Kibicowska Warszawa

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
LegionKing

Re: Kibicowska Warszawa

Post autor: LegionKing » 29.11.2017, 14:09

JuniorKSP pisze:
29.11.2017, 02:56
Foxx pisze:
28.11.2017, 09:41
Tak szczerze, to z zerową "niecierpliwością" :) Po prostu tak obszernie pisałeś np. o przewagach Gawkowskiego, przejściu spod kapelusza milicji pod kolejowy "z wyboru" w czasach UB-eckiego terroru, czy o rozmaitych mendach na stadionach, że widząc odpowiedź dla innego użytkownika napisaną pod moim postem po prostu "zaskoczyła" mnie dość lakoniczna reakcja na podjęte przeze mnie wątki. Konkretnie rzecz ujmując - milczenie :)

Tak czy inaczej - z pewnością obecność M. Jurka na jedynej masówce KSP organizowanej poza własnym obiektem w zupełnosci równoważy zasiadanie Oleksego w radzie nadzorczej klubu. przemarsz Olejniczaka pod UM w szeregach ekipy, a Halicki na legijnych VIP-ach "poległ" w zestawieniu z osiągami Kozaka jako prezydenta Warszawy i prezesa kosza w Polonii - "jupitery! wszystkie cztery!" ;)

Zwyczajnie - ferując autorytatywne opinie okraszone epitetami warto na samym początku przyznać, że się "nie siedzi w historii warszawskich klubów", a nie po dyskusji zajmującej niemal stronę tematu. Ot i wszystko :)
Po pierwsze wskazalem Halickiego, strawberry arene od platformy i wasze uklady w ratuszu w odpowiedzi na wpisy Twoich kolegow, ktorzy zwrocili uwage na oleksego i olejniczaka- wychodze z zalozenia, ze warto zaczynac od siebie, a pozniej rozliczac innych.
Niestety, ale pewnie Cie zmartwie M. Jurek na K6 (i nie tylko) bywa regularnie (https://www.youtube.com/watch?v=W573-hhPnyA naciejakwszy fragment od 8:10 ;) ). Rzeczywiscie ciezko rownowazyc oddanego kibica Polonii Warszawa, ktory znajac zycie ma wiecej wyjazdow na koncie niz co drugi uzytkownik tego forumowiska ze zwyklymi atencjuszkami czy innymi jawnymi lapowkami pt. "oleksy".
Bezczelne jest rowniez porownywanie zakupu oswietlenia najstarszemu klubowi stolicy (warto dodac, ze zadaszenie krytej, jupitery etc gdzies na czerniakowie, gdzie brudny kanal plynie juz od dawna byly) do pobudowania nowego stadionu klubowi z komunistycznym rodowodem za bagatela 500mln zl.
Wydawalo mi sie, ze tylko odpowiadalem Tobie na te wklejki z zyleta.com i innych. Mimo wszystko, w kwestii warszawskiego sportu wole zaufac tekstom jak i rozmowom prywatnym z dr. Gawkowskim, anizeli "obiektywnym" zrodlom z zyleta.com.
Rzeczywiscie taka debata mialaby rece i nogi, ale dajmy na to w formacie radiowym- chetnie bym zobaczyl Karpinskiego lub Foxxa w normalnej debacie z naszym doktorem:) mysle, ze jak i jeden tak i drugi wypadlby podobnie jak Wasz kolega z legia.net- czyli blado :).
Dozo- z takimi hipotezami zapraszam na forum historycy.org albo raczej fantasmagorie.org
Ustawcie sie z kimś w końcu dziewczyny bo wstyd Warszawie w tym aspekcie przynosicie a chwalicie sie ile to razy musieliśmy waszym aspektom sportowym uznać wyższość.

iparts.pl
Za_chlebem

Post autor: Za_chlebem » 30.11.2017, 02:58

DoZo pisze:
24.11.2017, 04:50
cichociemny pisze:
24.11.2017, 02:13
Dozo, Deyna zabił się po pijaku. Alkoholik, ale szkoda człowieka.
Ta oficjalna wersja może mieć z prawdą tyle wspólnego, co używany przez ciebie 'nick' z tobą. W wypadku brało udział auto KAZ[I(K)]a, a ty jesteś "ciemny".
A Ziemia jest okrągła czy nie?

Za_chlebem

Post autor: Za_chlebem » 30.11.2017, 10:19

Żebym tylko na niego przypadkiem nie wpadł.

matador88

Post autor: matador88 » 01.12.2017, 14:18

Mam takie pytanie do obeznanych (nie mylić z "obrzezanych") - jaki jest stosunek warszawskich kiboli (wiadomo jakiego klubu) do boksera Sulęckiego? Chłopak może być niedługo mistrzem świata, jest bodajże z Warszawy, trenuje w Lfc, widziałem jakieś jego zdjęcie w polówce z L. Pytam z ciekawości, bo był chyba bokserem Gwardii i jakoś nigdy z kibicowaniem się kojarzył, w przeciwieństwie do np Fonfary.

Lari

Post autor: Lari » 01.12.2017, 14:24

matador88 pisze:
01.12.2017, 14:18
Mam takie pytanie do obeznanych (nie mylić z "obrzezanych") - jaki jest stosunek warszawskich kiboli (wiadomo jakiego klubu) do boksera Sulęckiego? Chłopak może być niedługo mistrzem świata, jest bodajże z Warszawy, trenuje w Lfc, widziałem jakieś jego zdjęcie w polówce z L. Pytam z ciekawości, bo był chyba bokserem Gwardii i jakoś nigdy z kibicowaniem się kojarzył, w przeciwieństwie do np Fonfary.
A jaki stosunek mogą mieć kibice Legii, do "kogoś z Warszawy, trenującego w LFC, chodzącego w barwach Legii"?
exitus acta probat.

