Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Śmieszne są argumenty o kibicach w latach 50, 60 czy 70 bo wtedy nie było kibiców tylko zwykłe gapie które gówno to interesowało bo Łks i tak nic im nie zaoferował i dzisiaj coby nie pytać osób po 60 to jedyne co odpowiedzą "dziady nie grają". Jak szukacie Januszy to Aleji Unii2 w latach 60 idealne miejsce gdzie można było ich znaleźć na wódeczce z kolegami.
-
Do Winkler. Czytam tu dość często, jako że nadal interesuje się sprawami kibicowskimi i aż musiałem się zarejestrować. Oczywiście nie będę tu pisał o teraźniejszych czasach, tylko o latach 80-tych gdzie byłem aktywnym kibicem. Nie wiem czy rzeczywiście Twój wiek upoważnia Cię do pisania o tychże latach , ale na pewno nie do pisania głupot , a właściwie kłamstw. Mam ponad 50 lat i tamte lata jako że najfajniejsze to dość dobrze pamiętam. Osobiście siedziałem pod zegarem 3 razy, z tym że ostatni w 83 roku tylko do lub tuż po rozpoczęcia spotkania i nie jak piszesz po jakimś tam solidnym ko.Tylko po wygonieniu Was ze stadionu niestety starszyzna uznała że miejsce pechowe po poprzednim 3:1 dla Was i nie niepokojeni przez NIKOGO przeszliśmy na koniec prostej (przy niciarce). Tyle na razie co do derbów. A jako że mieszkałem na Retkini i ty z Twoim przysłowiowym masłem. W życiu nie widziałem że byście tam wjechali. Był przypadek po odwołaniu sparringu z Wisłą Płock (luty,Marzec?) po początkowym panoszeniu się dostaliście spory oklep(fakt że w użyciu były takie paliki do przytrzymywania drzewek).Ale to już było w latach 90.
-
Zapomniałeś wspomnieć jeszcze o szachach i bierkach.Chodziło mi o klub piłkarski.galeraxxx81 pisze: ↑03.10.2017, 14:06,,najbardzie utytulowany klub w Lodzi,, ???
to jakie tam jeszcze wasze sekcje cos w Polsce osiagnely bo jakos nie kojarze sukcesow w kosza czy siate , nie wspomne juz o hokeju i lekkiej atletyce badz zapasach
Na Widzewie jest w tym momencie wszystko by z powrotem piąć się w górę i za kilka lat zawitać w Ekstraklasie.Co do rozpoznawalności to znowu zrobiło się głośno o Widzewie gdy pobiliśmy rekord w sprzedaży karnetów.To wszystko działa na korzyść klubu i c*** kogo obchodzi co macie do powiedzenia w tym temacie.Wy organizacyjnie kulejecie i to strasznie.Nie zdziwię się jak miasto znowu wyjebie na was lachę i zostaniecie na tej trybunie do końca waszych dni.Wybory parlamentarne się odbędą,klika z PO poleci ze stołków i tyle będzie z waszego estadio.
Ale dalej wyśmiewajcie karnety,frekwencję na Widzewie.Daleko na takim podejściu nie zajedziecie.
WŁ
-
Pomijam treść posta ale naprawdę myślisz, że ktoś uwierzy, że masz 50 lat i jeden post tak Cie poruszył aby zacząć pisać na forum?krots65 pisze: ↑03.10.2017, 15:23Do Winkler. Czytam tu dość często, jako że nadal interesuje się sprawami kibicowskimi i aż musiałem się zarejestrować. Oczywiście nie będę tu pisał o teraźniejszych czasach, tylko o latach 80-tych gdzie byłem aktywnym kibicem. Nie wiem czy rzeczywiście Twój wiek upoważnia Cię do pisania o tychże latach , ale na pewno nie do pisania głupot , a właściwie kłamstw. Mam ponad 50 lat i tamte lata jako że najfajniejsze to dość dobrze pamiętam. Osobiście siedziałem pod zegarem 3 razy, z tym że ostatni w 83 roku tylko do lub tuż po rozpoczęcia spotkania i nie jak piszesz po jakimś tam solidnym ko.Tylko po wygonieniu Was ze stadionu niestety starszyzna uznała że miejsce pechowe po poprzednim 3:1 dla Was i nie niepokojeni przez NIKOGO przeszliśmy na koniec prostej (przy niciarce). Tyle na razie co do derbów. A jako że mieszkałem na Retkini i ty z Twoim przysłowiowym masłem. W życiu nie widziałem że byście tam wjechali. Był przypadek po odwołaniu sparringu z Wisłą Płock (luty,Marzec?) po początkowym panoszeniu się dostaliście spory oklep(fakt że w użyciu były takie paliki do przytrzymywania drzewek).Ale to już było w latach 90.
