Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Zagłębie Dąbrowskie i Górny Śląsk-Kibicowsko
A mnie odnośnie przeszłych relacji na linii KSG-HKS ciekawi jak to było na Pogoni Ruda Śląska,pamiętam relacje jakiejś ekipy spoza śląska,że w młynie widziała wymieszane szale R i G .Relacja ta czytałem w okoicach 2002-03 roku i była wòwczas "świerza"co tymbardziej mnie zdziwiło
-
Swego czasu na Grunwaldzie Ruda Śl. moża było spotkać również kibiców Ruchu jak i Ksg. Choć ostatnimi czasami Halemba zrobiła się bardzo pro Ruch i wszelkie oznaki kibicowania Górnikowi są gaszone jak na ulicy tak i na Grunwaldzie.
-
Pamiętam jak byłem w 2000 roku turystycznie na meczu kosza Unia Tarnów-Pogoń Ruda Śląska, to u kibiców gości był klimat pro Ksg ( nawet chyba ktoś z Wisłoki ich wtedy wspomagał ).hdg pisze: ↑22.06.2017, 15:03A mnie odnośnie przeszłych relacji na linii KSG-HKS ciekawi jak to było na Pogoni Ruda Śląska,pamiętam relacje jakiejś ekipy spoza śląska,że w młynie widziała wymieszane szale R i G .Relacja ta czytałem w okoicach 2002-03 roku i była wòwczas "świerza"co tymbardziej mnie zdziwiło
IGLOOPOL DĘBICA
-
Smuci mnie, że masz mokre sny na myśl o mnie. A jeszcze bardziej, że twoje drugie zdanie logicznie zaprzecza pierwszemu. Ogarnij się proszę i kup wreszcie karnet.
-
co do Pogoni Ruda Sl. i koszykowki ,to po otwarciu nowej hali i po awansie byl nawet solidny mlynek , a ze na Frynie bylo podzielone to w mlynie siedzialo sie razem i nikt z tego problemu nie robil bo wszyscy sie znali.
-
Mój błąd. Faktycznie 97, bo już 15.10.1997 były na Ruchu derby a one były po śmierci. I do tego właśnie chyba wtedy jubileusz, czy coś takiego Lubańskiego.Konrado Moreno pisze: ↑20.06.2017, 07:55Nie wiem czy Wam chodzi o tę samą akcję ale o ile mnie pamięć nie myli to był to jakiś jubileusz Lubańskiego bodajże zaraz po pogrzebie w Radlinie wjazd przez płot na nabity stadion Żaboli ich miny bezcenne potem w******* od psów i parami na dworzec :) Remik odszedł 17.05.1997.
-
Tak jak Hałas pisze na Frynie boł i jest podział na HKS i KSG ale na koszu młyn tworzyli wspólnie kibice obu klubów. Na wyjazdy Pogoni jeździli tyż razem (choć Żaboli boło więcej)...Prudnik cz Tarnów. Pozdrawiom .
P.S. zgoda Górnika z Polonią trwała jeden (niecały) sezon 1986-87r.
A z Ruchem niecałe 3 miesiące w 1996 roku
P.S. zgoda Górnika z Polonią trwała jeden (niecały) sezon 1986-87r.
A z Ruchem niecałe 3 miesiące w 1996 roku
http://www.youtube.com/watch?v=BsUjr1qqdVw
-
Uważam Ruch za Topową ekipe w kraju, godną szacunku, jednak Niebiescy z Mysłwowic to patałachy jakich mało, cień ekipy z przed lat, same szczurki 
-
mialem okazje odebrac szalik zakupiony u wspomnianego uzytkownika i tez chcialem wtracic swoje dwa slowa. Ale zaraz po otwarciu drzwi mieszkania uznalem ze nie wypada-koles chory nieuleczalnie. Po domu biega bajtel i widac ze chce jakos zarobic na zycie. Zaplacilem. Podziekowalem wyszedlem.bez-napinki pisze: ↑20.06.2017, 22:49Słyszałem jakąś historię, że gość jest chory na coś? Niestety nie jestem w stanie sobie przypomnieć owego wydarzenia.
Ktoś próbował się z nim ustawić po zakupie na aukcji osobiście itp. bez efektów niestety.