JuniorKSP

Post autor: JuniorKSP » 04.12.2017, 17:53

matador88 pisze:
01.12.2017, 14:18
A Fonfara od kiedy kojarzy ci sie z kibicowaniem? Jeszcze z rok i bedzie robil sie na bylego chuligana jak Szpila.
KU CHWALE WIELKIEJ POLONII

Foxx

Post autor: Foxx » 04.12.2017, 18:26

JuniorKSP pisze:
04.12.2017, 17:53
A Fonfara od kiedy kojarzy ci sie z kibicowaniem? Jeszcze z rok i bedzie robil sie na bylego chuligana jak Szpila.
A nie kusi cię eksperyment, by się wypowiedzieć na jakiś temat związany z warszawskim kibicowaniem, o którym masz pojęcie? :)

15.11.2011
(...) Kto był Twoim trenerem w Legii i w jakich zawodach startowałaś w barwach tego klubu?
- Moim pierwszym trenerem w Legii był Krzysztof Kosedowski i także z tego powodu przyszedłem do tego klubu. To świetny człowiek, fachowiec i bardzo dobrze wyszkolony technicznie pięściarz, który przekazał i nauczył mnie bardzo dużo! Moimi trenerami w Legii byli także Łukasz Landowski i Adam Kozłowski, których również pozdrawiam. W barwach Legii Warszawa trenowałem od 2002 do 2004 roku. W tym czasie zdobyłem swój pierwszy medal na Olimpiadzie młodzieży w Starachowicach oraz stoczyłem około 60 walk amatorskich.

Skąd miłość do Legii?
- Miłość do piłkarskiej Legii przekazał mi mój brat Marek, który od zawsze był wielkim fanem Legii Warszawa i od małego zabierał mnie na mecze przy Łazienkowskiej. (...)

Czy interesujesz się tym, co dzieje się obecnie w bokserskiej, jak i piłkarskiej Legii?
- Pewnie, interesuję się piłkarską i bokserską Legią. Śledzę poczynania jednej i drugiej, ale tylko na stronach internetowych i facebooku :). Zawsze jestem całym sercem z Legią, dlatego mam też wytatuowaną czarną eLkę w kółeczku na moim prawym bicepsie, którą razem z Arturem Borucem zrobiliśmy sobie podczas wakacji w LA :).

Dopingowałeś piłkarzy Legii na żywo?
- Oczywiście, że tak. Po tym jak przeprowadziłem się do Warszawy, a jeszcze przed wyjazdem do USA, chodziłem na każdy mecz Legii w Warszawie. Było to w sezonach 2001/02 do 2005/06, czyli jeszcze na stary stadion.
Siedziałem chyba wszędzie - Żyleta, łuk, ale najczęściej na Krytej. ...
13.12.2011

Obrazek

31.10.2014

Obrazek
A co tam w komentarzach na Onecie?

JuniorKSP

Post autor: JuniorKSP » 04.12.2017, 18:52

Foxx pisze:
04.12.2017, 18:26
JuniorKSP pisze:
04.12.2017, 17:53
A nie kusi cię eksperyment, by się wypowiedzieć na jakiś temat związany z warszawskim kibicowaniem, o którym masz pojęcie? :)

15.11.2011
(...) Kto był Twoim trenerem w Legii i w jakich zawodach startowałaś w barwach tego klubu?
- Moim pierwszym trenerem w Legii był Krzysztof Kosedowski i także z tego powodu przyszedłem do tego klubu. To świetny człowiek, fachowiec i bardzo dobrze wyszkolony technicznie pięściarz, który przekazał i nauczył mnie bardzo dużo! Moimi trenerami w Legii byli także Łukasz Landowski i Adam Kozłowski, których również pozdrawiam. W barwach Legii Warszawa trenowałem od 2002 do 2004 roku. W tym czasie zdobyłem swój pierwszy medal na Olimpiadzie młodzieży w Starachowicach oraz stoczyłem około 60 walk amatorskich.

Skąd miłość do Legii?
- Miłość do piłkarskiej Legii przekazał mi mój brat Marek, który od zawsze był wielkim fanem Legii Warszawa i od małego zabierał mnie na mecze przy Łazienkowskiej. (...)

Czy interesujesz się tym, co dzieje się obecnie w bokserskiej, jak i piłkarskiej Legii?
- Pewnie, interesuję się piłkarską i bokserską Legią. Śledzę poczynania jednej i drugiej, ale tylko na stronach internetowych i facebooku :). Zawsze jestem całym sercem z Legią, dlatego mam też wytatuowaną czarną eLkę w kółeczku na moim prawym bicepsie, którą razem z Arturem Borucem zrobiliśmy sobie podczas wakacji w LA :).

Dopingowałeś piłkarzy Legii na żywo?
- Oczywiście, że tak. Po tym jak przeprowadziłem się do Warszawy, a jeszcze przed wyjazdem do USA, chodziłem na każdy mecz Legii w Warszawie. Było to w sezonach 2001/02 do 2005/06, czyli jeszcze na stary stadion.
Siedziałem chyba wszędzie - Żyleta, łuk, ale najczęściej na Krytej. ...
13.12.2011

Obrazek

31.10.2014

Obrazek
Myslisz, ze nie widzialem tych transparentow wczesniej? Posmarowal pewnie pare groszy na oprawy albo na puszke to i trans mu wywiesiliscie.
Przeciez to postac anonimowa na legii przed 2011 czy tam 2010. Powiedzcie mu ze ilosc tatuazy nie czyni go wiekszym kibicem cwksu, bo moze troche za duzo w USA siedzial.
Z kibicowaniem kojarzyc mi sie moze pewien zawodnik wagi ciezkiej fenu albo mistrz swiata w kickboxingu (wako), ale nie Fonfara.
Co do jakichs tam podjazdow do mnie ad persona to rownie dobrze moge powiedziec to o tobie lisie.

Stanisław_Anioł

Post autor: Stanisław_Anioł » 04.12.2017, 19:04

Posmarowal pewnie pare groszy na oprawy albo na puszke to i trans mu wywiesiliscie
Nie mierz wszystkich standardami panujacymi w waszej pseudoekipie.
Kiedy sie w końcu wkurzycie i nas wykupicie?

Beha

Post autor: Beha » 05.12.2017, 11:30

A w jakich okolicznościach ta flaga padła? Psmiętsm, że długo jeździł z nią "Kali", swego czasu była to mocno kojarzona z Legią fana.

yyyco

Post autor: yyyco » 05.12.2017, 14:34

z Rodłem Kwidzyn chyba jeszcze jakaś akcja miała miejsce rok wcześniej, dobrze kojarzę?

