Komentarze/Relacje/Foto -Video -15-18 grudnia (czyli ligowe ostatki) !
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Komentarze/Relacje/Foto -Video -15-18 grudnia (czyli ligowe ostatki) !
15 grudnia (piątek )
Korona Kielce - Piast Gliwice 18:00
Śląsk Wrocław - Jagiellonia Białystok 20:30
16 grudnia (sobota)
Pogoń Szczecin - Arka Gdynia 15:30
Sandecja Nowy Sącz - Lechia Gdańsk 18:00
Legia Warszawa - Wisła Płock 20:30
17 grudnia (niedziela)
Lech Poznań - Bruk-Bet Termalica Nieciecza 15:30
Wisła Kraków - Zagłębie Lubin 18:00
18 grudnia (poniedziałek)
Górnik Zabrze - Cracovia 18:00
Korona Kielce - Piast Gliwice 18:00
Śląsk Wrocław - Jagiellonia Białystok 20:30
16 grudnia (sobota)
Pogoń Szczecin - Arka Gdynia 15:30
Sandecja Nowy Sącz - Lechia Gdańsk 18:00
Legia Warszawa - Wisła Płock 20:30
17 grudnia (niedziela)
Lech Poznań - Bruk-Bet Termalica Nieciecza 15:30
Wisła Kraków - Zagłębie Lubin 18:00
18 grudnia (poniedziałek)
Górnik Zabrze - Cracovia 18:00
Zawsze Wierni !
https://youtu.be/pV2ojAEPd1U
https://youtu.be/pV2ojAEPd1U
-
Re: Komentarze/Relacje/Foto -Video -15-18 grudnia (czyli ligowe ostatki) !
Haha KODomici zdemaskowali kibola https://www.facebook.com/koduj24pl/post ... 7897348309
-
Lechia jedzie na Sandecje?
-
Jagiellonii we Wroclawiu jakieś +/- 25 osób. Liczba szału nie robi ale to jednak piątek i prawie 600 kilometrów w jedną stronę.
-
A ja składam samokrytykę, bo waliłem w Jagę jak w bęben ze 2-3 miesiące temu, a oni ewidentnie ogarnęli pewne sprawy. Seminaria z Głażewskim, Heldem, Paczuskiem, przyciąganie mlodzieży - no no no.. Za parę lat prwnie będą efekty, szacun.
-
ŚLĄSK WROCŁAW - JAGIELLONIA BIAŁYSTOK
[link]
[link]
-
w dodatku trzeci wyjazd w piatek pod rzadCzytelnik1979 pisze: ↑16.12.2017, 00:34Jagiellonii we Wroclawiu jakieś +/- 25 osób. Liczba szału nie robi ale to jednak piątek i prawie 600 kilometrów w jedną stronę.
-
Wydawało się że frekwencja na Śląsku się poprawi ale przychodzi końcówka rundy i na stadionie oficjalnie tylko 4500 (czyli tak naprawde jakieś 3000) a w młynie lepiej nie mówić bo 200 osób tam raczej nie było. Może ktoś wytłumaczyć ten fenomen bo przecież jak Śląsk grał na Oporowskiej to zawsze była bardzo dobra frekwencja i stadion był wypełniony niemal w całości na każdym meczu a teraz ludzie przychodzą tylko na Legie i Zagłębie.
-
We Wrocławiu po boomie związanym z nowym stadionem i Mistrzostwem (nota bene marketingowo spierdolonym jak tylko się da) frekwencja (poza kilkoma wyskokami) niestety stopniowo leci. Większe mobilizacje tylko na ciekawszych (raczej kibicowsko niż sportowo) rywali. Ludzi zniechęca patologiczna sytuacja organizacyjna w klubie, piłkarzątka kompromitujące się coraz bardziej za coraz większe pieniądze. We Wrocławiu nie ma zupełnie mody na piłkę. Właściwie nigdy nie było. Bardzo malutki procent również dał sobie spokój w związku z coraz bardziej żenującą sytuacją w krajowym świecie kimbolskim.
