Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Łódź i województwo łódzkie - kibicowsko
Ma ktos z sasiadow ze wsch. Str miasta zdjecia Łodzianki na dzien dzisiejszy ??
Ps. Czy prawda jest ze maja tam poza Widzewm grac Rugbisci KsB?
Ps. Czy prawda jest ze maja tam poza Widzewm grac Rugbisci KsB?
error04 pisze: 30.06.2017, 14:12 Moge sie mylic ale Rangersi chyba swoje karnety sprzedali na 3 poziom rozgrywkowy a nie 4.
Mylisz sie.
Rangersi sprzedali ponad 30 koła karnetów na 4 ligę, ale nie zgłosili tego do księgi rekordów. Rekord guinnessa należy więc do RTS Widzew!
Trąbili o tym wszędzie, nawet na zagranicznych portalach oraz w prasie były wzmianki. Za granicą jeśli chodzi o łódzką piłkę to w sumie kojarzą tylko i wyłącznie Widzew. O Łksie to nikt nie słyszał ;)
Janiol pisze: 30.06.2017, 19:40Rangersi sprzedali ponad 30 koła karnetów na 4 ligę, ale nie zgłosili tego do księgi rekordów. Rekord guinnessa należy więc do RTS Widzew!
Boże...
O master wróciłeś :) szukałeś grobu Żyda sobolewskiego waszej legendy ? :D
@MISTRZ1908
Akurat tutaj popieram tych od was ktorzy chcieli wpierdolic grajkom bo im sie nalezalo. I nawet na minus daje to ze reszcie sie tak upieklo. Wychowalem sie w czasach kiedy to bylo normalne ze w sobote chujnia na boisku a wieczorem balety w Kabarecie, Madej chyba nie jednego liscia wylapal swego czasu
Akurat tutaj popieram tych od was ktorzy chcieli wpierdolic grajkom bo im sie nalezalo. I nawet na minus daje to ze reszcie sie tak upieklo. Wychowalem sie w czasach kiedy to bylo normalne ze w sobote chujnia na boisku a wieczorem balety w Kabarecie, Madej chyba nie jednego liscia wylapal swego czasu
mało widze wiesz opel...do cosinusa po nauke ,bo w bramie ci tego tematu nie rozszrzą,ha ha
trochę żałosny jest ten płacz Widzewiaków w liście do zdanowskiej
Wasz radny cie poinformował pejsie z Dobronia? Trzy literowa...
-
łodzianin98
A coś oprócz galerii handlowych w weekend i Waszego stadionu co 2 tygodnie nie stoi w tym mieście puste?
Że niby w czym żałosny? Że klub pilnuje swoich interesów i próbuje nie dopuscić do kolejnego wałku, jaki znowu chce zrobić obecna prezydent? UMŁ sam zapowiedział, że będzie sprawiedliwie rozdzielać pieniądze i oba kluby otrzymają takie samo wsparcie. Więc w takiej sytuacji na dokończenie budowy stadionu Łksu zostało ok. 30 mln i ani grosza więcej. Poza tym jeszcze pozostaje aspekt czysto ekonomiczny. Sorry, nie wiem, czym ty się zajmujesz na co dzień, ale ja płacę nie tylko państwowy, ale i lokalny haracz (czyt. podatki) i nie życzę sobie, by moje pieniądze szły na coś, co będzie generować tylko koszty dla miasta. Bo utrzymanie 20 tysięcznego molocha, który najprawdopodobniej będzie w połowie, jak nie w większości pusty nie uśmiecha mi się, jako podatnikowi. Tyle w temacie.siwobrody pisze:trochę żałosny jest ten płacz Widzewiaków w liście do zdanowskiej
[/quote]
Ogólnie to nie jestem z Łodzi i napisałem tylko i wyłącznie moją opinie. Moim zdaniem samo to, że wydaję się miejskie pieniądze na stadiony jest głupotą. Tak naprawdę żaden stadion nie zwróci się i będzie generował koszta. W czym żałosny? Po prostu forma tego listu jest zbyt płaczliwa, tak jakbyście się skarżyli pani w przedszkolu na kolegę.
Przeczytales chociaz ten list? Widzew nie pisze zeby wam nie budowac tylko zeby traktowac kluby rowno (czyt. zrobcie cos dla nas)
Swietne haslo :) dobre podsumowanie waszego dopingu :) a ta galara to ktory peron?
