Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
mampytanie
Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Chyba chodzi o to, że Tychy trzymają z ŁKS-em i Zawiszą, a oni Arki bardzo nie lubią. Byłem kiedyś w Gdańsku na meczu Lechii i Zagłębie Lubin i po prostu śmiałem się jak Arka i Zawisza siedziały daleko od siebie na sektorze gości ;)
-
zxcvbnm123
Hutnik NH kilka lat temu mial zgode czy uklad z GKS Jastrzebie? co doprowadzilo do upadku tej zgody/ukladu? zwykly brak kontaktow?
-
NieskazanyFAN
Mówisz o meczu z sezonu 2011/12, 2013/14 czy 2015/16 bo w każdym z nich brałem udział i chyba na logikę skoro się nie lubią to każdy stoi gdzie indziej. Zresztą Arka ma stosunkowo niedaleko i zawsze mogła dobić do pełnego sektora gości a duże wsparcie padło tylko w sezonie 2011/12.mampytanie pisze: 04.07.2017, 18:30 Chyba chodzi o to, że Tychy trzymają z ŁKS-em i Zawiszą, a oni Arki bardzo nie lubią. Byłem kiedyś w Gdańsku na meczu Lechii i Zagłębie Lubin i po prostu śmiałem się jak Arka i Zawisza siedziały daleko od siebie na sektorze gości ;)
Zgodę. Kontakty mieliśmy bardzo dobre, jednak ze względu na pewne zachowania Jastrzębiaków byliśmy zmuszeni pójść własną drogą.zxcvbnm123 pisze: 08.07.2017, 20:48 Hutnik NH kilka lat temu mial zgode czy uklad z GKS Jastrzebie? co doprowadzilo do upadku tej zgody/ukladu? zwykly brak kontaktow?
Jako ciekawostka - była to już nasza druga zgoda na przestrzeni kilkunastu lat.
-
Polish Power
A kiedy była ta pierwsza zgoda Hutnika z Jastrzębiem ??
To nie było w tym samym czasie co koniec zgody Zawisza-Jastrzębie? I nie z tego samego powodu?
To nie było w tym samym czasie. O ile mnie pamięć nie myli to Zawisza zerwał zgodę z Jastrzębiem wcześniej niż w 2009 roku, to był chyba 2007.halodrol pisze: 13.07.2017, 18:43 To nie było w tym samym czasie co koniec zgody Zawisza-Jastrzębie? I nie z tego samego powodu?
Potwierdzam, zgoda z Zawiszą padła wcześniej niż z Hutnikiem i z różnych powodów. Osobiście kontakty z Hutnikami mam do tej pory i z pewnością powodem nie był brak kontaktów. Niestety część osób u nas była przeciwna tej zgodzie od samego początku, dalej już poszło...jakby nie było z kibicowskimi pozdrowieniami, zgody padają, przyjaźnie zostają.
-
Polish Power
GJ 1962 a jeśli można zapytać, dlaczego część osób od Was była przeciwna wtedy zgodzie z Hks-em ? Obie ekipy nie duże ale charakterne i solidne, mogliście oczywiście moim zdaniem stworzyć naprawdę fajną bandę.
Z tego co pamiętam w Łowiczu, albo w Kutnie przy PKP był łączony graf Arka&Widzew.Bunio pisze: 02.07.2017, 13:04 Był jeden w Tczewie, ale nie znalazłem foto..
Generalnie to był okres gdy Tczew nie ubierał barw Lecha, chyba wówczas nawet jakieś oświadczenie poleciało, świeżo po początku układu Lech-ŁKS.
Takie czasy, kiedyś Widzew atakował nas w sprzecie niby za Arke i Grabiszyńska, teraz spija browary z Wisłą..
-
obiektywnyFAN
jakie Odra ma stosunki ze śląskimi ekipami?
Odra Opole - KSGKS
Odra Opole - Ruch Chorzów
Odra Opole - Zagłębie Sosnowiec
Odra Opole - KSGKS
-
sztwny_obiektywny
jak na linii Karpaty - Siarka/Wisłoka oraz Motor - JKS?
KosaobiektywnyFAN pisze: 18.07.2017, 22:13 jakie Odra ma stosunki ze śląskimi ekipami?
Odra Opole - KSGKS
-
miejscowy_zbik
JAK NA LINII Zawisza - Olimpia Grudziądz?
Kosa, parę last wstecz Karpaty jadące do Bytomia na turniej zaliczają plecy z SWH.
kosa. Nie zmienia fakt wpuszczenia na sektory na zakazie to była zwykła solidarność
-
Polish Power
Jak jest i bywało na linii Wisłoka - Resovia, Wisłoka - Stal Rzeszów, Wisłoka - Stal Stalowa Wola i Wisłoka - Motor Lublin obecnie i dawniej ???
jak na lini Wisłoka Jks Jarosław??