Stanisław_Anioł

Post autor: Stanisław_Anioł » 05.12.2017, 14:36

Beha pisze:
05.12.2017, 11:30
A w jakich okolicznościach ta flaga padła? Psmiętsm, że długo jeździł z nią "Kali", swego czasu była to mocno kojarzona z Legią fana.
Jak już sypiesz ksywkami,to Kani nie Kali.

Beha

Post autor: Beha » 08.12.2017, 09:01

Stanisław_Anioł pisze:
05.12.2017, 14:36
Beha pisze:
05.12.2017, 11:30
Jak już sypiesz ksywkami,to Kani nie Kali.
Możliwe. Historie sprzed 20 lat.
Jegomość chyba w NL opowiadał o fc Kwidzyn i nie krył facjaty, więc nie wiem po co to wypominanie jego ksywki.

wichrowe wzgorze

Post autor: wichrowe wzgorze » 09.12.2017, 09:32

Czy kiedyś Polonia skroila flagę Legii?

Foxx

Post autor: Foxx » 09.12.2017, 09:41

Tak, kilka. Głównie na przełomie wieków, gdy efektem "wybuchu" mody na Legię było powszechne bujanie się nie tylko z barwami, ale też z flagami. Chyba największym kuriozum było beznadziejne płótno "Elegant Boys", którego właściciele rozwiesili je na imprezie w knajpie pod Warszawą, której część ochrony była poukładana z KSP. Poza tym pamiętam jeszcze małe "Bielany" i "Sadyba". Był to też czas, gdy trzonem ich ekipy była załoga dość brudna, niezależnie od klimatów meczowych ganiająca się po mieście z warszawskimi skinheads (pomijając SHARP i Oi! oczywiście).

Foxx

Post autor: Foxx » 09.12.2017, 11:16

1. Z kubą to jakaś miejska legenda. Flaga należała do kilku pajaców, historia tworzących ją była trochę podobna do innej "grupy" "Arystokraci". O okolicach Warszawianki nie pamiętam - miejsce jebnięcia się zgadza.

2. Napisałem, że ganiali się ze skinami. Przykładowo jeden z ówczesnych brudnych liderów pociągnął narzędziem naszego łysego małolata wzdłuż dolnej szczęki w okolicach, gdzie kiedyś tam zdarzały się próby ich wjazdów do autobusów jadących z zachodnich dzielnic na Legię i całą sprawę w trakcie wyjaśniania obrócili w "porachunki subkulturowe". więc "nie można tego łączyć z wprowadzaniem u nas drugiego Krakowa". Totalna bzdura, bo sytuacja miała miejsce przy próbie skrojenia chłopaka od nas z szalika (nieudanej). Nie wchodźmy w dalsze szczegóły.

nisc

Post autor: nisc » 09.12.2017, 11:24

Foxx pisze:
09.12.2017, 09:41
Tak, kilka. Głównie na przełomie wieków, gdy efektem "wybuchu" mody na Legię było powszechne bujanie się nie tylko z barwami, ale też z flagami. Chyba największym kuriozum było beznadziejne płótno "Elegant Boys", którego właściciele rozwiesili je na imprezie w knajpie pod Warszawą, której część ochrony była poukładana z KSP. Poza tym pamiętam jeszcze małe "Bielany" i "Sadyba". Był to też czas, gdy trzonem ich ekipy była załoga dość brudna, niezależnie od klimatów meczowych ganiająca się po mieście z warszawskimi skinheads (pomijając SHARP i Oi! oczywiście).
Ej tam ej tam, wsrod dobrej Oi! zalogi z terenow okolowarszawskich nie braklo Legionistow (pzdr Otwock), takze na imprezach np. na Kole w samej Wawie jak i koncertach jak np. Po Prostu, nie uderzam tu do Ciebie Foxx ale ta legenda lewacko-sharpowo-brudnej Polonii i prawilnej Legii ma sie nijak do rzeczywistosci, na Legie smigali/ja dobrzy zawodnicy z kregow HC itp. Bardzo dawno temu istniala tez bardzo specyficzna sytuacja kiedy zarowno Polonisci jak i Legionisci spotykali sie na normalnych skins gigach jak The Business czy Agnostic Front.
TYBET JEST SERBSKI

JuniorKSP

Post autor: JuniorKSP » 09.12.2017, 11:42

Jedna z ciekawszych flag zdobytych przez nas byla flaga Turysci. Niestety wrocila do wlasciciela jeszcze tego samego dnia po tym jak powiadomil o sprawie odpowiednie sluzby mundurowe.

Foxx

Post autor: Foxx » 09.12.2017, 11:45

Nisc - oddzielmy dwie kwestie - strategię B., by punkową ekipę z Warszawy skaptować za używki i gratisowe wyjazdy autokarowe - bodaj w 1992. Z czasem część została i wielu z ówczesnych punkowców przerzuciło się na Oi!. To do nich należała flaga "Punks & Skins United". Z czasem Polonia stała się modna wśród warszawskich "antyfaszystów", tyle że większość z nich "robiąca jakość" wyjechała - głównie do Berlina (przynajmniej na tym mieście urywa się moje info - z jednym z nich chodziłem do jednej ze szkół). No i trzecie pokolenie nie robiące już żadnej jakości niedawno zostało - częściowo - pogonione z K6.

Zupełnie inna sprawa to legijna ekipka HC, głównie ze Starego Mokotowa ("centrum operacyjne" - pub Zielona Gęś przy Polu Mokotowskim). Oni słuchali właśnie Agnostic Front, D.R.I., czy Biohazard, chociaż nazwę wzięli od... Type'O'Negative (flaga "Negative Scumside") - być może z sentymentu do wcześniejszego projektu Steele'a - Carnivore'a ;)

Obrazek

Dwóch Oi! owców miałem dla odmiany we własnej grupie. Oczywiście znali ludzi z KSP z koncertów, jednak gdy podjeżdżała pod lokal prawilna Legia zawsze zachowywali się... prawilnie.

