nie działa :(KATOWICE'64 pisze: ↑19.10.2017, 22:29Dziś pod stadionem Ruchu kręcimy zapowiedź derbowa!
https://facebook.com/story.php?story_fb ... 1962633655
Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
-
Grupka kibiców GKSu przyjechała po 19 pod stadion Ruchu z transparentem, pokrzyczeli pare haseł, odpalili piro, przyjechała policja a oni odjechali koniec historii. Typowa przedderbowa pompka.doswiadczonyMMA pisze: ↑19.10.2017, 23:15nie działa :(KATOWICE'64 pisze: ↑19.10.2017, 22:29Dziś pod stadionem Ruchu kręcimy zapowiedź derbowa!
-
-
-
Też właśnie mi się tak Wydaje, że Halemba i Ruda są najludniejsze. Tak jak ktoś już wyżej napisał Ruch ma swoje dzielnice, my swoje i w kwestii całego miasta wychodzi mniej więcej po równo. Ktoś tam pisał, że ruda 1 70-30.. Widocznie dawno ktoś już na Rudzie nie był bo akurat ta dzielnica można powiedzieć, że jest całkowitym bastionem Gornika z malutka garstka Niebieskich. Co do Halemby to tam chyba już nic się nie dzieje ani z jednej, ani z drugiej strony..
-
Łaaaaaaa ale fajnie. Całkiem nie tak dawno Ruch biegał po waszym stadionie jak chciał i skroił flagi, wcześniej biegał po waszym stadionie i skroił oprawę którą robiliście, a jak historia pokazuje to starsze pokolenie przejmowało wam blaszok, także ten wasz wypadzik to szału nie zrobił. Chociaż u was to pewnie nie lada wydarzenie.KATOWICE'64 pisze: ↑19.10.2017, 22:29Dziś pod stadionem Ruchu kręcimy zapowiedź derbowa!
http://oi42.tinypic.com/34g7zns.jpg
''gieksa, to banda pedalow'' Grosik z Tauzena
''gieksa, to banda pedalow'' Grosik z Tauzena
-
Jakoś jak wy kręciliście podobnego typu filmiki na giszowcu czy pod spodkiem to wszystko było cacy...bezfarmazonu pisze: ↑20.10.2017, 08:40Łaaaaaaa ale fajnie. Całkiem nie tak dawno Ruch biegał po waszym stadionie jak chciał i skroił flagi, wcześniej biegał po waszym stadionie i skroił oprawę którą robiliście, a jak historia pokazuje to starsze pokolenie przejmowało wam blaszok, także ten wasz wypadzik to szału nie zrobił. Chociaż u was to pewnie nie lada wydarzenie.KATOWICE'64 pisze: ↑19.10.2017, 22:29Dziś pod stadionem Ruchu kręcimy zapowiedź derbowa!
GKS KATOWICE
-
Mogliście jakieś fany zabrać ze sobą.KATOWICE'64 pisze: ↑19.10.2017, 22:29Dziś pod stadionem Ruchu kręcimy zapowiedź derbowa!
NASZYM HONOREM JEST NASZ KLUB
-
Twoje przemyslenia i tobie podobne na forum tez na nikim nie robia wrazenia.prawdopodobnie nie masz pojecia o niczym.
-
Czyli nie masz pojecia,wiesz tyle ile tu przeczytasz.
-
Ten na przodzie jaki chuligan.A ogolnie fajnie ze Gks cos robi.Szkoda tylko ze Ruch o tym nie wiedział.
-
-
Jakby wiedziała, że może je odzyskać stając do walki sama to też by je odzyskała, a nie czekaj...Sebastian75 pisze: ↑20.10.2017, 11:31Jak by GieKSa wiedziala ze Ruch chce zwinac flagi bez przeciwnika tez by sie pojawili pewnie w nie małej ilości.
-
Ważniak pisze: ↑20.10.2017, 13:48Polecam słownik ortograficzny. Co do reszty twoich wymiocin. Na obiekcie było 4 cygańskich ultrasów , a jeden pięknie wskazał miejsce flag. Zresztą już mu wybaczyliście " ekipa" drugiej szansy.Sebastian75 pisze: ↑20.10.2017, 11:31Jak by GieKSa wiedziala ze Ruch chce zwinac flagi bez przeciwnika tez by sie pojawili pewnie w nie małej ilości.
