Jeśli będziesz miał bilet na mecz- żadna wiza nie będzie potrzebna.
[/quote]
napisałem to na końcu...wiesz jak będą bilety sprzedawane? imienne? na okaziciela?
Ruscy to naród który robi zawsze pod górę
[/quote]
Wizy ograniczą trochę koników - każdy kto kupi bilet będzie chciał mieć do tego wizę - a nie wyrabiać ją oddzielnie, dlatego pewnie będzie to imienne, stadiony duże przeciwnicy z 3 i 4 koszyka mogą być typu Panamy i Arabii Saudyjskiej, więc biletów będzie masa.
Dużo ludzi pokroju tych, co chodzą na narodowy chce koniecznie jechać do Rosji i w ogóle nie zdają sobie sprawy, że na światowym turnieju ktoś może mieć czelność być do nich źle nastawionym.
Nie ma co wieszczyć. Stawiam, że z dużej chmury będzie mały deszcz. I tu postawię kropkę.
Natomiast również wolałbym by do Rosji poleciało jak najmniej łbów, którzy wieszać później będą narodowe flagi z nazwami firm w których wiodą swój przeciętny żywot czy wiosek, z których są, w tym wypadku nazwa taka jak to zazwyczaj bywa nabazgrana na biało-czerwonym płótnie markerem. Obawiam się jednak, że będą to czcze życzenia.
Witam
Byłem w Rosji.
Wizy do Rosji wyrobicie sobie przez pośrednictwo wizowe. My korzystamy z www.aina.pl, tam macie wszystko opisane,krok po kroku.
Żeby nikt nie wpadł na pomysł wyjazdu do Rosji przez Białoruś. Kacapy uznają tylko przejścia międzynarodowe. Nie ma granicy między Białorusią a Rosją. Czyli mogą was zawrócić. Kolejna sprawa registracja. Jak zostajecie dłużej niż 7 dni musicie się zarejestrować w hotelu. Muszą to zrobić BEZPŁATNIE. Dostaniecie też kartę migracyjną, nie gubić jej. Z Polski można dolecieć na kilka sposób (jechać też można) . Przez Budapeszt Wizz,
Air Riga z Wawy , Lot z Warszawy lub z Aerofłot z Kaliningradu.
W Moskwie tylko metro.
TYLKO
Hotele szukać przez booking.com.
Mogę kilka polecić- cena ok,bez rewelacji w sumie chujnia.
Mają rozbudowaną sieć kolejowa..
Bilety kupicie na www.rzd.ru- 2 miesiące przed odjazdem można kupić.
Są 3 klasy
3- plackkarta czyli rozpierdol ale są wspomnienia
Kupe-4 osoby w przedziale
Lux 2 osoby
Oficjalnie nie można pić i palić ale możecie kupić bilecik za 200 rubli (13pln) i prowadnica(konduktorka) was nie widzi...
Żarcie dużo gorszej jakości niż u nas.
Wódka tańsza, fajki też.
Paliwo bardzo tanie.
Piwa mają z UE.
Zapomniałem- samoloty www.aeroflot.ru , www.s7.ru
S7 tańsze z podręcznym, Aerofłot 23 kg
W razie pytań prv.
Poprowadzę "za rączkę" za darmo
optimus86 pisze: 05.11.2017, 16:51
Witam
Byłem w Rosji.
Wizy do Rosji wyrobicie sobie przez pośrednictwo wizowe. My korzystamy z www.aina.pl, tam macie wszystko opisane,krok po kroku.
Żeby nikt nie wpadł na pomysł wyjazdu do Rosji przez Białoruś. Kacapy uznają tylko przejścia międzynarodowe. Nie ma granicy między Białorusią a Rosją. Czyli mogą was zawrócić. Kolejna sprawa registracja. Jak zostajecie dłużej niż 7 dni musicie się zarejestrować w hotelu. Muszą to zrobić BEZPŁATNIE. Dostaniecie też kartę migracyjną, nie gubić jej. Z Polski można dolecieć na kilka sposób (jechać też można) . Przez Budapeszt Wizz,
Air Riga z Wawy , Lot z Warszawy lub z Aerofłot z Kaliningradu.
Czyli rozumiem , że jeśli chcę naginać autem najkrótszą drogę na Moskwę przez Białoruś to nie przekroczę granicy białorusko-rosyjskiej. Pytam bo chcę jak każdy Polak zahaczyć o Katyń.
