Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Takie czasy ze dzieciarnia jara sie takimi akcjami i uwaza za kibicowskie a zapelniony stadion to nic i kogo to obchodzi. Inny swiat k.net
Widzew znowu trafiony ?
Pejsy palą sie, palą się;)
No gdzie są te marki ? red powery? widzewskie chaaryzmy co wszystko wiedzą? ;) pejsy, pejsy, palą się,palą sie ;))))))
-
showmustgoon
Mozna zamknac temat ?? Kilka dni .... !
Cos wiesz ale wiesz nie do konca, przez co troche bardzo mijasz sie z prawda !Wacław pisze: 25.11.2017, 20:29 Krótko i na temat. Łks ustawia się na chłopaków z Widzewa. W meśku jedzie dwóch zawodników Rts. Poza dewastacją meśka i spaleniem auta do niczego wielkiego nie dochodzi. Tyle w temacie.
Dobry pomysl by przymknac temat
oho, terror wyczytał w dzienniku łódzkim o sprawie, podchwycił i teraz rajcuje się w internecie :D
tylko na monitor nie strzelaj :)
dowiedziałeś się już kto z Łksu dostał w******* w ostatnim czasie? :)
tylko na monitor nie strzelaj :)
dowiedziałeś się już kto z Łksu dostał w******* w ostatnim czasie? :)
-
showmustgoon
Terror siedzi i całą noc będzie się tasował.
Mmmmm odważniaki i wszystko wiedzący, a Ty się dowiedziałeś kto od Was? ;) Pejsy, pejsy, palą się, palą sie ;))))
-
TERROR_EUDEZET
A My na Kraków najeżdżaliśmy, że tacy i owacy.
Panie kolego. Metody "krakowskie"to są od dawna. Tyle,że kiedyś to dziwiło. Dalej sobie wmawiajcie,że to o kluby chodzi:)
Nie,bo pewnie o d*** :)
Tak wam Lech spiewał?
czy łks znów będzie się bunkrował przez najbliższe tygodnie? :)
-
TERROR_EUDEZET
Tak bo hWŁ będzie wszystkich dojeżdżał na mieście... Ja pierdolę.
Przed tobą?:)
Chcesz walczyc z wiatrakami ??
-
Królewska Dzielnica
Jaka liczba ŁKS-u w Koszalinie?
-
RodowityŁodzianin
+/- 10 osób
-
showmustgoon
To ciężko określić cy było 5 osob czy 15? +/- ma sens przy takiej liczbie jak np. 1000 osób (+/- 30).
Ale przy 10?
Ale przy 10?
-
berserk1908
Przecież ten flet, co podał +/- 10, to wasza marna podszywka. Ta liczba nie ma nic wspólnego z rzeczywistościąshowmustgoon pisze: 26.11.2017, 20:49 To ciężko określić cy było 5 osob czy 15? +/- ma sens przy takiej liczbie jak np. 1000 osób (+/- 30).
Ale przy 10?![]()
Nie bierzcie postów tej rury na poważnie.
To fakt, przykładowo reanimacji na wyjeździe 300 łbów, na forum podana oficjalna liczba 400, na stronie 500, a w oficjalnej relacji 600. Cały jewdzew.showmustgoon pisze: 26.11.2017, 20:49 To ciężko określić cy było 5 osob czy 15? +/- ma sens przy takiej liczbie jak np. 1000 osób (+/- 30).
Ale przy 10?![]()
Moze popiszemy o Akademii Pilkarskiej pod ktora ukrywa sie Łks?DK08 pisze: 26.11.2017, 22:36
Nie piszę o żadnym Widzewie (bo po co miałbym pisać o klubie należącym do Pana Cacka czy dzielnicy w Łodzi), tylko o reanimacji trupa.
-
Marek z NWS
O c***,ofiara zarzuca lowkickowi że ten rozpierdala forum. Tego jeszcze nie graliŻYDZEWSKIE OFIARY pisze: 27.11.2017, 11:29 Co do drugiej czesci sie mylisz. Nie mozesz wiedziec ki. jestem.