Flagi mogliście odzyskać , obiecywaliście stanąć do walki i co ? KUPA !!! Jak nie kończą się wam specyfiki to pachnie cygańską kupą ... Jesteście ciulami , zresztą nawet w Zabrzu to dostrzegają ...
Bez przeciwnika byla akcja idioto z włamem do magazynu naucz sie czytac to co napisalem. Z Ruchu I Wisly wiedzieli ze jest gdzies w magazynach to wyrąbali kilka az trafili.Ważniak pisze: ↑20.10.2017, 13:48Polecam słownik ortograficzny. Co do reszty twoich wymiocin. Na obiekcie było 4 cygańskich ultrasów , a jeden pięknie wskazał miejsce flag. Zresztą już mu wybaczyliście " ekipa" drugiej szansy.Sebastian75 pisze: ↑20.10.2017, 11:31Jak by GieKSa wiedziala ze Ruch chce zwinac flagi bez przeciwnika tez by sie pojawili pewnie w nie małej ilości.
Flagi mogliście odzyskać , obiecywaliście stanąć do walki i co ? KUPA !!! Jak nie kończą się wam specyfiki to pachnie cygańską kupą ... Jesteście ciulami , zresztą nawet w Zabrzu to dostrzegają ...
-
oj tak.oj tak..GieKSa robi zapowiedz przed derbami pod stadionem Ruchu..beeee.. GieKSa traci flagi już nie ważne w jaki sposób. .ja mam swoje zdanie na ten temat. .beeeeeee...Widzę malo wiesz chyba tylko z neta....Wy Chorzowscy robicie to i tamto sramto oj jak pieknie cudownie....dostajecie wjebane oj to nie my to dzieci matki.kobiety w ciąży janusze..i oczywiscie lekkie zadrapania....inni to pajace cioty debile farmazoniarze....a Wy ekipa top ...jak dla mnie straciliscie resztki honoru kumajac sie z częścią Zagłębia bo co interesy ??.. Pojdziecie po trupach byle gdzie i z kim jak typowa ku*** byle hajs sie zgadzał. ...a jakos dziwnie cicho dziewczynki za miedzy siedzicie cicho przed derbami....kazdy czeka aż cos pokazecie a tu h** jak na razie....co beda niespodzianki w niedziele w parku czy pod spodkiem... a moze w czasie meczu przyjdziecie na mariacka i spalicie flagii ??? ...no nie wy pojedziecie pewnie ości wspierac na meczu z Legią......banda hipokrytow i farmazoniarzy...a odnosnie flag strata boli ale nie w taki sposób jak wyscie to zrobili smierdziele.....
-
Dlaczego wy tacy wygadani nie jesteście jeśli chodi o temat ubitej ziemi ? Potraficie tylko partyzantke odpierdalać i jaracie się każdą pierdołą. Idźcie wydać kolejny gadżet anty my bo tylko to wam pozostało. Za niedługo zmienice nazwe na gks anty Ruch Katowice. Żebyś się tak szybko nie zdziwił, tak jak nas szybko oceniłeś. Bolą was te dupska po stracie 44 oj bolą. Do zobaczenia w niedziele.. a i polecam słownik bo ta nienawiśc do nas działa na ciebie źle i słowa ci się mylą,Stary Wyjazdowicz pisze: ↑20.10.2017, 15:54oj tak.oj tak..GieKSa robi zapowiedz przed derbami pod stadionem Ruchu..beeee.. GieKSa traci flagi już nie ważne w jaki sposób. .ja mam swoje zdanie na ten temat. .beeeeeee...Widzę malo wiesz chyba tylko z neta....Wy Chorzowscy robicie to i tamto sramto oj jak pieknie cudownie....dostajecie wjebane oj to nie my to dzieci matki.kobiety w ciąży janusze..i oczywiscie lekkie zadrapania....inni to pajace cioty debile farmazoniarze....a Wy ekipa top ...jak dla mnie straciliscie resztki honoru kumajac sie z częścią Zagłębia bo co interesy ??.. Pojdziecie po trupach byle gdzie i z kim jak typowa ku*** byle hajs sie zgadzał. ...a jakos dziwnie cicho dziewczynki za miedzy siedzicie cicho przed derbami....kazdy czeka aż cos pokazecie a tu h** jak na razie....co beda niespodzianki w niedziele w parku czy pod spodkiem... a moze w czasie meczu przyjdziecie na mariacka i spalicie flagii ??? ...no nie wy pojedziecie pewnie ości wspierac na meczu z Legią......banda hipokrytow i farmazoniarzy...a odnosnie flag strata boli ale nie w taki sposób jak wyscie to zrobili smierdziele.....