Frekwencja na wczorajszym meczu nie dziwi, bo to mecz po sromotnych wpierdolach zakończony totalnym upadkiem z będącą na miejscu spadkowym Termalicą. Mecz z trenerem, który siedzi tylko na tym spotkaniu, bo nie można go wyjebać ze względu na to że jakis nieudacznik tak kontrakt napisał.
Dla prawdziwych chuligansów i bandziorsów tego forum to pewnie słabe wytłumaczenia, ale tak to wygląda.
Frekwencja na wczorajszym meczu nie dziwi, bo to mecz po sromotnych wpierdolach zakończony totalnym upadkiem z będącą na miejscu spadkowym Termalicą. Mecz z trenerem, który siedzi tylko na tym spotkaniu, bo nie można go wyjebać ze względu na to że jakis nieudacznik tak kontrakt napisał.
Dla prawdziwych chuligansów i bandziorsów tego forum to pewnie słabe wytłumaczenia, ale tak to wygląda.
-
Ale chodzi o to że Wrocław to jedyny przypadek w Polsce gdzie na nowym stadionie frekwencja spadła nie mówiąc o braku klimatu co jest bez porównania.
-
z tym młynem to przesadziłeś,przed chwilą widziałem zdjęcie z meczu i młyn ze 3-4 razy większy od "Twoich " dwustu.. pozdrojarohools pisze: ↑16.12.2017, 08:57Wydawało się że frekwencja na Śląsku się poprawi ale przychodzi końcówka rundy i na stadionie oficjalnie tylko 4500 (czyli tak naprawde jakieś 3000) a w młynie lepiej nie mówić bo 200 osób tam raczej nie było. Może ktoś wytłumaczyć ten fenomen bo przecież jak Śląsk grał na Oporowskiej to zawsze była bardzo dobra frekwencja i stadion był wypełniony niemal w całości na każdym meczu a teraz ludzie przychodzą tylko na Legie i Zagłębie.
-
Pokaż to zdjęcie gdzie jest te 800 osób w młynie.
-
-
[link]
Tu jest 200 osób?
Tu jest 200 osób?
-
Jagiellonia wchodziła na sektor gości w 2 grupach.
[link]
[link]
[link]
[link]
-
Bez jaj, można mówić cokolwiek, ale nie to, że było tam 200 osób. Jak dla mnie 1000 na biedę, co obiektywnie może nie jest rewelacją, ale nie jest to na pewno rzeczone 200 osób.
Uśmiechnij się, jutro możesz nie mieć zębów.
-
Sektor we Wrocławiu ma 12 tysięcy miejsc więc nawet 1000-2000 osób wygląda na garstkę. Od lat można zauważyć spadek frekwencji na naszych stadionach w grudniu. To samo z wyjazdami. Wszystkie ekipy zaliczają spadek właśnie pod koniec roku.
-
Jeśli masz na myśli spadek frekwencji względem oporowskiej to grubo pojechałeś. Z tego co kojarzę oporowska miała pojemność ok 8tys i nie zawsze była w całości wypełniona. Na nowym stadionie owszem zdarzyła się kilka żenad gdzie frekwencja oscylowała poniżej 7tys, ale dużo więcej było spotkań gdzie była jednak wyższa (również w tym, nienajlepszym, sezonie zdarzyło się >20tys) więc mijasz się z prawdą.
Co do klimatu to nie wiem jakie kryteria uwzględniasz, ale uważam, że klimat usiadł w całym kraju, niezależnie od tego czy pojawił się nowy stadion, jaka jest frekwencja itp.
-
Średnia frekwencja na meczach Śląska we Wrocławiu w tym sezonie wynosi 13 700 widzów na mecz. Jest 5 w kraju. Oczywiście, że na obiekcie o pojemności 40 000 nie wygląda to najlepiej, jednak oceniamy fakty a nie "wydaje mi sie". Dla porównania Szczecin to nieco ponad 5000 na mecz. To jest dramat.
