Komentarze -28-31 lipca !
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
Stadionowy
Re: Komentarze -28-31 lipca !
Nie rozumiesz bo kibicowanie znasz z poziomu komputera i Stadionowych Oprawców.
Ironia (grec. εἰρωνεία eironeía, dosłownie „przestawienie, pozorowanie“) – sposób wypowiadania się, oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie, dwóch poziomów wypowiedzi: dosłownego i ukrytego, np. w zdaniu Jaka piękna pogoda wypowiedzianym w trakcie ulewy. W klasycznej retoryce ironia stanowi jeden z tropów, jest zaliczana także do podstawowych kategorii w estetyce.Stadionowy pisze: 31.07.2017, 10:43 Nie rozumiesz bo kibicowanie znasz z poziomu komputera i Stadionowych Oprawców.
W rozumieniu potocznym ironię utożsamia się z zawoalowaną kpiną, złośliwością, wyśmiewaniem, dystansem.
Klatka gosci pusta w Szczecinie.internethooligans pisze: 30.07.2017, 22:42Jakby coś miało pierdolnąć to ani jedni ani drudzy by nie przybijali żadnego układu. Obie ekipy mają układy z Rzeszowskimi ekipami dłużej niż wzajemnie między sobą i wiedzieli na co się piszą przybijając układ. A po drugie kiedy tyś widział kogoś z DHW na Stali czy Karpatach?prezesik79 pisze: 30.07.2017, 22:35 Wiadomo jakie Widzew ma kontakty ze Stalą Rzeszów i Karpatami Krosno a podczas spotkania w Zabrzu w sektorze Wisły 8 dyszek i do tego prowadzący doping ubrany w koszulkę z turnieju Sovii z przekreślonymi herbami SR i KK.Ciekawe kiedy dobre kontakty na linii DHW-WSH pierdolną jeśli żadni nie będą chcieli odpuścić latania z którąś z Rzeszowskich ekip :)
Przy okazji mam pytanie odnośnie Pogon - Jagiellonia. Ile Jagi w Szczecinie? I czy wg byli?
Następny, który z ironią ma nie po drodze.
Przepraszam, że przerywam temat warszawski...
Piast w Poznaniu - 33 osoby.
A ktoś z Piasta wyśmiewał się z liczby Górnika w Białymstoku tydzień temu...Marceli pisze: 31.07.2017, 12:18 Przepraszam, że przerywam temat warszawski...
-
rozpuszczalnik1906
Racja. Pomyliło mi się z dodatkowymi biletami dla nas (Wisły), które dosłał Górnik.
-
obiektywnyFAN
Jest jeszcze gdzieś te oświadczenie NSów do przeczytania bo już znikło ?
Ślask i Lechia milczą ale jak tam wizyta w skawinie i pradniku bardzo dojechaliście ich że cisza?
-
internethooligans
Cracovia z przygodami, ktoś potwierdzi?
-
internethooligans
Bóg zapłać.
Chodzą słuchy że Cracovia trafiona ;)Ktoś poważny potwierdzi?
Można szczegóły?
Droga z Krk do Kielc nie jest jakaś długa...
-
rozkminiacz
Relacja Legii z meczu z Sandecją brzmi jak jakaś parodia obśmiewająca ruch kibicowski
Najwyraźniej musiało to bardzo przeszkadzać gościom, którzy prowokowali nas do „wymiany zdań”, w którą szybko się włączyliśmy. „Jazda z k…, hej Legio, jazda z k…!” – wrzeszczeliśmy i chyba byliśmy w tych okrzykach przekonujący, bo po chwili „Sączersi” zajęli się sobą.
Druga połowa meczu zapowiadała się dużo ciekawiej, przynajmniej pod kątem kibicowskim. Zaczęliśmy krótkim festiwalem zaadresowanym do kibiców Polonii: „Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem…” i „Polonia K, Polonia S…”. Trzeba wyjątkowo przyznać, że te przyśpiewki na rywala z Muranowa brzmiały niezwykle melodyjnie. Chwilę później dość długo i z istną pompą uskutecznialiśmy przerobiony na legijną wersję hit „Chałupy welcome to”.
Jeszcze minuta po minucie co i z jakim efektem było śpiewane. Brakuje tylko kto kiedy pierdnął.Kibice Sandecji próbowali nas prowokować swoimi okrzykami, ale szybko gasiliśmy ich daremne trudy ciętymi ripostami.