-
Zupełnie Zielony.
W wielkim skrócie: Z Resovia była zawsze kosa, ze Stalą Rzeszów też przy czym jakoś końcem lat 80tych była bardzo krótka zgoda, Stal Stalowa Wola kiedyś brak kontaktów / kosa, Motor - kosa.Polish Power pisze: 19.07.2017, 15:54 Jak jest i bywało na linii Wisłoka - Resovia, Wisłoka - Stal Rzeszów, Wisłoka - Stal Stalowa Wola i Wisłoka - Motor Lublin obecnie i dawniej ???
Kosa. Nigdy nas (Wisłoki) z nimi nic nie łączyło, nie łączy i nie będzie łączyć!
-
RoyberpakaOdrodzenie
A w jakich latach była zgoda Wisłoka-Stal Mielec ? :-)Zupełnie Zielony. pisze: 19.07.2017, 21:44W wielkim skrócie: Z Resovia była zawsze kosa, ze Stalą Rzeszów też przy czym jakoś końcem lat 80tych była bardzo krótka zgoda, Stal Stalowa Wola kiedyś brak kontaktów / kosa, Motor - kosa.Polish Power pisze: 19.07.2017, 15:54 Jak jest i bywało na linii Wisłoka - Resovia, Wisłoka - Stal Rzeszów, Wisłoka - Stal Stalowa Wola i Wisłoka - Motor Lublin obecnie i dawniej ???
Kosa. Nigdy nas (Wisłoki) z nimi nic nie łączyło, nie łączy i nie będzie łączyć!
-
tuwimianin.
Jak jest na linii Górnik Zabrze-JKS Jarosław, bo na zdjęciach z meczu z Legią widać koszulkę JKS-u?
-
RoyberpakaOdrodzenie
.....Prywatne kontakty...tuwimianin. pisze: 19.07.2017, 22:09 Jak jest na linii Górnik Zabrze-JKS Jarosław, bo na zdjęciach z meczu z Legią widać koszulkę JKS-u?
-
Zupełnie Zielony.
To jeszcze nie moje lata więc nie bd się wypowiadał. Padła jakoś końcem lat 80tych. Ten i inne tematy z szeroko pojętej historii opisane / rozkminiane są na naszym forum w tym temacie: (początkowe strony są nieco chaotyczne)RoyberpakaOdrodzenie pisze: 19.07.2017, 22:04 A w jakich latach była zgoda Wisłoka-Stal Mielec ? :-)
http://www.wislokadebica.pl/forum/viewt ... p?f=1&t=84
-
RoyberpakaOdrodzenie
... Poczytam , dzięki i pozdrawiam .Zupełnie Zielony. pisze: 19.07.2017, 22:16To jeszcze nie moje lata więc nie bd się wypowiadał. Padła jakoś końcem lat 80tych. Ten i inne tematy z szeroko pojętej historii opisane / rozkminiane są na naszym forum w tym temacie: (początkowe strony są nieco chaotyczne)RoyberpakaOdrodzenie pisze: 19.07.2017, 22:04 A w jakich latach była zgoda Wisłoka-Stal Mielec ? :-)
http://www.wislokadebica.pl/forum/viewt ... p?f=1&t=84
-
Polish Power
Zupełnie Zielony mam pytanie, za starej dobrej III ligi lat 90tych jaki były wasze liczby na Cracovii ? Bo z tego co kojarzę wówczas nie mało razy graliście i bodajże od początku lat 90 między Wami a Ksc była kosa. I czy było w Krk jakieś wsparcie KSG ?
-
Zupełnie Zielony.
Od czasu kosy 1990.IX.1 graliśmy z nimi 5 razy w III lidze + raz rewanż na wiosnę + raz w II lidze. Byliśmy u nich zaledwie 2 razy (w tym raz nie dojechaliśmy - dotarliśmy autokarem około 1 km od stadionu i psiarnia nas zawróciła). Pierwszy raz 1992.III.8 (II liga) pociągiem w 21 osób. Opis jest jest na forum w adekwatnym temacie, oraz w 2000.IV.9 (III liga) w 28u + 42 z KSG. Oczywiście to były zupełnie inne czasy i nie ma co ukrywać że po prostu taki wyjazd był z gatunku "walka o życie" więc chętnych były cząstkowe ilości ;) Z tego co pamiętam (pisze z głowy) , trafiła sie jedna środa (więc zupełnie odpada) i bodaj dwa razy przyszło pismo że nas nie wpuszczą (wtedy sie tym przejmowaliśmy, nie to co teraz). Przy czym nie ma się co oszukiwać i tak pewno byśmy nie pojechali. Cracovia zdaje się raz nie dojechała (ale nie mam pewności?)