-
Na Pogoń jeżdzili tez chopcy z Bykowiny i Halemby (Ruch), ogolnie mieszanka :) Lata jak Grunwald awansowal do 2 ligi (dzisiejsza 1) to byla niezlo mieszanka Ruchu i KSG ... pamietom "słynnego" K. z Torcidy jak jezdzil z nami na wyjazdy do Jastrzebia, Jaworzna, Czeladzi, Szombierek itd. :) tako ciekawostka: K. wczesniej łaził na Urania, gdzie wiekszosc to Ruch. Sztama my (Grunwald) mieli z Olimpia Piekary Śląskie (KSG), nawet nos kilka razy wspomagali i dziwili sie, że nos (Ruch) jest tak dużo na Grunwaldzie. Fajnie sie to wszystko wspomino ....
-
-
Pamiętam jakiś szpil w drugiej(ówczesnej) gdzie przyjechali nawet na Bukową, blank na czarno wszyscy, w kilkunastu. Na wejściu wydarli się parę razy "złodzieje" i tyle.OberS pisze: ↑22.06.2017, 21:11Na Pogoń jeżdzili tez chopcy z Bykowiny i Halemby (Ruch), ogolnie mieszanka :) Lata jak Grunwald awansowal do 2 ligi (dzisiejsza 1) to byla niezlo mieszanka Ruchu i KSG ... pamietom "słynnego" K. z Torcidy jak jezdzil z nami na wyjazdy do Jastrzebia, Jaworzna, Czeladzi, Szombierek itd. :) tako ciekawostka: K. wczesniej łaził na Urania, gdzie wiekszosc to Ruch. Sztama my (Grunwald) mieli z Olimpia Piekary Śląskie (KSG), nawet nos kilka razy wspomagali i dziwili sie, że nos (Ruch) jest tak dużo na Grunwaldzie. Fajnie sie to wszystko wspomino ....
-
Bylem ... Z tego co pamietom to na głownej my siedzieli .... Fajny wyjazd byl do Jastrzebia, gdzie chodzilismy przed meczem po osiedlu przy stadionie i nikt nas nie ruszyl :) i wyjazd na CKS Czeladź... tam było gorąco :) w tym samym czasie jak dobrze pamietom byl szpil Ruch-Legia i Zaglebie chyba nie zostalo wpuszczone na Cicho.... Wracajac do Sosnowca przyjechali na drugo polowa do Czeladzi i w przerwie meczu w nos wjechali ...fonobar pisze: ↑22.06.2017, 21:48Pamiętam jakiś szpil w drugiej(ówczesnej) gdzie przyjechali nawet na Bukową, blank na czarno wszyscy, w kilkunastu. Na wejściu wydarli się parę razy "złodzieje" i tyle.OberS pisze: ↑22.06.2017, 21:11Na Pogoń jeżdzili tez chopcy z Bykowiny i Halemby (Ruch), ogolnie mieszanka :) Lata jak Grunwald awansowal do 2 ligi (dzisiejsza 1) to byla niezlo mieszanka Ruchu i KSG ... pamietom "słynnego" K. z Torcidy jak jezdzil z nami na wyjazdy do Jastrzebia, Jaworzna, Czeladzi, Szombierek itd. :) tako ciekawostka: K. wczesniej łaził na Urania, gdzie wiekszosc to Ruch. Sztama my (Grunwald) mieli z Olimpia Piekary Śląskie (KSG), nawet nos kilka razy wspomagali i dziwili sie, że nos (Ruch) jest tak dużo na Grunwaldzie. Fajnie sie to wszystko wspomino ....
-
Ale się słodziutko zrobiło. Zapomnijcie o gorszych dniach, zapomnijcie o klótniach, o niesnaskach. Stwórzcie prawdziwą śląską siłę. Przecież wiecej Was łączy. Ten sam zapach ten sam bród. Śląska siła!
:)
Rzeź Wołyńska - pamiętajmy o tej nie wygodnej dla naszych rządzących zbrodni!
-
Wydupiej wulcoku!ZenonKwadrat pisze: ↑22.06.2017, 22:18Ale się słodziutko zrobiło. Zapomnijcie o gorszych dniach, zapomnijcie o klótniach, o niesnaskach. Stwórzcie prawdziwą śląską siłę. Przecież wiecej Was łączy. Ten sam zapach ten sam bród. Śląska siła!
-
Musiałeś się wjebać, nie? Bez napinki było to zawsze się musi ktoś znaleźć, kto rozwali wszystko...ZenonKwadrat pisze: ↑22.06.2017, 22:18Ale się słodziutko zrobiło. Zapomnijcie o gorszych dniach, zapomnijcie o klótniach, o niesnaskach. Stwórzcie prawdziwą śląską siłę. Przecież wiecej Was łączy. Ten sam zapach ten sam bród. Śląska siła!
