Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Piękne "kibicowskie" zarzuty. Teraz ślijcie tym bandytom PDW prawilniaki.
-
Was już totalnie pojebało, takie coś wrzucać tutaj na forum, od konfidentów jadą a robią to samo, scena kibiców skoro to już dno dna
-
Grudniowa Fabryka Konfidentów z Chorzowa się Rozrasta
-
Wiele ekip żyje chwilą a nie myślą, że kiedyś oni mogą być na miejscu PF... A co do zarzutów to tak jak ktoś wspomniał, z kibicowaniem nie ma to praktycznie nic wspólnego. Więc albo Nasze szare trybuny albo interesy czas się określić
-
Was to odpowiednio zakrecic i sami sypiecie ... Internetowe parówy
-
proszę Cie nie rozmieszaj mnie...sam bylem i wiem jak to sie odbywało..zgoda fan cluby ..wtedy mgliste pojecie o tym...200 300 osob i zwyż ty ku*** chłopie znisz ..zgoda jezdziliscie wtedy przez Kato..a ilez to razy nawet nie wyszliscie poza estakade..ilez to razy nawet z dworca ..wypuszczaloscie pare osob na wabia...przeciez gdyby tak bylo to byscie sie rozjeżdzali w pare godzin..z deorca tymi autobusami...29...45 na mikolow. 37 na podlesie ligote...przeciez te ikarusy by zdechly i nigdy by nie odjechal... prosze Cie ochlon...nas nie bylo ..popatrz na lata 80te gdzie i w ilu jezdzilismy ..ok zgodze sie z toba ze byliscie wieksza ekipaUlekSK pisze: ↑19.12.2017, 16:22Jeżeli czytałeś ze zrozumieniem cytat jaki dodałem do posta, to doskonale wiesz że dotyczył on przede wszystkim PKP i nieistniejącego już "molo"... Komitety powitalne? Nie przypominam sobie żadnych komitetów powitalnych od Was w tamtych czasach. Jak dobrze pamiętasz nasze F.C. rozjezdżały sie do swoich dzielnic włąsnie z PKP po szpilach w Chorzowie (jak i przyjeżdzały do centrum by jechać dalej). To było przeważnie po kilka set osób (same Piotrowice+Ligota+Mikołów i reszta centrum to było zawsze 200-300 kiboli wzwyż), więc nie mieliscie żadnego podejścia do nas. Nie licząc jakiś zabłąkanych osób kiedy grupy się już rozjechały. Kościuszki i reszta czysta Gieksa? Umówmy się, nie było tam żadnej ekipy a kilka pojedynczych osób (głównie małolatów) którzy nie byli żadną konkurencją dla nas (co nie zmiania faktu, ze takie myślenia o Was wtedy było potężnym błędem patrząc na to co się działo po 89 roku).Stary Wyjazdowicz pisze: ↑19.12.2017, 16:05wiesz co zgodze sie z Toba od Andrzeja do Stalmacha i Barbary...tylko z ta estakada troche przesadziles z tymi regularnymi wjazdami pod Swiatowid tez ...Kosciuszki i reszta czysta GieKSa. a to ze byliscie po drugiej stronie dworca to przypomnij sobie dwie siostry ktore mieszkaly na Żwirki i wiecznie was zapraszaly do siebie....i te nasze komitety powitalne dla Was...jak juz piszesz to pisz ..kiedy mysmy sie pojawiali to zawsze jak mieliscie wracac ze szpilu i bardzo rzadko zescie sie zapuszczali. w glab rynku. ..UlekSK pisze: ↑19.12.2017, 13:36Ktoś w poprzednich postach pytał o sytuację w centrum Katowic (rejony PKP) w latach 80 i początku 90. Patrząc w stronę południową miasta, od pl Andrzeja w pobliskie uliczki aż do ul Jordana, Poniatowskiego to była zdecydowana przewaga Ruchu z małymi i nieznaczącymi ilościami GKS. To samo się tyczy terenów obok aresztu aż do rejonów Pałacu Młodzieży i wyżej. Natomiast od PKP aż do ronda była to raczej pustynia kibicowska. Oczywiscie były tam aktywne osoby ale nie było żadnych większych ekip... Jedna z anegdot z tamtych lat... "Gieksa atakowała resztki naszych kibiców którzy po 2 czy 3 zostali na dworcu lub udawali sie w swoje rejony przez centrum Katowic ,trzeba pamiętać że wtedy mieliśmy swoich szalikowców w centrum Katowic na takich rejonach jak Maryna ,superjednostka,Warszawska.
No ale tradycją stał się wjazd do salonu przy kinie Światowid ,drink bar na stawowej gdzie gieksa dostawała tradycyjny oklep.
gieksa wychodziła pod dworzec tylko wtedy kiedy nasi rozjechali się po dzielnicach i mogli kasować dzieciaków ze szali.
Kiedys doszło do takiej akcji, głownym wejściem z dworca wyszła grupa 30 naszych i zatrzymała sie na eskakadzie czekając na cyganów ,reszta ekipy/kilkaset głów /obeszło przez młyńską ,zenit, mickiewicza,
gieksa była zdziwiona jak ruszyła na eskakade a tu z za pleców ze wszystkich stron słychać było RUCH,RUCH HKS .
Jak sie skończyło wszyscy się domyślą .
Byli dobrzy ludzie od taktyki w tamtych czasach". ....
..ze na wyjazdy jezdziliscie i moze w wiekszej liczbie..ale prosze cie nie siej farmazonow o waszej potedze ..nie mam 30-40 lat ..i wiem gdzie bylismy i w jakim skladzie...
-
-
Zwykła pospolita gangsterka,nie mająca nic wspólnego z ruchem kibicowskim.
Wiele ekip żyje chwilą a nie myślą, że kiedyś oni mogą być na miejscu PF... A co do zarzutów to tak jak ktoś wspomniał, z kibicowaniem nie ma to praktycznie nic wspólnego. Więc albo Nasze szare trybuny albo interesy czas się określić
AmsterdaM pisze:
Fanatyczny Andrzej pisze:
Jest jakies nagranie z awantury Lecha z psiarnia ?
