie działają w miarę swoich możliwości i osobiście uważam, że ani jedni ani drudzy nie wykorzystują ich w pełni.
Gość pisał o kompleksach SNS do UT. Po prostu nie bardzo rozumiem na jakim niby polu te kompleksy.
Na Sandecji wiele starszych ma jeszcze coś do gadania, a oni doskonale pamiętają ostrzejsze czasy rywalizacji tej dwójki. Dlatego często w Niecieczy Unia bywa bluzgana.
Dla mnie to akurat duży plus w obecnych czasach. Ci starsi mają swoje zasady, dlatego Sandecja działa trochę inaczej niż większość i jest stała w uczuciach (zgody) i mimo że się z Unią raczej nie widują to kosa nie słabnie.
Młodsi raczej mają obojętny stosunek, ale podejrzewam że identycznie sprawa ma się w Tarnowie.
Pozdro
Gość pisał o kompleksach SNS do UT. Po prostu nie bardzo rozumiem na jakim niby polu te kompleksy.
Na Sandecji wiele starszych ma jeszcze coś do gadania, a oni doskonale pamiętają ostrzejsze czasy rywalizacji tej dwójki. Dlatego często w Niecieczy Unia bywa bluzgana.
Dla mnie to akurat duży plus w obecnych czasach. Ci starsi mają swoje zasady, dlatego Sandecja działa trochę inaczej niż większość i jest stała w uczuciach (zgody) i mimo że się z Unią raczej nie widują to kosa nie słabnie.
Młodsi raczej mają obojętny stosunek, ale podejrzewam że identycznie sprawa ma się w Tarnowie.
Pozdro
Pytaliście czy w Stróżach jest hools czy raczej piknik
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 6652688204
Niestety piknik :)
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 6652688204
Niestety piknik :)
Nie, nie, "gościowi" chodziło o kompleksy Sącza względem Tarnowa, z pominięciem ekip. Po prostu - jakoś w Sączu wyczuwa się wielką niechęć do Trn, gdy w Tarnowie jest jedynie kompleks krakowski. Jakoś przekłada się to na ekipy, o czym sam w dalszej części postu piszesz.Gość pisał o kompleksach SNS do UT.
Żeby nie było - obiektywnie nie widzę powodów do kompleksów z niczyjej strony. Oba miasta mają swoje plusy i minusy, a w regionie i tak teraz liczy się tylko Kraków, a reszta to zadupie.
-
Normal1906
SUŁKOWICE 100% Wisła Kraków Harbutowice Dolne Wisła ,góra gimbusy za srasami
-
Elita Tarnowa
- Kontakt:
Wisła Sandomierz - Unia Tarnów 29.10.2017
Nas 80+30 Resovia

Nas 80+30 Resovia

Prawda jest taka że brak meczów u siebie w mieście dość znacząco zniwelowało potencjał szału po awansie , każdy mecz w Niecieczy to jest dla ludzi wyjazd 80 km to nie jest to czego by się chciało . Brak możliwości jak np wynajęcie specjala bo ceny są zbyt wygórowane do tego nasze linie kolejowe prowadzą przez Tarnów więc dodatkowe km i godziny stracone .Rodowity1928 pisze: 13.10.2017, 21:12 No gdzie Unia a gdzie Sandecja?. Chyba, że masz na myśli różnice 3 klas rozgrywkowych jakie nas obecnie dzielą.:) Może nie jesteśmy tą samą ekipą co 10 lat temu, ale bez przesady. Awansowali pierwszy raz w historii do ekstraklasy a wyjazdy mają słabiutkie na co sami narzekali bodaj po wyjeździe do Lubina. Dziwne, że po takim sukcesie nie ma zajawki u nowych osób. Pewnie jakiś wpływ ma na to fakt, że każdy mecz grają niejako na wyjeździe. Potencjał jakiś mają. Jeden klub w mieście, możliwość zajawienia na bazie sukcesu ludzi z ościennych miejscowości od Jurkowa na północy przez Krościenko aż po Piwniczną czy Grybów. Jak dla mnie nie wykorzystują obecnie możliwości jakie daje im taki sukces.
