Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Nutsu

Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko

Post autor: Nutsu »

Pytanie do kibiców Widzewa. Dlaczego akurat taniec Eleny jest hymnem Widzewa? Jaka jest historia że akurat to zostało hymnem?
iparts.pl
TERROR_EUDEZET

Post autor: TERROR_EUDEZET »

Jutro policja sraczki na Teofilowie dostanie jak Widzew będzie szedł/wracał na/z meczu z Sokołem. W sumie może być ciekawie.
Michu_Łódź

Post autor: Michu_Łódź »

W tym roku ciekawie ułożyli terminarz. Kilka razy Łks i Widzew grają tego samego dnia mecze domowe. Odbędą się o różnych porach np. Łks 15:00,a Widzew 18:00. W kwietniu był to problem i Widzew musiał dostosować godzine meczu do Łks-u. Teraz problemu już nie ma?
Adik

Post autor: Adik »

Jak wyglada sytuacja na śródmiesciu ?
Aptekarz

Post autor: Aptekarz »

Południe (tyły/katedralna) i Zachód (od kilińskiego do wólczańskiej) - ŁKS,
Północ i wschód Sródmiescia (Pomorska, okolice dworca Fabrycznego, lumumbowo) - Widzew

generalnie taka linią graniczną to jest ulica Kilińskiego, ale wiadomo ze są Widzewiacy i Ełkaesiacy ktorzys sie wyłamują poza ten schemat, generalnie pewnie propagandziarze będą gadać ze jest luz i tu i tu, ale wiadomo ze wymiera fazka na kibicowanie, a śródmiejska młodzież idzie w kierunku alko i narko.
error04

Post autor: error04 »

Nutsu pisze: 23.08.2017, 01:25 Pytanie do kibiców Widzewa. Dlaczego akurat taniec Eleny jest hymnem Widzewa? Jaka jest historia że akurat to zostało hymnem?
Historii chyba zadnej nie ma. Puszczono i sie przyjelo.
Osobiscie nie pamietam kiedy ta piesn weszla a tutaj fragment Stolara o tym:
Powiedz, jest jakaś historia za tym, że widzewiacy wychodzą do tańca Eleny?

To nie do mnie pytanie, to wyszło z klubu. Hymnu nigdy nie było na Widzewie. Według mnie są pieśni, które mogłyby pretendować do tej roli, ale może są nazbyt kibicowskie. Wydaje mi się, że lepiej już żadnego nie mieć niż wymyślać na siłę. Okej, jest taniec Eleny, ale czy to jest coś, co kojarzy się z Widzewem? Dla mnie nie, ale wielu się to podoba.
Na cos takiego trafilem w necie:
"Zmieniają się władze, zmieniają się dyrektorzy sądów i zapisy w prawie, niezmiennie jednak w Polsce stosuje się ten sam nieludzki system, charakterystyczny dla państw totalitarnych. Areszt wydobywczy. Choć oficjalnie nie ma go w żadnym kodeksie, choć oficjalnie przed wyrokiem obowiązuje domniemanie niewinności – co i rusz okazuje się, że w różnych miejscach w Polsce stosuje się areszty tymczasowe, które z „tymczasowością” nie mają zupełnie nic wspólnego.

Polska dowiedziała się o tej haniebnej praktyce przy głośnej sprawie Maćka Dobrowolskiego, który przez cztery lata pozostawał za murami bez wyroku, jedynie na podstawie dętych zarzutów skompromitowanego świadka koronnego. Sam Maciek i otoczenie walczące o sprawiedliwość dla kibica Legii podkreślali, że tego typu sprawy są codziennością. Niestety, aktualnie sprawa dotyczy jednego z nas, kibica ŁKS-u, Łukasza.
Łukasz do aresztu trafił w czerwcu 2014 roku, wtedy również przedstawiono mu zarzuty sformułowane na podstawie zeznań głównego świadka oskarżenia. Proces rozpoczął się rok później, ale do dziś ełkaesiak nie usłyszał wyroku. Niestety, mimo że w świetle prawa wciąż jest osobą niewinną, od ponad trzech lat przebywa w areszcie śledczym, będąc jednym z najdłużej przetrzymywanych „oskarżonych’ w Areszcie Śledczym w Łodzi."
Chyba tym Łukaszem lksiacy powinniscie sie zajać a nie naszym...
ban82