Co do pierwszej zgoda. Albo jest tak jak piszesz, albo moze ktos ze stolicy? Co jakis czas sie tu rejestrował ktos niby od nas ale jego jedynym celem byla napinka w wasza stronę. Jakis bnowak adwokat a teraz low kick, widac z czasem, ze z Łksem nie ma nic wspolnego ale bardzo chce sie z czerwonymi pospinać...
Najlepsza opcja, o czym bylo pisane tutaj juz sto razy to zeby tego tematu nie bylo, mysle ze kazdej stronie wyszło by to ba lepsze.
-
Zubardzioowy
Nie wciagajcie mnie w te wasze frajerskie gadki . Krotka pilka ile solowek odbylo sie miedzy mlodymi w ostatnim czasie na zabiencu i w zgierzu . Ile wygral widzew ? Caly czas pisane jest o jakis frajerskich akcjach . W takim razie ja pytam o honorowe sportowe walki
"Ile solówek"? Nie wierzę w to co czytam. :D
A swoją drogą Lowkick to doigrasz się. Napiszą ci na grobie "Zginął tragicznie, na chwilę zapomniał, że nie jest w internecie"
A swoją drogą Lowkick to doigrasz się. Napiszą ci na grobie "Zginął tragicznie, na chwilę zapomniał, że nie jest w internecie"
-
Królewska Dzielnica
Rozumiem że mamy zaszczyt z promotorem tych walk. I o jakich młodych ty gadasz w Zgierzu? Chyba jak na wakacje tam wpadają. Jeżeli chodzi o frajerskie akcję to wy wiedziecie prym. Ostatnia akcja bez sprzętu była chyba na kozinach i to wy tam byliście strona która pokazała sprinterskie zdolności.Zubardzioowy pisze: 28.11.2017, 22:20 Nie wciagajcie mnie w te wasze frajerskie gadki . Krotka pilka ile solowek odbylo sie miedzy mlodymi w ostatnim czasie na zabiencu i w zgierzu . Ile wygral widzew ? Caly czas pisane jest o jakis frajerskich akcjach . W takim razie ja pytam o honorowe sportowe walki
-
Hustin Doffman
Widzę że ulica sezamkowa wciąż trwa... :)
Sprawy pomina sa dopinane wolnymi krokami i wszyscy czekamy na momemnt powstania pomnika dla naszej legendy. Dodawaj sobie wiecej gimnazjalnych przezwisk na SP. Sobolewskiego a celu i tak nie osiagniesz bo nikt sie nie wstydzi naszej legendy.
Teraz idz zalapal znicza zalozycielom swojego klubu nad grobami ktorych krzyza raczej nie zobaczysz.
Teraz idz zalapal znicza zalozycielom swojego klubu nad grobami ktorych krzyza raczej nie zobaczysz.
Dobra,nie płaczcie już. Jak tam sytuacja na Żabieńcu? Macie pytanie na kilka stron pisania.
-
ImperatorMistrz
Warto tez pamietac komu komuna postawila nowoczesna jak na tamte czasy trybune z hala i glaskalo po glowce
-
forever1908young
Wy za czasów komuny z klubu "no name" staliście się klubem 1 ligowym.Z pastwiska zrobiono wam stadion.Graliscie w Europie.A Wy macie czelność mówić że komuna pomogła ŁKSowi budując stadion? i dała mistrzostwo? Przez wszystkie lata ŁKS był największym klubem w tym mieście.Ba dalej jest.Ale nie dlatego ze komuna czy inni mu pomagali.Był Łodzki ludzie tego miasta nim żyli.Nawet Łódzkie Włókniaki prosiły aby ściągnąć jakiegoś piłkarza bo ŁKS gdy słabo gra to ich mezowie są nie w humorze.ŁKS zawsze będzie Łodzki.Wy tylko zawsze Widzewscy...