-
MISTRZ1908
Ten sam peron(czyt.sektor)na który wy(widzew!)obsraliście sie wpuścić Nas pomimo 2tyg wcześniej wpuszczenia Łomży. No ale będzie równo. 2 stadiony mają być.error04 pisze: 01.07.2017, 18:34Przeczytales chociaz ten list? Widzew nie pisze zeby wam nie budowac tylko zeby traktowac kluby rowno (czyt. zrobcie cos dla nas)
Swietne haslo :) dobre podsumowanie waszego dopingu :) a ta galara to ktory peron?
-
MISTRZ1908
Poczytaj o terenach na Minerskiej to się dowiesz. Jest coś takiego jak google. Źle to sformułowalem. Kupili tereny sąsiadujące bezpośrednio z budowanym ośrodkiem. ŁKS buduje tam hotel ze spa i restauracją. Nie musisz chyba pytać,gdzie podczas ewentualnych zgrupowań bedą nocować zespoły. A co za tym idzie,gdzie trafi kasa. ŁKS wydał na to ponad pół bańki. Biorąc pod uwagę te długi to sporo.
Skończyłem prawo na UŁ :-). Pochwal się jak u ciebie z wykształceniem.Master1 pisze: 01.07.2017, 10:45 mało widze wiesz opel...do cosinusa po nauke ,bo w bramie ci tego tematu nie rozszrzą,ha ha
1925 pisze: 27.06.2017, 23:27 Odbiegajac od tematu głównego ..... w ktorym miejscu ( jakiej szkole ) łódzka 161 ma treningi sztuk walki ??
A jest coś takiego u nas w Łodzi? Też się z chęcią dowiem w jakiej szkole :)
Równe rozdzielanie pieniędzy między łódzkie kluby miało sens w momencie gdy grają grają tej samej klasie rozgrywkowej. W momencie gdy jeden klub jest ligę wyżej i jest pilkarsko lepszy powinien dostawać więcej pieniędzy od tego gorszego.
Wydaje mi się że Widzew nie chce żeby ŁKS miał normalny stadion ponieważ boi się ze tam będzie ten sam efekt co na Widzewie. Chodzi mi o to ze jak jest nowy stadion to jest dużo nowych osób. Ludzie z dzielnic danego klubu bardziej się garną na stadion z ciekawości. Taki efekt jest zawsze i wszędzie przy okazji nowego stadionu. Tylko od klubu zależy jak skutecznie zadziała na kibiców.
Dużo osób bardzo się tym wszystkim emocjonuje zamiast na spokojnie zrozumieć mechanizmy.
Wydaje mi się że Widzew nie chce żeby ŁKS miał normalny stadion ponieważ boi się ze tam będzie ten sam efekt co na Widzewie. Chodzi mi o to ze jak jest nowy stadion to jest dużo nowych osób. Ludzie z dzielnic danego klubu bardziej się garną na stadion z ciekawości. Taki efekt jest zawsze i wszędzie przy okazji nowego stadionu. Tylko od klubu zależy jak skutecznie zadziała na kibiców.
Dużo osób bardzo się tym wszystkim emocjonuje zamiast na spokojnie zrozumieć mechanizmy.
-
widzewiak_z_gor
Matador ->
Przecież to nie jest wina Widzewa i jego kibiców, że ŁKS ma jedną trybunę, zamiast całego stadionu.
Przecież to nie jest wina Widzewa i jego kibiców, że ŁKS ma jedną trybunę, zamiast całego stadionu.
-
popopopopo
Dodać do tego należy, że ich twardy kibol z młyna = miękka pipa
Ale nikt nie pisał, że to wina Widzewa. Chodzi o płacz widzewiaków, że będą nam budować stadion podczas gdy sami mają cztery trybuny.
widzewiak_z_gor pisze: 02.07.2017, 16:19 Matador ->
Ale nikt nie pisał, że to wina Widzewa. Chodzi o płacz widzewiaków, że będą nam budować stadion podczas gdy sami mają cztery trybuny.
-
widzewiak_z_gor
Osobiście mam nadzieję, że będzie mi dane przeżyć Derby Łodzi w Extraklasie, już na dokończonym stadionie ŁKS-u oraz z kibicami Gości na Widzewie.
