Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

UW1908

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: UW1908 »

NoMatterWhat pisze: 04.12.2017, 13:55 Slów kilka o Sercu Łodzu, Dumie Łodzi, Władców Miasta Włokniarzy i etc etc etc
Na III-ligowym Widzewie Łódź frekwencja jest jak w czołowych klubach ekstraklasy. Średnio 15 991 kibiców wspiera drużynę, by krok po kroku wróciła do ekstraklasy. A dzięki oddanym fanom biletów sprzedaje więcej niż… pojemność stadionu
Tylko trzy kluby ekstraklasy mają wyższą frekwencję niż III-ligowy Widzew. – To fenomen – powtarzają zawodnicy, trenerzy i piłkarscy działacze. Wybudowanie nowego stadionu było strzałem w dziesiątkę. Obiekt nazywany przez kibiców „Sercem Łodzi” pęka bowiem w szwach. Do tego jest bogaty inwestor – Murapol, który do klubu sprowadził dwie legendy – trenera Franciszka Smudę i Tomasza Łapińskiego. Właściwie wszystko jest miarę ekstraklasy, tylko drużyna jeszcze w III lidze.
Rundę jesienną w grupie pierwszej III ligi Widzew zakończył na drugim miejscu. – Oczywiście, czujemy pewien niedosyt, bo chcielibyśmy być liderem, mieć przewagę punktową i jak najszybciej świętować awans – przyznaje Michał Sapota, wiceprezes klubu i prezes Murapolu, głównego udziałowca klubu. – Teraz czas na przygotowania do rundy rewanżowej. Piłkarze pod okiem trenera Franciszka Smudy mocno przepracują ten okres, a my postaramy się tak skład wzmocnić, by w czerwcu wzajemnie sobie gratulować II ligi – dodaje.
Przemysław Klementowski, prezes Widzewa, podkreśla sukces marketingowy i działanie magii klubu, co widać na trybunach. Od otwarcia stadionu w marcu 2017 roku co rundę kibice bili rekord w sprzedaży karnetów. Przed tym sezonem kupili ich 15 903. – To oni pomogli w odbudowie Widzewa. Ich oddanie widać na każdym kroku. Na przykład poprzez aktywny udział w zwalnianiu miejsc. To ewenement na pewno na skalę polską, a być może nawet światową – uważa prezes. – Kibice po prostu doskonale rozumieją, ile znaczy obejrzenie meczu w „Sercu Łodzi” przy al. Piłsudskiego i zwalniają miejsca, by ktoś inny mógł poczuć atmosferę – tłumaczy.
Rzeczywiście, tego systemu mogą zazdrościć Widzewowi kluby w całej Polsce. Kibice, którzy mają karnet, ale wiedzą, że nie będzie ich na meczu, za pośrednictwem oficjalnej strony klubu mogą zwolnić krzesełko innemu fanowi. To miejsce trafia ponownie do sprzedaży. W ten sposób Widzew może dwa razy zarobić na zwolnionym miejscu przez karnetowicza.
Średnio jesienią zwalnianych było prawie 2 tysiące miejsc. Taka duża liczba to efekt nie tylko solidarności kibiców, ale także wzięcia na siebie odpowiedzialności za odbudowę klubu. Spora część fanów mieszka zagranicą lub daleko od Łodzi, ale poprzez zakup karnetu chce w ten sposób wesprzeć klub w powrocie do ekstraklasy. Chce sobie także zagwarantować wejście na mecz, gdy raz czy dwa razy w rundzie pojawi się w ŁodziDzięki systemowi zwalniania miejsc w rundzie jesiennej klub sprzedawał średnio na mecz 18 981 biletów, choć jego pojemność (bez strefy skajboksów) to 17 443. To 108 proc. pojemności obiektu! Jak to więc możliwe? Objaśnimy na przykładzie meczu z Pelikanem Łowicz.
15 903 to miejsca zarezerwowane dla posiadaczy karnetów. Dodatkowo na to spotkanie sprzedano 3736 biletów, z których 2076 pochodziło właśnie ze zwolnionych miejsc przez karnetowiczów. W efekcie kibice zapłacili aż za 19 639 wejściówki. Imponujące!
Ja pierdziu! To artykuł TKZM? Milion kibiców,sponsor,atmosfera. Tylko piłkarzy szkoda,tych widzewiaków z krwi i kości(Wolański i reszta pajaców) jak ich wyzywają te dziesiątki tysięcy osób,które tak bardzo uczestniczą w odbudowie klubu.
iparts.pl
berserk1908

