Kibolsko Miasta Warmii i Mazur

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Mateusz82

Re: Kibolsko Miasta Warmii i Mazur

Post autor: Mateusz82 »

PLB1945 pisze: 07.07.2017, 14:39 Wczoraj zakończyliśmy całkiem udany piłkarsko/kibicowsko sezon. Nasi kopacze wygrali ligę, a awans zapewnili sobie już na kilka kolejek przed końcem. W następnym sezonie Jeziorak wystąpi w lidze okręgowej, ale o tym później. W tej rundzie zbieramy się na meczach u siebie 4 razy:
- z Lechią wystawiamy 200 osobowy młyn + 150 Lechii
- z Motorem w pucharze do 100 osób na sektorze
- z MKSem Korsze w pucharze w jakieś 30 osób
- Z Wikielcem około 60 osób (mecz wyjątkowo piknikowy)
Podczas sparingu z Gdańską Lechią prezentujemy 2 oprawy z solidną porcją pirotechniki (fotki lądują na okładce TMK). Na meczu z Motorem w WPP trans i mini sektorówkę. Wyjazdowo - runda przełomowa. Nie zaliczamy żadnego zera. Nasze liczby:
- Susz (mecz z Orłem Ulnowo) 60 osób
- Lidzbark 5 osób
- Złotowo 65 osób
- Kurzętnik 75 osób
- Kozłowo 50 osób
- Biskupiec 75 osób
Do tego jesteśmy obecni na meczach Gdańskiej Lechii w różnych liczbach. Niestety terminarz sprawił, że ta runda w naszym wykonaniu była znacznie gorsza od poprzedniej.
Podsumowując, wszystko idzie w dobrym kierunku. Jeziorak zgodnie z planem - awansował, a my przejeździliśmy całą rundę.
NOWY SEZON - NOWE WYZWANIA!
Było dobrze, ale stać nas na więcej. NIE ZWALNIAMY TEMPA! Liga startuje 12/13 sierpnia. Podczas planowania urlopów/wyjazdów/wakacji weźcie pod uwagę, że TEN MECZ JEST OBOWIĄZKOWY!!! BEZ WZGLĘDU NA TO CZY ZAGRAMY U SIEBIE CZY NA WYJEŹDZIE!
UFJ'06
Małą literą piszemy przymiotniki utworzone od nazw kontynentów, krajów, miejscowości, narodów, plemion itd.
Nie przypierdalam się - po prostu myślę, że lepiej żeby poprawiał Cię jakiś gościu na kibice.net niż szef w robocie albo
Twoja luba.
iparts.pl
Suczysko

Post autor: Suczysko »

a wy sobie tam w Iławie w ryj patrzycie? jak to jest widziec Stomil obok siebie który was zawsze dojeżdzał i pewnie bedzie dojeżdżał , chyba że Lechia nie pozwoli. Ewenement na skale kraju i tak już skurwiałego.
Oden2

Post autor: Oden2 »

juz nie bedzie, na sektorach Lechii, normalnie stali obok siebie, moze z czasem nawet razem beda jezdzic na Lechie
brixton

Post autor: brixton »

A Stomil to co lepszy ? Ciągle z Jeziorakiem nie było im po drodze teraz stoją na jednym sektorze. Petra też kiedyś była kosa obecnie zgoda. Z Łomżą tez kiedyś walka teraz układ. Lechia też im zamazywała grafitti w mieście , no cóż układy układziki , interesy ...
s_b

Post autor: s_b »

14Bojo88 pisze: 24.06.2017, 14:57
PrimoVictoria pisze: 24.06.2017, 14:17 Jaka sytuacja w miejscowościach: Kisielice, Susz, Tolkmicko?
Kisielice niegdyś fc Jezioraka
jakiś czas temu (przed zrobieniem się śmiesznym FC Lechii) w Kisielicach i w okolicznych wioskach zauważałem tylko osoby w barwach Legii
tak samo jak napisy na murach
w tych rejonach bardziej można było zobaczyć vlepki/napisy Widzewa niż Jezioraka ;)
i chociaż wielu by chciało naszego końca my nie poddamy się !
baryn

Post autor: baryn »

Susz -Jeziorak , Kisielice-Jeziorak , Tolkmicko-Olimpia
Zostaw_Kibica

Post autor: Zostaw_Kibica »

W niedzielę (21.10.2017) na meczu Legii z Lechią obecna była grupa młodzieży z gimnazjum nr 2 w Ornecie. Była to już dziewiąta w ostatnich kilku latach wizyta uczniów z tego legijnego gimnazjum. Tym razem powód był szczególny. Na Łazienkowskiej 3 miała się pojawić po raz pierwszy na naszym stadionie fana "Legijnej Ornety".
W celach wychowawczych pojawiła się więc, oprócz stałej grupy wyjazdowej, również młodzież.