-
Hustin Doffman
berserk1908 ja nie zamiaruje sie tu zagłebiać po raz 3458 kto na jakich salonach grał i komu komuna pomagała czy inne bzdury. Mnie jedynie chodzi o to że Ludwik Sobolewski jest dla mnie Wielkim człowiekiem bo stworzył Widzewską potęgę,a za to jakie miał facet poglądy polityczne już był rozliczony przez stworce i mnie gówno do tego. Mam żal do Widzewiaków z tego forum że brak im jaj by powiedzieć wprost co myślą o panu Sobolewskim. Ty berserk1908 jak wszyscy twoi towarzysze zawsze bedzie umniejszac dokonania Widzewa a swoje mnożyć i potęgować,ale takie wasze kibicowskie prawo. Nawet nie próbuje wchodzić w taką dyskusje,a juz napewno nie tu.
Stać się potęgą przy hołubionym przez władze jedynym klubie Łodzi było majstersztykiem,ale jak widać się udało....A o ten Łódzki jedyny klub zapytaj na Bałutach,może i w tej części Miasta Łodzi niekoniecznie byliście wyżej niż Start...Łódzkie włókniarki raczej wolały w normalnych warunkach pracować,niż wznosić hasła na sztandarach narzucone przez dyrektora/sekretarza....Na szczęście masz w nicku "młody",to i jeszcze czas przed tobą,aby dorosnąć,a nie w taką polemikę się wcinać.forever1908young pisze: 01.12.2017, 21:47 Wy za czasów komuny z klubu "no name" staliście się klubem 1 ligowym.Z pastwiska zrobiono wam stadion.Graliscie w Europie.A Wy macie czelność mówić że komuna pomogła ŁKSowi budując stadion? i dała mistrzostwo? Przez wszystkie lata ŁKS był największym klubem w tym mieście.Ba dalej jest.Ale nie dlatego ze komuna czy inni mu pomagali.Był Łodzki ludzie tego miasta nim żyli.Nawet Łódzkie Włókniaki prosiły aby ściągnąć jakiegoś piłkarza bo ŁKS gdy słabo gra to ich mezowie są nie w humorze.ŁKS zawsze będzie Łodzki.Wy tylko zawsze Widzewscy...
-
berserk1908
To tylko małe sprostowanie ode mnie. Zarzucasz mi umniejszanie dokonan Twojego klub sam pisząc o krurzewnikach i wypizdowie.
Z tymi towarzyszami to też pomyliłeś adresy robotniczy towarzyszu sportowy z Armii Czerwonej
Z tymi towarzyszami to też pomyliłeś adresy robotniczy towarzyszu sportowy z Armii Czerwonej
Laguna pisze: 01.12.2017, 15:05
Ludwik Sobolewski to legendarny prezes Widzewa czy komuś się to podoba czy nie.
Widzew sukcesy zdobył nie dzięki układom a charakterowi i walce na boisku. Przecież to wasz klub był wtedy numer 1 w Łodzi z rzeszą kibiców itd. Wasz klub miał dostęp do lepszych piłkarzy, wasz klub miał większe możliwości i co? Nazwiska jednak nie grają. Przecież kilku piłkarzy grających u was dzięki notabene waszej legendzie trenerkowi Walczakowi trafiło do Widzewa. Dla Walczaka się nie nadawali a w Widzewie odnieśli sukces. Mówi wam to coś czy dalej będziecie pierdolić, że Widzew sukcesy zdobył dzięki układom? Prezes Sobolewski znajomości miał ale prawda jest taka, że do Widzewa w większości byli ściągani zawodnicy, którzy gdzieś tam się nie nadawali w innych drużynach, między innymi w Łks, Legii. U was te gwiazdeczki co grały tu c**** wtedy osiągnęły. To Leszek Jezierski stworzył w Łodzi podwaliny pod nową piłkarską potęgę i dokonał tego bez wielkich nazwisk. Dopiero w późniejszych latach byli Boniek, Smolarek.
Podsumowując Widzew doszedł do wszystkiego dzięki mądrości Sobolewskiego i Jezierskiego i dzięki charakterowi piłkarzy oraz tytanicznej pracy. Wyjebał was wtedy dzielnicowy klub i to nie dzięki pieniądzom i układom bo to wszystko było u was.