Post autor: berserk1908 »

Widzew Chojny pisze: 04.12.2017, 14:09 Nie chcę przeszkadzać w tej pasjonującej rozmowie, ale mam pytanie do kogoś normalnego z eŁksy. Jak to się stało że macie FC we Włocławku? Z tego co widziałem jest ktoś z tego miasta i od niego oczekuje odpowiedzi, a nie od internetowych wojowników.
Tak w telegraficznym skrócie zaczęło się od kibica z Włocławka, który jakoś na przełomie lat 70 i 80 odwiedzał rodzinę w Łodzi i przy okazji wybrał się na mecz ŁKSu. Załapał bakcyla i wizyty na meczach stawały się coraz częstsze. Następnie na mecze zaczął brać syna, z biegiem czasu dołączyli się jego koledzy. Jeżdżąc tak w kilka osób spotykali, kolejne, pojedyncze osoby, z innych osiedli, które na własną rękę jeździły na Al. Unii. Mniej wiecej w tym samym czasie, na podobnych zasadach rodził się we Włocławku fc Zawiszy. A że w latach 80 ona kluby łączyła już przyjaźń, obie grupy połączyły siły, a takim punktem konsolidujacym stały się mecze Włocłavii. A potem to już tradycyjnie, kolega kolegi itd.
Marek z NWS

Post autor: Marek z NWS »

wid08 pisze: 04.12.2017, 11:38 No to wpadli w pułapkę tyle było śmiechu z naszych założycieli :) i jak zwykle minął czas i jak zwykle zostali sprowadzeni na ziemie , po raz który ? :)
-upadek i start od 4 ligi ( najpierw wyśmiewali pozniej poszli ta sama droga )
- skrót wrw ( wyśmiewali , skserowali )
- układ z Lechem wyśmiewali to im Ruch kazał Wisle pod skrzydła przyjąć i pousuwać skreślone gwiazdy
I jeszcze pewnie kilka takich sytuacji moznaby wymienić :)
-Jak byśmy zaczeli od A klasy to byśmy zrobili" honorowo wzgledem was" twoim zdaniem?
- Kiedy skserowaliśmyliśmy nazwe Wrw?
- Porównanie WRWE do waszej zgody z Lechem mocno nie trafione
error04

Post autor: error04 »

berserk1908 pisze: 04.12.2017, 16:22
Widzew Chojny pisze: 04.12.2017, 14:09 Nie chcę przeszkadzać w tej pasjonującej rozmowie, ale mam pytanie do kogoś normalnego z eŁksy. Jak to się stało że macie FC we Włocławku? Z tego co widziałem jest ktoś z tego miasta i od niego oczekuje odpowiedzi, a nie od internetowych wojowników.
Tak w telegraficznym skrócie zaczęło się od kibica z Włocławka, który jakoś na przełomie lat 70 i 80 odwiedzał rodzinę w Łodzi i przy okazji wybrał się na mecz ŁKSu. Załapał bakcyla i wizyty na meczach stawały się coraz częstsze. Następnie na mecze zaczął brać syna, z biegiem czasu dołączyli się jego koledzy. Jeżdżąc tak w kilka osób spotykali, kolejne, pojedyncze osoby, z innych osiedli, które na własną rękę jeździły na Al. Unii. Mniej wiecej w tym samym czasie, na podobnych zasadach rodził się we Włocławku fc Zawiszy. A że w latach 80 ona kluby łączyła już przyjaźń, obie grupy połączyły siły, a takim punktem konsolidujacym stały się mecze Włocłavii. A potem to już tradycyjnie, kolega kolegi itd.
Wiesz pewnie lepiej bo widze w opisie ze Wloclawek ale pamietam ze kilkanascie stron temu ktos od was pisal ze to zaczelo sie od tego jak Lks gral tam swoje mecze z jakiegos tam powodu. W twoim skrocie tego nie widze no chyba ze twoj kolega po szalu glupote napisal. Tak tylko mi sie przypomniala inna wersia kogo od was.
berserk1908