- Dziękujemy ekipie ze sklepu Żyleta za szaliki ufundowane młodym kibicom z naszego miasta. Wszyscy mamy nadzieję, że wszystkie wrażenia z wyjazdu wśród nastolatków zwiążą ich życie kibicowskie z jedynym możliwym wyborem jakim powinna być Legia Warszawa - mówią przedstawiciele grupy Legijna Orneta.
Legia Warszawa - od dziecka znasz to.
J6K!

Post autor: J6K! »

Witam, czy zagląda tutaj ktoś kto orientuje się w kibicowskiej historii Śniardw Orzysz? Wiem że od kilku lat czy też może dłużej nic się tam specjalnego nie dzieje. Za dawnych czasów Śniardwy były klubem filialnym Legii, czy kiedykolwiek w Orzyszu było zorganizowane FC Legii albo jakiejś innej drużyny? I jak wygląda sytuacja na obecną chwilę? Dalej pustki i brak zainteresowania piłką nożną czy może coś drgnęło?
Rodowity_Mazowszanin

Post autor: Rodowity_Mazowszanin »

J6K! pisze: 28.01.2018, 17:18 Witam, czy zagląda tutaj ktoś kto orientuje się w kibicowskiej historii Śniardw Orzysz? Wiem że od kilku lat czy też może dłużej nic się tam specjalnego nie dzieje. Za dawnych czasów Śniardwy były klubem filialnym Legii, czy kiedykolwiek w Orzyszu było zorganizowane FC Legii albo jakiejś innej drużyny? I jak wygląda sytuacja na obecną chwilę? Dalej pustki i brak zainteresowania piłką nożną czy może coś drgnęło?
Tak to wyglądało w 2014 roku:

Obrazek

...i nie sądzę, że od tamtych lat coś się ruszyło. Wiem, że w międzyczasie wydano szaliki ale to raczej robota klubu.
Łomżyca

Post autor: Łomżyca »

W Orzyszu aktualnie mieszany "młyn" do 30 osób. Jakieś pojedyncze szaliki i okrzyki podczas spotkań. Informacja od miejscowej ;)
60sekund

Post autor: 60sekund »

Podobnie jak w Kwidzynie były fc Legii ?

Obrazek
Tomi

Post autor: Tomi »

Ja wygląda sytuacja w Lidzbarku Warmińskim ?
A.C.A.B.
kibic871

Post autor: kibic871 »

haha śmiechom nie było końca
imperium311

Post autor: imperium311 »

Stomil
Powróci stare prawo - Narodowy Socjalizm odrodzi się...
arbuzzz

Post autor: arbuzzz »

imperium311 pisze: 03.08.2018, 15:55Stomil
Jest wszędzie na Warmii i mazurach;)
Slax

Post autor: Slax »

Jak jest w Ostrodzie? które ekipy są tolerowane, które nie?
CiVi

Post autor: CiVi »

To teren Stomilu, to kto ma być tolerowany ? Jest tam miejscowy Sokół ale to też kibice klubu z Olsztyna.
guralesco

Post autor: guralesco »

Jakiś czas temu na meczu Widzewa pojawiła się spora ilość kibiców i dzieci z Mazur, dodatkowo były jakieś akcje prowadzone w szkołach. W jakim regionie de facto działa jakieś widzewskie fc na Mazurach?
Dzięki za info
N'08

Post autor: N'08 »

CiVi pisze: 09.08.2018, 10:27 To teren Stomilu, to kto ma być tolerowany ? Jest tam miejscowy Sokół ale to też kibice klubu z Olsztyna.