I od bajtla pamiyntom eR niybieskie na bieli.
Bydziesz kochoł ta drużyna tak mi pedzieli
Bydziesz kochoł ta drużyna tak mi pedzieli
-
Ja mam takie pytanie,GieKSa zawsze sprzedawała bilety przez neta na swojej stronie i na kupbilet,na mecz z Ruchem nigdzie nie widziałem żeby w necie sprzedawali bilety,czy sprzedaż była prowadzona tylko w punktach stacjonarnych ?
ps. czyśby jakaś obawa że Ruch może im znów przejąć blaszok?
ps. czyśby jakaś obawa że Ruch może im znów przejąć blaszok?
-
Napisał koleś z ekipy, która zrobiła sobie zgodę z derbową kosą. Poziom kurestwa level hard. Naprawdę myślisz, że Gieksa ma prawo kogokolwiek pouczać w sprawach honoru? Naprawdę?Stary Wyjazdowicz pisze: ↑20.10.2017, 15:54oj tak.oj tak..GieKSa robi zapowiedz przed derbami pod stadionem Ruchu..beeee.. GieKSa traci flagi już nie ważne w jaki sposób. .ja mam swoje zdanie na ten temat. .beeeeeee...Widzę malo wiesz chyba tylko z neta....Wy Chorzowscy robicie to i tamto sramto oj jak pieknie cudownie....dostajecie wjebane oj to nie my to dzieci matki.kobiety w ciąży janusze..i oczywiscie lekkie zadrapania....inni to pajace cioty debile farmazoniarze....a Wy ekipa top ...jak dla mnie straciliscie resztki honoru kumajac sie z częścią Zagłębia bo co interesy ??.. Pojdziecie po trupach byle gdzie i z kim jak typowa ku*** byle hajs sie zgadzał. ...a jakos dziwnie cicho dziewczynki za miedzy siedzicie cicho przed derbami....kazdy czeka aż cos pokazecie a tu h** jak na razie....co beda niespodzianki w niedziele w parku czy pod spodkiem... a moze w czasie meczu przyjdziecie na mariacka i spalicie flagii ??? ...no nie wy pojedziecie pewnie ości wspierac na meczu z Legią......banda hipokrytow i farmazoniarzy...a odnosnie flag strata boli ale nie w taki sposób jak wyscie to zrobili smierdziele.....
-
-
Z kim sobie zrobili zgodę?z derbową kosą? Przecież oni przez dobrych kilka lat nie wchodzili sobie w drogę.No a chociażby nawet to nikt nie pobije was i Wisły w ekspresowym przybijaniu zgody.Z c**** awansowaliście na brata w dwa miesiące i ty chcesz kogoś pouczać?
-
Prism ku*** tylko nie ty ....
-
noz to mnie rozjebales....jak to było wasze matki to a k****......jebanie od c**** awantura w czasie meczu ..i ile minęło ze matki to nie ku*** a c*** OKAZAŁ SIĘ BRATEM ???? I ty chcesz GieKSie zarzucać brak honoru...????? wez rozjebales mnie na koniec tygodnia....prism pisze: ↑20.10.2017, 16:35Napisał koleś z ekipy, która zrobiła sobie zgodę z derbową kosą. Poziom kurestwa level hard. Naprawdę myślisz, że Gieksa ma prawo kogokolwiek pouczać w sprawach honoru? Naprawdę?Stary Wyjazdowicz pisze: ↑20.10.2017, 15:54p
oj tak.oj tak..GieKSa robi zapowiedz przed derbami pod stadionem Ruchu..beeee.. GieKSa traci flagi już nie
ważne w jaki sposób. .ja mam swoje zdanie na ten temat.