Post autor: berserk1908 »

error04 pisze: 04.12.2017, 19:51
Wiesz pewnie lepiej bo widze w opisie ze Wloclawek ale pamietam ze kilkanascie stron temu ktos od was pisal ze to zaczelo sie od tego jak Lks gral tam swoje mecze z jakiegos tam powodu. W twoim skrocie tego nie widze no chyba ze twoj kolega po szalu glupote napisal. Tak tylko mi sie przypomniala inna wersia kogo od was.
Kojarzę wpis o którym mówisz, że ŁKS rozgrywał mecze we Włocławku, z powodu budowy, czy coś takiego. Nawet miałem go sprostować, ale wyleciało mi z głowy :) Nie jestem w stanie na 100% zweryfikować tego, czy taka sytuacja miała miejsce (te mecze), czy nie. To pytanie bardziej do historyków, ale jest to dla mnie wielce nieprawdopodobne, a na pewno nie miało bezpośredniego wpływu na powstanie FC. ŁKS rozgrywał mecze we Włocławku kilkukrotnie (jeszcze przed ligowymi spotkaniami z Kujawiakiem) ale były to mecze sparingowe i rozgrywane były, już po powstaniu zorganizowanej grupy kibiców ŁKSu w naszym mieście.

Tak jak pisałem - początek historii FC Włocławek należny wiązać, ze wspomnianym przeze mnie kibicem, który w Łodzi posiadał rodzinę, jego synem, wraz z kolegami, którym zaszczepili miłość do Łódzkiego KSu oraz kilkoma osobami, które w tamtych czasach początkowo sami na własną rękę przyjeżdżali na Al. Unii i dołączyli do tej grupy.
StareBałuty1908

Post autor: StareBałuty1908 »

WidzewskaCharyzma pisze: 03.12.2017, 18:24
Wszyscy dziś z Łodzi dojechali wspierać wisle? :)
Śmieszku pojechało więcej niż na wasze ostanie dwa wyjazdy,pasi?
P.S Wisła to nie moja bajka,pa.
Mamy rozumieć, że nie wszyscy tak zgodnie i ochoczo od was zaakceptowali nową/stara zgodę i są podziały ?
Marek z NWS

Post autor: Marek z NWS »

StareBałuty1908 pisze: 04.12.2017, 21:18
Mamy rozumieć, że nie wszyscy tak zgodnie i ochoczo od was zaakceptowali nową/stara zgodę i są podziały ?
Tak jak wy "dobre relacje" z Arką
C1365O

Post autor: C1365O »

Wisła to układ a nie zgoda.
ReanimacjiTrupaStop

Post autor: ReanimacjiTrupaStop »

Oj chyba ktoś trafił w czuły punkt parcha, pewnie z nerwów monitor opluty.

A te bajeczki powyżej wciskaj u siebie na blaszaku imienia rozenbauma.

Kto choć trochę orientuje się w sprawach kibicowskich, wie jak było ze szparką podczas naszego wypadu do Wejherowa.
Pawel 64

Post autor: Pawel 64 »

Witam krótko i na temat okiem obiektywnym jak u Was wygląda sytuacja jakie fc upadło jakieidzie w górę ... proszę bez napinki. Obiektywnie . Dzięki pozdrawiam
NoMatterWhat

Post autor: NoMatterWhat »

Kolejny kumaty.
"Nie znam sie, ale sie wypowiem"
nisc

Post autor: nisc »

Do obydwu stron: macie k...zdrowie :-)
WF.

