Euro u21-Polska-2017-Kibicowsko !!

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

zihen_ks

Re: Euro u21-Polska-2017-Kibicowsko !!

Post autor: zihen_ks »

ma ktoś odsprzedać bilet na mecz Polska Anglia w Kielcach?

ewentualnie orientuję się ktoś czy jest opcja wejść na spontanie bez biletu?
iparts.pl
1925

Post autor: 1925 »

Bilety wyprzedane - chyba że u koni
tuwimianin.

Post autor: tuwimianin. »

Na viagogo.pl jeszcze są, ale ceny spore.
jarohools

Post autor: jarohools »

zab pisze: 20.06.2017, 09:30
Zły pisze: 17.06.2017, 00:52 Nie siej farmazonow bo nic takiego nie miało miejsca! Chelmianka z Górnikiem wchodzą przed samym rozpoczęciem meczu i od razu wieszają swoje flagi na górze trybuny. Afery się zachciało szukać
Skoro nie wiesz to dopytaj, to chyba nie problem?
Flaga Chełm wisiała już około godzinkę przed meczem, wszedł Hetman i flaga zniknęła, pojawiła sie Hetmana a flaga Chełm pojawiła sie na górze sektora. Tam gdzie potem Chełmianki i Górnika. Przecież łatwo to zweryfikować...

Zarówno na meczu ze Słowacją i Szwedami sporo ludzi z całego wschodu, trochę Podkarpacia i Mazowsza. Głównie rodzinki z dziećmi. Sporo grupek legionistów z Lubelskiego i Mazowsza, choćby legijny Garwolin.
Zarówno Słowacy jak i Szwedzi to imprezowicze, często ledwo słaniający sie na nogach. Nie mniej prowadzili całkiem niezły doping a to pisze z perspektywy sektora narożnego. Szwedzi ogólnie dopingowali na niezłej korbie już godzinę przed meczem.
Nasz doping cóż wczoraj lepszy zdecydowanie choć obok Szwedów cieżko było usłyszeć czasami co intonuje młyn Motoru. Ale tu czasami nasi Janusze ogarniali doping i było śpiewane na swoją rękę.
Co dobarw, szwedzkie flagi były na każdym rogu, ichniejszy PZPN przygotował dla każdego Szweda machajkę. Po meczu niektóre flagi, także na kiju brali Polacy.
Gościu nie rozsiewaj bzdur bo flaga "Chełm" (nie "Chełmianka") może i migrowała na trybunie ale widocznie z powodu takiego że woleli powiesić obok swoich (czyli flag "Chełmianka" i "Łęczna") niż koło Hetmana. Mam pytanie, bo taki z ciebie kibic czemu nie wybrałeś się nawet na młyn pomóc w dopingu co nie było żadnym problemem bo można było wejść na młyn z każdego sektora.
nieaktywny

Post autor: nieaktywny »

Ma może ktoś z Was jakieś filmiki bądź też linki do YT z dopingu w meczu ze Szwecją? Chodzi mi głownie o niosące się po trybunach Ria Ria Hungaria.
Destroye

Post autor: Destroye »

https://www.youtube.com/watch?v=gJn-coU ... 8900865232
Tutaj jest kilkuminutowy filmik z dopingiem, ale akurat Ria Ria Hungaria nie ma.
zab

Post autor: zab »

jarohools pisze: 21.06.2017, 09:36
Gościu nie rozsiewaj bzdur bo flaga "Chełm" (nie "Chełmianka") może i migrowała na trybunie ale widocznie z powodu takiego że woleli powiesić obok swoich (czyli flag "Chełmianka" i "Łęczna") niż koło Hetmana. Mam pytanie, bo taki z ciebie kibic czemu nie wybrałeś się nawet na młyn pomóc w dopingu co nie było żadnym problemem bo można było wejść na młyn z każdego sektora.
Zaprzeczasz potwierdzając? Stwierdziłem fakt, który widziałem nie tylko ja bo odbił sie komentarzem na trybunie na przeciwko. Nic poza tym.
Pomóc w dopingu na trybunie kiboli? I odpuszczać doping na pozostałych trybunach? Wtedy byłoby marudzenie, że nikt nie ogarniał dopingu na pozostałych trybunach:)
biohazard

Post autor: biohazard »