Bitka ponoc trwala kolo godziny, grubsza jazda.
Jest. Leci dzisiaj na tvn style chyba o 22
AmsterdaM pisze:
Fanatyczny Andrzej pisze:
Jest jakies nagranie z awantury Lecha z psiarnia ?
Bitka ponoc trwala kolo godziny, grubsza jazda.
Jest. Leci dzisiaj na tvn style chyba o 22
-
rozjebal sie pogoniony jakis czas temu jeden z tej listy a nie wszyscy do c**** pana wiec sinczcie pierdolic bzdury
a ta faja co wrzucila ta fotke jest swykla parowa, masz ciagoty na konfiture wiesz o tym?
a ta faja co wrzucila ta fotke jest swykla parowa, masz ciagoty na konfiture wiesz o tym?
-
Pytanie do ogarnietych. Kto bedzie krecil doping na gniezdzie przy roosevelta?? Od mowego roku?? Jesli to nie problem to odp na prv. Dzieki
-
To co wy tu wrzucacie i piszecie to jest najniższych lotów komunikacja. Chyba, że jesteście psiakami i dziennikarzynami pseudośledczymi i swoje zagadki rozwiązujecie za pomocą kilku niedorozwiniętych gości, co to na byle podpuchę strzelają z ucha. Kij wam w d***.
-
Tera taka moda na Chorzowie ze na gebe sie daje,a konkurencje od konfidentow i milicjantow sie wyzywa ,jak z noga bylo chodzil do szkoly to go palą zrobili a jak na gebe daja na siebie to ok.przecie miicja ma cisnienie zrozumiale za to co wydazylo sie niedawno.Więc panowie z Chorzowa bez spinania i zbednego gadania popatrzcie na siebie zanim komus zczniecie wytykac komus i krecic afery bo zaczynacie byc w tym mega,nawet jak z chłopaczyna z SOSNOWCA lezałem na pudle to niedowiezał co wy robicie w sosnowcu a sie tego wypieracie dziwie sie Legi ze ze jeszcz to toleruje ale pewnie to też takie same zapatrzence bo my a a wy to frajery i konfi,brak słow to co tu panowie wypisujecie ,zrobcie rachunek sumienia kto jest kto :rozwiazanie zagadki
Never say never and remember forever is a very long time...
-
Dalibyście spokój z tymi rozkminkami przed świętami :( Najgorszy okres do spędzania go za # PDW
___________________________________________________________________________________________
[link]
___________________________________________________________________________________________
[link]
-
teraz poleca skladki paczki...tylko tak co to ma ze zwyklym kibolstwem....??? gangsterka interesy...wiekszosc juz odbila od tego...nie daja kasy na nic bo co ..mamy cos z tych ich interesow?? wiedza w co ida na co sie pisza ..niech sie skladaja miedzy soba z kim robia interesy..na zwyklych kiboli brak kasy za chuliganke ok nie ma problemu ale nie za ich interesy..mogli se otworzyc fundusz i zbierac ..ale co mysleli ze sa nietykalni ..bo co yy mi cos to ja tobie cos w zamian..no i miarka sie przebrała...wy nawet Ksiedza kryliscie ze sie rozjebał ..pogoniliscie gdy zaczoł sypac..a tak cisza ekipa charakterna i ni to frajerzy cwele konfidencii psy ..a Wy nie skazitelni..no to teraz wyszlo. smród sie dopiero rozwija....krokiet_z_żurem pisze: ↑19.12.2017, 19:54Piękne "kibicowskie" zarzuty. Teraz ślijcie tym bandytom PDW prawilniaki.
-
Przestań biadolić.Stary Wyjazdowicz pisze: ↑20.12.2017, 10:01teraz poleca skladki paczki...tylko tak co to ma ze zwyklym kibolstwem....??? gangsterka interesy...wiekszosc juz odbila od tego...nie daja kasy na nic bo co ..mamy cos z tych ich interesow?? wiedza w co ida na co sie pisza ..niech sie skladaja miedzy soba z kim robia interesy..na zwyklych kiboli brak kasy za chuliganke ok nie ma problemu ale nie za ich interesy..mogli se otworzyc fundusz i zbierac ..ale co mysleli ze sa nietykalni ..bo co yy mi cos to ja tobie cos w zamian..no i miarka sie przebrała...wy nawet Ksiedza kryliscie ze sie rozjebał ..pogoniliscie gdy zaczoł sypac..a tak cisza ekipa charakterna i ni to frajerzy cwele konfidencii psy ..a Wy nie skazitelni..no to teraz wyszlo. smród sie dopiero rozwija....krokiet_z_żurem pisze: ↑19.12.2017, 19:54Piękne "kibicowskie" zarzuty. Teraz ślijcie tym bandytom PDW prawilniaki.
Ci , co rzeźbili, to się zabezpieczyli.
Tyle, że żaden koronny nie jest w stanie podać tylu osób, z reguły da coś na kilkanaście osób, reszta to gotowe zeznania podsuwane pod nos do podpisu - sprawy ciągną się potem latami - zawieszane, koronni znikają itd.
Jak ktoś ma pecha, to posiedzi za darmo - a takich zawsze w tego typu sprawach jest wielu.
-
po co w ogole tym jebanym spoleczniakom cos tlumaczycie.przeciez to kurewstwo w czystej postaci,pierdolone k****.wg tych smieci kazdy powinien zakurwiac w biedronce,a jakby go zawineli za awanture na meczu to ok.wtedy trzeba pomagac,j**** was k****
mahomet to pedofil. AVE BMH
-
Ostatnie posty pokazując co za pazie się tu wypowiadają. "Kibice" he. Zwykłe z was k**** i potencjalne parówy z podejściem jakie macie.