Alex DeLarge

Post autor: Alex DeLarge » 09.12.2017, 12:37

Foxx pisze:
09.12.2017, 09:41
Tak, kilka. Głównie na przełomie wieków, gdy efektem "wybuchu" mody na Legię było powszechne bujanie się nie tylko z barwami, ale też z flzakowgami. Chyba największym ku Priozum było beznadziejne płótno "Elegant Boys", którego właśdciciele rozwiesszili je na imprezie w knajpie pod Warszawą, której część ochrony była poukładana z KSP. Poza tym pamiętam jeszcze małe "Bielany" i "Sadyba". Był to też czas, gdy trzonem ich ekipy była załoga dość brudna, niezależnie od klimatów meczowych ganiająca sięga po mieście z warszawskimi skinheads (pomijając SHARP i Oi! oczywiście).

Flaga Sadyba a dokladnie 'Fan-Club Sadyba' poszła z dymem na derbach na Konwiktorskiej w sezonie 99/00 kiedy siedzieliscie na Kamiennej,mieliscie wtedy jako pierwsi te popularne teraz 'pelerynki' ufundowane przez Nasza Legie,zreszta odgapione od Udinesse z ktorym graliscie wowczas w Pucharze Uefa kilka tygodni wczesniej ;).Zreszta zdjecia tej plonacej flagi byly w relacji z tego meczu w NL.
Jakos po 2001 roku drapnelismy Wam BIELANY-z flaga bujali sie chłopaki z owczesnego Hks od W(V?) takze nie takie przypadkowe.

Zapomniałes wspomniec o nowiutkiej fladze 'RADOSC'-zdarzyla zaliczyc wyjazd do Szczecina i kilka meczow na Zylecie,drapnieta po tym jak chłopaki od Was pieknie sie przypucowali w Naszej Legii w temacie o flagachjak jezdza :)

Jesli chodzi o ELEGANT BOYS(skrojona w 2003) to w sumie tu sie zgadza stracona po wywieszeniu w jednej z dyskotek ,tylko wydaje mi sie,moze mnie pamiec myli,ze to bylo centralnie w Warszawie w nieistniejacym juz klubie Nemo na Woli....ale tu mowie moze masz racje a ja pomylilem fakty.
W tamtym czasie padła jeszcze flaga PORTOWCY podczas meczu Pogoni na Konwiktorskiej.
Jak widzisz działo sie to po 2001 kiedy głowne skrzypce na KSP grało CG'01 oczywiscie nie neguje obecnosci lewakow i innych wynalazkow,jednak twierdzenie jakoby trzon stanwili brudasy i inne wynalazki jest w moim spojrzeniu naduzyciem.
Faktycznie mieliscie wtedy problem z samowolnym bujaniem sie z flagami po miescie(i My to wykorzystalismy)bo stracilisciliscie wtedy jeszcze duza Ozarow Mazowiecki na rzecz RTSu.Zeby byc obiektywnym to Polonia poza tym flagami skreconymi z magazynu w tamtym czasie stracila na rzecz L chyba flage Powisle po tych derbach kiedy My bylismy gospodarzem na Łazienkowskiej

Foxx

Post autor: Foxx » 09.12.2017, 13:02

Alex DeLarge pisze:
09.12.2017, 12:37
Jak widzisz działo sie to po 2001 kiedy głowne skrzypce na KSP grało CG'01 oczywiscie nie neguje obecnosci lewakow i innych wynalazkow,jednak twierdzenie jakoby trzon stanwili brudasy i inne wynalazki jest w moim spojrzeniu naduzyciem.
Nie chcę tu po raz kolejny rozkręcać historii powstania jednej z czołowych polskich grup spoza Warszawy, jednak przyjęta data powstania najczęściej umiarkowanie się ma do apogeum działania grupy ;) Z tego co pamiętam, najintensywniejszy okres aktywności lewarów to jakieś '98-'04. Wspomniana wyżej sytuacja z użyciem narzędzia miała miejsce w sezonie 2005/2006 lub kolejnym.
Alex DeLarge pisze:
Zeby byc obiektywnym to Polonia poza tym flagami skreconymi z magazynu w tamtym czasie stracila na rzecz L chyba flage Powisle po tych derbach kiedy My bylismy gospodarzem na Łazienkowskiej
Nie, no. Było tego więcej i przede wszystkim głównie flagi... główne. Główna "Polonia" trafiona przy okazji spotkania autokarów dwóch ekip wracających z meczów rozgrywanych w południowo-wschodniej Polsce ('92?), czy - przede wszystkim - akcja przy okazji fety przy K6. Ufundowane przez B. "Polonia - Orły do boju" i biało-czerwona z czarną szarfą po środku z nazwą klubu. To była dopiero radość ;)

Alex DeLarge

Post autor: Alex DeLarge » 09.12.2017, 13:17

Foxx pisze:
09.12.2017, 13:02
Alex DeLarge pisze:
sy
Nie chcę tu po raz kolejny rozkręcać historii powstania jednej z czołowych polskich grup spoza Warszawy, jednak przyjęta data powstania najczęściej umiarkowanie się ma do apogeum działania grupy ;) Z tego co pamiętam, najintensywniejszy okres aktywności lewarów to jakieś '98-'04. Wspomniana wyżej sytuacja z użyciem narzędzia miała miejsce w sezonie 2005/2006 lub kolejnym.
Alex DeLarge pisze:
Zeby byc obiektywnym to Polonia poza tym flagami skreconymi z magazynu w tamtym czasie stracila na rzecz L chyba flage Powisle po tych derbach kiedy My bylismy gospodarzem na Łazienkowskiej
Nie, no. Było tego więcej i przede wszystkim głównie flagi... główne. Główna "Polonia" trafiona przy okazji spotkania autokarów dwóch ekip wracających z meczów rozgrywanych w południowo-wschodniej Polsce ('92?), czy - przede wszystkim - akcja przy okazji fety przy K6. Ufundowane przez B. "Polonia - Orły do boju" i biało-czerwona z czarną szarfą po środku z nazwą klubu. To była dopiero radość ;)
Zgadza sie(ja odniosłem sie Tylko do tego okresu po 2001 roku.)Najbardziej dotkliwa to wlasnie ta najstarsza POLONIA wywieszana nawet na koszu.Dokonczyla swojego zywota podczas pierwszych derbow po naszym powrocie do Ekstraklasy(wtedy I ligi) kiedy wywiesiliscie ja w normalnej pozycji a nie do gory kołami w centralnym miejscu Zylety ;) zeby sie pochwalic zdobycza ;)

nisc

Post autor: nisc » 09.12.2017, 13:51

Ja pamietam za to ze jak pytalem Be. i Marr. o Skins&Punks na Polonii to odpowiedz byla"zaczeli sobie chodzic to niech chodza" mysle ze oni obaj nie odrozniali skinow od benkow itp itd, w sumie to wtedy byla dobra chwila, wywiady Orela i P. w Luzie haha. Z wlasnych rozmow nie sadze ze Be. zwerbowal ww ekipe na Konwiktorska ale moge sie mylic.
TYBET JEST SERBSKI