Póki nie ma stadionu w NS nie ma co spekulować o potencjale czy możliwościach w ten weekend mecz z Wisłą na wyjeździe i tu można zbadać niejako jak mogą wyglądać wyjazdy Sandecji jeśli będzie miała wszystko już na miejscu .
Co do sytuacji NS - Tarnów te dwa miasta zawsze są sobie wrogo nastawione i będą , tu nie chodzi nawet o kibicowski świat a o rozwój w regionie NS ciągle był hamowany przez Kraków i Tarnów byle nie mógł się rozwijać linie kolejowe mamy na około brak szybkiej drogi i jest to nienawiść wrodzona miedzy miastami . Tak samo się tyczy relacji NS- Gorlice .
Ja to tak widzę i nie każdy się musi zgadzać a co do relacji z Tarnowem to jest nakręcona jeszcze przez ostry sprzęt jaki Unia użyła przeciwko Sandecji koło Buska jakieś 12 lat temu i tutaj nie ma co dodawać .
-
dres i kaptur
Sandecji robią coś ze stadionem? Jeśli tak to co i kiedy mają grać już w Nowym Sączu?
13 listopada rozstrzygnięcie przetargu.
Ale do stadionu to jeszcze daleka droga.
Ale do stadionu to jeszcze daleka droga.
Tarnovia chyba ostatnio bardziej aktywna, widać nawet jadąc A4 :) bez spiny
Kurde blaszka juz chcialem Ci napisac jaki był wynik ale... dostrzegłem, że to nie ten temat. Zapytaj tam gdzie powinieneś to dostaniesz odpowiedź. A najlepiej nie pisz już nic
To mój pierwszy post więc witam wszystkich forumowiczów :) Bardzo chciałbym aby ktoś kto jest w miarę w temacie przybliżył mi sytuacje jaka obecnie panuje w Miechowie. Znalazłem tu tylko wyrywkowe informacje ale mimo wszystko chciałbym wiedzieć więcej.
Też mi się obiło o uszy, że kilku kozaków z tych terenów jeździło na Kałuże a młodzi jak to młodzi chcieli im się po prostu przypodobać... Podobno aktualnie Pasy rządzą tym miastem ale ile w tym prawdy to nie wiem. Z góry dzięki za odpowiedź.
Też mi się obiło o uszy, że kilku kozaków z tych terenów jeździło na Kałuże a młodzi jak to młodzi chcieli im się po prostu przypodobać... Podobno aktualnie Pasy rządzą tym miastem ale ile w tym prawdy to nie wiem. Z góry dzięki za odpowiedź.
Miechów to jeden z lepszych fanclubów Cracovii. Wisła też obecna, ale chyba jednak słabiej.KySy332 pisze: 16.12.2017, 21:50 To mój pierwszy post więc witam wszystkich forumowiczów :) Bardzo chciałbym aby ktoś kto jest w miarę w temacie przybliżył mi sytuacje jaka obecnie panuje w Miechowie. Znalazłem tu tylko wyrywkowe informacje ale mimo wszystko chciałbym wiedzieć więcej.
-
plemplem81
Ile lat w sumie nie działała aktywnie Tarnovia w ostatnich latach pełnej dominacji Unii w Tarnowie?
Jak wyglądało liczbowe wspieranie się Tovii z Cracovią na swoich wzajemnych meczach na jesień br.?
Czy ludzie z ekipy Unii, którzy doprowadzili do unicestwienia Tovii w mieście - mowa o Vendetta Boys Hooligans - jeszcze działają na trybunach Jaskółek? Czy obecna ekipa chuligańska Unii ma jakąś swoją nazwę?
Jak wyglądało liczbowe wspieranie się Tovii z Cracovią na swoich wzajemnych meczach na jesień br.?
Czy ludzie z ekipy Unii, którzy doprowadzili do unicestwienia Tovii w mieście - mowa o Vendetta Boys Hooligans - jeszcze działają na trybunach Jaskółek? Czy obecna ekipa chuligańska Unii ma jakąś swoją nazwę?
-
Elita Tarnowa
- Kontakt:
-
old school CRBB
Witam czy opiszę ktoś jak wygląda sytuacja w Gorlicach, mam w pracy kolegę z tego miasta i on tam tylko Wisła Wisła. Chciałbym poznać szerszy opis ,no chyba że on ma rację. Pozdrowienia z woj.łódzkiego.
