Kibicowskie Świętokrzyskie

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

darek.1

Re: Kibicowskie Świętokrzyskie

Post autor: darek.1 »

Ja proponuję moderatorom zmienić nazwę wątku z kibicowskie świętokrzyskie na " walenie konia po widzewsku". dobranoc.
iparts.pl
eNGie

Post autor: eNGie »

WRWE, a woj. Świętokrzyskie ? Chodzi mi o miasta, w których są kibice Wisły, Widzewa oraz Ruchu - Elanę pomijam, bo sądzę, że ich tu niema. Wisła - Połaniec, Widzew - Końskie, Ruch - Staszów. Mógłby ktoś to w miarę ogarnięcie opisać ?
riko

Post autor: riko »

eNGie pisze: 11.08.2017, 12:29 WRWE, a woj. Świętokrzyskie ? Chodzi mi o miasta, w których są kibice Wisły, Widzewa oraz Ruchu - Elanę pomijam, bo sądzę, że ich tu niema. Wisła - Połaniec, Widzew - Końskie, Ruch - Staszów. Mógłby ktoś to w miarę ogarnięcie opisać ?

Widzew - Konskie, Skarżysko, Starachowice
Ruch - Staszów
Wisła - niegdyś Pinczów, ale chyba od kilku lat nieaktywni, w Połancu nie ma Wisły, działa tam fc Siarki Czarni Połaniec.
1925

Post autor: 1925 »

No to tak na szybko ..... prawda jest ze MKS ma dzisiaj "problemy z zasiegiem" w swoich komórkach ??
Krzysiek23

Post autor: Krzysiek23 »

1925 pisze: 13.08.2017, 14:58 No to tak na szybko ..... prawda jest ze MKS ma dzisiaj "problemy z zasiegiem" w swoich komórkach ??
To znaczy?
WIDZEW KOŃSKIE

Post autor: WIDZEW KOŃSKIE »

Napisalem wyżej, ze nie dam się wciągnąć w opisywanie jakiś szczegółów i nie zamierzam tego robić. Dobrze odleciales z tym wszystkim. Próba ucieczki, rozjebane auto. Co do pleców . Wam też się zdarzają kontuzję . Chyba , ze w Kielcach ich nie ma. Wysłać Ci historie leczenia czy powiesz , ze to podrobione ? Hehe.

Tak jak wyżej napisałem. Nie zamierzam wdawać się w szczegółowa Gadke w tym miejscu. Jeśli zaprzeczas , ze trzonem Fc Końskie Korony nie jest miejscowość z lktórej wyjeżdżali na mecz to na prawdę nie ma sensu z Tobą dyskutować.
riko

WIDZEW KOŃSKIE pisze: 14.08.2017, 12:54 Napisalem wyżej, ze nie dam się wciągnąć w opisywanie jakiś szczegółów i nie zamierzam tego robić. Dobrze odleciales z tym wszystkim. Próba ucieczki, rozjebane auto. Co do pleców . Wam też się zdarzają kontuzję . Chyba , ze w Kielcach ich nie ma. Wysłać Ci historie leczenia czy powiesz , ze to podrobione ? Hehe.

Tak jak wyżej napisałem. Nie zamierzam wdawać się w szczegółowa Gadke w tym miejscu. Jeśli zaprzeczas , ze trzonem Fc Końskie Korony nie jest miejscowość z lktórej wyjeżdżali na mecz to na prawdę nie ma sensu z Tobą dyskutować.
Chętnie poczytam o tej liście kontuzji. To była ta próba ucieczki i rozjebane auto? Nie chcesz się wdawać w szczegóły a cały czas nimi sypiesz, o rozmowach, o zbiórkach itp
Wnuk Edwarda

Post autor: Wnuk Edwarda »

Końskie - Letnią Stolicą Polski 2017. Niczym, kiedyś Grudziądz zimową...
1925

Poczekamy do weekendu 26/27.08 Wtedy czas pokaże która ekipa w Końskich ma charakter
bhbd88

Post autor: bhbd88 »

ja już popcorn szykuję, może uchylisz rąbka tajemnicy, internetowy wojowniku!?
osfp_

Post autor: osfp_ »

Szuka cały czas zasięgu. Daj mu spokój :)
1925

Już znalazłem ;)

Panowie .... ponoć w danym mieści rządzi ten kogo barwy widać na co dzień tak ?
Wiec weekend i Dni Końskich są chyba ku temu doskonałą okazją do pokazania czy Końskie to Widzew czy Scyzory

BHBD, pamiętaj o maśle do popcornu
darek.1

Post autor: darek.1 »

1925 pisze: 15.08.2017, 08:51 Już znalazłem ;)

Wiec weekend i Dni Końskich są chyba ku temu doskonałą okazją do pokazania czy Końskie to Widzew czy Scyzory