---- Łódzkości 1910 Fanatycy ----
-
jeszcze twierdza ze jak ktos sankcji nie dostal to sie rozjebal wg tych k****.zeby jeden z was k**** chociaz jeden dzien na dolku spedzil to by wiedzial ze nawet 60 zjezdza na puche i dopiero przez kilka miesiecy sledztwa jest dojona przez psy i trzymana do sprawy zeby zeznala co kazal prokurator i psy,zeby pomowila i naklamala na wszystkich kogo podsuna jej psy z prokuratorkiem i zeby potwierdzila zeznania na sprawie a nie spierdolila za granice po jednych zeznaniach na psach.
-
Glupie ciule jestescie w wiekszosci, leszcze ktore w jak to czesto tutaj jest wypisywane -zajebistych latach 90 - dostalibiscie po nedznym lisciu od starszych i h*** nie jedziecie na wyjazd.
Wczoraj sie urodziliscie? Kibol zawsze byl antysystemowy! mial wyjebane na uczciwe zycie, jebanie w fabryce od gwizdka do gwizdka. Dzisiaj biegacie groby sprzatac (i dobre- lepiej to niz cpac na lawce), szaliczek i lansowac sie na zbiorowiskach anty PO (c*** z nimi) , kibol stal sie ku*** poprawny politycznie. Co za chujoza, przeciez to nie tak, caly sens wziol w leb. 50 osob z lat 90 zrobilo by z was szalot (dla goroli : salatka wielowarzywna).
Kibol ma bic, przeklinac , imprezowac, chlac gdzie popadnie i ruchac kurewki, jak jest okazja to wyjebac cos ze sklepu albo dziesione leszczowi na ulicy. Maja sie go bac a on ma miec na to wyjebane, nie musi go nikt szanowac bo on i tak lache na to wyklada.
Bo to jest ku*** kibol!
Dzisiaj hajsy robi sie inaczej Trawka, Wladek, w wiekszych miastach Koks, Roksa, wymuszenia, napady. Co wy ku*** mysleliscie ze chlopy z bandy robia w biedronce? PDW i h**!
j**** Rubego i Flora te k**** dwie!
F jak uslyszal co mu grozi to sie rozplakal do prokuratora.. Taki byl bandzior..
ps. kto nie wdupial i nie bakal? jebane malpki z gimnazjum lubicie palic baciki po lejbach?
Ktos to ku*** musial ogarnac bo wy macie kupe jak widzicie mundur. Inni ludzie byli kiedys.
Wiecie jakie kolorowe sny ma czlowiek z klockiem pod poduszka? i c***! Pierdolic kazdy potrafi a jak przychodzi co do czego to nie ja, to on!
13:00 a jo mom halbe w d**** i h** ide po druga.
a teraz mozecie mi jechac od patoli i h** wie co jeszcze a ja sie bede smial bo na ulicy zaden pomiot nawet nie spojrzy.
Tak , robilem wszystko co tylko szlo na szpilach, bilem w 5 jednego, bito mnie w 5 jak lezalem na glebie, izby, dolki, kolegia, mandaty, wpierdole i spierdole, kradlem, wyzywalem, uzywalem paskow, butelek, kamoli, palek, kijow, raz kija do mopa:D i ku*** wtedy sie obronilem 2 na 1 .
Wszystko robilem i nie zaluje, i nigdy nie bede zalowal bo jestem ku*** kibicem
Chorzowskiego Ruchu i zdechne a sie nie wypre.
Jeszcze sluchalem Honoru za szczyla
Narodowy socjalizm, jedna droga do chwaly!
teraz mi pociscie od lewakow, nazi czy h** wie co.
Nie jestescie i nigdy nie byliscie czescia tej subkultury.
Jestescie OBSERWATORAMI! NIC WIECEJ!
ps. Jebiecie ekipe itp, a jak w zugu ktos moze z ekipa jechac bo jest plac to sie jeden przez drugiego zabic moze tak zapierdalaja, banda ciuli.
Wczoraj sie urodziliscie? Kibol zawsze byl antysystemowy! mial wyjebane na uczciwe zycie, jebanie w fabryce od gwizdka do gwizdka. Dzisiaj biegacie groby sprzatac (i dobre- lepiej to niz cpac na lawce), szaliczek i lansowac sie na zbiorowiskach anty PO (c*** z nimi) , kibol stal sie ku*** poprawny politycznie. Co za chujoza, przeciez to nie tak, caly sens wziol w leb. 50 osob z lat 90 zrobilo by z was szalot (dla goroli : salatka wielowarzywna).
Kibol ma bic, przeklinac , imprezowac, chlac gdzie popadnie i ruchac kurewki, jak jest okazja to wyjebac cos ze sklepu albo dziesione leszczowi na ulicy. Maja sie go bac a on ma miec na to wyjebane, nie musi go nikt szanowac bo on i tak lache na to wyklada.
Bo to jest ku*** kibol!
Dzisiaj hajsy robi sie inaczej Trawka, Wladek, w wiekszych miastach Koks, Roksa, wymuszenia, napady. Co wy ku*** mysleliscie ze chlopy z bandy robia w biedronce? PDW i h**!
F jak uslyszal co mu grozi to sie rozplakal do prokuratora.. Taki byl bandzior..
ps. kto nie wdupial i nie bakal? jebane malpki z gimnazjum lubicie palic baciki po lejbach?
Ktos to ku*** musial ogarnac bo wy macie kupe jak widzicie mundur. Inni ludzie byli kiedys.
Wiecie jakie kolorowe sny ma czlowiek z klockiem pod poduszka? i c***! Pierdolic kazdy potrafi a jak przychodzi co do czego to nie ja, to on!
a teraz mozecie mi jechac od patoli i h** wie co jeszcze a ja sie bede smial bo na ulicy zaden pomiot nawet nie spojrzy.
