Kibicowska Warszawa

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Foxx

Re: Kibicowska Warszawa

Post autor: Foxx »

JohnyBravo pisze: 20.10.2017, 16:35 Foxx przede wszystkim dziękuję, że taka persona jak Ty poświęciła mi tyle swojego cennego czasu i napisała taki długi post do mnie, ale nie bede jednak wchodził w polemikę z Tobą dzisiaj ponieważ mam bardzo zły humor dzisiaj ;)
Szkoda, po wczorajszej lekturze w "zgodach i kosach" liczyłem wręcz na wirtualne fajerwerki ;)
JohnyBravo pisze: 20.10.2017, 16:35 Nic mnie po postu tak nie rozpierdala jak czytam, że nie ma Polonii w Warszawie. Propaganda gorsza niż za komuny, teraz się jeszcze okaże że na Kamiennej będzie te 2000 i co wtedy? Skąd oni ku*** się wezmą? Niby nie ma, a jednak są :)
Ale co to ma wspólnego ze mną? W tym wątku można znaleźć kilka wymian zdań między mną a ludźmi z KSP (również z mojego pokolenia) i nigdy czegoś takiego nie pisałem. Inni ludzie z Legii precyzowali, co rozumieją przez hasło "Polonii nie ma w Warszawie". Wiem, że nie będzie ci się chciało tego wątku przeglądać, ale wrzucę taki rebus - z czego wynikała sytuacja, że w latach '70 mieszkańcy Warszawy nielubiący Legii sympatyzowali z Górnikiem Zabrze, a w latach '80 z Widzewem (a w marginalnym stopniu KSP). Zresztą w cytowanym również tu, w dość dużym stopniu, farmazonwywiadzie z przedstawicielami "Red Bulls" (zdaje się z widzewtomy) było to ujęte wprost.

Pomijając już moją skromną osobę i jej zerowy związek z hasłem o braku Polonii - chociaż nic nie poradzę, że chodząc na Legię od '84 i mieszkając w południowej części lewobrzeżnej Warszawy... ślad (flagę) kibiców KSP po raz pierwszy zobaczyłem bodaj w '89, gdy na Ł3 wsparli ówczesną zgodę z Poznania... Personalne wycieczki w, m.in. wczorajszym stylu, mogą być symbolem wszystkiego, tylko nie "obiektywizmu".
iparts.pl
ReprezentujęSiebie

Post autor: ReprezentujęSiebie »

Ktoś może napisać kilka słów o akcji na Varsovii?
WileTheBest

Post autor: WileTheBest »

Czy są gdzieś do poczytania stare ziny Legii i Polonii??
Kapitan Stopczyk

Post autor: Kapitan Stopczyk »

Pytanie jak najbardziej serio, ile prawdy jest w tym, że ostatnimi czasy Polonia postawiła na młodzież i istnieje ekipa MchP (Młodzi Chuligani Polonii). Poproszę o normalną odpowiedź. Pozdrawiam !
JIHAD96

Post autor: JIHAD96 »

Ostatnie 3 tygodnie spędziłem na delegacji w Warszawie zapierdalając przy kosmetyce okien na Warszawskiej Woli. W wolnym czasie łaziłem po całym mieście szukając czegokolwiek co chociaż pozorem przypominałoby o klubie Polonia. Oczywiście nie znalazłem nic poza ich stadionem i przemykającą gdzieniegdzie policją. Na mieszkaniu w Raszynie to samo. Jednej nocy pojawia się graf Legii byłem bardzo miło zaskoczony :) a KSP jak nie było tak nie ma. Niniejszym stwierdzam że polonii nie ma w Warszawie.
hanys
Kontakt:

Post autor: hanys »

DoZo a podpowiedzieli Ci coś o lidze szUstek??