Foxx

Post autor: Foxx » 09.12.2017, 14:03

Rzecz jest "niestety" poza dyskusją :) Nawet w starych czasach k.net udzielający się tu mniej-więcej nasz rówieśnik - Ż. (nick "Lordi") - sam kiedyś jeden z kilku prawilnych łysych z K6 - pisał o tym otwartym tekstem (gdyby ktoś nie miał info "z realu" ;)). Jak wspomniałem, jeden z tych gości był niemal moim kumplem ze szkolnej ławki i niezależnie od różnych źródeł informacji, gdy odbił z klimatów kibolskich w drugiej połowie lat '90 dość szczegółowo naświetlił mi temat w wersji w pełni pokrywającej się z tą "chodzącą po mieście". Poza tym np. "Mać Pariadka" zdaje się z '97 dała wywiad z Oi Polloi, w którym grajkowie z szokiem wspominali koncert w Remoncie, na który wpadła ekipa (L)-skinheads, a publika pod hasłem "Polonia Warszawa!" podjęła rękawicę.

U nas to naprawdę żadna sensacja. Być może niektórzy z perspektywy czasu po wejściu mody na "patriotyzm" będą o tym pisać nieco inaczej. Było jak było i wirtualnie się tego nie zmieni ;)

Averno

Post autor: Averno » 09.12.2017, 15:07

Alex DeLarge pisze:
W tamtym czasie padła jeszcze flaga PORTOWCY podczas meczu Pogoni na Konwiktorskiej.
Nie wiem czemu o tym wspominasz, jak zajebaliście ja piłkarzom Pogoni, bo podczas meczu się nie udało.

nisc

Post autor: nisc » 09.12.2017, 15:09

Byl jeszcze fajny "immunitet" dla Polonistow z klimatow na koncertach w Zaglebiu Dabrowskim w drugiej polowie lat 90 na poczatku 00, tylko ze wtedy zgoda Legii z Zaglebiem szczegolnie po '94-95 na kadrze nie byla najsilniejsza
TYBET JEST SERBSKI

Foxx

Post autor: Foxx » 09.12.2017, 15:17

Zgoda ;) (tak było, chociaż kilka lat później, niż 94-'95, czyli dokładnie w okresie o którym wspomniałeś przed podaniem lat dot. reprezentacji)

wichrowe wzgorze

Post autor: wichrowe wzgorze » 09.12.2017, 15:24

A czy Polonia skroila ważna flagę? Albo np. ze stadionu lub w sytacji gdzie była awantura?

Alex DeLarge

Post autor: Alex DeLarge » 09.12.2017, 15:49

Averno pisze:
09.12.2017, 15:07
Alex DeLarge pisze:
Nie wiem czemu o tym wspominasz, jak zajebaliście ja piłkarzom Pogoni, bo podczas meczu się nie udało.
To flagi na wyjazdy woza piłkarze?
Wasi młodziezowcy w taki sam sposob w tym czasie, weszli w posiadanie flagi Stomilu po ich wyjezdzie w okolice Warszawy.

OldKSP

Post autor: OldKSP » 09.12.2017, 21:03

Foxx pisze:
09.12.2017, 14:03
Rzecz jest "niestety" poza dyskusją :) Nawet w starych czasach k.net udzielający się tu mniej-więcej nasz rówieśnik - Ż. (nick "Lordi") - sam kiedyś jeden z kilku prawilnych łysych z K6 - pisał o tym otwartym tekstem (gdyby ktoś nie miał info "z realu" ;)). Jak wspomniałem, jeden z tych gości był niemal moim kumplem ze szkolnej ławki i niezależnie od różnych źródeł informacji, gdy odbił z klimatów kibolskich w drugiej połowie lat '90 dość szczegółowo naświetlił mi temat w wersji w pełni pokrywającej się z tą "chodzącą po mieście". Poza tym np. "Mać Pariadka" zdaje się z '97 dała wywiad z Oi Polloi, w którym grajkowie z szokiem wspominali koncert w Remoncie, na który wpadła ekipa (L)-skinheads, a publika pod hasłem "Polonia Warszawa!" podjęła rękawicę.

