Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Co to ma do rzeczy koleś? Widzisz o czym jest rozmowa? Wróżby zostaw "specjalistą" albo zachowaj dla siebie.Dzięki.
ŁKS Łódź Polska
Do kosy Radomiaka z Koroną nie trzeba szukać tła w wydarzeniach historycznych. 2 podobne w miarę duże miasta oddalone o 80 km no to...musi być kosa. Tzn. logika świata kibicowskiego tak sprawia, że ekipy o podobnym potencjale "polują" na tym samym terytorium więc wchodzą w kurs kolizyjny. Teoretycznie Legia z Radomiakiem też powinna mieć kose, ale tutaj ekipy są o różnych ambicjach i łatwiej jest się układać.
Stara lokalna animozja, nie tylko kibicowska. Silna już w międzywojniu, kiedy Radom był włączony do Kieleckiego, choć był miastem większym i bardziej znaczącym historycznie. Znamienne, że podczas ostatniej reformy adm. radomianie woleli być peryferyjnym miastem w Mazowieckim (choć to przecież Małopolska...) niż dzielić województwo z Kielcami i to jako największe miasto. Jak widać kibice też obrali taki sam kurs.
-
wolny_sluchacz
Ta kosa spowodowana głównie jest rywalizacją miast, bo Radomiak nie jest jedynym radomskim klubem z ciśnieniem na Kielce. Z opowieści słyszałem o tym, jak Radomiak i Broń (w dawnych czasach innych proporcji) dzieliły się "eskortą" kielczan (jeszcze jak grali Błękitni) - pół trasy odprowadzał Radomiak, później czekali broniarze. Czarni też zawsze szczególnie motywowali się na mecze z Effectorem Kielce w siatę.
Był nawet taki mecz ze 20 lat temu Radomiak - Korona, że Broniarze stali na tej samej trybunie co Radomiak na ich stadionie, z flagą i w barwach i razem z Radomiakiem jechali po Koronie. Do dziś się pewnie Radomiak wstydzi tej sytuacji ☺
-
old school CRBB
Myślę że nie ma się czego wstydzić, w ,,dawnych czasach to i ŁKS potrafił z Rts-em leyać za Legią.Bażant pisze:Był nawet taki mecz ze 20 lat temu Radomiak - Korona, że Broniarze stali na tej samej trybunie co Radomiak na ich stadionie, z flagą i w barwach i razem z Radomiakiem jechali po Koronie. Do dziś się pewnie Radomiak wstydzi tej sytuacji ☺
Dawniej takie jednodniowe układy nie były niczym szczególnym. Derbowa kosa znaczyła mniej niż dojebanie przyjezdnym ze znienawidzonego miasta.
Jak mam 3 bilet na mecz z Rumunią ale są one na inne imię i nazwisko niż osób z którymi chce jechać to czy te osoby wejdą bez problemu ?
-
tuwimianin.
Raczej tak, ja byłem 2 razy na kadrze na Narodowym i nikt mi, ani znajomym dowodu z biletem nie sprawdzał.
IGLOOPOL DĘBICA
na poczatku lat 90 Radomiak przyjechał do nas na nasz mecz i chcieli robic z nami uklad antyKielce, po tym jak wstepnie sie dogadalismy ze tylko my i Radomiak, Radomiak chcial zeby jeszcze Pionki dolaczyly do tego ukladu. my na takie cos sie zgodzic nie moglismy i po skonczeniu piwa przez chlopakow z Radomiaka udali sie w swoja strone a my w swoja.wolny_sluchacz pisze:Ta kosa spowodowana głównie jest rywalizacją miast, bo Radomiak nie jest jedynym radomskim klubem z ciśnieniem na Kielce. Z opowieści słyszałem o tym, jak Radomiak i Broń (w dawnych czasach innych proporcji) dzieliły się "eskortą" kielczan (jeszcze jak grali Błękitni) - pół trasy odprowadzał Radomiak, później czekali broniarze. Czarni też zawsze szczególnie motywowali się na mecze z Effectorem Kielce w siatę.