Września 100% Lech Poznań!
-
Jest co wspominać,a jak tobie nie pasi to W********** do swojego tematu.Kibice starej daty na Śląsku jakoś potrafią się dogadać.A ty nie próbuj rozjebać tematu bo Hanysowi zawsze bliżej do Hanysa nawet gdy panuje kosa.Zaglądnij lepiej do działu z torebkami.ZenonKwadrat pisze: ↑22.06.2017, 22:18Ale się słodziutko zrobiło. Zapomnijcie o gorszych dniach, zapomnijcie o klótniach, o niesnaskach. Stwórzcie prawdziwą śląską siłę. Przecież wiecej Was łączy. Ten sam zapach ten sam bród. Śląska siła!
-
Wyjazdy do Jaworzna były fajne. Na Górniku Jaworzno (stadion chyba koło osiedla Stałego) pogadało sie z miejscowymi i dziwne było, że byli za Ruchem bo teraz jest tam chyba sama Gieksa. Na Victorii akurat mnie nie było, ale zawsze były jakies chaje z nimi, chociaż wtedy dużo Ruchu na Victoria łaziło. Ogólnie chopcy z Victorii w tamtych czasach to niezło ekipa ...
-
Ruch z licencją w 1 lidze.
Gieksa nie lubi tego :(
Gieksa nie lubi tego :(
-
Trocha Cie poniosło z tą licencją... Ale życza Wom abyście niy zaczynali od B Klasy
-
No co poniosło jak nie poniosło. Dostali licencje wiec grają w 1 lidze i taki c***RoyberpakaOdrodzenie pisze: ↑23.06.2017, 13:40Trocha Cie poniosło z tą licencją... Ale życza Wom abyście niy zaczynali od B Klasy
-
Ruch dostał licencję, ale głównie po to, by wierzyciele mogli odzyskiwać swe długi - raczej równia pochyla w dół się zacznie - kasa pusta, zakaz transferowy, cały czas zaległe pieniądze do płacenia, i może się mylę - trochę spotkań przy pustych trybunach na Cichej czeka Ruch - więc lekko nie będzie. Podobną drogę ostatnio przebyła Polonia Bytom. Być może przyjdzie jakiś inwestor, ale raczej wygląda to na dłuższą agonię. Los bywa przewrotny - rok temu spadał Górnik, teraz zamienił się ligami z Ruchem. Tyle, ze w Zabrzu mają prawie skończony stadion (3 trybuny) a w Chorzowie przejedzone pieniądze na ten stadion i gigantyczne długi.
-
[link]
Ludzie oprzytomnijcie!
Chcecie zginaąć w młodym wieku albo kogoś zajebac i najlepsze lata spędzić w pierdlu ?
Zróbcie porządek u siebie w ekipach, odrzućcie sprzęt bo tylko kwestią czasu jest to że któryś zginie.
Ludzie oprzytomnijcie!
Chcecie zginaąć w młodym wieku albo kogoś zajebac i najlepsze lata spędzić w pierdlu ?
Zróbcie porządek u siebie w ekipach, odrzućcie sprzęt bo tylko kwestią czasu jest to że któryś zginie.
-
Beha , piszesz ze Ruch ma gigantyczne dlugi a Gornik cacy ??? Pogadamy jak sie po wyborach wladza w Zabrzu zmieni . Tak do przypomnienia , dlugi Gornika sa ponad 2-krotnie wieksze od dlugow Ruchu.Wiem ze lekko nie bedzie ale jestem pewny ze gora za 3 lata jestesmy znowu w elicie i to duzo silniejsi jak teraz.
INO RUCH
INO RUCH
-
Rozumia mieć problem z do kibiców danego klubu.. Ale płakać że dostali licencję na grę w lidze?? Ja prd.. Prawie cała liga smiga na wałku a tyn patologie znalazł w chorzowie.. Widać doświadczony..
-
Mentol1 patologio z Sosnowca,jeszcze dopisz komu dali ta łapówke to bedziesz wiedzial gdzie jest PATOLOGIA a dopisz sobie jeszcze gdzie ostatnio zatrzymali prezesa SRK jak bral w lapeMENTOL1 pisze: ↑23.06.2017, 17:54Ruch i ich patologia syf totalny. Takie przekrety i dostali licencje. Inne kluby miały mniejsze długi czy sytuacje i spadali nisko jak Widzew czy Zawisza.