-
Ta nazwa Terror Łdz to od tego grafu co leżał zajebany z 2 miesiąceTERROR_EUDEZET pisze: ↑02.10.2017, 21:01Z tą rozpoznawalnością bym się kłócił. Zapytaj dzisiejszych kibiców Liverpoolu o Widzew to większość się na Ciebie tylko dziwnie popatrzy. To, że w dzisiejszych czasach puścili suche info o rekordzie karnetowym nie znaczy, że jesteście rozpoznawalni na cały świat bo ktoś w jakieś Veronie, czy Marsylii to ma w d**** ile sprzedaliście karnetów i co to w ogóle jest Widzew.
STRAIGHT OUTTA NOWOSOLNA
-
Jaki miałbym mieć cel podawać inny wiek. Choć naprawdę chciałbym mieć o wiele ,wiele mniej. Dokładnie 52 lata. Już wcześniej zamierzałem się zarejestrować i coś tam skrobnąć ,zwłaszcza jak były wspomnienia lat 80-tych. Ostatnio w dziale zgody/kosy/ gdzie przypominali początek kosy z Wisłą była tam relacja mojego kolegi 83, 84r. coś tam miałem dopisać zwłaszcza że razem wracaliśmy wagonem pocztowym, ale na chęciach się skończyło.
-
Jeśli naprawdę masz tyle lat i wiedzę w temacie, czy mógłbyś opisać jaka w latach 80 wyglądał stosunek Łksu do fan clubów (i własnych i cudzych, głownie widzewskich)krots65 pisze: ↑03.10.2017, 18:14Jaki miałbym mieć cel podawać inny wiek. Choć naprawdę chciałbym mieć o wiele ,wiele mniej. Dokładnie 52 lata. Już wcześniej zamierzałem się zarejestrować i coś tam skrobnąć ,zwłaszcza jak były wspomnienia lat 80-tych. Ostatnio w dziale zgody/kosy/ gdzie przypominali początek kosy z Wisłą była tam relacja mojego kolegi 83, 84r. coś tam miałem dopisać zwłaszcza że razem wracaliśmy wagonem pocztowym, ale na chęciach się skończyło.
STRAIGHT OUTTA NOWOSOLNA
-
Właściwie to na Łks-ie takich typowych fan clubów jak to na Widzewie to chyba nie było. Pojawiała się flaga Pabianic czy też Kansas ale to chyba wszystko nie przypominam sobie Włocławka czy innych miast. Ogólnie to wyśmiewaliśmy ich kibiców( pisze też że ja choć można było trochę im zazdrościć tej sporej rzeszy kibiców} Jednak na Widzewie przybrało to naprawdę dużych rozmiarów wszędzie flagi miast, miasteczek. Łks poszedł inną drogą były flagi dzielnic, osiedli
-
Akurat Twój wcześniejszy post odnośnie sytuacji pod Zegarem nie jest kłamstwem,często do 83-84 roku siedzieliście tam,ja odniosłem się jedynie do przeganiania nas ze stadionu(kogoś innego wcześniejszy post),a to według mojej wiedzy miało raz tylko miejsce,jednak czy było to w 82,czy w 83,tego nie pamiętam.Wkrótce po tym fakcie znów się spora grupa od Was pojawiła,jednak 2 czy 3 zalicza klasyczne ko,a reszta się wycofuje.Może dam radę dokładnie przybliżyć tą sytuację,ale nie w tej chwili.Co do Retki czy Teo,były tam wjazdy organizowane po meczach,najczęściej na Teo przy okazji odwożenia chłopaków z C i Rogatek autobusem B,na Retkę też kilka razy wpadaliśmy odwożąc chłopaków.Może mieliśmy farta,ale nigdy tam nie przegraliśmy i ci,co się ustawiali,zawsze zostali solidnie przegonieni.Są to lata 85 w z wyż,jednak wasza przewaga bardzo wyraźna w Łodzi skończyła się dopiero około 87 roku.Ciekawostką jest fakt,że jeden mocno udzielający się u Was jeździł z Nami na wyjazdy do około 88-89 roku,oczywiście mało kto o tym wiedział,ja się kilka lat temu o tym dowiedziałem.Ogólnie mówiąc,Wy po 85 roku nie byliście kompletnie przygotowani na Nasze akcje,wiele razy kroiliśmy pasiaki tuż pod stadionem po Waszych meczach(i odwrotnie oczywiście),jednak trzeba też pamiętać najważniejszą rzecz,te czasy były zupełnie inne i zorganizowanie na innym,o wiele niższym poziomie.Walki wtedy były między ulicami czy osiedlami,tu komunikacja była szybka.krots65 pisze: ↑03.10.2017, 18:14Jaki miałbym mieć cel podawać inny wiek. Choć naprawdę chciałbym mieć o wiele ,wiele mniej. Dokładnie 52 lata. Już wcześniej zamierzałem się zarejestrować i coś tam skrobnąć ,zwłaszcza jak były wspomnienia lat 80-tych. Ostatnio w dziale zgody/kosy/ gdzie przypominali początek kosy z Wisłą była tam relacja mojego kolegi 83, 84r. coś tam miałem dopisać zwłaszcza że razem wracaliśmy wagonem pocztowym, ale na chęciach się skończyło.