Byłem na pierwszym meczu w Tychach ze znajomym z Bielska i jedyne co z akcji pozasportowych się działo to jakieś zamieszanie przy stadionie w związku z flagą German Death Camps (może ktoś przybliżyć co tam się wydarzyło? Gdy tam przechodziliśmy to policja otaczała jakiego gościa). Co do samych wokół stadionowych wydarzeń nic nie widziałem ale pod stadionem typowy piknik, bardzo duża grupa czeskich kibiców, w zasadzie dominowali na stadionie, bardzo dobry doping prowadzili (siedziałem niedaleko ich młyna), z klubowych barw to widziałem jedynie gości w koszulkach Banika, GKS Tychy, gościa z szalikiem GKS Banik (ale to pewnie jakiś Czech) oraz jakiegoś małolata w koszulce Opavy. Ogólnie bardzo spokojnie na stadionie (co akurat nie dziwi), Niemców śladowe ilości, a najbardziej rozwalił mnie jakiś baner jakiejś polskiej miejscowości z logiem niemieckiego związki piłki nożnej, na tle niemieckiej flagi i z herbem Górnego Śląska - jak dla mnie totalne nieporozumienie. Na stadionie jednak była wyczuwalna sympatia do Czechów i niechęć do Niemców :-) Ogólnie piknik, jednak z racji mojej pierwszej obecności na tyskim stadionie muszę przyznać, że jest on chyba jednym z ładniejszych w Polsce.
Jurand ze Spychowa

Post autor: Jurand ze Spychowa »

To jaki jest doping dzisiaj to jest kosmos...obym jeszcze sie doczekał takiego samego na meczach 1 repry.
bez-napinki

Post autor: bez-napinki »

Tak naprawdę niezbyt mnie to interesuje, ale meczyk z Anglią sobie włączyłem i naprawdę wielki szacun dla Koroniarzy, Motorowców i reszty ekip, które ogarniają doping na Kadrze.
zico7

Post autor: zico7 »

Te 3 mecze udowodniły, że doping na kadrze może dobrze wyglądać. Chyba same plusy. Różne przyśpiewki, pozdrowienia dla Węgrów, coś na arabów (czy mnie słuch myli?) i co najważniejsze - hymn nie jest śpiewany co 5 minut. Pomyśleć jak elegancko działałby taki doping na kadrze A.
Także jw - szacunek dla ekip ogarniających trybuny.
Ortalion

Post autor: Ortalion »

Atmosfera która wczoraj była na meczu coś pięknego poczuć to znowu. Wielkie brawa i słowa uznania dla zaangażowanych w Kielcach i Lublinie szacunek.
bazylzbazaru

Post autor: bazylzbazaru »

Odra Wodzisław w Kielcach w 15 osób z flagą.
RZ1946

Post autor: RZ1946 »

Nas ze Zdzieszowic 5 osób w młynie podczas wczorajszego meczu. Warto dodać iż jeden z ochroniarzy nie chce wpuścić kolegi tylko dlatego że ma szalik Węgier - robi się lekkie zamieszanie na bramkach, ku naszemu zdziwieniu wpada Policja która tłumaczy ochroniarzowi że Węgrzy to nasi bracia i kolega zostaje wpuszczony.
Łoskot

Post autor: Łoskot »

Szkoda tylko tych wyników i totalnej kompromitacji na boisku, bo w początkowej fazie meczów i w Lublinie i Kielcach, zapał przejawiało więcej ludzi niż tylko sektory za bramką.
Natomiast same młyny dały tak dobre wsparcie i repertuar, o jakim pierwsza kadra u siebie i na wyjazdach może już tylko pomarzyć..
.ZIWPJB.

Post autor: .ZIWPJB. »

Doping super i w Kielcach i Lublinie kadra A może pomarzyć bo mecze są w Warszawie a Legia ma wyjebane na kadre, gdyby mecze kadry A były w tych mniejszych miastach to też pewnie by był doping. Zawsze tak było że młyn na kadrze stanowili gospodarze stadionu.
RZ1946

Post autor: RZ1946 »

Wchodzi ten Puchar Narodów i z tego co wiem mecze będą rozgrywane wszędzie tylko nie w Warszawie. Jeśli inne ekipy będą organizowały u siebie doping to myślę że w końcu Legia się ogarnie. Choć druga sprawa różnie to może wyglądać z biletami, bo jak wiemy popyt na kadre teraz jest ogromny, na U 21 PZPN dawał Motorowi i Koronie bilety z tego co gdzieś wyczytałem.
osfp_

Post autor: osfp_ »

Na inne mecze w Kielcach też Korona miała dostępną pulę biletów na młyn. Wszystko do dogadania bo dla PZPNu to co to za problem przekazać do rozdysponowania parę tysięcy biletów na narodowy
KaeS

Post autor: KaeS »

osfp_ pisze: 23.06.2017, 18:09 Na inne mecze w Kielcach też Korona miała dostępną pulę biletów na młyn. Wszystko do dogadania bo dla PZPNu to co to za problem przekazać do rozdysponowania parę tysięcy biletów na narodowy

Hmm...parę tysięcy biletów po 100 zł? Bo zakładam, że "fanatycy" chcieliby tańsze bilety, np. po 50/60 zł? Czyli dajmy na to 4 tysiące biletów, 40 zł taniej, wychodzi 160 tysięcy mniej dla PZPNu.

W dodatku jak ktoś słusznie stwierdził w temacie o Reprze - przyśpiewki o uchodźcach, piro - dla PZPNu to tylko problem.