U nas to naprawdę żadna sensacja. Być może niektórzy z perspektywy czasu po wejściu mody na "patriotyzm" będą o tym pisać nieco inaczej. Było jak było i wirtualnie się tego nie zmieni ;)
nisc pisze:
09.12.2017, 13:51
Ja pamietam za to ze jak pytalem Be. i Marr. o Skins&Punks na Polonii to odpowiedz byla"zaczeli sobie chodzic to niech chodza" mysle ze oni obaj nie odrozniali skinow od benkow itp itd, w sumie to wtedy byla dobra chwila, wywiady Orela i P. w Luzie haha. Z wlasnych rozmow nie sadze ze Be. zwerbowal ww ekipe na Konwiktorska ale moge sie mylic.
Pozwolę sobie zabrać głos po raz kolejny ,ponieważ po pierwsze ktoś jak widać nie potrafi czytać ze zrozumieniem,albo z lenistwa mu się nie chce przejrzeć tematu (to absolutnie nie dotyczy cytowanych prze ze mnie panów) ,po drugie są to sprawy w których bezpośrednio mnie dotyczą. Aha , nie będzie krótko.
Parę stron wcześniej ,po raz kolejny pisałem z DoZo w jakich okolicznościach "punkowa"....podkreślam słowo punkowa,żadna Antifa,trafiła na Polonię........ A więc jeszcze raz,po jakiejś naszej wtopie,chyba po wspomnianej wyżej akcji z autokarami,a może właśnie po fecie,sorry ,ale to było dwadzieścia parę lat może nawet 25 lat temu,ustawiamy się w kilkudziesięciu ,głównie Starówka&Mordor na Legię zbierającą się pod Rotundą. Gwolą wyjaśnienia ,to były czasy gdzie metro nie dojeżdżało do jeszcze do centrum,a duża część legijnej ekipy z Żoliborza,Wrzeciona,Chomiczówki jeździła autobusami i właśnie spotykała się pod Rotundą.Duża część tych ludzików stanowiła skinerka,do tego dochodziły jeszcze ekipy legijne które dojeżdżały spod Warszawy pociągami na stację Warszawa Śródmieście .......no i wszyscy spod Rotundy wędrowali sobie na Łazienkowską. I teraz uwaga różnego rodzaju subkultury przyciągały Hybrydy na ulicy Złotej czyli "rzut beretem od Rotundy",cykliczne imprezy w każdy dzień tygodnia ,reagge,punk,metalowcy,depesze........do tego niedaleko znajdowała się siedziba PFN-u Bryczkowskiego oraz PWN-u Tejkowskiego zrzeszające warszawską skinerkę......a więc mieszanka kurewsko wybuchowa. I tu dochodzę powoli do sedna sprawy.........w dniu w którym w Hybrydach jest punkowa impreza punkowcy,Oiowcy,S.H.A.R.P,spotykają się zawsze wcześniej w pasażu Wiecha na wegetariańskim żarciu które rozdają Hare Kriszna .........i właśnie w takich okolicznościach przyrody dochodzi pod Rotundą i na ulicy Widok do spontanicznej awantury ,naszej z Legią oraz punkowców ze skinami. Jak dla mnie starcie na totalny remis bo raz to my przeganiamy Legię raz ona nas,a w końcu Legia kończy pod Forum,a my z punkowcami pod Rotundą ,po czym my spadamy pod Hybrydy i na Muranów z częścią punkowców,a Legia via Rozdroże na Łazienkowską. I teraz UWAGA,tak to Benito ,wraz z Szeryfem,Omo,Czarnym,Marianem w myśl zasady "wróg mojego wroga jest naszym przyjacielem" rzuca hasło "gramy w sobotę,wpadajcie"....no i wpadli . Owszem ,padło pytanie "po co nam oni?",ale to właśnie wtedy padło znów od Beniciaka,który faktycznie nic nie rozumiał z animozji,"przyszli,są nie możemy sobie pozwolić na stratę kogokolwiek"....potem jeszcze była "rozmowa" ,że wszystkie "problemy" zostawiamy poza stadionem ,a na Kamiennej liczą się tylko polonijne barwy.
Tak jak pisałem kiedyś w polemice z DoZo ,początek lat 90-tych w Warszawie to były bardzo dziwne i pojebane czasy pod względem kibicowskim. Owszem Polonia kontra Legia ,ale ze swoistym misz maszem. W pseudoprawicowych partyjkach mieszanka polonistów i legionistów,na koncertach czy to HC czy metalowych to samo,baaaaaaaaa nasz dobry zawodnik Budol siedzi w jednej ławce ze ś.p. Kotłem z Legii,wspomniany przez Foxxa ,Lordi "chodzi" z bardzo znaną do dziś
i obytą w klimatach legijnych dziewczyną ,która to często wraz z nim odwiedza Kamienną. Ja osobiście w trakcie ataku Legii na naszą fetę na Saharze łapię się za bary z Brzydkim Rychem z Legii po czym śmiejemy się sobie w pysk i wojujemy dalej ,ale już z kimś innym z przeciwnych stron.
Jeszcze raz powtórzę ,z racji wieku i życiowego doświadczenia.....to był wielki misz masz który ni jak ma się do tego co jest teraz,a głównie do tego czasu kiedy zaczeła się moda na patriotyzm o którym wspomina Foxx. Owszem ,nie ukrywam ,że w miejsce punkowców,Oiowców,Sharpów pojawiła się na na Polonii Antifa,jednak podkreślam w miarę ich podrastania,wymiany pokoleń,łapania obecnej patriotycznej postawy itd, zostali potraktowani jak wszyscy widzieliście na słynnych już filmach. Owszem coś tam jeszcze jeden czy drugi mecz próbowali coś zrobić,z niby kontr młynem na Głównej,ale 90% dało sobie w końcu siana z kibicowaniem ,a reszta poszła robić sobie ZŁEgo łącznie z pajacem Górniakiem ,który jak prezes WP chciał przejąć klub po spadku do czwartej ligi. Wracając do punkowców z lat 90-tych którzy to pojawili się na Polonii, to jeszcze raz powtarzam mieli tyle wspólnego z lewactwem co ja z baletem mongolskim. Wielu z nich w tej chwili to wyznawcy skrajnej prawicy i Pis-u,fanatycy smoleńscy i wyznawcy ś.p. Lecha Kaczyńskiego.