Tak , robilem wszystko co tylko szlo na szpilach, bilem w 5 jednego, bito mnie w 5 jak lezalem na glebie, izby, dolki, kolegia, mandaty, wpierdole i spierdole, kradlem, wyzywalem, uzywalem paskow, butelek, kamoli, palek, kijow, raz kija do mopa:D i ku*** wtedy sie obronilem 2 na 1 .
ps. Jebiecie ekipe itp, a jak w zugu ktos moze z ekipa jechac bo jest plac to sie jeden przez drugiego zabic moze tak zapierdalaja, banda ciuli.
-
kibic ze Śląska pisze: ↑20.12.2017, 13:14Glupie ciule jestescie w wiekszosci, leszcze ktore w jak to czesto tutaj jest wypisywane -zajebistych latach 90 - dostalibiscie po nedznym lisciu od starszych i h*** nie jedziecie na wyjazd.
Bo to jest ku*** kibol!
Nic dodać nic ująć !!!
Co do pierdolenia ze ruby sie rozjebal i dalej był to skoncz jeden z drugim pierdolic farmazony odrazu jak było wiadomo dostał buty i wypad . Wy farmazoniarze będziecie dalej dupic fleki i trzepać konia bo w Ruchu ktoś się rozjebal . Popatrzcie najpierw na swoje bandy bo można by duzo duzo pisać o waszych głównych a potem pierodolcie o Nas . Jest jak jest i h** do mordy konfidentom nie ważne czy to Ruch ,Górnik ,Gieksa czy Legia bądź Inny klub . j**** te sprzedajne k**** .
-
No co ty, każdy prawilny powinien porywać dla okupu, ściągać haracze, wyłudzać VAT, robić włamy i zastraszać przedsiębiorców. Ale jakby co to tylko biedny prawilny kibol "patryjota" i trzeba mu pomóc bo to dobra mordeczka, a kto uważa inaczej to "paruwa"! PDW
-
Nie moj cyrk nie moje malpy, ale gosciu gdyby nie dzialalnosc zawinietych chlopakow to Twoja ekipa bylaby cieniem siebie, jedno z drugim sie laczy jak tego nie widzisz to proponuje zmienic "hobby"krokiet_z_żurem pisze: ↑20.12.2017, 15:06No co ty, każdy prawilny powinien porywać dla okupu, ściągać haracze, wyłudzać VAT, robić włamy i zastraszać przedsiębiorców. Ale jakby co to tylko biedny prawilny kibol "patryjota" i trzeba mu pomóc bo to dobra mordeczka, a kto uważa inaczej to "paruwa"! PDW
KU CHWALE WIELKIEJ POLONII
-
c*** Cię społeczniaku obchodzi co kto robi i w jaki sposób zarabia. Zawinięci zrobili więcej dla tego klubu niż się jednemu z drugim wydaje.krokiet_z_żurem pisze: ↑20.12.2017, 15:06No co ty, każdy prawilny powinien porywać dla okupu, ściągać haracze, wyłudzać VAT, robić włamy i zastraszać przedsiębiorców. Ale jakby co to tylko biedny prawilny kibol "patryjota" i trzeba mu pomóc bo to dobra mordeczka, a kto uważa inaczej to "paruwa"! PDW
Ogólnie na tym forum coraz bardziej bije społeczniactwem. Retoryka jak u pismaków z wyborczej lub innego gówna.
NASZYM HONOREM JEST NASZ KLUB
-
Proponuję ci doczytać co oznacza słowo "zarabiać" ty prawilny debilu.CopA.C.A.B.ana pisze: ↑20.12.2017, 15:49c*** Cię społeczniaku obchodzi co kto robi i w jaki sposób zarabia. Zawinięci zrobili więcej dla tego klubu niż się jednemu z drugim wydaje.krokiet_z_żurem pisze: ↑20.12.2017, 15:06No co ty, każdy prawilny powinien porywać dla okupu, ściągać haracze, wyłudzać VAT, robić włamy i zastraszać przedsiębiorców. Ale jakby co to tylko biedny prawilny kibol "patryjota" i trzeba mu pomóc bo to dobra mordeczka, a kto uważa inaczej to "paruwa"! PDW
Ogólnie na tym forum coraz bardziej bije społeczniactwem. Retoryka jak u pismaków z wyborczej lub innego gówna.