-
mariuszek321
NA Imprezie Otwartej można bez konsekwencji piro odpalać ? Czy jak to jest
A czym jest ta "impreza otwarta"? Jeśli chodzi o imprezy inne niż imprezy masowe, to może to zostać potraktowane jako wykroczenie.
https://imprezymasowe.eu - blog o prawnych aspektach imprez masowych
-
niezbanowany
"Użycie podczas zgromadzenia publicznego, w obecności jego uczestników, materiałów pirotechnicznych stanowi naruszenie art. 83§1 KW". W związku z tym policja zobowiązana jest wyciągnąć konsekwencje wobec sprawców wykroczenia."mariuszek321 pisze:NA Imprezie Otwartej można bez konsekwencji piro odpalać ? Czy jak to jest
Jak nie ma sylwestra, wiejskiego odpustu czy jakiegoś pokazu ogarniętego np w związku z weselem przez profesjonalne firmy to chętnie psiarnia Ci przypierdoli 5 stów w nagrodę.
-
aczytoważne?
mnie ciekawi czy na terenach oddalonych od Zabrza i Katowic w miejscach gdzie mają fancluby młodzi kibicują konkretnemu klubowi czy po prostu KSGKS
-
korniszonek
wczoraj w wiadomościach w tvp1 slyszalem że Nieznani Sprawcy probowali podpalic polską szkole na ukrainie - prawda czy farmazon?
Konkretnemu klubowi.aczytoważne? pisze:mnie ciekawi czy na terenach oddalonych od Zabrza i Katowic w miejscach gdzie mają fancluby młodzi kibicują konkretnemu klubowi czy po prostu KSGKS
-
ANIMALS'12
Trapi mnie od dawna co oznaczają skróty na fladze KKS-u Kalisz RK'97 oraz Kotwicy RPK'07?
RK- Rycerze KaliszaANIMALS'12 pisze:Trapi mnie od dawna co oznaczają skróty na fladze KKS-u Kalisz RK'97 oraz Kotwicy RPK'07?
-
WileTheBest
Zapytam tu, bo zniknęło w gąszczu wojny RTS vs ŁKS:
Dzięki za odp.
Tak samo co się stało ze stroną KKS-u Kalisz, gdzie mieliście opisy ze starych meczów?WileTheBest pisze:Jest może jakaś strona, gdzie są stare opisy z meczów Widzewa? O ŁKS-ie wiem, że jest stronka X-Mana, ale Widzew?
Dzięki za odp.
Września 100% Lech Poznań!
-
ANIMALS'12
Lech, Legia, Arka, Lechia. Te ekipy wprowadziły trend masywnej ekipy chuligańskiej. Był ktoś jeszcze w ich czasach kto preferował ten styl?
Mnie trapi kto napisał ten felieton na głównej i nazwał Stal Mielec Stalówką?
http://www.kibice.net/publicystyka/127- ... lowko.html
http://www.kibice.net/publicystyka/127- ... lowko.html
Pytaj gościa o nicku VT79
ŁKSANIMALS'12 pisze:Lech, Legia, Arka, Lechia. Te ekipy wprowadziły trend masywnej ekipy chuligańskiej. Był ktoś jeszcze w ich czasach kto preferował ten styl?
-
sztwny_obiektywny
Razem Ponad Kilo :DANIMALS'12 pisze:Trapi mnie od dawna co oznaczają skróty na fladze KKS-u Kalisz RK'97 oraz Kotwicy RPK'07?
Trochę mnie trapii.. :)
Proszę, żeby moje pytanie nie wywołało nie potrzebnej gówno-burzy.
Kto ma lepszą bandę Sosnowiec czy Bielsk? ;)
Proszę, żeby moje pytanie nie wywołało nie potrzebnej gówno-burzy.
Kto ma lepszą bandę Sosnowiec czy Bielsk? ;)
-
pangrzegorz1975
Chodzi Ci o Bielsk Podlaski?taaa,myślę,że Tur Bielsk podlaski jest konkret banda
Z klubu prekursorów polskiego ruchu kibicowskiego
Nie ma takiej strony raczej, kiedyś było infocentrum.WileTheBest pisze:Zapytam tu, bo zniknęło w gąszczu wojny RTS vs ŁKS:Tak samo co się stało ze stroną KKS-u Kalisz, gdzie mieliście opisy ze starych meczów?WileTheBest pisze:Jest może jakaś strona, gdzie są stare opisy z meczów Widzewa? O ŁKS-ie wiem, że jest stronka X-Mana, ale Widzew?