Generalnie taka mała dygresja odnośnie wypominania komuś literówek,
a mam jeszcze takie pytanie czy tatuaże z literką "H" na udzie i wwa to jakas wizytówka którejś z legijnych grup??
Bo będąc nad morzem widziałem kilka osób właśnie z takimi tatuażami.
hanys
Kontakt:

Post autor: hanys »

widziałem na pewno 2 różne osoby jedna we Władku, druga w Łebie.
Ale dzięki za wyjaśnienie
Pozdro
Beha

Post autor: Beha »

Ojojoj... W Włochach przy PKP jest duży park, bloków tam nie ma żadnych... Jeszcze jakieś bajki nam opowiesz? Taki krzepki zawodnik, to powinien oojarzyć trasę....
Beha

serce miasta pisze: 21.10.2017, 15:58 Widzewa tam nie bylo a ja pisze o relacjach Legia Widzew.Włochy o ktorych piszecie to powrót Widzewa z Bialegostoku?Jesli tak to wysypaliscie sie na ulice i spierdoliliscie w bloki,tlumaczac sie po wszystkim wrecz komicznie.
Dzień wcześniej w młynie Ruchu wisiała fana DHW. W czasie meczu z Craxą, obok fany Wiślackie. Następnego dnia... Trans na L nie był spod pióra Andersena. Mniej propagandy....
error04

Post autor: error04 »

Nie czaje po co wy w ogole (osoby z Widzewa) dystkutujecie z tymi co pokolenie temu zjechali do stolicy... Cieszcie sie ze DoZo walczy tutaj a nie w lodzkim temacie.
Widzecie

Post autor: Widzecie »

Pytanie dla k6: Co tam u pedofila Krzysztofa B.?
Kibic 30x

Post autor: Kibic 30x »

Polowa z tej zylety nawet by nie poszla na derby z Polonia gdyby nie obstawa kolegów. A tak zawsze mozna foto wrzucic z laska na poreczy w koszulce Legii.Tyczy to nie tylko Legii bo to solidna ekipa.Tylko napinaczy.
MONSTER1945

Post autor: MONSTER1945 »

Ostatnio natknąłem się na fp "Polonia Graffiti" i stąd moje pytanie czy te wrzuty są robione w jakiś widocznych miejscach albo raczej pochowane i czy odrazu są zamalowywane przez Legionistów czy jakiś czas stoją?
wawe3

Post autor: wawe3 »

Mam pytanko.kiedyś widziałem na wyjazdach Legii flagę "charamant crashcer"-albo jakos tak, wybaczcie za literówke.
chyba ostatni raz ja widziałem w 98 roku na Lechu?Widzew?jeżeli ktoś ma lepszą pamiec , proszę o riposte.ta flaga odnosiła sie do jakies grupy czy sytuacji?
Lari

Post autor: Lari »

MONSTER1945 pisze: 23.10.2017, 21:59 Ostatnio natknąłem się na fp "Polonia Graffiti" i stąd moje pytanie czy te wrzuty są robione w jakiś widocznych miejscach albo raczej pochowane i czy odrazu są zamalowywane przez Legionistów czy jakiś czas stoją?
Mazidła KSP znajdujące się centralnie na stadionie na K6 nie są w stanie przetrwać za długo... a co dopiero jakiekolwiek graffiti na mieście. Żeby być obiektywnym, też nie wszystkie grafy Legii są w mega widocznych miejscach, ale lwią ich część łatwo zauważyć podczas zwykłych przechadzek czy przejazdów przez stołeczne arterie.
Beha

wawe3 pisze: 24.10.2017, 16:04 Mam pytanko.kiedyś widziałem na wyjazdach Legii flagę "charamant crashcer"-albo jakos tak, wybaczcie za literówke.
chyba ostatni raz ja widziałem w 98 roku na Lechu?Widzew?jeżeli ktoś ma lepszą pamiec , proszę o riposte.ta flaga odnosiła sie do jakies grupy czy sytuacji?
Ówczesna ekipa samochodowa, która jeździła autami za Legią (nie byli to chuligani w rozumieniu dzisiejszych k.net - to byli fanatycy Legii po prostu)
Nazwa "charmant crashcar" w drodze na mecz, czy z któregoś wyjazdu mieli jakiś mocny wypadek..

W latach 90-tych jeździło się głownie PKP- czasami autokarami, raz, ze biedni byliśmy i posiadaczem auta w przeciwieństwie do dziś mało kto był, to ryzyko pojechania na wyjazd autem było ogromne - szyby leciały notorycznie kiedyś ...

