Już dzisiaj odbywa się turniej kibiców Widzewa w Żyrardowie,obsada ciekawa trzeba przyznać ;)

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
Moi Koledzy z Wrocławia swego czasu w jeden weekend bawili się w Krakowie, w drugi bawili się w Lublinie. Życie
No tak, tak RWD .... :) ale pamietaj Klubem Łodzi jest ŁKS ;-)
hahahahahaha "Motor Chełmianka sialalalal" hahahahS.J. pisze: ↑25.06.2017, 11:32Wczoraj był prawdziwy wysyp turniejów kibicowskich w Polsce.Bawiono się w Żyrardowie (Widzew) skład wiadomy .Hajnówka(Jaga) skład :Jagiellonia,Warmia Grajewo,Mazur Ełk,Motor Lublin,Hetman Zamość,Orlęta Radzyń Podlaski.Kraków (Cracovia) skład :Arka,Lech,Polonia Warszawa,GKS Tychy ,Sandecja,Tarnovia i do tego jakiś turniej Legionistów ,ale tu składu nie znam .Czekamy na relację i zdięcia ;)
-
Jako osoba ze Śląska - ekipy która spory czas miała zgodę z Wisłą powinieneś wiedzieć co łączy Wisłę i Resovię i nie chodzi mi o "status" między nimi (czy to układ h czy zgoda) a bardziej w jaki sposób zaczęły się ich kontakty i przez co są powiązani.martex.44 pisze: ↑26.06.2017, 11:20Czy sytuacja Lechii z Motorem w obliczu Śląska jest taka sama jak Wisły/Resovii ze Stalą Rzeszów??
Jakie są relacje Wisły z Resovią ?? Bardziej podchodzi to pod układ h choć to daleko idące uproszczenie. Jeśli nawet tak jest to chyba największą kosą Resovii jest Stal. Osobiście uważam to za paradoks dzisiejszych czasów, bo co innego jest wspierać zgodę na wyjeździe i stać na jednym sektorze jak Lechia z Motorem czy Łks/Zawisza z Arką, a co innego grać wspólnie w piłkę na kibicowskim turnieju, gdzie osoby nie są raczej przypadkowe.
Nie jest tajemnicą w jakich liczbach miały walczyć obie koalicje?Kea Kulani pisze: ↑26.06.2017, 15:01Z tego co wiadomo, to niech Legia z Radomiakiem dziękują Bogu, że policja się zjawiła :) Takiej bandy Śląska i Lechii to ja od 1996 nie widziałem :)
"W kompleksie leśnym na terenie województwa wielkopolskiego wylegitymowano blisko 100 osób, a w samochodach znaleziono ochraniacze i rękawice bokserskie. Po przeprowadzonej przez policjantów kontroli, obie grupy rozjechały się do domów."pf8 pisze: ↑26.06.2017, 15:11Nie jest tajemnicą w jakich liczbach miały walczyć obie koalicje?Kea Kulani pisze: ↑26.06.2017, 15:01Z tego co wiadomo, to niech Legia z Radomiakiem dziękują Bogu, że policja się zjawiła :) Takiej bandy Śląska i Lechii to ja od 1996 nie widziałem :)
A skąd wiesz jaką bandą jechała Legia?Kea Kulani pisze: ↑26.06.2017, 15:01Z tego co wiadomo, to niech Legia z Radomiakiem dziękują Bogu, że policja się zjawiła :) Takiej bandy Śląska i Lechii to ja od 1996 nie widziałem :)
pf8 pisze: ↑26.06.2017, 15:11To z tego co ci wiadomo czy z tego co widziałeś ?? Prawda jest taka że dziś wielu z tych "szczurów" którzy nie powinni chodzić w pitbullach albo extreme hobby napierdala koksów bez żadnego problemu...Kea Kulani pisze: ↑26.06.2017, 15:01Z tego co wiadomo, to niech Legia z Radomiakiem dziękują Bogu, że policja się zjawiła :) Takiej bandy Śląska i Lechii to ja od 1996 nie widziałem :)
Czy on coś mówił o gabarytach? Do niczego nie dochodzi i tyle. Po c*** spinacie d*** warszawioki?Kick pisze: ↑26.06.2017, 16:24A skąd wiesz jaką bandą jechała Legia?Kea Kulani pisze: ↑26.06.2017, 15:01Z tego co wiadomo, to niech Legia z Radomiakiem dziękują Bogu, że policja się zjawiła :) Takiej bandy Śląska i Lechii to ja od 1996 nie widziałem :)
A dwa, wygląd (gabaryty) w dzisiejszych czasach jest daleki od weryfikacji potencjału składu.