Post autor: ban82 »

"Tereny" przy Rzgowskiej to Widzew czy wymieszane towarzystwo??
Czy istnieje jeszcze "Uniwersal" (chyba dobrze pamiętam nazwe) przy początku /końcu tej ulicy??
TERROR_EUDEZET

Uniwersal jako budynek jest, choć już jako Uniwersal nie funkcjonuję. Parę lat temu został odremontowany, na dole jakieś Fresh Markety, Sex Shopy i inne.
Eternidad

Post autor: Eternidad »

ban82 pisze: 23.08.2017, 20:53 "Tereny" przy Rzgowskiej to Widzew czy wymieszane towarzystwo??
Czy istnieje jeszcze "Uniwersal" (chyba dobrze pamiętam nazwe) przy początku /końcu tej ulicy??
Koło rzgowskiej większość Widzew ale ŁKS ma swoje ulicę typu Korzeniowskiego i odchodzące od rzgowskiej zatorze.
Cees

Post autor: Cees »

Zatorze? Wolne żarty.
ImperatorMistrz

Post autor: ImperatorMistrz »

Jaka tam pogoda w Łebie?
MW10

Post autor: MW10 »

ImperatorMistrz pisze: 23.08.2017, 22:48 Jaka tam pogoda w Łebie?
Było słonecznie.

A jak w Parzenczewie?
rozpierdol

Post autor: rozpierdol »

MW10,o której macie zbiórkę na gg z koleżkami z gimbazy przed meczem ze Stalówką?
ban82

Post autor: ban82 »

Dzięki za odpowiedzi.
FWC

Post autor: FWC »

jeśli chodzi o byłego Widzewiaka to się zgadza :)
chodzi o pewnego przerzuta, obecnie z ekipy ŁKSu.
kałamarnice

Post autor: kałamarnice »

to ten ptak, w którego w baśniach braci Grimm przemieniło się brzydkie kaczątko...
grubyw

Post autor: grubyw »

MISTRZ1908 pisze: 30.07.2017, 00:13
Łódzki Klub Sportowy pisze: 29.07.2017, 22:54
grubyw pisze: 29.07.2017, 21:03 jak na wiosne bedze wynik powtórzony to bedzie 6 baniek doloz spasorow i sie niezla sumka uzbiera
Cooooo ???
To ci co nie "uczyli"się w Cosinusie tylko na Harwardzie.
Policz sobie 15000 X 200 DOPIERO Mordę otwieraj bo na 2 rundy poszło ponad 31 tyś więc pomnóż sobie x 200 ile wyjdzie mówię tu o średniej liczbie
popopopopo

Post autor: popopopopo »

Cymbale z Koluszek chodziło o to, że pisze sie "sponsorów" a nie "spąsorów". Niepotrzebnie sie zagotowało w tym twoim pustym czerwonym czajniku.
grubyw

Post autor: grubyw »

Popopopierdulko Ty łbie kańciaty myślałem że chodzi o waszą hebrajska matematykę ale wybacz mi mój blad pisząc na tel się zdarza ale cieszy mnie to że chociaż taki błąd wylapales jednak siedząc całymi dniami i kręcąc pejsa przed kompem czegoś się nauczyles tak na marginesie i tak jestem pełen podziwu bo nie wyobrażam sobie pisać od tylu
pakosz

Post autor: pakosz »

Od wielu lat inne priorytety i podejście do kibicowania widać na ŁKS i inne na RTS. W ilości zatracono jakość. Pewnie zaraz kolejna gownoburza będzie i internetowe oddziały DHW udowodnią, ze się mylę. Niemniej jednak gdyby ilość przykuwała się na jakość to bałbym się chodzić na mecze. Bo by nas zadeptali. A życie jak zwykle życiem...