Dokładnie, tak jest. Mówi to Księga Ulicy, rozdział II, werset 3
riko

Przestań się udzielać, rozwalasz tylko temat. Nie masz żadnej wiedzy i g. widziałeś
1925

Oczywiscie internetowy wojowniku 🙂
Mam wyjebane

Post autor: Mam wyjebane »

Bez urazy ...ale ile Ty masz lat ???
benyRBHOpoczno

Post autor: benyRBHOpoczno »

Panowie z Korony ile razy wam przechodziła chętka na sprawdzenie się gdy widzieliście nas pełnym składami w mniej więcej równych liczbach?Nie piszemy o FC ale o ekipach. Z ostatnich pięciu lat to był sylwester, przed i po turnieju w TKN ,przed i po kilku meczach Widzewa. Piszecie o dwóch przegranych walkach obie młodymi składami, w tym ta ostatni mocno kontrowersyjna i wy wiecie dobrze o czym pisze. Ja do tego dodałbym kilka w tym wasze wspomaganie Naprzodu gdzie część naszych dała tyły. Wy natomiast nie zatrzymaliście sie w Żarnowie(my w podobnej sytacji wysiedliśmy i dostaliśmy baty –Opoczno, Końskie mimo ze nas 11 was sporo ponad 20 dla cymbałów mowiących, że jestem jakiś internetowym leszczem lub widzewskim trollem to ku*** muły ja pierwszy wystartowałem do was wtedy a jednym z pierwszych był własnie kolega P.) a wasza obczajka gdy jeździła z nami Stal RZ i daliście sobie spokój. A wjazd pod wasze kasy?Gdyby zrobić podsumowanie to jestecie w awanturach z nami doprzodu(fc świętokrzyski), ale nie piszcie że nas niszczycie bo jest to nieprawdą już od dawna rózni postawili na nas krzyżyk, ale jesteśmy.

Odzielny temat to wasz FC z Końskich. Wiecie skad oni są. Wiecie też, że w przeciwieństwie do naszych to dra zelówki dosyc często, z domu wyjśc nie chcą, na swoeoj wiosce mkna przez pola niczym rączy jeleń, to zamkna się w restauracji, a to do radcy prawnego zastukają, to telefony Milcza to siostra domofon odbierze i powie ze nie ma w domu. Co mamy robić z nimi nagrywać jak Ruch żaboli gdy się wyrzekają skoro nasze słowa po was spływają?

Do kolegi P więcej szacunku, bo gdy młodzi gniewni rzucili mu propozycje żeby jechać z wami po łódzku to stanowczo to odrzucił. Akurat na nim najbardziej powinno wam zależeć bo gdy młodzi gniewni(z innych miast) wychowani już po łodzku z ostrym sprzętem będą chcieli wziąć sprawy w swoje ręce to nawet my starzy ich nie utrzymamy a wtedy ciśnienia naprawde nie wytrzymacie, bo nie wiecie co to jest taka jazda. Więc szacunek dla niego i jeszcze raz szacunek, że odrzucił sprzet i został wychowany po staroopoczyńsku, że niewazne czy przegrana czy wygrana ważne że walczysz na gołe piąchy.
MUP86

Post autor: MUP86 »

Nie wierze co tu się dzieje. Napisz jeszcze dokładne daty i osoby i zanieś na milicje.
benyRBHOpoczno

Post autor: benyRBHOpoczno »

Pakt poznański jest jak państwo polskie istnieje tylko teoretycznie i zalezy od widizmisie poszczególnych ekip.
osfp_

Post autor: osfp_ »

Bo w Łodzi obie ekipy to robią i nie atakują nikogo innego sprzętem.
Swoją drogą to faktycznie Widzew jest mocny w Końskich skoro chcą ratować się przedłużaczami :) kakao zmarszczone przed Korona mocno.
Krzysiek23

Post autor: Krzysiek23 »

Kolego RBH Opoczno błagam opisz całe swoje zycie od narodzin do wstąpienia do policji
wiernyioddany

Post autor: wiernyioddany »

Przeczytaj jeszcze raz i powiedz gdzie tam jest napisane ze Widzew z Konskich chcial ratowac sie przedłużaczami. Swoja droga ten temat ciagnie sie za dlugo i obie strony podaja zbyt duzo szczegolow potyczek kielecko-świętokrzyskich wiec dla Was samych lepiej bedzie jak skonczycie polemike a mod przeczysci temat...
Mam wyjebane

Post autor: Mam wyjebane »

Jak słyszę o sprzęcie w jakiejkolwiek ekipie to włos mi się na głowie jeży ...