-
A co twoim zdaniem fc to wstyd?zobacz sobie kolezko że każda licząca się ekipa w Polsce ma dużo fc nie będę wymieniał bo nie ma sensu.Widzew jest z tego dumny i dużo innych ekip w Polsce...
-
A czy ja napisałem że wstyd? Napisałem że można było zazdrościć dodałem trochę żeby nie było za pięknie. Osobiście chciałbym żebyśmy mieli sporo fan clubów. i myślę że miasta w zachodniej części naszego woj. będą za Łks-em. Nie za rok czy dwa ale będą
-
Jak będą wyniki sportowe to kto wie
-
Doradzam ci pojeżdzic po Europie i popytać o RTS Widzew ja byłem w kilkunastu i nikt o was nie słyszał z Polski kojarzą Lecha i Legię i taka jest prawda.Pinio pisze: ↑03.10.2017, 09:47Coś ci się chyba ta Ibiza z Limanką popierdoliła,ale spoko.popopopopo pisze: ↑03.10.2017, 04:54A przede mną k**** na Ibizie padają na kolana na wspomnienie, że jestem z ŁKSu. Zweryfikuj to albo zamknij p****.
Nie ma kibiców innego klubu, którzy by sie tak chełpili sami sobą i byli przy tym tak małostkowi jak wy- kibice podmiejskiej reaktywacji.
Nikt tutaj się nie chełpi.Po prostu faktem jest,że najbardziej utytułowany Łódzki klub-RTS Widzew-jest rozpoznawalny w Europie.
Śmiać mi się chce z tego hasła ''podmiejscy'' bo jakby porównać jak wygląda sytuacja na trybunach u was i u Nas to w obecnej sytuacji epitet podmiejscy w waszym kierunku byłby komplementem.
NIE DLA STADIONU przy UNII!! Trybuna wystarczy.
-
Doradzasz koledze pojezdzic po Europie a sam p********* od rzeczy albo po prostu nie wypada przyznac racji wrogowi ...
W Grecji na kontynencie zarowno w okolicach aten jak i chalkidiki, we Wloszech nie tylko w Turynie ale rowniez w okolicach Neapolu ,w Portugalii
Blagam was mozemy sie spierac o sile chuliganki ale litosci rozpoznawalnosc w Europie nie mamy naprawde co porownywac...