Cisnęli po derbowym rywalu, którego nie było w sektorze, bo uniemożliwili im wejście na mecz. Ale ważne, że wrzuty brzmiały ''niezwykle melodyjnie'' ;)Druga połowa meczu zapowiadała się dużo ciekawiej, przynajmniej pod kątem kibicowskim. Zaczęliśmy krótkim festiwalem zaadresowanym do kibiców Polonii: „Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem…” i „Polonia K, Polonia S…”. Trzeba wyjątkowo przyznać, że te przyśpiewki na rywala z Muranowa brzmiały niezwykle melodyjnie. Chwilę później dość długo i z istną pompą uskutecznialiśmy przerobiony na legijną wersję hit „Chałupy welcome to”.
Mam nadzieję Legioniści, że już nigdy nie zarzucicie z trybun ''Piłka nożna dla kibiców''.
Kolejna ameba.Norweg pisze: 31.07.2017, 18:02Cisnęli po derbowym rywalu, którego nie było w sektorze, bo uniemożliwili im wejście na mecz. Ale ważne, że wrzuty brzmiały ''niezwykle melodyjnie'' ;)Druga połowa meczu zapowiadała się dużo ciekawiej, przynajmniej pod kątem kibicowskim. Zaczęliśmy krótkim festiwalem zaadresowanym do kibiców Polonii: „Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem…” i „Polonia K, Polonia S…”. Trzeba wyjątkowo przyznać, że te przyśpiewki na rywala z Muranowa brzmiały niezwykle melodyjnie. Chwilę później dość długo i z istną pompą uskutecznialiśmy przerobiony na legijną wersję hit „Chałupy welcome to”.
Mam nadzieję Legioniści, że już nigdy nie zarzucicie z trybun ''Piłka nożna dla kibiców''.
-
Doktor P(r)awica
Ja natomiast zadam inne pytanie gdyż sprawa ta mnie nurtuje. Dlaczego skoro Polonia nie mogła wejść to Sandecja wchodzi? Wcześniej Cracovię wspierała Polonia, też nie mogła wejść grupa Polonistów i również Craxa weszła na sektor. To kto ma być solidarny z Polonią jeżeli nie jej zgody w pierwszej kolejności.
Nie wnikam tu czy Legia powinna pomóc, czy nie, czy to przez nich, nie moje miasto, kluby, sprawa.
Analogicznie, gdy byłem z Lechią w Krakowie na stadionie Cracovii z 2-3 sezony temu to gdy nie mogła wejść flaga Wisły to odpuszczono wchodzenie i zawinięto sie do domu.
Nie wyobrażam sobie, że teraz jedziemy do Gdyni na mecz i Lechia nie może z nami wejść więc ich zostawiamy pod sektorem i sami sobie wchodzimy.
Nie wnikam tu czy Legia powinna pomóc, czy nie, czy to przez nich, nie moje miasto, kluby, sprawa.
Analogicznie, gdy byłem z Lechią w Krakowie na stadionie Cracovii z 2-3 sezony temu to gdy nie mogła wejść flaga Wisły to odpuszczono wchodzenie i zawinięto sie do domu.
Nie wyobrażam sobie, że teraz jedziemy do Gdyni na mecz i Lechia nie może z nami wejść więc ich zostawiamy pod sektorem i sami sobie wchodzimy.
-
RUDYZWĄSEM
dokładnie,w punkt
Cracovia trafiona , coś wiadomo o ofiarach ?
-
WidzewskaCharyzma
Z ust mi to wyjąłeś.Ja natomiast zadam inne pytanie gdyż sprawa ta mnie nurtuje. Dlaczego skoro Polonia nie mogła wejść to Sandecja wchodzi? Wcześniej Cracovię wspierała Polonia, też nie mogła wejść grupa Polonistów i również Craxa weszła na sektor. To kto ma być solidarny z Polonią jeżeli nie jej zgody w pierwszej kolejności.
p.s Sensi mój ty Miodku jak się pisze z telefonu to tak bywa że morze zamieni się na może, ot niedopatrzenie
Brzmi jak farmazon roku ale niech wypowiedzą się zainteresowani ;p
serio te forum to dno żegnam
Gościu sobie robi beke a wy się wszyscy na to łapiecie, ehhh
z wpuszczaniem jest jak jest ...
zobaczymy czy w tym roku Legia da jakiś "powód" aby dac im zakaz przyjazdu do Białegostoku. A moze Kulesza coś wymyśli ... malowanie barierek czy coś podobnego.
zobaczymy czy w tym roku Legia da jakiś "powód" aby dac im zakaz przyjazdu do Białegostoku. A moze Kulesza coś wymyśli ... malowanie barierek czy coś podobnego.