-
patriota85
W Gorlicach od zawsze rządził Glinik, który działa raz lepiej raz gorzej.Ta cała Wisła Gorlice, to oprócz Gorlic, Biecz i różne wioski w tamtych rejonach.Nie znam liczb w jakich jeździli i jakich jeżdżą obecnie, bo nigdy mnie to nie interesowało.Jakiś czas temu zawiesili działalność jako FC i każdy jeździ na własną rękę.Oprócz GKS-u i TSW jest tam kilku typów za Widzewem i jakieś jednostki za Legią - jedni i drudzy udzielają się na Gliniku.W zasadzie to powinno się napisać, że to chłopaki z Glinika sympatyzujący z Widzewem i Legią.old school CRBB pisze: 02.01.2018, 12:43 Witam czy opiszę ktoś jak wygląda sytuacja w Gorlicach, mam w pracy kolegę z tego miasta i on tam tylko Wisła Wisła. Chciałbym poznać szerszy opis ,no chyba że on ma rację. Pozdrowienia z woj.łódzkiego.
Na Tarnovii młyn nie zbierał się od drugiej połowy 2005 roku.plemplem81 pisze: 31.12.2017, 00:11 Ile lat w sumie nie działała aktywnie Tarnovia w ostatnich latach pełnej dominacji Unii w Tarnowie?
W 2010 przez 2-3 miesiace chodziliśmy na mecze w 20-40 osób, były też inne pojedyncze ale dużo krótsze "przebłyski" aktywności.
Na trybunie pojawiliśmy się dokładnie 4 lata temu na Treningu Noworocznym w 2014 roku, w 12 osób i od tej pory na meczach zaczęła zbierać się zorganizowana grupa kibiców, w drugiej połowie 2014 roku ruszyliśmy też na wyjazdy.
Można więc przyjąć, że jako Tarnovia byliśmy przeszło 8 lat nieobecni na scenie nie licząc nieprzerwanego wspomagania Cracovii w mniejszych i większych liczbach.
Na jesieni byliśmy obecni prawie na wszystkich meczach ligowych na Kałuży i na dwóch wyjazdach, przez pojedyncze osoby po 10-15 i w końcu w przeszło 50 głów na grudniowych derbach.
Cracovia u nas również obecna prawie na każdym meczu, najwięcej bo ośmiu było ich w listopadzie.
-
patriota85
Jesienią 2005 roku były derby Tarnowa na waszym stadionie.Nie wiem, czy to był jedyny wasz młyn w tamtej rundzie.
Na wiosnę 2006 były derby na Unii.I to był chyba ostatni raz, jak się Tovia zebrała w tamtych latach na swoim meczu.
Jak wygląda sytuacja w Zakopanem ?
W drugiej polowie 2005 młyn był na Sandecji II kiedy to uniści przyszli pod nasz stadion i na derbach, które też były dość szybko, z biegiem sezonu młyn zniknął.patriota85 pisze: 02.01.2018, 18:22Jesienią 2005 roku były derby Tarnowa na waszym stadionie.Nie wiem, czy to był jedyny wasz młyn w tamtej rundzie.
Na wiosnę 2006 były derby na Unii.I to był chyba ostatni raz, jak się Tovia zebrała w tamtych latach na swoim meczu.
O derbach na wiosne 2006 rzeczywiście zapomniałem i to był wtedy ostatni zryw.
-
old school CRBB
Wielkie dzięki za Re.patriota85 pisze: 02.01.2018, 16:59W Gorlicach od zawsze rządził Glinik, który działa raz lepiej raz gorzej.Ta cała Wisła Gorlice, to oprócz Gorlic, Biecz i różne wioski w tamtych rejonach.Nie znam liczb w jakich jeździli i jakich jeżdżą obecnie, bo nigdy mnie to nie interesowało.Jakiś czas temu zawiesili działalność jako FC i każdy jeździ na własną rękę.Oprócz GKS-u i TSW jest tam kilku typów za Widzewem i jakieś jednostki za Legią - jedni i drudzy udzielają się na Gliniku.W zasadzie to powinno się napisać, że to chłopaki z Glinika sympatyzujący z Widzewem i Legią.old school CRBB pisze: 02.01.2018, 12:43 Witam czy opiszę ktoś jak wygląda sytuacja w Gorlicach, mam w pracy kolegę z tego miasta i on tam tylko Wisła Wisła. Chciałbym poznać szerszy opis ,no chyba że on ma rację. Pozdrowienia z woj.łódzkiego.