-
Pamiętam, że już co prawda w latach 90, ale po któryś derbach Widzew zaczaił się w około 40 osób na autobus na Dabrowe którym jechali tamtejsi Łksesiacy. Mimo że autobus eskortowała policja,zasadzka się udała i była wtedy niezła naparzanka. Teraz by coś takiego nie przeszłoWinkler pisze: ↑03.10.2017, 19:48Akurat Twój wcześniejszy post odnośnie sytuacji pod Zegarem nie jest kłamstwem,często do 83-84 roku siedzieliście tam,ja odniosłem się jedynie do przeganiania nas ze stadionu(kogoś innego wcześniejszy post),a to według mojej wiedzy miało raz tylko miejsce,jednak czy było to w 82,czy w 83,tego nie pamiętam.Wkrótce po tym fakcie znów się spora grupa od Was pojawiła,jednak 2 czy 3 zalicza klasyczne ko,a reszta się wycofuje.Może dam radę dokładnie przybliżyć tą sytuację,ale nie w tej chwili.Co do Retki czy Teo,były tam wjazdy organizowane po meczach,najczęściej na Teo przy okazji odwożenia chłopaków z C i Rogatek autobusem B,na Retkę też kilka razy wpadaliśmy odwożąc chłopaków.Może mieliśmy farta,ale nigdy tam nie przegraliśmy i ci,co się ustawiali,zawsze zostali solidnie przegonieni.Są to lata 85 w z wyż,jednak wasza przewaga bardzo wyraźna w Łodzi skończyła się dopiero około 87 roku.Ciekawostką jest fakt,że jeden mocno udzielający się u Was jeździł z Nami na wyjazdy do około 88-89 roku,oczywiście mało kto o tym wiedział,ja się kilka lat temu o tym dowiedziałem.Ogólnie mówiąc,Wy po 85 roku nie byliście kompletnie przygotowani na Nasze akcje,wiele razy kroiliśmy pasiaki tuż pod stadionem po Waszych meczach(i odwrotnie oczywiście),jednak trzeba też pamiętać najważniejszą rzecz,te czasy były zupełnie inne i zorganizowanie na innym,o wiele niższym poziomie.Walki wtedy były między ulicami czy osiedlami,tu komunikacja była szybka.krots65 pisze: ↑03.10.2017, 18:14Jaki miałbym mieć cel podawać inny wiek. Choć naprawdę chciałbym mieć o wiele ,wiele mniej. Dokładnie 52 lata. Już wcześniej zamierzałem się zarejestrować i coś tam skrobnąć ,zwłaszcza jak były wspomnienia lat 80-tych. Ostatnio w dziale zgody/kosy/ gdzie przypominali początek kosy z Wisłą była tam relacja mojego kolegi 83, 84r. coś tam miałem dopisać zwłaszcza że razem wracaliśmy wagonem pocztowym, ale na chęciach się skończyło.
STRAIGHT OUTTA NOWOSOLNA
-
Jak siedzieliśmy pod zegarem to nie za zaproszeniem tylko po przegonieniu Was ,więc nie było to raz. I jak już pisałem ostatni raz w 83r. i to tylko na początku. Po tych Derbach była relacja w tv. jak to kibice zniszczyli sektor naprawdę wyglądało to dla jednych imponująco,dla drugich -no cóż.Pamiętam jak redaktor gdzieś tam wygrzebał dwie odznaki udowadniając że tu byli kibice Łks-u .Od tego czasu milicja już bardziej się przygotowywała do Derbów i już tak bezkarnie nie można było przechodzić. Były próby przedostania się ale już nie w takiej ilości co najwyżej kilku kilkunastu chłopa co oczywiście nie mogły się powieść. Zresztą byłem w takiej grupie I faktycznie doszliśmy tylko do do połowy sektora i już była bitka ,ale też za długo nie trwała szybko wpadali niebiescy. I co jedno było dobre w tamtych czasach że naprawdę rzadko dawali mandaty o jakimś tam zakazie to nikt nie wiedział Za to sporo lali i jak już wyprowadzili Cię ze stadionu to też by spałować i puszczali. Tak że można było z powrotem wrócić
-