A FC z Iławy Waszego układowicza tolerowany w Ostródzie, czy dalej lokalna kosa?
imperium311

Post autor: imperium311 »

guralesco pisze: 09.08.2018, 11:00 Jakiś czas temu na meczu Widzewa pojawiła się spora ilość kibiców i dzieci z Mazur, dodatkowo były jakieś akcje prowadzone w szkołach. W jakim regionie de facto działa jakieś widzewskie fc na Mazurach?
Dzięki za info
Szczytno i okolice, autokary finansuje wicemarszałek województwa Sylwia Jaskulska.
Powróci stare prawo - Narodowy Socjalizm odrodzi się...
kiedys_bezrobotny

Post autor: kiedys_bezrobotny »

Mimowolnie nasuwa się refleksja czy w ostatnim czasie byłeś również taki elokwentny, kiedy chłopaki czekali na OE na trasie...? O ile w ogóle masz coś wspólnego z wyjazdami.
Nie masz nic sensownego do napisania, to nie zaśmiecaj tego tematu.
Slax

Post autor: Slax »

CiVi pisze: 09.08.2018, 10:27 To teren Stomilu, to kto ma być tolerowany ? Jest tam miejscowy Sokół ale to też kibice klubu z Olsztyna.
Czyli tolerowane ekipy które mają układy ze Stomilem. Petra, Lechia, a Jeziorak?
brixton

Post autor: brixton »

Co do odmawiania, wyłączonych telefonach zapytaj się swoich koleżanek z Olsztyna jak to dokładnie wygląda w ich przypadku ....
ultras_olimpia

Post autor: ultras_olimpia »

I ich nie wysiadki do O. E podczas powrotu z Mielca ehh... ten wielki Stomil
Zawilina

Post autor: Zawilina »

Mówisz o nie wysiadce kiedy pełno psów latało wokół? wtedy co kilku waszych wyłapało sanki za posiadanie? swoją drogą to był hit na elbląskim poziomie - jechać na akcje z towarem w bagażniku i z naćpanym drajwerem. ale jak kto woli.
Nawet jak by różnie rozpatrywać tą sytuacje to chyba nie zamierzasz "kolego" z Olimpii licytować się w ilości "awarii" danych ekip. bo komu jak komu ale wam to nie przystoi ...
kropek

Post autor: kropek »

Jak wygląda sprawa w Olecku ? Jest tam jeszcze Jagiellonia ? Kiedyś była, później jak tam jeździłem to bardziej widoczne Wigry. Wiem, że nie do końca ten temat, ale nie chce mi się szukać
Obrazek
baryn

W Braniewie bez zmiany podczas wizyty Jezioraka ,na trybunach zebrana Braniewska Arka i Lechia . Taki mamy klimat, a aspektów kibicowskich ani widu,ani słuchu. Kolejna pustynia kibicowska na mapie Polski
JimmyLennon

Post autor: JimmyLennon »

kropek pisze: 22.08.2018, 13:20 Jak wygląda sprawa w Olecku ? Jest tam jeszcze Jagiellonia ? Kiedyś była, później jak tam jeździłem to bardziej widoczne Wigry. Wiem, że nie do końca ten temat, ale nie chce mi się szukać
Olecko to FC Wigier.
https://www.facebook.com/MazuryWSchodnie/
J6K!

Post autor: J6K! »

baryn pisze: 06.09.2018, 11:40 W Braniewie bez zmiany podczas wizyty Jezioraka ,na trybunach zebrana Braniewska Arka i Lechia . Taki mamy klimat, a aspektów kibicowskich ani widu,ani słuchu. Kolejna pustynia kibicowska na mapie Polski
Rozumiem że sympatycy Arki oraz Lechii wspólnie na jednym sektorze oglądali mecz bez żadnego dopingu oraz oflagowania? Jak mniej więcej wyglądało to liczbowo i wiekowo jeżeli chodzi o obydwie grupy?
baryn

Arkowcy kumaci grupa około 10 osób wiekowo 25-30 a Lechia to ekipa raczej piknik ( jeżdżą na Lechię w barwach ,lecz do młyna i na wyjazdy nic z tego) poprostu obejrzeć mecz ciężko określić ilość , ponieważ na zdjęciach było ich widać z trybun przypuszczam ,że podobna ilość wiekowo 30-40 . Dodać należy ,że ci kibice i ci się znają i nie robią sobie problemów taki klimat Braniewa,ale byli ci i ci
Zawilina