-
Liczyłem na jakąś rzeczową i merytoryczną dyskusję skoro jestes w takim wieku ale no cóż... Odkąd Was znam zawsze dyskusja wygląda tak samo... Nie wypuszczaliśmy się w miasto, na rynek, poza estakadę? Bo?;-) Strach przed ekipą Hansa i Lodzia ze swoimi adoptowanymi cyganami do ekipy? A Może obawy przed Sisim 1metr w kapeluszu i reszty Waszych hools z centrum? O jakim podejściu do nas Ty piszesz? Nie było nawet mowy byście zbliżyli się do nas w jakimkolwiek aspekcie. 90% miasta było nasze oprócz familoków na Dębie, kilku na Bogucicach i Dąbrówce. Nowych bloków na 1000 leciu i Załęskiej Hałdzie które Gierek wybudował dla osób które przyjechały tutaj za pracą z workiem cebuli na plecach. Stąd wywodziła się Wasza ekipa która próbowała tworzyć podwaliny kibicowania na Bukowej - nie mająca nic wspólnego z GŚ... Na ważniejsze szpile w Chorzowie z Górnikiem, Legią, Wami z Piotrowic+Ligoty+Mikołowa+reszty z pobliskich stron jeździło 300-400 osób. Rzadko kiedy jak piszesz busami, raczej pociągiem do Katowic i dalej na Batory i z powrotem. Pamiętaj że to własnie ekipa z tych dzielnic rządziła wtedy na Cichej. Ona sama wtedy by wystarczyła by rozbić ten Wasz młyn na "D" na blaszoku z lat 80... Cytat z Waszego forum..."Mikołów -Piotrowice, -Ligota- Brynów wtedy najsilniejsza ekipa Ruchu,Ulu, Woda, Rozum, Hugol, to niektóre tylko z ich gwiazd z tamtego rejonu, wtedy nie tylko z tą ekipą mielśmy nie raz klopoty , kilka starc w plecy. Wtedy bardzo dobrą ekipą jakosciową u nas była Kostuchna, chlopakiStary Wyjazdowicz pisze: ↑19.12.2017, 22:54proszę Cie nie rozmieszaj mnie...sam bylem i wiem jak to sie odbywało..zgoda fan cluby ..wtedy mgliste pojecie o tym...200 300 osob i zwyż ty ku*** chłopie znisz ..zgoda jezdziliscie wtedy przez Kato..a ilez to razy nawet nie wyszliscie poza estakade..ilez to razy nawet z dworca ..wypuszczaloscie pare osob na wabia...przeciez gdyby tak bylo to byscie sie rozjeżdzali w pare godzin..z deorca tymi autobusami...29...45 na mikolow. 37 na podlesie ligote...przeciez te ikarusy by zdechly i nigdy by nie odjechal... prosze Cie ochlon...nas nie bylo ..popatrz na lata 80te gdzie i w ilu jezdzilismy ..ok zgodze sie z toba ze byliscie wieksza ekipaUlekSK pisze: ↑19.12.2017, 16:22Jeżeli czytałeś ze zrozumieniem cytat jaki dodałem do posta, to doskonale wiesz że dotyczył on przede wszystkim PKP i nieistniejącego już "molo"... Komitety powitalne? Nie przypominam sobie żadnych komitetów powitalnych od Was w tamtych czasach. Jak dobrze pamiętasz nasze F.C. rozjezdżały sie do swoich dzielnic włąsnie z PKP po szpilach w Chorzowie (jak i przyjeżdzały do centrum by jechać dalej). To było przeważnie po kilka set osób (same Piotrowice+Ligota+Mikołów i reszta centrum to było zawsze 200-300 kiboli wzwyż), więc nie mieliscie żadnego podejścia do nas. Nie licząc jakiś zabłąkanych osób kiedy grupy się już rozjechały. Kościuszki i reszta czysta Gieksa? Umówmy się, nie było tam żadnej ekipy a kilka pojedynczych osób (głównie małolatów) którzy nie byli żadną konkurencją dla nas (co nie zmiania faktu, ze takie myślenia o Was wtedy było potężnym błędem patrząc na to co się działo po 89 roku).Stary Wyjazdowicz pisze: ↑19.12.2017, 16:05
wiesz co zgodze sie z Toba od Andrzeja do Stalmacha i Barbary...tylko z ta estakada troche przesadziles z tymi regularnymi wjazdami pod Swiatowid tez ...Kosciuszki i reszta czysta GieKSa. a to ze byliscie po drugiej stronie dworca to przypomnij sobie dwie siostry ktore mieszkaly na Żwirki i wiecznie was zapraszaly do siebie....i te nasze komitety powitalne dla Was...jak juz piszesz to pisz ..kiedy mysmy sie pojawiali to zawsze jak mieliscie wracac ze szpilu i bardzo rzadko zescie sie zapuszczali. w glab rynku. ..
..ze na wyjazdy jezdziliscie i moze w wiekszej liczbie..ale prosze cie nie siej farmazonow o waszej potedze ..nie mam 30-40 lat ..i wiem gdzie bylismy i w jakim skladzie...
naprawdę zawsze byli pod swiatowidem bardzo aktywna wtedy ekipa,dobrze zorganizowana czasami z nimi balety po meczach MK".....Porównywanie Waszych wyjazdów z lat 80 do naszych nie ma sensu. Byłeś na naszych derbach w 89 we Wrocławiu jak dostalismy bana na 3 mecze poza Chorzowem? nas ponad tysiąc, Was 90 w jednym pociągu. Na każdej stacji awanti z psami bo chcemy się do Was dostać. Gdzie byliście wtedy? Nie byliście dla nas żadną konkurencją i nie opowiadaj bajek młodszemu pokoleniu...
-
Na czym ty lecisz gosciu? 90% miasta było wasze?, na wełnowcu, koszutce w bogucicach było was po kilka- kilkanascie osób i nie p******,że tak nie było bo akurat jetem z jednej z tych dzielnic dobrze znam/znałem chłopaków od was i wiem jak było.Fakt że południowe dzielnice były zupełnie przez was zdominowane ale idąc twoim tokiem rozumowania wychodzi na to że GieKsy nigdzie nie było.Ochłoń trochę a jak chcesz merytorycznej dyskusji to zapraszam na priv bo tu sie znowu syf zrobi niepotrzebnie.
-
Rzeczywiscie twój post jest rzeczowy i aż zachęca do "merytorycznej" dyskusji z tobą... Mówią ci coś lata 84-85-86 o których pisałem? Wiesz jak wyglądała wtedy mapa kibicowska Katowic? Patrząc na twoją wiedzę dotyczącą kilku dzielnic które wymieniłeś, masz blade pojecie o tym. Nigdzie nie napisałem że Was nie było, albo ze nie istnieliście. Nie doszukuj się czegoś, czego nie było. PS.Patrząc na posty od kilku dni choćby w tym temacie to większego syfu już być nie może...uciekający qrczak pisze: ↑20.12.2017, 19:46Na czym ty lecisz gosciu? 90% miasta było wasze?, na wełnowcu, koszutce w bogucicach było was po kilka- kilkanascie osób i nie p******,że tak nie było bo akurat jetem z jednej z tych dzielnic dobrze znam/znałem chłopaków od was i wiem jak było.Fakt że południowe dzielnice były zupełnie przez was zdominowane ale idąc twoim tokiem rozumowania wychodzi na to że GieKsy nigdzie nie było.Ochłoń trochę a jak chcesz merytorycznej dyskusji to zapraszam na priv bo tu sie znowu syf zrobi niepotrzebnie.