Rozumiem , że czasy się zmieniają .
Za moim (sporo lat temu) to latało się we flekach i pojęcie siłowni było czysto teoretyczne tzn : robiliśmy ławeczki ze starych sanek , a ciężarki jak sobie przypomnę to płakać się chce ze śmiechu ;)
awanti to było spontaniczne i nikt się nie przejmował , bo ludzie znali pojęcie honoru i nie raz było do przodu , a nie raz w plecy , ale zawsze z fasonem ;)
Teraz młodzież lata po mma , boksach i siłowniach i wyglada to poważniej , ale ...
Uchowaj nas WSZYSTKICH Boże od sprzętu ...

Bo jak patrzę na Kraków to ręce mi opadają ...

Spodliło się to wszystko ...mówię o całej Polsce - można nienawidzić wroga , ale akcje pt.: sprzęt , ścięgna , czy czatowanie pod domem w 10 na jednego to straszne hujstwo...

Życzę obu stronom udanej zabawy z zasadami - grunt , żeby się coś działo !
airmax360

Post autor: airmax360 »

Wierna Małogoszcz - NAPRZÓD

Na pierwszym wyjeździe meldujemy się w 18 osób samochodami z jedną flagą
Zajmujemy sektor obok klatki w której stały psy.
riko

airmax360 pisze: 18.08.2017, 11:27 Wierna Małogoszcz - NAPRZÓD

Gospodarze działają coś? Jeszcze 3-4 lata temu bywali na meczach. Jaki macie stosunek do Wiernej? Wierna była proLegia i jak to teraz w mieście wygląda?
poważnykumatykibol

Post autor: poważnykumatykibol »

riko pisze: 18.08.2017, 12:58
airmax360 pisze: 18.08.2017, 11:27 Wierna Małogoszcz - NAPRZÓD

Gospodarze działają coś? Jeszcze 3-4 lata temu bywali na meczach. Jaki macie stosunek do Wiernej? Wierna była proLegia i jak to teraz w mieście wygląda?

na Wiernej nie dzieje się nic. W samym Małogoszczu są jednostki kibicujące Legii I chyba tylko tyle
airmax360

Nie działają od kilku lat już. Stosunki zatem neutralne :), swego czasu mieli dobrą ekipę ok 15-20 osób.

Kilka lat temu gdzieś na nich czekaliśmy, później doszło do umawianiem walki młodymi składami na naszą korzyść i ciśnienie całkowicie opadło. Kilka osób zna się prywatnie z obu stron.
riko

airmax360 pisze: 18.08.2017, 14:15 Nie działają od kilku lat już. Stosunki zatem neutralne :), swego czasu mieli dobrą ekipę ok 15-20 osób.

Kilka lat temu gdzieś na nich czekaliśmy, później doszło do umawianiem walki młodymi składami na naszą korzyść i ciśnienie całkowicie opadło. Kilka osób zna się prywatnie z obu stron.
Dzięki za info. Mam do Ciebie pytanie, może być priv. Swego czasu działali z Bucovią i w drodze albo juz pod samym stadioniem w Pinczowie całą grupę zatrzymano. Masz może fotki z tego wyjazdu? Byli w 50-60 osób z jedną flagą. I czy ta Bucovia coś kiedykolwiek działala czy tylko raz się zebrali?
airmax360

Nie mam zdjęć i nawet nie kojarzę takiego meczu.

Bucovia na swój rachunek nigdy nie działała. Pojawiało się kilka razy w pojedynczych liczbach z Wierną. Chodziły słuchy że na walce z nami wystawili 2 os, ale nie wiem, bo się nie sprawdzaliśmy.

Świętokrzyska scena wg mnie jest najgorsza pustynią w Polsce.
Mało ekip czy ekipek.

Przy okazji Przemek82 Granat cokolwiek działa jeszcze czy tylko na Widzew latają?
Bo swoję podwórku opisałeś co jest dla was priorytetem.
Keramzyt

Post autor: Keramzyt »

Coś spokojnie tu od kilku dni, chyba chłopakom z DhW.net wihura kable od internetu na wsiach pourywała :)
olek765

Post autor: olek765 »

Jeżeli Bucovia cokolwiek działała, to jakieś szczątkowe działania. Oczywiście poza PP z Wam (który też miałem okazję oglądać :) ).
wedrowniki

Post autor: wedrowniki »

Do kolegi P więcej szacunku, bo gdy młodzi gniewni rzucili mu propozycje żeby jechać z wami po łódzku to stanowczo to odrzucił. Akurat na nim najbardziej powinno wam zależeć bo gdy młodzi gniewni(z innych miast) wychowani już po łodzku z ostrym sprzętem będą chcieli wziąć sprawy w swoje ręce to nawet my starzy ich nie utrzymamy a wtedy ciśnienia naprawde nie wytrzymacie, bo nie wiecie co to jest taka jazda. Więc szacunek dla niego i jeszcze raz szacunek, że odrzucił sprzet i został wychowany po staroopoczyńsku, że niewazne czy przegrana czy wygrana ważne że walczysz na gołe piąchy.
[/quote]

Jak już wprowadzacie ten sprzęt to nauczcie sie go używać :) A nie miedzy soba sie dzgać hehe
mlodypatriota

Post autor: mlodypatriota »

Jak w tym momencie wygląda sytuacja Naprzodu Jędrzejów?
olek765

Post autor: olek765 »

Tzn?