Patologia z Limanki, lumpy z Polesia w dresach....a na rewirach czerwonych oczywiście kulturka np. WP gdzie w dzień trzeba autem przejeżdżać szybko, bo strach na światłach stanąć.
blah

Post autor: blah »

nie ma to jak analiza potencjalu chuliganskiego danej ekipy na podstawie ilosci mlodziezy w koszulkach pitbulla i frekwencji na meczach. czekam jeszcze az nikodem zabierze glos w tej sprawie
antyGW

Post autor: antyGW »

ja również z opinią poczekałbym na wypowiedź "eksperta" nikodema
zgredzik

Post autor: zgredzik »

DoZo pisze: 25.08.2017, 00:39 Musicie się uzbroić w cierpliwość, bo niko... pewnie liczy (L)egionistów w ... Terespolu.
Czy do czasu jego powrotu udzielicie odpowiedzi ma moje pytanie?
Tu już nawet nie chodzi o liczbę pokręconych, ale o tych co musieli z kraju wyjeżdżać. Autobus byś zebrał, tak ci odpowiem.
Beha

Post autor: Beha »

Zabawy na ostry sprzęt "przewietrzą " obie łódzkie ekipy - zwyczajnie odpadną starsi, a młodzi zradykalizują się jeszcze bardziej. Jak ktoś ma kredyty, dzieciaki na głowie, to nie będzie latał z maczetą czy oglądał się co chwile za siebie, czy nożyk nie leci na plecy.
W złą stronę skręcił ruch kibicowski w całej Polsce. Kraków, hanysowo, Łódź...Zaraz zabawki rozleją się na resztę Polski.
Cees

Post autor: Cees »

pakosz pisze: 24.08.2017, 22:34 Od wielu lat inne priorytety i podejście do kibicowania widać na ŁKS i inne na RTS. W ilości zatracono jakość. Pewnie zaraz kolejna gownoburza będzie i internetowe oddziały DHW udowodnią, ze się mylę. Niemniej jednak gdyby ilość przykuwała się na jakość to bałbym się chodzić na mecze. Bo by nas zadeptali. A życie jak zwykle życiem...

Patologia z Limanki, lumpy z Polesia w dresach....a na rewirach czerwonych oczywiście kulturka np. WP gdzie w dzień trzeba autem przejeżdżać szybko, bo strach na światłach stanąć.
Ilość do jakości nie ma tutaj nic do rzeczy. Liczy się gdzie i jak główna ekipa rozkłada priorytety. Widzew za czasów świetności DHW osiągal sukcesy sportowe a co za tym szło rzesza kibiców była jeszcze większa niż teraz. Nie przypadkowo w ekipie zaczeły pojawiac sie osoby z Żyrardowa czy Grudziadzą bo sukces sportowy wykreował lokalny FC a w samym FC pojawiły sie osoby mocno otwarte na bardziej kontaktowy rodzaj kibicowania.

Podpisano: Internetowe DHW ;)
Fanatycy Widzewa
Kontakt:

Post autor: Fanatycy Widzewa »

ok. 580 osób w klatce na środowym wyjeździe Widzewa do Alexa
plus sporo fanów na trybunach gospodarzy
TERROR_EUDEZET

Że przepraszam ilu w klatce? 580? Niedawno było 500. 580 to Was chyba było na całym stadionie bo za bramką to na 580 nie wyglądało.
ts1998

Post autor: ts1998 »

Trybuna za bramka bez sektora gosci to 490 miejsc.
wyprana kominiarka

Post autor: wyprana kominiarka »

pamiętajcie że Pitbulla liczymy jako dwóch, a Pitbull z widocznym tatuażem to już jako trzech
blah