A teraz kilka sprostowań....używki i wyjazdy....po tylu latach to mogę napisać....Benito ,z racji swojej pozycji i "pracy" w "mieście" pewnie :-) miał do czynienia z używkami ,ale nigdy nie "płacił" używkami za wyjazdy punkowcom ,ewentualnie dla niego " biegali"...ale robiło to wielu na KS-ie...ale to inna historia .
Po drugie ,przez wiele ,gdzieś od 93-94 po połowę lat dwutysięcznych,każdy kibicowski wyjazd Polonii "przechodził" przez moje ręce,nie mówię tu o wyjazdach organizowanych przez klub jak np. na eliminacje LM do Płocka tylko autokary,pociągi .....i gwarantuję Wam ,że nikt z punkowej ekipy nie miał darmowych wyjazdów ,a Beniciak dopóki się nie powalił praktycznie do każdego wyjazdu się dorzucał finansowo,ale to głównie szło na chlanie lub na pokrycie "strat"......jak np. rozjebany autokar w drodze do Krakowa o którym gadaliśmy tu kiedyś z nieudzielającym się już Northem z Wisły.
Do DoZo........"gdzie brudni ganiali skinerkę?"....już Ci przypominam, Sadyba,ciężkie wpierdole non stop, od Sharpów,których jak rozumiem podciągasz pod uwczesne brudy,Starówka-wyganianie skinerki z Barbakanu i spod kolumny -non stop,11 listopada ,90-ty któryś rok ,barykadujemy sie na Nowym Świecie w PFN-ie przy próbie demonstracji,fakt ,że tylko nas trzech stało w drzwiach i się napierdalało ,ale tego dnia ganiali skinów po całym mieście,kolejna sprawa to właśnie wspomniane wyżej prze ze mnie Hybrydy i dzień punkowej imprezy,zawsze ktoś we fleku z łysym łbem dostał..........tylko niech ktoś nie odczytuje tego jakie akcje Polonii ,bo to tylko sprawy subkultur były i nikt wtedy nie podciągał tego pod kibicowskie sprawy.
Jeszcze raz powtarzam jak mantrę,dzisiejszy "patriotyzm" oraz "lewactwo" nie ma nic wspólnego z uwczesnym punkowaniem czy też skinowaniem,niech najlepszym przykładem tego stwierdzenia jest niejaki "Dż".....Sebastian z Wołomina,dobry legijnych skinhead z lat 90-tych,obecnie przykładny mąż pewnej nigeryjki o niezbyt aryjskich rysach :-)

Foxx,teraz lekki prztyczek w Twoją stronę,bo muszę :-),z jednej strony starasz się być niby bezstronny,ale jednak uprawiasz antypolonijną propagandę.....teraz dla Ciebie,jak i sugerujesz strata Elegant Boys to kuriozum i beznadziejna flaga,ale ja pamiętam waszą reakcję na jej stratę,wjazdy na Mordor,na mieszkania,łamanie rąk,szukanie CG po całej Warszawie ,proszę Cię nie gadaj bzdur,wkurwiliśmy Was wtedy jak nigdy,to była w tamtym czasie jedna z fajniej zrobionych flag w Polsce.
Możemy się tak dalej licytować,ale to co napisałem to są fakty,pewnie będziemy się mylić z oceną z racji barw ,ale cóż punk widzenia zależy od punktu siedzenia.

Foxx

Post autor: Foxx » 09.12.2017, 21:53

OldKSP pisze:
09.12.2017, 21:03
Foxx,teraz lekki prztyczek w Twoją stronę,bo muszę :-),z jednej strony starasz się być niby bezstronny,ale jednak uprawiasz antypolonijną propagandę.....teraz dla Ciebie,jak i sugerujesz strata Elegant Boys to kuriozum i beznadziejna flaga,ale ja pamiętam waszą reakcję na jej stratę,wjazdy na Mordor,na mieszkania,łamanie rąk,szukanie CG po całej Warszawie ,proszę Cię nie gadaj bzdur,wkurwiliśmy Was wtedy jak nigdy,to była w tamtym czasie jedna z fajniej zrobionych flag w Polsce.
Możemy się tak dalej licytować,ale to co napisałem to są fakty,pewnie będziemy się mylić z oceną z racji barw ,ale cóż punk widzenia zależy od punktu siedzenia.
Ależ to żaden "prztyczek". Opisałem tę "ekipę" oraz okoliczności straty tej flagi zgodnie z prawdą. A że każde barwy Legii traktujemy jako święte - reakcja była adekwatna (zwłaszcza "w tamtych czasach"). Kwestię estetycznej oceny motywu z Hulkiem "wykreowanego" przez kolesiów mających zerowy kontakt z ekipą pozostawiam indywidualnej opinii. Z mojej perspektywy bardziej, niż Avengers ten śmieć powinien się wpisać w Masters Of Disasters. Dziwne, że podobny starszak jak ja ocenia to pozytywnie. De gustibus... Tak czy inaczej to była flaga Legii Warszawa.

OldKSP

Post autor: OldKSP » 09.12.2017, 23:17

Foxx pisze:
09.12.2017, 21:53
OldKSP pisze:
09.12.2017, 21:03
Ależ to żaden "prztyczek". Opisałem tę "ekipę" oraz okoliczności straty tej flagi zgodnie z prawdą. A że każde barwy Legii traktujemy jako święte - reakcja była adekwatna (zwłaszcza "w tamtych czasach"). Kwestię estetycznej oceny motywu z Hulkiem "wykreowanego" przez kolesiów mających zerowy kontakt z ekipą pozostawiam indywidualnej opinii. Z mojej perspektywy bardziej, niż Avengers ten śmieć powinien się wpisać w Masters Of Disasters. Dziwne, że podobny starszak jak ja ocenia to pozytywnie. De gustibus... Tak czy inaczej to była flaga Legii Warszawa.
Zawsze wykręcisz kota ogonem,niby boli ,ale nie boli ,bo c*** wi co i tak ciągle......ja ,jak wielu z nas zna swoje miejsce,dysproporcja jest jaka jest........ale nadal z Twojej strony dwie wersje,czyli jak Wasza reakcja ,to ważne barwy,jak nasze skrojenie to ni c**** akcja,c****** flaga,c****** ekipa,ogólnie nic się nie stało...i widzisz to jest ta różnica,ja znając swoje miejsce w szyku uważam ,że wasza akcja J23 to jedna z lepszych jak nie najlepsza akcja w naszym kibicowskim świecie,dla mnie akcja revela,aczkolwiem na chwilę przed wytarganiem flag z J23 wracaliśmy z wyjazdy,chyba jakiś śląsk,Katowice ,Chorzów nie pamiętam,i kolo dał ciała ,bo gro ekipy wysiadła na Zachodnim ,a trzy sztuki od nas dostali po łbach na Centralnym i już wtedy wiedzieliśmy co i jak,a potem jeszcze rozkmnianie na Mordorze ,tylko ku*** nasza wina ,bo zaniedbaliśmy,wasza wygrana....tylko może opowiedz jak koleś skończył,jakaś brama śródmieście ,narko,złodzieje.......a c*** Wasza wygrana i tyle,dobra akcja,głównie ten niby tatuaż KSP i niby ten poprawczak w Szczecinie,daliśmy się podejść i tyle,szkoda ,że kibicowaniem miało to tyle wspólnego co nic,złodziej musiał sie popisać,ale c*** nasza strata....graty!