-
W drugiej połowie lat 80 już byłem aktywny kibicowsko i absolutnie miałem dooskonałe pojęcie o kibicowskiej mapie katowic, celowo nie wspomniałem o kilku innych dzielnicach jak centrum, zawodzie czy 1000 lecie w których też nie wiele znaczyliscie(zeby nie było nie mówię że was tam nie było) .Ale jeszcze raz, nie ciągnijmy tematu tutaj bo pewnie nie wielu to obchodzi. Chcesz dawaj na priv, jak sam widzisz dzisiejsze czasy to już inna bajka.
-
Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko, nie śpij :D
-
Wtedy tez byl Gornik o ktorym nic nie piszesz. 90 % wasze fajne masz sny w Kace nigdy tak nie bylo.UlekSK pisze: ↑20.12.2017, 20:45Rzeczywiscie twój post jest rzeczowy i aż zachęca do "merytorycznej" dyskusji z tobą... Mówią ci coś lata 84-85-86 o których pisałem? Wiesz jak wyglądała wtedy mapa kibicowska Katowic? Patrząc na twoją wiedzę dotyczącą kilku dzielnic które wymieniłeś, masz blade pojecie o tym. Nigdzie nie napisałem że Was nie było, albo ze nie istnieliście. Nie doszukuj się czegoś, czego nie było. PS.Patrząc na posty od kilku dni choćby w tym temacie to większego syfu już być nie może...uciekający qrczak pisze: ↑20.12.2017, 19:46Na czym ty lecisz gosciu? 90% miasta było wasze?, na wełnowcu, koszutce w bogucicach było was po kilka- kilkanascie osób i nie p******,że tak nie było bo akurat jetem z jednej z tych dzielnic dobrze znam/znałem chłopaków od was i wiem jak było.Fakt że południowe dzielnice były zupełnie przez was zdominowane ale idąc twoim tokiem rozumowania wychodzi na to że GieKsy nigdzie nie było.Ochłoń trochę a jak chcesz merytorycznej dyskusji to zapraszam na priv bo tu sie znowu syf zrobi niepotrzebnie.
Pamietasz jak z Katowicami nic nie chcieliscie miec wspolnego do tego te wasze piosenki Katowice to zajebana wieś albo Giszowiec dzielnica Chorzowa i to wszystko kibice Ruchu z Katowic śpiewali. Dopiero jak moda pszyszla na FC to zrobili Fc Katowice i na raz niechęć do Katowic przestala istniec.
-
W********** dozo
-
Wymieniles od Nas wszystkich...??? kto niby nie mial polotu ??? skad wzieli sie obecni 40...50...latkowie. kkierzy smigaja na GieKSe??? Lodziu ?? przypomnij sobie jak przed nimi spierdalaliscie do kosciola maraiackiego. ..niby nos nie bylo wyscie przylazili na Bukowa i jakos wam te cygany nie przeszkadzaly wtedy. .tolerowaliscie ich czy co ....przypomnij sobie nie tylko Sisiego ...Hans wtedy nie jednemu z waszych dobrze zaszedl za skore ..nie mielismy ekipy....Marabet ś.p....Maks ś.p.... Owsik ś.p...Roland ..Cypis ..Rumcajs... Zielony..Iwan ...Przybysz...Oskar .....wielu wielu innych nie wymienie z przezwiska bo jeszcze aktywni...chlopaki z Mysłowic... i ty mi dupisz ze nie mielismy ekipy ?? ze spierdalalismy przed Wami..ze mlodym sieje wode na młyn...ogarnij sie ..Cale Centrum bylo nasze Gwiazdy. Bogucice Zawodzie .....a Wy jako kibole Ruchu czysci Slazacy ..kursa nie rozpierdalaj mnie bo wymienia ci chocby waszego Frontala ktory pochodz z Kalisza ..i wielu by sie znalazlo co tez u Was przyjechal w tektórowej walizeczce za chlebem. ..dyskuja zaroz mi jebiesz od jebanych cyganów..dla Was to typowy smrody....nie odpisuj bo nie bede zasmiecal tego tematu....UlekSK pisze: ↑20.12.2017, 18:25Liczyłem na jakąś rzeczową i merytoryczną dyskusję skoro jestes w takim wieku ale no cóż... Odkąd Was znam zawsze dyskusja wygląda tak samo... Nie wypuszczaliśmy się w miasto, na rynek, poza estakadę? Bo?;-) Strach przed ekipą Hansa i Lodzia ze swoimi adoptowanymi cyganami do ekipy? A Może obawy przed Sisim 1metr w kapeluszu i reszty Waszych hools z centrum? O jakim podejściu do nas Ty piszesz? Nie było nawet mowy byście zbliżyli się do nas w jakimkolwiek aspekcie. 90% miasta było nasze oprócz familoków na Dębie, kilku na Bogucicach i Dąbrówce. Nowych bloków na 1000 leciu i Załęskiej Hałdzie które Gierek wybudował dla osób które przyjechały tutaj za pracą z workiem cebuli na plecach. Stąd wywodziła się Wasza ekipa która próbowała tworzyć podwaliny kibicowania na Bukowej - nie mająca nic wspólnego z GŚ... Na ważniejsze szpile w Chorzowie z Górnikiem, Legią, Wami z Piotrowic+Ligoty+Mikołowa+reszty z pobliskich stron jeździło 300-400 osób. Rzadko kiedy jak piszesz busami, raczej pociągiem do Katowic i dalej na Batory i z powrotem. Pamiętaj że to własnie ekipa z tych dzielnic rządziła wtedy na Cichej. Ona sama wtedy by wystarczyła by rozbić ten Wasz młyn na "D" na blaszoku z lat 80... Cytat z Waszego forum..."Mikołów -Piotrowice, -Ligota- Brynów wtedy najsilniejsza ekipa Ruchu,Ulu, Woda, Rozum, Hugol, to niektóre tylko z ich gwiazd z tamtego rejonu, wtedy nie tylko z tą ekipą mielśmy nie raz klopoty , kilka starc w plecy. Wtedy bardzo dobrą ekipą jakosciową u nas była Kostuchna, chlopakiStary Wyjazdowicz pisze: ↑19.12.2017, 22:54proszę Cie nie rozmieszaj mnie...sam bylem i wiem jak to sie odbywało..zgoda fan cluby ..wtedy mgliste pojecie o tym...200 300 osob i zwyż ty ku*** chłopie znisz ..zgoda jezdziliscie wtedy przez Kato..a ilez to razy nawet nie wyszliscie poza estakade..ilez to razy nawet z dworca ..wypuszczaloscie pare osob na wabia...przeciez gdyby tak bylo to byscie sie rozjeżdzali w pare godzin..z deorca tymi autobusami...29...45 na mikolow. 