-
WidzewskaCharyzma
To forum chyba nie dla ciebie.I teraz pytaNIE:
Co kibic Śląska wkładał w usta widzewiaka? ;)
Nie zdziwiłoby mnie wcale gdyby ten fanpejdż prowadziła jakaś faktycznie kumata osoba z którejś z ekip i po prostu kręciła sobie bekę z internetowych ciuli, którzy pewnie walą konia pod każde tego typu info :D
DoZo, a to ostatnie oświadczenie NS to sama prawda? Bo mi się nie wydaje, a też pewnie sporo osób to łyknęło jak pelikany :)
-
Jaśnie Pan
Ile Polonii wspomagało Sandecje?
Jeśli to do mnie to pomyliłeś adresy... Pruj się do swoich koleżanek skądkolwiek jesteś dziewczynko,Barwiejuk pisze: 31.07.2017, 22:25MOTOR_L pisze: 31.07.2017, 21:17AVE, dzieki za poprawienie, nie było tematu. Fotki pewnie ma od psiarskich..lenovo pisze: 31.07.2017, 20:06
Te fotki to zdjęcia pociągu sprzed parę lat jak jechaliśmy (Wisłoka) na mecz z Wisłą II i na stacji Węgrzce wielkie trafiła nas Cracovia.
Wtedy używali m. in shurikenów. Zastanawia mnie tylko skąd ten balas co prowadzi tę stronę ma te fotki jak one nigdy, nigdzie nie były publikowane !
Wisła jak cie odwiedziła miales sie nie udzielać?
https://www.youtube.com/watch?v=rNxyYVBun3I
wiec morda bo wyparłas sie klubu czy nie?
Ps. sorry za OT posty do usunięcia jako nic nie wnoszące w temat kolejki..
Jest tutajobiektywnyFAN pisze: 31.07.2017, 15:21 Jest jeszcze gdzieś te oświadczenie NSów do przeczytania bo już znikło ?
Proponuje zamknąć już ten temat i skupić się na nadchodzących kolejkach.
Na rozsądne pytanie chciałem odpowiedzieć dla tego ta rejestracja Sandecja weszła tylko i wyłącznie dla tego iż Legia miała pewnego fanta i dyshonorem dla jej kibiców było by gdyby nie mogli chociaż spróbować zareagować na pewne wydarzenia . Myślę że kibice Poloni to akurat rozumieją i każda ekipa która CENI swoje barwy zrobiła by to samo ( później jest tysiąc spekulacji olali itd. wręcz przeciwnie będzie nas to gryzło)Doktor P(r)awica pisze: 31.07.2017, 18:26 Ja natomiast zadam inne pytanie gdyż sprawa ta mnie nurtuje. Dlaczego skoro Polonia nie mogła wejść to Sandecja wchodzi? Wcześniej Cracovię wspierała Polonia, też nie mogła wejść grupa Polonistów i również Craxa weszła na sektor. To kto ma być solidarny z Polonią jeżeli nie jej zgody w pierwszej kolejności.
Analogicznie, gdy byłem z Lechią w Krakowie na stadionie Cracovii z 2-3 sezony temu to gdy nie mogła wejść flaga Wisły to odpuszczono wchodzenie i zawinięto się do domu.
Jedno pytanie do kogoś z Legii, już bez napiny..