Post autor: WF. »

nisc pisze: 05.12.2017, 09:26 Do obydwu stron: macie k...zdrowie :-)
... mocno zdezelowane bym dodał ;)
Red power

Post autor: Red power »

To są ci co nie interesują się RTS a czytają felietony TKZM,siedzą non stop na eWidzew,wiedzą kto co był,kto gdzie walczył z Widzewa itd.
Wy chyba wiecie więcej co się dzieje na Widzewie niż Łks.Ale to w sumie nie dziwne bo na Łks się c**** dzieje ;)))
Widzew Chojny

Post autor: Widzew Chojny »

Dzięki za odpowiedź.
Pozdro.
Łódzki Klub Sportowy

Post autor: Łódzki Klub Sportowy »

Widzew w Manchesterze obsrał gacie przed ŁKSem. Ludzie Humoru.
Terroor

Post autor: Terroor »

Wtorek i środa kibole ŁKS-u spędzili w Wielkiej Brytanii w zupełnie innym celu niż przybijanie zgody ze Spartakiem tak jak podają internetowe „trolle”. Bardziej byliśmy zainteresowani wtorkowym meczem. A z racji tego że w środę odbywało się spotkanie Spartaka z Liverpoolem skorzystaliśmy z zaproszenia i czysto rekreacyjnie obejrzeliśmy pojedynek z wysokości trybun. Ze Spartakiem nie łączy nas żaden układ ani zgoda.
exe

Post autor: exe »

czy to prawda ze w drodze do krakowa na Wisle Widzew nie chce sie bic z ŁKS ?
TERROR_EUDEZET

Post autor: TERROR_EUDEZET »

hWŁ wróci z Anglii to Nam wszystko opowie jak było.
Radicaal

Post autor: Radicaal »

W sztabie już pracują nad odpowiedziami. Na pierwszy ogień chcą wysłać Redpowera.
Vincentus

Post autor: Vincentus »

Niektóre ''kwiatki'' z tego tematu zostały zbanowane.
maxforte

Post autor: maxforte »

Łódzki Klub Sportowy pisze: 07.12.2017, 20:25 Widzew w Manchesterze obsrał gacie przed ŁKSem. Ludzie Humoru.
jak to jest ze 16? lat nie zrobiliscie na Widzew zadnej zasadzki z której cos by wyniknelo, a zamiast tego lecicie specjalnie do manchesteru i odtrabiacie sukces bo spodziewaliscie sie ustawki z Widzewem pod old traford?
wid08

Post autor: wid08 »

maxforte pisze: 07.12.2017, 23:27
Łódzki Klub Sportowy pisze: 07.12.2017, 20:25 Widzew w Manchesterze obsrał gacie przed ŁKSem. Ludzie Humoru.
jak to jest ze 16? lat nie zrobiliscie na Widzew zadnej zasadzki z której cos by wyniknelo, a zamiast tego lecicie specjalnie do manchesteru i odtrabiacie sukces bo spodziewaliscie sie ustawki z Widzewem pod old traford?
Dobry goguś jesteś wszystkie Twoje posty dotyczą pytań o LKS, nie dostałeś żadnej konkretnej odpowiedzi od rejestracji tzn że ŁKS sie nie ustawił , prawdziwe życie tylko na kibice.net
maxforte

Post autor: maxforte »

wid08 pisze: 07.12.2017, 23:43
maxforte pisze: 07.12.2017, 23:27
Dobry goguś jesteś wszystkie Twoje posty dotyczą pytań o LKS, nie dostałeś żadnej konkretnej odpowiedzi od rejestracji tzn że ŁKS sie nie ustawił , prawdziwe życie tylko na kibice.net
napisalem kiedy sie ustawil ale cos z tego wyniknelo -> Aleksandrów. zakladam ze umiesz czytac ze zrozumieniem
WidzewskaCharyzma

Post autor: WidzewskaCharyzma »

Ten wasz wypad na wyspy, to jednym słowem sport i rekreacja.
blah

Post autor: blah »

ReanimacjiTrupaStop pisze: 08.12.2017, 12:44 Co do kumaczy, to już wasza elita internetowa się pochwaliła wpisami że wspieramy ruskich i z nimi latamy po mieście. Jak poszła oficjalna informacja, to wasza armia dzieci siedzi cicho.
kogo interesują wasze oswiadczenia? kiedys wiedliscie w nich prym widze wracacie do korzeni
typer

Post autor: typer »

Jak obecnie sytuacja w Piotrkowie wygląda?
zgredzik

Post autor: zgredzik »

W dwóch stoicie i obserwujecie, kto i ilu wchodzi na stadion. Jak się jeden odwraca z gadką zobaczymy, kto jutro będzie czekał, czy coś takiego, kopary wam opadają. Jak wszczyscy są na sektorze, to wyskakujecie z fotką. Brawo wy.
dilmah