Lata 80-te to był totalny spontan,My potrafiliśmy wjechać w osiedle ŁKS-u jak w przysłowiowe masło,ale Oni mieli dokładnie takie same akcje i z tym samym rezultatem.Krojenie szalików pod oboma stadionami w odległości poniżej 100 metrów od obiektu były też po obu stronach,wystarczyło chcieć....Początek lat 90-tych to akurat totalne zamulenie milicji,sami się swojego cienia bali i akcje dzięki temu były kozackie,to chyba najciekawsze lata walki w Łodzi,i nie tylko.Ale to już historia i jakieś sprzęty,przekopki,walka 1/10,to już nie moje klimaty....Na Starych Bałutach w latach 80-tych gościu używający nóg w walce by był skitrany przez kolegów,teraz nawet maczeta znajdzie wytłumaczenie....Nie moja bajka,wolę raz na rok się tu wpisać "historycznie"....Marek z NWS pisze: ↑03.10.2017, 21:05Pamiętam, że już co prawda w latach 90, ale po któryś derbach Widzew zaczaił się w około 40 osób na autobus na Dabrowe którym jechali tamtejsi Łksesiacy. Mimo że autobus eskortowała policja,zasadzka się udała i była wtedy niezła naparzanka. Teraz by coś takiego nie przeszłoWinkler pisze: ↑03.10.2017, 19:48Akurat Twój wcześniejszy post odnośnie sytuacji pod Zegarem nie jest kłamstwem,często do 83-84 roku siedzieliście tam,ja odniosłem się jedynie do przeganiania nas ze stadionu(kogoś innego wcześniejszy post),a to według mojej wiedzy miało raz tylko miejsce,jednak czy było to w 82,czy w 83,tego nie pamiętam.Wkrótce po tym fakcie znów się spora grupa od Was pojawiła,jednak 2 czy 3 zalicza klasyczne ko,a reszta się wycofuje.Może dam radę dokładnie przybliżyć tą sytuację,ale nie w tej chwili.Co do Retki czy Teo,były tam wjazdy organizowane po meczach,najczęściej na Teo przy okazji odwożenia chłopaków z C i Rogatek autobusem B,na Retkę też kilka razy wpadaliśmy odwożąc chłopaków.Może mieliśmy farta,ale nigdy tam nie przegraliśmy i ci,co się ustawiali,zawsze zostali solidnie przegonieni.Są to lata 85 w z wyż,jednak wasza przewaga bardzo wyraźna w Łodzi skończyła się dopiero około 87 roku.Ciekawostką jest fakt,że jeden mocno udzielający się u Was jeździł z Nami na wyjazdy do około 88-89 roku,oczywiście mało kto o tym wiedział,ja się kilka lat temu o tym dowiedziałem.Ogólnie mówiąc,Wy po 85 roku nie byliście kompletnie przygotowani na Nasze akcje,wiele razy kroiliśmy pasiaki tuż pod stadionem po Waszych meczach(i odwrotnie oczywiście),jednak trzeba też pamiętać najważniejszą rzecz,te czasy były zupełnie inne i zorganizowanie na innym,o wiele niższym poziomie.Walki wtedy były między ulicami czy osiedlami,tu komunikacja była szybka.krots65 pisze: ↑03.10.2017, 18:14Jaki miałbym mieć cel podawać inny wiek. Choć naprawdę chciałbym mieć o wiele ,wiele mniej. Dokładnie 52 lata. Już wcześniej zamierzałem się zarejestrować i coś tam skrobnąć ,zwłaszcza jak były wspomnienia lat 80-tych. Ostatnio w dziale zgody/kosy/ gdzie przypominali początek kosy z Wisłą była tam relacja mojego kolegi 83, 84r. coś tam miałem dopisać zwłaszcza że razem wracaliśmy wagonem pocztowym, ale na chęciach się skończyło.
-
Może i masz rację,ja znam inną wersję....Pewny jestem czasów od 84.roku,wcześniej z racji wieku nie na każdym meczu byłem,bo i wiek(rocznik 70.) i brak kasy na bilety....Tak jak wspomniałem wcześniej,w 83 to ja tylko bym mógł się przyglądać,za dużo bym nie wskórał....Nasza pierwsza ekipa skora do bitki to byli chłopaki w wieku 15-20 lat,w porównaniu do Was byliśmy gówniarzami i zlekceważenie Nas odniosło niespodziewany skutek.Co do milicji,pełna zgoda,trzy pały na plecy i znów można było rozrabiać....Od 84 roku pamiętam tylko jedną akcję z Wami u Nas,zapodział się kilka lat starszy od Was u Nas pod Zegarem,goniłem go prawie pod dawny sektor przyjezdnych(C/B sektor),jak go dorwałem,to i oberwałem,bo różnica wieku była spora,ale miał pecha większego,końcówka prostej się ruszyła wtedy....Oczywiście pomijam kwestię meczy z ległą,chyba do 86 roku u nas przy okazji tych meczy gościliście w ramach pomszczenia przez całą Łódź Mariusza.krots65 pisze: ↑03.10.2017, 21:32Jak siedzieliśmy pod zegarem to nie za zaproszeniem tylko po przegonieniu Was ,więc nie było to raz. I jak już pisałem ostatni raz w 83r. i to tylko na początku. Po tych Derbach była relacja w tv. jak to kibice zniszczyli sektor naprawdę wyglądało to dla jednych imponująco,dla drugich -no cóż.Pamiętam jak redaktor