37 na podlesie ligote...przeciez te ikarusy by zdechly i nigdy by nie odjechal... prosze Cie ochlon...nas nie bylo ..popatrz na lata 80te gdzie i w ilu jezdzilismy ..ok zgodze sie z toba ze byliscie wieksza ekipaUlekSK pisze: ↑19.12.2017, 16:22
Jeżeli czytałeś ze zrozumieniem cytat jaki dodałem do posta, to doskonale wiesz że dotyczył on przede wszystkim PKP i nieistniejącego już "molo"... Komitety powitalne? Nie przypominam sobie żadnych komitetów powitalnych od Was w tamtych czasach. Jak dobrze pamiętasz nasze F.C. rozjezdżały sie do swoich dzielnic włąsnie z PKP po szpilach w Chorzowie (jak i przyjeżdzały do centrum by jechać dalej). To było przeważnie po kilka set osób (same Piotrowice+Ligota+Mikołów i reszta centrum to było zawsze 200-300 kiboli wzwyż), więc nie mieliscie żadnego podejścia do nas. Nie licząc jakiś zabłąkanych osób kiedy grupy się już rozjechały. Kościuszki i reszta czysta Gieksa? Umówmy się, nie było tam żadnej ekipy a kilka pojedynczych osób (głównie małolatów) którzy nie byli żadną konkurencją dla nas (co nie zmiania faktu, ze takie myślenia o Was wtedy było potężnym błędem patrząc na to co się działo po 89 roku).
naprawdę zawsze byli pod swiatowidem bardzo aktywna wtedy ekipa,dobrze zorganizowana czasami z nimi balety po meczach MK".....Porównywanie Waszych wyjazdów z lat 80 do naszych nie ma sensu. Byłeś na naszych derbach w 89 we Wrocławiu jak dostalismy bana na 3 mecze poza Chorzowem? nas ponad tysiąc, Was 90 w jednym pociągu. Na każdej stacji awanti z psami bo chcemy się do Was dostać. Gdzie byliście wtedy? Nie byliście dla nas żadną konkurencją i nie opowiadaj bajek młodszemu pokoleniu...
-
to wypowiedź to powinna zostać przyklejona na tym forum :)kibic ze Śląska pisze: ↑20.12.2017, 13:14Glupie ciule jestescie w wiekszosci, leszcze ktore w jak to czesto tutaj jest wypisywane -zajebistych latach 90 - dostalibiscie po nedznym lisciu od starszych i h*** nie jedziecie na wyjazd.
Bo to jest ku*** kibol!

-
A da się ten temat jeszcze bardziej zaśmiecić patrząc na posty w tył ?;-) Poziom dyskusji zrównał się do poziomu tego tematu z ostatnich 3-4 dni. Dyskusja z Tobą nie zmierza do niczego. Kończę, bez odbioruStary Wyjazdowicz pisze: ↑21.12.2017, 09:00Wymieniles od Nas wszystkich...??? kto niby nie mial polotu ??? skad wzieli sie obecni 40...50...latkowie. kkierzy smigaja na GieKSe??? Lodziu ?? przypomnij sobie jak przed nimi spierdalaliscie do kosciola maraiackiego. ..niby nos nie bylo wyscie przylazili na Bukowa i jakos wam te cygany nie przeszkadzaly wtedy. .tolerowaliscie ich czy co ....przypomnij sobie nie tylko Sisiego ...Hans wtedy nie jednemu z waszych dobrze zaszedl za skore ..nie mielismy ekipy....Marabet ś.p....Maks ś.p.... Owsik ś.p...Roland ..Cypis ..Rumcajs... Zielony..Iwan ...Przybysz...Oskar .....wielu wielu innych nie wymienie z przezwiska bo jeszcze aktywni...chlopaki z Mysłowic... i ty mi dupisz ze nie mielismy ekipy ?? ze spierdalalismy przed Wami..ze mlodym sieje wode na młyn...ogarnij sie ..Cale Centrum bylo nasze Gwiazdy. Bogucice Zawodzie .....a Wy jako kibole Ruchu czysci Slazacy ..kursa nie rozpierdalaj mnie bo wymienia ci chocby waszego Frontala ktory pochodz z Kalisza ..i wielu by sie znalazlo co tez u Was przyjechal w tektórowej walizeczce za chlebem. ..dyskuja zaroz mi jebiesz od jebanych cyganów..dla Was to typowy smrody....nie odpisuj bo nie bede zasmiecal tego tematu....UlekSK pisze: ↑20.12.2017, 18:25Liczyłem na jakąś rzeczową i merytoryczną dyskusję skoro jestes w takim wieku ale no cóż... Odkąd Was znam zawsze dyskusja wygląda tak samo... Nie wypuszczaliśmy się w miasto, na rynek, poza estakadę? Bo?;-) Strach przed ekipą Hansa i Lodzia ze swoimi adoptowanymi cyganami do ekipy? A Może obawy przed Sisim 1metr w kapeluszu i reszty Waszych hools z centrum? O jakim podejściu do nas Ty piszesz? Nie było nawet mowy byście zbliżyli się do nas w jakimkolwiek aspekcie. 