Kumaci arkowcy w braniewie? Na bank byłeś na tym meczu? tzn może inaczej - po czym poznałeś,że są kumaci?
Fakt,jest/było paru,ale kumatymi bym ich nie określił. raczej szybkobieżnymi. w barwach na mieście nie do spotkania. jeden mundurowy odgrażający się swoją funkcją.
baryn

Dobrze M., że wypowiedziales się w tym temacie , obecnie mi pozostały informacje od od osób co były na tym meczu i cos wiedziały ,po zdjęciach z trybun widziałem te osoby,nie mieszkam tutaj ,obecna sytuacja Braniewa jest ciekawa Lechia i Arka w jednym mieście
Zawilina

Z ciekawą sytuacją bym nie przesadzał. na mieście czasem uświadczysz barwy Lechii,arki wcale.na murach jakieś koślawiec Legii z celtykiem. brak jakichkolwiek ganianek bo i nie wiadomo kogo gonić. Więc żeby ktoś nie pomyślał,że Braniewo to drugi Grudziądz czy Tczew. Mysle,że można nazwać to kibicowską pustynią,nie widać praktycznie barw. a to że ktoś się ujawnił na meczu z Jeziorakiem to aż sam jestem zdziwiony.
Gedania Gdansk

Post autor: Gedania Gdansk »

Zawilina pisze: 07.09.2018, 18:16 Kumaci arkowcy w braniewie? Na bank byłeś na tym meczu? tzn może inaczej - po czym poznałeś,że są kumaci?
Fakt,jest/było paru,ale kumatymi bym ich nie określił. raczej szybkobieżnymi. w barwach na mieście nie do spotkania. jeden mundurowy odgrażający się swoją funkcją.
W Arka FC Braniewo biega mundurowy? To oficjalne stanowisko?
Nasz FC istnieje tam 20 lat, nigdy nie robił sie na mega liczną bandę( i tak są większością w mieście) ale obecny na meczach w Gdyni jak i na wyjazdach.
baryn

Poprostu siedzieli i obserwowali mecz,po zdjęciach widać kto za kim jest i kto działał lub działa. Ciekawe czemu na Zatoce brak dopingu i młyna?
Zawilina

Gedania Gdansk pisze: 08.09.2018, 08:12
Zawilina pisze: 07.09.2018, 18:16 Kumaci arkowcy w braniewie? Na bank byłeś na tym meczu? tzn może inaczej - po czym poznałeś,że są kumaci?
Nasz FC istnieje tam 20 lat, nigdy nie robił sie na mega liczną bandę( i tak są większością w mieście) ale obecny na meczach w Gdyni jak i na wyjazdach.
Już wyjaśniam - jeden z dwóch złapanych śledzi pod sklepem w Braniewe,zanim jeszcze dostał w pape odgrażał się,że jest mundurowym i za ewentualne obicie będą konsekwencje. A czy to bycie mundurowym to jego linia obrony,czy może jest wojakiem lub strażnikiem granic (tych zawodów akurat w Braniewie jest mnóstwo) czy milicjantem (raczej nie,byłby widziany wcześniej czy później "na służbie") to już jego tajemnica. Choć raczej tajemnica do szybkiego rozwikłania.
Co do bycia większością w mieście - Ty tak na poważnie? To ilu ich niby jest? Bo albo ja czegoś nie wiem albo ktoś Ci piękny kit wciska. Jako przykład podam Ci,że na którymś meczu Lechii z Legią (jakiś rok temu,może więcej) z Braniewa na sektorach Lechii było ok 100 osób. Wiadomo,90 abo i 95% to fani piłki i słonecznika.ale w barwach. Zresztą nie powiesz mi,ze ci którzy jeżdżą do was to ekipa. Więc jak to jest z tą większością?
tMK.