.beeeeeee...Widzę malo wiesz chyba tylko z neta....Wy
Chorzowscy robicie to i tamto sramto oj jak pieknie
cudownie....dostajecie wjebane oj to nie my to dzieci
matki.kobiety w ciąży janusze..i oczywiscie lekkie
zadrapania....inni to pajace cioty debile farmazoniarze....a Wy ekipa top ...jak dla mnie straciliscie resztki honoru kumajac sie z częścią Zagłębia bo co interesy ??.. Pojdziecie po trupach byle gdzie i z kim jak typowa ku*** byle hajs sie zgadzał. ...a jakos dziwnie cicho dziewczynki za miedzy siedzicie cicho przed derbami....kazdy czeka aż cos pokazecie a tu h** jak na razie....co beda niespodzianki w niedziele w parku czy pod spodkiem... a moze w czasie meczu przyjdziecie na mariacka i spalicie flagii ??? ...no nie wy pojedziecie pewnie ości wspierac na meczu z Legią......banda hipokrytow i farmazoniarzy...a odnosnie flag strata boli ale nie w taki sposób jak wyscie to zrobili smierdziele.....
-
Prism przed zgoda Wisla o was konfidenci I cwele a wy nic sie nie stalo.
To samo z Widzewem to oni pierwsi zaspiewali Śmierdziele na waszym stadionie.
Niech tez Widzew sie przyzna kto wymyslil Fiesta fiesta fiesta amerikana Chorzow to ku*** w dupe Ruchana.
Zreszta Widzew mial was za konfidentow nie na darmo cala Polska śpiewala Ruch Elana Policja.
To samo z Widzewem to oni pierwsi zaspiewali Śmierdziele na waszym stadionie.
Niech tez Widzew sie przyzna kto wymyslil Fiesta fiesta fiesta amerikana Chorzow to ku*** w dupe Ruchana.
Zreszta Widzew mial was za konfidentow nie na darmo cala Polska śpiewala Ruch Elana Policja.
-
Ruch zgody z Wisłą nie ma to po 1
O konfidentach lepiej nie piszcie bo to wasza zgoda wam jechala "w całej polsce sa wykleci katowiccy konfidenci"to po 2
Jestescie frajerami I cipami bo nie chcecie sie bić o własne flagi to po 3
A po 4 Czterdziesciiii Czteeeryyyyyy lolololo!!!
O konfidentach lepiej nie piszcie bo to wasza zgoda wam jechala "w całej polsce sa wykleci katowiccy konfidenci"to po 2
Jestescie frajerami I cipami bo nie chcecie sie bić o własne flagi to po 3
A po 4 Czterdziesciiii Czteeeryyyyyy lolololo!!!
-
Co do konfidentów-wiesz kto to był Grudzień?
Po komentach widać, że krążą już przeróżne wersje na temat flag i potencjalnej walki o nie.
Dla sprostowania: Gieksa chciała walczyć o wszystkie flagi, a Ruch nie zgodził się-chciał by GKS walczył jedynie o 3 z nich. Nie dogadali się i na tym się skończyło. Dziwne ze strony chorzowskich, że nie chcieli by GKS walczył o wszystko co skradziono. Do teraz nie wiadomo dlaczego nie chcieli się na to zgodzić.
Dla Gieksy to porażka, ale też nie jakaś wielka tragedia-z tego powodu nie straci kibiców i nie zniknie z mapy kibicowskiej.
Natomiast zastanawiające jest to, że chorzowscy tak bardzo szczycą się kradzieżą fan z magazynu. Ruch zawsze twierdził, że GKS to nawet nie jest dla nich przeciwnik, a nagle okazuje się, że kradzież flag Gieksie to jakby największy sukces Ruchu w kibicowskiej historii-już połowa Chorzowa jest wymalowana napisami "44" :) Może GKS jednak nie jest taki słaby skoro "wielki Ruch" tak się chwali swoją zdobyczą? Zastanawiające...