whitey

Post autor: whitey » 10.12.2017, 00:36

Alex DeLarge pisze:
[/quote]

To może się nie liczyć bo tak do końca nie wiem czy to uznać za flagę klubową bardziej niż kibicowską ale w prehistorycznych czasach (85) poleciała flaga z hall przy K6, ktőra wisiała pod balkonem. Miała spokjnie ponad 15m. Bed fajerwerkőw, porzyczona w nocy po meczu...

wichrowe wzgorze

Post autor: wichrowe wzgorze » 10.12.2017, 07:56

wichrowe wzgorze pisze:
09.12.2017, 15:24
A czy Polonia skroila ważna flagę? Albo np. ze stadionu lub w sytacji gdzie była awantura?
Podbijam

Foxx

Post autor: Foxx » 10.12.2017, 08:31

OldKSP pisze:
09.12.2017, 23:17
Zawsze wykręcisz kota ogonem,niby boli ,ale nie boli ,bo c*** wi co i tak ciągle......ja ,jak wielu z nas zna swoje miejsce,dysproporcja jest jaka jest........ale nadal z Twojej strony dwie wersje,czyli jak Wasza reakcja ,to ważne barwy,jak nasze skrojenie to ni c**** akcja,c****** flaga,c****** ekipa,ogólnie nic się nie stało... (...)
Sam sobie dopisujesz alternatywną rzeczywistość. Odnoszę się do jednej konkretnej flagi "EB", którą uważam - i uważałem od początku - za szczyt obciachu. Zwłaszcza biorąc pod uwagę "charakter" tej grupy w zestawieniu z wyglądem i wielkością płótna. W niczym nie umniejszam jej zdobycia, chociaż zgodnie z prawdą podtrzymuję swoją opinię co najwyżej dodając, że wielu moich znajomych z Legii ocenia to podobnie. Flaga duża, medialna, więc w tym sensie strata była dotkliwa. Chociaż dla nas ważniejsze, że padły barwy Legii, jakie by nie były. Szukaj tu "dwóch wersji", jeżeli chcesz. Tyle że ich w tym wątku brak - ale to nie mój problem :)

Dla odmiany "moje 'miejsce" wyznaczyliście mi sami obrabiając personalnie na słynnym starym "ukrytym forum" (NAF), co czytałem z przyjemnością ;). Rozumiem, że w podobnych dyskusjach pewnie stanowię jakiś problem, skoro do takich motywów doszło. Musisz mi jednak uwierzyć na słowo, że przykładowa "Polonia" skrojona w '92, czy "K.S. Polonia - Orły do boju" to trochę inna liga, niż "EB"... Zresztą przecież sam to doskonale wiesz, więc zupełnie nie rozumiem tej personalnej wycieczki.
wichrowe wzgorze pisze:
10.12.2017, 07:56
wichrowe wzgorze pisze:
09.12.2017, 15:24
Podbijam
DoZo Ci odpowiedział, jednak mogę doprecyzować: za mojej pamięci taka sytuacja nie miała miejsca.

Beha

Post autor: Beha » 10.12.2017, 09:59

Tak na szybko, z tych co kojarzę- flaga Polonia zdobyta na koszu, dwie flagi ( Polonia oraz Śródmieście) zdobyte w Ursusie gdy pojawiła się Arka po przerwie, Szmulki( mała fana, po meczu chyba Jezioraka w Nowiaku), Kibice Polonii Przeciw Faszyzmowi podczas płomiennych derbów oraz Punks&Skins.

Ta flaga Polonia , o której wspominacie, to jakaś bardzo historyczna, pamiętająca chyba lata 70-te, w każdym razie posxła po zderzeniu się na trasie autokarów Legii i Polonii gdzię na powrocie z Podlarpacia( Tarmobrzeg lub SSW)
Tej flagi Orły Do Boju nie pmiętam, tzn koharzę ją, ale nie pamiętam, by wpadła Legionistom w rece.
A i fana Powiśle KSP też chyba nie została wywieszona na Legii, a po "fakcie" jej skrojenia widziałem ją chuba na KSC czy na K6- ale być może to druga fana.

Co do klimatów subkulturowych, to pod koniec lat 90 tych wyraźnie zarysował się podział prawicowi skini na Legię, Oì skins, sharp skins, Pukns na KSP- co nie znaczy, że nie zdarzały się wyjątki potwierdzające tę regułę.

Młodszym czytajacym wątek mapomnę, że dxisiejsza zjeb#na gender antifa nie miała z tymi klimatami wspólnego, pojawiła się na KSP troszkę później, a było tam kilku dobrych zawodników. Wymiany pololeń jak i zmiany w społeczeństwie"wytrzepały" subkultury....

Beha

Post autor: Beha » 10.12.2017, 11:52

Gwardia to nie warszawski klub, to milicyjny klub .

Prawicowi skini, czyli cała śmietanka od NS czy NR- w zasadzie wszystko na prawo i antysystemowe :-)

Pan Trader

Post autor: Pan Trader » 10.12.2017, 12:33

Kto Ci powiedział, że oni rządzą? Przecież to zwykły polski raper afgańskiego pochodzenia. On niczym nie rządzi ;)
kody rabatowe każdego dnia www.alejapromocji.pl

Beha

Post autor: Beha » 10.12.2017, 14:33

Ma ktoś może w czeluściach domowych zadobów zdjęcia tej flagi "Orły Do Boju"?

Averno

Post autor: Averno » 10.12.2017, 14:54

matrixx pisze:
10.12.2017, 12:46
ale jesli Warszawa niechce skończyć jak stolice zachodnich panstw to niech coś z tym robi.
Powysadzaj korporacje i zachodnich inwestorów, to jedyne rozwiązanie, a tak można sobie tylko popierdolić.

Alex nie jestem z Pogoni, tak wtedy zajebaliście flagę piłkarzom i spoko ale tam nawet z piłkarzem nie było przepychanki.

Mam pytanie do starych polonistów, a jak zapatrujecie się na obecną sytuacje u was?

ODPOWIEDZ