Dzięki za odp.
-
sztwny_obiektywny
Miała kiedykolwiek w Pl miejsce taka sytuacje, ze o sile danej ekipy stanowił fanclub górując tym samym na osiedlami/reszta fc?
Jaworzno na Gieksie
Kiedy ostatnio przybito oficjalną zgodę... ??
Nie pytam o układy "H, tylko o oficjalną zgodę"
I kto to bł z kim ??
I kto to bł z kim ??
Oberschlesien14
To są jakieś chwilowe sytuację gdy dany fanclub jest na fali. W klubach na GŚ gdzie te fancluby są dość sporę i wpada się z miasta do miasta to wcale nie jest dziwne.
ferment pisze:Kiedy ostatnio przybito oficjalną zgodę... ??
I kto to bł z kim ??
Stomil z Petrą
W czasach przeszłych - Pogoń Szczecin (fan-club Gryfino), Arka Gdynia (fan-club Tczew), zawsze także niesamowicie silna była banda Lecha z Piły, ale trudno napisać by przerastała ekipę z Poznania.
Jak to było z tym eŁKaeSiakiem co go Legia w latach 80 (chyba) wysadziła z jadącego pociągu?
Nic nie sugeruje tylko tak było :) Końcówka lat 90-tych i początek nowego milenium. Wystarczy wspomnieć ilu przedstawicieli Jaworzna biło się w pierwszej ustawce z Ruchem w 2001 roku :)jestesmywaszastolica pisze:Sugerujesz że kiedykolwiek Jaworzno miało większy potencjał na GKS niż Katowice ?whiskey pisze:Jaworzno na Gieksie
-
PierszePierdolnięcie
Może nie tyle że fc który górował nad całością ekipy, ale dawno temu słyszałem od pewnego Widzewiaka że przez pewien czas Widzew miał porównywalną bandę w Bełchatowie do tej z Łodzi i stanowiła ona bardzo dużą siłę w tamtym okresie.sztwny_obiektywny pisze:Miała kiedykolwiek w Pl miejsce taka sytuacje, ze o sile danej ekipy stanowił fanclub górując tym samym na osiedlami/reszta fc?

Dobre pytanie. Poruszalem ten temat kiedyś z typem jak byłem na wakacjach na Warmii. Kiedyś Fc Nidzica Stomilu miała lepszą bandę h niż wszystkie osiedla razem wzięte. Nie wiem jak jest teraz , niech ktoś z Olsztyna się wypowie na ten temat.PierszePierdolnięcie pisze:sztwny_obiektywny pisze:Miała kiedykolwiek w Pl miejsce taka sytuacje, ze o sile danej ekipy stanowił fanclub górując tym samym na osiedlami/reszta fc?
tak żeby jeden fun club to nie , ale na Wiśle wśród decyzyjnych / aktywnych ludzi jest dużo ludzi z fun clubów.Myślę , że podobna sytuacja jest też na Widzewie.
Moim zdaniem to nie chodziło o Nidzicę a zdecydowanie o Ostródę. Ekipa z tego miała jeżdżąca na Stomil bardzo zgrabna.TomalO pisze:Dobre pytanie. Poruszalem ten temat kiedyś z typem jak byłem na wakacjach na Warmii. Kiedyś Fc Nidzica Stomilu miała lepszą bandę h niż wszystkie osiedla razem wzięte. Nie wiem jak jest teraz , niech ktoś z Olsztyna się wypowie na ten temat.PierszePierdolnięcie pisze:sztwny_obiektywny pisze:Miała kiedykolwiek w Pl miejsce taka sytuacje, ze o sile danej ekipy stanowił fanclub górując tym samym na osiedlami/reszta fc?
Na GKS Katowice dużo do powiedzenia miało Jaworzno.