-
Zakaz do końca roku. W środę na zakazie pojawiliśmy się w Niepołomicach.
NASZYM HONOREM JEST NASZ KLUB
-
Tak, już tu kiedyś poszło info, że Ruch chciał się tylko bić o flagi zmarłych kibiców i patriotyczne a o inne nie. Dlatego te flagi oddał jeszcze przed walką. To się ku*** kupy nie trzyma.doswiadczonyMMA pisze: ↑20.10.2017, 18:09Co do konfidentów-wiesz kto to był Grudzień?
Dla sprostowania: Gieksa chciała walczyć o wszystkie flagi, a Ruch nie zgodził się-chciał by GKS walczył jedynie o 3 z nich. Nie dogadali się i na tym się skończyło. Dziwne ze strony chorzowskich, że nie chcieli by GKS walczył o wszystko co skradziono. Do teraz nie wiadomo dlaczego nie chcieli się na to zgodzić.
-
Ruch nigdy nie zdobył Blaszoka. Siedział tam, bo tak było z góry ustalone. To nie było jakieś zdobycie tak jak niektórzy to opisują. Były to czasy gdzie młyn był w różnych miejscach stadionu na Bukowej. Pisanie o jakimś zdobyciu Blaszoka to spore nadużycie. Przecież nawet ktoś od was na tym forum o tym pisał w ten sam sposób. Siedzieliście tam, bo tam wam przyznano bilety,a młyn GieKSy był na głównej która była większa. Gdybyście byli większa liczbą to siedzielibyście na głównej. Proszę o opisanie i weryfikację tego przez kogoś starszego(ale nie napinatorek z każdej strony), bo mnie osobiście nie było na tym meczu. Pozdro.
-
My jako Górnik na blaszoku w latach 80 i 90 siedzieliśmy wiele razy zarówno w pucharze polski jak i ligowe normalna rzecz.widać że tu piszą śmierdziele pokolenie kibicenet.Oberschlesien14 pisze: ↑20.10.2017, 18:36Ruch nigdy nie zdobył Blaszoka. Siedział tam, bo tak było z góry ustalone. To nie było jakieś zdobycie tak jak niektórzy to opisują. Były to czasy gdzie młyn był w różnych miejscach stadionu na Bukowej. Pisanie o jakimś zdobyciu Blaszoka to spore nadużycie. Przecież nawet ktoś od was na tym forum o tym pisał w ten sam sposób. Siedzieliście tam, bo tam wam przyznano bilety,a młyn GieKSy był na głównej która była większa. Gdybyście byli większa liczbą to siedzielibyście na głównej. Proszę o opisanie i weryfikację tego przez kogoś starszego(ale nie napinatorek z każdej strony), bo mnie osobiście nie było na tym meczu. Pozdro.
NAJLEPSZE LATA DZIEWIĘĆDZIESIĄTE!
-
Daj jedna fote was na blaszoku w latach 90
-
Jako kibic Ruchu pamiętam, ze siedziałem na Blaszoku 2-3 razy na początku 90-tych. Nie pamiętam jakoś szczególnie żebyśmy "zdobywali", ale alkohol wtedy lał się cysternami wiec może coś umknęło. Normalnie sektor gości był wtedy chyba (?) z prawej strony trybuny głównej albo w lewej częsci Blaszoka.
-
Oberschlesien14 pisze: ↑20.10.2017, 18:36Ruch nigdy nie zdobył Blaszoka. Siedział tam, bo tak było z góry ustalone. To nie było jakieś zdobycie tak jak niektórzy to opisują. Były to czasy gdzie młyn był w różnych miejscach stadionu na Bukowej. Pisanie o jakimś zdobyciu Blaszoka to spore nadużycie. Przecież nawet ktoś od was na tym forum o tym pisał w ten sam sposób. Siedzieliście tam, bo tam wam przyznano bilety,a młyn GieKSy był na głównej która była większa. Gdybyście byli większa liczbą to siedzielibyście na głównej. Proszę o opisanie i weryfikację tego przez kogoś starszego(ale nie napinatorek z każdej strony), bo mnie osobiście nie było na tym meczu. Pozdro.