Jak się mylę, to ktoś ze starszych mnie poprawi.
rzutkarny

Post autor: rzutkarny »

Wydaje mi się, że nie wypadek, tylko Lech rozjebał fure.
Marek z NWS

Post autor: Marek z NWS »

Dzisiaj straszna gafe zalicza Ultras Enigma która pokazuje oprawo o jaraniu do góry kołami...
antyGW

Post autor: antyGW »

Pytanie pewnie nieraz już się przewinęło w temacie, ale przyznam że nie chce mi się szukać odpowiedzi :)
Czy Polonia w stolicy ma jakieś swoje osiedla? Może Muranów na którym znajduje się ich stadion ?
Aaabbb2323

Post autor: Aaabbb2323 »

antyGW pisze: 29.10.2017, 13:14 Pytanie pewnie nieraz już się przewinęło w temacie, ale przyznam że nie chce mi się szukać odpowiedzi :)
Czy Polonia w stolicy ma jakieś swoje osiedla? Może Muranów na którym znajduje się ich stadion ?
antyGW pisze: 29.10.2017, 13:14 Pytanie pewnie nieraz już się przewinęło w temacie, ale przyznam że nie chce mi się szukać odpowiedzi :)

Na drugiej stronie tego tematu masz opisaną bardzo dokładnie Warszawe i jej kibicowski podział. Wystarczy się troche rozejrzeć. Pozdro
Lari

Tak gwoli ścisłości to stadion KSP znajduje się na Nowym Mieście a nie Muranowie. Resztę masz opisaną w tym wątku wielokrotnie.
whiskey

Post autor: whiskey »

A tak w skrócie, można spotkać ogólnie kogoś w barwach KSP gdziekolwiek na co dzień czy nie ?
Lari

Jak będziesz przejeżdżał przy samym stadionie tuż przed meczem - a idą tam szlaki komunikacyjne na Wisłostradę i Most Gdański, więc czasem jest tłoczno - to tak. Ktoś tam się pokaże w barwach. Inaczej nie.
maxim89

Post autor: maxim89 »

Szmulki?? Podzielone są w jakiś sposób między Legią i Polonią czy wyłącznie dominacja Legii
WileTheBest

Post autor: WileTheBest »

Kiedyś KSP miało flagę Szmulki i chyba ją stracili na rzecz L.
ziomek

Post autor: ziomek »

Zajrzałem w temat po dłuższej przerwie, a tu Widzew😮Widzew jest wszędzie nawet w temacie warszawskim😄
Odbijając od tematów: jak zakończyła się sprawa rapujacego o lizaniu jaj brodacza, który lansowal się na "Legie" m.in. dziary ( te znikły z teledysku), kominy sportowców z L itd. Jak w ogóle jest to postrzegane przez ogół fanatyków L?
Staruch z gniazda zszedł z na dobre? Bywa jeszcze na meczach?
Averno

Post autor: Averno »

ziomek pisze: 08.11.2017, 22:22 Zajrzałem w temat po dłuższej przerwie, a tu Widzew😮Widzew jest wszędzie nawet w temacie warszawskim😄
To akurat nie jest dziwne, po tym jak obecne Ksp już bez ukrycia wafluje się do Widzewa.
TYLKO TOVIA

Post autor: TYLKO TOVIA »

ziomek pisze: 08.11.2017, 22:22 Zajrzałem w temat po dłuższej przerwie, a tu Widzew😮Widzew jest wszędzie nawet w temacie warszawskim😄
Odbijając od tematów: jak zakończyła się sprawa rapujacego o lizaniu jaj brodacza, który lansowal się na "Legie" m.in. dziary ( te znikły z teledysku), kominy sportowców z L itd. Jak w ogóle jest to postrzegane przez ogół fanatyków L?
Staruch z gniazda zszedł z na dobre? Bywa jeszcze na meczach?
Kto rapował o "lizaniu jaj brodacza" ?? :)
Pohybel

Post autor: Pohybel »

Osiedla na ktorych rzadzi Polonia: Muranow, Nowe Miasto, Stare Miasto.
Jest tez jedno osiedle gdzie jest 60/40 na korzysc Legii
maxim89 pisze: 01.11.2017, 10:22 Szmulki?? Podzielone są w jakiś sposób między Legią i Polonią czy wyłącznie dominacja Legii
Obecnie wylacznie dominacja Legii
Lari

Pohybel pisze: 09.11.2017, 10:18 Osiedla na ktorych rzadzi Polonia: Muranow, Nowe Miasto, Stare Miasto.
maxim89 pisze: 01.11.2017, 10:22 Szmulki?? Podzielone są w jakiś sposób między Legią i Polonią czy wyłącznie dominacja Legii
Jakie to niby osiedle?
biohazard

Post autor: biohazard »