kilof pisze: ↑26.06.2017, 19:12Czy on coś mówił o gabarytach? Do niczego nie dochodzi i tyle. Po c*** spinacie d*** warszawioki?Kick pisze: ↑26.06.2017, 16:24A skąd wiesz jaką bandą jechała Legia?Kea Kulani pisze: ↑26.06.2017, 15:01Z tego co wiadomo, to niech Legia z Radomiakiem dziękują Bogu, że policja się zjawiła :) Takiej bandy Śląska i Lechii to ja od 1996 nie widziałem :)
A dwa, wygląd (gabaryty) w dzisiejszych czasach jest daleki od weryfikacji potencjału składu.
Póki co d*** spinasz jedynie ty. A jakby było tego mało to tematyki teoretycznych zwycięstw nie rozpoczął "warszawiok" tylko jakiś łobuz od was. Więc chociaż odrobinę obiektywizmu.
Raz zrobiliśmy turniej z udziałem wszystkich zgód i była na nim Wisła, Lechia i Motor. Nie skończyło to się za dobrze i od tej pory żaden wspólny turniej nie był organizowanyokospoko pisze: ↑26.06.2017, 13:02Jako osoba ze Śląska - ekipy która spory czas miała zgodę z Wisłą powinieneś wiedzieć co łączy Wisłę i Resovię i nie chodzi mi o "status" między nimi (czy to układ h czy zgoda) a bardziej w jaki sposób zaczęły się ich kontakty i przez co są powiązani.martex.44 pisze: ↑26.06.2017, 11:20Czy sytuacja Lechii z Motorem w obliczu Śląska jest taka sama jak Wisły/Resovii ze Stalą Rzeszów??
Jakie są relacje Wisły z Resovią ?? Bardziej podchodzi to pod układ h choć to daleko idące uproszczenie. Jeśli nawet tak jest to chyba największą kosą Resovii jest Stal. Osobiście uważam to za paradoks dzisiejszych czasów, bo co innego jest wspierać zgodę na wyjeździe i stać na jednym sektorze jak Lechia z Motorem czy Łks/Zawisza z Arką, a co innego grać wspólnie w piłkę na kibicowskim turnieju, gdzie osoby nie są raczej przypadkowe.
Pewnie masz rację , że kosa na linii Lechia - Motor to nie to samo co Resovia - Stal ale kosa to kosa. Wytykanie innym czegoś co dzieje na twoim podwórku , nawet ujmijmy to w mniejszy sposób jest dla mnie poprostu hipokryzją.
A gdy Śląsk robi turniej to nie zaprasza Lechii i Motoru ? Czy raz zapraszają jednych a raz drugich?
Kolejna sprawa to fakt , że turniej turniejem ale myślisz , że podczas meczy na zgodzie nie spotykają się nieprzypadkowe osoby z jednej i drugiej nielubiącej się ekipy?
Zdaje sobię sprawę , że chodzi ci o to , że podczas turnieju drużyny grają w piłkę , jest alkohol , kiełbasa czyli integracja ale nie zmienia to faktu , że picie piwa czy jedzenie kiełbaski , zapraszanie na gościnę po meczu u siebie czy wyjazdach też jest na porządku dziennym.
Widzew robi turniej u siebie i to oni zapraszają tych których chcą ,a to że łączy ich układ chuligański z Wisłą nie oznacza , że mają pozbyć się Stali czy zmienić swoje nastawienie do RR. Z drugiej strony Wisła nie zamierza rozpaczać , że na turnieju jest SRz .