Jak się ma treść waszego oświadczenia, konkretnie fragment mówiący o tym, że nigdy nie kiwniecie palcem aby umożliwić Polonii wejście na wasz stadion, do umowy zawartej w tamtym sezonie z Cracovią, zgodnie z którą dostaliście więcej biletów na mecz w Krakowie pod warunkiem, że na następnym meczu Polonia zostanie wpuszczona? Pozdro
Jak się ma treść waszego oświadczenia, konkretnie fragment mówiący o tym, że nigdy nie kiwniecie palcem aby umożliwić Polonii wejście na wasz stadion, do umowy zawartej w tamtym sezonie z Cracovią, zgodnie z którą dostaliście więcej biletów na mecz w Krakowie pod warunkiem, że na następnym meczu Polonia zostanie wpuszczona? Pozdro
Jak dla mnie dobrze, ze Sandecja weszla na mecz. Od dawna Legia ( dzialacze czy kibice bez znaczenia) ma jakis problem z tym zeby Polonia weszła na Legie, to Sandecja czy wcześniej Cracovia ma nie jeździć do Warszawy? Bo zawsze ktos ze zgody będzie chcial sie wybrac, nigdy nie zostanie wpuszczony i cala grupa nie wejdzie wiedzac juz o tym przed wyjazdem w swoim miescie.
Sektorówka z flag na płot.anymaniak pisze: 01.08.2017, 13:00 Górnik-Wisła
o co chodzi z tą "flagą" po prawej? wygląda jak kilka fan zszytych razem, służy do maskowania się pod nią pod piro?
bez napinki pytanie bo pierwszy raz widzę.
![]()
Już pare ekip to robiło,chyba najbardziej znany jest z tego Piast.
Sorki, ale to właśnie kibice KSP chodzili na marsze z ludźmi z SLD (a przecież komuna tak gnębiła ich klub!), to kibice KSP klepnęli przefarbowanie GROCLINu na swój klub, to oni namalowali Wojciechowskiemu sektorówkę.
Jak myślicie - z czystej sympatii do dobrodzieja - znanego dewelopera?
Pogonionego Króla w Katowicach też ochoczo przyjęli w klubie (tak, tego od KP Katowice mającego grać w Krakowie albo w Sosnowcu)
Pomijam, że jeden z nich pomówił o rozbój klapek oraz ręcznika - młynowego Legii, na którego było PO-lityczne zlecenie.
Wypływające wcześniej mapki "interwencji" w miejscach niebezpiecznych dla kibiców KSP przekazywane warszawskiej SM, czy robienie za ochronę na meczu derbowym i wskazywanie paluchami- ochronie/policji- Legionistów wchodzących na trybuny gospodarzy.
Nożyki też przywędrowały do Warszawy z Krakowa nie za sprawą zgód Legii.
Teraz owa KSP pisze oświadczenia -wytykając Legii brak kibicowskich zasad.
Koniec świata.
Akurat Wisła o kibicowskich zasadach niech się nie wypowiada - raz, ze ma kilka głów poza Krakowem (Mari, Małpa), to jeszcze pamiętam bojkot ogólnopolski, który złamany został własnie przez Wiślaków - bo oni grali o "mistrza".
O pociętych jednostkach z innych ekip nie wspominam....
Jak myślicie - z czystej sympatii do dobrodzieja - znanego dewelopera?
Pogonionego Króla w Katowicach też ochoczo przyjęli w klubie (tak, tego od KP Katowice mającego grać w Krakowie albo w Sosnowcu)
Pomijam, że jeden z nich pomówił o rozbój klapek oraz ręcznika - młynowego Legii, na którego było PO-lityczne zlecenie.
Wypływające wcześniej mapki "interwencji" w miejscach niebezpiecznych dla kibiców KSP przekazywane warszawskiej SM, czy robienie za ochronę na meczu derbowym i wskazywanie paluchami- ochronie/policji- Legionistów wchodzących na trybuny gospodarzy.
Nożyki też przywędrowały do Warszawy z Krakowa nie za sprawą zgód Legii.
Teraz owa KSP pisze oświadczenia -wytykając Legii brak kibicowskich zasad.
Koniec świata.
Akurat Wisła o kibicowskich zasadach niech się nie wypowiada - raz, ze ma kilka głów poza Krakowem (Mari, Małpa), to jeszcze pamiętam bojkot ogólnopolski, który złamany został własnie przez Wiślaków - bo oni grali o "mistrza".
O pociętych jednostkach z innych ekip nie wspominam....
http://weszlo.com/wp-content/uploads/20 ... 90x410.jpgPsychoSharks pisze: 01.08.2017, 15:55 i dla tego my nie zgrywamy mega sztywnych jak zakłamana Legia....