Post autor: blah »

nikodem pisze: 25.08.2017, 13:54 Czekacie na moja opinie?Otóż prosze bardzo,uważam ze numerem jedne obecnie w chuligance jest Widzew,maja ok.400 osób mocnej bandy,a gdy z nami mają plecy,to glównie przez złą pogode i zlekceważenie nas,chodzi ich po 16 tys,mają w ch*J wykupionych karnetów,,,Żądzą''.Mam nadzieje że tych co czekaliaż odpowiem,są teraz usatysfakcjonowani,czyt.zadowoleni)
mogles napisac cos na powaznie, to ci smieszniej wychodzi
error04

Post autor: error04 »

Ja widzialem jak ludzie przez plot skakali do sektora gosci. Policja sie wsciekala. To ja napisalem ta liczbe 500 ale to jest liczba biletow. Nie ja tez jestem od podawania licz.

DoZo.
Ta liczbe osob mozna liczyc w dziesiatkach niestety.
TERROR_EUDEZET

Okej, ja to rozumiem, że nie jesteś od podawania liczb. Uwierzę nawet w to, że ludzie przez płot przeskakiwali, ale gdzie tu jest 580 osób?

Obrazek
wiernyioddany

Post autor: wiernyioddany »

Pod wejściem na sektor gości ok.40-50 osob, drugie tyle lub wiecej wokół płotu całego stadionu,na sektorze gospodarzy 50-60 osób(?)
stachuzrdg

Post autor: stachuzrdg »

http://i65.tinypic.com/1zoz446.jpg

http://i68.tinypic.com/2el6mu9.jpg

http://i68.tinypic.com/50n6.jpg

dla przypomnienia 1150 osób z Łks-u wiosną w Aleksandrowie

Jeśli ma ktoś obiekcję co do podanej liczby 580 to śmiało nich kropkuje
antyGW

Post autor: antyGW »

hehe, Nikodem napisał cos wg niego na serio i od razu jest smieszniej :)
ImperatorMistrz

Post autor: ImperatorMistrz »

Nikodem to Gwiazda tego tematu i powoli staje sie tez popularny w innych wątkach Ale goni go juz kolega który spędza kolonie na ostatnim turnusie w Łebie.
Abr1908

Post autor: Abr1908 »

stachuzrdg pisze: 25.08.2017, 16:29 http://i65.tinypic.com/1zoz446.jpg

http://i68.tinypic.com/2el6mu9.jpg

http://i68.tinypic.com/50n6.jpg

dla przypomnienia 1150 osób z Łks-u wiosną w Aleksandrowie

Jeśli ma ktoś obiekcję co do podanej liczby 580 to śmiało nich kropkuje

Przydała by się jeszcze foto waszego fana na drzewie w Aleksandrowie.Ciekawe co na to powiedzą koledzy którzy tak ochoczo śmiali się z dwóch zgredow oglądających u nas mecz przez dziurę w płocie.
JohnyBravo

Post autor: JohnyBravo »

TERROR_EUDEZET pisze: 25.08.2017, 16:01 Okej, ja to rozumiem, że nie jesteś od podawania liczb. Uwierzę nawet w to, że ludzie przez płot przeskakiwali, ale gdzie tu jest 580 osób?

Obrazek

Policz. Potrafisz?
Michu_Łódź

Post autor: Michu_Łódź »

Jest jedna rożnica. W Aleksandrowie nie było już biletów na sektor gości oraz sektor gospodarzy. U was bez problemu można kupić bilety na każdy mecz domowy.
TERROR_EUDEZET

Ale to nie trzeba liczyć, wystarczy mieć trochę pojęcia jak wygląda 580 osób i na pewno nie wygląda tak jak na załączonym obrazku. Nie mówię, że nie sprzedaliście tych 500 biletów tylko, że Ci ludzie musieli albo nie wchodzić na sektor, albo iść na tą drugą trybunę. 350 osób na tym zdjęciu to jest maks.
ODPOWIEDZ