-
Na Górniku Zabrze jakoś nie siadło.Na starym stadionie od 2008 roku frekfencja b.dobra na meczach z GkS 25 koła,zmiejszyli pojemność stadionu było 18tyś,potem do 13tyś był komplet.Tyle lat budowali stadion i miejsc dostępnych było tylko 3tyś,niejedna osoba by sie zniechęciła ponieważ biletów było brak.Teraz widzimy na co nas stać.Cieszymy sie frekfencją,młyn nabity.Co do Śląska Wrocław to bym sie nie martwił,mają chwilowy dołek i jestem pewien ze odbódują swoją potęgę na Dolnym Śląsku.(Wisła pożałuje takiej zgody
)A Jagiellonia no cóż Łomża przejmuje tereny i pewnie boją sie jechać na wyjazd(żart).
-
U nas jest wynik sportowy w ciągu roku z przecietnej drużyny 1 ligowej na szczyt ekstraklasy. Nie będzie wyników frekwencja spadnie to normalne Najlepiej w kraju pod tym względem wygląda WIDZEW-coś nieprawdopodebnego.Śląsk wcale nie wypada źle choć potencjał jest ogromny zważywszy że poza lubinkami nie ma w regionie konkurencji. Problem jest w za dużym stadionie gdyby grali na np 25 tysięczniku wyglądałoby to o wiele wiele lepiej.rajmund pisze: ↑16.12.2017, 13:09Na Górniku Zabrze jakoś nie siadło.Na starym stadionie od 2008 roku frekfencja b.dobra na meczach z GkS 25 koła,zmiejszyli pojemność stadionu było 18tyś,potem do 13tyś był komplet.Tyle lat budowali stadion i miejsc dostępnych było tylko 3tyś,niejedna osoba by sie zniechęciła ponieważ biletów było brak.Teraz widzimy na co nas stać.Cieszymy sie frekfencją,młyn nabity.Co do Śląska Wrocław to bym sie nie martwił,mają chwilowy dołek i jestem pewien ze odbódują swoją potęgę na Dolnym Śląsku.(Wisła pożałuje takiej zgody)A Jagiellonia no cóż Łomża przejmuje tereny i pewnie boją sie jechać na wyjazd(żart).
-
Tak myślę ze dużo robi,tradycja kibicowska wypracowana przez lata z Ojca na Syna.Widzew tak to prawda b.dobrze.Liczą sie fc,których mają sporo.Lecha i tak nikt nie przebije
szybko.ŁKS w Łodzi trzyma rękę na pulsie,chodź sytuacja tam sie może zmienić.O Ruchu sie nie wypowiadam bo ich nienawidzę
-
Od kiedyrajmund pisze: ↑16.12.2017, 13:09Na Górniku Zabrze jakoś nie siadło.Na starym stadionie od 2008 roku frekfencja b.dobra na meczach z GkS 25 koła,zmiejszyli pojemność stadionu było 18tyś,potem do 13tyś był komplet.Tyle lat budowali stadion i miejsc dostępnych było tylko 3tyś,niejedna osoba by sie zniechęciła ponieważ biletów było brak.Teraz widzimy na co nas stać.Cieszymy sie frekfencją,młyn nabity.Co do Śląska Wrocław to bym sie nie martwił,mają chwilowy dołek i jestem pewien ze odbódują swoją potęgę na Dolnym Śląsku.(Wisła pożałuje takiej zgody)A Jagiellonia no cóż Łomża przejmuje tereny i pewnie boją sie jechać na wyjazd(żart).
Górnik ma nowy stadion ? Każda ekipa ( Legia, Jaga, GKS Tychy, Lechia, Śląsk, Widzew, itp) wraz z nowym stadionem ma większą frekwencję nie wiem czy kogoś jeszcze to dziwi?
A co do Jagi żarty, żartami ale każdy normalny wie że ŁKS Łomża to niższa liga...