-
NoMatterWhat
Jesli nie umiesz czytac ze zrozumieniem, to tez sie nie wypowiadaj.popopopopo pisze: 02.07.2017, 16:27
-
łodzianin98
Ale to już chyba nie Widzewiacy się powinni głowić kim ŁKS zapełni stadion, czyż nie?
-
old school CRBB
Rangersi sprzedali ponad 30 koła karnetów na 4 ligę, ale nie zgłosili tego do księgi rekordów. Rekord guinnessa należy więc do RTS Widzew!
BRAWO!!!!!
BRAWO!!!!!
-
stachuzrdg
łodzianin98 pisze: 02.07.2017, 19:40 Ale to już chyba nie Widzewiacy się powinni głowić kim ŁKS zapełni stadion, czyż nie?
I tak i nie. Mnie jako mieszkańca Łodzi interesuje na co są przeznaczane pieniądze z podatków które płace w tym mieści od 20 lat. I ja i wielu innych Łodzian uważa wydatek 200 mln złoty na zupełnie niepotrzebny. Przecież tam już zostały wydane zupełnie niepotrzebnie setki milionów złoty na AA i tera budującą się halę sportową. AA od lat jedzie na minusie a mając coraz większą konkurencję w Polsce - hala w Krakowie, Gdyni, Katowice te minusy będą coraz większe. Oczywiście uważam że ten dziwoląg jednotrybunowy z przeznaczeniem na piłkę nożną i rugby ośmiesza to miasto więc jestem jak najbardziej za aby dobudować bieżnie 8 torową i pozostałe zaplecze do organizacji zawodów lekkoatletycznych i byśmy mieli więcej pożytku z tego w Łodzi. Niech brodowici skupią się na swoich sekcjach halowych a piłkę nożną zostawią Widzewowi bo i tak od 40 lat są w naszym cieniu w tej dyscyplinie sportu.
-
popopopopo
Zrozum stachu, że nikogo nie interesuje co ty uważasz i jakie macie zdanie na temat budowy reszty trybun na ŁKSie. Możecie sobie tu popisać, że sie nie zgadzacie i tylko tyle.
a tak ogolnie to kiedy Łks rusza z karnetami?
drugie pytanie to kto w 2 lidze wyglada na faworytow do awansu?
http://www.derbylodzi.pl/news/516/caly- ... ie-kibicow. Bardzo dobry artykuł dla kolegów zza miedzy o tej waszej MEGA FREKWENCIJ to dla was lektura na DOBRANOC
Myślę że faworytami są Radomiak Olimpia Elbląg ,Błekitni i pewnie spadkowicze z 1 ligi chociaz nie wiadomo jak beniaminkowie sie spiszą w ostatnich latach druzynom awansującym z 3 do 2 ligi szlo bardzo dobrze np Odra Opoleerror04 pisze: 02.07.2017, 22:44 a tak ogolnie to kiedy Łks rusza z karnetami?
Tyle wylanych przez Widzewiakow łez bierze się stąd , że dotarlo do nich że jedyny sukces w zakończonym sezonie - to sukces w zapelnieniu nowego stadionu.... natomiast powodów do płaczu mieli , i mają w ostatnim czasie dużo dużo więcej.
Po raz kolejny już byli w ogródku , już się witali... tylko rzeczywistość okazała się po raz kolejny bardzo przewrotna i bezlitosna , i z chmur spadli znowu na dupe , na twardą glebe..
Po raz kolejny już byli w ogródku , już się witali... tylko rzeczywistość okazała się po raz kolejny bardzo przewrotna i bezlitosna , i z chmur spadli znowu na dupe , na twardą glebe..
Pewnie parę sezonów posiedzą w 3 lidze kibicuje Polonii WWA aby wrocili do 2 ligiRTS UĆ pisze: 02.07.2017, 23:39 Tyle wylanych przez Widzewiakow łez bierze się stąd , że dotarlo do nich że jedyny sukces w zakończonym sezonie - to sukces w zapelnieniu nowego stadionu.... natomiast powodów do płaczu mieli , i mają w ostatnim czasie dużo dużo więcej.