Jedyne co mnie denerwuje to fakt , że mieliście tyle czasu zgodę z Wisłą a jej relacje do Motoru były wiadomo jakie i odwrotnie, Lechia też ma kosę z Motorem i gdy wasze relacje na linii Wisła - Śląsk zmieniły się nagle przypierdalasz się do Wisły o coś co u was się działo i dzieje dalej. I powtórzę , wiem że kosę RR - SRz można zaliczyć do "większych"niż np Motor - Wisła czy Motor - Lechia ale w dalszym ciągu jest to kosa.
martex.44 pisze: ↑26.06.2017, 22:37Raz zrobiliśmy turniej z udziałem wszystkich zgód i była na nim Wisła, Lechia i Motor. Nie skończyło to się za dobrze i od tej pory żaden wspólny turniej nie był organizowanyokospoko pisze: ↑26.06.2017, 13:02Jako osoba ze Śląska - ekipy która spory czas miała zgodę z Wisłą powinieneś wiedzieć co łączy Wisłę i Resovię i nie chodzi mi o "status" między nimi (czy to układ h czy zgoda) a bardziej w jaki sposób zaczęły się ich kontakty i przez co są powiązani.martex.44 pisze: ↑26.06.2017, 11:20Czy sytuacja Lechii z Motorem w obliczu Śląska jest taka sama jak Wisły/Resovii ze Stalą Rzeszów??
Pewnie masz rację , że kosa na linii Lechia - Motor to nie to samo co Resovia - Stal ale kosa to kosa. Wytykanie innym czegoś co dzieje na twoim podwórku , nawet ujmijmy to w mniejszy sposób jest dla mnie poprostu hipokryzją.
A gdy Śląsk robi turniej to nie zaprasza Lechii i Motoru ? Czy raz zapraszają jednych a raz drugich?
Kolejna sprawa to fakt , że turniej turniejem ale myślisz , że podczas meczy na zgodzie nie spotykają się nieprzypadkowe osoby z jednej i drugiej nielubiącej się ekipy?
Zdaje sobię sprawę , że chodzi ci o to , że podczas turnieju drużyny grają w piłkę , jest alkohol , kiełbasa czyli integracja ale nie zmienia to faktu , że picie piwa czy jedzenie kiełbaski , zapraszanie na gościnę po meczu u siebie czy wyjazdach też jest na porządku dziennym.
Widzew robi turniej u siebie i to oni zapraszają tych których chcą ,a to że łączy ich układ chuligański z Wisłą nie oznacza , że mają pozbyć się Stali czy zmienić swoje nastawienie do RR. Z drugiej strony Wisła nie zamierza rozpaczać , że na turnieju jest SRz .
Jedyne co mnie denerwuje to fakt , że mieliście tyle czasu zgodę z Wisłą a jej relacje do Motoru były wiadomo jakie i odwrotnie, Lechia też ma kosę z Motorem i gdy wasze relacje na linii Wisła - Śląsk zmieniły się nagle przypierdalasz się do Wisły o coś co u was się działo i dzieje dalej. I powtórzę , wiem że kosę RR - SRz można zaliczyć do "większych"niż np Motor - Wisła czy Motor - Lechia ale w dalszym ciągu jest to kosa.
Wiem co łączy Resovię i Wisłę, ale nie chcę tego pisać, żeby nie było, że sieje ferment.
Co do meczów zgód to w obecnych czasach każdy może wesprzeć zgodę. Owszem są spotkania, gdzie jest selekcja ze względu na brak biletów. Poza tym o tych sprawach wiadomo, a o turniejach często niezainteresowane osoby dowiadują się po fakcie.
A to dlaczego przypierdalam się do Wisły jak sam stwierdziłeś powinno być Ci jasne. Fajnie, że chociaż zresztą rzeczy się zgadzamy. Pozdrawiam
okospoko pisze: ↑27.06.2017, 10:55martex.44 pisze: ↑26.06.2017, 22:37Raz zrobiliśmy turniej z udziałem wszystkich zgód i była na nim Wisła, Lechia i Motor. Nie skończyło to się za dobrze i od tej pory żaden wspólny turniej nie był organizowanyokospoko pisze: ↑26.06.2017, 13:02
Jako osoba ze Śląska - ekipy która spory czas miała zgodę z Wisłą powinieneś wiedzieć co łączy Wisłę i Resovię i nie chodzi mi o "status" między nimi (czy to układ h czy zgoda) a bardziej w jaki sposób zaczęły się ich kontakty i przez co są powiązani.