RTS Widzew DUMA ŁODZI.
Pozwólcie panowie - ja tylko na chwilę po raz pierwszy w Waszym temacie
Skoro piszesz że Twój Widzew to "tytaniczna praca, charakter, walka na boisku oraz brak układów " to ja z pozycji Zawiszaka * coś Ci przypomnę, a może uświadomię bo nie wiem ile masz lat i czy o takim "charakternym" Widzewie wraz z "mądrością" Sobolewskiego słyszałeś.
* Ofiarą "braku układów" Widzewa padł wtedy Zawisza opuszczając ówczesną I ligę.bezpośredniego meczu pomiędzy Widzewem a Ruchem, gdzie piłkarze Widzewa „pomogli” reprezentantom z Górnego Śląska pozostać w ekstraklasie. Z analizy źródeł sportowych wynika jasno, że taka sytuacja miała miejsce właśnie w roku 1978. W ostatniej kolejce sezonu ligowego 1977/1978. Widzew rozgrywał na stadionie przy ul. Armii Czerwonej 80 spotkanie ligowe z Chorzowskim Ruchem. Obydwie drużyny walczyły o zupełnie inną stawkę: Widzew w zasadzie nie musiał grać już o nic bowiem miał pewne miejsce w ekstraklasie, zaś dla Ruchu była to walka o utrzymanie w piłkarskiej elicie. Mecz zakończył się tak jak się tego spodziewano czyli Widzew przegrał na własnym boisku z Ruchem 2-4, co oznaczało że ówczesny 13-krotny mistrz Polski utrzymał się w ekstraklasie.
I tak przy okazji jeszcze jedno z tego samego artykułu * - choć tutaj nie jestem pewien czy ten remis to kolejny pokaz "charakteru" Widzewa, czy tak po prostu uczciwy, sportowy remisik ;)
Bardzo ważnym momentem było ostatnie spotkanie sezonu 1981/82 kiedy to w Chorzowie zmierzyły się jedenastki Ruchu i Widzewa. Padł remis, który powodował, że Ruch utrzymywał się w ekstraklasie a Widzew zdobywał Mistrzostwo Polski.
* Szukając info o "Widzew - Ruch 2:4 " (abyś miał czarno na białym bo ja to pamiętam) google pokazały m.in. pewną stronę którą Ty Laguna z pewnością znasz, a ja właśnie z niej a nie innej skorzystałem. Jak widzisz Laguna Twoi koledzy bez żenady piszą o tym jak to na Widzewie wyglądało, a jest to info tylko z jednego artykułu. Ile takich meczy rozegrał Widzew w swojej historii to wie tylko określone grono działaczy Widzewa z Twoim idolem - prezesem na czele.
-
Hustin Doffman
berserk1908 pisze: 01.12.2017, 22:06 To tylko małe sprostowanie ode mnie. Zarzucasz mi umniejszanie dokonan Twojego klub sam pisząc o krurzewnikach i wypizdowie.
ok ok niech i tak będzie :) ulica sezamkowa wiecznie żywa :) 3m cie sie :)
Ja to się wręcz dziwię sąsiadom,że tak łatwo im idzie zakłamanie historii.Pomijam dzielnicę Widzew,gdzie nie wiem,czy 20,30 czy 40% było za Widzewem przed naszymi sukcesami,ale twierdzenie,że cała Łódź była wcześniej za nimi,gdy w latach 60-70 na Bałutach liczył się tylko Start,nazywany bałuckim klubem,to jest hipokryzja.Jeszcze pod koniec lat 80-tych,gdy Start grał w ówczesnej 1.lidze,na Starych Bałutach często stadion na św.Teresy był pierwszym wyborem,dopiero lata z tego wieku to zmieniły...Jednak prawdą jest,ze pod koniec lat 60-tych żadna ekipa tam by nie wjechała,to u schyłku świetności Startu każdy by mógł tam chwałę zdobyć....