Może skrobnąłbyś coś o Glinniku bo szczerze mówiąc nigdy o nim nie słyszałem ,jakieś lokalne kosy, najlepsze mecze, z góry dzięki.
jakie są teraz relacje między Glinikiem a Unią Tarnów i Karpatami Krosno?
Z Karpatami znów pozytywne, Unia - Glinik bez spiny. Największa kosa to Sandecja, poza tym Czarni, Tarnovia. Dawniej też napięte stosunki z Okocimskim.
-
patriota85
Kosy napisał wyżej kat.Zgody mają z Karpatami Krosno i Podhalem Nowy Targ.Na najlepszych meczach potrafią się zebrać w 150 osób plus zgody.Ale to tak raz na 2-3 sezony.Jak pisałem mają lepsze i gorsze okresy.Ostatnia runda z tych gorszych.Częściej widywani na meczach Karpat niż swoich.Jedynie co można odnotować ciekawego z ostatnich miesięcy działalności Glinika, to tylko jakieś awantury/spięcia z psami pod stadionem przy okazji meczu z Tarnovią i to że się zebrali na wyjazd na rezerwy Sandecji za miastem aby jechać bez psów.Z resztą to był chyba ich jedyny zaliczony wyjazd na jesień.old school CRBB pisze: 05.01.2018, 08:34Wielkie dzięki za Re.patriota85 pisze: 02.01.2018, 16:59W Gorlicach od zawsze rządził Glinik, który działa raz lepiej raz gorzej.Ta cała Wisła Gorlice, to oprócz Gorlic, Biecz i różne wioski w tamtych rejonach.Nie znam liczb w jakich jeździli i jakich jeżdżą obecnie, bo nigdy mnie to nie interesowało.Jakiś czas temu zawiesili działalność jako FC i każdy jeździ na własną rękę.Oprócz GKS-u i TSW jest tam kilku typów za Widzewem i jakieś jednostki za Legią - jedni i drudzy udzielają się na Gliniku.W zasadzie to powinno się napisać, że to chłopaki z Glinika sympatyzujący z Widzewem i Legią.old school CRBB pisze: 02.01.2018, 12:43 Witam czy opiszę ktoś jak wygląda sytuacja w Gorlicach, mam w pracy kolegę z tego miasta i on tam tylko Wisła Wisła. Chciałbym poznać szerszy opis ,no chyba że on ma rację. Pozdrowienia z woj.łódzkiego.
Może skrobnąłbyś coś o Glinniku bo szczerze mówiąc nigdy o nim nie słyszałem ,jakieś lokalne kosy, najlepsze mecze, z góry dzięki.
-
Normal1906
w Zakopanem bez zmian WISŁA-RUCH I cracovia
w tej kolejności ?
Siema. Przeprowadziłem się do tarnowa z rzeszowa i chciałbym zapytać, na jakich osiedlach władzę trzyma Unia/Tarnovia. Pytam o osiedla/rejony:
Zielone
Klikowska (Szkotnik)
25lecia PRL
Zabłocie
i pytanie do przedstawicieli obu grup. Udajecie, że nie ma wiele graffiti bksu bielsko biala rozsianych po centrum np. ul.nowy świat, stacja mościce itd. ( włącznie z dachami) , czy kibicowanie nie jest az tak mocno zakorzenione w tym miescie aby , niszczyc graffiti klubu, ktory nie ma z tym miastem nic wspolnego? Pozdro
Zielone
Klikowska (Szkotnik)
25lecia PRL
Zabłocie
i pytanie do przedstawicieli obu grup. Udajecie, że nie ma wiele graffiti bksu bielsko biala rozsianych po centrum np. ul.nowy świat, stacja mościce itd. ( włącznie z dachami) , czy kibicowanie nie jest az tak mocno zakorzenione w tym miescie aby , niszczyc graffiti klubu, ktory nie ma z tym miastem nic wspolnego? Pozdro