[/quote Już Ci tłumaczę dlaczego tak było a więc Ruch chodził z buta na derby z GKS-em a na blaszok jest bliżej od strony parku i nie trzeba wtedy maszerować pod kasami miejscowych to pierwszy argument i było nas tam wystarczająco aby zająć ten cały sektor na dużej trybunie więc nie zgadzam się z tobą że siedzielibyśmy na głównej gdyby nas było więcej.Następnie to was wcale tak dużo nie było żeby argumentować to waszymi przenosinami.Pamiętam jeden mecz jak Ruch siedział na głównej wy na blaszoku i w jednej części sektora blaszoka także siedział Ruch,bardzo odległe czasy jak u was grał gang łysych(Piekarczyk,Szewczyk,Nawrocki,Wijas i inni).Były to odległe czasy a Ja byłem niespełna piętnastoletnim fanatykiem.Oczywiście nie ma żadnej mowy o zdobywaniu blaszoka,był to przydział z urzędu że tak to nazwę.Pozdro
-
Czyli jeden temat mamy załatwiony i to przez waszych starszych kolegów z niebieskiej strony, a teraz możecie wracać do wyzywania się od k**** i c****.
-
pod blaszokiem kiedy siedział Ruch i Gieksa to nie było przypadkiem na młodzieżowej reprezentacji? Bo tak kojażę. Ostatni raz kiedy Ruch siedział na blaszoku to był chyba mecz oPuchar Polski w 93roku. Najpierw mecz ligowy a potem o puchar. Fakt jest taki że za pierwszym razem było Ruchu najwięcej cały blaszok czyli około 3 tysięcy.
-
GieKSa zmieniala swoje młyny kilka razy..raz to byl blaszok.raz obecna trybuna gosci gdzie po tamtej starej trybunie gdzie mial byc nowy zegar nic nie zostalo..raz na sektorze 5.6..w zaleznosci od przeciwnika takie to byly czasy ...a smierdziele siedzialy na blaszoku bo ich psy wtedy usadowily i tyle...odnosnie konfidentow i pdow w szeregach ekip to Chorzowscy to sa prekursorem tego trendu bo w latach 90tych i pocztkiem 2000r dwaj znani bracia byli juz wtedy w zomoo ....i to dosyc znani jak na tsmte czasy chuligani....obaj chyba z Piotrowic...Stary Levy i młody Levy wstapili do ZOMO.....zamiast isc do wojska to wstapili w szeregi uwczesnej jeszcze MILICJI...takze smrody maja chyba to we krwi....
-
zomo w poczatkach lat 2000. to pokazales swoja wiarygodnosc. pisz dalej, najlepiej podpierajac datami :D
-
Jakbyś/cie nie zauważyli o przejmowaniu blaszoka pisał koleś ktory nie jest z Ruchu. Ruch siedział na blaszoku parę razy ale nie po siłowym przejęciu. Sami łby tworzycie tą znaną "niebieską propagande"Oberschlesien14 pisze: ↑20.10.2017, 20:07Czyli jeden temat mamy załatwiony i to przez waszych starszych kolegów z niebieskiej strony, a teraz możecie wracać do wyzywania się od k**** i c****.
-
Ruch siedział na początku lat 90 na blaszoku tylko z tego w zględu,że było ich dużo więcej od Gieksy,pamiętam derby w 91 lub 92 roku jak opanowali cały blaszok plus cały luk gdzie jest zegar,a Gieksa nie umiała zapełnić trybuny
-
Wystarczy wejść w twoje posty, aby zobaczyć co z Ciebie za gagatek :)
-
Wystarczy się z pytać starszych swoich starszych kolegów niż pisać pierdy,prawda jest taka że w tamtych latach Gieksa nie stanowiła żadnej siły,to był początek ruchu kiboli na Gieksie.W 1996 roku jeszcze Ruch pozwolił wam jechać na finał pucharu polski ze względu na młodego T,który się kolegował z częścią ekipy Ruchui jak to mówił uczymy się od najlepszych.