-
A co ma przyciągać na "estadio da gruz/wiatr/deszcz" w Szczecinie ? Wyniki piłkarskie ? Pół roku bez wygranej ? A może sukcesy klubu w historii ? wiele mistrzostw i pucharów Polski ? ciągła gra w europucharach może ? czy może stały kurs między 1 a 2 ligą ewentualnie b-klasą albo 4 ligą ?
Poza tym gdy Pogoń biła wszelakie rekordy (frekwencji,rac,sektorówek, serpentyn itd) to wasi ojcowie czytali o tym w gazetach i się jarali fotkami w Przeglądzie czy Piłce Nożnej bo internet dopiero raczkował w PL. Przyjdą i lepsze czasy dla takich ekip jestem tego spokojny o ile ktoś w ogóle tak myśli pisząc o frekwencji na stadionie.
Poza tym gdy Pogoń biła wszelakie rekordy (frekwencji,rac,sektorówek, serpentyn itd) to wasi ojcowie czytali o tym w gazetach i się jarali fotkami w Przeglądzie czy Piłce Nożnej bo internet dopiero raczkował w PL. Przyjdą i lepsze czasy dla takich ekip jestem tego spokojny o ile ktoś w ogóle tak myśli pisząc o frekwencji na stadionie.
-
Co do słabej frekwencji we Wrocławiu to tajemnicą nie jest że spora część osób odbiła przez z****** na wrocławskich trybunach klimat...
-
Pamiętam ten sezon co Szczecinie były nadkomplety publicznosci. To był sezon 2000/2001. I tytuł chyba w Przeglądzie sportowym - w Szczecinie jak w Argentynie.
-
Stadionowy pisze: ↑16.12.2017, 14:26do pierwszego Pana:rajmund pisze: ↑16.12.2017, 13:09Na Górniku Zabrze jakoś nie siadło.Na starym stadionie od 2008 roku frekfencja b.dobra na meczach z GkS 25 koła,zmiejszyli pojemność stadionu było 18tyś,potem do 13tyś był komplet.Tyle lat budowali stadion i miejsc dostępnych było tylko 3tyś,niejedna osoba by sie zniechęciła ponieważ biletów było brak.Teraz widzimy na co nas stać.Cieszymy sie frekfencją,młyn nabity.Co do Śląska Wrocław to bym sie nie martwił,mają chwilowy dołek i jestem pewien ze odbódują swoją potęgę na Dolnym Śląsku.(Wisła pożałuje takiej zgody)
zdarzyl sie brak kompletu za czasow pojemnosci 3k? troche wybiorczo traktujesz staty.
Na jednym z meczy przy frekwencji 22k (tyle tam macie placu?) spiker podal liczbe dziewic, pamietasz? Ponad 5k ludzi pierwszy raz na szpilu. Chyba Slask W. to byl. Podal takze ze na sektorach jest 2k dzieci ze szkol w ramach jakiejs
akcji. Reasumujac bylo was wiecej niz jak mieliscie 13k pojemnosci?
Nowy stadion, wyczekiwany, fakt ze nieskonczony ale jest estadio. Z zewnatrz od kosciola wyglada kozacko. Kasy w barwach daja efekt. Jest ku*** dach (nie mam juz 16 lat, rano do roboty, robie u siebie L4 mi nikt nie zaplaci) a rachunkow mi mama nie placi. Takie ciulstwo dla wiekszosci tutaj bo wychowani jestescie na stadionach z betonu.. Dach to ku*** podstawa.
Trzecia rzecz to Wy lejecie wszystkich i walczycie o majstra.
A to wszystko na raz, w tym samym czasie. Awans i walka o majstra.
Ilu was bylo w Gdyni?
Wiadomo ze potencjal macie ogromny ale to nadal tylko/az potencjal. Czy go wykorzystacie?
Sie zobaczy za 5 lat. Troche pokory paniczki.
Jedno jest pewne "ciullo wam sie fest", kaj sie nie obejrzysz to idzie jak nalezy.