gdzieś tam wygrzebał dwie odznaki udowadniając że tu byli kibice Łks-u .Od tego czasu milicja już bardziej się przygotowywała do Derbów i już tak bezkarnie nie można było przechodzić. Były próby przedostania się ale już nie w takiej ilości co najwyżej kilku kilkunastu chłopa co oczywiście nie mogły się powieść. Zresztą byłem w takiej grupie I faktycznie doszliśmy tylko do do połowy sektora i już była bitka ,ale też za długo nie trwała szybko wpadali niebiescy. I co jedno było dobre w tamtych czasach że naprawdę rzadko dawali mandaty o jakimś tam zakazie to nikt nie wiedział Za to sporo lali i jak już wyprowadzili Cię ze stadionu to też by spałować i puszczali. Tak że można było z powrotem wrócić
-
Odnośnie zajmowania zegara na Widzewie słyszałem, że było to trzy razy. Raz przegrane derby 3:1 i wyrzucenie widzewiaków z ich sektora, potem zmiana miejsca na prostą. Drugi, gdy przed meczem ŁKS zajął sektor pod zegarem i Widzew nie był w stanie ich ruszyć. Trzeci wygonienie kibiców Widzewa z sektora gdy wspieraliśmy Górnik, ówczesną zgodę.
Podobno też kosa zaczęła się po kolejnych przegranych derbach, gdy ktoś (B.?) z ŁKS wraz z kilkoma innymi zerwali flagę widzewiakom i rzucili na murawę przy biernej postawie czerwonych.
Potwierdzi to ktoś?
Podobno też kosa zaczęła się po kolejnych przegranych derbach, gdy ktoś (B.?) z ŁKS wraz z kilkoma innymi zerwali flagę widzewiakom i rzucili na murawę przy biernej postawie czerwonych.
Potwierdzi to ktoś?
-
Co do trzeciego przypadku,to jest to pomyłka.Górnik Zabrze przyjechał wtedy do Nas zdobywać Mistrza Polski i zajął cały Zegar,jednak to była wina ZOMO,że ich po prostu na kilka godzin przed meczem tam wpuścili przy pustym wtedy stadionie.Wtedy nikt od rana nie pilnował swojej twierdzy i tak było w całej Polsce.My przez cały mecz wtedy dążyliśmy do konfrontacji,była bardzo napięta atmosfera,aczkolwiek wtedy raczej na Górnik byliśmy bez szans.Was nie pamiętam z tego meczu,za to autobusów na śląskich blachach wzdłuż wtedy Armii Czerwonej było ponad 50.To były jeszcze czasy wycieczek pracowniczych,bardzo w tamtych czasach popularnych...Co do zmiany miejsca na prostą,to była ona zaplanowana i nie wiązała się z żadną akcją,może o innym incydencie mówisz?O ile to o Nas chodzi,bo z posta jednoznacznie to nie wynika...pro81 pisze: ↑03.10.2017, 22:43Odnośnie zajmowania zegara na Widzewie słyszałem, że było to trzy razy. Raz przegrane derby 3:1 i wyrzucenie widzewiaków z ich sektora, potem zmiana miejsca na prostą. Drugi, gdy przed meczem ŁKS zajął sektor pod zegarem i Widzew nie był w stanie ich ruszyć. Trzeci wygonienie kibiców Widzewa z sektora gdy wspieraliśmy Górnik, ówczesną zgodę.
Potwierdzi to ktoś?
-
Co do Legii to przychodziliśmy do Was z prostej przyczyny Oni do nas nie przyjeżdżali. Za to pojawiali się Na Widzewie i po prostu tam Ich mogliśmy spotkać. Czasem na trasie no i oczywiście w Wa-wie do 87 na Łks-ie nie widziałem ich w ogóle zresztą ani Zagłębia i Pogoni też. Na you tubie widziałem wypowiedź starszego Legionisty że byli swego czasu ale to była chwila .Jedyny klub który się pojawiał mowa tu o wrogich to Ruch zawsze mieli jakąś flagę czy szalik nie kończyło się to dla nich dobrze ale się pojawiali.W późniejszych latach siadali na trybunie. Wiem że teraz są w czołówce ale wtedy nie przedstawiali jakieś większej siły. Byłem w Chorzowie 84 może 85 nie pamiętam wyniku więc nie mogę podać dokładnej daty. Siedzieliśmy tuż obok poniżej w jakieś 50 osób beż żadnej obstawy nie byli skorzy do konfrontacji
-
W Danii na kontynencie i zarówno w okolicach Grenlandii ,w Hiszpanii nie tylko w Barcelonie ale równiez Wyspy Kanaryjskie,w Rosji (za Uralem równiez)
Jezeli pominąłem jakieś miejsca,to śmiało dopisujcie
-
Czy szaliki łączone podczas meczu Warty z ŁKSem, sa w ogólnej sprzedaży ?