Dalej,
Ruski fenomen czyli karty SIM.
Można zakupić tylko na Moskwę taniej i uwaga z opcją roaming na całą Rosję.Wymagany paszport.
Za 10 GB neta i 300 min w Rosji 500 rubli(32 zł)MTC
Są tańsze... Do Polski dzwońcie przez viber i Whatsapp.
W miastach internet działa na wiochach katastrofa.
Nie dogadacie się po angielsku- nie i ch...
Rosjanki- heeee ładne. Jak chcecie iść na d**** to miejcie na uwadze, że dużo jest na coś chorych...
Pytajcie
Nie nabijam postów
Moskwa ma 3 główne lotniska: Vnukowo, Szermietievo i Do...(za trudna nazwa) patrzcie dokładnie gdzie kupujecie bilet bo może okazać się że macie lot Kaliningrad Vnukowo a następny np do Jekaterenburga z Szermietievo.
Z lotnisk do centrum odchodzą pociągi cena to 500 rubli.
W Sankt Petersburgu lotnisko to Pulkovo. Bierzecie busa i jedziecie do metra. Metro w Petersburgu 45 rubli Moskwa 55. Można się przesiadać. Na większych stacjach kolejowych i metra prześwietlają bagaż. Dużo psiarni.
A nie jest tak,że FAN ID tylko z biletem? http://welcome2018.com/en/guide/302447/
A czym chcesz jechać do Kaliningradu? Samochód czy autokar?
I jak chcesz atakować od strony Elbląga czy Olsztyna?
Na moje lepiej spać w Kaliningradzie bo znając infrastrukturę pojawią się korki.
Jaki hotel Cię interesuje? W jakiej cenie, ile osób itd.
Co do Białorusi nie wiem dalej nic-zajob w pracy i zapomniałem zadzwonić :)
Witam panowie, czy komuś już ściągnęło pieniądze z karty za bilety ? i druga sprawa czy te losowanie już miało miejsce,bo by wynikało ,że wylosowałem to co chciałem(włącznie z finałem) ,ale ciężko stwierdzić ,ściągnęło komuś już pieniądze ?
twarog pisze: 10.11.2017, 07:26
Witam panowie, czy komuś już ściągnęło pieniądze z karty za bilety ? i druga sprawa czy te losowanie już miało miejsce,bo by wynikało ,że wylosowałem to co chciałem(włącznie z finałem) ,ale ciężko stwierdzić ,ściągnęło komuś już pieniądze ?
Ściągało już jakiś czas temu. Ja mam mecz o 3. miejsce. Na mailu też mi potwierdzili.
DoZo pisze: 15.11.2017, 09:20
Ja słyszałem plotkę, że nasza RePra będzie grać (mecze grupowe!) w Królewcu/kliningradzie, a ruscy będą mieli czynione poważne problemy, aby się do nas dostać. Rzekomo jest już porozumienie w tej sprawie FIFA z ... putinem.
Jeden mecz mozemy zagrac w Kaliningradzie ale nie 3. Nie wierz plotką hehe
Tak i tylko jak trafimy do grupy G. Kazdy mecz juz teraz ma przypisany stadion na ktorym sie odbedzie. W Kaliningradzie mecz ktory mozemy zagrac to G4 - G1 28 czerwca.
Uwielbiam te plotki, które idzie zweryfikować w jedną minutę, ale i tak latają po sieci... Czekam jeszcze na wpisy, że Rosja będzie miała w grupie łatwiejszych rywali, bo im podgrzeją kulki podczas losowania.
Powiem szczerze, że na razie jestem kompletnie zielony w temacie MŚ w Rosji i mam pytanie. Jak myślicie, będzie szło kupić bilet na nasze mecze (najlepiej nasze sektory) w kasach w dniu meczu?
-E4- pisze: 01.12.2017, 16:14
Ja tam chciał bym trafić na rusów ale to dopiero chyba mozliwe jak wyszli byśmy z grupy...
Na pewno nie wcześniej :)
Może być tak ze zwycięzca grupy A (tam jest Rosja) zagra z drugim zespołem grupy B. Czyli trzeba byłoby tam trafić.
Ze swojej strony wolałbym trafić na nich nie wcześniej niż w 1/4 finału a najlepiej dalej :)