Też chciałbym, żeby czasy dopingu na kadrze, choćby na poziomie meczów z lat 2007-2009, ze Stadionu Śląskiego wróciły, ale jakoś tego nie widzę. Byłem na meczach z Rumunią, obu. Na wyjeździe szału nie było, ale też nie wyglądało to tragicznie. 1/4 to kibole, reszta pikniki, ale jakoś w miarę ogarnięte, dopingujące. Jednak mecz z Rumunią w Warszawie to już skrajna patologia. Domyślałem się, że jest źle, ale nie spodziewałem się, że aż tak źle. Byłem na meczu kadry u siebie pierwszy raz od pięciu lat i jeśli nie będzie puli biletów dla kiboli, to kolejny raz szybko się nie pojawię. Tego się wręcz nie da opisać, to trzeba zobaczyć, żeby uwierzyć. Horda najebanych pikników, zero zorganizowanego dopingu, zamiast tego próba "fali"...jednym słowem - szkoda stukać w klawiaturę.

Można albo to olać, co teraz się dzieje, albo dogadać się z PZPNem, kto się tego podejmie? Na razie ogarnijmy wyjazdy, Czarnogóra już nieźle wyglądała, ale obawiam się, że ze względu na dobrą grę piłkarzyków w "spokojnej" Kopenhadze znów będą tłumy pikników i jedna wielka lipa.
osfp_

Post autor: osfp_ »

Dlaczego taniej? Dać taką cenę jaka jest normalnie. Żeby tylko zarezerwowane były
Bad1

Post autor: Bad1 »

Podejrzewam,ze gdyby większosc ekip z kraju sie dogadała c do meczów repry,to nie mielibyśmy sobie równych,czy to na meczach w Polsce czy to na wyjazdach,kazdy pamieta jakk onkretnie wygladaja Węgry rok temu we francji,chyba każdy by chciał by i nasz na kadrze podziwała europejska scena ultras.
michal1989
Kontakt:

Post autor: michal1989 »

Mam do sprzedania dwa bilety na półfinał Anglia-Niemcy w Tychach. Cena nominalna.
Więcej info priv.
rightside

Post autor: rightside »

Bad1 pisze: 25.06.2017, 11:09 Podejrzewam,ze gdyby większosc ekip z kraju sie dogadała c do meczów repry,to nie mielibyśmy sobie równych,czy to na meczach w Polsce czy to na wyjazdach,kazdy pamieta jakk onkretnie wygladaja Węgry rok temu we francji,chyba każdy by chciał by i nasz na kadrze podziwała europejska scena ultras.
W Marsylii nasi kibice pokazali jak się dobrze dogadują...Nie będzie dobrego dopingu na kadrze zrozumcie to w końcu, czołowe ekipy z z kraju mają to w d**** i nie udzielają się na Reprezentacji prawie w ogóle, w Kielcach były prawie same małe ekipy jak Naprzód Jędrzejów, Motor, Odra Wodzisław, Star Starachowice każda z nich po ok. 20 osób. Na mecz Reprezentacji w Warszawie przyjadą te małe ekipy na jeden sektor i jaką będą miały siłę przebicia? 1:60? Zejdźcie na ziemię.
JedynaSiłaMiasta

Post autor: JedynaSiłaMiasta »

W Marsylii nasi kibice pokazali jak się dobrze dogadują...Nie będzie dobrego dopingu na kadrze zrozumcie to w końcu, czołowe ekipy z z kraju mają to w d**** i nie udzielają się na Reprezentacji prawie w ogóle, w Kielcach były prawie same małe ekipy jak Naprzód Jędrzejów, Motor, Odra Wodzisław, Star Starachowice każda z nich po ok. 20 osób. Na mecz Reprezentacji w Warszawie przyjadą te małe ekipy na jeden sektor i jaką będą miały siłę przebicia? 1:60? Zejdźcie na ziemię.
[/quote]

Ciekawe zestawienie wyzej wymienionych ekip na równi z Motorem. Moze kiedyś na trasie zobaczysz różnicę!
Bad1

Post autor: Bad1 »

Dokładnie,na tym narodowym wystarczy kilkuset,do tysiacy kiboli,by zrobić doping,jaki lezy nam na sercu...przecież ci pikole przez wiekszosć meczu siedzą cicho,od czasu do czasu tylko zaspiewaja króciótko ,,biało czerwoni czy pokrzyczą ,,Polska'' i tyle,tu wystarczy troche checi by to zmienić.
nicdobrego

Post autor: nicdobrego »

Podczas finalu nie było kompletnie nic godnego najmniejszej uwagi. Kilka grupek po naście osób miało pojedyncze zrywy w dopingu z wyraźnie słyszalnym sopranem i dyszkantem. Pod koniec meczu był tak jakby większy doping dla Hiszpanii ale to głównie za sprawą Polaków, którzy to klaskaniem przyłączali sie do hiszpańskiego "espania, espania" Chociaż też zdarzali sie Polacy z wymalowanymi gębami w barwy niemieckie ale to pewnie z Chorzowa przyjechali.
ODPOWIEDZ