Tu na filmie był urywek z nimi https://www.youtube.com/watch?v=vS_R8W8nTgM
-
Ja tu nic nie widzę ale domyślam się o co chodzi. Szalik na tym meczu pojawił się jeden. Pierwszy taki gadżet. Teraz są już w sprzedaży.wen33 pisze: ↑04.10.2017, 08:09Czy szaliki łączone podczas meczu Warty z ŁKSem, sa w ogólnej sprzedaży ?
-
Z racji ponad 10 lat na emigracji dorzucę od siebie coś o rozpoznawalności. Prawdą jest, że chłopy po 50 lat kojarzą Widzew i pamiętają Rudzielca, ale już trzydziestolatkowie kojarzą Legię, Lecha czy Wisłę. Nawet dobrze nie wiedzą, gdzie Łódź jest, bo tam się na balety nie lata. Co innego, gdy im pokazuję jakiś filmik z dopingiem z nowego stadionu i mówię, że to 4 poziom rozgrywkowy itd, ale nie chcę znów tu wywoływać tematu Janków, wsiurków i h** wie czego.
-
Znowu jakieś niepotrzebne posty.Nie pisane było czy ktoś kojarzy Legię czy Lecha tylko,że Widzew jest rozpoznawalny w wielu miejscach w Europie a Łks nie.Jak ktoś nie kojarzy Widzewa to tym bardziej nie słyszał nic o Łksie.
Z Łodzią kojarzony jest RTS.
Z Łodzią kojarzony jest RTS.
WŁ
-
Pinio chyba nie do końca zrozumiałeś mój wpis. Zgadza się, że jeśli ktoś kojarzy Łódź to bardziej z Widzewem niż ŁKSem, ale tendencja jest taka, że młodzi na Zachodzie Łodzi nie kojarzą! Nie jesteśmy rozpoznawalną (zakładam, że też jesteś z Widzewa) marką, tak jak 3 wymienione w moim poprzednim poście. Niestety Liga Mistrzów jest co rok i co rok wchodzą nowe drużyny, a my żyjemy wspomnieniem sprzed 20 lat. Nie graliśmy dawno w europejskich pucharach, to nas nie kojarzą. Chciałbym, by było inaczej, ale sprawa wygląda na chwilę obecną tak a nie inaczej. Dodam tylko, że gadałem ostatnio z Angolami, co byli na meczu Jagi z Legią, bo słyszeli, że to może być ciekawy mecz. Jak szepnąłem o Widzewie, to nawet nie umieli tego powtórzyć. A to byli goście, co mi pokazywali zdjęcia z derbów Belgradu, Moskwy i jakiegoś meczu z Aten. Tak to wygląda z perspektywy emigranta. A kontak z Angolami mam dosyć często, bo mam karnet na jeden z klubów Premier Leauge. Z mojej strony tyle.
-
Pewnie ze bedzie kojarzony rts tylko z Łodzią skoro ich lokalny rywal wyjebał im 4 najwaznijesze flagi w tym jedną H Awanturników :)
-
-
Druzyny grajace w pucharach w ktoryms tam roku? 2000 r tak?
Kiedys jeden z dzialaczy Widzewa mowil ze jak Łks gral w pucharach i ktos tam mial przyjechac to dzwonili do Widzewa zeby pytac jak trafic i gdzie to jest. Moze ktos lepiej pamieta ta wypowiedz.
Nie ma co sie napinac. To bylo dawno i nijak sie ma do tego co jest dzisiaj.