Polonia? mam nadzieje ze wroci tam gdzie jej miejsce ale nie stanie sie to szybko. Polonia ma problemy z kasa i maja grac mlodzikami i tanszymi zawodnikami. Tak pisza portale i tak twierdza fani PoloniiJanosik69 pisze: 02.07.2017, 23:46 Pewnie parę sezonów posiedzą w 3 lidze kibicuje Polonii WWA aby wrocili do 2 ligi
Drweca jednak dostala licencje ale druzyna sie rozpadla. Spadkowiec Olimpia Z. tak samo ciezko z kasa stoja.
Niewiadoma sa rezerwy Legii (jak zawsze) i to tyle.
Tak jak w tamtym sezonie byly 3 druzyny ktore robily roznice to teraz chyba tylko Widzew zostal. Mocne wzmocnienia i na papierze wyglada to ze liga zjedzona na miekko. Oczywiscie to pilka wiec wszystko moze sie zdazyc.
Przecież to jest przez was prowadzona strona, więc możecie wsadzić sobie gdzieś ten tekst na dobronaoc :)yogi82 pisze: 02.07.2017, 23:11 http://www.derbylodzi.pl/news/516/caly- ... ie-kibicow. Bardzo dobry artykuł dla kolegów zza miedzy o tej waszej MEGA FREKWENCIJ to dla was lektura na DOBRANOC
Wiekszego gowna dawno nie czytalem.
Głównym argumentem budowy stadionu dla Łksu jest frekwecja na Widzewie?
Odnoszenie sie do czasow starego stadionu i czasow cacka i to tylko okresu gdy zaczely sie protesty na Widzewie.
Pozniej Byczytna i "zaproszenia" na mecz.
To w koncu kto ma miec budowany stadion Widzew czy Łks? Bo nie widze nawet slowa o frekwecji na Łksie. Ani na starym stadionie ani na nowej trybunie. Bo mimo ze to jest tylko 1 trybuna to jest to nowa wypasiona trybuna wiec zalicza sie pod nowy obiekt i tu znow Widzew przychodzi z pomoca bo tylko na derbach zostala zapelniona!
Teraz macie szanse pokazac wszystkim ze trybuna to za malo. Kupcie 5000 karnetow i jestescie goscie. Bo sorry ale zglaszanie trybuny 5700 na mniejsza liczbe widzow bo i tak nie zapelnicie potwierdza tylko co my piszemy.
Kurewka z warszawy a jednak za Lechem. Co wy na to?
.

.

Mysle ze to troche ch*jowo ze wstawiasz zdjecie swojej starej.
-
rozpierdol
Mistrz to podobno nauczyciel polskiego z cosinusa.Dostał darmowe wejściówki na amfiteatr i teraz cwaniakuje na forum jaki to z niego wielki Łksiak.
-
StareBałuty1908
Do tego samego Cosinusa, do którego wy też polecieliście tyle tylko, że nie pykło. Zresztą tak jak z browarem co nie ? Ale skąd ty możesz wiedzieć o takich rzeczach szczylu.
-
MISTRZ1908
Dobre,dobre. Podejrzewam,że 80%tego forum bym "zjadł"liczbą meczy i wyjazdów. Ale co ja tam wiem. Bawcie się. Napisałem tu ostatni post,obiecuję. Pozdrawiam tych najbardziej kumatych kocurów co to są na każdej akcji w internecie.rozpierdol pisze: 03.07.2017, 12:37 Mistrz to podobno nauczyciel polskiego z cosinusa.Dostał darmowe wejściówki na amfiteatr i teraz cwaniakuje na forum jaki to z niego wielki Łksiak.
-
rozpierdol
Powinieneś raczej zjeść snickersa.MISTRZ1908 pisze: 03.07.2017, 13:10Dobre,dobre. Podejrzewam,że 80%tego forum bym "zjadł" liczbą meczy i wyjazdów.
Gwoli ścisłości, Cosinus sponsoruje nasze koszykarki wiec to ty się dowiedz co i jak.StareBałuty1908 pisze: 03.07.2017, 12:56 Do tego samego Cosinusa, do którego wy też polecieliście tyle tylko, że nie pykło. Zresztą tak jak z browarem co nie ? Ale skąd ty możesz wiedzieć o takich rzeczach szczylu.