Post autor: dilmah »

Jedni i drudzy tak sie chcą trafić,ze o ja p******* :D Zeby ekipy z jednego miasta musialy sie szukac gdzies w Anglii na meczach ruskich,śmieszne :)
Terroor

Post autor: Terroor »

Posrance i nic więcej, zawsze macie wytłumaczenie.
CzłowiekHonoru

Post autor: CzłowiekHonoru »

MŚ w Rosji zbliżają się wielkimi krokami...Chyba nie trzeba niczego więcej dodawać w kontekście kontaktów KKS&ŁKS ze Spartakiem. Tym bardziej, że RTS będzie w Moskwie.
showmustgoon

Post autor: showmustgoon »

ŁKS PACHOŁKI AMICI. JAK AMICA POWIE TAK SIĘ UŁOŻY. JAK ZA CZASÓW DYRYGENTA I POZNAŃSKICH SŁOWIKÓW.

WIDZEW CSKA SIALALALA LA! OBSRALIŚCIE ZBROJE A DO MŚ TROCHĘ CZASU.
Sebastia19n88

Post autor: Sebastia19n88 »

Pytanie z innej beczki gdzie można zaczerpnąc wiedzy na temat podziału w Moskwie i rozkładu sił obiektywnie?
stachuzrdg

Post autor: stachuzrdg »

Sebastia19n88 pisze: 09.12.2017, 19:05 Pytanie z innej beczki gdzie można zaczerpnąc wiedzy na temat podziału w Moskwie i rozkładu sił obiektywnie?

Wal na priv do terroora. W środę wszystko obgadał ze spartakiem na sektorze na Anfield tak więc będziesz miał info z pierwszej ręki i świeże jak kajzerka prosto z pieca.
showmustgoon

Post autor: showmustgoon »

To teraz trzeba wigilię dla Spartaka odstawić!
zdeptany trawnik

Post autor: zdeptany trawnik »

Prawda jest taka że jak by Widzew i Ruch miał dobre układy z Boca Juniors to za chwilę ŁKS z Lechem już by tam rozkminiali z kim można się przylizac
mądrala

Post autor: mądrala »

Przypominam, że zgoda RTSu z CSKA ma wiele lat, więc dorabianie jakichś teorii w związku z MŚ jest bez sensu.
Inna rzecz Lech & Spartak & Łks - tu się wcale nie dziwię, że się pyrom kalkulator włączył, a wręcz jestem tego pewien, a że sobie dokooptowali pachołków, to pachołkom się rozkaz wydało. A że pachołki mają swoją politykę lizania się z KAŻDYM w Polsce (i jak widać nie tylko), kto jest anty RTS, to tym bardziej pasuje. Proste.
Hustin Doffman

Post autor: Hustin Doffman »

Jak nasi kibole wyłapia pierwsze konkretne bicie na ulicach Moskwy wtedy wam przypomne moja "słabą teorie" :)
WileTheBest

Post autor: WileTheBest »

mądrala pisze: 09.12.2017, 22:52 Przypominam, że zgoda RTSu z CSKA ma wiele lat, więc dorabianie jakichś teorii w związku z MŚ jest bez sensu.
Inna rzecz Lech & Spartak & Łks - tu się wcale nie dziwię, że się pyrom kalkulator włączył, a wręcz jestem tego pewien, a że sobie dokooptowali pachołków, to pachołkom się rozkaz wydało. A że pachołki mają swoją politykę lizania się z KAŻDYM w Polsce (i jak widać nie tylko), kto jest anty RTS, to tym bardziej pasuje. Proste.
Jaka inna rzecz?? Kontakty ze Spartakiem były (i są) od co najmniej 2005 roku. Tylko z Gladiatorsami i Unionem. Więc o co ci chodzi?
CzłowiekHonoru

Post autor: CzłowiekHonoru »

Hustin zamiast w internecie to podczas jakiegoś meczu mogles powiedzieć wiadomym osobom co Cię boli.

ŁKSu nic nie łączy ze Spartakiem ale w Liverpoolu stali z nimi na sektorze. po jaki c***? Za niedługo będą się pucować do Delije.
ODPOWIEDZ