Agenci katowickiego ABW zatrzymali Dariusza S., byłego prezesa Ruchu Chorzów, i Mirosława M., byłego wiceprezesa tego klubu, a także jednocześnie prezesa fundacji "Ruch Chorzów". Są podejrzani o korupcję. - Wręczyli łapówki w wysokości 72 tys. zł
-
MENTOL01 ty Piz.o ,zmien nika na MENDol02. Widac ty kur.o jak cie ten RUCH boli i ma bolec .Z toba szmato nie da sie inaczej pisac , gnij dalej w twojej cuchnacej norze ty MENDO01.
-
a tak fajnie czytało się ostatnimi czasy ten temat, ale znów trafią się jakieś jebane napinatorki, które muszą tu wpierdolić swoje trzy grosze, bo w realu nie mają nic do powiedzenia i od nowa pierdolenie, że ten taki, a tamten taki. Ludzie dajcie se spokój, część z Was ma pewnie wakacje więc wykurwiać do jakiejś dorywczej fuchy, a temat zostawcie tym starszym, bo przyjemnie to się czyta.
-
-
i koniec sielanki,kilku klawiatura hools sie odezwało.Co dają te napiny i k**** i chuje?nie lepiej rzeczowo,czasem nawet niewygodna prawde przyjąć na klate?
Z klubu prekursorów polskiego ruchu kibicowskiego
-
No jasne że lepiej rzeczowo ale ciebie to nie dotyczy ty jestes zawsze tam gdzie jest napinka zawsze jednostronnie.pangrzegorz1975 pisze: ↑23.06.2017, 22:13i koniec sielanki,kilku klawiatura hools sie odezwało.Co dają te napiny i k**** i chuje?nie lepiej rzeczowo,czasem nawet niewygodna prawde przyjąć na klate?
-
To są jakies cienkie bolki co parują d*** w necie Widać lubią jak ktoś im chuje wbija..
-
[link]
Co to ma wspólnego z honorem ? Gorzej nie zwierzęta niż psy w białych kaskach. Wstyd mi kiedy tacy ludzie też mienią się kibicami jak ja. Zero szacunku obojętnie jakie barwy.
Co to ma wspólnego z honorem ? Gorzej nie zwierzęta niż psy w białych kaskach. Wstyd mi kiedy tacy ludzie też mienią się kibicami jak ja. Zero szacunku obojętnie jakie barwy.
-
Czytając ten temat dochodzi się do wniosku,że ekipy teraz mają za nic honor,klub tradycje czy historie.W dzisiejszych czasach liczą się bardziej interesy i pieniądze.Smutne.Pozdrawiam.
-
Chyba o sobie mówiszskoczow pisze: ↑23.06.2017, 22:38No jasne że lepiej rzeczowo ale ciebie to nie dotyczy ty jestes zawsze tam gdzie jest napinka zawsze jednostronnie.pangrzegorz1975 pisze: ↑23.06.2017, 22:13i koniec sielanki,kilku klawiatura hools sie odezwało.Co dają te napiny i k**** i chuje?nie lepiej rzeczowo,czasem nawet niewygodna prawde przyjąć na klate?
Z klubu prekursorów polskiego ruchu kibicowskiego
-
jarek1 , w dzisiejszych czasach liczy sie to co napisales , dodac trzeba do tego jeszcze :Byc kumatym i MIEC TOREBKE.
Smutne ale prawedziwe.
Smutne ale prawedziwe.
Odezwaly sie te ciamajdy, ktore nie moga przezyc tego, ze juz niedlugo na meczu z GKS spalimy na ich oczach wszystki ich fany.
P.S. Poproscie lepiej rodzicow zeby was na kolonie wyslali...
P.S. Poproscie lepiej rodzicow zeby was na kolonie wyslali...
-
Mnie ciekawiło co będzie z Ruchem z innego powodu Jakby zaczeli niżej to szybko by nas dogonili Ciekawe jakby wyglądał ten mecz Osobiscie nie trawie Ruchu i dużo jest takich ludzi w J-biu
-
Jak to zrobicie na naszych oczach? Myslisz ze wposzcza gosci? Czy chciales sie ponapinac bo dawno tego nie robiles?
-
Zdecydowanie to drugie
Mysłowice Miasto GieKSy