Jak wygląda kwestia FC na dzień dzisiejszy u KSP (nie osiedla czy dzielnice)? Czy macie jakieś miejscowości czy wioski w okolicy, które wam kibicują, ewentualnie podzielone FC w których macie przewagę bądź jesteście w stanie podjąć walkę i działacie oficjalnie?
Januszek90

Post autor: Januszek90 »

W Wołominie jest sporo aktywnych kibiców Polonii
PNDK95

Post autor: PNDK95 »

Na Pradze południowej jakieś jednostki Polonii są czy raczej dominacja Legii ?
Aaabbb2323

Post autor: Aaabbb2323 »

Dominacja Legii bezapelacyjna. Jednostki Polonii się znajdą jak praktycznie w całej Warszawie. Nie stanowią jednak jakiejkolwiek siły
Lari

PNDK95 pisze: 09.11.2017, 14:02 Na Pradze południowej jakieś jednostki Polonii są czy raczej dominacja Legii ?
Warszawiacy/osoby zorientowane w klimacie Warszawy nie używają nazwy "Praga Południe". Niektórzy co prawda używają słowa "Praga" określając całą prawobrzeżną Warszawę, ale najbardziej poprawne jest użycie jej w kontekście osiedli Stara Praga/Szmulki, ewentualnie Pelcowizna. Chociaż Pelcowizna to oprócz Golędzinowa zagłębie warsztatów, trochę biur i fabryk, mało osiedli mieszkalnych.

Twój administracyjny "Praga Południe" to de facto Grochów, Gocław, Gocławek, Saska Kępa, Kamionek. Legijne osiedla. Zapewne jednostki KSP są na każdej dzielnicy i osiedlu w W-wie, ale ciężko tu mówić o jakiejkolwiek aktywności czy ukazywania barw.
Beha

Januszek90 pisze: 09.11.2017, 12:50 W Wołominie jest sporo aktywnych kibiców Polonii
Raczej nieaktualna informacja. Ktoś tam zapewne jeździ, ale nie to co za dziengów JW.
89piotrekski

Post autor: 89piotrekski »

Żuromin ,Wkra Żuromin to fc Polonii .
Beha

89piotrekski pisze: 09.11.2017, 22:05 Żuromin ,Wkra Żuromin to fc Polonii .
Żuromin wymarł wiele lat temu. O dziwo takie fc to Międzyrzec Podlaski, ale jeździli przed upadkiem KSP/Groclinu za dobrodzieja Wojciechowskiego.

W zasadzie - ostatnie 5 lat fc to tylko Wołomin i Międzyrzec Podlaski. Wołomin chyba już nieaktywny - ich lider z tego miasta nie jest już w "rodzinie".
(L)Warsaw

Post autor: (L)Warsaw »

Lari pisze: 09.11.2017, 10:34
Pohybel pisze: 09.11.2017, 10:18 Osiedla na ktorych rzadzi Polonia: Muranow, Nowe Miasto, Stare Miasto.
Jakie to niby osiedle?
Może chodzi mu o Stary Żoliborz? Choć to akurat bardziej czasy j.w i ogólnie ekstraklasy,kiedy miejscowi wielbiciele piłki na najwyższym krajowym poziomie :) z okolicznych willowych osiedli bywali na ciekawszych meczach.
Averno

Post autor: Averno »

Z tymi osiedlami było już tysiące razy wałkowane i co jakiś czas te samo pytanie wraca, to nie Łódź , Kraków tutaj sprawa jasna nie widać Ksp na codzień, nawet na murach.
Ksp to obecnie właśnie taki osiedlowy klub z osiedlową ekipa i jedynym ich osiedlem jest Nowe Miasto, malutkie osiedle, część starówki, stare miasto to bujające się osoby w barwach Legi, bardzo często szczególnie w weekendy i turystyczna ozaza.
Na Muranowie pustynia kibicowska i wymieszanie troche Ksp w blokowiskach blisko stadionu a dalej to już Legia, więc nawet ten słynny Muranów nie jest ich bastionem już, a na Żoliborzu tylko zamazują napisy, od zawsze tam była Legia i jakieś ich niewielkie jednostki pochowane, tak samo Bielany, Praga i Ochota, o innych rejonach Warszawy nie ma co wspominać, bo to praktycznie albo Legia albo pustynia kibicowska.
ODPOWIEDZ