Gra w 4 lidze. Kibice starają się dzialac. W tej rundzie 2 wyjazdy i dwa zaliczone.
kibolek1983

Post autor: kibolek1983 »

olek765 pisze: 27.08.2017, 14:25 Tzn?

Gra w 4 lidze. Kibice starają się dzialac. W tej rundzie 2 wyjazdy i dwa zaliczone.
Ilu KSN w Radoszycach?
airmax360

Partyzant Radoszyce - NAPRZÓD

Mecz w piątkowe popołudnie. Meldujemy się delegacją 6 osób.
kibolek1983

Zaznaczyliscie obecność czy tak jak ostatnio na sektorach miejscowych siedzieliscie? Bo jeżeli tak to raczej 0
airmax360

Dla Ciebie może być i 0 - byliśmy przy samej klatce.
Tak samo jak i w Małogoszcz i na kilku innych stadionach nie wchodziliśmy do klatki, więc też nas tam nie było widocznie.

Jak forma wyjazdowa KSH na dwóch pierwszych eskapadach?
kibolek1983

airmax360 pisze: 29.08.2017, 20:50 Dla Ciebie może być i 0 - byliśmy przy samej klatce.
Tak samo jak i w Małogoszcz i na kilku innych stadionach nie wchodziliśmy do klatki, więc też nas tam nie było widocznie.

Pytalem czy zaznaczyliscie obecnosc... Jakis okrzyk czy cos.
Wislasandomierz

Post autor: Wislasandomierz »

30.08.2017
Wólczanka Wólka Pęłkińska - WISŁA Sandomierz
Środowy wyjazd zaliczamy w 33 osoby w tym 9 os. z KSZO. Dojeżdżamy na II połowe i bez dopingu przygladamy sie kolejnej porazce. Na powrocie dołaczaja do nas Siarkowcy wracajacy z Niska.

Zaległości

26.08.2017
WISŁA SANDOMIERZ - Chełmianka Chełm
Wystawiamy ok. 80 osobowy młyn z głośnym dopingiem przez cały mecz, wiszą 4 flagi oraz transparent PDW.
Spartakus Daleszyce - KSZO Ostrowiec Św.
Wspieramy naszego układowicza w 10 os.

23.08.2017
GKS Jastrzębie - GKS Bełchatów
1 osoba

20.08.2017
WISŁA Sandomierz - Stal Rzeszów
Wystawiamy w porywach liczący ok. 130 osobowy młyn. Dodatkowo wspierają nas Siarkowcy w 25 osób (?) oraz KSZO w 12 osób. Wisza dwie flagi oraz transparent zaadresowany do prezydenta Częstochowy.

19.08.2017
GKS BEŁCHATÓW - SIARKA TARNOBRZEG
Na meczu naszych zgód po raz kolejny zasiadamy na Sektorze Gości.. tym razem w Bełchatowie z Siarkowcami meldujemy się w 12 osób z flagą Galicja. Podziękowania dla Bełchatowian za prowiant na drogę powrotną!

15.08.2017
Unia Tarnów - KSZO Ostrowiec Św.
0 w Skawinie gdzie swoje mecze rozgrywa Wiślan Jaśkowice, ze względu na zamknięty sektor gości.
Tego samego dnia w 13 osób wspomagamy KSZO w Tarnowie.

13.08.2017
Stal Stalowa Wola - GKS Bełchatów
Wspieramy braci w 33 osoby z flagą OSW.
Dzień wcześniej na inauguracji z Sołą Oświęcim bez dopingu.
W poprzedniej kolejce w 8 osób obecni jesteśmy na meczu Siarka - Radomiak.

29.07.2017
Jednego dnia skromne delegacje wspierają naszych przyjaciół - 3 osoby wybierają się do Stargardu z Torfiorzami - dziękujemy za konkretną gościnę! W tym samym czasie 8 osób wspiera Siarkowców w Puławach.
W niedziele natomiast odbywa się u nas Prezentacja połączona z piknikiem rodzinnym, rozdajemy dzieciakom gadżety i darmowe wejściówki na pierwszy mecz w III lidze. Na koniec odpalamy kilka rac.

22.07.17
SIARKA Tarnobrzeg - GKS Katowice
W 40 osób z małą flagą wspieramy Siarkowców na meczu pucharowym.
ODPOWIEDZ