90% miasta było nasze oprócz familoków na Dębie, kilku na Bogucicach i Dąbrówce. Nowych bloków na 1000 leciu i Załęskiej Hałdzie które Gierek wybudował dla osób które przyjechały tutaj za pracą z workiem cebuli na plecach. Stąd wywodziła się Wasza ekipa która próbowała tworzyć podwaliny kibicowania na Bukowej - nie mająca nic wspólnego z GŚ... Na ważniejsze szpile w Chorzowie z Górnikiem, Legią, Wami z Piotrowic+Ligoty+Mikołowa+reszty z pobliskich stron jeździło 300-400 osób. Rzadko kiedy jak piszesz busami, raczej pociągiem do Katowic i dalej na Batory i z powrotem. Pamiętaj że to własnie ekipa z tych dzielnic rządziła wtedy na Cichej. Ona sama wtedy by wystarczyła by rozbić ten Wasz młyn na "D" na blaszoku z lat 80... Cytat z Waszego forum..."Mikołów -Piotrowice, -Ligota- Brynów wtedy najsilniejsza ekipa Ruchu,Ulu, Woda, Rozum, Hugol, to niektóre tylko z ich gwiazd z tamtego rejonu, wtedy nie tylko z tą ekipą mielśmy nie raz klopoty , kilka starc w plecy. Wtedy bardzo dobrą ekipą jakosciową u nas była Kostuchna, chlopakiStary Wyjazdowicz pisze: ↑19.12.2017, 22:54
proszę Cie nie rozmieszaj mnie...sam bylem i wiem jak to sie odbywało..zgoda fan cluby ..wtedy mgliste pojecie o tym...200 300 osob i zwyż ty ku*** chłopie znisz ..zgoda jezdziliscie wtedy przez Kato..a ilez to razy nawet nie wyszliscie poza estakade..ilez to razy nawet z dworca ..wypuszczaloscie pare osob na wabia...przeciez gdyby tak bylo to byscie sie rozjeżdzali w pare godzin..z deorca tymi autobusami...29...45 na mikolow. 37 na podlesie ligote...przeciez te ikarusy by zdechly i nigdy by nie odjechal... prosze Cie ochlon...nas nie bylo ..popatrz na lata 80te gdzie i w ilu jezdzilismy ..ok zgodze sie z toba ze byliscie wieksza ekipa
-
To znaczy kazdy kto nie jest patolem, nie kradnie po sklepach i nie rucha kurewek to c*** a nie kibol? Co to za pierdolenie? Ja tez jestem kibolem Ruchu ale z czescia tego co piszesz nie ma szans sie zgodzic. Zyliscie w innych czasach po prostu, świat poszedl w inna strone i dlatego to wyglada jak wyglada.UrzadSkarbowy pisze: ↑21.12.2017, 09:14to wypowiedź to powinna zostać przyklejona na tym forum :)kibic ze Śląska pisze: ↑20.12.2017, 13:14Glupie ciule jestescie w wiekszosci, leszcze ktore w jak to czesto tutaj jest wypisywane -zajebistych latach 90 - dostalibiscie po nedznym lisciu od starszych i h*** nie jedziecie na wyjazd.
Bo to jest ku*** kibol!
j**** ruba kurwe
-
Jeszcze musisz napierdalac w bramach 10, a najlepiej jakbys porwał kogoś, poobcinał paluchy, zarządał okupu..
Co za pierdolenie ku*** - dlatego polska scena kibicowska jest tak popierdolona teraz, liczy się tylko biznes i tyle.
Co za pierdolenie ku*** - dlatego polska scena kibicowska jest tak popierdolona teraz, liczy się tylko biznes i tyle.
-
W Kero strona to teroski poszło..."Pruszków" czy "Wołomin"?!!!walkers pisze: ↑21.12.2017, 14:17To znaczy kazdy kto nie jest patolem, nie kradnie po sklepach i nie rucha kurewek to c*** a nie kibol? Co to za pierdolenie? Ja tez jestem kibolem Ruchu ale z czescia tego co piszesz nie ma szans sie zgodzic. Zyliscie w innych czasach po prostu, świat poszedl w inna strone i dlatego to wyglada jak wyglada.UrzadSkarbowy pisze: ↑21.12.2017, 09:14to wypowiedź to powinna zostać przyklejona na tym forum :)kibic ze Śląska pisze: ↑20.12.2017, 13:14Glupie ciule jestescie w wiekszosci, leszcze ktore w jak to czesto tutaj jest wypisywane -zajebistych latach 90 - dostalibiscie po nedznym lisciu od starszych i h*** nie jedziecie na wyjazd.
Bo to jest ku*** kibol!
j**** ruba kurwe
"Kibic ze Śląska" dobrze prawisz!!!
Kibol to chuligan...a nie bandyta!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=BsUjr1qqdVw
-
Jaka Polska kibicowska ??!! No k...sorry to jest Polska pielgrzymkowo-wykleto-marszowo-rozancowa ...i to jest problem ...no ale obecne trybuny swietsze od bpa petza wiec nie ma sie co dziwic...
TYBET JEST SERBSKI
-
Ale jakby zapierdala w glanach słuchała anologsow i nosiła pekaesy to by było elegancko w twoim mniemaniu?wypić parę piw rzucić smietnikiem w przystanek i po wszystkim wpuszczać się na kościół.esencja kibolstwa w niby apolitycznej A tak naprawdę przesiaknietej lewicowym spierdolinami głowie.caly czas walisz jakieś niby dygresje ,złośliwości i żałosna ironię we wszystko co nie apolityczne i lewackie.zatrzymales się gościu w 90 latach z tą mentalnością może i jesteś obierzyswiatem i zwiedziłes parę miejsc ale nie każdego to rusza i nie każdy kto jest za zachodnią granicą musi tolerancyjnym internacjonalista
-
Nic dodać ,nic ująć.
Ave Legia !