-
Polish Power
Ok dzięki wielkie. A foto waszego sektora 28 plus 42 KSG z tego meczu w 2000 roku zachowało się jakieś ?
-
Zupełnie Zielony.
Przecież nie dojechaliśmy wtedy więc siłą rzeczy nie ma zdjęć z sektora. Na necie były publikowane dwie fotki z tego wyjazdu, jedna z autokaru (nasza ekipa) druga KSG odjeżdżający pociągiem z Mydlnik. Niestety nie jestem w stanie ich znaleźć a nie chce mi się skanować.
A zapomniałeś o waszych neutralnych czy też nawet dobrych relacjach swego czasu z TGH? :)Zupełnie Zielony. pisze: 19.07.2017, 21:44 ze Stalą Rzeszów też przy czym jakoś końcem lat 80tych była bardzo krótka zgoda,
Chyba musisz nadrobić zaległości z geografii i historii...obiektywnyFAN pisze: 18.07.2017, 22:13 jakie Odra ma stosunki ze śląskimi ekipami?
Odra Opole - KSGKS
-
mampytanie
Jakie są relacje pomiędzy kibicami:
Zagłębia Lubin a Jagiellono Białystok
Zagłębia Lubin a Cracovii
Zagłębia Lubin a Korony Kielce
Jagiellonii Białystok a Wisły Płock?
-
obiektywnyFAN
musiałeś się przyczepić? Sosnowiec należy do województwa śląskiego, więc nie napisałem nic sprzecznego. Tak historycznie należy do Zagłębia Dąbrowskiego.mlody_KB pisze: 20.07.2017, 13:12Chyba musisz nadrobić zaległości z geografii i historii...obiektywnyFAN pisze: 18.07.2017, 22:13 jakie Odra ma stosunki ze śląskimi ekipami?
Odra Opole - KSGKS
bez odbioru
-
internethooligans
Myją się w tej samej wodzie. Wspólne wchodzenie w dupe, wspólne wyzywanie Śląska i Wisły, jednak żadnej zgody ani układu przybić nie chcą. Więc neutral bliżej zgody niż kosymampytanie pisze: 20.07.2017, 17:30 Jakie są relacje pomiędzy kibicami:
-
Zupełnie Zielony.
Nie zapomniałem, po prostu były one na tyle "nieznaczące" że niema sensu tego wymieniać. W zasadzie prywatne kontakty. Po za tym takie relacje gdzie jest / była "tępa kosa" można by mnożyć nawet teraz ;)Eustachy pisze: 20.07.2017, 13:06A zapomniałeś o waszych neutralnych czy też nawet dobrych relacjach swego czasu z TGH? :)Zupełnie Zielony. pisze: 19.07.2017, 21:44 ze Stalą Rzeszów też przy czym jakoś końcem lat 80tych była bardzo krótka zgoda,
-
sztwny_obiektywny
Jak na linii Wisloka-Gieksa i co KSW na kontakty KSG z JKSem?
-
Zupełnie Zielony.
JKS przyjechał z GKSem zaraz po ich turnieju. Wyżej jest wyraźnie napisane że to jedynie prywatne kontakty.
Co do linii Wisłoka - GKS było już pisane. Obustronny szacunek / neutral.
ps. nie rozumię tej całej nagonki w poszukiwaniu sensacji. Takie czasy...
Co do linii Wisłoka - GKS było już pisane. Obustronny szacunek / neutral.
ps. nie rozumię tej całej nagonki w poszukiwaniu sensacji. Takie czasy...
-
otto.magico
Tak musiał, ponieważ dla niektórych, Lokalny Patriotyzm jest na tyle ważny! Więc do swojego pytania, powinieneś dodać Raków, Góral, BKS, Podbeskidzie itd.obiektywnyFAN pisze: 20.07.2017, 17:52musiałeś się przyczepić? Sosnowiec należy do województwa śląskiego, więc nie napisałem nic sprzecznego. Tak historycznie należy do Zagłębia Dąbrowskiego.mlody_KB pisze: 20.07.2017, 13:12Chyba musisz nadrobić zaległości z geografii i historii...obiektywnyFAN pisze: 18.07.2017, 22:13 jakie Odra ma stosunki ze śląskimi ekipami?
Odra Opole - KSGKS
bez odbioru
Jak wyglądają obecnie relacje pomiędzy Odrą Opole, Piastem Gliwice i Polonia Bytom? Kiedyś zgoda, a obecnie?
"Czy Szombierki wznowiły kibicowską działalność? Może już było, może przegapiłem. Dzięki za info."
Z tego co wiem to wznowiły. Na paru meczach wystawili młynek na meczu z Radzionkowem nawet był ich układowicz z Niemiec Vfb Lubeck.
Z tego co wiem to wznowiły. Na paru meczach wystawili młynek na meczu z Radzionkowem nawet był ich układowicz z Niemiec Vfb Lubeck.