Wiem co łączy Resovię i Wisłę, ale nie chcę tego pisać, żeby nie było, że sieje ferment.
Co do meczów zgód to w obecnych czasach każdy może wesprzeć zgodę. Owszem są spotkania, gdzie jest selekcja ze względu na brak biletów. Poza tym o tych sprawach wiadomo, a o turniejach często niezainteresowane osoby dowiadują się po fakcie.
A to dlaczego przypierdalam się do Wisły jak sam stwierdziłeś powinno być Ci jasne. Fajnie, że chociaż zresztą rzeczy się zgadzamy. Pozdrawiam
To , że każdy może wesprzeć zgodę nie wyklucza , że również pojawia się tam główna banda. Czasami wsparcie jest bardziej "piknikowe" ale nie popadajmy w jakąś skrajność . Na twoim przykładzie ,nie zaprzeczysz chyba , że nigdy na waszych meczach nie pojawiały się główne osoby z Wisły czy Lechii w obecności Motoru na raz? (Chociaż i tak już przyznales , że był jeden taki turniej )
To , że na turniej jadą nieprzypadkowe osoby to ok ale chyba każdy przyzna , że częściej dochodzi do spotkania się na meczach "nie lubiących " się sekcji sportowych niz na turniejach chociażby ze względu na fakt , że turnieje są rzadszym zjawiskiem niż wsparcie na meczach.
I żeby była jasność , już mniejsza w to gdzie częściej dochodzi do spotkania się dwóch wrogich ekip i czy ta kosa jest większa od drugiej , chodzi o fakt , że zarzucanie komuś czegoś gdy twoja własna ekipa przez lata była i jest "miejscem" podobnych wydarzeń jest po prostu słabe.
To , że twoje podejście do Wisły jest jakie jest i na chwilę obecną zapewne nie darzysz ich sympatią to twoja sprawa, ale od gościa który jest już z trochę na tym forum ,ma jakąś wiedzę i nie rzuca k****** na lewo i prawo wymaga się trochę obiektywizmu i innego podejścia niz od kont założonych parę dni temu , gdzie co drugie słowo to j**** .
Męczące jest gdy wchodzi się w jaki kolwiek temat a tam w drugim poście już od razu ktoś komuś zarzuca , że Wisła ze SRz na tym samym turnieju , że ŁKS stoi obok Arki na Lechu , że WRWE się zjednoczyło mimo , że prędzej była kosa itd. Niech każdy przeanalizuje swoją ekipę , jej historię , to z kim się bratali a z kim mieli kosę , co odjebali a czego nie i okaże się , że nie ma krystalicznie czystych ekip. A pisanie takich rzeczy wywołuje niepotrzebną gównoburzę.
A dodając moje 3 grosze uważam , że Resovia w tej całej układance jest na przegranej pozycji . Mimo , że ich kontakty z Wisłą są jakie są to można powiedzieć , że u boku Wisły są aż 3 ekipy które nie darzą ich sympatią i wyglądają według mnie jak piąte koło u wozu. Ale to tylko moje zdanie.
Daleko mi mistrzu do spinania d***, czego tym bardziej nie widzę w moim komentarzu :)kilof pisze: ↑26.06.2017, 19:12Czy on coś mówił o gabarytach? Do niczego nie dochodzi i tyle. Po c*** spinacie d*** warszawioki?Kick pisze: ↑26.06.2017, 16:24A skąd wiesz jaką bandą jechała Legia?Kea Kulani pisze: ↑26.06.2017, 15:01Z tego co wiadomo, to niech Legia z Radomiakiem dziękują Bogu, że policja się zjawiła :) Takiej bandy Śląska i Lechii to ja od 1996 nie widziałem :)
Prawda, młode składy do 25 lat. Wygrana Bełchatowa.
Użytkownicy przeglądający to forum: 1920UJB, banan92, bez pośpiechu, Daniel2345, Hardy zza płotu, kamyktomi, KibicMKS, Mistek, olek765, WhiteBoyŁódź i 129 gości