Z Katowicami sie w miare uklada. Reszty podchodow nie komentuje, wasza sprawa.
Lepiej juz byc ku*** poprostu nie moze.
A Ruch na dnie: finansowo, pilkarsko, organizacyjnie i ... Cicha 6, nasz dom.
I za huje ludowe nas nie potraficie r*******.
Wiecie o tym doskonale.
-
Dlaczego w młynie Pogoni nie ma flag no i garstka ludzi ? Protest ?
-
Dlatego że:
W Polsce piosenka ''czy wygrywasz czy nie'' straciła na swojej wartości, bo jak grajki przegraja 3 mecze z rzędu to od razu śpiewa im się żeby wypierdalali i że są k******.
Dlatego że młodzi mają wyjebane na lokalny patriotyzm i mecz i wolą przepierdolić sianko na blanty czy alko.
Dlatego że ci u góry p******* narybek i działa to na zasadzie '' chcą to przyjdą''.
Dlatego że kiedyś starzy brali młodych pod skrzydła i uczyli ich zasad itp, jak młody jechał na wyjazd to jakiś ze starej gwardii mówił mu co i jak bo dbali o młodzież.
Dlatego że my jako kibice też staliśmy się zwykłymi januszami którzy chodzą do młynów tylko jak gra Legia czy jakieś derby i jak wyniki są zajebiste.
Dlatego że kibicowanie się stało komerchą zwykłą.
I dlatego że myślę jeden z głównych powodów jest to że psiarnia w naszym kraju zrobiła swoje.
Mam nadzieje że wyjaśniłem.
W Polsce piosenka ''czy wygrywasz czy nie'' straciła na swojej wartości, bo jak grajki przegraja 3 mecze z rzędu to od razu śpiewa im się żeby wypierdalali i że są k******.
Dlatego że młodzi mają wyjebane na lokalny patriotyzm i mecz i wolą przepierdolić sianko na blanty czy alko.
Dlatego że ci u góry p******* narybek i działa to na zasadzie '' chcą to przyjdą''.
Dlatego że kiedyś starzy brali młodych pod skrzydła i uczyli ich zasad itp, jak młody jechał na wyjazd to jakiś ze starej gwardii mówił mu co i jak bo dbali o młodzież.
Dlatego że my jako kibice też staliśmy się zwykłymi januszami którzy chodzą do młynów tylko jak gra Legia czy jakieś derby i jak wyniki są zajebiste.
I dlatego że myślę jeden z głównych powodów jest to że psiarnia w naszym kraju zrobiła swoje.
ukrainiec nie byl nie jest i nie bedzie moim bratem.
-
Medialny pies Bońka odleciał : [link]
Widać, że odkąd ludzie Bońka przejęli stery w ESA to będą chcieli nas wyeliminować. Stąd co raz więcej medialnych nacisków, aby państwo pomogło ESA w walce z nami. Nie ma trupa na stadionie? Nie szkodzi, Stanowski zrobi artykuł propagandowy, że był i trzeba coś zrobić
Widać, że odkąd ludzie Bońka przejęli stery w ESA to będą chcieli nas wyeliminować. Stąd co raz więcej medialnych nacisków, aby państwo pomogło ESA w walce z nami. Nie ma trupa na stadionie? Nie szkodzi, Stanowski zrobi artykuł propagandowy, że był i trzeba coś zrobić
-
-
.ZIWPJB. pisze: ↑16.12.2017, 15:46Dlatego że:
Kwintesencja obecnej sytuacji na naszych trybunach. Dodam tylko jeszcze że błazny się podniecają że ktoś dostał z rakietnicy,achtungiem że szkłem czy raca w łeb. Kiedys nikt nie nosił ochraniaczy na kły nie robił wszystkiego żeby tylko zniszczyć wroga ,były zasady które nie zostały wpojone młodym.