Post autor: tMK. »

kropek pisze: 22.08.2018, 13:20 Jak wygląda sprawa w Olecku ? Jest tam jeszcze Jagiellonia ? Kiedyś była, później jak tam jeździłem to bardziej widoczne Wigry. Wiem, że nie do końca ten temat, ale nie chce mi się szukać

Ktos na pewno jezdzi ale nie ma tam nic zoorganizowanego. Ogolnie sporo ludzi jezdzi na Jage z warminsko-mazurskiego ale fc jest tylko w Ełku.
TVN - NIE OGLĄDAM!
GW - NIE CZYTAM!
PO - NIE GŁOSUJĘ!
Gedania Gdansk

Zawilina pisze: 08.09.2018, 14:22
Już wyjaśniam - jeden z dwóch złapanych śledzi pod sklepem w Braniewe,zanim jeszcze dostał w pape odgrażał się,że jest mundurowym i za ewentualne obicie będą konsekwencje. A czy to bycie mundurowym to jego linia obrony,czy może jest wojakiem lub strażnikiem granic (tych zawodów akurat w Braniewie jest mnóstwo) czy milicjantem (raczej nie,byłby widziany wcześniej czy później "na służbie") to już jego tajemnica. Choć raczej tajemnica do szybkiego rozwikłania.
Co do bycia większością w mieście - Ty tak na poważnie? To ilu ich niby jest? Bo albo ja czegoś nie wiem albo ktoś Ci piękny kit wciska. Jako przykład podam Ci,że na którymś meczu Lechii z Legią (jakiś rok temu,może więcej) z Braniewa na sektorach Lechii było ok 100 osób. Wiadomo,90 abo i 95% to fani piłki i słonecznika.ale w barwach. Zresztą nie powiesz mi,ze ci którzy jeżdżą do was to ekipa. Więc jak to jest z tą większością?
Piszesz, że Braniewo to pustynia kibicowska, a zaraz, że Was na jakimś meczu 100 osób( chociaż to pewnie liczba z całej Warmii, a nie samego miasta). Nawet jeśli to tylko fani piłki to spokojnie miasto powinno być biało- zielone, a dobrze wiesz, że tak nie jest.
Co do aktywności FC Arki to na pewno jeżdżą na mecze i działają w miarę możliwości, walczyli całkiem niedawno w mieście(z sukcesem) z Olimpią, Postawili sie i przegrali ze Stomilem, jak i wygrali z Mazurem. A kiedys sami ganialiscie za Nimi po Braniewie przy okazji meczu Lechii i kamionki którą Was przywitali.
Odnośnie psa czy pogranicznego w FC to prosze Cie :)
A jakie liczby ma Frombork?
MMPablo

Post autor: MMPablo »

Gedania Gdansk pisze: 08.09.2018, 18:26
Zawilina pisze: 08.09.2018, 14:22

Piszesz, że Braniewo to pustynia kibicowska, a zaraz, że Was na jakimś meczu 100 osób( chociaż to pewnie liczba z całej Warmii, a nie samego miasta). Nawet jeśli to tylko fani piłki to spokojnie miasto powinno być biało- zielone, a dobrze wiesz, że tak nie jest.
Co do aktywności FC Arki to na pewno jeżdżą na mecze i działają w miarę możliwości, walczyli całkiem niedawno w mieście(z sukcesem) z Olimpią, Postawili sie i przegrali ze Stomilem, jak i wygrali z Mazurem. A kiedys sami ganialiscie za Nimi po Braniewie przy okazji meczu Lechii i kamionki którą Was przywitali.
Odnośnie psa czy pogranicznego w FC to prosze Cie :)
A jakie liczby ma Frombork?
A to bardzo ciekawe z twojej strony, Mazur był dwa razy w Braniewie. Pierwszy raz w sezonie 2008/2009 chyba w 6-7 osób, zaś 2010/2011 w jakieś 90 osób. Pamiętam, że przy pierwszym spotkaniu była mała awantura (na bieżni), Zatoka wyskoczyła w kilka osób i Mazur wyskoczył na bieżnie tam było starcie, w które wmieszali się piłkarze i nie ma mowy o niczyim zwycięstwie, czy Mazura czy Zatoki... Druga wizyta Mazura w Braniewie w dużej liczbie i wtedy nic się nie wydarzyło. Więc minęło trochę czasu od tego, ale nie ma co zakłamywać wydarzeń.
Gedania Gdansk

Dokładnie chodzi o pierwsze starcie i nie wiem dlaczego po tylu latach zmieniacie wersje?
Ze Stomilem napisałem, ze była porażka i stracona flaga. A co do Olimpii niech sama OE opisze ten swój FC.
ODPOWIEDZ