-
ja sie ustosunkowalem do tego co napisales a nie co myslales ale na przyszlosc bede czytal w Twoich myslach , przepraszamPinio pisze: ↑03.10.2017, 15:27Zapomniałeś wspomnieć jeszcze o szachach i bierkach.Chodziło mi o klub piłkarski.galeraxxx81 pisze: ↑03.10.2017, 14:06,,najbardzie utytulowany klub w Lodzi,, ???
to jakie tam jeszcze wasze sekcje cos w Polsce osiagnely bo jakos nie kojarze sukcesow w kosza czy siate , nie wspomne juz o hokeju i lekkiej atletyce badz zapasach
Na Widzewie jest w tym momencie wszystko by z powrotem piąć się w górę i za kilka lat zawitać w Ekstraklasie.Co do rozpoznawalności to znowu zrobiło się głośno o Widzewie gdy pobiliśmy rekord w sprzedaży karnetów.To wszystko działa na korzyść klubu i c*** kogo obchodzi co macie do powiedzenia w tym temacie.Wy organizacyjnie kulejecie i to strasznie.Nie zdziwię się jak miasto znowu wyjebie na was lachę i zostaniecie na tej trybunie do końca waszych dni.Wybory parlamentarne się odbędą,klika z PO poleci ze stołków i tyle będzie z waszego estadio.
Ale dalej wyśmiewajcie karnety,frekwencję na Widzewie.Daleko na takim podejściu nie zajedziecie.
-
:DEternidad pisze: ↑03.10.2017, 11:58A ty ku*** się wczoraj urodziłeś że nie wiesz że takie przypadki inaczej się załatwia? Jak jesteś taki kumaty za jakiego tu się podajesz to wiesz do kogo od nas sprawę przekazac i na pewno sprawa będzie rozwiązana..hWŁ pisze: ↑03.10.2017, 11:14Tak dla przypomnienia, bo sąsiadki znów stosują metodę pierdolenia o niczym, by zakrzyczeć niewygodne dla siebie sprawy.serce miasta pisze: ↑01.10.2017, 17:28informacyjnie dla prawilnych Rodowitych Łodzian.
Na skutek wskazania palcem przez rycerza wiosny młody Widzewiak ze Sródmieścia przebywa aktualnie w AŚ na smutnej.
Konfidenci - łks!
tak samo 'załatwiona' jak w przypadku innych rozjebusów?
-
-
A to nie jest czasem mapka do jakiegoś sezonu europejskich pucharów ?Socjologiabywa pisze: ↑04.10.2017, 17:08Faktycznie miarodajne... Brak m.in. najbardziej we Włoszech fanatycznych kibiców Napoli, brak Levskiego Sofia, brak PSG itd...
STRAIGHT OUTTA NOWOSOLNA
-
To jest mapka z kim MU gralo w europejskich pucharach ma przestrzeni lat. W Łodzi umieszczono ŁKS, a Widzew w ....Czechach :).
Tbm
-
Wieśniaku, z Łowiczem czy z Kutnem jest kojarzony twój Frajerski rts
-
W takim samym stopniu w jakim ty jesteś kojarzony z inteligencją i kulturą.ZimnyBrowar pisze: ↑04.10.2017, 20:09
Wieśniaku, z Łowiczem czy z Kutnem jest kojarzony twój Frajerski rts
-
Szal jest w sprzedaż w dwóch wersjach graficznych.UW1908 pisze: ↑04.10.2017, 08:17Ja tu nic nie widzę ale domyślam się o co chodzi. Szalik na tym meczu pojawił się jeden. Pierwszy taki gadżet. Teraz są już w sprzedaży.wen33 pisze: ↑04.10.2017, 08:09Czy szaliki łączone podczas meczu Warty z ŁKSem, sa w ogólnej sprzedaży ?
-
Ty jesteś kojarzony z patolom z włókienki czy limanki co całe życie żebrze pod bramą, nie ma perspektyw na normalne życie i zaczepie przypadkowych przechodniów , ale jak już przyjdzie bronić galery przed tymi "wieśniakami" w dzień derbów to spierdala aż miłoZimnyBrowar pisze: ↑04.10.2017, 20:09Wieśniaku, z Łowiczem czy z Kutnem jest kojarzony twój Frajerski rts
STRAIGHT OUTTA NOWOSOLNA
-
Łks natomiast kojarzony jest z jedną trybuną i tym,że dostaliście awans przy zielonym stoliku.ZimnyBrowar pisze: ↑04.10.2017, 20:09Wieśniaku, z Łowiczem czy z Kutnem jest kojarzony twój Frajerski rts
''W łódzkim związku dałaś d***,w Nowym Mieście ciągniesz druty'' Mówi Ci to coś?
WŁ