-
Bzdura.W regionie ton nadaje obecnie rywalizacją Śląska z Zagłebiem,ale jest jeszcze Chrobry,Gornik Wałbrzych,Polonia Świdnica,fan club Ruchu z Dzierżoniowa czy też zaprzyjaźniona Miedź Legnica.Śląsk wcale nie wypada źle choć potencjał jest ogromny zważywszy że poza lubinkami nie ma w regionie konkurencji
Ty zaś spłyciłeś sytuacje na Dolnym Śląsku tak jakby wyglądała jak w Wielkopolsce,albo w woj.Podlaskim.
-
Brawo dla was koledzy. Teraz jest zero zasad tylko interesy się liczązl88 pisze: ↑16.12.2017, 19:20.ZIWPJB. pisze: ↑16.12.2017, 15:46Dlatego że:
Kwintesencja obecnej sytuacji na naszych trybunach. Dodam tylko jeszcze że błazny się podniecają że ktoś dostał z rakietnicy,achtungiem że szkłem czy raca w łeb. Kiedys nikt nie nosił ochraniaczy na kły nie robił wszystkiego żeby tylko zniszczyć wroga ,były zasady które nie zostały wpojone młodym.
-
jesli chodzi o pustki na trybunach to wszedzie jest lipa patrząc sie 2-3 kolejki wstecz a jak chodzi o klimat to co chcesz jesli scene fanatyzmu dyktuje gagus w bluzie pittbulla by narkotyki na trybunach lepiej schodziły kiedyś to nawet o wrogiej ekipie moglem powiedzieć ze pokazali się z jajem np. Ruch i wiele ekip teraz liczy się coś innego dziś wyzywasz się od ku.... a jutro kto wie byle stan konta się zgdzał osób tzw decyzyjnych Jeśli chodzi o Wrocławski klimat to mam wrażenie że doszło do zmiany pokoleń i pokolenie które pamieta czasy Nabojki która karty rozdawała trochę ustąpiło na rzecz innej grupy normala rzecz. Stadion robi swoję by to miało jakiś sens na naszym to musi być conajmiej 15tyś inaczej to wyglada jak wyglada
-
Niestety taka prawda.Kiedyś jak ktoś miał koszulkę everlast czy lonsdale to trzeba było się zastanowić czy podbić a teraz ? Byle jaki ciul chodzi w PB,EH itp ale wielcy kibice co 2 wyjazdy zaliczyli ale prochów pełne kieszenie
-
Może to, że w promieniu 200 km brak jakiegoś sensownego futbolu??
Mistrz ciętej riposty.
-
Teraz to liczą sie interesy i kalkulatory.Ustawić się pod klatką lub domem podcinać sćięgna lub najlepiej uciąć ręce żeby wyeliminować przeciwnika z Top.To ma być kibolka?sory ale myślę że to wielkie gówno.kij ma dwa końce.Wole klimaty wcześniejsze było w miarę honorowo.Strzał w ryj pare kopów i won.Tylko jak na pałach cwaniak jeden z drugim wyląduje to sprzedają sie na potęgę
-
Nie dopisałes ze debile wlewają wrzątek innym do ust czy łamią ręce/ nogi za pieniądze chłopakowi że swojej ekipy. To my tworzymy ta patologie dając przyzwolenie żeby ktoś nas kibiców utożsamiał z takim bandytyzmem.rajmund pisze: ↑16.12.2017, 21:13Teraz to liczą sie interesy i kalkulatory.Ustawić się pod klatką lub domem podcinać sćięgna lub najlepiej uciąć ręce żeby wyeliminować przeciwnika z Top.To ma być kibolka?sory ale myślę że to wielkie gówno.kij ma dwa końce.Wole klimaty wcześniejsze było w miarę honorowo.Strzał w ryj pare kopów i won.Tylko jak na pałach cwaniak jeden z drugim wyląduje to sprzedają sie na potęgę
-
Zdaje się, że niespełna 200 km na zachód od Szczecina gra co 2 tygodnie bundesliga :)Na emeryturze pisze: ↑16.12.2017, 20:16Może to, że w promieniu 200 km brak jakiegoś sensownego futbolu??